Dodaj do ulubionych

sPiSkowa teoria

03.11.11, 08:35
Wczoraj na jednym z blogów znalazłem fajna interpretację tego co się dzieje w PiSie, że ta awantura jest tylko na niby po to żeby czapką nakryć Palikota i jego wojny religijne. Więc jeśli to miała by być prawda to metoda super skuteczna bo o Palikocie i jego IV wojnie krzyżowej w mediach co najmniej od tygodnia cicho
Obserwuj wątek
    • wujaszek_joe Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 08:41
      PIS się rozpiździ na złość Palikotowi :)
      • kontestatorbg Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 08:54
        Nie ważne kto i dlaczego, ważne że jakiś czas można odpocząć od niesamowicie ważnych problemów Palikociarni. Pod tym względem PiS jest idealnym tematem zastępczym dla tematów zastępczych Palikota
        • bogucjusz Cuś nie wyjszło... :-) 03.11.11, 10:13
          Zainteresowanie mediów odciągnął kpt. Wrona. Ziobrystów wyrzucą, zgiełk ucichnie, a Palikot znów z czymś wyskoczy. A PiS, osłabiony o kolejnych posłów, zostanie z ręką w nocniku. Zaiste, genialny plan - czuć w tym genialność s(t)ratega :-))))

---
          "Ląduj, dziadu!"
          • zoil44elwer Re: Cuś nie wyjszło... :-) 03.11.11, 10:24
            Przez 4 lata sPiSkowali przeciwko Jarkaczowi i gdzie są ci spiskowcy? Na śmietniku polityki albo na kolanach wrócili z powrotem ,upokorzeni i zdegradowani.
            • bogucjusz Re: Cuś nie wyjszło... :-) 03.11.11, 10:33
              Ziobro, Kurski - to trochę inny format. Szkoda, że tak szybko to poszło, miałem nadzieję na więcej krwi :-)

---
              "Ląduj, dziadu!"
              • zoil44elwer Re: Cuś nie wyjszło... :-) 03.11.11, 10:43
                Ziobro i Kurski w Brukseli to są odważni.Ale tak sobie nagrabili u wszystkich że po zakończeniu kadencji PE nie znajdą już partyjnego miejsca w Polsce.Nawet gdyby zabili PiS i Jarka.Skończy w schronisku dla zwierząt ta bulterierów parka.Pro publico bono!
                • bogucjusz Re: Cuś nie wyjszło... :-) 03.11.11, 10:51
                  Niech sobie kończą na śmietniku, pod śmietnikiem, gdziekolwiek. Wszyscy siebie warci, Kurski, Ziobro, Kaczor - jedno, wielkie zero. Ale widok tych gryzących się wzajemnie kundelków z PiSu - bezcenny :-)

---
                  "Ląduj, dziadu!"
        • snajper55 Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 10:33
          kontestatorbg napisał:

> Nie ważne kto i dlaczego, ważne że jakiś czas można odpocząć od niesamowicie wa
          > żnych problemów Palikociarni. Pod tym względem PiS jest idealnym tematem zastęp
          > czym dla tematów zastępczych Palikota

Problemy Pisiarni są ta samo ważne (nieważne) jak problemy Palikociarni. Jeden pies.

S.
    • aniechto.only Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 09:01
      kontestatorbg napisał:

> Wczoraj na jednym z blogów znalazłem fajna interpretację tego co się dzieje w P
      > iSie, że ta awantura jest tylko na niby po to żeby czapką nakryć Palikota i

A jak, podwozie w Boeingu też zepsuło sie na złość Palikotowi ;)
      • obraza.uczuc.religijnych Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 09:13
        I święto zmarłych zrobili na złość Palikotowi.
        • ave.duce Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 09:19
          Nie bądźmy tacy zaściankowi > a referendum w Grecji to co?
          • dystans4 Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 10:50
            Sprawiedliwa zemsta na Unii za wulkan w ub. roku
            buldog.
            • ave.duce Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 12:27
              To też, ale i przykrywka.
    • ayran Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 09:22
      kontestatorbg napisał:

> Wczoraj na jednym z blogów znalazłem fajna interpretację tego co się dzieje w P
      > iSie

Ponieważ ta interpretacja wydaje mi się niespecjalnie fajna, a nawet - mówiąc wprost - po prostu - zwyczajnie głupkowata, więc podejrzewam, że znalazłeś ją na swoim własnym blogu.
      • dystans4 Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 10:51
        Działania PiS od lat są tak nieracjonalne (pominę tu aspekt etyczny), że pozwalają na udowodnienie dowolnej tezy
        buldog.
      • kontestatorbg Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 11:16
        > Ponieważ ta interpretacja wydaje mi się niespecjalnie fajna, a nawet - mówiąc w
        > prost - po prostu - zwyczajnie głupkowata, więc podejrzewam, że znalazłeś ją na
        > swoim własnym blogu.

Nie mówiłem że mądra tylko że fajna, bo zero w niej prawdy.

I nie na moim blogu.
        • ayran Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 11:24
          Nie - to że zero w niej prawdy, to mówisz dopiero teraz. Wczesniej zastanawiałeś się, co by było, gdyby była prawdziwa.
          • kontestatorbg Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 11:28
            A to już nie moja wina że masz problemy z abstrakcyjnym myśleniem. Z tym człowiek się rodzi albo nie
            • ayran Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 11:33
              Rozumiem, że ty się z tym urodziłeś. Szkoda, że wyłącznie z tym.
              • kontestatorbg Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 11:39
                O i jak zwykle Pan Najmadrzejszy na FK powiedział co wiedział
                • ayran Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 12:46
                  W przytłaczającej większości przypadków lepiej jest pisać to co się wie, niż to czego się nie wie i uzasadniać to drugie ekskluzywną umiejętnością abstrakcyjnego myślenia.
                  • kontestatorbg Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 12:54
                    Gdyby wszyscy podchodzili do wpisów na FK tak jak ty na sztywno z kijem w d...e to FK byłoby strasznie smutnym miejscem, bo od czasu do czasu potrzeba wątku nieco luźniejszego, a nie tylko obliczonego na to żeby komuś słownie przywalić. Wrzuć trochę na luz bo się tak napompujesz kiedyś że pękniesz
                    • ayran Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 12:58
                      Na szczęśc ie jesteś jeszcze ty i twoje przedowcipne abstrakcyjne wpisy, cytowane przez twoich licznych fanów (i fanki) na wielu innych forach w kraju i za granicą.
                      • kontestatorbg Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 13:00
                        Zrób sobie takie wirtualne "ignoruj" w swojej głowie, skoro moje wątki i posty tak Cię denerwują. Widzisz wątek założony przez użytkownika "kontestatorbg" nie wchodź, udawaj że go nie widzisz i nie będziesz miał problemu. To samo z postami - nie odpowiadaj.
                        • ayran Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 13:04
                          Nie tyle denerwują ile śmieszą. Jeśli akurat nie mam ochoty odpowiadać na twoje przedowcipne i przebstrakcyjne wpisy, to tego nie robię i tak jest w przytłaczającej większości przypadków, natomiast nie jest twoją rolą określanie, kiedy powinienem to robić a kiedy nie. Jeśli jesteś innego zdania, to zwróć się o opinię do moderacji.
                          • kontestatorbg Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 13:15
                            Ale Twoje odpowiedzi wcale mi nie przeszkadzają wręcz przeciwnie większość z nich jest dosyć zabawna poprzez swoją sztywność i wszystkowiedztwo. Po prostu wyraziłem jedynie obawę o stan Twojego zdrowia bo czytając Twoje posty widać jak się pompujesz i obawiam się by któregoś dnia nie strzeliła Ci z tego nadęcia żyłka.
                            • ayran Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 13:20
                              Jeśli chodzi o pękanie żyłek, to niezależnie iloma ukończonymi faktultetami chciałbyś się w ramach swojej mitomanii pochwalić, to i tak nie wystarczy ci kompetencji do stawiania diagnoz przez internet.
                              • kontestatorbg Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 13:26
                                Buhahaha. Jednak jesteś zabawny. A ten kij od szczotki to musi cię mocno uwierać.
                                • ayran Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 13:36
                                  Riposta godna wujka Staszka.
                                  • kontestatorbg Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 13:39
                                    Nie znam Twojego wujka Staszka ale zacny człowiek to musi być
                                    • ayran Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 13:47
                                      Przysłówiowy "wujek Staszek" to nie mój wujek, podobnie jak Uncle Ben to nie twój wujek, nawet jeśli po swojemu chciałbyś udawać, że jest inaczej.
                                      • kontestatorbg Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 13:52
                                        O masz. A tak się nabrałem.
    • zoil44elwer Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 09:32
      Cicho o Palikotowej krucjacie,czyżby ten mgr filozofii katolickiej szykował się do comebacku melodii OZONu?
    • zzarda32 Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 09:45
      Prawdy trochę w tym jest, bo to że Pis szlag trafia to efekt Palikota w sejmie i to fajnie.
    • zoil44elwer Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 10:58
      Po co wietrzyć spiski,normalna kolej rzeczy. W 3 RP żadna partia prawicowa nie przetrwała 2 kadencji.PO też nie przeżyje do końca tej kadencji Sejmu.
      • ayran Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 11:07
        Przypomnij tylko, patentowany łgarzu i oszczerco, ile razy wieszczyłaś, że PO z pewnością nie wygra wyboró po raz drugi, bo nie zdarzyło się to jeszcze żadnej partii. Tak więc włóż sobie te twoje prognozy tam, gdzie możesz pana Majstra pocałować.
        • zoil44elwer Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 11:33
          Nie moja wina że prawo serii nie zadziałało.Ale co ma wisieć nie utonie.Będzie tylko głośniejszy upadek.Schetyna nie przebaczy upokorzeń jakie serwuje mu Tusk.Platforma zbudowana na ruinach AWS i UW musi podzielić ich los.
          • ayran Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 12:44
            Ależ oczywiście, że nie twoja wina, tym bardziej powinieneś zachować powściągliwość w formułowaniu dalszych kategorycznych prognoz, ale rozumiem, że poprawia ci samopoczucie możliwość bezkarnego furmułowania kolejnych stuprocentowo pewnych prognoz.
            • zoil44elwer Re: sPiSkowa teoria 03.11.11, 13:11
              100 % nie dawałem,tylko na historię się powoływałem i liczyłem na kontynuację serii przegranych partii rządzącej.Nie moja wina że Poloki zgłupli i masochistycznie zagłosowali idiotycznie na liberałów-aferałów.Odbije się im to czkawką.
    • obraza.uczuc.religijnych Pytanie do kontestatora, tak offtopic: 03.11.11, 13:54
      Czy na dzisiejszym meczu z Rapidem Bukareszt ujrzymy wywieszony przez kibiców Legii transparent "Jihad, Legia"?
      • kontestatorbg Re: Pytanie do kontestatora, tak offtopic: 03.11.11, 14:05
        Nie będzie bo to by bez sensu było.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Pytanie do kontestatora, tak offtopic: 03.11.11, 14:07
          Dlaczego bez sensu byłoby wywieszenie transparentu z napisem o obowiązującej interpretacji "Do boju, naprzód, Legia"??
          • kontestatorbg Re: Pytanie do kontestatora, tak offtopic: 03.11.11, 14:22
            Żeby się znowu moraliści z Wyborczej którzy nigdy w życiu nie wypowiedzieli brzydkiego słowa nie zbulwersowali.
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Pytanie do kontestatora, tak offtopic: 03.11.11, 14:34
              Przecież to nie jest brzydkie słowo, sam pisałeś że to znaczy "Do boju, Legia". Chyba że "Legia" to owo brzydkie słowo.
              • kontestatorbg Re: Pytanie do kontestatora, tak offtopic: 03.11.11, 14:38
                Bardzo brzydkie. Dlatego tak zbulwersowani byli dziennikarze Wybiórczej, bo oni się czerwienią nawet gdy ktoś powie motyla noga
                • obraza.uczuc.religijnych Re: Pytanie do kontestatora, tak offtopic: 03.11.11, 14:55
                  Zostawmy już PiSmaków Wybiórczej (w końcu co oni obchodzą patriotyczną młodzież stadionową) i zastanówmy się dlaczego na meczu z drużyną izraelską był transparent ze słowem "jihad" a na meczu z drużyną rumuńską takiego transparentu ma nie być. I tu i tu jest bardzo przydatny.
                  • kontestatorbg Re: Pytanie do kontestatora, tak offtopic: 03.11.11, 15:02
                    Bo nigdy nie powtarza się sektorówek. Na kazdy mecz przygotowuje się coś nowego
                    • obraza.uczuc.religijnych Re: Pytanie do kontestatora, tak offtopic: 03.11.11, 15:17
                      Więc ja na dzisiejszy mecz proponuję coś z hebrajskiego: Legia קדימה
                      • kontestatorbg Re: Pytanie do kontestatora, tak offtopic: 03.11.11, 15:22
                        Już Ci mówiłem że nie wolno mówić Legia bo to brzydkie słowo i chłopaki z GW będą musieli odwracać wzrok, gdyż oni nigdy przenigdy wulgaryzmów nie używają

Prawidłowy zapis to L...a
                        • obraza.uczuc.religijnych Re: Pytanie do kontestatora, tak offtopic: 03.11.11, 15:27
                          No ale co nas, patriotyczną młodzież stadionową, obchodzą pismaki z GW?
                          • kontestatorbg Re: Pytanie do kontestatora, tak offtopic: 03.11.11, 16:26
                            Bo pismaki z GW rozpetali taką burze ostatnia i podonosili wszędzie gdzie mogli że kibice napisali L...a więc teraz by dbać o ich komfort psychiczny ta wrażliwa młodziez postara się bardziej mieć na uwadze wrazenia estetyczne stadka red. Błońskiego

Co dziwne dziennikarze GW nie docenili też plakatu swojego red. naczelnego na caly sektor i tez im się nie podobała wiec jak widisz mają mocno wysublimowane gusta i nigdy nie wiadomo co ich obrazi.

Mógłbym w sumie tylko doradzić kibicom Le..i żeby wywiesili sektorówke z sierpem i młotem bo to akurat dziennikarzy GW nie raziło w oczy
                            • woda_woda Będzie napis "Jihad, L...a"? 03.11.11, 16:56
                              kontestatorbg napisał:

> Bo pismaki z GW rozpetali taką burze ostatnia i podonosili wszędzie gdzie mogli
                              > że kibice napisali L...a więc teraz by dbać o ich komfort psychiczny
                              • kontestatorbg Re: Będzie napis "Jihad, L...a"? 03.11.11, 17:04
                                Nie wiem. Zadzwoń sobie do kibiców odpowiedzialnych za sektorówki może Ci powiedzą
                                • obraza.uczuc.religijnych Re: Będzie napis "Jihad, L...a"? 03.11.11, 18:10
                                  Po co woda ma dzwonić? Przecież ty jesteś doskonale zorientowany w sektorówkach i w sposobie ich interpretacji. Twórcy ci wytłumaczą o co im chodzi i ty rozpowszechniasz to przesłanie.
                                  • kontestatorbg Re: Będzie napis "Jihad, L...a"? 03.11.11, 18:59
                                    woda pytała co będzie, a nie jestem w takiej komitywie z fanami Legii żeby na kilka godzin przed meczem o tym wiedzieć
                                • kontestatorbg Re: Będzie napis "Jihad, L...a"? 04.11.11, 10:40
                                  Teraz mogę odpowiedzieć. Był Dracula
                                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Będzie napis "Jihad, L...a"? 04.11.11, 10:48
                                    Bardzo ładnie, choć mógł też być dżihad.
                                    • kontestatorbg Re: Będzie napis "Jihad, L...a"? 04.11.11, 11:39
                                      I aż dziwne że dziennikarze GW nie grzmią dzisiaj i nie pytają czy wykorzystanie symbolu Rumuńskiego jakim nie wątpliwie jest hrabia Dracula, nie obraża uczuć Rumunów
                                      • obraza.uczuc.religijnych Re: Będzie napis "Jihad, L...a"? 04.11.11, 11:49
                                        A przy jakim innym symbolu jakiegoś narodu, który naród ten mógł obrazić, dziennikarze GW grzmieli w sposób o którym piszesz?
                                        • kontestatorbg Re: Będzie napis "Jihad, L...a"? 04.11.11, 11:53
                                          Podobno napis Jihad mocno obrażał cały naród żydowski, wiec nie wiem dlaczego Dracula nie miałby obrażać Rumunów
                                          • obraza.uczuc.religijnych Re: Będzie napis "Jihad, L...a"? 04.11.11, 11:57
                                            A Jihad to żydowskie słowo?
                                            • kontestatorbg Re: Będzie napis "Jihad, L...a"? 04.11.11, 12:05
                                              Nie. Ale o wykładnie tej logiki, że ten napis obrażal Żydów spytaj Błońskiego albo Steca
                                              • obraza.uczuc.religijnych Re: Będzie napis "Jihad, L...a"? 04.11.11, 12:21
                                                To po co porównywałeś Draculę z jihadem? Dracula to symbol rumuński i bezpośrednio odnosił się do przeciwnika Legii, jihad to nie jest słowo izraelskie i nie odnosiło się bezpośrednio do przeciwnika Legii.
                                                • kontestatorbg Re: Będzie napis "Jihad, L...a"? 04.11.11, 12:36
                                                  Bo lubię porównywać ze sobą rzeczy pozornie sprzeczne. Taki mój konik
                                                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Będzie napis "Jihad, L...a"? 04.11.11, 12:44
                                                    Aha.
    • ksaweryptyk [...] 04.11.11, 12:02
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka