wyksztalciuch 02.01.12, 21:58 Facet ma rację. Ewidentnie. Nie gadajcie mi więcej o draniach, którzy przystawiają te durne nowe pieczątki. Bronia swoich profitów w firmach farmaceutycznych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kzet69 Re: Arłukowicz u Lisa. 02.01.12, 22:05 Jasne..... Nie ma to jak kupić PR ukochanej partii, nawet jeśli przedstawiciel tej partii jest kompletnym dyletantem... A co do Arłukowicza, to już obleciał TVN 24, Polsat, teraz siedzi u Lisa, a nie zdążył ustalić z Paszkiewiczem jednolitego zdania co do sposobu refundacji recept z pieczątkami, każdy gada co innego i tylko pogłębiają chaos. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch Re: Arłukowicz u Lisa. 02.01.12, 22:12 A czego ty jeszcze nie rozumiesz?? Apteki mają olewać te durne pieczątki i honorować ryczałt. Takie to trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Arłukowicz u Lisa. 02.01.12, 22:19 No właśnie że nie, bo Paszkiewicz twierdzi coś odwrotnego... Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Arłukowicz u Lisa. 03.01.12, 03:46 wyksztalciuch napisał: > A czego ty jeszcze nie rozumiesz?? Monopolista NFZ ma w ręku przepisy dające mu prawo unieważnić kontrakty z lekarzami i aptekarzami jeżeli ci łamią warunki kontraktu.Dlaczego tego nie czyni tylko premier grozi:Lekarze i aptekarze będą PODLEGAĆ KONSEKWENCJOM!! Strachy na Lachy(lekarsko-aptekarskie) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Arłukowicz u Lisa. 02.01.12, 22:21 Siwy dym czyli czeski film:Nic nie widać,nic nie słychać,nikt nie rozumie o co biega.Za Bieruta winni byli kułacy(cykliści),za Gomułki rewizjoniści(masoni),za Gierka dysydenci(żurnaliści),za Jaruzelskiego solidatuchy(agenci),za Walesy komuniści,za Kwaśniewskiego wódka,za Kaczyńskiego układ,za Tuska jest najwięcej winnych:kaczyści,pedofile,dopalacze,kibole,konowały i aptekarze którzy "powinni podlegać konsekwencjom"! Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryddezgryz Re: Arłukowicz u Lisa. 02.01.12, 22:25 Zapomniałeś o stonce za Bieruta winna była jeszcze stonka... no i żydach, za Gomułki byli winni więc czerwony gienerał Wojciech J. wysłał ich do Syjamu hehe Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlo.w.i.e.k Oni obaj kłamią tylko każdy trochę inaczej! 03.01.12, 00:40 kzet69 napisał: każdy gada co innego i tylko pogłębiają chaos. ---> Arłukowicz, za każdym razem gdy zostaje przyciśnięty do muru w związku z tym, że ani lekarze, ani aptekarze a tak naprawdę nikt ze zwykłych obywateli, nie ma możliwości sprawdzenia na 100% czy ktoś ma ważne w danym momencie ubezpieczenie, to ucieka w inny temat i opowiada o 0,5 procencie tych, którzy nie są ubezpieczeni jakby to miało jakiekolwiek znaczenie w tym momencie. Ale cóż, Partia Oszustów wiedziała kogo przyjmuje do siebie ... -- inteligencja zastępcza, autorytety zastępcze - co jeszcze nam fundowano przez 16 lat Odpowiedz Link Zgłoś
hordol przestan tu pie...c 02.01.12, 22:11 profitów od firm praktycznie nigdy nie mialem. pisalem i oryginalne i generyki w zaleznosci od wskazan i zamoznosci pacjenta a takze od jego zyczeń. a pieczatkę przystawiam bo walcze z nonsensami spłodzonym przez kopacz i bartosza. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: przestan tu pie...c 02.01.12, 22:15 hordol napisała: > profitów od firm praktycznie nigdy nie mialem. pisalem i oryginalne i generyki > w zaleznosci od wskazan i zamoznosci pacjenta a takze od jego zyczeń. > a pieczatkę przystawiam bo walcze z nonsensami spłodzonym przez kopacz i barto > sza. czy ktoś cię zmusza do kontraktów z nfz? przecież nie ma obowiązku brać publicznych pieniędzy jak się nowe przepisy nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: przestan tu pie...c 02.01.12, 22:24 Coś ci się nie pomyliło? Co ma kontrakt z NFZ lekarza do refundacji leków? Przecież recepty z prywatnego gabinetu też są refundowane, niezależnie czy ma on czy nie kontrakt z NFZ? Refundacja przynależy się tobie jako ubezpieczonemu a nie jest przypisana do kontraktu lekarza z NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: przestan tu pie...c 02.01.12, 22:27 rozumiem że każdy lekarz nie mający umowy z nfz może wypisywać refundowane recepty? Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: przestan tu pie...c 02.01.12, 22:34 Oczywiście że tak, musi tylko podpisać z NFZ umowę o wystawianiu takich recept i pobrać druczki. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: przestan tu pie...c 02.01.12, 22:35 więc jednak musi a kto go zmusza? Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: przestan tu pie...c 02.01.12, 22:37 To jest czysta formalność, recepty refundowane są wypisywane na odpowiednich blankietach, a ich dysponentem jest NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: przestan tu pie...c 02.01.12, 22:41 refundowane to słowo klucz. weterynarz też recepty wystawia:) Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: przestan tu pie...c 02.01.12, 22:43 Ale to jest refundacja dla pacjenta a nie dla lekarza. Receptę nierefundowaną można wystawić nawet na kartce z zeszytu. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: przestan tu pie...c 02.01.12, 22:46 i oto chodzi nie podobają ci się nowe przepisy to wypisuj na kartce z zeszytu recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: przestan tu pie...c 02.01.12, 22:56 Oczywiście, tylko pacjent za taką receptę z automatu płaci 100%... Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: przestan tu pie...c 02.01.12, 23:00 to wiem tylko nie dodajesz ,że po tygodniu wystawiania takich recept stracisz 90% klientów Odpowiedz Link Zgłoś
8macek Re: przestan tu pie...c 03.01.12, 00:48 nie dasz rady. kazet (który jako palikotowiec mnie rozczarował niewyobrażalnie) i inne konowały nigdy nie skumają, że nie wolno krzywdzić ludzi niewinnych nigdy, a tym bardziej chorych. nawet jak się walczy w słusznej sprawie. jeśli w walce cel uświęca środki to już nie jest walka tylko patologia. ja nie rozumiem jak można uważać się za lekarza mając świadomość, że cała ta sytuacja u np. starych schorowanych ludzi (w dużej mierze mało rozumiejących rzeczywistość) powoduje u nich stres, nie zawaham się napisać śmiertelny stres. jak można być taką nieczułą mendą i jednocześnie uważać się za lekarza?! Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlo.w.i.e.k Bardzo słusznie o EwieKopacz i BartoszuArłukowiczu 03.01.12, 00:58 8macek napisał: jak można być taką nieczułą mendą i jednocześnie uważać się za lekarza?! ---> Tak kłamać, że się doskonałą ustawę stworzyło ... PS. Ty własnym majątkiem poświadczysz coś, czego nie jesteś w stanie sprawdzić? No to niech Ewa Kopacz, Bartosz Arłukowicz, Donald Tusk ... własnymi majątkami zagwarantują ewentualne braki w ubezpieczeniach pacjentów - skoro to takie bezpieczne. A lekarzom niech dadzą spokojnie leczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
8macek Re: Bardzo słusznie o EwieKopacz i BartoszuArłuko 03.01.12, 01:15 jeszcze raz napiszę specjalnie dla ciebie: przepisy refundacyjne w obecnej formie są debilne, sposób ich wprowadzania w życie jest karygodny, rząd który jest odpowiedzialny za tę sytuację jest nieudolny! to są fakty. lekarze i farmaceuci w obliczu tych faktów mają prawo walczyć o to aby było im lepiej niż gorzej - kazdy ma do tego prawo. ale sposób walki jaki wybrało środowisko lekarsko-farmaceutyczne jest najdelikatniej mówiąc barbarzyński i te osoby, które akceptują taką walkę nie będą miały u mnie żadnego szacunku a wręcz przeciwnie. i jeszcze raz napiszę: nawet hitlerowcy nie wysyłali na front ludzi chorych! Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Bardzo słusznie o EwieKopacz i BartoszuArłuko 03.01.12, 01:20 Chyba troszkę histeryzujesz.... Prawdziwy dramat i to właśnie ludzi starszych, zacznie się gdy ruszy przymusowe przekształcanie zadłużonych szpitali w spółki i masowe plajty powiatowych szpitalików i poradni przyszpitalnych, a z nich korzystają głównie ludzie starsi, którzy nie bardzo maja siłę jeździć do wojewódzkiej metropolii, przypomnisz sobie moje słowa za kilka miesięcy... Odpowiedz Link Zgłoś
8macek Re: Bardzo słusznie o EwieKopacz i BartoszuArłuko 03.01.12, 01:34 a dzisiaj jest plusowa temperatura na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Bardzo słusznie o EwieKopacz i BartoszuArłuko 03.01.12, 13:52 Przepraszam, ale osmielam sie twierdzic, ze odpowiedzialnych jest konsekutywnie kilka rzadow, w tym te, w ktorym Ministrem Zdrowia byl obecnie automianujacy sie trybunem spolecznym pan Piecha. Wtedy, kiedy jego zadaniem i szansa bylo uregulowanie kilku problemow w resorcie tak dla dobra pacjentow jak i lekarzy on spozywal kunktatorskie obiadki z roznymi reprezentantami laboratoriow farmakologicznych (producentow) - wiadomo, poprzednie "niewysychajace zrodlo" (skrobanki" zostalo uregulowane przez sztywny zawor slawetnej ustawy. Jakkolwiek dobrym wg kilku postow ktore pojawily sie na forum lekarzem i ordynatorem byl swego czasu Pan Piecha w obecnej chwili okazuje sie on zwykla, pospolitya kanalia a przynajmniej oportunista - kozlem uparcie skaczacym na pochyle drzewo. A takie drzewa czasami ...padaja razem z owym kozlem (a moze capem?) Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: przestan tu pie...c 03.01.12, 01:07 8macek napisał: > nie dasz rady. Sorry ale obarczanie lekarzy za stres pacjentów jest po prostu nieprzyzwoite. A za co bie rze pensje minister czy szef NFZ? Jeden mógł jednym rozporządzeniem wydłużyć vacatio legis ustawy o 3 miesiące, by dać czas na jej poprawienie, a drugi tak samo jednym rozporządzeniem zagwarantować pełną refundację recept z pieczątką... Jakoś tego nie zrobili, a zwalanie winy na lekarzy jest typowe dla każdej ekipy rządzącej. PiS w 2007 też sądził że lekarskie zwolnienia z pracy rozejdą się po kościach, że sie zastraszy, nie rozeszły się i trzeba było szpitale ewakuować, pomimo że tamten rząd miał 3 miesiące na rozwiązanie konfliktu. Tym razem jest dokładnie tak samo, PO powiela błędy PiS, od października i premier i minister wiedzieli o proteście pieczątkowym i też liczyli że się rozejdzie po kościach, albo że sie z Hamankiewiczem dogadają. Tyle że autorytet Hamankiewicza i NIL w środowisku jest bliski zeru, ale o tym minister powinien wiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
8macek Re: przestan tu pie...c 03.01.12, 01:32 kazet, ile razy mam ci napisać, że popieram potrzebę protestu, ale kategorycznie nie popieram jego formy! pamiętam przypadek lekarki, która leczyła i wystawiała recepty bezdomnym i przedstawiono jej za to zarzuty i postawiono przed ją przed sądem... i sąd ją uniewinnił! to był prawdziwy lekarz i prawdziwy człowiek i prawdziwa walka z debilami. a ty i cała reszta stemplowaczy broniący swoich interesików w oparciu o krzywdę ludzi chorych jesteście tylko marnymi konowałami. i to jest bardzo delikatne określenie. tylko dlatego delikatne, że piszę na FK i mam świadomość, że nazwanie was prawidłowo spowodowałoby usunięcie mojego postu. nic więcej nie mam ci do przekazania i zrób sobie z tym faktem co chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: przestan tu pie...c 03.01.12, 01:39 A znasz jakąś inną formę, która by była w jakikolwiek skuteczna? Protestu by w ogóle nie było, gdyby rząd słuchał tego co lekarze od kwietnia mówili i na czas znowelizował ustawę. Odpowiedz Link Zgłoś
8macek Re: przestan tu pie...c 03.01.12, 02:27 ale dlaczego wymagasz ode mnie abym podsuwał ci i innym twoim kolegom konowałom, pomysły co tu zrobić aby wam było beztrosko w życiu? tak zupełnie darmo?! :-D no kazet, byś się wstydził, przecież wy konowały nic darmo nie robicie więc wiesz jak jest, co nie? ja nie jestem lekarzem i mam nadzieję, że zrozumiesz mnie, że tak samo w dupie mam twoje problemy zawodowe jak ty w dupie masz moje problemy. ale różnią nas na pewno co najmniej dwie rzeczy, otóż mianowicie ja walcząc o to aby było mi w życiu bardziej łatwiej niż trudniej nie posunąłbym się do tego aby prosić lekarzy by przedstawili mi wachlarz pomysłów na to jak dalej żyć żeby np. prowadząc działalność handlową mieć kupę kasy oraz jednocześnie mieć w dupie fiskusa, PIP, PIH i całą resztę instytucji i debilnych przepisów utrudniających mi życie (bo by mi było wstyd o to prosić). a już na pewno nie posunąłbym się nigdy do tego aby krzywdzić i wykorzystywać w tym celu ludzi chorych, niedołężnych już i tak pokrzywdzonych przez los i zupełnie nie mających żadnej winy w tym, że przepisy debilnego prawa są dla mnie niekorzystne (bo by mi było trudno spojrzeć w lustro). rozumiesz trochę czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlo.w.i.e.k Tylko że obecnie tak skonstruowano zarządzenia ... 03.01.12, 10:11 8macek napisał: a już na pewno nie posunąłbym się nigdy do tego aby krzywdzić i wykorzystywać w tym celu ludzi chorych, niedołężnych już i tak pokrzywdzonych przez los ... ---> ... do ustawy, że nie dano lekarzom innego wyboru, innej możliwości wpłynięcia na zmienienie tych - jak sam słusznie przyznajesz - idiotycznych przepisów. Wczytaj się dokładnie nawet tylko w instrukcję NFZ-tu dla aptek a zobaczysz, jak jest naprawdę. Komunikat dla aptek, które mają zawartą umowę z Narodowym Funduszem Zdrowia od 1 stycznia 2012 r. Poza tym funkcjonuje formuła: ryczałt/bezpłatne ... ale do limitu ustalonego przez NFZ a taki Arłukowicz czy Paszkiewicz mówią tylko pół prawdy: "... bezpłatne/ryczałtowo". Do tego dochodzi fakt, że jeśli producent daną substancję czynną "zaklepał" do jednej choroby a lekarze używają leków z tą substancją, do różnych chorób, to znowu lekarz ponosi odpowiedzialność materialną za zaznaczony "zły" poziom refundacji. I najważniejsze: Lekarz nie ma żadnej możliwości sprawdzenia - nawet mając przed nosem dowód opłaty ubezpieczenia lub formularz RMUA - czy pacjent jest objęty ubezpieczeniem ... a jest wiele przypadków, kiedy ZUS, bez powiadamiania zainteresowanych, takie uprawnienia odebrał. Podobnie lekarz innej specjalności niekoniecznie musi dać wiarę co do ciąży, szczególnie w początkowym okresie ... A co do dzieci, to jednak również nie jest to automat, gdyż ubezpieczenie zależne jest od aktualnego ubezpieczenia rodziców ... Tak więc biorąc to pod uwagę, sam powiedz, czy rzeczywiście byłbyś skłonny zaryzykować swoim całym majątkiem przy każdej wypisanej recepcie (także w tych drastycznych sytuacjach, na które się powołujesz), mając z tyłu głowy, że urzędnicy NFZ (tak jak urzędnicy skarbowi) nie przyjmują żadnych argumentów, tylko przychodzą i bezwzględnie ściągają to co uważają ONI za stosowne ... Odpowiedz Link Zgłoś
bialy_trzewik Re: przestan tu pie...c 03.01.12, 12:55 Sam nie masz pomysłu na inną formę protestu, ale na tą się oburzasz. I jeszcze dodatku bredzisz o tym, że gdybyś Ty protestował to nie robiłbyś tego kosztem pacjentów. No sory, ale nie sądzę byś wykonywał zawód, w którym masz choć by nikła styczność z ludźmi chorymi, więc Twoje zapewnienia o tym, że byś ich nie wykorzystał są śmieszne. Gdybym ja miał protestować to też bym nie wykorzystał pacjentów! Ha, jestem tak samo cool i fajny jak Ty! Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: przestan tu pie...c 03.01.12, 03:30 Jak urzędnik państwowy(minister czy prezes NFZ) może swoje obowiązki kontrolne przerzucać na lekarza który powinien leczyć chorych ludzi a nie zajmować się urzędniczą pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: przestan tu pie...c 03.01.12, 11:46 > ja nie rozumiem jak można uważać się za lekarza mając świadomość, że cała ta sy > tuacja u np. starych schorowanych ludzi (w dużej mierze mało rozumiejących rzec > zywistość) powoduje u nich stres Urzędnicy z MOZ i NFZ mają u ciebie lepiej, oni nie muszą przejmować się pacjentami, prawda? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: przestan tu pie...c 02.01.12, 22:34 Hm... O ile kojarzę refundowane są leki, a nie recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: przestan tu pie...c 02.01.12, 22:35 No ale każdy lekarz mający prawo wykonywania zawodu ma prawo taka receptę wystawić ubezpieczonemu pacjentowi, o ile ma podpisaną umowę z NFZ na wystawianie recept... Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: przestan tu pie...ć 02.01.12, 22:26 równie dobrze fundusz moze wymówic kontrakty tym tysiacom lekarzy którzy dzis przystawiaja te nieszczesne pieczątki. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: przestan tu pie...ć 02.01.12, 22:28 powinien to zrobić a już na pewno tym ,którzy stemplują w ten sposób recepty dla dzieci i emerytów. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: słusznie 02.01.12, 22:39 nikt nikogo nie zwolni przecież nie ma obowiązku podpisywać umów . a tak nawiasem wystarczy ze 30 dla przykładu Odpowiedz Link Zgłoś
hordol two in one proponuję 02.01.12, 22:45 moze rozstrzelac co pięćsetnego? tak dla przykladu i zwalic winę na kaczynskiego który jest za karą smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: two in one proponuję 02.01.12, 22:51 nie denerwuj się tak są takie przepisy ,i czy głupie czy nie obowiązują. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: two in one proponuję 02.01.12, 22:54 nawet nie zdajesz sobie sprawy ile nonsensownych przepisów i wymagan, ustalen wprowadza co chwile nfz. czesto niesłuacych niczemu czesto wrecz szkodzących poprawie ochrony zdrowia. lekarze to łykali az wreszcie miarka sie przebrała Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: two in one proponuję 02.01.12, 22:57 a wiesz jak porąbane jest prawo budowlane ile tan nonsensów. co nie zmienia faktu ,że obowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: two in one proponuję 02.01.12, 23:00 widze ze hołdujesz zasadzie durne lex sed lex.twoja sprawa ja nie. lekarze nie strajkuja, nie domagaja sie wiekszych pieniedzy. leczą dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: two in one proponuję 02.01.12, 23:03 cóż gratuluję dobrego samopoczucia. ale zostanę przy zdaniu odmiennym Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlo.w.i.e.k I co,urzędnik gwarantował swoim majątkiem? 03.01.12, 01:05 m.c.hrabia napisał: co nie zmienia faktu ,że obowiązuje. ---> Nie udawaj głupszego niż jesteś! Najpierw wskaż metodę, która zagwarantuje lekarzom i farmaceutom bezpieczeństwo, że nie przyjdzie do nich urzędnik z NFZ, by zabrać cały majątek, bo np. pacjent nie był ubezpieczony, choć pokazał formularz RMUA ...Potrafisz? Na pewno nie! Więc nie podawaj przykładów bez związku z problemami, o których tu się dyskutuje ... Odpowiedz Link Zgłoś
bialy_trzewik Re: two in one proponuję 03.01.12, 13:02 > a wiesz jak porąbane jest prawo budowlane > ile tan nonsensów. > co nie zmienia faktu ,że obowiązuje. Co nie zmienia faktu, że trzeba wprowadzić w nim zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: słusznie 02.01.12, 22:50 m.c.hrabia napisał: > a tak nawiasem wystarczy ze 30 dla przykładu ====================================== Czysty pisizm. A nawet dornizm...... Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: słusznie 02.01.12, 22:41 Pacjenci wtedy i tak dostaną takie same recepty z pieczątką, tyle że za wizytę dodatkowo zapłacą. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: słusznie 02.01.12, 22:43 kzet69 napisał: > Pacjenci wtedy i tak dostaną takie same recepty z pieczątką, tyle że za wizytę > dodatkowo zapłacą. może tak może nie mnie tylko ciekawi dlaczego tak pchacie się do tego nfz Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: słusznie 02.01.12, 22:48 Macie. Zawsze jest jakiś wybór. Możesz złożyć wybitną klinikę ,powiększać biusty i olewać nfz:) Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: słusznie 02.01.12, 22:46 tak my sie pchamy do nfz jak i nfz do nas, to ma byc symbioza a nie pasozytnicrwo urzedników Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: przestan tu pie...ć 02.01.12, 22:37 jasne, upie...y lekarzy gigantycznymi karami za to z dziećmi na ustach Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: przestan tu pie...ć 03.01.12, 11:47 > powinien to zrobić > a już na pewno tym ,którzy stemplują w ten sposób recepty dla dzieci i emerytów A nieudolni urzędnicy, którzy ten cały debilizm stworzyli pozostaną świętymi krowami. Odpowiedz Link Zgłoś
piot-r Re: przestan tu pie...c 03.01.12, 00:01 to nie miales, czy PRAKTYCZNIE nie miales. Nie zebym sie czepial, ale jedna taka za LUB czasopisma do wiezienia poszła Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz "Aptekarze - szkodnicy, lekarze - kułacy" 02.01.12, 22:24 Taka jest aktualnie linia propagandowa antyspołecznego i nieudolnego rządu PO. Identyczną linię prezentował Józef Stalin - na przełomie lat 1952-53. Odpowiedz Link Zgłoś
green_feldkurat_katz I to w tej sprawie jest optymistyczne 02.01.12, 22:37 Lekarze byli ostatnia grupa przeciw której miał sie obrócić gniew ludu... Czyżby czekały nas zmiany polityczne? Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr [...] 02.01.12, 22:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: A ty łykasz to wszystko co on mówi jak 02.01.12, 22:56 bartosz z programu "Agent" Że takie coś zostało ministrem.. Z Leppera się śmiałem, ale tamten cham do czegoś jednak doszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: A ty łykasz to wszystko co on mówi jak 02.01.12, 23:00 Arłukowicz jest w głupiej sytuacji,głosował przeciwko tej ustawie i mocno ją krytykował a teraz chwali i wprowadza w życie.Bartka zderzaka mocno poobijają a DonalT wyrzuci na śmietnik.acet lekarz z zawodu ma przerąbane wśród lekarzy,będzie musiał zmienić zawód.Bo na to że do emerytury będzie posłem nie ma co liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlo.w.i.e.k Jesteś ignorantem-dlatego zaklinasz rzeczywistość! 03.01.12, 00:31 wyksztalciuch napisał: Bronia swoich profitów w firmach farmaceutycznych. ---> Powtarzasz bzdury i kłamstwa nawet za Kluzik Rostkowską i Kidawą Błońską! Rzecznik Praw Pacjenta przeciwko pacjentom, lekarzom i aptekarzom! Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Nie byłoby problemu, gdyby... 03.01.12, 00:42 ...cała reforma ubezpieczeń zdrowotnych nie została spieprzona. Aptekarza w gruncie rzeczy w ogóle nie powinno obchodzić, czy pacjent jest ubezpieczony, aptekarz ma dostać kasę! Albo płaci ją pacjent z własnej kieszeni, albo płaci NFZ, ewentualnie z częściowym udziałem pacjenta. Powinno być tak: pacjent przychodzi z receptą i płaci żywą gotówką, bierze paragon i z paragonem idzie do kasy chorych, która mu refunduje należną część. Apteka jest tym samym wyłączona z przepychanki. Jeżeli pacjent jest nieubezpieczony, to nikt mu niczego nie zwraca, zaś apteka swoje bierze. Można też wprowadzić wariant pośredni: pacjent płaci swoją część z własnej kieszeni, a resztę płaci kartą chipową wystawioną przez NFZ. Jeśli przy okazji wyjdzie, że karta jest lipna, pacjent nie zapłacił składki itd. itp., wtedy płaci całość z własnej kieszeni. Nikt nie musi niczego sprawdzać. Na podobnej zasadzie placówki służby zdrowia mogłyby inkasować należności za usługi medyczne. W końcu, do cholery, 12 lat od reformy Buzka to dość czasu, aby sprawę doprowadzić do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa [...] 03.01.12, 00:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
agnostic5 Re: To może byc tak: Arłukowicza nie ubito w Smol 03.01.12, 12:37 Arłukowicz to tylko zderzak. Mota się chłopak niemiłosiernie i głupoty gada. A winowata zajmuje już inne stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
stanczyk-5 Re: Arłukowicz u Lisa. 04.01.12, 11:25 wyksztalciuch napisał: > Facet ma rację. Ewidentnie. > Nie gadajcie mi więcej o draniach, którzy przystawiają te durne nowe pieczątki. > Bronia swoich profitów w firmach farmaceutycznych. Raczycie pi..... glupoty tow. Zdzichu,wy tez tak byscie robili bedac w konowala kitlu ! Odpowiedz Link Zgłoś
stanczyk-5 Ktokolwiek u Lisa... 04.01.12, 13:01 .. ma przerabane,Lis sie zdewaluopwal jego klientele tez na spadku Odpowiedz Link Zgłoś