Dodaj do ulubionych

Wczorajsza awantura Kalisz vs. palikotowcy

28.10.11, 10:41
Przyznam, ze dawno nie oglądałam równie żenującego widowiska. I to - zgadzam się z Rozenkiem (Andrzejem a nie jak familiarnie próbował się do niego zwracać Kalisz- Markiem), nie wina palikotowców tylko eseldowców. Nie wiem, moze samego Kalisza, który próbował występować w ich imieniu a oni patrząc na to czuł się tak samo zażenowany jak ja.

Zawsze lubiłąm Kalisza, bo na tle zakonu napoieralszczyków prezentował się przyzwoicie (pomimo swoich wielu wpadek, np. tej z Błaszczakiem, tfu, Błasikiem - kiedy bronił go, ze nie mógł wydawać rozkazów, bo ubikacja w Tupolewie jest dżwiękoszczelna), ale po wczorajszym występie powiem szczerze - to straszny burak, po prostu, i nie ma tu nic do dodania. Naindyczony narcyz, otyły przedszkolak, który wypracował sobie mechanizmy obronne i żeby nie nabijali się z jego tuszy codziennie do przedszkola przynosi nowe zabawki i daje się dzieciakom pobawić, zeby zamknąć im usta. Wczorajsze wystąpienie w Sejmie było dokładnie na poziomie przedszkola.

Podziw dla Andrzeja Rozenka - na tle Kalisza wypadł naprawdę świetnie. Nie dał się sprowokować, pobłażliwie potraktował indyczącego się Ryszarda.

I na koniec - trzymam kciuki żeby palikotowcy zabrali eseldowcom te marmury, które od 1989 roku zajmują przez zasiedzenie. Jest ich 40 rozbójników, myślę, że dadzą radę przenieść dokumenty eseldowców do kanciap w kancelarii Senatu - PJN-owcy z tego co wiem już im miejsce zrobili. Jak się Kalisz przejdzie te kilka kroków więcej to na pewno mu nie zaszkodzi.
Obserwuj wątek
    • des4 Re: Wczorajsza awantura Kalisz vs. palikotowcy 28.10.11, 10:45
      "naszeeeee pokojeeee na końcuuuu korytarzaaaaa?"

jego własność?
      • ex.mila Re: Wczorajsza awantura Kalisz vs. palikotowcy 28.10.11, 10:49
        des4 napisał:

> "naszeeeee pokojeeee na końcuuuu korytarzaaaaa?"
        >
        > jego własność?
        >

No właśnie. Dlatego mam nadzieję, ze palikotowcy się nie ugną i ich stamtąd przegonią.
    • pav2 Re: Wczorajsza awantura Kalisz vs. palikotowcy 28.10.11, 10:56
      Nie przesadzajmy. Normalna rozmowa przyjaciół. Mam nadzieję, że połączą swe siły w walce o bardziej przyjazne państwo dla wszystkich, a nie tylko dla swoich.
      • remez2 Re: Wczorajsza awantura Kalisz vs. palikotowcy 28.10.11, 11:01
        Mam nadzieję, że połączą swe siły w walce o bardziej przyjazne państwo dla wszystkich, a nie tylko dla swoich.
        Dla wszystkich ... swoich.
      • axyzaa Re: Wczorajsza awantura Kalisz vs. palikotowcy 28.10.11, 11:09
        pav2 napisał:

> Nie przesadzajmy. Normalna rozmowa przyjaciół. Mam nadzieję, że połączą swe sił
        > y w walce o bardziej przyjazne państwo dla wszystkich, a nie tylko dla swoich.

To chyba oglądaliśmy inną konferencję prasową. Przypominam, ze Kalisz zapomniał jak na na imię jego "przyjaciel". Zachowywał się mjak dziecko z ADHD, przed którym postawiono mikrofony i dzięki temu nie musiał iść na skargę do pani ale mógł wyżalić się całemu światu, że już nie jest najfajniejszy w klasie.

Przyjaźń miedzy palikotowcami a eseldowcami - nie rozśmieszaj mnie. Już po tych kilku tygodniach widać, że będzie szło na noże.

• kontestatorbg Re: Wczorajsza awantura Kalisz vs. palikotowcy 28.10.11, 11:23
          Ot i Palikotowcy pokazują "Nowoczesne państwo"

Najpierw walka o krzyż teraz o marmury. A dług rośnie
          • ex.mila Re: Wczorajsza awantura Kalisz vs. palikotowcy 28.10.11, 11:40
            kontestatorbg napisał:

> Ot i Palikotowcy pokazują "Nowoczesne państwo"
            >
            > Najpierw walka o krzyż teraz o marmury. A dług rośnie

Nie każdy wątek w którym pojawiają się palikotowcy jest wątkiem o krzyżu. To Kalisz cierpi za te marmury które jak uważa należą mu sie przez zasiedzenie. Arytmetyka jest taka,ze dupa w troki i zabierać interes do kancelarii Senatu, do pomieszczeń, które własnie zwalnia PJN. A indyczenie się pzred kamerami jest po prostu żałosne. To nawet Miller ma wiecej klasy.
            • kzet69 Re: Wczorajsza awantura Kalisz vs. palikotowcy 28.10.11, 12:43
              SLD jeszcze zdaje sie nie opracowało swojej strategii wobec RP, stąd zarówno ucieczka Millera przed publiczną debata z Palikotem jak i zachowania Kalisza, którymi mnie naprawdę zaskoczył, bo cenię człowieka jako inteligentnego, chociaż coraz częściej robi się małostkowy. a co do pomieszczeń to SLD robi burze w szklance wody, jest decyzja Kancelarii Sejmu i SLD powinno się dostosować, to Kancelaria Sejmu jest właścicielem pomieszczeń w Se3jmie a nie partie polityczne.
              • ex.mila Re: Wczorajsza awantura Kalisz vs. palikotowcy 28.10.11, 12:54
                kzet69 napisał:

> SLD jeszcze zdaje sie nie opracowało swojej strategii wobec RP,

SLD n ie opracuje żadnej strategii wobec palikotowców bo to dla nich wielki szok. Jak mają opracowywać strategię wobec innej partii skoro nie wiedzą nawet jak wyjść z tego impasu z twarzą.

Przypuśćmy - odzyskali te marmury, ale przez te histeryczne wystąpienia Kalisza w ich obronie - ile stracili?

Widzę, że ty tez chcesz wierzyć w sojusz pomiędzy palikotowcami a SLD.

Nie zamierzam psuc ci tego szampanskiego humoru.

• kzet69 Re: Wczorajsza awantura Kalisz vs. palikotowcy 28.10.11, 13:03
                  Sojusz RP z SLD? A po co Palikotowi taki sojusz? Miller czy Napieralski, Czarzasty i Oleksy to byłyby kotwice dla RP. Raczej zhegemonizowanie lewej strony sceny politycznej przez Palikota wraz ze znalezieniem miejsca w takiej szerszej opcji lewicowej dla części SLD: Piekarskiej, Szmajdzińskiej, obu Olejniczaków a nawet Kalisza jak mu rozindyczenie przejdzie.
                  Natomiast Palikot wysyłając stale sygnały do SLD o możliwości współpracy w ramach realizacji lewicowych postulatów, które to sygnały są przez SLD odrzucane, będzie udowadniał niewiarygodność Millera i jego ludzi. I właśnie SLD nie wie co z tym fantem zrobić bo się znalazło między młotem a kowadłem. Albo współpraca z RP i stopniowe poddanie się jego hegemonii albo brak współpracy i kompletna utrata wiarygodności w oczach elektoratu. Tak czy tak Millera, Napieralskiego, Oleksego etc. czeka polityczna marginalizacja. Na razie SLD trzyma przy życiu kasa pozostała ze sprzedaży ich siedziby, ale kiedyś też się te pieniądze skończą.
                  pzdr.
                  • ex.mila dużo słów mało treści 28.10.11, 13:35
                    ja również pozdrawiam
          • taziuta Re: Wczorajsza awantura Kalisz vs. palikotowcy 28.10.11, 11:41
            kontestatorbg napisał:

> /.../ A dług rośnie

No, i dziura ozonowa coraz większa... :/
        • pav2 Re: Wczorajsza awantura Kalisz vs. palikotowcy 28.10.11, 11:49
          Poglądy, ideały, cele, elektorat podobne. Rozsądek podpowiada, że to przyszli koalicjanci. Jeżeli wykażą odrobinę zdrowego rozsądku, to już za 4 lata. Tę odrobinę rozsądku mają, oczywiście moim zdaniem obaj.
          • ex.mila Same ładne słowa 28.10.11, 12:32
            pav2 napisał:

> Poglądy, ideały, cele, elektorat, rozsądek

zdałeś
          • cics Re: Wczorajsza awantura Kalisz vs. palikotowcy 28.10.11, 13:35
            pav2 napisał:

> Poglądy, ideały, cele, elektorat podobne. Rozsądek podpowiada, że to przyszli koalicjanci.

Darwin się kłania. Nie żaden koalicjant , tylko śmiertelny wróg - żeruje na tym samym pastwisku (tzn elektoracie).
            Koalicję zawiera się z taką partią, która ma inny elektorat . Dlatego tak dobrze idzie PO i PSL, a tak źle PiS - LPR - SO.
            • ex.mila Otóż! otóż! nt 28.10.11, 13:42

>
              > Darwin się kłania. Nie żaden koalicjant , tylko śmiertelny wróg - żeruje na tym
              > samym pastwisku (tzn elektoracie).
            • pav2 Re: Wczorajsza awantura Kalisz vs. palikotowcy 28.10.11, 14:41
              Byłoby to słuszny gdyby nie było wspólnego wroga, ale wspólny wróg może tylko połączyć. Gdyby jednak, teoretycznie Tusk kupił sobie któregoś z nich, to wtedy drugi, jako jedyna lewicowa opozycją jest wygrany. Ten, który połakomiłby się na tuskowe ochłapy jest spalony. Chwilowe korzyści przyniosłyby klęskę w przyszłości. Logika nakazuję współpracę.
              • ex.mila Re: Wczorajsza awantura Kalisz vs. palikotowcy 28.10.11, 15:01
                pav2 napisał:

> Byłoby to słuszny gdyby nie było wspólnego wroga, ale wspólny wróg może tylko p
                > ołączyć. Gdyby jednak, teoretycznie Tusk kupił sobie któregoś z nich, to wtedy
                > drugi, jako jedyna lewicowa opozycją jest wygrany. Ten, który połakomiłby się
                > na tuskowe ochłapy jest spalony. Chwilowe korzyści przyniosłyby klęskę w przysz
                > łości. Logika nakazuję współpracę.

Raczysz żartować. Czy Palikot połaszczy się się na propozycję Tuska wejścia do rządu (która to propozycja nigdy nie padnie) czy pozostanie tak jak PiS betonową opozycją to i tak będzie mu rosło. Czy SLD pozostanie poza koalicją czy też wejdzie do Sejmu( a nie wejdzie) to i tak będzie mu spadało, aż nastąpi bul bul bul.
                • pav2 Re: Wczorajsza awantura Kalisz vs. palikotowcy 28.10.11, 15:34
                  > Raczysz żartować. Czy Palikot połaszczy się się na propozycję Tuska wejścia do
                  > rządu (która to propozycja nigdy nie padnie) czy pozostanie tak jak PiS betonow
                  > ą opozycją to i tak będzie mu rosło. Czy SLD pozostanie poza koalicją czy też w
                  > ejdzie do Sejmu( a nie wejdzie) to i tak będzie mu spadało, aż nastąpi bul bul
                  > bul.
                  Tusk zdaje sobie sprawę, że władzę za 4 lata może odebrać mu tylko "lewa" strona, nigdy nie prawa, bo sam jest takową. Ta myśl przyświecała mu już przez ostatnie 4 lata i dlatego zwalczał SLD, a PiS otaczał parasolem ochronnym(reakcja na raport Kalisza). Takie przebłyski logiki występują już w PiS-ie. Oni też czują, że władza za 4 lata nie dla nich. Aby nie dopuścić do zjednoczenia się"lewicy" może dojść do propozycji współpracy z jedną ze stron np. z SLD przy cichym poparciu PiS-u. Osłabiłoby to "lewicę" i nie zaszkodziło PiS-owi. Peany na cześć SLD ze strony prawicowych żurnalistów już słyszę.
                  Natomiast jeżeli Tusk chce zostać prezydentem, to zupełnie inna sprawa. Wtedy dla niego korzystniejszy byłby rząd lewicowy i rozbijanie lewicy dzisiaj by mu mogło zaszkodzić.
                  • ex.mila Re: Wczorajsza awantura Kalisz vs. palikotowcy 28.10.11, 15:51
                    Nie sądzę żeby Tusk chciał zostać prezydentem. Moim zdaniem on ju z teraz chętnie by się zaszył pod kocem i powiesił sobie na czole kartkę- historia mnie oceni.
                    • pav2 Re: Wczorajsza awantura Kalisz vs. palikotowcy 28.10.11, 17:27
                      Władza to narkotyk. Władza to namiętność. Władza to afrodyzjak.
                      • ex.mila Re: Wczorajsza awantura Kalisz vs. palikotowcy 29.10.11, 11:39
                        pav2 napisał:

> Władza to narkotyk. Władza to namiętność. Władza to afrodyzjak.

Absolutna tak, ale on jest na tyle inteligentny, ze zdaje sobie sprawę, że władcą absolutnym będzie tylko przez kolejne cztery lata:-)

Poza tym spójrz na Kwaśniewskiego. Jemu powrót do władzy się nie marzy. Co do Wałęsy to nie dałabym sobie ręki obciąć...
                    • zoil44elwer Re: Wczorajsza awantura Kalisz vs. palikotowcy 24.11.11, 03:46
                      ex.mila napisała:

> Nie sądzę żeby Tusk chciał zostać prezydentem. Moim zdaniem on ju z teraz chętn
                      > ie by się zaszył pod kocem i powiesił sobie na czole kartkę- historia mnie ocen
                      > i.
                      Albo jak Miller tuż przed ustąpieniem w 2004:Już zapisałem się złotymi zgłoskami na kartach polskiej historii:Wprowadziłem Polskę do UE! Albo jak Walesa:Pokonałem komunizm!
    • ponte_aronte a mnie śmieszy wytykanie Kaliszowi 28.10.11, 11:29
      jego jaguara (można kupić całkiem tanio) przez Palikota i jego ludzi :)
      • ex.mila Re: a mnie śmieszy wytykanie Kaliszowi 28.10.11, 11:35
        ponte_aronte napisał:

> jego jaguara (można kupić całkiem tanio) przez Palikota i jego ludzi :)
        >

Wytknęłam mu jaguara?
        • ponte_aronte nie, we wczorajszej awanturze odegrał ważną 28.10.11, 11:37
          rolę :) palikotowcy opowiadali o jaguarowej lewicy i marmurach
          • ex.mila Re: nie, we wczorajszej awanturze odegrał ważną 28.10.11, 11:42
            ponte_aronte napisał:

> rolę :) palikotowcy opowiadali o jaguarowej lewicy i marmurach

Nie.To Kalisz opowiadał, ze palikotowcy opowiadali o jego jaguarze i marmurach.

Pozwolisz, ze zakonczę temat jagiara i marmurów - nie zamierzam zejść do poziomu Kalisza.
            • ponte_aronte jak uważasz - na zakończenie cytat 28.10.11, 11:51
              "Rozenek powiedział, że na zaproponowany przez Kancelarię Sejmu podział pomieszczeń zgodziły się wszystkie kluby parlamentarne, poza SLD. Jego zdaniem, "po raz kolejny potwierdza się to, że SLD zależy wyłącznie na Jaguarach, marmurach i kryształowych żyrandolach, a nie na pracy w parlamencie". - W związku z tym apelujemy do pana Ryszarda Kalisza, który reprezentuje Sojusz w tych negocjacjach, aby zajął się pracą a nie gabinetami - powiedział Rozenek.
              Również Karol Jene z Ruchu Palikota komentował, że "bananowa, jaguarowa lewica, której w wyborach wyborcy powiedzieli 'stop', odrzuca propozycję kancelarii, mimo że jako jedyna z partii reprezentowanych w Sejmie ma pomieszczenia w głównym korytarzu i najlepszy współczynnik metra do posłów".
              m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,117915,10551165,Lewica_kloci_sie_o_pokoje_w_Sejmie__Co_dla_Palikota_.html
              • ex.mila Re: jak uważasz - na zakończenie cytat 28.10.11, 12:01
                Kalisz mógł się spokojnie obronić i jak dorosły facet powiedzieć na czym poza pomieszczeniami w sejmie, których nie chcą oddać przez zasiedzenie RPP (chociaż im się należy) zalezy im poza tym.

Ale zaczął,się o te pomieszczenia indyczyć i zrobił z siebie durnia. Taka prawda.
                • cwiercinteligentzpis Re: jak uważasz - na zakończenie cytat 28.10.11, 12:30
                  ex.mila napisała:

> Kalisz mógł się spokojnie obronić i jak dorosły facet powiedzieć n

Natomiast Ty nie możesz juz obronić swojego "minięcia się z prawdą":
                  "Nie.To Kalisz opowiadał, że palikotowcy opowiadali o jego jaguarze i marmurach. "

Czy tu wszyscy sawieją.com?
                  • ex.mila Re: jak uważasz - na zakończenie cytat 28.10.11, 12:34
                    cwiercinteligentzpis napisał:

> ex.mila napisała:
                    >
                    > > Kalisz mógł się spokojnie obronić i jak dorosły facet powiedzieć n
                    >
                    > Natomiast Ty nie możesz juz obronić swojego "minięcia się z prawdą":
                    > "Nie.To Kalisz opowiadał, że palikotowcy opowiadali o jego jaguarze i marmurach
                    > . "
                    >
                    > Czy tu wszyscy sawieją.com?

Słyszałam co słyszałam - nie siedzę z głową w TVN24 przez 24h na dobę. Zresztą tak naprawde nie wiem co mi zarzucasz. Ja się nie muszę z niczego tłumaczyć bo to nie ja robię z siebie idiotę przed kamerami.
    • haen2010 Szacunku dla tego kauzyperdy 28.10.11, 12:01
      Pozbyłem się już dawno obserwując co wyprawia z komisją ds zaszczucia Blidy. Potem dziwiłem się, że Palikot w stanie wyższej konieczności z tym zaprzańcem politykował. Na szczęście skończyło się, grubasowi chodziło wyłacznie o swoją karierę i apanaże w SLD.
      • ex.mila Ja do ciebie mniej więcej w tym samym czasie 28.10.11, 12:27
        przypuszczam
      • cwiercinteligentzpis Re: Szacunku dla tego kauzyperdy 28.10.11, 12:36
        haen2010 napisał:

> Pozbyłem się już dawno obserwując co wyprawia z komisją ds zaszczucia Blidy.

Po Tobie chodziło nie o wyjasnienie , lecz o zaczczucie nastepnych.

Akurat ta komisją było jedyną którą wyjaśniała cokolwiek i postwiła wnioski:

"Główną konkluzją projektu raportu sejmowej komisji śledczej badającej sprawę Barbary Blidy jest rekomendacja wniosków o postawienie przed Trybunałem Stanu b. premiera Jarosława Kaczyńskiego oraz b. ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobry" [dziennik.pl]
        • ex.mila No i Kalisz własnie na tym powinien się skupić 28.10.11, 15:20
          żeby poziostać wiarygodnym politykiem. Pląse z Gadzinowskim, imprezy z panienkami, pompowaniem własnego ego powinien zająć się pooza godzinami pracy.
    • ukos Niedaś Kalisz 28.10.11, 16:07
      axyzaa napisała:

> lubiłąm Kalisza, (...) ale po wczorajszym występie powiem szczerze - to straszny burak,
      > (...) trzymam kciuki żeby palikotowcy zabrali eseldowcom te marmury, które od 1989 roku
      > zajmują przez zasiedzenie. Jest ich 40 rozbójników, myślę, że dadzą radę przenieść
      > dokumenty eseldowców do kanciap w kancelarii Senatu

Chyba nie dadzą rady - Kalisz mówi "niedasie". Niedasie to w Polsce największa potęga.
    • wylogowany.pielegniarz Re: Wczorajsza awantura Kalisz vs. palikotowcy 28.10.11, 17:02
      Przyznam, że nieco zdębiałem, jak zobaczyłem wczoraj Kalisza, wykrzykującego do kamery, że musi się dzielić zabawką w piaskownicy. Totalna żenada.
      • ex.mila Re: Wczorajsza awantura Kalisz vs. palikotowcy 28.10.11, 17:09
        wylogowany.pielegniarz napisał:

> Przyznam, że nieco zdębiałem, jak zobaczyłem wczoraj Kalisza, wykrzykującego do
        > kamery, że musi się dzielić zabawką w piaskownicy. Totalna żenada.

Cieszy mnie to, że miałeś podobne odczucia.
        • plisak Re: Wczorajsza awantura Kalisz vs. palikotowcy 24.11.11, 01:46
          Według mnie, jesteście kupą baranów. Palikot gra gambit Piłsudskiego; pod lewicowymi hasłami i siłami żarliwych naiwniaków zrealizować prawicowy program. JEST TYLKO KWESTIĄ, NA KTÓRYM PRZYSTANKU WYSIĄDZIE Z CZERWONEGO TRAMWAJU.
          '
          kto to powiedział koteczku?
          [...]Chcę powiedzieć tak: są dwa główne czynniki wzrostu, panie premierze, które - jest jeszcze czas, kadencja dopiero się zaczyna - trzeba uruchomić. [ ... ] Drugą naszą wielką rezerwą - która nie jest krótkookresowa i na której efekty będziemy czekali dłuższy czas - jest budowanie większego kapitału społecznego zaufania. To członek czy przyjaciel Platformy, szef Parlamentu Europejskiego, Jerzy Buzek tu, w tym Sejmie, w 2007 r. mówił o tym, o czym wszyscy wiemy, ze mimo tego krzyża, mimo więzi religijnej, - 80% Polaków przyznaje się do katolicyzmu - mimo tego wszystkiego nie mamy do siebie zaufania, bo paradoksem naszego kraju jest to, że więź religijna nie tworzy więzi społecznej. To jest szczególny paradoks. Więź religijna buduje zaufanie w życiu prywatnym, rodzinnym między ludźmi. I mamy taki kapitał społecznego zaufania w rodzinach, ale nie mamy go w ogóle w życiu społecznym, a bez tego nigdy żaden pakiet deregulacyjny nie będzie miał sensu, jeżeli ludzie nie będą sobie ufali. Bo właśnie niski kapitał społecznego zaufania w życiu publicznym to zbiurokratyzowane państwo, które potrzebuje zaświadczeń, potwierdzeń, adwokatów, notariuszy do tego, żeby ten deficyt kapitału społecznego zasypać biurokracją. [...]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka