Dodaj do ulubionych

Pogięty Palikot

27.03.12, 10:07
Dzisiaj u Olejnik w Radio Zet Palikot skompromitował się populizmem cienkim jak ogon węża. Mówiąc o sprawie Siemiątkowskiego i więzienia CIA w Polsce: Zawsześmy się stawiali w obrazie społecznym po stronie tych prześladowanych, a tym razem żeśmy ramię w ramię z Amerykanami torturowali ludzi na terenie naszego kraju.
Potem : No, a po co się wpakowaliśmy w wojnę w Iraku, ... na to Olejnik Wie pan, po taką cholerę, że zostaliśmy oszukani przez Busha, zostaliśmy oszukani przez Blaira, zostaliśmy oszukani, Bush pisze w swojej książce o tym, że nie było broni jądrowej w Iraku, że oszukał cały świat. a ten geniusz z Lublina na to No, to znaczy, to gdzie jest polski wywiad, gdzie jest polski kontrwywiad, dlaczego Polacy są tak naiwni, czy wreszcie wyciągniemy wnioski polegające na tym, że jak tylko Amerykanie zawołają w jakiejkolwiek sprawie Afganistanu, Iraku, . I wieszanie psów na Millerze, Kaczyńskim i Ziobro.
Rozpacz. Ale jak Olejnik zaczęła drążyć temat, że także Kwaśniewski powinien w takim razie być oskarżony, to mało z kapci nie wyskoczył tłumacząc, że ten przecież o niczym nie wiedział.
Haen, ty naprawdę chcesz takiego dupka zrobić premierem?
Ja już bym wolał Siemiątkowskiego, facet zostawiony sam przynajmniej ma poczucie odpowiedzialności za sprawowany urząd.
Obserwuj wątek
    • man_sapiens Re: Pogięty Palikot 27.03.12, 10:08
      Sorry, link do wypowiedzi proroka z Biłgoraju.
      • cookies9 Re: Pogięty Palikot 27.03.12, 10:14
        man_sapiens napisał:

> Sorry,
        > link
        do wypowiedzi proroka z Biłgoraju.

www.radiozet.pl/Programy/Gosc-Radia-ZET/Blog/Janusz-Palikot

Broni Kwasniewskiego:-) Nic dziwnego...w nastepnym rozdaniu maja wspólnie rządzić...
        • l_zaraza_l Re: Pogięty Palikot 27.03.12, 12:37
          cookies9 napisała:

> man_sapiens napisał:
          >
          > > Sorry,
          > > link
          do wypowiedzi proroka z Biłgoraju.
          >
          > www.radiozet.pl/Programy/Gosc-Radia-ZET/Blog/Janusz-Palikot
          >
          > Broni Kwasniewskiego:-) Nic dziwnego...w nastepnym rozdaniu maja wspólnie rządz
          > ić...

Zapewne broni ale też trzeba pamiętać, że wielkiej miłości pomiędzy Kwaśniewskim i Millerem nie było (nadal nie ma). Przecież jeszcze całkiem niedawno toczyły się zażarte boje pomiędzy Lechem Kaczyńskim a MSZ o to, co w czyjej gestii. Może i wtedy też tak było, że pewne sprawy były w gestii rządu a nie prezydenta.
      • haen2010 Ja posłuchałem z przyjemnością. 27.03.12, 10:19
        Zwłaszcza zakończenia. Całkowicie się zgadzam, że większość polskich proboszczów i biskupów to prostackie i pazerne chamy. Wzór dają Głódź, Michalik i Rydzyk.

Jeżeli chodzi o Kiejkuty, to w SLD zawsze brała górę dusza niewolnika. Czy to Kreml, czy White House, żadnemu panu nie potrafią odmówić wykonania życzenia.
        • zgred-zisko Re: Ja posłuchałem z przyjemnością. 27.03.12, 10:29
          A czy wiemy coś o jakimś kraju, który odmówił?
        • pancho-villa Re: Ja posłuchałem z przyjemnością. 27.03.12, 11:43
          Jeżeli chodzi o Kiejkuty, to w SLD zawsze brała górę dusza niewolnika. Czy to Kreml, czy White House, żadnemu panu nie potrafią odmówić wykonania życzenia.

Podobnie jak Tony Blair?
        • man_sapiens Re: Ja posłuchałem z przyjemnością. 27.03.12, 11:54
          Czyżbyś, niczym Palikot, miał pamięć krótką, wybiórczą i zależną od chwilowych poglądów plebsu?
          Naprawdę nie pamiętasz sytuacji po zamachu na WCT i przed II wojną iracką? Bush skutecznie okłamał nie tylko Kwaśniewskiego ale także Blaira i większość, jeżeli nie wszystkich polityków i wywiadów świata. Wtedy nic nie było wiadomo o Guantanamo ani Abu Graib. Polski rząd działał w dobrej wierze. Do tego interwencja w Afganistanie była wtedy nie tylko skuteczna ale też dobrze przyjęta na świecie i przez ludzi w Afganistanie. Zresztą, Amerykanie na pewno nie powiedzieli "udostępnijcie nam od czasu do czasu lotnisko w Szymanach to sobie tam będziemy torturować nielegalnych więźniów" tylko raczej "od czasu do czasu pozwólcie nam dyskretnie wylądować w Szymanach i odpocząć / przepakować się z jeńcami". Ale co ja tu tłumaczę i po cholerę, jak ktoś jest w Palikota zapatrzony jak w bożka, to szkoda strzępić klawiaturę.
          Wśród młodej lewicy stało się modne teraz nagłaśnianie sprawy nielegalnych więzień i tortur CIA. Palikot to zwęszył i próbuje przy okazji przywalić Millerowi i Kaczyńskiemu a podlizać się Kwaśniewskiemu. Robi to przy tym tak niezgrabnie, że żal słuchać. A populistów wszelakich - wszystko jedno czy to Kaczyński, Ziobro, ś.p. Lepper czy Palikot - należy omijać niczym psie odchody wielkim łukiem.
          • l_zaraza_l Re: Ja posłuchałem z przyjemnością. 27.03.12, 12:33
            man_sapiens napisał:

> Czyżbyś, niczym Palikot, miał pamięć krótką, wybiórczą i zależną od chwilowych
            > poglądów plebsu?
            > Naprawdę nie pamiętasz sytuacji po zamachu na WCT i przed II wojną iracką? Bush
            > skutecznie okłamał nie tylko Kwaśniewskiego ale także Blaira ...

Z tym Blairem to nie do końca tak. Kiedyś na viasat history był emitowany taki dwuczęściowy dokument "Tony Blair". Sam Tony Blair wcale tego nie ukrywał, że z Bushem byli "braćmi w wierze". I Bush i Blair są totalnie pojechani religijnie a Irak i Afganistan to ich "wyprawy krzyżowe".
    • zgred-zisko Re: Pogięty Palikot 27.03.12, 10:21
      Też słuchałem tych okrzyków bojowych, ze zdziwieniem. Myślałem, że Palikot jednak więcej wie o polityce.
      Powinien uważać, on też może kiedyś zostać premierem.
      • haen2010 Re: Pogięty Palikot 27.03.12, 10:36
        No, zawsze należy pamiętać, że to Miller wypowiedział wojenkę Palikotowi. Co z niego byłby za polityk, gdyby nie wykorzystał okazji do wykończenia wroga? Zwłaszcza, jak sama lezie w łapy.
        Poza tym, Palikot postawił na pacyfizm, Bronkowi trumny afgańskie pod Belwederem ukladał w dużych ilościach. Wszystko się zgadza.
        • kontestatorbg Re: Pogięty Palikot 27.03.12, 10:50
          Naprawdę Palikot uważa Polaków za głupków że kupią hasło o tym że bidula Olus Kwaśniewski nic o tym nie wiedział bo mu Miller nie powiedział?? Przecież 5 latki by się z tego śmiały
          • kasia-2812 Re: Pogięty Palikot 27.03.12, 11:23
            Żadna nowość jeśli chodzi o Palikota-do normalnych ludzi on nie należy....
        • pancho-villa Re: Pogięty Palikot 27.03.12, 11:46
          No, zawsze należy pamiętać, że to Miller wypowiedział wojenkę Palikotowi. Co z niego byłby za polityk, gdyby nie wykorzystał okazji do wykończenia wroga? Zwłaszcza, jak sama lezie w łapy.

To nie Miller wypowiedział wojnę Palikotowi,to Palikot wypowiedział ją SLD (muszę wykończyć SLD) i Millerowi.
          Osobiście życzę Palikotowi żeby połamał sobie ząbki na SLD.
          • haen2010 Re: Pogięty Palikot 27.03.12, 12:05
            Fakt, ale to było przed wyborami. Nalezało do retoryki wyborczej. Ale później zmienił zdanie i proponował rzetelną współpracę. Miller to sprytnie wykorzystał, umocnił się, a potem przeszedł do totalnej konfrontacji.

A na wojnach amerykańskich wyszliśmy na ostatnich glupków i tego rezultatu nic nie zmieni. Na interesach również.
            • simera16 Re: Pogięty Palikot 27.03.12, 21:36
              haen2010 napisał:

> Fakt, ale to było przed wyborami. Nalezało do retoryki wyborczej. Ale później z
              > mienił zdanie i proponował rzetelną współpracę. Miller to sprytnie wykorzystał,
              > umocnił się, a potem przeszedł do totalnej konfrontacji.
              >
              > A na wojnach amerykańskich wyszliśmy na ostatnich glupków i tego rezultatu nic
              > nie zmieni. Na interesach również.
              >
              Retoryka jak u PiSoidalnego... :(
        • simera16 Re: Pogięty Palikot 27.03.12, 21:34
          haen2010 napisał:

> No, zawsze należy pamiętać, że to Miller wypowiedział wojenkę Palikotowi. Co z
          > niego byłby za polityk, gdyby nie wykorzystał okazji do wykończenia wroga? Zwła
          > szcza, jak sama lezie w łapy.
          > Poza tym, Palikot postawił na pacyfizm, Bronkowi trumny afgańskie pod Belwedere
          > m ukladał w dużych ilościach. Wszystko się zgadza.
          >
          Dupa nie polityk! Bo ktoś mu "wojenkę" wytoczył i nie da się, bo starym wyga jest, to trzeba takie farmazony stulać?
    • ayran Re: Pogięty Palikot 27.03.12, 13:03
      man_sapiens napisał:

> Ja już bym wolał Siemiątkowskiego, facet zostawiony sam przynajmniej ma poczuci
      > e odpowiedzialności za sprawowany urząd.

Ten Siemiątkowski to męczennik, jak nie przymierzając jakiś Hiob. Bierze na klatę wswzystko, w każdej paskudnej sprawie ostatnim podpisem najwyższego urzędnika firmującego decyzję jest podpis Siemiątkowskiego a nie Kwacha czy Millera, którzy wydawali mu decyzje a potem umyli ręce. Nawet nie będzie komu go ułaskawić, bo kto to ma zrobić - Komorowski?
    • saliencja Palikot - nacpany parob na usługach mafii 27.03.12, 16:53
      wspolnik miedzynarodowki zlodziei, ktorzy okradli Polske z calego mienia (sam sie przy tym uwlaszczyl naszym majatkiem), ale z ambicjami na panisko - wszystkie jego dzialania na to wskazują. Zbiera sie na wymioty kiedy sie patrzy na jego kanaliowska morde i slucha jego prymitywnych klamstw. .
      • man_sapiens Re: Palikot - nacpany parob na usługach mafii 27.03.12, 21:27
        Uff, ale się wypróżniłaś. Teraz załóż z powrotem majtki i umyj ręce.
    • douglasmclloyd Ale w jednym ma rację 27.03.12, 17:55
      Jesteśmy dupkami na jedno skinienie palcem Amerykanów, ostatnimi baranami, których Jankesi robią w konia, jak chcą. Obiecali zniesienie wiz, no to Polska wysłała wojska do Iraku. Murzyn zrobił swoje, a wizy jak były tak są. Teraz Obama nas wodzi za nos, a my dalej nadstawiamy nasze 4 litery za Amerykę w Afganistanie wzamian nie otrzymując nic.
      • silencjaa Re: Ale w jednym ma rację 27.03.12, 18:54
        Tak, to prawda, ale to jest wynik pracy wszystkich mafijnych rezimów po 1989 r. w Polsce, które robiły wszystko zeby okrasc, niewolic Polske i zamienic ja w kolonie mafii.
        • simera16 Re: Ale w jednym ma rację 27.03.12, 21:38
          silencjaa napisał:

> Tak, to prawda, ale to jest wynik pracy wszystkich mafijnych rezimów po 1989 r
          > . w Polsce, które robiły wszystko zeby okrasc, niewolic Polske i zamienic ja w
          > kolonie mafii.

>
          Watykańskiej...?
      • simera16 Re: Ale w jednym ma rację 27.03.12, 21:38
        douglasmclloyd napisał:

> Jesteśmy dupkami na jedno skinienie palcem Amerykanów, ostatnimi baranami, któr
        > ych Jankesi robią w konia, jak chcą. Obiecali zniesienie wiz, no to Polska wysł
        > ała wojska do Iraku. Murzyn zrobił swoje, a wizy jak były tak są. Teraz Obama n
        > as wodzi za nos, a my dalej nadstawiamy nasze 4 litery za Amerykę w Afganistani
        > e wzamian nie otrzymując nic.
        >
        >
        Wszystko prawda... A co do wiz, to niech je sobie w odbyt wsadzą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka