Dodaj do ulubionych

Politycy, którym ufacie

13.11.11, 19:58
i co których macie pewność, że nie stanęliby w jednym szeregu ani z Kotlińskim ani z tymi, którzy dostali nergazmu na widok geja na mównicy. Oczysiście politycy PiSu nie mają tu nic do roboty.

Wbrew pozorom jest ich wielu - i wbrew polityce Platformy, która promuje ludzi pokroju Niesiołowskiego i Pitery większość z tą parią jest związanych

Bartoszewski, Lewandowski, Buzek, Mazowiecki, Zdrojewski, Bieńkowska, Kopacz - i wielu, wielu innych. Mma nadzieje, ze podrzucicie mi kolejne nazwiksa, o których zapomniałam (demencja).

Nie rozumiem polityki Platformy - Tuskowi naprawdę się wydaje, że Niesiołowski i Bartoszewski to wszystko jedno dla ogłupiałych wyborców?
Obserwuj wątek
    • axyzaa Może to najlepsza pora 13.11.11, 19:59
      droga platformo, żeby odpiłować ten zmurszały kawałek ławki.
    • maroudr [...] 13.11.11, 20:02
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • qqazz Re: Politycy, którym ufacie 13.11.11, 20:14
      > Nie rozumiem polityki Platformy - Tuskowi naprawdę się wydaje, że Niesiołowski
      > i Bartoszewski to wszystko jedno dla ogłupiałych wyborców?

Od jakiegos czasu Niesioł zdaje sie być powazniejszym politykiem, a czasem nawet wypowie się merytorycznie. Tusk to rozumie dlatego coraz wiecej Niesioła, zwłaszcza, że Palikot ruszył temat który Niesiołowi wybitnie lezy.

A Buzek to ten premier który o tym ze ma dziurę w budzecie dowiedział sie z telewizji i dziennikarze mu tłumaczyli co to znaczy. Moze i bym mu w czymś zaufał bo facet robi wrażenie poczciwego, ale nie jeżeli chodzi o moje pieniadze.

pozdrawiam
    • ave.duce Nie ufam żadnemu politykowi. 13.11.11, 20:19
      Zaufałabym Bieńkowskiej, gdyby nie wstąpiła do PO.
      • ex.mila Re: Nie ufam żadnemu politykowi. 13.11.11, 20:23
        ave.duce napisała:

> Zaufałabym Bieńkowskiej, gdyby nie wstąpiła do PO.
        >

Nie piszę o zaufaniu bezkrytycznym, tylko o poczuciu, ze jak do ciebie mówią to nie próbują nabić cie w butelkę, tylko naprawde mówią to co myślą. Mam nadzieję, że dostrzegasz różnicę.
        • qqazz Re: Nie ufam żadnemu politykowi. 13.11.11, 20:35
          No tos se wybrała Lewandowskiego, niedawno nawet sąd mu przyznał że w czasie kiedy był ministrem prywatyzacji miał o niej pojecie na poziomie losowo wybranego szympansa.

pozdrawiam
          • ex.mila Re: Nie ufam żadnemu politykowi. 13.11.11, 20:51
            qqazz napisał:

> No tos se wybrała Lewandowskiego, niedawno nawet sąd mu przyznał że w czasie ki
            > edy był ministrem prywatyzacji miał o niej pojecie na poziomie losowo wybranego
            > szympansa.
            >
            Taki sąd wydał wyrok? Ze jest szympansem.

Czy jak poproszę o jakieś argumenty niweczące zasługi moich kandydatów na najuczciwszego posła, będę się spotykac jedynie z obelgami, pod ich jak i moim adresem?

To zdanie wielokrotnie złożone to było takie ćwiczenie- zastanawiałam się czy stosując piętrowe zdania wielokrotnie złozone miałabym szansę zdać dzisiejszą maturę.
            • qqazz Re: Nie ufam żadnemu politykowi. 13.11.11, 21:02
              Ależ ja mówię o samych konkretach. A że hasłowo to po to zeby się nie rozwlekać, zakładam, ze ktos zainteresowany polityka ma pojecie o sprawie
              www.mystock.pl/newsy/lewandowski-czysty-jak-lza-161364/
              "Podejrzaną prywatyzację Lewandowskiego przypomniał ostatnio tygodnik "Najwyższy Czas". Czytamy w nim, że w październiku i listopadzie 1991 r. ministerstwo przekształceń własnościowych kierowane przez Lewandowskiego sprzedało 2 państwowe firmy - KrakChemię i Techmę - Andrzejowi Gocmanowi i Henrykowi Kuśnierzowi. Pierwszy z nich był wówczas kolegą partyjnym ministra.

Nabywcy KrakChemii i Techmy przejęli nie tylko udziały, lecz także "zysk obu firm z roku prywatyzacji, a cena, za którą sprzedano spółki, była niewiela wyższa od owego zysku. De facto więc nabywcy kupili państwowe firmy za pieniądze tychże firm. Nie musieli więc przejmować się czymś takim jak stopa zwrotu z inwestycji" - czytamy w "Najwyższym Czasie". "

Z tego co sie orientuje to sąd w orzeczeniu stwierdził nieprawidłowosci jednak przyjał tłumaczenie ministra który utrzymywał, że były one dopuszczalne gdyz wtedy nie miał o prywatyzacji zielonego pojecia.

pozdrawiam
        • ave.duce Re: Nie ufam żadnemu politykowi. 13.11.11, 20:51
          Ok, w takim razie: Bieńkowska, Kidawa-Błońska, Zdrojewski i ............... wystarczy.
      • ex.mila Przykład, który powinien cię usatysfakcjonować 13.11.11, 20:25
        Uwielbiam Nałęcza (a wiem, ze ty go nie znosisz) ale jak dla mnie jest za bardzo elastyczny.
        • ave.duce Musiałaś?! :))) 13.11.11, 20:52
          • ex.mila Musiałam. Wcześniej czy później. nt 13.11.11, 20:56
        • dr.krisk Ewa Łętowska - ale czy ona jest politykiem? 13.11.11, 21:08
          Pewnie by zaprotestowała.
          • ex.mila Re: Ewa Łętowska - oczywiście! 13.11.11, 21:12
            Zatarła się w mojej głowie, bo nie pudruje się codziennie dla TVN4. Strasznie mi głupio, ze o niej zapomniałam.
            • ave.duce Ani Łetowska, ani Labuda* 13.11.11, 22:10
              są polityczkami.

* już nie, wg mojej wiedzy
              • ave.duce Dopisuję Lenę Kolarską... 14.11.11, 14:57
    • dirloff Re: Politycy, którym ufacie 13.11.11, 20:32
      1. Bartoszewski - "autorytet" dyktujący wszystkim co mają myśleć i robić. Lobbysta Bundesrepubliki w Polsce. Nielegalnie tytułujący się per "profesor", o czym jest głośno w sieci, a o czym mainstream milczy.
      2. Lewandowski. Symbol polskiego, doktrynerskiego neoliberalizmu i idei o "pierwszym milionie, który trzeba ukraść". Jeden z reżyserów fatalnej formy polskiej prywatyzacji.
      3. Buzek. Ojciec własnej córki. Marionetka - najpierw w rękach Krzaklewskiego, obecnie w rękach Tuska. Jeden z tych premierów, których Polacy prawie że wywieżli na taczce z URMu. Współodpowiedzialny za sukces Millera i rządy SLD.
      4. Mazowiecki. Przez szacunek pominę...
      5. Zdrojewski. Czym tak naprawdę zasłynął, poza tym, że ma dobrą posturę i fajny głos? Rozmawiamy o ministrze, czy męskiej hostessie? Słaby i charakterologicznie, i politycznie. PRZECIEŻ ON MIAŁ ZOSTAĆ MINISTREM OBRONY NARODOWEJ!. Uległ jednak Tuskowi i poszedł "w kulturę i sztukę", ponieważ Donek bał się o jego za silną pozycję w roli szefa MON.
      6. Bieńkowska. Tu się zgadzam. Na tle reszty wypada dobrze. Ale nie jako polityk, lecz technokrata. Manager, zarządca. Ekonom folwarku "fundusze unijne".
      7. Kopacz. Fatalna minister zdrowia. Przykład partyjnego lizusostwa i przysłowiowego kopniaka w górę. Na fotel marszałka Sejmu. Tożsamo do Grabarczyka.
      • ex.mila że też ci się chciało... 13.11.11, 20:34
        przecież ja nawet tego nie przeczytam
        • dirloff Re: że też ci się chciało... 13.11.11, 20:42
          A, tak mnie naszło. Z samej sympatii;-)
          • ex.mila Re: że też ci się chciało... 13.11.11, 20:47
            dirloff napisał:

> A, tak mnie naszło. Z samej sympatii;-)

Skoro jest tak jak piszesz i z samej sympatii, to zdobędę się na odwagę i przeczytam:-) Mnie nie łatwo przekabacić, a tobie się to udało.
            • dirloff Re: że też ci się chciało... 13.11.11, 21:06
              Tylko się nie irytuj tym, co napisałem - bo byłem ostry. I, jak mniemam, ostro skrytykowałem twoich politycznych ulubieńców.

Z tej grupy szanuję Mazowieckiego. Za rolę historyczną, którą odegrał, oraz etykę, jak mu przyświeca. Bieńkowska to naprawdę dobry fachowiec, przynajmniej takie sprawa wrażenie. Nie odbieram jej jednak jako polityka, lecz jako managera. Zdrojewskiego darzę sympatią, ale jest słaby i uległ szefowi - wziął nie to ministerstwo, do którego się szykował i był typowany przez własną partię. Poza tym, trudno nie lubić ministra kultury, ponieważ w dużej mierze to takie stanowisko "hostessowe". Od festiwalu do medalu/orderu/nagrody ministerialnej, od rautu do przecięcia wstęgi. Czy to Ujazdowski, czy właśnie Zdrojewski. Wkurza mnie jednak to, że Zdrojewski się poddał i MON poszedł w ręce "psychiatry".

Kiedyś darzyłem sporą sympatią i szacunkiem Bartoszewskiego. Zraził mnie jednak silnym i jednostronnym zaangażowaniem w pisowsko-platformerską wojnę polsko-polską. Poczytałem trochę o jego życiu, działalności w Niemczech, i odkryłem, że poza bohaterstwem okupacyjnym ma także kilka niesmacznych kart.
            • marouder-pl [...] 13.11.11, 21:07
    • hordol niejaki kutz czy kuc też jest super 13.11.11, 20:50

• marouder-pl [...] 13.11.11, 21:12
    • dupetek Re: Politycy, którym ufacie 13.11.11, 20:52
      Skąd Ci się wzięło, że Platforma promuje Niesiołowskiego i Piterę? Dla mnie to elementy prawego skrzydła i nic więcej!

axyzaa napisała:
      • ex.mila Skąd mi się to wzięło? 13.11.11, 21:10
        Ano stąd, że to oni występują najcześciej jako przedstawiciele Platformy w programach informacyjnych. Ty tez nie masz telewizora?!
        • dupetek Re: Skąd mi się to wzięło? 13.11.11, 21:14
          Niesioł rzeczywiście często, ale jego talent do pyskówek to usprawiedliwia:) Piterę rzadko widzę, a po wygłupie z dorszem dłuższy czas jej nie było!
          • ex.mila Re: Skąd mi się to wzięło? 13.11.11, 21:17
            dupetek napisał:

> Niesioł rzeczywiście często, ale jego talent do pyskówek to usprawiedliwia:)

W czyich oczach?

Piterę rzadko widzę, a po wygłupie z dorszem dłuższy czas jej nie było!

Faktycznie nie masz telewizora.
            • dupetek Re: Skąd mi się to wzięło? 13.11.11, 21:22
              Co Ty z tym telewizorem mnie tak napastujesz?:)
              Niesiołowski w moich oczach był i nadal jest dobry do ustawek medialnych z PiSdziętami zwłaszcza! Może Pitera przewija się w jakiś "kawa czy herbata", ale takich programów nie oglądam.
              • ex.mila Re: Skąd mi się to wzięło? 13.11.11, 21:33
                dupetek napisał:

> Co Ty z tym telewizorem mnie tak napastujesz?:)
                > Niesiołowski w moich oczach był i nadal jest dobry do ustawek medialnych z PiSd
                > ziętami zwłaszcza!

Faktycznie. Szczególnie gdy występuje w jednym programie z Girzyńskim i wspólnie szczują na Nowicką i Biedronia.

Może Pitera przewija się w jakiś "kawa czy herbata", ale tak
                > ich programów nie oglądam.

Występuje we wszystkich programach TVN24 jako gwiazda Platformy.
    • hordol ja ufam szkłowi konkakaktowemu 13.11.11, 20:56
      i telewizji tefałEN
    • trevik Re: Politycy, którym ufacie 13.11.11, 21:40
      Pitera jest żałosna i to jasne - nie ma nad czym dyskutować.

Co do Niesiołowskiego jest nieco inaczej. Ten człowiek bywa chamski, ale to nie jest polityk i wychodzi to u niego wszystkimi szwami - wolę czystą pyskówkę gdzie ktoś wyrzuca swoje argumenty brutalnie, ale bez sofistyki zamiast piramidy obłudy w wykonaniu wielu niby "spokojnych" polityków,

T.
    • kzet69 Re: Politycy, którym ufacie 13.11.11, 21:54
      Ufam to ja tylko swojej żonie i swojej mamie...
      Natomiast mogę wymienić polityków, których szanuję i sobie cenię:
      z SLD: Piekarska, Olejniczak, Zemke, Siwiec
      z PO: Saryusz-Wolski, Bobińska, Buzek, Bieńkowska, coraz bardziej Kidawa-Błońska i pomimo wszystko... Tusk
      z PSL: ?, Zych (?)
      z PiS: ..... .....
      z SP: - - -
      z RP: Grodzka, Nowicka, Elsner i... sam Palikot
      z emerytowanych: Mazowiecki, Wałęsa, Bartoszewski, Martyniuk, Krzyżanowska, Łętowska, Zoll, Stępień i jednak mimo wszystko Kwaśniewski
      może jeszcze kogoś zapomniałem
      • ex.mila i pomimo wszystko... Tusk 13.11.11, 22:09
        Mało co mnie cieszy tak jak ty jak mnie mile zaskakujesz....

Sama jestem wściekła na Tuska za te śmiechy, ale skoro Bierdoń mu wybaczył...

Powtórzę - jesteś nietuzinkowym interlokutorem, i nic mnie tak nie cieszy jak ty będący w stanie wznieść się na ponadpartyjne podziały. Szacunek.
    • olga_w_ogrodzie Re: Politycy, którym ufacie 13.11.11, 21:58
      ja to wiesz, Milu, niezmiennie Tadeusz Mazowiecki.
    • ex.mila Jest we mnie wiele chęci, żeby wam wszystkim 13.11.11, 22:57
      odpowiedzieć, a szczególnie Oldze, która uwielbiam, i kzetowi, który pewnie wbrew swojej naturze lubi mnie zaskakiwać, piszac dobrze o tych poza partią palikota - ale mam 13-letnią córkę, który odkąd dostała tableta od dziadka przestała reagować na bodźce zewnętrzne.

Ma na uszach słuchawki, internet w telefonie (nie mam pojęcia jak obsługuje się to ustrojstwo) i co najgorsze za rok idzie do gimnazjum.

Kłaniam się wszystkim, którzy ze mną dzisiaj rozmawiali.

Brodanocka.
      • olga_w_ogrodzie Re: Jest we mnie wiele chęci, żeby wam wszystkim 13.11.11, 23:07
        ex.mila napisała:

> Ma na uszach słuchawki, internet w telefonie (nie mam pojęcia jak obsługuje się
        > to ustrojstwo) i co najgorsze za rok idzie do gimnazjum.
        >
        > Kłaniam się wszystkim, którzy ze mną dzisiaj rozmawiali.
        >
        > Brodanocka.

dobranoc, Milu.
        ciągle zaskoczonam dzisiejszą zbieżnością w czasie i treści moich słów wypowiedzianych na glos i treścią Twego maila.
        niesamowite - słowo w slowo to samo.

/tablet widziałam dotąd tylko w tv.
        ale za to dostałam nie tak dawno plakat starodawny z kampanii prezydenckiej T. Mazowieckiego.
        i sobie powiesiłam w domu jakby nigdy nic, bo lubię ludzi bezpiecznych i dobrych koło siebie.
        nawet, gdy oni na plakacie tylko./
        • axyzaa Re: Jest we mnie wiele chęci, żeby wam wszystkim 13.11.11, 23:11

>
          > dobranoc, Milu.
          > ciągle zaskoczonam dzisiejszą zbieżnością w czasie i treści moich słów wypowied
          > zianych na glos i treścią Twego maila.

Ja tam nie jestem ani trochę zaskoczona. Nie zdarza się to po raz pierwszy. Ściskam cię mocno.
    • honeyr Re: Politycy, którym ufacie 13.11.11, 23:12
      Lubię więcej, ale chyba tu bym wskazał tylko dwóch : Kazimierza Kutza i Józefa Piniora.
    • qqazz Za duzo tych warunków 13.11.11, 23:23
      axyzaa napisała:
      > i co których macie pewność, że nie stanęliby w jednym szeregu ani z Kotlińskim
      > ani z tymi, którzy dostali nergazmu na widok geja na mównicy. Oczysiście polity
      > cy PiSu nie mają tu nic do roboty.

pozdrawiam
    • tadzap Re: Jarosław Kczyński.Lista masakryczna 14.11.11, 00:30

Same zera.
    • lump-1 Re: Politycy, którym ufacie 14.11.11, 15:23
      Nie ma takiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka