Dodaj do ulubionych

13 grudnia płaczę bo...

13.12.11, 07:38
pamiętam klimat prawdziwej wolności...domeną wolności była nadzieja...nadzieja na byt bez
jaruzeli , bezpieki , millera , kwaśniewskiego , rudego ...
a co teraz ? bez nadziei na pracę w żadnej perspektywie dla naszch dzieci i wnuków..
ci co mało mają stracą wszystko , ci co mają bardzo dużo będą pomnażać...
o naszej przyszłości decydowało KGB a taraz ? mo właśnie internauto , wmawiają ci że sam decydujesz....he,he...na poziomie czy masz zjeść suchy chleb czy ze smalcem , to tak...
Obserwuj wątek
    • zapijaczony_ryj Wolę suchy chlem byle był spokój 13.12.11, 07:42
      poiuzt napisała: wmawiają
      > ci że sam decydujesz....he,he...na poziomie czy masz zjeść suchy chleb czy ze s
      > malcem , to tak...

yleby naczelny idiota znów nas tak nie ośmieszał:
      • poiuzt homosovieticus znów mówią,,liż by wajny nie było,, 13.12.11, 07:47
        ??? jaką róznicę widzisz między kiedysiejszą KGB a dzisziejszą STASI ?
        • des4 Re: homosovieticus znów mówią,,liż by wajny nie b 13.12.11, 08:52
          dzisiaj istnieje jakaś STASI?
    • dr.krisk O k.... 13.12.11, 08:48
      poiuzt napisała:

> a co teraz ? bez nadziei na pracę w żadnej perspektywie dla naszch dzieci i wn
      > uków..
      D k..y nędzy - od roku szukam kogoś do pracy w mojej katedrze. I co - i nic. Nie ma chętnych.
      • aaneta Re: O k.... 13.12.11, 09:54
        dr.krisk napisał:
        > D k..y nędzy - od roku szukam kogoś do pracy w mojej katedrze. I co - i nic. Ni
        > e ma chętnych.

No bo tym, co płaczą, że nie ma pracy, to nie o taką pracę chodzi, tylko taką, żeby się nie narobić, a zarobić. Jak w peerelowskim raju.
    • olo-x Re: 13 grudnia płaczę bo... 13.12.11, 08:52
      O co chodzi w tym wątku temu autorowi ,tu potrzebny jest J-23 aby to rozszyfrował .
    • letalin Re: 13 grudnia płaczę bo... 13.12.11, 08:56
      > pamiętam klimat prawdziwej wolności...domeną wolności była nadzieja...nadzieja
      > na byt bez
      ------------------------------
      I masz rację. Ta nadzieja była tak silna, że wielu którzy chorowali na depresję postanowiło żyć.
      Wskaźnik samobójstw w czasie karnawału Solidarności był najniższy w nowożytnych dziejach.
      To była olbrzymia energia, którą stan wojenny stłumił. Wojtek jest za głupi, żeby pojąć ogrom zniszczeń jakich dokonał.
      www.youtube.com/watch?v=cPy4_P5j9ow
    • venus99 Re: 13 grudnia płaczę bo... 13.12.11, 10:33
      przynajmniej dowiedziałem się co to jest prawdziwa wolność.dla mnie był to wyjatkowy burdel.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka