Dodaj do ulubionych

Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD

15.02.12, 09:43
Gdy kombinatorzy szli do więzień. Wskażcie mi choć jednego POPiSowca, skazanego prawomocnym wyrokiem za rządów PiS czy PO? Wszystko na łapu capu i jakoś to będzie.
Obserwuj wątek
    • krystian10 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 11:00
      Co by nie powiedzieć to rząd SLD był najbardziej przewidywalny :)))
      • kasia-2812 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 11:15
        Przewidywalny ale czy skuteczny bo to jest ważne dla nas...PO jest teraz w centrum uwagi i każdy krok Premiera obserwowany i napiętnowany...presja otoczenia narodu jest wielka. I jak tu pracować?Oceniamy jego posunięcia ale nie jesteśmy dalekowzroczni..patrzymy i oczekujemy natychmiastowych efektów...prognoza długoterminowa nie interesuje nas chcemy natychmiast widzieć efekty ale tak się nie da.
        • 2berber Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 12:03
          kasia-2812 napisała:
          > Przewidywalny ale czy skuteczny bo to jest ważne dla nas...PO jest teraz
          > w centrum uwagi i każdy krok Premiera obserwowany i napiętnowany...
          > presja otoczenia narodu jest wielka

Rząd PO od rządu PiS w jednym jest lepszy - ma doskonalszy piar , to
          dla poprawy szczęśliwości społeczeństwa nie wystarczy. Co do skuteczności
          rozwiązań na przyszłość to możemy jeszcze wyć z wściekłości na cały POPiS.
          Nawet w tej kadencji naszego Sejmu gdy Tusk załatwi sobie fuchę w UE.
          Wtedy będziemy w sytuacji Portugalczyków po wybraniu Barroso na szefa KE.

• zoil44elwer Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 22:29
          kasia-2812 napisała:

> Przewidywalny ale czy skuteczny bo to jest ważne dla nas...Oceniamy jego posunięcia ale nie jesteśmy
          > dalekowzroczni..patrzymy i oczekujemy natychmiastowych efektów...prognoza długo
          > terminowa nie interesuje nas chcemy natychmiast widzieć efekty ale tak się nie
          > da.
          Pitera przez 4 lata pisała 1 ustawę antykorupcyjną!! Po 4 latach powiedziała że jeszcze rok i by napisała.Ale Tusk ma presję na pokazanie efektów swoich 4,5 letnich rządów? Główny strateg PO M Boni robił nawet strategiczne plany na 2040 rok!!Bo w okresie 2007-2010 nie mogli działać bo prezydentem był L Kaczyński.
    • iq-ok Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 12:37
      Ty to już jak sądze tęsknisz od lat.
      Tylko po co te dyrdymały o kombinatorach, którzy za dzielnego Millera czwórkami do więzień maszerowali. Jakoś sobie nie przypominam SLDowca wsadzonego do paki w tamtych czasach. No Jagiełly nie udało się wybronić ale Sobótkę to już Olek zdążył ułaskawić. No i Pęczak był zbyt nachalny i bezczelny to fakt. Nie było wyjścia. Ale coś poza tym?
      • krystian10 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 14:55
        Jak na razie to nie ma nikogo godnego uwagi w zastępstwie Tuska i chyba tak pozostanie przez dłuższy czas. Pomimo błędów, które ten rząd popełnia przyjdzie i tak na nich głosować. Chętnie bym głosował na SLD gdyby przy korycie nie było Milera itp. Żal mi Olejniczaka bo wzbudzał sympatię i miał szansę pociągnąć za sobą ludzi.
        • x2468 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 15:03
          Ludzi jak ludzi.Smakoszy jabłek.
          • krystian10 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 15:10
            x2468 napisał:

> Ludzi jak ludzi.Smakoszy jabłek.

Od jabłek to był Napieralski.
          • remez2 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 15:12
            x2468 napisał:

> Ludzi jak ludzi.Smakoszy jabłek.
            Co za poczucie humoru. POPiSowe.
            Jak nie będziesz jadł jabłek, będziesz miał awitaminozę.

---------
            • veglie Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 15:40
              remez2 napisał:

> x2468 napisał:
              >
              > > Ludzi jak ludzi.Smakoszy jabłek.
              > Co za poczucie humoru. POPiSowe.
              > Jak nie będziesz jadł jabłek, będziesz miał awitaminozę.

Dla smakoszy jabłka a dla x ogryzki.Wilk syty i baranek cały.

• remez2 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 17:30
                > Dla smakoszy jabłka a dla x ogryzki.Wilk syty i baranek cały.
                I owca (mucha) w ciąży.
                -----------------
                • hummer Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 19:28
                  A i jabol się znajdzie.
            • wiosnaludzikow SLD i wolnosc w internecie 15.02.12, 18:23
              Danuta Waniek jakomprzewpdniczaca krritv zamierzala wprowadzic quasikoncesje na portale internetowe i stron www.
              SLDmani pod wodza Waniek doszli do wniosku, że skoro przez internet i telefonię nowej generacji można oglądać telewizję i słuchać radia, to trzeba to opodatkować.
              Moal byc utworzony specjalny urząd, który spraowalby nadzor nad wydawaniem koncesji na internet. Urzędników tych mieliby wybierać politycy.
              Tako to mysli roily sie w komuszych , czerwonych lbach za SLD. Takie to acta...
              • remez2 Re: SLD i wolnosc w internecie 15.02.12, 18:35
                A niektórzy jedli małe dzieci na śniadanie.
                ------------
                • wiosnaludzikow Re: SLD i wolnosc w internecie 15.02.12, 18:49
                  remez2 napisał:

> A niektórzy jedli małe dzieci na śniadanie.
                  > ------------
                  • remez2 Re: SLD i wolnosc w internecie 15.02.12, 18:52
                    Co do np Waniek z SLD to zostala przylapana jak autem sluzbowym z kierowca jezdzila na rynek, na zakupy ale dzieci nie jadla.
                    Używaj poważnych argumentów, pliiiz. :-)
                    ---------------------
                    • wiosnaludzikow Re: SLD i wolnosc w internecie 15.02.12, 19:15
                      remez2 napisał:
                      > Używaj poważnych argumentów, pliiiz. :-)
                      Naduzywanie wladzy i okradanie podatnika takimi fikolkami w calym cywilizowanym swiecie jest powaznym argumentem. To standard.

> ---------------------
    • wiosnaludzikow Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 15:07
      hummer napisał:

> Gdy kombinatorzy szli do więzień. Wskażcie mi choć jednego POPiSowca, skazanego
      > prawomocnym wyrokiem za rządów PiS czy PO? Wszystko na łapu capu i jakoś to bę
      > dzie.
      Nie chce aby czasy sld wrocily. Wszedzie byly ich czerwone lska wystawione po lapowki za cokolwiek. Za zgode na sprzedaz udzialow w malym lokalnym radio zadali 200 ooo zl do swoich zlodziejskich czerwonych lapsk, za ..., za ...., za ..... a jak nie to towarzysz prokurator walil po lbie lub Towarzysze z Inspekcji Pracy, Urzedu Skarbowego.
      Nigdy !
      • simera16 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 15:20
        wiosnaludzikow napisał:

>
        > Nie chce aby czasy sld wrocily. Wszedzie byly ich czerwone lska wystawione po l
        > apowki za cokolwiek. Za zgode na sprzedaz udzialow w malym lokalnym radio zadal
        > i 200 ooo zl do swoich zlodziejskich czerwonych lapsk, za ..., za ...., za ....
        > . a jak nie to towarzysz prokurator walil po lbie lub Towarzysze z Inspekcji Pr
        > acy, Urzedu Skarbowego.
        > Nigdy !
        >
        Żebyś jeszcze tak chaotycznie nie pisał, to może byś i zrozumiany został... Ba współczucie mógłbyś zdobyć!
        • off_nick [...] 15.02.12, 15:32
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • wiosnaludzikow Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 17:43
          simera, wspolczucia nie oczekuje. Daje sobie rade sam ze soba :) Byl tylko temat rzadu SLD i przypomnialy mi sie tluste, czerwone lapska tych lapownikow i bezwglednych zleceniodawcow sluzb panstwowych w prywatnych businessach.
          • remez2 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 17:47
            wiosnaludzikow napisał:

> simera, wspolczucia nie oczekuje. Daje sobie rade sam ze soba :) Byl tylko tema
            > t rzadu SLD i przypomnialy mi sie tluste, czerwone lapska tych lapownikow i bez
            > wglednych zleceniodawcow sluzb panstwowych w prywatnych businessach.
            Często masz takie sny?

-------------------------
          • simera16 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 18:08
            wiosnaludzikow napisał:

> simera, wspolczucia nie oczekuje. Daje sobie rade sam ze soba :) Byl tylko tema
            > t rzadu SLD i przypomnialy mi sie tluste, czerwone lapska tych lapownikow i bez
            > wglednych zleceniodawcow sluzb panstwowych w prywatnych businessach.
            >
            Nie wydaje mi się by tylko SLD tak postępowało... PSL, które praktycznie do każdego przykleja się jak guano do krętu, z takiego postępowania clou swojej działalności zrobiła... Innych kamaryl, która dla niepoznaki partiami politycznymi się zowią, tyczy się to samo. :(
            • wiosnaludzikow Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 18:17
              Natomiast ja jestem pewny, ze SLD tak postepowalo i nie sa to moje sny :( ale real mnie i wielu przedsiebiorcow dotyczacy.
              • simera16 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 18:22
                wiosnaludzikow napisał:

> Natomiast ja jestem pewny, ze SLD tak postepowalo i nie sa to moje sny :( ale r
                > eal mnie i wielu przedsiebiorcow dotyczacy.
                >
                A tak z ciekawości zapytam; Tylko za rządów tej partii z nepotyzmem, łapownictwem i temu podobnymi patologiami do czynienia miałeś?
              • wiosnaludzikow simera 15.02.12, 18:26
                Nie twierdzilem tak i nie twierdze. Rekordy mialy miejsce za KLD, SLD i PO.
                Nie tylko za rzadow SLD ale o SLD jest ten watek.
                • simera16 Re: simera 15.02.12, 18:38
                  wiosnaludzikow napisał:

> Nie twierdzilem tak i nie twierdze. Rekordy mialy miejsce za KLD, SLD i PO.
                  > Nie tylko za rzadow SLD ale o SLD jest ten watek.
                  >
                  O SLD, ale o ich rządach nie przekrętach... No bo SLD jakieś tam osiągnięcia chyba niało... Ot choćby "załatanie" dziury Bauca...
                  • wiosnaludzikow Re: simera 15.02.12, 18:46
                    simera16 napisał:

> wiosnaludzikow napisał:
                    >
                    > > Nie twierdzilem tak i nie twierdze. Rekordy mialy miejsce za KLD, SLD i P
                    > O.
                    > > Nie tylko za rzadow SLD ale o SLD jest ten watek.
                    > O SLD, ale o ich rządach nie przekrętach... No bo SLD jakieś tam osiągnięcia ch
                    > yba niało... Ot choćby "załatanie" dziury Bauca...
                    Kazdy rzad mial jakies osiagniecia. Kazdy ! Nie twierdzilem, z e SLD wogole osiagniec nie mialo. Szanuje Twoja sympatie do SLD ale jakas to chyba przyczyna byla, ze rzad Millera mial okresowo poparcie na poziomie 8 procent aprobaty spolecznej. Rekordowe !
                    • simera16 Re: simera 15.02.12, 18:53
                      wiosnaludzikow napisał:
                      >
                      > Kazdy rzad mial jakies osiagniecia. Kazdy ! Nie twierdzilem, z e SLD wogole osi
                      > agniec nie mialo. Szanuje Twoja sympatie do SLD ale jakas to chyba przyczyna by
                      > la, ze rzad Millera mial okresowo poparcie na poziomie 8 procent aprobaty spole
                      > cznej. Rekordowe !
                      >
                      Nie idzie mi o moja sympatię, lub jej brak do jakiejkolwiek partii, bo do każdej bez wyjątku mam ambiwalentne uczucia i fanem żadnej nie jestem. Rzecz, by razy równo dzielić...i podług zasług.
                      • wiosnaludzikow Re: simera 15.02.12, 19:12

> Nie idzie mi o moja sympatię, lub jej brak do jakiejkolwiek partii, bo do każde
                        > j bez wyjątku mam ambiwalentne uczucia i fanem żadnej nie jestem. Rzecz, by raz
                        > y równo dzielić...i podług zasług.
                        Wlasnie to robie.
                        • simera16 Re: simera 15.02.12, 19:26
                          wiosnaludzikow napisał:

>
                          > > Nie idzie mi o moja sympatię, lub jej brak do jakiejkolwiek partii, bo do
                          > każde
                          > > j bez wyjątku mam ambiwalentne uczucia i fanem żadnej nie jestem. Rzecz,
                          > by raz
                          > > y równo dzielić...i podług zasług.

> Wlasnie to robie.
                          >
                          Kopiąc w dupę jednych (zapewne słusznie), a o innych milczeć...
    • losiu4 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 15:26
      o ułaskawieniach Kwaska mówisz? Hehehe

Pozdrawiam

Losiu
    • cukerberg za czerwoną dynastią? kpisz? 15.02.12, 18:12
      w/t
    • bronkobula Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 18:19
      Lekarze powiedzieli ci w końcu, że Gierek nie żyjesz to tęsknisz za namiastką? To se ne wrati.
      • hummer Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 22:11
        :))))))))
    • boblebowsky :)))) 15.02.12, 18:31
      A to mnie rozbawiłeś tym wątkiem:))))) SLD najbardziej uczciwą partią, błehehehehe.....

hummer napisał:

> Gdy kombinatorzy szli do więzień. Wskażcie mi choć jednego POPiSowca, skazanego
      > prawomocnym wyrokiem za rządów PiS czy PO? Wszystko na łapu capu i jakoś to bę
      > dzie.
    • wiosnaludzikow a pamietacie aresztowanie Modrzejewskiego 15.02.12, 18:55
      .....Prezesa Orlenu na oczach kamer, w bialy dzien, silami jak mafiosse z Sycylii zaraz po nastaniu Leszka Millera ?
      • losiu4 Re: a pamietacie aresztowanie Modrzejewskiego 15.02.12, 19:00
        czyscił przedpole swojakom i widocznie mu się spieszyło.

Pozdrawiam

Losiu
    • etta2 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 22:37
      Oj tak, tak zatęsknimy...
      za Millerem, Czarzastym, "Lwicą Lewicy", Janikiem &co. Bardzo tęskimy, baaaaardzo, takich złodziei trudno znaleźć......
      • remez2 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 22:42
        etta2 napisała:

> Oj tak, tak zatęsknimy...
        > za Millerem, Czarzastym, "Lwicą Lewicy", Janikiem &co. Bardzo tęskimy, baaaaard
        > zo, takich złodziei trudno znaleźć......
        Aby nazwać kogoś złodziejem trzeba prawomocnego wyroku sądowego.

--------------
      • simera16 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 16.02.12, 05:57
        etta2 napisała:

> za Millerem, Czarzastym, "Lwicą Lewicy", Janikiem &co. Bardzo tęskimy, baaaaard
        >
        E tam... w każdej partii od lewa do prawa stadami się przemieszczają... A swoją drogą; Co wymienieni przez ciebie ludkowie ukradli?
      • zoil44elwer Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 16.02.12, 06:00
        etta2 napisała:

~Uczciwsi od od Mira,Zbycha,Rycha,Grzecha.....
    • wiosnaludzikow Umowa za komputeryzację z PROKOM za SLD 16.02.12, 06:09
      Przewał na oczach całego społeczeństwa . Wartość umowy to ponad miliard dolarów (!), jak działa wiemy.
      • simera16 Re: Umowa za komputeryzację z PROKOM za SLD 17.02.12, 07:26
        PSL był koalicjantem. Uważasz, że nie maczał w tym swoich spracowanych chłopskich rąk? Pisząc tylko o jednych, stajesz się stronniczy...
        • wiosnaludzikow Re: Umowa za komputeryzację z PROKOM za SLD 17.02.12, 08:48
          simera16 napisał:

> PSL był koalicjantem. Uważasz, że nie maczał w tym swoich spracowanych chłopski
          > ch rąk? Pisząc tylko o jednych, stajesz się stronniczy...
          Przy Tobie, w porownaniu do Ciebie, to ja jestem obiektywny jak notariusz :) Czepiasz sie. PSL to dekoracja do kupienia za stanowiska wiec nie jest on w marzeniach ompowrocie SLD w tym watku nieistotny.
          • simera16 Re: Umowa za komputeryzację z PROKOM za SLD 17.02.12, 15:55
            wiosnaludzikow napisał:

> simera16 napisał:
            >
            > > PSL był koalicjantem. Uważasz, że nie maczał w tym swoich spracowanych ch
            > łopski
            > > ch rąk? Pisząc tylko o jednych, stajesz się stronniczy...
            > Przy Tobie, w porownaniu do Ciebie, to ja jestem obiektywny jak notariusz :) C
            > zepiasz sie. PSL to dekoracja do kupienia za stanowiska wiec nie jest on w marz
            > eniach ompowrocie SLD w tym watku nieistotny.
            >
            Kwiatek do kożucha, partia obrotowa... Tak widzisz PSL? Mylisz się. Tak było kiedyś. Teraz partia ta mimo kłopotów (a może dzięki nim?) finansowych, z partii antyeuropejskiej stała się proeuropejska. Każdego ze swych koalicjantów ustami takiego np. Kłopotka trzymała w niepewności, by ugrać KRUS, czy inne synekury dla siebie... Widzisz tylko jeden z elementów problemu, a nie cały problem. Może przydałoby ci się w spojrzeniu na problem swoiste "rybie oczko"?
    • wiosnaludzikow Szczegolnie zateskmimy za torturami ma Mazurach 17.02.12, 08:52
      Tak. Polska bedzie wtedy mogla wrocic do sluzenia swoim terytorium dla tortur prowadzonych przez Amerykanow na podejrzanych przez nich Irakijczykach..... jak tania dziwka.
      Tak to bylo za SLD !
      ja nie chce wladzy SLD bo to prostytutka polityczna, ktora odda za darmo nieswoje zarowno kosciolowi jak i amerykanom aby tylko utrzymac wladze i kase.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka