Dodaj do ulubionych

Morozowski z TVN24 psia Go mac

27.03.12, 18:42
...oznajmil Rozenkowi, ze torturowac w szlachetnych celach mozna !
Obserwuj wątek
    • tw_wielgus Re: Morozowski z TVN24 psia Go mac 27.03.12, 18:43
      A torturował kogoś w programie? Nie? No to o co chodzi?
    • mike.recz mike.recz psia Go mać uważa podobnie. 27.03.12, 18:53
      W obronie życia ludzkiego, naszej cywilizacji w wojnie z terroryzmem nie tylko można
      ale powinno się torturować, więzić i mordować jeżeli tego wymaga sytuacja.

Dziękuję za chwilę uwagi.
      • tw_wielgus Re: mike.recz psia Go mać uważa podobnie. 27.03.12, 18:56
        Rodzi to jednakże poważny dylemat. Gdzie jest ta granica pomiędzy metodami tych, z którymi się walczy a stosowaną przez nas "obroną".
        Afganistan nie zaatakował USA. To USA napadły na Afganistan.
        • cillian1 Re: mike.recz psia Go mać uważa podobnie. 27.03.12, 19:23
          Jeśli szukasz granicy miedzy torturowaniem aby wypytać o kolesi czy fakty, to nie ma problemu.
          Terroryści robią to samo i nie mają obiekcji!
          Problem w tym, że nasze służby często popełniają błąd - biorąc nie tego co wie.
          Terroryści takiego błędu nigdy nie popełniają - bo by zostali skasowani przez swoich braci w wierze czy idei. Oczywiście przypadkowo porwany również pechowo ginie. No cóż, za błędy zazwyczaj płacą niewinni.
          Rozenek czy jak on się tam nazywa - przedobrzył. Chciał być bardziej człowieczy od syna boga - nieważne którego :)
          I na zakończenie - jeśli będziemy przestrzegali praw człowieka względem przestępców. Nigdy się ich nie pozbędziemy!
          • wiosnaludzikow Re: mike.recz psia Go mać uważa podobnie. 28.03.12, 07:01
            >Jeśli szukasz granicy miedzy torturowaniem aby wypytać o kolesi czy fakty, to nie ma >problemu.
            >Terroryści robią to samo i nie mają obiekcji!
            >Problem w tym, że nasze służby często popełniają błąd - biorąc nie tego co wie.
            >Terroryści takiego błędu nigdy nie popełniają - bo by zostali skasowani przez swoich braci w >wierze czy idei. Oczywiście przypadkowo porwany również pechowo ginie. No cóż, za błędy >zazwyczaj płacą niewinni.
            Jestes idiota !
        • wujaszek_joe Re: mike.recz psia Go mać uważa podobnie. 27.03.12, 20:17
          a nie było przypadkiem tak, że to prezydent Afganistanu poprosił USA o pomoc?
          • mike.recz Re: mike.recz psia Go mać uważa podobnie. 27.03.12, 20:46
            wujaszek_joe napisał:

> a nie było przypadkiem tak, że to prezydent Afganistanu poprosił USA o pomoc?

W sumie to Ruskich do Afganistanu też zaproszono ;)
          • zoil44elwer Re: mike.recz psia Go mać uważa podobnie. 27.03.12, 21:08
            wujaszek_joe napisał:

> a nie było przypadkiem tak, że to prezydent Afganistanu poprosił USA o pomoc?
            Kadar też w 1956 prosił Armię Czerwoną o bratnią pomoc tak samo jak Husak w 1968.
            • wujaszek_joe Re: mike.recz psia Go mać uważa podobnie. 27.03.12, 22:00
              czy ONZ można porównywać z ZSRR?
        • mike.recz Re: mike.recz psia Go mać uważa podobnie. 27.03.12, 20:48
          tw_wielgus napisał:

> Rodzi to jednakże poważny dylemat. Gdzie jest ta granica pomiędzy metodami tych
          > , z którymi się walczy a stosowaną przez nas "obroną".
          > Afganistan nie zaatakował USA. To USA napadły na Afganistan.

Bardzo poważny dylemat. Obroną przez atak.
          • zoil44elwer Re: mike.recz psia Go mać uważa podobnie. 27.03.12, 21:11
            Bo talibowie nie chcieli tak jak nakazuje islamski obyczaj wydać Bin Ladena.W Iraku Saddam był nawet wrogiem Al Kaidy.
      • teen69 [...] 27.03.12, 19:15
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • x2468 Re: mike.recz psia Go mać uważa podobnie. 27.03.12, 19:21
          Obrzezanych? Piszesz o Jezusie Chrystusie obrzezanym Żydzie?
        • cillian1 Re: mike.recz psia Go mać uważa podobnie. 27.03.12, 19:28
          fajnie że masz wytłumaczenie na wszystko, wszystko zwalić na jezusa!
          Znaczy żyda!
      • indris Re: mike.recz psia Go mać uważa podobnie. 27.03.12, 22:48
        Tylko nie zauważa, że cywilizacja stosująca tortury nie byłaby już naszą cywilizacją.
      • snajper55 Re: mike.recz psia Go mać uważa podobnie. 28.03.12, 01:22
        mike.recz napisał:

> W obronie życia ludzkiego, naszej cywilizacji w wojnie z terroryzmem nie tylko
        > można
        > ale powinno się torturować, więzić i mordować jeżeli tego wymaga sytuacja.
        >
        > Dziękuję za chwilę uwagi.

Hitler też tak uważał i dlatego gazował Żydów. W walce o naszą cywilizację. Z tego samego też powodu mordowali bolszewicy. Walczyli o cywilizację, o lepsze jutro następnych pokoleń.

S.
    • indris Też się zastanawiałem... 27.03.12, 19:09
      ...czy on tak sam z siebie, czy taka jest linia TVN24.
      W każdym razie jest to pokaz mentalności hitlerowskiej i bolszewickiej. Według tych mentalności też wobec wrogów wolno było wszystko.
      • zoil44elwer Re: Też się zastanawiałem... 27.03.12, 19:15
        POlitruk Morozowski,ale żenujący dziennikarzyna!
        • teen69 Re: Też się zastanawiałem... 27.03.12, 19:19
          Oni w TVN pewnie codziennie maja odprawę z ze stróżem robiącym u Niemca. Bo skąd taka coraz większa debilność Pochanek , Stokrotek?
      • cillian1 Re: Też się zastanawiałem... 27.03.12, 19:33
        przyjrzyj się polaczkom, w sprawie rodziców Madzi!
        Chętnie by powiesili, kołem łamali i jeszcze w doopę krzyż wsadzili!
        A wszystko na podstawie paru słów jakiegoś gryzipiórka - zwanego prokuratorem!!
        Do czego zmierzam - gdyby taki kolo, wysadził JG - to połowa jego kolesi (wygląd) zopstała by zabita. Druga by uciekała po wodzie. Może by uciekła!
        ale, gdyby jakiś policjant uprzedził zamach, torturami - to by polaczki klęczeli przez kilka lat!
        Łapiesz - o co chodzi?
        Udajemy świętych - jak jest pozamiatane.
    • cookies9 Re: Morozowski z TVN24 psia Go mac 27.03.12, 19:16
      wiosnaludzikow napisał:

> ...oznajmil Rozenkowi, ze torturowac w szlachetnych celach mozna !

zapominamy,że to nie ofiary a oprawcy,terrorysci ...jeśli byli u nas więzieni,to dobrze,że przynajmniej w ten sposób pomogliśmy w walce z terroryzmem - warto sobie przypomnieć
      11 września 2001
      • teen69 TVN 24 to jak orkiestra na s/s Titanic. 27.03.12, 19:24
        Miliardy długów, padający polityczny drogowskaz ale grają bo liczą na reinkarnację chyba. " Czy są wątpie?
        Nie ma ale jutro będą na życzenie".
      • mariner4 Dla tych pożytecznych idiotów, te pare 27.03.12, 19:24
        tysięcy ludzi co zginęli w WTC się nie liczy. Pochylają się nad losem ich morderców, żeby im się krzywda nie stała.
        M.
        • cillian1 Re: Dla tych pożytecznych idiotów, te pare 27.03.12, 19:37
          mnie irytuje adwokat.
          kasa nie śmierdzi! Myślę, że szybciej koleś dostanie 40 dziewic, niż kasę od Polaków - znaczy z budżetu. Może i adwokat się załapie na kilka dziewic.
          Jaka nasza polityka jest to jest - ale takie sprawy to pewnie zamiotą do grobu - wraz ze świadkiem.
      • zoil44elwer Re: Morozowski z TVN24 psia Go mac 27.03.12, 19:26
        CIA mogło torturować więżniów w Polsce,bo w USA jest to zakazane.Podobno w RP3 też!
        • cillian1 Re: Morozowski z TVN24 psia Go mac 27.03.12, 19:43
          Jest taka zakazane jak na całym świecie - ten we Francji też dostał kulkę uciekając!
          A mogli się postarać złapać - tylko po co?
          • zoil44elwer Re: Morozowski z TVN24 psia Go mac 27.03.12, 19:51
            Dostać kulkę od policji? Nie zatrzymaj się na wezwanie policjanta i uciekaj,tylko ze strachu,to ma prawo cię zastrzelić! Ale na Wujku ZOMOwcy nie mieli prawa strzelać do atakujących ich solidaruchów? Czyli raz tak a drugi raz inaczej,jak nam pasuje?
            • cillian1 Re: Morozowski z TVN24 psia Go mac 27.03.12, 19:59
              wiesz - trzeba panować nad emocjami. Nie sądzę, abym uciekał - kiedy jestem sam, a policjant do mnie krzyczy stój. No chyba że bym miał powód. Wtedy podejmuję ryzyko.
              Ale nie mówimy o ryzyku - kole został złapany (błędy się zdarzają - fakt).
              Ale błędem terrorystów jest, że zabijają niewinnych (zamachy) - zamiast skupić się na tych, co im najwięcej szkodzą (politycy). I dlatego będę popierał tortury. Nie mogą ginąć ludzie, którzy nic nie zrobili!
              > Ale na Wujku ZOMOwcy nie mieli prawa strzelać
              widzisz związek solidaruchów z terrorystami? Też cierpieli niewinni - zakłady stały, a oni walczyli o wolność. Że o skutkach tej wolności nie wspomnę! Solidaruchy powinni atakować polityków sprzedawczyków. Ale wiesz jakby się to skończyło? Tak samo jakby terroryści teraz atakowali polityków - znaczy wszystkie siły rzucone na dany region - i rozpierducha. Kto przeżyje, ten farciarz.
              rzekłem!
              A teraz jest tak, że dzięki tym terrorystom - politycy mogą brać miliony w łapówkach, za kontrakt z wojskiem.
        • mariner4 Udostępniono amerykanom tą willę 27.03.12, 19:49
          i lotnisko. OK. W końcu to jest sojusznik i w tym jeszcze nic dziwnego nie ma.
          Co Amerykanie tam robili, to nie koniecznie musieli o tym nasze władze informować. Obstawiam, że nie informowali. Udowodnić, że tam torturowano terrorystów, jest raczej nie nie wykonalne. Liczenie na to, że Amerykanie to przyznają jest naiwnością. Przetrzymywani tam są niewiarygodni. Mogą mówić co chcą i raczej będą mówić źle.
          Ja bym nie chciał żyć w świecie, którym rola USA będzie miała trzeciorzędne znaczenie. Nie chcę, żeby moje wnuki przymusowo uczyły się chińskiego, albo wersetów koranu. Już wolę angielski, z wszystkimi tego mankamentami. Zbiorowe samobójstwo naszej cywilizacji mnie nie interesuje. To jest cecha właśnie lemingów.
          M.
          • teen69 Re: Udostępniono amerykanom tą willę 27.03.12, 19:58
            Kiedyć w Klarysewie tzw. Gierkówkę oddano w pacht CIA i nikt nie podskakiwał. Sprowadzaja nam amerykańskich kontraktowych z niby rakietami bo to taniej niz wycieczka z biurem turystycznym. Terz zapraszamy amerykanów z F-16. Po co To jakby karaluchy zaprosic do kuchni i dać im abonament na zarcie do końca swiata. Te debile nawet nie wiedzą gdzie jest Europa .
          • zoil44elwer Re: Udostępniono amerykanom tą willę 27.03.12, 19:58
            A w Afganistanie chcą uczyć się wersetów Koranu a nie Biblii po angielsku.Albo co gorsza Katechizmu Krk po polsku.Za Saddama Hussajna zginęło przez 30 lat, 200 tys Irakijczyków.W czasie agresji i okupacji amerykańskiej(i polskiej) przez 8 lat milion Irakijczyków.
            • cillian1 Re: Udostępniono amerykanom tą willę 27.03.12, 20:03
              nie licz ofiar. To że u nas jest ich mniej - pewnie tylko dlatego, że nikt nie przestrzega zakazu tortur!
              Sprawa soli w żywności - podpowiada, że jeszcze w urzędach powinni je stosować!
              :D
              • zdybex [...] 27.03.12, 20:12
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • mariner4 Co do liczb, to nie wiem czy ten 27.03.12, 20:08
              milion jest wiarygodny.
              Nie twierdzę, że Amerykanie mają rację. Jednak ja stoję po stronie cywilizacji europejskiej.
              Los islamu jest dla mnie totalnie obojętny, o ile to nam nie zagraża. I niestety uważam, ze do zderzenia cywilizacji musi dojść prędzej niż nam, się wydaje. I ja będę stał po stronie, która jest mi bliższa.
              M.
              • cillian1 Re: Co do liczb, to nie wiem czy ten 27.03.12, 20:17
                Tylko nie podłączaj się pod żadne religijne ruchy.
                Znaczy jak widzisz jakiś symbol religijny na sztandarze - w nogi!
                :)
              • wujaszek_joe Re: Co do liczb, to nie wiem czy ten 27.03.12, 20:22
                też wolę tą okropnie niedobrą Amerykę.
                A talibów muszą strasznie bawić nasze cyrki z Szymanami.
                • mariner4 Powiem więcej, 27.03.12, 20:51
                  Wolę być poplecznikiem imperializmu amerykańskiego, niż szlachetnym trupem.
                  M.
              • zoil44elwer Re: Co do liczb, to nie wiem czy ten 27.03.12, 20:57
                Były zdjęcia z Iraku gdy chłopcy płk Polko z Gromu robili sobie pamiątkowe zdjęcia z klęczącymi irackimi jeńcami którzy mieli ręce z tyłu skrępowane drutem!!Takich pamiątkowych zdjęć nie robili sobie w 1939 Niemcy ani nawet Sowieci!!
                • mariner4 Mimo wszystko bardziej żałuję naszych 27.03.12, 21:02
                  poległych niż tamtych.
                  M.
                  • zoil44elwer Re: Mimo wszystko bardziej żałuję naszych 27.03.12, 21:05
                    Amerykańska doktryna w/g JF Kennedyego:Wprawdzie to SSyny ale nasze SSyny!
                    • mariner4 Jestem subiektywny w tym wypadku 27.03.12, 21:11
                      to fakt, ale nie chcę, żeby oni do nas przyjechali i zaczęli się szarogęsić, jak w UK, Francji, czy W Niemczech. Na razie nie przyjeżdżają, ale zaczną, jak tylko poziom życia u nas się podniesie.
                      Teraz jest czas na to aby temu zapobiec.
                      M.
                      • zoil44elwer Re: Jestem subiektywny w tym wypadku 27.03.12, 21:15
                        mariner4 napisał:

> to fakt, ale nie chcę, żeby oni do nas przyjechali i zaczęli się szarogęsić, ja
                        > k w UK, Francji, czy W Niemczech. Na razie nie przyjeżdżają, ale zaczną, jak ty
                        > lko poziom życia u nas się podniesie.
                        > Teraz jest czas na to aby temu zapobiec.
                        > M.
                        Strzeżcie się Amerykanów,albowiem oni przybiegają ratować a ratując kradną i mordują(CK Norwid)Zaiste wieszczem był!
                        • mariner4 Wolę już ich niż 27.03.12, 21:17
                          Rosjan.
                          Tęsknisz za nimi już?
                          M.
                      • cillian1 Re: Jestem subiektywny w tym wypadku 27.03.12, 21:28
                        > to fakt, ale nie chcę, żeby oni do nas przyjechali i zaczęli się szarogęsić
                        wydać prawo - religia w domu, sercu i obiekcie religijnym!
                        nie ma czegoś takiego, jak "obraza uczuć religijnych" - bo to bzdura nad bzdury!
                        Już inna istnienie dwóch wiar koło siebie - jest obraża dla każdej z nich!
                        nie ma religii w przestrzeni publicznej!
                        :)
                        • mariner4 Islam nie musi być agresywny. Patrz 28.03.12, 09:04
                          Tatarzy polscy, którzy są lojalnymi Polakami różniący się tylko religią. Nigdy nie słyszałem, aby były konflikty z większością katolicką, tam, gdzie zamieszkują. Ale ten islam na Bliskim Wschodzie jest. Niedawno słyszałem wypowiedź jakiegoś imama o globalnym szariacie. (nasi pożyteczni idioci się pewnie cieszą.)
                          Jestem Europejczykiem i będę trzymał stronę naszej kultury. Bez względu na racje. Teraz jeszcze jest czas na ich powstrzymanie, ale może być kiedyś za późno.
                          Pamiętam Liban przed laty. Bejrut nazywano Genewą Bliskiego Wschodu. Na głównej ulicy sąsiadowały ze sobą sklepy muzułmanów i chrześcijan. Żyli niemal w symbiozie. Potem przyszli uchodźcy palestyńscy. Ich obozy zostały zmilitaryzowane. Patrole palestyńskie zaczęły kontrolować Libańczyków, którzy byli u siebie! No i zaczęło się. Wybuchła wojna domowa, dawni zgodni sąsiedzi zaczęli się mordować na wzajem. Piękny kraj został zniszczony.
                          Nie potrafię się litować nad Palestyńczykami. Ich los jest dla mnie zupełnie obojetny.
                          M.
                          M.
      • wariant_b Re: Morozowski z TVN24 psia Go mac 27.03.12, 20:30
        cookies9 napisała:
        > ... zapominamy,że to nie ofiary a oprawcy, terrorysci ...

Ale nie daje to prawa jakimś Irackim talibom porwać amerykańskiego generała
        i wymusić torturami zeznań, dlaczego Bush napadł na Irak?
        Czy może daje, tylko nie mają technicznych możliwości dopaść kogoś takiego
        i zapobiec wymordowaniu następnych tysięcy cywili?

Myślę, że kwestie moralne możemy sobie darować i pozwolić amerykańskim
        prawnikom dopaść amerykańskich agentów, którzy schronili się u nas czy
        w innych "dzikich krajach" przed amerykańskim prawem.
        • zoil44elwer Re: Morozowski z TVN24 psia Go mac 27.03.12, 21:03
          To z CIA pojawiły się przecieki o Kiejkutach.W Wikileaks też pokazywano dokumenty z amerykańskiej ambasady i pism polskiego MSZ o tuszowanie i zaprzeczanie tematu więzień CIA w Polsce.A polscy patrioci idą w zaparte.
      • taziuta Re: Morozowski z TVN24 psia Go mac 28.03.12, 06:43
        cookies9 napisała:

> zapominamy,że to nie ofiary a oprawcy,terrorysci ...

A skąd o tym wiemy? Od nich samych, bo przyznali na torturach?
        No bo chyba nie wierzysz Amerykanom, którzy twierdzili, że w Iraku jest broń masowej zagłady, a potem nie potrafili jej tam znaleźć. Potem, gdy już podbili ten kraj i przyczynili się tym samym do śmierci ok. miliona ludzi...
    • m.c.hrabia Re: Morozowski z TVN24 psia Go mac 27.03.12, 21:07
      to kretyn.
    • haen2010 Re: Morozowski z TVN24 psia Go mac 27.03.12, 22:56
      Żyd jest - wszystkich Arabów by do Mojżesza wysłał.
      • zoil44elwer Re: Morozowski z TVN24 psia Go mac 27.03.12, 23:06
        A po Rozenku w II części programu był rejwach jak na Nalewkach w przedwojennej Warszawie.
        • kum.z.antalowki Hipokryzja bywa gorsza od bezwzględności 27.03.12, 23:58
          To znaczy - i ja wolałbym żyć w milusim kraju, w którym nikomu (także i mnie), nie groziłoby, że jego, jego rodzinę, sąsiadów i rodaków zaatakują jacyś fanatyczni mordercy. Ale przecież wiem, że terroryści istnieją. Że - gdzieś tam - się organizują, zbroją, szkolą, wychowują zamachowców w ideologii nienawiści. I niepokoi mnie myśl, że prędzej czy później my tez się możemy znaleźć na ich celowniku.
          Co gorsza, głupia sprawa - to, czy się znajdziemy na ich celowniku, czy nie - nie zależy od nas, tylko od ich sposobu myślenia, ich planów, ich taktyki i strategii.
          Czuję się wobec nich bezradny. Ja tych ludzi nie rozumiem. Nie umiem przewidzieć kiedy i w jakiej kolejności, przeciwko komu skierują swą nienawiść. Jeśli padnie na mnie, to leżę. Jako pojedyncza osoba nie jestem w stanie zapewnić bezpieczeństwa sobie i moim bliskim. Mogę co najwyżej liczyć na łut szczęścia. Że nie wyróżnię się w tłumie i nieszczęście nie padnie na mnie, tylko np. na sąsiada.
          Więc - nie mam wyboru. Muszę się w tej sprawie zdać na państwo, armię, policję, służby specjalne. Na struktury sojusznicze. I liczyć ich skuteczność.
          Tak, na skuteczność! Nie na solenne trzymanie się zasad politycznej poprawności, nie na subtelną etykę, tylko na skuteczność. Owszem - po okresie totalitaryzmu dobiliśmy się państwa prawnego i mrozi nas taki powiew praktyk z minionych epok. Ale nie bądźmy hipokrytami.
          Trzeba zdawać sobie sprawę, że mamy do czynienia z przeciwnikiem silnie zmotywowanym i bezwzględnym, kulturowo odmiennym, który kieruje się normami religijnymi i moralnymi nie tylko usprawiedliwiającymi, ale wręcz włączającymi do standardów postępowania zamachy terrorystyczne, porwania, więzienie, tortury i zabijanie.
          Przed takim przeciwnikiem nie obronimy się bez pobrudzenia białych rękawiczek. Jeśli narzucimy strukturom obronnym samoograniczenia - okażemy frajerstwo i przegramy. Może to będzie przegrana w poczuciu wyższości moralnej, ale to marna pociecha.
          Myślę, że większość z nas to rozumie. Ale wielu - wolałoby o cenie bezpieczeństwa i o tym, co dzieje się na styku sil specjalnych z terrorystami - po prostu, nie wiedzieć i nie myśleć.
          A gdy się jakieś informacje przebiją do domeny publicznej - hipokryci, zamiast wdzięczności demonstrują święte oburzenie w obronie zasad poprawności.
          • maciej508 Re: Hipokryzja bywa gorsza od bezwzględności 28.03.12, 06:31
            Popieram kumie w 100% Twoją wypowiedz!!!!
    • 8lena7-2 Re: Morozowski z TVN24 psia Go mac 28.03.12, 07:59
      Torturować? Nie wiem! Tylko dlaczego robią to w Polsce? Kiedyś Kubę zamienili w kloakę- tam "powołali do życia" burdele, kasyna, domy gry i przybywali na weekendy, pogoniła ich rewolucja. Teraz kloakę robią ze swoich poddańczych , zakompleksionych "przyjaciół".
      • zgred-zisko Re: Morozowski z TVN24 psia Go mac 28.03.12, 08:12
        A robią to w Polsce? Masz jakieś konkretne informacje?
    • lionold Re: Morozowski z TVN24 psia Go mac 28.03.12, 08:54
      Nawet sprawia wrażenie, że mógły to robić bez specjalnego przymusu i nie bez przyjemności.
    • chasyd_666 Re: Morozowski z TVN24 psia Go mac 28.03.12, 10:31
      wiosnaludzikow napisał:

> ...oznajmil Rozenkowi, ze torturowac w szlachetnych celach mozna !

Można rzeczywistego terrorystę ,ale nie domniemanego. I tu tkwi problem...
      Wiele uwięzionych osób okazało się niewinnych
      • lionold Re: Wiele uwięzionych osób okazało się niewinnych 28.03.12, 12:08
        Nie wyobrażasz sobie ty pierwszy i jedyny sprawiedliwy ilu winnych chodzi między nami jako wolni i często gesto godni szacunku - nie chciałbyś pewnie znać proporcji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka