Dodaj do ulubionych

konf. pras. w najlepszym czasie antenowym...

23.03.12, 18:10
Pisząc potocznie: "aż wali po gałach"...

Specjalnie wybrany przez - już, już - "celebrytów" Rutkowskiego, "zakonnicę" i domniemanych "dzieciobójców" najlepszy czas antenowy na konf. pras. Ok. 18ej. Czyli gdy większość Polaków albo zabiera się do robienia jakiegoś posiłku, kolacji (lub już je...) czy robi sobie drinka na rozlużnienie po "ciężkim dniu"... Gdy już są w domu, rozpakowani/wypakowani i rozebrani/przebrani po powrocie z pracy/weekendowych zakupów, lecz jeszcze nie ma piątkowych "dobrych filmów" w paśmie po 20ej... Cały dzień czekali do tej 18ej, aby "uderzyć" w największy target gawiedzi. Majstersztyk.

Mila czuła pismo nosem:
forum.gazeta.pl/forum/w,645,134510112,134510112,Marzy_mi_sie_aby_dziennikarze.html
Obserwuj wątek
    • sowietolog Re: konf. pras. w najlepszym czasie antenowym... 23.03.12, 18:15
      Muszę przyznać, że bronią się całkiem sprawnie. Logicznie. Wyraziście uderzyli w cyngielskie media i cynglowatych dziennikarzy.

Na marginesie vide tej celebryckości - zwraca uwagę nowy kolor włosów głównej postaci dramatu...
    • ex.mila Re: konf. pras. w najlepszym czasie antenowym... 23.03.12, 18:20
      W wielu sprawach się nie zgadzamy, ale w tej jednej się zgadzamy w 100%..

zaraz ten watek stąd wyleci, no chyba, ze to ja mam specjalne względy u Giwi.

Jestem wściekła na siebie, że słucham konferencji tej bandy kryminalistów...
      • sowietolog Re: konf. pras. w najlepszym czasie antenowym... 23.03.12, 18:27
        > W wielu sprawach się nie zgadzamy, ale w tej jednej się zgadzamy w 100%..

Tak bywa... Jak to w życiu;-)

> zaraz ten watek stąd wyleci, no chyba, ze to ja mam specjalne względy u Giwi.
        >

Być może; ale co sobie popiszemy i pomarudzimy, to nasze... ;-)

> Jestem wściekła na siebie, że słucham konferencji tej bandy kryminalistów...

Witaj w klubie, hehe... Niestety, ale chcąc wiedzieć, co się dzieje w kraju i państwie, oraz mediach - trzeba takie rzeczy śledzić... I tak jak wyżej napisałem, przy całym moim dystansie i krytycyzmie względem tych "celebrytów", bronią się w miarę dobrze i wiarygodnie. Oczywiście, jeżeli te artykuły są na tyle lewe i cyngielskie, na ile oni twierdzą...
        • green_feldkurat_katz A jaka konferencja prasowa ma być? 23.03.12, 18:37
          Dla gawiedzi? O wzroście ceny benzyny? O podwyższeniu wieku emerytalnego? O kolejnym przekrecie ekipy rządzącej?

Tylko Madzia. Ew. Szykujaca sie Paulina. No jeszcze zaschnieta sperma Anety K.
          Scierwojady muszą gawiedzi sprzedać trochę nienawiści, żeby gawiedz nie zaczęła myśleć.
          • sowietolog Re: A jaka konferencja prasowa ma być? 23.03.12, 18:51
            Co ciekawe, tvn24 (ITI) prawie że całodzienną ramówkę poświęcił tej sprawie, nakręcając tzw. hype, a całkowicie pomijając i sprawę Gosiewskiego, i Leppera-Kaczyńskiego... Poszli walterowcy bez reszty w brukową tv. Cóż, pozostaje nam Polsat News.
            • ex.mila Re: A jaka konferencja prasowa ma być? 23.03.12, 18:57
              sowietolog napisał:

> Co ciekawe, tvn24 (ITI) prawie że całodzienną ramówkę poświęcił tej sprawie, na
              > kręcając tzw. hype, a całkowicie pomijając i sprawę Gosiewskiego, i Leppera-Kac
              > zyńskiego... Poszli walterowcy bez reszty w brukową tv. Cóż, pozostaje nam Pols
              > at News.

Jak ktoś ma.
    • ex.mila Bartosz W. wycofuje się z pomysłu 23.03.12, 18:43
      pozwania dziennikarzy za opublikowanie tych informacji. Powiedział jedyną rzecz, w którą wierzę -"zależy nam na tym, żeby się to wszystko uciszyło."

Nie wątpię.

I ta Katarzyna W. w roli kukły, ech.

Tylko zakonnicy Luizy brakuje...

co za cyrk.
      • sowietolog Re: Bartosz W. wycofuje się z pomysłu 23.03.12, 18:49
        > pozwania dziennikarzy za opublikowanie tych informacji. Powiedział jedyną rzecz
        > , w którą wierzę -"zależy nam na tym, żeby się to wszystko uciszyło."
        >
        > Nie wątpię.

Widocznie przyjęli taką strategię. Dali sygnał "mediom", żeby odpuścili, bo wtopią, jak ITI z Koledną-Zaleską i Rutkowskim. Taki deal, geszeft. Wystarczy czytać między wersami...

> I ta Katarzyna W. w roli kukły, ech.

DOKŁADNIE! I moją uwagę to zwróciło. Pokornie siedzą przy mężu. Uległa, podporządkowana, taka właśnie pokorna. Żona-niewolnica Araba, a nie Polaka. Dziwnie to wygląda.

> Tylko zakonnicy Luizy brakuje...
        >

Ano. Ale ona też po przejściach niedawnych...
        • ex.mila Miałabym przechlapane 23.03.12, 19:03
          za ten wątek - bo kto zadaje się z 'kiloffem" sam jest idiotą. Miałabym przechlapane, gdybym się tym przejmowała.

Co nie zmienia faktu, że w ośmiu przypadkach na dziesięć wkurzasz mnie dokładnie tak samo jak pozostałe "lemingi". Ale jak piszesz z sensem to nie widzę powodu, żeby nie pogadać. Nie uznaję podziału na naszych i waszych. Problem polega na tym, że jak dla mnie jesteś jedyną osobą na tym forum, z kręgu tych anwadzi, saw i innych w miarę przytomnych pisowców, ktorzy pisuje (!) - nie pisze, ale pisuje z rozwagę i sensem. PiS nie ma nic wspólnego z tym wykrzyknikiem.
          • sowietolog Re: Miałabym przechlapane 23.03.12, 19:16
            Ale tyrrada, ho ho... ;-)

Niech Ci będzie. Szafa gra. Ale nie zamierzam się tłumacz z niebycia wielbłądem i przepraszać za bycie jednym z wrogów publicznych tutejszej leminżerii.

Pisz tam, gdzie Ci pasuje. Przecież nikt Cię nie zmusza do pisania w innych moich wątkach, np. o Smoleńsku;-)

Tak na marginesie, gdyby PiS - a raczej lwia część wyborców tej partii - byli tacy, jak ich malują, to poparcie dla tej partii nie sięgałoby 30 proc., lecz wynosiło kilkanaście. Natomiast gdyby wyborcami PiSu byli sami konsumenci mediów Rydzyka, to byłoby znacznie mniej, poniżej 10 proc. ...
            • ex.mila Re: Miałabym przechlapane 23.03.12, 19:24
              nikt Cię nie zmusza do pisania w innych moi
              > ch wątkach,

Przecież nie piszę w twoich wątkach. Piszę tylko w tych, w których mnie cytujesz, jak rozumiem na zasadzie alibi. skoro ona może to ja tym bardziej.

>
              > Tak na marginesie, gdyby PiS - a raczej lwia część wyborców tej partii - byli t
              > acy, jak ich malują, to poparcie dla tej partii nie sięgałoby 30 proc., lecz wy
              > nosiło kilkanaście. Natomiast gdyby wyborcami PiSu byli sami konsumenci mediów
              > Rydzyka, to byłoby znacznie mniej, poniżej 10 proc. ...

Nie wiem czemu, ale graficznie ten wywód przypomina mi wielką krewetkę. Treść przemilczę, bo nie jestem na tyle skupiona, żeby przeczytać i próbiwać zrozumieć, bo twoich hektarowych wywodów nie wystarczy przeczytać. Trzeba im poświęcić wiele pozaprogramowego czasu i uwagi.

Idę zrobić sobie jajecznicę, chyba zgłodniałam. Szkoda, ze nie ma krewetek w moim osiedlowym sklepie.
              • sowietolog Re: Miałabym przechlapane 23.03.12, 19:35
                > Przecież nie piszę w twoich wątkach. Piszę tylko w tych, w których mnie cytujes
                > z, jak rozumiem na zasadzie alibi. skoro ona może to ja tym bardziej.

Nie, to żadne moje alibi. Tylko skontastowałem, że przewidziałaś tę szopkę i masz zbliżony pogląd. Odnośnie alibi, to odniosłem wrażenie, że sama się tłumaczysz przed innymi, że zabrałaś w tym wątku głos.

> Nie wiem czemu, ale graficznie ten wywód przypomina mi wielką krewetkę. Treść p
                > rzemilczę, bo nie jestem na tyle skupiona, żeby przeczytać i próbiwać zrozumieć
                > , bo twoich hektarowych wywodów nie wystarczy przeczytać. Trzeba im poświęcić w
                > iele pozaprogramowego czasu i uwagi.

To był węgorz. Wielki, grubaśny, tłuścioszkowaty, wędzony węgorz. Do pieczywa z masłem. Lubisz? ;-)

> Idę zrobić sobie jajecznicę, chyba zgłodniałam. Szkoda, ze nie ma krewetek w mo
                > im osiedlowym sklepie.

Nie lubię krewetek sprzedawanych "u nas". Jak już, to te duże, ogromniaste, z Makro. Na grilla, z masłem czosnkowym;-) I hektolitrami dobrego piwa.
                • ex.mila Pogadaliśmy sobie 23.03.12, 19:42
                  było miło, szanujemy się (mam nadzieję) i proponuję rozejm, w sensie rozejście do następnego razu, kiedy będziemy mogli sobie wspólnie ponarzekać na media.

Łączy nas jedynie niechęć to dziennikarskiej sieczki i na tym polu (zobowiązuję się publicznie) zawsze będę z tobą współpracować.

A teraz życz mi smacznego.
                  • sowietolog Re: Pogadaliśmy sobie 23.03.12, 19:44
                    Smacznego!
                • ex.mila OK. Będę szczera 23.03.12, 19:49
                  Nie tłumaczę się przed nikim, bo tak naprawdę to na opinii nikogo mi nie zależy.

Ci, którzy znają mnie lepiej niż ty (piszę li tylko i wyłącznie o gazetowych forumowiczach) wiedzą to doskonale.

Na tym konkretnym forum jest tylko jedna taka osoba, której za wszelką cenę próbowałabym się usprawiedliwić gdyby mnie zrugała albo źle zrozumiała. Ale jest też kilka osób, które cenię niezwykle, ich krytyczne uwagi na mój temat traktuję poważnie, ale też bardzo się cieszę jak mnie pochwalą. I prawdą jest, ze żadna z nich nie popiera PiSu. Ale czyja to wina?
    • czan-dra Re: konf. pras. w najlepszym czasie antenowym... 23.03.12, 18:48
      To Ty oglądasz TVN24?
      Nie masz czegoś lepszego do roboty, np liczenie szwów na fotelu, polecam, zajmujące.
    • semperf-idelis Prezydent RP wreczy tym dzieciobojcom i ich 23.03.12, 19:20

ochroniarzowi, Rutkowskiemu, nagrode państwowa za wykonanie planu zmniejszania poglowia Polaków?.
      • green_feldkurat_katz Było, nie było, pan premier stwierdził, ze rodziny 23.03.12, 19:25
        Bpezdzietne są najekonomiczniejsze dla państwa...
    • ex.mila Dzięki za założenie tego wątku 23.03.12, 20:19
      już teraz wiem, ze to ja zasługuję na specjalne traktowanie, czyli kopa na martwe fora.
    • woda_woda Biedny "sowietolog",, 23.03.12, 20:23
      nawet pilota do telewizora nie ma :(
      • axyzaa Re: Biedny "sowietolog",, 23.03.12, 22:11
        woda_woda napisała:

> nawet pilota do telewizora nie ma :(

Słabe to z tym pilotem, bez obrazy.
    • semperf-idelis sa dowody, ze ojciec morderca 23.03.12, 20:45
      wyczyscil swoj komputer z historii, ktora wskazywala na przygotowywanie morderstwa.
      .
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Madzia-z-Sosnowca-mogla-umrzec-nawet-2-dni-wczesniej-niz-podawali-rodzice,wid,14358286,wiadomosc.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka