Dodaj do ulubionych

Hall nie przyjmie mandatu posła

16.06.04, 11:16
cóż za honorowy człowiek..a to mi gość zaimponował...
Obserwuj wątek
    • Gość: koma do oszoloma IP: *.proxy.aol.com 16.06.04, 11:57
      a kiedyz, ty/pan/pani zaszokujesz in plus tez??

: )

pzdr
      i brawo dla p halla
      • oszolom.z.radia.maryja Re: do oszoloma 16.06.04, 12:11
        własnie to zrobiliśmy! 15,92% głosujących na nas to ta miła niespodzianka
        • Gość: x Re: do oszoloma IP: *.crowley.pl 16.06.04, 15:47
          Moherowe berety zawsze zwarte i gotowe, ale przy wyższej frekfencji nawet te
          bojówki starszych pań nie pomogą he, he.....
    • Gość: Wkurzony Wyborca To niech na drugi raz nie zawraca d..y IP: *.chello.pl 16.06.04, 12:05
      Jak on się zachował wobec tych którzy na niego oddali głos? W Sejmie, nawet
      tym, miałby większy wpływ na sytuację w Polsce, niż teraz. Choćby przemawiając
      do milionów ludzi. Ale jak woli pozostać przy tych swoich felietonikach w GW...
      GŁOS ODDANY NA HALLA TO GŁOS ZMARNOWANY !!!
      • panidalloway Re: To niech na drugi raz nie zawraca d..y 16.06.04, 12:24
        Przecież się wypowiedział. Może trochę pompatycznie, ale sensownie. W innych
        okolicznościach można by mu zarzucić, że stroi fochy, ale w obecnych prawie
        każdy zasługuje na to by nie być posłem na sejm.
      • leszek.sopot Brawo Olek! 16.06.04, 13:18
        Gość portalu: Wkurzony Wyborca napisał(a):

> Jak on się zachował wobec tych którzy na niego oddali głos? W Sejmie, nawet
        > tym, miałby większy wpływ na sytuację w Polsce, niż teraz. Choćby
        przemawiając do milionów ludzi. Ale jak woli pozostać przy tych swoich
        felietonikach w GW...
        > GŁOS ODDANY NA HALLA TO GŁOS ZMARNOWANY !!!

Szanowny wyborco. Po pierwsz zamiast Olka Halla do sejmu wejdzie z woj.
        pomorskiego następny z listy PO - PO więc będzie miała swego posła. Po drugie
        Hall gdy startował w wyborach był kandydatem na liście partii, która była
        wówczas zupełnie inna, i Hall zapewne wierzył, że może w ramach tej partii coś
        pożytecznego robić. Teraz inaczej ocenia Platformę, zmienił zdanie i moim
        zdaniem uczciwie zrobił, że dla samego zasiadania nie przyjmuje się mandatu,
        inaczej człowiek stałby się konformistą jak wielu w tym Sejmie.
        • behemot.to.kot Re: Brawo Olek! 16.06.04, 16:00
          leszek.sopot napisał:
          >
          > Szanowny wyborco. Po pierwsz zamiast Olka Halla do sejmu wejdzie z woj.
          > pomorskiego następny z listy PO - PO więc będzie miała swego posła. Po drugie
          > Hall gdy startował w wyborach był kandydatem na liście partii, która była
          > wówczas zupełnie inna, i Hall zapewne wierzył, że może w ramach tej partii
          coś
          > pożytecznego robić. Teraz inaczej ocenia Platformę, zmienił zdanie i moim
          > zdaniem uczciwie zrobił, że dla samego zasiadania nie przyjmuje się mandatu,
          > inaczej człowiek stałby się konformistą jak wielu w tym Sejmie.

a co Ty Leszek sie tak do PO przyczepił,aa?
          dla mnie głównym wątkiem wypowiedzi Olka była zła ocena sejmu.

> > GŁOS ODDANY NA HALLA TO GŁOS ZMARNOWANY !!!
          gdy Hall startował do sejmu wierzył, że coś będzie mógł zdziałać zapewne. teraz
          ma pewność, że nic zrobić się nie da. i wyciągnął wnioski - nie jest to
          wodzenie wyborcy za nos.
          • zbychooo Re: Brawo Olek! Oto cała wypowiedź A. Halla 16.06.04, 16:31

(2004-06-16 10:32]

Aleksander Hall oświadczył, że nie skorzysta z możliwości zasiadania w Sejmie.
            Miał on zająć miejsce Janusza Lewandowskiego (PO), który został wybrany do
            Parlamentu Europejskiego i utracił w związku z tym mandat poselski.
            W oświadczeniu przekazanym PAP Hall napisał: "Działalność polityczną pojmowałem
            zawsze jako powołanie i misję publiczną. Obserwując stan obecnego Sejmu,
            stopień jego politycznego rozkładu, uważam, że powinien on możliwie szybko
            zakończyć swą działalność. Zapewne stanie się inaczej i większość sejmowa
            wybierze dalsze trwanie. Nie wierzę jednak, abym mógł w obecnym parlamencie
            zrobić coś istotnie dobrego dla Polski, dla dobra wspólnego. Nie chcę zasiadać
            w Sejmie wyłącznie dla splendoru i apanaży".
            Hall dodał, że dobrze życzy ugrupowaniom prawicy sejmowej, ale "w obecnym
            Sejmie nie ma obozu ideowego, z którym mógłbym się w pełni identyfikować".
            PAP

Ja również nie odniosłem wrażenia, że głównym powodem rezygnacji Halla jest
            obecna linia programowa PO, nawet gdyby w tym sejmie istniała formacja która
            Hallowi w pełni odpowiadałaby, to myślę że i tak nie przyjąłby mandatu posła.
            Ten sejm jest wystarczająco skompromitowany i powinien być jak najszybciej
            rozwiązany, dlatego działalność w takim dogorywającym ogrganizmie nie ma sensu
            w żadnej z partii.
            • Gość: wojtek Re: Brawo Olek! Oto cała wypowiedź A. Halla IP: *.unicity.pl / 80.51.254.* 16.06.04, 17:00
              Jak ktoś przy mnie mówi, ze ma misję do spełnienia, natychmiast patrzę czy nie
              zginął mi portfel:)
            • Gość: Wkurzony Wyborca Wygodnictwo Halla IP: *.chello.pl 17.06.04, 00:00
              Pięknie i szlachetnie się zachował bo się wypiął na wszystkich?! A jeśli ktoś
              zagłosowałby na inną partię gdyby nie Hall? Wzięcie udziału w wyborach jest
              rodzajem kontraktu z wyborcą. Że się go będzie reprezentowało w dobrych i złych
              czasach, przy dobrym i złym towarzystwie w Sejmie.
              Dla mnie to co zrobił Hall jest niepoważne. Jeszcze nie wiadomo co się będzie
              działo w tym Sejmie, jak długo on potrwa i jaki będzie następny. Hall w
              przyszłości powinien napisać w swoich materiałach reklamowych przed
              wyborami: "Będę posłem tylko w dobrych czasach, gdy to będzie dla mnie wygodne.
              W sytucjach trudnych i kryzysowych nie liczcie na mnie. Wtedy zastrzegam sobie
              prawo do obrażenia się na rzeczywistość.".
        • Gość: czepiec że nam oczy zaszły mgłami, pieścimy się jeno snami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 00:16
          A ja myślę, że panowie duża by juz mogli mieć ino oni nie chcą chcieć...
      • Gość: * Re: To niech na drugi raz nie zawraca d..y IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.04, 14:06
        I tym g€ruje nad Suchocką, która z odmawianiem czegokolwiek zawsze miała
        problemy ;((
    • elfhelm szkoda, Hall to porządny człowiek 16.06.04, 14:05
      teraz w Sejmie zwiększy nam się jeszcze liczba pewnie katechetek. choć się
      przynajmniej kilku głupków pozbyliśmy.
      Hall mam nadzieję wróci w następnej kadencji
      • Gość: gallux Re: szkoda, Hall to porządny człowiek IP: *.coco.pl 16.06.04, 18:23
        sopockie wróble ćwierkają, że za likwidacją szkoły podstawowej nr 6 w sopocie
        stoi niejaki H i jego rodzina:))
        jestem również zaskoczony ale nie traktuje pana halla jak głupka
        dobrze wie, że teraz bardziej by umoczył niz zyskał
        nie przeszkadzało mu to jednak startowac w wyborach
        jak sie powiedzało A wypadałoby powiedzieć i B
        miał chłop problem wybra ł mniejsze zło
        powodu do podziwiania nie znajduje
        bystrzacha i tyle
    • Gość: 537 Re: Hall nie przyjmie mandatu posła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 18:45
      Ostatni sprawiedliwy :-)) mysle ze malo kogo z szanownych 'oslow' byloby stac na
      podobna decyzje, bo jak to tak bez powodu od zloba odchodzic kiedy jeszcze zrec
      mozna ?? Daleko nam do kultury zachodu gdzie tez kradna ale przynajmniej
      potrafia to tak zrobic zeby po oczach nie bilo. Teraz dopiero sie zacznie jak
      'Prawdziwi Polacy' dorwa sie do sterow tylko patrzec jak zlotowka razem ze
      wzrostem gospodarczym zacznie na ryj leciec. Oj glupi ten narod glupi i
      prawdopodobnie nigdy nie zmadrzeje...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka