Dodaj do ulubionych

Zaledwie 10% Polaków nie popiera WOŚP - kim są?

07.01.12, 14:38
www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/295761,Sondaz-9-na-10-osob-popiera-WOSP

Odpowiedź macie tutaj:

www.salon24.pl/survey/778,1

Dlaczego mnie to nie dziwi...
Obserwuj wątek
    • chaujot Re: Zaledwie 10% Polaków nie popiera WOŚP - kim 07.01.12, 14:42
      A ja mam to w du,,e
      • indeed4 Re: Zaledwie 10% Polaków nie popiera WOŚP - kim 07.01.12, 14:57
        Szczerze gratuluję - właśnie dołączyłeś do elitarnej 10 proc. społeczności o mentalności przeciętnego użytkownika Psychiatryka24 Igora Janke.
        • taziuta Re: Zaledwie 10% Polaków nie popiera WOŚP - kim 07.01.12, 16:50
          indeed4 napisał:

> Szczerze gratuluję - właśnie dołączyłeś do elitarnej 10 proc. społeczności o mentalności
          > przeciętnego użytkownika Psychiatryka24 Igora Janke.

Elita nigdy i nigdzie nie jest zbyt liczna. ;)
        • chasyd_666 Re: Zaledwie 10% Polaków nie popiera WOŚP - kim 08.01.12, 14:33
          indeed4 napisał:

> 10 proc. społeczności o me
          > ntalności przeciętnego użytkownika Psychiatryka24 Igora Janke.
    • woda_woda Kim są? 07.01.12, 15:04
      Ludźmi ze złością w sercach.
      Cieszyć się, że jest ich tak niewielu i tyle :)
      • indeed4 Re: Kim są? 07.01.12, 16:42
        Jeszcze ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości jaki element dominuje na tym portalu, to chyba lepszego dowodu nie trzeba, Janke powinien sobie ten sondaż oprawić w ramkę i powiesić nad stołem, to również jego zasługa, mało kto tak hołubi i dopieszcza tych nienawistników jak S24.
        • taziuta Re: Kim są? 07.01.12, 16:53
          indeed4 napisał:

> Jeszcze ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości jaki element dominuje na tym portalu, to chyba
          > lepszego dowodu nie trzeba, Janke powinien sobie ten sondaż oprawić w ramkę i powiesić
          > nad stołem, to również jego zasługa, mało kto tak hołubi i dopieszcza tych nienawistników
          > jak S24.

Ale jakich tam znowu nienawistników. To my tak naprawdę jesteśmy nienawistnikami, którzy ich nienawidzą za ich patriotyzm i odwagę wyznawania wartości, nam obcych, wg nich. :)
          • indeed4 Re: Kim są? 07.01.12, 17:06
            Wiecie co jest najgorsze? Że wcześniej tego nie było, kiedyś przynajmniej nie obnosili się z tym tak otwarcie. Nigdy nie podaruję Rydzykowi i PiS szczucia na siebie ludzi i tego, że usankcjonowali i zalegitymizowali nienawiść, nigdy. Finito.
            • mike.recz Re: Kim są? 07.01.12, 17:12
              indeed4 napisał:

> Wiecie co jest najgorsze? Że wcześniej tego nie było, kiedyś przynajmniej nie o
              > bnosili się z tym tak otwarcie. Nigdy nie podaruję Rydzykowi i PiS szczucia na
              > siebie ludzi i tego, że usankcjonowali i zalegitymizowali nienawiść, nigdy. Fin
              > ito.

U nich w tym momencie jesteś "Cybą", który zaatakuje niewinnych.
              • indeed4 Re: Kim są? 07.01.12, 17:30
                Tego, że winni są zawsze inni, nigdy oni, też ktoś ich nauczył - trudno się złościć na naiwne, dziecinnie łatwe do zmanipulowania mięso armatnie, główna odpowiedzialność za wyhodowanie tych "niewinnych baranków" spoczywa na generalicji
                • woda_woda Nie w tym rzecz. 07.01.12, 17:36
                  indeed4 napisał:

> Tego, że winni są zawsze inni, nigdy oni, też ktoś ich nauczył

Generalicja jest winna wyłącznie przyzwoleniu na to, że złe emocje - dotąd uchodzące za wstydliwe - wstydliwe być przestały.

A ten niewielki procent ludzi nienawidzących Orkiestry to zwykły motłoch, który był zawsze, tylko teraz dostał od generalicji patent.
                  • indeed4 Re: Nie w tym rzecz. 07.01.12, 17:57
                    Przecież wiesz, że ci ludzie nienawidzą nie tylko Orkiestry - oni nienawidzą 3/4 Polaków i chyba całej reszty świata, którą uważają za zdrajców i kolaborantów, tak jak siebie za patriotów i strażników jedynie słusznej prawdy. Człowiek by może i machnął ręką, gdyby nie świadomość, że jesteśmy młodą, bardzo jeszcze kruchą demokracją, a na takim gruncie niestety łatwo się mogą zakorzenić takie wypaczone idee Rymkiewicza czy innego pseudopatrioty
                    • woda_woda Re: Nie w tym rzecz. 07.01.12, 18:10
                      Masz rację.
                      Ręką machnąć nie wolno, ale na działania - jak mówisz - generalicji.
                      • indeed4 Re: Nie w tym rzecz. 07.01.12, 18:29
                        Ta generalicja ( na szczęście ! ) odchodzi już w smugę cienia, zmiana pokoleniowa jest co prawda tuż-tuż, ale to jeszcze trochę potrwa, bo za bossami z tej strony sceny politycznej wciąż stoją duże, partyjne pieniądze. Zostaje tylko czekać i minimalizować straty, jeśli się ma do czynienia z formacją o cechach religijnej sekty to chyba nic innego na dzień dzisiejszy zrobić nie da rady.
                    • mike.recz Re: Nie w tym rzecz. 07.01.12, 18:26
                      indeed4 napisał:

> Przecież wiesz, że ci ludzie nienawidzą nie tylko Orkiestry - oni nienawidzą 3/
                      > 4 Polaków i chyba całej reszty świata, którą uważają za zdrajców i kolaborantów
                      > , tak jak siebie za patriotów i strażników jedynie słusznej prawdy. Człowiek by
                      > może i machnął ręką, gdyby nie świadomość, że jesteśmy młodą, bardzo jeszcze k
                      > ruchą demokracją, a na takim gruncie niestety łatwo się mogą zakorzenić takie w
                      > ypaczone idee Rymkiewicza czy innego pseudopatrioty

To bardzo smutne ale niestety prawdziwe.
                  • chasyd_666 kim są... 08.01.12, 14:47
                    woda_woda napisała
                    >to zwykły motłoch
                  • kazik12groszy Re: Nie w tym rzecz. 10.01.12, 12:05
                    Mają prawo wyboru, jeśli chcą wesprzeć - dobrze, jeśli nie - trudno, nie powinno się ich za to karcić
                • chasyd_666 Re: Kim są? 08.01.12, 14:43
                  indeed4 napisał:

> trudno się zł
                  > ościć na naiwne, dziecinnie łatwe do zmanipulowania mięso armatnie
            • chasyd_666 Re: Kim są? 08.01.12, 14:28
              > Nigdy nie podaruję szczucia na
              > siebie ludzi

Nie podarujesz Tuskowi szczucia pacjentów na lekarzy ?... :)
        • chasyd_666 Re: Kim są? 08.01.12, 14:36
          indeed4 napisał:
          > dopieszcza tych nienawistników
        • chilum Re: Kim są? 08.01.12, 21:22
          Proponowałem, żeby zrobili Marsz Protestacyjny( ulubiona wszakże forma protestu przez PiS i sympatyków).

Pod nazwą :":Pokażmy ilu Nas jest"

Przecież są tak przekonani co do swoich poglądow, że nie powinno być problemu z publicznym protestem.

Pokażcie się:D, najlepiej w tą niedziele, kiedy jest WOSP.

Powodzenia :->
      • chasyd_666 Re: Kim są? 08.01.12, 14:34
        woda_woda napisała:

> Ludźmi ze złością w sercach.
    • ave.duce Re: Zaledwie 10% Polaków nie popiera WOŚP - kim 07.01.12, 15:05
      Na pewno NIE są chrześcijanami.
      • chasyd_666 kim są... 08.01.12, 14:49
        ave.duce napisała:

> Na pewno NIE są chrześcijanami.
    • xkx2 Re: Zaledwie 10% Polaków nie popiera WOŚP - kim 07.01.12, 15:10
      To sa Ci nieliczni co potrafią liczyć i nie utracile czegoś zwanego zdrowym rozsądkiem oraz umeja sie nie poddawać przymusowej modzie.
      • mike.recz Re: Zaledwie 10% Polaków nie popiera WOŚP - kim 07.01.12, 16:44
        xkx2 napisał:

> To sa Ci nieliczni co potrafią liczyć i nie utracile czegoś zwanego zdrowym roz
        > sądkiem oraz umeja sie nie poddawać przymusowej modzie.

Wysuń jakąś rację podpartą wyliczeniami.
        • chasyd_666 Re: Zaledwie 10% Polaków nie popiera WOŚP - kim 08.01.12, 14:56
          > > To sa Ci nieliczni co potrafią liczyć i nie utracile czegoś zwanego zdrow
          > ym roz
          > > sądkiem oraz umeja sie nie poddawać przymusowej modzie.
          >
          > Wysuń jakąś rację podpartą wyliczeniami.

Zapytaj autora wątku... :
          www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/295761,Sondaz-9-na-10-osob-popiera-WOSP
          "W tym roku zaplanowano 800 koncertów, w których wystąpi ponad 1300 artystów"

Ile będzie kosztować ta ucieszna zabawa - i kto za nią zapłaci ?...
    • lionold Re: Niezależne forum publicystów 07.01.12, 15:20
      Niegramotne Forum Bleblalistów.
      • kontestatorbg Re: Niezależne forum publicystów 07.01.12, 15:28
        Hmm. A jest jakiś niepisany obowiązek popierania Owsiaka i jego akcji?? Bo na przykład co do zasady popieram jego działanie ale stopień nachalności mnie denerwuje
        • mike.recz Re: Niezależne forum publicystów 07.01.12, 16:50
          kontestatorbg napisał:

> Hmm. A jest jakiś niepisany obowiązek popierania Owsiaka i jego akcji?? Bo na p
          > rzykład co do zasady popieram jego działanie ale stopień nachalności mnie dener
          > wuje

Czyli masz zastrzeżenia do formy akcji.

Tak, jest obowiązek wynikający z naszej historii, człowieczeństwa przez nią uzyskanego i dodatkowego podatku jakim w swej istocie jest WOŚP.

Mam zacząć wyliczać ile mnie kosztują inne przymusowe wydatki? Takie wymuszone, o które nikt mnie nie pytał.
          • kontestatorbg Re: Niezależne forum publicystów 07.01.12, 17:02
            > Tak, jest obowiązek wynikający z naszej historii, człowieczeństwa przez nią uzy
            > skanego i dodatkowego podatku jakim w swej istocie jest WOŚP.

Nie ma obowiązku. Obowiązek popierania WOSPu wmówiły media, bo są inne organizacje charytatywne Choćby PAH które robią dużo więcej a nie moga liczyć na taka reklamę jaką co roku ma Owsiak.

Nie mówię że to zła akcja i nie należy jej popierać, ale terror konieczności popierania rodzi we mnie i nie tylko we mnie odruch dokładnie odwrotny. I to pomimo tego że co roku wrzucam do puszki bo wiem na co ida te pieniadze.
            • mike.recz Re: Niezależne forum publicystów 07.01.12, 17:10
              kontestatorbg napisał:

> > Tak, jest obowiązek wynikający z naszej historii, człowieczeństwa przez n
              > ią uzy
              > > skanego i dodatkowego podatku jakim w swej istocie jest WOŚP.
              >
              > Nie ma obowiązku. Obowiązek popierania WOSPu wmówiły media, bo są inne organiza
              > cje charytatywne
              Bzdura. Nikt nie zabrania dać Ci na jedną i drugą

Choćby PAH które robią dużo więcej a nie moga liczyć na taka r
              > eklamę jaką co roku ma Owsiak.

Reklamę sobie wywalczył.

> Nie mówię że to zła akcja i nie należy jej popierać, ale terror konieczności po
              > pierania rodzi we mnie i nie tylko we mnie odruch dokładnie odwrotny. I to pomi
              > mo tego że co roku wrzucam do puszki bo wiem na co ida te pieniadze.

To sobie sprawdź.
              • kontestatorbg Re: Niezależne forum publicystów 07.01.12, 17:14
                > To sobie sprawdź.

Czytaj ze zrozumieniem. Nie kwestionuje faktu że ta kasa idzie na to na co jest zbierana. Nie jestem nawiedzony. Jedyne co mnie wkurza, to taka presja ze wszycy muszą popierać WOŚP. Bo tak.
                A ja mówię nie trzeba, mozna dawać kase jak ja i nie zachwycać się tą sraczką wokół WOSPu
                • mike.recz Re: Niezależne forum publicystów 07.01.12, 17:27
                  kontestatorbg napisał:

> > To sobie sprawdź.
                  >
                  > Czytaj ze zrozumieniem. Nie kwestionuje faktu że ta kasa idzie na to na co jest
                  > zbierana. Nie jestem nawiedzony. Jedyne co mnie wkurza, to taka presja ze wszy
                  > cy muszą popierać WOŚP. Bo tak.
                  > A ja mówię nie trzeba, mozna dawać kase jak ja i nie zachwycać się tą sraczką w
                  > okół WOSPu

"Sraczka" jest wymysłem krytykantów.
          • chasyd_666 Re: Niezależne forum publicystów 08.01.12, 15:00
            > > Hmm. A jest jakiś niepisany obowiązek popierania Owsiaka i jego akcji??

> Tak, jest obowiązek

:)))
      • chasyd_666 Re: Niezależne forum publicystów 08.01.12, 14:57
        lionold napisał:

> Niegramotne Forum Bleblalistów.
    • wariant_b Re: Zaledwie 10% Polaków nie popiera WOŚP 07.01.12, 15:33
      > kim są - zapytał indeed44

Diabełkami z polskiego piekiełka.
      Komuś się udało, więc mu tego nie darują.
    • mike.recz Dlaczego Polacy są tak agresywni? 07.01.12, 16:36
      www.youtube.com/watch?v=nNhrzGLdEVE
      ;)

Coraz bardziej temat Caritas - WOŚP mnie tylko śmieszy.

Daję na jednych i drugich, procent podatku na Fundację Pani Anny Dymnej.

Pomagam jeżeli mogę i chcę ponieważ ze względu na mój roku urodzenia
      zaszczepił to u mnie między innymi Owsiak, tak poza domem. Na portalu
      Jankego potrafią mnie jednak zwyzywać od...

I jak tu tego towarzystwa nie kochać?
    • chwala_panu_prezydentu Czy ktoś się Owsiaka spytał 07.01.12, 16:56
      Co się stanie ze sprzętem zakupionym przez WOŚP jeśli szpital w którym on się znajduje zostanie sprywatyzowany ? Czy przypadkiem jaki cwany Kręcioła nie przejmie go za bezcen ?
      • mike.recz Re: Czy ktoś się Owsiaka spytał 07.01.12, 17:01
        chwala_panu_prezydentu napisał:

> Co się stanie ze sprzętem zakupionym przez WOŚP jeśli szpital w którym on się z
        > najduje zostanie sprywatyzowany ? Czy przypadkiem jaki cwany Kręcioła nie przej
        > mie go za bezcen ?

I to będzie wina Owsiaka?
        • chwala_panu_prezydentu Re: Czy ktoś się Owsiaka spytał 07.01.12, 17:33
          mike.recz napisał:

> chwala_panu_prezydentu napisał:
          >
          > > Co się stanie ze sprzętem zakupionym przez WOŚP jeśli szpital w którym on
          > się z
          > > najduje zostanie sprywatyzowany ? Czy przypadkiem jaki cwany Kręcioła nie
          > przej
          > > mie go za bezcen ?
          >
          > I to będzie wina Owsiaka?

Myślę ,że takich Cwanych Kręciołów koło pana Jurka kręci się wielu.
          • mike.recz Re: Czy ktoś się Owsiaka spytał 07.01.12, 17:45
            chwala_panu_prezydentu napisał:

> mike.recz napisał:
            >
            > > chwala_panu_prezydentu napisał:
            > >
            > > > Co się stanie ze sprzętem zakupionym przez WOŚP jeśli szpital w któ
            > rym on
            > > się z
            > > > najduje zostanie sprywatyzowany ? Czy przypadkiem jaki cwany Kręcio
            > ła nie
            > > przej
            > > > mie go za bezcen ?
            > >
            > > I to będzie wina Owsiaka?
            >
            > Myślę ,że takich Cwanych Kręciołów koło pana Jurka kręci się wielu.

Ja jestem o tym przekonany. Zawsze tak jest. Przy Wałęsie też się takie cwaniaki zakręciły.
            Jeden dzięki temu nawet prezydentem kolejnym został.
            W wolnym kraju masz możliwość wykrzyczenia bardzo głośno, byle prosto w punkt.

Ja jestem przekonany, że różnego rodzaju akcji wynikających z nadgorliwości, głupoty, pomyłki konkretnych ludzi było dużo więcej. Takich, o których pewnie nigdy się nie dowiemy.
            Nie ma moim zdaniem możliwości prowadzić tak wielkiej akcji,
            w którą zaangażowanych jest tak wielu ludzi przez tyle lat bez kompromitujących wpadek.
          • sclavus Re: Czy ktoś się Owsiaka spytał 07.01.12, 20:25
            Myślisz???
            Myśl dalej... będziesz przekonany, że jesteś :D:D:D

--
            "to jest człowiek, który widzi nie tylko to, co chce widzieć, ale i jak chce to widzieć... Na domiar złego, jest nikczemnej postury choć z nadwydętym bezmiernie EGO" :D
        • chasyd_666 Re: Czy ktoś się Owsiaka spytał 08.01.12, 15:04
          > > Co się stanie ze sprzętem zakupionym przez WOŚP jeśli szpital w którym on
          > się z
          > > najduje zostanie sprywatyzowany ?
          >
          > I to będzie wina Owsiaka?

To jest pytanie do p.Owsiaka i popierających jego akcję...
      • 3alfa.alfa Jak juz sie chcesz o coś pytać owsiaka to o to... 08.01.12, 01:02
        ile razy zdawał maturę?
        • mike.recz Re: Jak juz sie chcesz o coś pytać owsiaka to o t 08.01.12, 12:04
          3alfa.alfa napisała:

> ile razy zdawał maturę?

To go dziś o to zapytaj, dzięki mediom masz na to ogromną szansę.
    • mariner4 To proste! 07.01.12, 17:15
      To jest właśnie to parszywe katolowe plemię!
      M.
      • mike.recz Re: To proste! 07.01.12, 17:26
        mariner4 napisał:

> To jest właśnie to parszywe katolowe plemię!
        > M.

Niestety zagadnienie nie jest tak proste. Pomimo swego antyklerykalizmu jestem również
        "katolowe plemię".
        • mariner4 Nie, Ty jesteś po prostu Katolik 07.01.12, 17:47
          A to jest zasadnicza różnica.
          Oni to hołota, Ty normalny.
          M.
          • mike.recz Re: Nie, Ty jesteś po prostu Katolik 07.01.12, 17:57
            mariner4 napisał:

> A to jest zasadnicza różnica.
            > Oni to hołota, Ty normalny.
            > M.

Katolikiem nie jestem, nigdy nie byłem lecz nie wykluczam, że zwariuję i kiedyś zostanę.
            • mariner4 No top sorry, ale ja rozróżniam 07.01.12, 18:06
              te dwa pojęcia. Katol i katolik. Nikomu nie wypominam religii, tylko sposób bycia. Rydzykoidy to dla mnie motłoch i tyle.
              M.
              • mike.recz Re: No top sorry, ale ja rozróżniam 07.01.12, 18:17
                mariner4 napisał:

> te dwa pojęcia. Katol i katolik. Nikomu nie wypominam religii, tylko sposób byc
                > ia. Rydzykoidy to dla mnie motłoch i tyle.
                > M.

Znam Cię więc wiem, że potrafisz bardzo radykalny pogląd wygłosić na forum publicznym. Często bardzo krzywdzący. Ja tylko stwierdzam fakt, co z tym zrobisz, to już Twoje.
              • chasyd_666 kim są... 08.01.12, 15:10
                >Rydzykoidy
          • chasyd_666 kim są... 08.01.12, 15:08
            > Oni to hołota
      • yost6 Znając was, towarzyszu 07.01.12, 17:48
        bolszewiku, pewnie byście paru z tych parszywców i heretyków pod ścianę, dla przykładu.
        • mariner4 Mylisz się! 07.01.12, 18:19
          Szanuję katolików. Mam wielu przyjaciół wśród niech. Nie znoszę wściekłych katoli dyszących nienawiścią i tyle.To Twój problem, że nie rozróżniasz ks. Tischnera od tego bydlaka Rydzyka. Ja rozróżniam.
          M.
          • yost6 Sami dyszycie nienawiścią, 07.01.12, 18:27
            towarzyszu bolszewiku. Jeśli już samo niepopieranie degraduje do "parszywego plemienia" to o czym tu z wami gadać?
            • sclavus Re: Sami dyszycie nienawiścią, 07.01.12, 20:28
              ... spróbuj o chrześcijaństwie...
            • mike.recz Re: Sami dyszycie nienawiścią, 08.01.12, 00:08
              yost6 napisał:

> towarzyszu bolszewiku. Jeśli już samo niepopieranie degraduje do "parszywego pl
              > emienia" to o czym tu z wami gadać?
              >

Kłamiesz bezczelnie. Każdy ma prawo biernie nie popierać. Oby nie przeszkadzał.

O nic więcej nie proszę.
              • bgwd14 Re: Sami dyszycie nienawiścią, 08.01.12, 01:01
                wpolityce.pl/wydarzenia/21083-8-stycznia-pospolite-ruszenie-charytatywne-2012-rysuje-zawistowski-co-to-jest-mukowiscydoza
                Cel szczytny, ale śmieszna jest ta akcja jako kontra dla WOŚP. Nawet puszkę można sobie wydrukować ;)
                • mike.recz Re: Sami dyszycie nienawiścią, 08.01.12, 12:08
                  Niech próbują, może coś się im uda.

Fakt, mnie rozbawiło to:

"PS. Każda wpłacająca osoba może wydrukować sobie logo POSPOLITEGO RUSZENIA CHARYTATYWNEGO - puszkę aniołka. Można ją np. przypiąć do klapy marynarki bądź kurtki."
                  • sclavus Re: Sami dyszycie nienawiścią, 08.01.12, 15:22
                    To nie jest śmieszne, ani rozbawiające...
                    Szkoda tylko, że wykorzystywują do swojej zbiórki dni Wielkiej Orkiestry...
                    Był sobie taki jeden a nazywał się Gregory Lemarchal no i miał tę mukowiscydosę... uparł się, że będzie piosenkarzem - przepięknie śpiewał... prze-pięk-nie...
                    Odniósł sukces i umarł... dwa tygodnie prze 24 urodzinami
                    www.wat.tv/video/gregory-lemarchal-patrick-1u9h2_2h9vt_.html
              • chasyd_666 Re: Sami dyszycie nienawiścią, 08.01.12, 15:23
                mike.recz napisał:

> yost6 napisał:
                >
                > > towarzyszu bolszewiku. Jeśli już samo niepopieranie degraduje do "parszyw
                > ego pl
                > > emienia"
                > >
                >
                > Kłamiesz bezczelnie.

Kłamiesz bezczelnie. Przeczytaj tytuł wątku...

> Każdy ma prawo biernie nie popierać.

Tak było w komuniźmie... "Łaskawco"... :))

Oby nie przeszkadzał.
                >

Czyli ?... :)
                Kiedyś nasyłaliście na takich trójki robotniczo-chłopskie albo NKWD...
                • chasyd_666 Re: Sami dyszycie nienawiścią, 08.01.12, 16:43
                  > Oby nie przeszkadzał.
                  > >

Czy "przeszkadzaniem" będzie pytanie : kto płaci za kilka godzin "darmowej" reklamy w TV ?... :)
              • chasyd_666 Re: Sami dyszycie nienawiścią, 08.01.12, 21:03
                > Oby nie przeszkadzał.

Szpitale są niedofinansowane, bo Tusk (w ramach ukrywania długu państwowego) przerzucił to na samorządy (nie dając pieniędzy, podobnie ja na szkoły). Samorządzy nie mają na to pieniędzy, ale mają pieniądze na organizację imprez WOŚP (800 koncertów !)
                Czy te fakty to "przeszkadzanie" ?... :)
          • chasyd_666 kim są... 08.01.12, 15:12
            mariner4 napisał:

wściekłych kato
            > li dyszących nienawiścią od tego bydlaka Rydzyka.
      • chasyd_666 Re: To proste! 08.01.12, 15:06
        mariner4 napisał:

> To jest właśnie to parszywe katolowe plemię!
        > M.
    • bo98 w pierwszym Twoim linku 07.01.12, 17:19
      masz odpowiedź,
      WOŚP jest traktowana z rezerwą przez tę nieliczną grupę, która nie kieruje się w kwestiach finansowych emocjami, tylko rozumem.
      Filantropia, jak każda aktywność finansowa powinna podlegać prawidłom rozumu.
      • mike.recz Re: w pierwszym Twoim linku 07.01.12, 17:28
        bo98 napisał:

> masz odpowiedź,
        > WOŚP jest traktowana z rezerwą przez tę nieliczną grupę, która nie kieruje się
        > w kwestiach finansowych emocjami, tylko rozumem.
        > Filantropia, jak każda aktywność finansowa powinna podlegać prawidłom rozumu.
        >
        Rozum w tym konkretnym przypadku oznacza co dokładnie?
        • bo98 "dokładnie", 07.01.12, 17:56
          to oznacza to, że "Caritas" jest kilka razy bardziej efektywny, biorąc pod uwagę koszty własnej działalności.
          Ponadto dla mnie skandaliczne jest finansowanie działalności pozastatutowej ( o ile pamiętam ponad 2,5 mln na Woodstock)

Nie kwestionuję sprawności Pana Owsiaka jako biznesmena i członka jego rodziny ( On Prezes, Pani Lidia Niedźwiedzka-Owsiak wiceprezes) , ale nie o to powinno chodzić w działaniu pro publico bono.

Zatem rozum dyktuje mi, że swoje pieniądze powinienem przekazać instytucji sprawdzonej, a nie ludziom, którzy z filantropi robią interes.
          • mike.recz A Owsiak miał ojca milicjanta! 07.01.12, 18:08
            Ujawnił ukrywaną i przemilczaną prawdę niezależny dziennikarz śledczy.

wgadowski.salon24.pl/378385,zanim-go-calkiem-beatyfikujemy

Co na to sam Owsiak czas temu?

wywiadowcy.pl/jerzy-owsiak/
            "Nosiłeś wtedy długie włosy. Tata, milicjant, chyba nie był zadowolony?

Ojciec miał jasną wizję – długie włosy noszą narkomani. Ciągle sprawdzał, czy nie mam rozbieganych oczu. Albo pytał: „A dlaczego jesteś taki mało skupiony?”, „dlaczego pijesz mocną herbatę?” (śmiech). O takich wyskokach jak zadyma na Krakowskim Przedmieściu w 1968 roku nie mógł się dowiedzieć. Mama mnie kryła: „Szybko do pokoju, przebieraj się i ani słowem ojcu, gdzie byłeś!”. Największy konflikt z tatą wybuchł w momencie, kiedy byłem w szkole średniej. Chodziło o Katyń i tego typu historie. Ojciec nie potrafił zaakceptować faktu, że mogli to zrobić Sowieci.

Nie dochodziły do niego historie, o tym jak cię zatrzymywali, jak dostawałeś łomot od milicji?

Raz byłem na tyle głupi, przyszpanowałem i powiedziałem: „Zadzwońcie do mojego ojca”. I faktycznie – szybko mnie wypuścili. A na odchodnym wypałowali mnie po nogach. I to jak! W domu dowiedziałem się od taty, że kazał mi wlepić tyle, ile się należało. Od tamtej pory wyleczyłem się z powoływania na ojca."

Obecni krytykanci Owsiaka zachowują się jak wtedy jego stary, tępy trep.

Teraz pytam się poważnie.

Kto jeszcze nie sprawdził przejrzystości finansów działalności milionów Polaków, którą firmuje Owsiak?
            • bo98 Re: A Owsiak miał ojca milicjanta! 07.01.12, 18:22
              to przykre, ale ja za rodziców nie potępiam :-))

muszę być konsekwentny, mój ojciec był partyjnym (co prawda nie był w PO), oficerem LWP
              • mike.recz Re: A Owsiak miał ojca milicjanta! 07.01.12, 20:06
                U mnie nikt nie był partyjny ani nie należał do resortów.

Poza wykonywaniem poleceń Moskwy ponieważ innego wyboru nie miało tzw. "LWP" realizowało zadania polegające na zapewnieniu bezpieczeństwa większości Polaków. Czyścili Ukraińców NSZ, Niemców. Taka była ich rola do odegrania. Dla losów mojego narodu - Polaków najważniejsze było spuścić wpie.dol Niemcom. I z tego zadania się wywiązali nieźle. A że mordowali innych Polaków jak Piłsudski nie mnie oceniać.
            • chasyd_666 kim są... 08.01.12, 15:28
              mike.recz napisał:
              > Obecni krytykanci Owsiaka zachowują się jak tępy trep
          • sclavus Re: "dokładnie", 07.01.12, 20:34
            Widziałeś kiedyś sprawozdanie z charytatywnej działalności Caritasu??
            Bo ja nie choć szukałem...
            • bo98 Re: "dokładnie", 08.01.12, 18:33
              wystarczy wpisać Caritas,
              ale podaję link, jak masz problem,
              www.caritas.pl/images/stories/raporty/Caritas_Polska_sprawozdanie_finansowe_2010.pdf
          • marcinlet Re: "dokładnie", 08.01.12, 14:09
            bo98 napisał:

> to oznacza to, że "Caritas" jest kilka razy bardziej efektywny, biorąc pod uw
            > agę koszty własnej działalności.

Udowodnij.
            • bo98 Re: "dokładnie", 08.01.12, 18:37
              jak wyżej podałem, możesz jeszcze skorzystać z Wikipedii

pzdr
              • marcinlet Re: "dokładnie", 09.01.12, 17:47
                bo98 napisał:
                > jak wyżej podałem
                Nic nie podałeś.

> możesz jeszcze skorzystać z Wikipedii
                Ty masz przedstawić dowody, a nie Wikipedia.
      • sclavus Re: w pierwszym Twoim linku 07.01.12, 20:32
        Rzeczywiście!!
        Wrzucić do puszki złotówkę, dwie a chociażby i pięć, trzeba najpierw poddać analizie rozumu...
        Z uwzględnieniemę podstawowego: co mi to da, co z tego będę miał :D:D:D
    • yost6 To teraz już trend jest taki, że należy się 07.01.12, 17:45
      wstydzić bycia neutralnym wobec owsiakowego szoł (łaskawie odpusczając fakt, iż korzysta on obficie z publicznych środków)? Trza popierać, jak nieboszczkę PZPR? Sorry, ale jak się tworzy narodowy kult i owczy pęd, to niektórych, nawet tych sympatyzujących, może taka wymuszana masówa mocno zrazić.
      • mike.recz Bzdura, teraz jest moda zesrania się na Owsiaka 07.01.12, 17:47
        w biały dzień zastępując tym rzeczową krytykę.
        • kontestatorbg Re: Bzdura, teraz jest moda zesrania się na Owsia 07.01.12, 17:51
          A odpowiedz mi na takie pytanie

Na tym forum jest pełno frazesów jak to nalezy dbac o prawa mniejszości i dbac o ich godnosc i poglądy żeby nie poczuli się niekomfortowo. Ale jak ktoś myśli nie po Waszemu choćbyw spawie WOŚPu to jest głupim katolem albo jakimś ciemnogrodem który uwziął się na Owsiaka

Jak się ma Wasza "tolerancyjna" postawa do tego co prezentujecie choćby w tym watku
          • taziuta Re: Bzdura, teraz jest moda zesrania się na Owsia 07.01.12, 18:01
            kontestatorbg napisał:

> /.../
            > Na tym forum jest pełno frazesów jak to nalezy dbac o prawa mniejszości i dbac o ich
            > godnosc i poglądy żeby nie poczuli się niekomfortowo. Ale jak ktoś myśli nie po Waszemu
            > choćbyw spawie WOŚPu to jest głupim katolem albo jakimś ciemnogrodem który uwziął się
            > na Owsiaka
            >
            > Jak się ma Wasza "tolerancyjna" postawa do tego co prezentujecie choćby w tym watku

Ale o co Ci właściwie biega? Czy ci, którzy wylewają na Owsiaka pomyje są w jakiś sposób za to 'karani', może ostracyzmem(?) w ich środowisku? Czy gorzej traktowani są w pracy, czy wręcz nie mogą liczyć na pracę, tak jak to ma często miejsce w przypadku mniejszości różnego typu? Prawda, że nie? Więc nie mieszaj pojęć.

A że na forum się pokpiwa z inaczej myślących, to norma. Pod tym względem panuje tu pełna tolerancja. Zauważ, że nawet ktoś tu z rozpędu bolszewikiem nazwał Marinera, zoologicznego anty-komunistę. :)
          • mike.recz Re: Bzdura, teraz jest moda zesrania się na Owsia 07.01.12, 18:20
            kontestatorbg napisał:

> A odpowiedz mi na takie pytanie
            >
            > Na tym forum jest pełno frazesów jak to nalezy dbac o prawa mniejszości i dbac
            > o ich godnosc i poglądy żeby nie poczuli się niekomfortowo. Ale jak ktoś myśli
            > nie po Waszemu choćbyw spawie WOŚPu to jest głupim katolem albo jakimś ciemnog
            > rodem który uwziął się na Owsiaka
            >
            > Jak się ma Wasza "tolerancyjna" postawa do tego co prezentujecie choćby w tym w
            > atku

Polecam stosować konkretną krytykę. (I wspierać;)

Po prostu proszę się nie dziwić gdy po raz tysięczny temu człowiekowi zostaną wylane pomyje na głowę, to przeciętnemu człowiekowi cisną się na usta przekleństwa na zobrazowanie swojej złości.

• chasyd_666 Święta Owsianka ? 08.01.12, 20:43
            > Na tym forum jest pełno frazesów jak to nalezy dbac o prawa mniejszości i dbac
            > o ich godnosc i poglądy żeby nie poczuli się niekomfortowo. Ale jak ktoś myśli
            > nie po Waszemu choćbyw spawie WOŚPu to jest głupim katolem albo jakimś ciemnog
            > rodem który uwziął się na Owsiaka
            >
            > Jak się ma Wasza "tolerancyjna" postawa do tego co prezentujecie choćby w tym w

Ciekawe czy wyznawcy Owsiaka ogłoszą dogmat o Wniebowzięciu albo o Niepokalanym Poczęciu Jurka Zawsze Dziewicy...
        • yost6 A gdzie ta moda, bo nie zauważyłem? 07.01.12, 17:54
          Co roku mniej więcej ta sama grupa prawaków pisze dlaczego ma to w dupie, owsiakowcy świńcie oburzeni odpowiadają, że to nie ludzie ino wilcy, bez serca, bo dziatki chore i w ogóle, i tak to się kończy. Nie zauważyłem, żeby tych prawaków szczególnie przybyło, natomiast bałwochwalstwa proowsiakowego jest jakby więcej, a taki sondaż pierwszy raz widzę. I, powtarzam, nie jest taki z Owsiaka ołtarzyk z korzyścią dla niego.
          • mike.recz "...jest jakby więcej". 07.01.12, 18:14
            Udowodnisz "jakby więcej", to wracamy do rozmowy.
            Przecież to prawackie ścierwa wymyślają "ołtarzyki", "Matkę Teresę" żeby go sponiewierać.
            • yost6 Jak ci mam udowodnić? Wzrost o 07.01.12, 18:25
              19.53 punktu procentowego, czy mogę pomylić się do pierwszego miejsca po przecinku? Takie jest moje odczucie po prostu.

Kult jak najbardziej, sam się przecież nadąłeś niemożebnie jak przy jakiejś straszliwej herezji. Serio twoje uczucia religijne są tak mocno pogwałcone, że musisz wrzucać bliźnim od ścierw? A może taką miłością natchnął cię świąteczny Owsiak?
              • mike.recz Ty mi nic nie musisz udowadniać. Zamiast pieklić 07.01.12, 19:53
                się na forum bez jakichkolwiek realnych zarzutów zrób coś dobrego. Do tego namawia i dopinguje "Róbta co chceta".
                • yost6 Aha, ty latasz wzmożony owsiakowo- 07.01.12, 21:08
                  świątecznie po forum i rzucasz ścierwami, ale to ja się pieklę. Czyli te ścierwa to rzeczywiście tam u was norma podejścia do bliźniego?
                  • mike.recz Re: Aha, ty latasz wzmożony owsiakowo- 07.01.12, 23:49
                    yost6 napisał:

> świątecznie po forum i rzucasz ścierwami, ale to ja się pieklę. Czyli te ścierw
                    > a to rzeczywiście tam u was norma podejścia do bliźniego?
                    >
                    >
                    Totalniak mi zabrania rzucać mięsem. W imię czego mi zabrania?
              • sclavus Re: Jak ci mam udowodnić? Wzrost o 07.01.12, 20:43
                Może i rację masz...
                Jeśli ktoś dobrze czyni przez dwadzieścia lat, to ... do niejednego, najbardziej skołtunionego łba może to trafić
                No i ta nienawiść kościoła do Owsiaka, rosnąca z każdym rokiem, też robi swoje...
                • chasyd_666 kim są... 08.01.12, 15:34
                  sclavus napisał
                  > skołtunionego łba
                  • sclavus No kim są... 08.01.12, 21:01
                    chasyd napisał:
                    kim są?
              • chasyd_666 Re: Jak ci mam udowodnić? Wzrost o 08.01.12, 20:48
                > Kult jak najbardziej, sam się przecież nadąłeś niemożebnie jak przy jakiejś str
                > aszliwej herezji. Serio twoje uczucia religijne są tak mocno pogwałcone, że mus
                > isz wrzucać bliźnim od ścierw? A może taką miłością natchnął cię świąteczny Ows
                > iak?

Ciekawe czy wyznawcy Owsiaka ogłoszą dogmat o Wniebowzięciu albo o Niepokalanym Poczęciu Jurka Zawsze Dziewicy...
            • chasyd_666 kim są... 08.01.12, 15:36
              mike.recz napisał:
              > prawackie ścierwa
      • kontestatorbg Re: To teraz już trend jest taki, że należy się 07.01.12, 17:49
        A poza tym ptanie w sondzie było durne bo to tak jakby spytac

'Czy chcialbyś żeby szpitale były dobrze wyposażone"
        • teen69 Re: To teraz już trend jest taki, że należy się 07.01.12, 20:05
          To zwykłe dziadowanie a biedne, glupie dzieci, zbieraja na coś co RP ma zapenwniać zgodnie z konstytucją.To kompromitacja państwa tym większa, ze od 20 lat ta żebranina niczego zasadniczo nie zmieniła.
      • sclavus Re: To teraz już trend jest taki, że należy się 07.01.12, 20:38
        Oczywiście... bo to grzech i popieranie diabelskiej sprawy... :D:D:D
    • chwala_panu_prezydentu Róbta co chceta 07.01.12, 20:16
      Pamiętata Lewatywy i POszołomy ten zaśpiew Jerzego Owsiaka ? Robię co chcę i nie daję na Owsiaka. I proszę mnie i innych nie płacących mu nie obrażać. Dla uspokojenia emocji:

Hare Krishna Hare Krishna
      Krishna Krishna Hare Hare
      Hare Rama Hare Rama
      Rama Rama Hare Hare
    • sclavus Re: Zaledwie 10% Polaków nie popiera WOŚP - kim 07.01.12, 20:21
      To krewni i znajomi tych, którzy trzymali transparent z napisem: dzięki ci boże, że zabrałeś od nas Geremka... pod patronatem!!!
      • net.kielonek Re: Zaledwie 10% Polaków nie popiera WOŚP - kim 07.01.12, 20:39
        ja popieram, nawet dwa złote dam.
        zdrówko!
        • sclavus Re: Zaledwie 10% Polaków nie popiera WOŚP - kim 07.01.12, 20:47
          To wspaniale!!!
          Gdyby każdy dorosły Polak dał dwa złote, to bez aukcji, byłoby jak nic ponad 50.000.000 PLNów :)
          pzdrx
      • yost6 Nie wszyscy. Słyszałem, że część z nich 07.01.12, 21:22
        do podstępni masoni z Opus Dei. A jakby poszperano to i pewnie jakieś związki z mordującą pieczątkami kliką lekarską by wyszły.

Piękny pokaz owsiakowej kołtunerii w tym wątku. Kto nie z nami, ten frustrat, parszywiec i ścierwo. Nie wystarczy już być obojętnym. Bł. Jurka trza całym serduszkiem popierać, albo się jest z nim, albo przeciw niemu. Czujność rewolucyjna, zapał iście komsomołski.
        • sclavus Re: Nie wszyscy. Słyszałem, że część z nich 07.01.12, 21:27
          Pięknie wymyślone... szkoda, że takie bzdurne i ... nieprawdziwe...
          • yost6 Nie wymagam od ciebie żebyś czytał innych 07.01.12, 21:42
            w tym wątku, ale przynajmniej siebie mógłbyś:

To krewni i znajomi tych, którzy trzymali transparent z napisem: dzięki ci boże, że zabrałeś od nas Geremka...

> Pięknie wymyślone... szkoda, że takie bzdurne i ... nieprawdziwe...
            • sclavus Re: Nie wymagam od ciebie żebyś czytał innych 07.01.12, 21:50
              Cco ci się nie podoba? Toż to te 10% jak byk!!! ... z miłośCIOM chrześcijańskOM w zanadrzu...
              PeeS - sam siebie też byś poczytał... chociaż... - musiałbyś - uczciwie - z niesmakiem...
              • bgwd14 Re: Nie wymagam od ciebie żebyś czytał innych 07.01.12, 23:14
                Nasi prawdziwi Polacy, a takich znajdziesz tylko na niezaleznej.p, wpolityce.pl, salon24, nie mogą znieść tego, że taka akcja to idea, która łączy miliony Polaków, tych małych i tych dużych (oczywiście, tych nieprawdziwych). Że tego jednego dnia wszyscy czujemy się naprawdę wspólnotą, że wszyscy są dla siebie życzliwi, uśmiechnięci, że świetnie się bawią. To jest dla nich największe zagrożenie, więc najlepiej "ubabrać" Owsiaka w błocie, zohydzić samą akcję, zająć się liczeniem pieniędzy, których nie dają. Widzą, że nie są zdolni do tego, by w te ich "pochody" zaangażował się kiedykolwiek choć procent takich ludzi. A że ich głównym mottem jest: kto nie z nami, ten przeciw nam, to szczekają, ile wlezie. I tylko na tym szczekaniu się kończy.
                • mike.recz Re: Nie wymagam od ciebie żebyś czytał innych 07.01.12, 23:56
                  bgwd14 napisała:

> Nasi prawdziwi Polacy, a takich znajdziesz tylko na niezaleznej.p, wpolityce.pl
                  > , salon24, nie mogą znieść tego, że taka akcja to idea, która łączy miliony Pol
                  > aków, tych małych i tych dużych (oczywiście, tych nieprawdziwych). Że tego jedn
                  > ego dnia wszyscy czujemy się naprawdę wspólnotą, że wszyscy są dla siebie życzl
                  > iwi, uśmiechnięci, że świetnie się bawią. To jest dla nich największe zagrożeni
                  > e, więc najlepiej "ubabrać" Owsiaka w błocie, zohydzić samą akcję, zająć się li
                  > czeniem pieniędzy, których nie dają. Widzą, że nie są zdolni do tego, by w te i
                  > ch "pochody" zaangażował się kiedykolwiek choć procent takich ludzi. A że ich g
                  > łównym mottem jest: kto nie z nami, ten przeciw nam, to szczekają, ile wlezie.
                  > I tylko na tym szczekaniu się kończy.

W punkt i prawdziwie.

• chasyd_666 kim są... 08.01.12, 16:31
                  bgwd14 napisała:

> nie mogą znieść tego, że taka akcja to idea, która łączy miliony Pol
                  > aków,
              • kum.z.antalowki Uważam WOŚP za bardzo pożyteczną akcję obywatelską 07.01.12, 23:42
                nie tylko dlatego, że zbiera pieniądze na dobry cel... ale przede wszystkim dlatego, że tysiące młodych ludzi uczą się pozytywnego współdziałania... i że jest w tej akcji tyle serdeczności, życzliwości... i - po prostu - zabawy.
                W czym komuś to przeszkadza?
                • mike.recz Uważam WOŚP za bardzo pożyteczną akcję obywatelską 08.01.12, 00:03
                  W kondominium, w którym żyją wolaki to nie wypada.

Setki tysięcy Polaków mają okazję aby przytulić drugiego Polaka i powiedzieć: "Róbmy to razem".

W praktyce jest to rozwinięciem myśli Dmowskiego. Tej dobrej.
              • chasyd_666 kim są... 08.01.12, 15:43
                sclavus napisał:

> Toż to te 10% jak byk!!! ... z miłośCIOM chrześci
                > jańskOM w zanadrzu...
        • chasyd_666 Re: Nie wszyscy. Słyszałem, że część z nich 08.01.12, 20:52
          > Piękny pokaz owsiakowej kołtunerii w tym wątku. Kto nie z nami, ten frustrat, p
          > arszywiec i ścierwo. Nie wystarczy już być obojętnym. Bł. Jurka trza całym ser
          > duszkiem popierać, albo się jest z nim, albo przeciw niemu. Czujność rewolucyjn
          > a, zapał iście komsomołski.
          >

• chasyd_666 kim są... 08.01.12, 15:41
        sclavus napisał:
        > To krewni i znajomi tych, którzy trzymali transparent z napisem: dzięki ci b
        > oże, że zabrałeś od nas Geremka
        ...
    • chasyd_666 Zaledwie 10% Polaków nie popiera WOŚP - kim są ? 08.01.12, 14:25
      Wiadomo : "karły moralne" i "zaplute karły reakcji" :))
      • camille_pissarro Re: Zaledwie 10% Polaków nie popiera WOŚP - kim 08.01.12, 14:44
        Łapię się w tej 1/10 ( o ile ten sondaż jest w miarę wiarygodny). Mam do tego przedsięwzięcia uczucia ambiwalentne, ponieważ uważam, że w normalnym, cywilizowanym kraju,w którym płaci się podatki takiej ogólnonarodowej ściepy pod egidą ( co by nie nie mówić Fundacji, która na tym tez korzysta - kim byłby dziś i kto by słyszał o Jerzym Owsiaku dziś gdyby nie WOŚP ? ) takiej rozbuchanej medialnie fundacji nie ma.Owszem są prowadzone akcje charytatywne , ale bez takiego nachalnego, medialnego nagłośnienia...
        • sclavus Re: Zaledwie 10% Polaków nie popiera WOŚP - kim 08.01.12, 15:28
          Biedny kamilek... idź do mamusi - da cycusia...
    • rccc skoro 90% popiera to znaczy, ze daje 2 zl na osobe 08.01.12, 14:41
      (srednio) malo cosik :(
      • kum.z.antalowki skoro 90% popiera to znaczy że połowa PiSiaków też 08.01.12, 15:22
        bo PiSiaków to wśród nas tak coś ok 20%.

Miło pomyśleć, że połowa PiSiaków jest na tyle rozsądna, że nie myli polityki z brakiem serca i że się nie czuje w obowiązku wyładowywać swych złych emocji na dzieciach

[b]W tym roku fundacja WOŚP zbiera środki na urządzenia do ratowania życia wcześniaków i pompy insulinowe dla kobiet ciężarnych z cukrzycą.
        • rccc Re: skoro 90% popiera to znaczy że połowa PiSiakó 08.01.12, 15:28
          mnie zastanawia o jakie Swieto chodzi Owsiakowi w Swiatecznej Orkiestrze

i odrozniam szlachetny cel od nieszlachetnego szefa akcji
          • kum.z.antalowki Re: skoro 90% popiera to znaczy że połowa PiSiakó 08.01.12, 15:45
            OK. Nie lubisz Owsiaka, to nie lubisz też tej sympatycznej młodzieży, która kwestuje...
            i nie dasz ani grosza na pomoc wcześniakom, ani na to, by dać szansę zdrowego urodzenia się dzieciom poczętym, które rozwijają się w łonach mam chorych na cukrzycę.

rccc napisał:

> mnie zastanawia...

I to jest optymistyczna wiadomość. Bo skoro do 20 lat się zastanawia to może jest szansa, że za rok, dwa... dojdzie do jakiejś sensownej konkluzji... i wrzuci choc grosik do skarbonki WOŚP.

W tym roku fundacja WOŚP zbiera środki na urządzenia do ratowania życia wcześniaków i pompy insulinowe dla kobiet ciężarnych z cukrzycą.

• rccc Re: skoro 90% popiera to znaczy że połowa PiSiakó 08.01.12, 16:05
              wyciagasz bledne wnioski z mojej wypowiedzi

• chasyd_666 Podsumowanie 08.01.12, 22:15
      Od tutejszych wyznawców Świętej Owsianki dowiedziałem się, że jestem :

- nienawistnikiem

- motłochem

- mięsem armatnim z psychiatryka

- parszywym katolskim plemieniem

- hołotą

- rydzykoidem o złym sercu

- katolem dyszącym nienawiścią

- tępym trepem, który chciałby pobić Owsiaka

- skołtunionym łbem

- prawackim ścierwem

Czy retoryki uczyliście się od bolszewików ?
      Przeczytajcie swoje słowa, a potem popatrzcie w lustro...
      Jeśli takie kreatury jak wy stoją za akcją Owsiaka, to przyzwoity człowiek będzie się trzymał od niej z daleka...
      • tw_wielgus Re: Podsumowanie 09.01.12, 17:51
        No dobra dowiedziałeś się, a z którym określeniem się nie zgadzasz?
        • chasyd_666 Re: Podsumowanie 10.01.12, 11:09
          Skąd przypuszczenie, że zgadzam się z którymkolwiek ?!?...
    • kukipl to ludzie nie życzący Polsce żebrania do końca świ 09.01.12, 18:01
      świata i jeden dzień dłużej. Czym się chwalić ? tym że państwo nie radzi sobie bez zbiórki charytatywnej. Tym że zaraz ten sprzęt zostanie zlicytowany i przejęty przez cwaniaków, a fundatorzy zapłacą jeszcze raz przy okazji skorzystania z niego. Znasz cywilizowany kraj gdzie prowadzona jest taka akcja by wyręczać państwo w jego obowiązkach a przy tym prowadzić lewacką agitkę dla młodych naiwnych i wierzących ślepo w ideały młodych ludzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka