hummer 15.02.12, 09:43 Gdy kombinatorzy szli do więzień. Wskażcie mi choć jednego POPiSowca, skazanego prawomocnym wyrokiem za rządów PiS czy PO? Wszystko na łapu capu i jakoś to będzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krystian10 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 11:00 Co by nie powiedzieć to rząd SLD był najbardziej przewidywalny :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-2812 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 11:15 Przewidywalny ale czy skuteczny bo to jest ważne dla nas...PO jest teraz w centrum uwagi i każdy krok Premiera obserwowany i napiętnowany...presja otoczenia narodu jest wielka. I jak tu pracować?Oceniamy jego posunięcia ale nie jesteśmy dalekowzroczni..patrzymy i oczekujemy natychmiastowych efektów...prognoza długoterminowa nie interesuje nas chcemy natychmiast widzieć efekty ale tak się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 12:03 kasia-2812 napisała: > Przewidywalny ale czy skuteczny bo to jest ważne dla nas...PO jest teraz > w centrum uwagi i każdy krok Premiera obserwowany i napiętnowany... > presja otoczenia narodu jest wielka Rząd PO od rządu PiS w jednym jest lepszy - ma doskonalszy piar , to dla poprawy szczęśliwości społeczeństwa nie wystarczy. Co do skuteczności rozwiązań na przyszłość to możemy jeszcze wyć z wściekłości na cały POPiS. Nawet w tej kadencji naszego Sejmu gdy Tusk załatwi sobie fuchę w UE. Wtedy będziemy w sytuacji Portugalczyków po wybraniu Barroso na szefa KE. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 22:29 kasia-2812 napisała: > Przewidywalny ale czy skuteczny bo to jest ważne dla nas...Oceniamy jego posunięcia ale nie jesteśmy > dalekowzroczni..patrzymy i oczekujemy natychmiastowych efektów...prognoza długo > terminowa nie interesuje nas chcemy natychmiast widzieć efekty ale tak się nie > da. Pitera przez 4 lata pisała 1 ustawę antykorupcyjną!! Po 4 latach powiedziała że jeszcze rok i by napisała.Ale Tusk ma presję na pokazanie efektów swoich 4,5 letnich rządów? Główny strateg PO M Boni robił nawet strategiczne plany na 2040 rok!!Bo w okresie 2007-2010 nie mogli działać bo prezydentem był L Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 12:37 Ty to już jak sądze tęsknisz od lat. Tylko po co te dyrdymały o kombinatorach, którzy za dzielnego Millera czwórkami do więzień maszerowali. Jakoś sobie nie przypominam SLDowca wsadzonego do paki w tamtych czasach. No Jagiełly nie udało się wybronić ale Sobótkę to już Olek zdążył ułaskawić. No i Pęczak był zbyt nachalny i bezczelny to fakt. Nie było wyjścia. Ale coś poza tym? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian10 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 14:55 Jak na razie to nie ma nikogo godnego uwagi w zastępstwie Tuska i chyba tak pozostanie przez dłuższy czas. Pomimo błędów, które ten rząd popełnia przyjdzie i tak na nich głosować. Chętnie bym głosował na SLD gdyby przy korycie nie było Milera itp. Żal mi Olejniczaka bo wzbudzał sympatię i miał szansę pociągnąć za sobą ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 15:03 Ludzi jak ludzi.Smakoszy jabłek. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian10 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 15:10 x2468 napisał: > Ludzi jak ludzi.Smakoszy jabłek. Od jabłek to był Napieralski. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 15:12 x2468 napisał: > Ludzi jak ludzi.Smakoszy jabłek. Co za poczucie humoru. POPiSowe. Jak nie będziesz jadł jabłek, będziesz miał awitaminozę. --------- Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 15:40 remez2 napisał: > x2468 napisał: > > > Ludzi jak ludzi.Smakoszy jabłek. > Co za poczucie humoru. POPiSowe. > Jak nie będziesz jadł jabłek, będziesz miał awitaminozę. Dla smakoszy jabłka a dla x ogryzki.Wilk syty i baranek cały. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 17:30 > Dla smakoszy jabłka a dla x ogryzki.Wilk syty i baranek cały. I owca (mucha) w ciąży. ----------------- Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 19:28 A i jabol się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow SLD i wolnosc w internecie 15.02.12, 18:23 Danuta Waniek jakomprzewpdniczaca krritv zamierzala wprowadzic quasikoncesje na portale internetowe i stron www. SLDmani pod wodza Waniek doszli do wniosku, że skoro przez internet i telefonię nowej generacji można oglądać telewizję i słuchać radia, to trzeba to opodatkować. Moal byc utworzony specjalny urząd, który spraowalby nadzor nad wydawaniem koncesji na internet. Urzędników tych mieliby wybierać politycy. Tako to mysli roily sie w komuszych , czerwonych lbach za SLD. Takie to acta... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: SLD i wolnosc w internecie 15.02.12, 18:35 A niektórzy jedli małe dzieci na śniadanie. ------------ Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: SLD i wolnosc w internecie 15.02.12, 18:49 remez2 napisał: > A niektórzy jedli małe dzieci na śniadanie. > ------------ Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: SLD i wolnosc w internecie 15.02.12, 18:52 Co do np Waniek z SLD to zostala przylapana jak autem sluzbowym z kierowca jezdzila na rynek, na zakupy ale dzieci nie jadla. Używaj poważnych argumentów, pliiiz. :-) --------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: SLD i wolnosc w internecie 15.02.12, 19:15 remez2 napisał: > Używaj poważnych argumentów, pliiiz. :-) Naduzywanie wladzy i okradanie podatnika takimi fikolkami w calym cywilizowanym swiecie jest powaznym argumentem. To standard. > --------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 15:07 hummer napisał: > Gdy kombinatorzy szli do więzień. Wskażcie mi choć jednego POPiSowca, skazanego > prawomocnym wyrokiem za rządów PiS czy PO? Wszystko na łapu capu i jakoś to bę > dzie. Nie chce aby czasy sld wrocily. Wszedzie byly ich czerwone lska wystawione po lapowki za cokolwiek. Za zgode na sprzedaz udzialow w malym lokalnym radio zadali 200 ooo zl do swoich zlodziejskich czerwonych lapsk, za ..., za ...., za ..... a jak nie to towarzysz prokurator walil po lbie lub Towarzysze z Inspekcji Pracy, Urzedu Skarbowego. Nigdy ! Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 15:20 wiosnaludzikow napisał: > > Nie chce aby czasy sld wrocily. Wszedzie byly ich czerwone lska wystawione po l > apowki za cokolwiek. Za zgode na sprzedaz udzialow w malym lokalnym radio zadal > i 200 ooo zl do swoich zlodziejskich czerwonych lapsk, za ..., za ...., za .... > . a jak nie to towarzysz prokurator walil po lbie lub Towarzysze z Inspekcji Pr > acy, Urzedu Skarbowego. > Nigdy ! > Żebyś jeszcze tak chaotycznie nie pisał, to może byś i zrozumiany został... Ba współczucie mógłbyś zdobyć! Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick [...] 15.02.12, 15:32 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 17:43 simera, wspolczucia nie oczekuje. Daje sobie rade sam ze soba :) Byl tylko temat rzadu SLD i przypomnialy mi sie tluste, czerwone lapska tych lapownikow i bezwglednych zleceniodawcow sluzb panstwowych w prywatnych businessach. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 17:47 wiosnaludzikow napisał: > simera, wspolczucia nie oczekuje. Daje sobie rade sam ze soba :) Byl tylko tema > t rzadu SLD i przypomnialy mi sie tluste, czerwone lapska tych lapownikow i bez > wglednych zleceniodawcow sluzb panstwowych w prywatnych businessach. Często masz takie sny? ------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 18:08 wiosnaludzikow napisał: > simera, wspolczucia nie oczekuje. Daje sobie rade sam ze soba :) Byl tylko tema > t rzadu SLD i przypomnialy mi sie tluste, czerwone lapska tych lapownikow i bez > wglednych zleceniodawcow sluzb panstwowych w prywatnych businessach. > Nie wydaje mi się by tylko SLD tak postępowało... PSL, które praktycznie do każdego przykleja się jak guano do krętu, z takiego postępowania clou swojej działalności zrobiła... Innych kamaryl, która dla niepoznaki partiami politycznymi się zowią, tyczy się to samo. :( Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 18:17 Natomiast ja jestem pewny, ze SLD tak postepowalo i nie sa to moje sny :( ale real mnie i wielu przedsiebiorcow dotyczacy. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 18:22 wiosnaludzikow napisał: > Natomiast ja jestem pewny, ze SLD tak postepowalo i nie sa to moje sny :( ale r > eal mnie i wielu przedsiebiorcow dotyczacy. > A tak z ciekawości zapytam; Tylko za rządów tej partii z nepotyzmem, łapownictwem i temu podobnymi patologiami do czynienia miałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow simera 15.02.12, 18:26 Nie twierdzilem tak i nie twierdze. Rekordy mialy miejsce za KLD, SLD i PO. Nie tylko za rzadow SLD ale o SLD jest ten watek. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: simera 15.02.12, 18:38 wiosnaludzikow napisał: > Nie twierdzilem tak i nie twierdze. Rekordy mialy miejsce za KLD, SLD i PO. > Nie tylko za rzadow SLD ale o SLD jest ten watek. > O SLD, ale o ich rządach nie przekrętach... No bo SLD jakieś tam osiągnięcia chyba niało... Ot choćby "załatanie" dziury Bauca... Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: simera 15.02.12, 18:46 simera16 napisał: > wiosnaludzikow napisał: > > > Nie twierdzilem tak i nie twierdze. Rekordy mialy miejsce za KLD, SLD i P > O. > > Nie tylko za rzadow SLD ale o SLD jest ten watek. > O SLD, ale o ich rządach nie przekrętach... No bo SLD jakieś tam osiągnięcia ch > yba niało... Ot choćby "załatanie" dziury Bauca... Kazdy rzad mial jakies osiagniecia. Kazdy ! Nie twierdzilem, z e SLD wogole osiagniec nie mialo. Szanuje Twoja sympatie do SLD ale jakas to chyba przyczyna byla, ze rzad Millera mial okresowo poparcie na poziomie 8 procent aprobaty spolecznej. Rekordowe ! Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: simera 15.02.12, 18:53 wiosnaludzikow napisał: > > Kazdy rzad mial jakies osiagniecia. Kazdy ! Nie twierdzilem, z e SLD wogole osi > agniec nie mialo. Szanuje Twoja sympatie do SLD ale jakas to chyba przyczyna by > la, ze rzad Millera mial okresowo poparcie na poziomie 8 procent aprobaty spole > cznej. Rekordowe ! > Nie idzie mi o moja sympatię, lub jej brak do jakiejkolwiek partii, bo do każdej bez wyjątku mam ambiwalentne uczucia i fanem żadnej nie jestem. Rzecz, by razy równo dzielić...i podług zasług. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: simera 15.02.12, 19:12 > Nie idzie mi o moja sympatię, lub jej brak do jakiejkolwiek partii, bo do każde > j bez wyjątku mam ambiwalentne uczucia i fanem żadnej nie jestem. Rzecz, by raz > y równo dzielić...i podług zasług. Wlasnie to robie. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: simera 15.02.12, 19:26 wiosnaludzikow napisał: > > > Nie idzie mi o moja sympatię, lub jej brak do jakiejkolwiek partii, bo do > każde > > j bez wyjątku mam ambiwalentne uczucia i fanem żadnej nie jestem. Rzecz, > by raz > > y równo dzielić...i podług zasług. > Wlasnie to robie. > Kopiąc w dupę jednych (zapewne słusznie), a o innych milczeć... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 15:26 o ułaskawieniach Kwaska mówisz? Hehehe Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
bronkobula Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 18:19 Lekarze powiedzieli ci w końcu, że Gierek nie żyjesz to tęsknisz za namiastką? To se ne wrati. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky :)))) 15.02.12, 18:31 A to mnie rozbawiłeś tym wątkiem:))))) SLD najbardziej uczciwą partią, błehehehehe..... hummer napisał: > Gdy kombinatorzy szli do więzień. Wskażcie mi choć jednego POPiSowca, skazanego > prawomocnym wyrokiem za rządów PiS czy PO? Wszystko na łapu capu i jakoś to bę > dzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow a pamietacie aresztowanie Modrzejewskiego 15.02.12, 18:55 .....Prezesa Orlenu na oczach kamer, w bialy dzien, silami jak mafiosse z Sycylii zaraz po nastaniu Leszka Millera ? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: a pamietacie aresztowanie Modrzejewskiego 15.02.12, 19:00 czyscił przedpole swojakom i widocznie mu się spieszyło. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 22:37 Oj tak, tak zatęsknimy... za Millerem, Czarzastym, "Lwicą Lewicy", Janikiem &co. Bardzo tęskimy, baaaaardzo, takich złodziei trudno znaleźć...... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 15.02.12, 22:42 etta2 napisała: > Oj tak, tak zatęsknimy... > za Millerem, Czarzastym, "Lwicą Lewicy", Janikiem &co. Bardzo tęskimy, baaaaard > zo, takich złodziei trudno znaleźć...... Aby nazwać kogoś złodziejem trzeba prawomocnego wyroku sądowego. -------------- Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 16.02.12, 05:57 etta2 napisała: > Oj tak, tak zatęsknimy... > za Millerem, Czarzastym, "Lwicą Lewicy", Janikiem &co. Bardzo tęskimy, baaaaard > zo, takich złodziei trudno znaleźć...... > E tam... w każdej partii od lewa do prawa stadami się przemieszczają... A swoją drogą; Co wymienieni przez ciebie ludkowie ukradli? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Jeszcze zatęsknimy za rządem SLD 16.02.12, 06:00 etta2 napisała: > Oj tak, tak zatęsknimy... > za Millerem, Czarzastym, "Lwicą Lewicy", Janikiem &co. Bardzo tęskimy, baaaaard > zo, takich złodziei trudno znaleźć...... ~Uczciwsi od od Mira,Zbycha,Rycha,Grzecha..... Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Umowa za komputeryzację z PROKOM za SLD 16.02.12, 06:09 Przewał na oczach całego społeczeństwa . Wartość umowy to ponad miliard dolarów (!), jak działa wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Umowa za komputeryzację z PROKOM za SLD 17.02.12, 07:26 PSL był koalicjantem. Uważasz, że nie maczał w tym swoich spracowanych chłopskich rąk? Pisząc tylko o jednych, stajesz się stronniczy... Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Umowa za komputeryzację z PROKOM za SLD 17.02.12, 08:48 simera16 napisał: > PSL był koalicjantem. Uważasz, że nie maczał w tym swoich spracowanych chłopski > ch rąk? Pisząc tylko o jednych, stajesz się stronniczy... Przy Tobie, w porownaniu do Ciebie, to ja jestem obiektywny jak notariusz :) Czepiasz sie. PSL to dekoracja do kupienia za stanowiska wiec nie jest on w marzeniach ompowrocie SLD w tym watku nieistotny. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Umowa za komputeryzację z PROKOM za SLD 17.02.12, 15:55 wiosnaludzikow napisał: > simera16 napisał: > > > PSL był koalicjantem. Uważasz, że nie maczał w tym swoich spracowanych ch > łopski > > ch rąk? Pisząc tylko o jednych, stajesz się stronniczy... > Przy Tobie, w porownaniu do Ciebie, to ja jestem obiektywny jak notariusz :) C > zepiasz sie. PSL to dekoracja do kupienia za stanowiska wiec nie jest on w marz > eniach ompowrocie SLD w tym watku nieistotny. > Kwiatek do kożucha, partia obrotowa... Tak widzisz PSL? Mylisz się. Tak było kiedyś. Teraz partia ta mimo kłopotów (a może dzięki nim?) finansowych, z partii antyeuropejskiej stała się proeuropejska. Każdego ze swych koalicjantów ustami takiego np. Kłopotka trzymała w niepewności, by ugrać KRUS, czy inne synekury dla siebie... Widzisz tylko jeden z elementów problemu, a nie cały problem. Może przydałoby ci się w spojrzeniu na problem swoiste "rybie oczko"? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Szczegolnie zateskmimy za torturami ma Mazurach 17.02.12, 08:52 Tak. Polska bedzie wtedy mogla wrocic do sluzenia swoim terytorium dla tortur prowadzonych przez Amerykanow na podejrzanych przez nich Irakijczykach..... jak tania dziwka. Tak to bylo za SLD ! ja nie chce wladzy SLD bo to prostytutka polityczna, ktora odda za darmo nieswoje zarowno kosciolowi jak i amerykanom aby tylko utrzymac wladze i kase. Odpowiedz Link Zgłoś