Dodaj do ulubionych

Już mu całkiem odbiło

09.04.12, 07:36
wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/jaroslaw-kaczynski-mam-poczucie-ze-lech-kaczynski-,1,5093023,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • cwiercinteligentzpis A może się przyznaje .... 09.04.12, 07:59
      m.c.hrabia napisał:

> wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/jaroslaw-kaczynski-mam-poczucie-ze-lech-kaczynski-,1,5093023,wiadomosc.html
    • wiosnaludzikow Re: .... 09.04.12, 08:06
      www.rupor.info/analitika/2010/05/01/v-ubijstve-kachinskogo-viden-pocherk-putina/
      • wiosnaludzikow Re: ....tlumaczenie z rosyjskiego na polski 09.04.12, 08:18

blogmedia24.pl/node/29064
        • calun_torunski jedyny problem w tym, ze wojska specjalne 09.04.12, 08:54
          posluguja sie gestami - bez slow, bo te moga byc zle zrozumiane - w odroznieniu od standardowych gestow

wyborowy oddzial komandosow wyslany do wypelnienia tak odpowiedzialnej misji nie wydalby ani jednego dzwieki - bo i po co ???
          • wiosnaludzikow Re: jedyny problem w tym, ze wojska specjalne 09.04.12, 08:57
            calun_torunski napisał:

> posluguja sie gestami - bez slow, bo te moga byc zle zrozumiane - w odroznieniu
            > od standardowych gestow
            >
            > wyborowy oddzial komandosow wyslany do wypelnienia tak odpowiedzialnej misji ni
            > e wydalby ani jednego dzwieki - bo i po co ???
            Piszesz o teorii, bardzo czesto stosowanej w praktyce. Ńie bronie tej tezy ale prosze o troche pokory do rzeczywistosci.
            • calun_torunski jedyny problem w tym, ze wojska specjalne 09.04.12, 09:06
              wlasnie taka pokore wobec rzeczywistosci stosuje

dla mnie nie jest rzeczywistoscia opis w gazecie - bo to nadal jest tylko opis, w dodatku osoby, ktora tam nie byla, a tekst opisu wskazuje, ze Rosja tez ma swoich Macierewiczow

to jedno - a drugie, jesli uwazamy, za pewnik, ze Ruskie zabijaja swoich swoich worgow na swoim terenie przy pierwszej nadazajcej sie okacji - to czemu Lech Kaczynski okazal sie tak niefrasobliwy, nieodpowiedzialny, naiwni, kompletnie bez zmyslu politycznego, ze zapakowal do samolotu cala generalicje, wlasna zone i prezesa NBP i pol kancelarii i polecial do jaskini lwa na pewna smierc ???
              • wiosnaludzikow Re: jedyny problem w tym, ze wojska specjalne 09.04.12, 09:58
                calun_torunski napisał:
                > wlasnie taka pokore wobec rzeczywistosci stosuje
                > dla mnie nie jest rzeczywistoscia opis w gazecie - bo to nadal jest tylko opis,
                > w dodatku osoby, ktora tam nie byla,
                No wlasnie nie masz pokory do rzeczywistosci bo o tej rzeczywistosci dowiesz sie jak to najczesciej bywa po latach. Przy czym wcale nie twierdze, ze wygra teoria zamachu.
                Doswiadczenia zyciowe wskazuja mi : niczego , nawet pozornie bardzo glupiego nie nalezy odrzucac. Wszystko jest mozliwe a wszyscy Ci, ktorzy twierdza iz to na pewno byl zamach ale rowniez Ci co twierdza, ze zamach wymysleli idioci ....tej pokory nie maja, pokory do rzczywistosci. Przykladow z zycia moglbym wiele : morderstwo Popieluszki, wiezienia gdzie torturowano prawdopodobnie podejrzanych o terroryzm i dziesiatki innych.
                • calun_torunski jedyny problem w tym, ze wojska specjalne 09.04.12, 10:20
                  > Doswiadczenia zyciowe wskazuja mi : niczego , nawet pozornie bardzo glupiego ni
                  > e nalezy odrzucac.

tak wlasnie uwazal wlasciciele domu, ktory kupilem - kosztowalo mnie to kilka tysiecy PLN, zeby wywiezc te pordzewiale, pognile smieci zagracajace garaz, piwniece i komorke

> Wszystko jest mozliwe a wszyscy Ci, ktorzy twierdza iz to na
                  > pewno byl zamach ale rowniez Ci co twierdza, ze zamach wymysleli idioci ....te
                  > j pokory nie maja, pokory do rzczywistosci.

ale naprawde zamach wymyslili idioci - ze wzgledu na pogode Ruskie nawet nie mieli mozliwosci skoordynowania i wykonania zamachu i usuniecie jego skutkow. Zamachowcy nigdu nie podali sposobu dokonania zamachu - a sladow zamachu nie ma. Jednym slowem mozna nadal wypelniac garaz, piwnice i komorke zardzewialym, przegnilym smieciem - az do smierci. Nastepny wlasciciel i tak wywiezie te smieci w kontenerach na wysypisko

> Przykladow z zycia moglbym wiele :
                  > morderstwo Popieluszki,

ale co to ma wspolnego ??? tu od poczatku bylo wiadomo i po dwoch tygodniach znaleziono i zwloki i sprawcow ??? gdzie Rzym, gdzie Krym ???

> wiezienia gdzie torturowano prawdopodobnie podejrzanycho terroryzm

o juz nawet liczba mnoga ... mimo ze nadal nic nie wiadomo

> i dziesiatki innych.

konkret to na pewno nie jest twoje drugie imie
                  • wiosnaludzikow Re: jedyny problem tkwi w srodku Ciebie..... 09.04.12, 10:48
                    Apropos pewnosci co do nie do konca zbadanych faktow i pewnosci, kto jest winny. W latach 70 th prowadzilem stala  debate z kolegami z grupy dziekanskiej. Jak to mlodzi ! Dyskusje byly zarliwe a My mlodzi ale...dorosli. Najbardziej agresywny w osmieszaniu pogladow innych byl pozniejszy Minister w rzadzie RP. Debata dotyczyla kiedys  zbrodni katynskiej. Jak obsmiewali nasza mniejszosc koledzy wskazujac brak logiki a wrecz glupote  ....wskazywano na brak jakiejkolwiek ponoc logiki  jakoby to Rosja mogla byc  autorem tej wielkiej zbrodni. Przeciez alianci to badali, byla komisja itp itd. Juz po roku 1989, tuz po Okraglym  Stole pan posel wtedy przyznal racje, podzielil sie refleksja jak to Go zmanipulowano etc. Powiedzial, ze to lekcja pokory dla Niego. W tej samej rozmowie, bardzo znany medialnie polityk bardzo sie smial jak niektorzy dyskutanci wskazywali na ewidentnie lewicowe poglady Jacka Kuronia i znakomitej czesci KOR. On traktowal ich jak wrogow lewicy. Nic sie jednak ponownie  pokory do rzeczywistosci nie nauczyl. Po latach tez na okazjonalnym spotkaniu przyznawal racje i po raz kolejny mowil o lekcji pokory co do rzeczywistosci. Mamy juz kolo 60 lat  i uwierzcie mi, ze jak rozmawiamy o Smolensku to nie wierzy w zamach ale nie obsmiewa juz po tylu doswiadczeniach teorii o zamachu, mowi :" wszystko trzeba zbadac" lub " Rosjanom nie nalezy ufac w 100 procentach".
                    Wielu rzeczy nie rozumiesz ale nie dlatego abys byl jakos ograniczony tylko z powodu autoblokady na analize innych argumentow...... badz otwarty na wszelkie argumenty.
                    Na przyklad zabawne jest Twoje nie rozumienie analogii ze zbrodnia na Popieluszce.
                    • calun_torunski ciesze, ze jestem problemem dla ciebie - 09.04.12, 11:37
                      bo nie zgadzam sie na porownywaniu zbrodni katynskiej do bezmyslego wypadku lotniczego w Smolensku i robienia bohaterow na sile - w szczegolnosci z Lecha Kaczynskiego. tylko dlatego, ze nie potrafil wyleciec z Warszawy o piatej rano - jak JAK 40 z dziennikarzami.

tak dla informacji - dwoch kuzynow ze strony ojca zginelo w Katyniu - i o tym sie kiedy i kto ich zamordowal mowilo sie w rodzinie odkad pamietam, ojciec matki po wzieciu do niewoli przez Sowietow we wrzesniu 1939 przebywal w Ostaszkowie - ale jako kapral w obozie zolnierskim i stamtad zabrany na Syberie. Przeszedl caly szlak bojowy II korpusu i wrocil do Polski w 1947 roku. W nagrode jego synowie zamiasta na studia trafili do kopalni uranu.
                      W 1985 roku w czasier rewizji esbecy zabrali mi m in kilkadziesiat egzemplarzy zeszytow katynskich przeznaczonych do kolportazu.

Ja prawde o Katyniu znalem odkad umialem czytac i pisac - nie musialem czekac na przelom 1989 z pozyskaniem wiedzy, jak inni.
                      • wiosnaludzikow Re: ciesze, ze jestem problemem dla ciebie - 09.04.12, 16:58
                        Tez sie z tym nie zgadzam. Nie znaczy to jednak abym walil w czambul kazdy poglad i kazda teorie na ten temat tak jak Ty lub okreslanie z gory przyczyn wypadku zarowno przez Maciarewicza jak i przez innych trolli jak Ty.
                        Pokora. O tym pisalem.
                        > bo nie zgadzam sie na porownywaniu zbrodni katynskiej do bezmyslego wypadku lot
                        > niczego w Smolensku i robienia bohaterow na sile - w szczegolnosci z Lecha Kacz
                        > ynskiego.
                        • calun_torunski masz duzy problem z rozroznieniem liczby pojedyncz 09.04.12, 17:16
                          pojedynczej i mnogiej

to bardzo zle swiadczy o twojej formacji intelektualnej

zamiast klepac na forum zajmij sie uzupelnieniem brakow formalnych i dopiero potem szukaj pokory u innych

zreszta ja skonczylem z byciem pokornym wobec nieukow - musisz sie po prostu wziac i skomplikowac

• erte2 Re: jedyny problem tkwi w srodku Ciebie..... 09.04.12, 16:52
                      wiosnaludzikow
                      To studiowałeś w WSNS przy KC ? Bo w latach '70 nie było chyba innego środowiska które by wierzyło w wersję oficjalną. Nawet "mój" esbek (co prawda nieco później bo w latach '80.) na którymś kolejnym przesłuchaniu w chwili szczerości przyznał się że on też wie jak było naprawdę.
                      Więc nie wciskaj nam tu kitu o "żarliwych" dyskusjach (chyba że masz na myśli żarcie) ani o z nagła nawróconych kolegach-ministrach bo po prostu mówiąc oględnie...konfabulujesz.
                      • wiosnaludzikow Re: jedyny problem tkwi w srodku Ciebie..... 09.04.12, 17:02
                        erte2 napisał:

> wiosnaludzikow
                        > To studiowałeś w WSNS przy KC ? Bo w latach '70 nie było chyba innego środowisk
                        > a które by wierzyło w wersję oficjalną.
                        g.... prawda, ze nie bylo. Dzisiaj to juz kazdy madry.

Nawet "mój" esbek (co prawda nieco późny
                        > iej bo w latach '80.) na którymś kolejnym przesłuchaniu w chwili szczerości prz
                        > yznał się że on też wie jak było naprawdę.
                        Gdybys przeczytal ksiazke- poradnik Jacka Kuronia .....
                        > Więc nie wciskaj nam tu kitu o "żarliwych" dyskusjach (chyba że masz na myśli ż
                        > arcie) ani o z nagła nawróconych kolegach-ministrach bo po prostu mówiąc oględn
                        > ie...konfabulujesz.
                        Widac wiesz lepiej co ja przezylem :) Troll! Klasyczny !
    • wujaszek_joe Re: Już mu całkiem odbiło 09.04.12, 08:13
      przeczytał ostatnie sondaże i uznał, że warto brnąć w zamach. obrzydliwe
      • wlodzimierz.ilicz Nieprawda. J. Kaczyński jest autentycznie chory 09.04.12, 10:59
        psychicznie.
    • zapijaczony_ryj Dobrze kuma-ostatnim poleceniem telefonicznym 09.04.12, 08:32
      m.c.hrabia napisał:

> wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/jaroslaw-kaczynski-mam-poczucie-ze-lech-kaczynski-,1,5093023,wiadomosc.html
    • jozef.moneta żal mi go 09.04.12, 08:36
      Pogrąża się a dodatkowo Giertych zapewne wytoczy mu proces
    • calun_torunski korepetycje z logiki dla prezesa SUBITO !!! 09.04.12, 08:41
      "- Po wynegocjowaniu Traktatu Lizbońskiego z Unią Europejską pan był przeciwny jego ratyfikacji, co dzisiaj przypomina w wywiadzie dla "Newsweeka" były rzecznik PiS Adam Bielan.

- Każda alternatywa wobec wynegocjowanych warunków Traktatu Lizbońskiego byłaby alternatywą gorszą. Zgodzono by się na traktat w nieporównywalnie gorszej dla nas formie niż to, co nam proponowano. Polityk działa w ramach możliwości. Działanie mojego brata było racjonalne. Uzyskał wszystko, co można było, a nawet więcej. Czytałem iskrówki po tych negocjacjach, z których wynikało, że mój brat cieszył się dużym uznaniem za to, że potrafił być twardym i skutecznym negocjatorem. Uzyskał wszystko, co zostało zaplanowane w Pałacu Prezydenckim. Polityka mojego brata była samodzielna, przemyślana i skuteczna. Pokazywała, że z Polską należy się liczyć. Amerykanie o polityce mojego brata pisali, że jest zdolny do tworzenia koalicji i niestandardowy w postępowaniu."

a potem przez ponad rok zwlekal z podpisem - pod swoim wlasnym sukcesem !!!
      • jozef.moneta to jak z tym przekonaniem o kolorach 09.04.12, 08:44
        że jego nie przekonają, że białe jest białe.
      • ossey Re: Dlaczego zwlekal ? 09.04.12, 08:56
        pamiec masz az tak krotko...czy tylko gazetowybiorczo.
        • calun_torunski bo tak mu brat kazal - wiec zwlekal 09.04.12, 09:01
          zenada i obciach

ale logika to nie nauka o zwlekaniu - chcialem zwrocic na dziwaczna logike stosowana w tym wywiadzie przez Zbawiciela - on nie potrafi ani pochwaly ani krytyki ograniczyc do jednego nurtu - dla niego obiekt moze byc zly - poniewaz jest jednoczesnie za krotki i za dlugi, zeby nie bylo watpliwosci jak bardzo jest zly, a jak jest dobry to dlatego ze jest jednoczesnie - krotszy i dluzszy od pozostalych - tych zlych
          • ossey Re: bo tak mu brat kazal - wiec zwlekal 09.04.12, 09:18
            obiciach Polski...to Michnik z jego GW i tzw calym salonem....glupkami ktorzy wogole nie rozumieja na czym polega wspolczesna polityka....i okreslenie "glupki" nalezy uznac za komplement bo inaczej trzeba byloby napisac ze sa...zdrajcami kraju w ktorym mieszkaja...a to pachnie juz znana z naszej historii....Tagowica.
            • calun_torunski bo tak mu brat kazal - wiec zwlekal 09.04.12, 09:20
              > glupkami ktorzy w
              > ogole nie rozumieja na czym polega wspolczesna polityka

kazdy nowoczesny polityk PiS wie, ze caryca Katarzyna juz nie zyje i czas rozpoczac jakies powstanie - kosy na sztorc !!!
              • ossey Re: bo tak mu brat kazal - wiec zwlekal 09.04.12, 09:25
                i wlasnie potwierdzasz...jestes uzytecznym glupkiem wyhodowanym przez GW i TVN.
                • calun_torunski bo tak mu brat kazal - wiec zwlekal 09.04.12, 09:30
                  > i wlasnie potwierdzasz...jestes uzytecznym glupkiem wyhodowanym przez GW i TVN.

a myslisz, ze mnie obchodzi twoje zdanie ???

klep sobie te swoje zaklecia - i tak Kaczynski do wladzy nie powroci - bo nie tylko, ze sie nie nadaje, to jeszcze po tym jak sie poklocil ze swoim najwierniejszymi eunuchami, moze swoimi kadrami co najwyzej obsadzic szatnie w ministerstwach i bufety
                  • ossey Re: bo tak mu brat kazal - wiec zwlekal 09.04.12, 09:37
                    a mnie sie zdaje ze w polityce nie jest istota kto sprawuje wladze...a jak jest realizowany interes kraju.
                    Widzisz jak robia z ciebie glupka.... uwierzyles ze polityka to personalia.
                    • calun_torunski bo tak mu brat kazal - wiec zwlekal 09.04.12, 09:41
                      > a mnie sie zdaje ze w polityce nie jest istota kto sprawuje wladze...a jak jest
                      > realizowany interes kraju.
                      > Widzisz jak robia z ciebie glupka.... uwierzyles ze polityka to personalia.

do siebie tak mowisz ??? to po co przylepiasz ten belkot do moich postow ???
    • szwampuch58 Re: Już mu całkiem odbiło 09.04.12, 08:43
      "Ta histeria trumienna w "zamachnietym" sosie jest wyłącznie politycznym cyrkiem i trupią strawą dla zgraji Sakiewiczów, Zarembów i podobnej hołoty, która dla szmalu będzie podbijać bęben licytujac sie, kto wymysli wiekszą głupotę. I która głupota wzleci wyżej."

metaleszlachetne.wp.pl/kolekcje/katyn-smolensk/
      • ossey Re: Już mu całkiem odbiło 09.04.12, 08:57
        potafisz napisac cos od siebie ?
    • ossey Re: Jedno jest pewne. Kaczor ma racje. 09.04.12, 08:54
      wypadek w Smolensku to pasmo zaniechan i zaniedban ze strony rzadu....jesli te zacheniachania mialy charakter celowy....mozna uznac ze byla to forma zamachu.

Rowniez nalezy zgodzic sie z teza....PiS i L. Kaczynski naruszyli interesy " wplywowych biznesmenow"...to tez nie ulega zadnej watpliwosci....a gdzie idzie o kase tam walka na noze.
      • calun_torunski prezydent i jego kancelaria to nie rzad 09.04.12, 08:56
        ani nawet jego czesc

tak wiec zle rozpoznales sprawcow zamachu
        • ossey Re: prezydent i jego kancelaria to nie rzad 09.04.12, 08:58
          jeszcze masz kaca ?
          • calun_torunski prezydent i jego kancelaria to nie rzad 09.04.12, 09:07
            a co ja Lech mam na imie ???
            • ossey Re: prezydent i jego kancelaria to nie rzad 09.04.12, 09:12
              wiem wstales..i jeszcze nie wiesz z ktorej strony masz dziob a z ktorej ogon.
              • calun_torunski prezydent i jego kancelaria to nie rzad 09.04.12, 09:18
                > wiem wstales..i jeszcze nie wiesz z ktorej strony masz dziob a z ktorej ogon.

ale je nie jestem twoim odbicie w lustrze

nawet nie jestem czlonkiem PiS
                • ossey Re: prezydent i jego kancelaria to nie rzad 09.04.12, 09:28
                  brawo cos juz zauwazyles....kombinuj dalej.
                  • calun_torunski prezydent i jego kancelaria to nie rzad 09.04.12, 09:32
                    > brawo cos juz zauwazyles....kombinuj dalej

a mozesz mi przyblizyc co znaczy "kombinowac" ???

slabo znam wolski ...
                    • erte2 Re: prezydent i jego kancelaria to nie rzad 09.04.12, 10:20
                      calun_torunski
                      Chłopie - nie wdawaj się w polemikę z wyznawcą i idiotą. To nie ma sensu, on i tak "wie swoje". Nie ma argumentu, nie ma dokumentu, nie ma dowodu który by go przekonał, tak jak nie ma argumentu czy dowodu który przekonałby babę z Sokółki że na szybie pokazała się plama a nie Matkaboska.
                      Gdyby nagle zdarzył się cud i wstaliby z grobów piloci, Błasik, Kaczyński i reszta i jednoznacznie potwierdziliby wersję nieszczęśliwego wypadku - przeciętny wyznawca "religii smoleńskiej" również im by nie uwierzył - już słyszę że "zostali zmuszeni do takich zeznań" lub jeszcze coś innego (moja wyobraźnia tak daleko nie sięga aby przewidzieć meandry rozumowania
                      paranoików).
                      Tak że powtarzam - zaniechaj polemiki, odpuść dyskusję, wrzuć na luz i pozwól wyznawcy wyznawać. Ostatecznie mamy wolność wyznania.
                      • ossey Re: prezydent i jego kancelaria to nie rzad 09.04.12, 10:29
                        oj...przegrzane mikroprocesory mozgowe ?

Cala Europa sie smieje z glupoli polskich....ups raczej glupoli mieniacych sie "europejczykami"....im to na reke ...pkza mi choc jednego w Europie polityka ktory twierdzi ze kapital nie ma barw narodowych....a glupki z TVN i GW tak twierdza....i zrozumiesz dlaczego cala Europa smieje sie z was ....
          • remik.bz To bezradnośc nie kac 09.04.12, 09:07
            ossey napisał:

> jeszcze masz kaca ?
            Zwolennicy tezy "ląduj dziadu" sa coraz bardziej bezradni wobec konkretów , których coraz wiecej wychodzi nświatło dzienne. Dlatego w wyniku tej bezradności drwia, ironizuja i bluzgaja- bo mertorycznie nie maja nic do powiedzenia.
            Z
            • ossey Re: To bezradnośc nie kac 09.04.12, 09:14
              czyli w calej rozciglosci..."powazna dyskusja" tzw. salonu.
            • calun_torunski kolejne konkrety wychodzace na swiatlo dzienne 09.04.12, 09:17
              1. wylot o czasie
              2. sztuczna mgla
              3. rozpylony hel
              4. naprowadzanie na smierc
              5. pancerne skrzydlo
              6. przelot nad broza
              7. meaconing
              8. wybuch bez sladow
              9. kolejny wybuch bez sladow - tym razem obrotowy
              10. wywieziony kokpit
              11. brat bedacy 1200 km od szpitala opowiada bratu bedacemu 1200 m od szpitala o stanie matki lezacej w szpitalu
              12. dobijanie rannych
              13. podmienianie cial
              14. brak wsparcia ze sztrony urzednikow miejscki i panstwowych w organizacji pochowkow
              • ossey Re: kolejne konkrety wychodzace na swiatlo dzienn 09.04.12, 09:20
                i wlansie pokazujesz ze jestes zwyczajnym glukiem nie potarfiacy zrozumiec prostego tekstu....ale tak juz maja bezmozgi wychowane na GW i TVN.
                • calun_torunski kolejne konkrety wychodzace na swiatlo dzienn 09.04.12, 09:21
                  > i wlansie pokazujesz ze jestes zwyczajnym glukiem nie potarfiacy zrozumiec pros
                  > tego tekstu....ale tak juz maja bezmozgi wychowane na GW i TVN.

ja rozumiem twoj prosty tekst - 2+2 = 5 i sie z nim nie zgdadzam
                  • ossey Re: kolejne konkrety wychodzace na swiatlo dzienn 09.04.12, 09:26
                    a cos merytorycznego....jesli nie jestes glupkiem....dlaczego nie zgdzasz sie z polityka jagielonska ktora proponowal L. Kaczynski ?
                    • calun_torunski polityka jagiellonsna w XXI wieku !!! 09.04.12, 09:36
                      no pogratulowac przedwczoranstwa !!!!

przedw wszystkim Lech Kaczynski niczego konkretnego nie proponowal i miotal sie od jednej skrajnosci w druga

chcialem tez przypomniec, ze najlepsza opinie o polityce i zagranicznej i wewnetrznej Lecha Kaczynskiego dal sam Jaroslaw Kaczynski - wyrzucajac z PiS wszystkich bliskich wspolpracownikow LK - zostali tylko Fotyga, Sasin i Waszczykowski, ktorzy w kancelarii LK znalezli tylko czasowe przytulisko - rzad PiS na wychodzctwie
                      • ossey Re: polityka jagiellonsna w XXI wieku !!! 09.04.12, 09:47
                        ona nie stracila na aktualnosci..np. wspolczesna doktryna polityczna Rosji zstala zapoczatkowana przez Iwana Groznego czyli w XVIw.....i jest realizowana bez zmian .... zmieniaja tylko metody w osiaganiu celu.

Rozumiem ze dla ciebie polityka jagielonska to bitwa pod Grunwalde....ale zachecam do przeczytania jej istoty....budowa wplywow gospodarczych i politycznych na wschod i poludnie od Polski.
                        Poczytaj sobie tez o Unii Lubelskiej...zachod dojrzal do tej idei dopiero po 400 latach.
                        • calun_torunski polityka jagiellonska w XXI wieku !!! 09.04.12, 10:01
                          > Rozumiem ze dla ciebie polityka jagielonska to bitwa pod Grunwalde

to pokazuje jak malo rozumiesz

w szczegolnosci nie zauwazyles, tego co napisalem, ze Zbawiciel zrobil z tworcami fundamentow polityki zagranicznej kancelarii LK - wyrzucil ich na zbity pysk

wiec o czym tu mowa ??? LK nie zyje, za jego polityki nie chce realizowac nawet jego brat
                          • ossey Re: polityka jagiellonska w XXI wieku !!! 09.04.12, 10:04
                            rozumiem ze zakceptowales ze Bialorus , Ukraina, kraje baltyckie do strefa wplywow Rosji....a kto bedzie nastepny....kraj prywislanski ?
                            • calun_torunski polityka jagiellonska w XXI wieku !!! 09.04.12, 10:22
                              > rozumiem ze zakceptowales ze Bialorus , Ukraina, kraje baltyckie do strefa wply
                              > wow Rosji....a kto bedzie nastepny....kraj prywislanski ?

a nie mozesz sprawdzic w slowniki co znaczy "rozumiem", zanim zaczniesz belkotac swoje formulki ???

• ossey Re: polityka jagiellonska w XXI wieku !!! 09.04.12, 10:25
                                reczywiscie "merytoryczna" odpowiedz...na miare wyksztalciucha z GW.
                                • calun_torunski polityka jagiellonska w XXI wieku !!! 09.04.12, 10:43
                                  > reczywiscie "merytoryczna" odpowiedz...na miare wyksztalciucha z GW.

dokladnie - jak mnie zapytales "wyksztalciuchu z GW" tak ci odpowiedzialem

za poziom dyskusji musisz sie czuc odpowiedzialny - zanizasz poziom po prostu

• cookies9 Re: Już mu całkiem odbiło 09.04.12, 08:57
      I mamy cały program PiS i panaprezesa.

""Nie wykluczam, że będzie konieczna. Jeśli w uczciwym śledztwie, po zmianie władzy, prokuratura uzna, że trzeba dokonać ekshumacji, to nie będzie wyjścia. Dla mnie to będzie strasznie trudna sprawa". Jarosław Kaczyński

• ossey Re: Już mu całkiem odbiło 09.04.12, 08:59
        chyba w tym wywiadzie nie jest to najwazniejsze zdanie....
    • bogucjusz Pytanie - czy sam w to wierzy? 09.04.12, 09:01
      Wielu z Was uważa, że to kolejna gierka p.t. "ciemny lud to kupi". Ja jednak coraz bardziej jestem przekonany, że ten człowieczek odjechał kompletnie...

---
      "Ląduj, dziadu!"
      • ossey Re: Pytanie - czy sam w to wierzy? 09.04.12, 09:05
        Czy L. Kaczynski naruszyl interesy wielu wplywowuch biznesmenow w Polsce ?
        • calun_torunski Lech Kaczynski promowal interesy Krauze 09.04.12, 09:11
          w czasie prezydentury LK w Warszawie BNAM wydalo zgoda na budowe miasteczka Willanow

w gazecie PiS Rzeczypospolitej ukazala sie wkladka reklamujace budowe MW - ze zdjeciem LK

> Czy L. Kaczynski naruszyl interesy wielu wplywowuch biznesmenow w Polsce ?

z pewnoscia dobrze dbal o ich interesy
          • ossey Re: Lech Kaczynski promowal interesy Krauze 09.04.12, 09:15
            a dlaczego mial nie wydac zgody ?
            • calun_torunski Lech Kaczynski promowal interesy Krauze 09.04.12, 09:28
              > a dlaczego mial nie wydac zgody ?

z kilku powodow:

1. brak PZP umozliwiajacego budowe MW
              2. tereny zostaly przekazana SGGW w celu prowadzenia dzialalnosci dydaktyczno-eksperymentalnej, przy sprzedazy SGGW zachowalo zysk dla siebie
              3. budowa MW oznacza koniecznosc poniesienie przez kase miejska ogromnych kosztow na wykup gruntow pod budowe drog, komunikacji miejskiej itp

jednym slowem - wydanie pozwolenia zapewnilo uzyskanie przez spolki Krauze-go ogromnych przychodow z kasy miasta

ale samo wydanie - zgody to jedno - a promowanie inwetyscji Krauze-go to drugie

a wiec twoje domniemanie, o tym ze LK narazil sie komus jest smiesznie nieprawdziwe
              • ossey Re: Lech Kaczynski promowal interesy Krauze 09.04.12, 09:33
                i bardzo dobrze...dzieki temu SGGW jest najbogateza obecnie uczelnia w Polsce...i wspaniale sie rozwija....
                i od tego jest miasto aby inwestowac w infrastrukure i rozwoj miasta a nie w stadiony "sojusznika politycznego" jakim jest Walter dla Waltzowej.
                • calun_torunski Lech Kaczynski promowal interesy Krauze 09.04.12, 09:40
                  > i bardzo dobrze...dzieki temu SGGW jest najbogateza obecnie uczelnia w Polsce..
                  > .i wspaniale sie rozwija....

jak ktos ukradnie zloty zegarek i sprzeda go paserowi za pol ceny - tez go bedziesz chwalil, bo libidz cwaniakow

> i od tego jest miasto aby inwestowac w infrastrukure i rozwoj miasta

raczej miast niz masta biorac pod uwage polozenie rezydencji Krauzego, w ktorych mogl goscic Lecha Kaczynskiego

> a nie w stadiony "sojusznika politycznego" jakim jest Walter dla Waltzowej.

a sprawdziles zanim napisales - czy dalej klepiesz bez wiedzy ???
                  • ossey Re: Lech Kaczynski promowal interesy Krauze 09.04.12, 10:01
                    i terza wycignij wniski ze "spotkania " Kaczmarka z Krauze.
                    • calun_torunski Lech Kaczynski promowal interesy Krauze 09.04.12, 10:04
                      > i terza wycignij wniski ze "spotkania " Kaczmarka z Krauze.

a moze sprobuj po polsku - slabo znam wolski
                      • ossey Re: Lech Kaczynski promowal interesy Krauze 09.04.12, 10:33
                        w to nie watpie...wksztalciuch reaguje tylko na obrazki....w TVN-nie
                        • calun_torunski Lech Kaczynski promowal interesy Krauze 09.04.12, 10:44
                          > w to nie watpie...wksztalciuch reaguje tylko na obrazki....w TVN-nie

a co znowu Brudzinski sie lansowal czy Blaszczak ???
        • bogucjusz Nikomu nic nie naruszył... 09.04.12, 09:15
          bo nikt się nim nie przejmował. Mała, żałosna marionetka w rękach brata. Świat miał go gdzieś. I słusznie.

---
          "Ląduj, dziadu!"
          • ossey Re: Nikomu nic nie naruszył... 09.04.12, 09:23
            czyzby ? To skad wziela sie cala nagonka na L. Kaczynskiego....z milosci do Ojczyzy ?
            Marionetka to ty jestes...ale w rekach GW i TVN....i lagodnie piszac....potrzebuja takich uzytecznych glupkow.
            • bogucjusz Bredzisz, osieł, jak zwykle. 09.04.12, 09:41
              Szkoda ładnego dnia na gadkę z kimś takim, jak ty. Żegnam.

---
              "Ląduj, dziadu!"
    • haen2010 Palikot miał rację 09.04.12, 09:16
      Kiedy mówił, że bliźniak jednojajowy musi zapaść na umyśle po śmierci drugiego. Pomylił się tylko w czasokresie.
      Kaczor już kwalifikowany psychol jest, ale straszliwa chęć zemsty za wszelką cenę powoduje jego na oko normalne wypowiedzi i zachowania. Czasami jednak nie wytrzymuje i mamy taki wywiad jak ten.
    • ave.duce Re: Już mu całkiem odbiło 09.04.12, 09:37
      Dla mnie kluczowy jest fragment:

"osoby, które najbardziej na tym skorzystały" - wysoka przegrana (a na to się zanosiło) Lecha Kaczyńskiego w wyborach prezydenckich byłaby również klęską Jarosława i PiS.
      Wyborcza wizyta w Katyniu napawała i napawa odrazą.

Ocena dokonań śp. Lecha jako prezydenta m.st. - muzeum PW jako jedyny pozytyw 3-letnich rządów.

Kaczyńscy - krętacze jakich mało. Obaj.
      • ossey Re: Już mu całkiem odbiło 09.04.12, 09:52
        Ty na prawde nie rozumiesz prostego tekstu ?

i skad u Ciebie taki wniosek ?
        Przeciez te zdanie odnosi sie do "tzw biznesu", ktoremu rzeczywiscie zagrazal PiS i Kaczory.
        • ave.duce Re: Już mu całkiem odbiło 09.04.12, 10:08
          Ossey, skoncentruj się na sobie, proszę, bo zacznę oceniać Twoje posty.

PiS zagrażało nie "biznesowi" jako takiemu, ale wybranemu przez Jarosława K. biznesowi.
          A to różnica. Tworzenie "afer", żeby było co zwalczać.
          Kto chce - niech wierzy w prawość i sprawiedliwość obu Kaczyńskich.

Miłego dnia.
          • ossey Re: Już mu całkiem odbiło 09.04.12, 10:20
            i dokladnie to napisalem....pewne grupy biznesu byly zagrozone przez PiS i Kaczorow..oni naruszyli ich interesy.
            Teraz nalezy sie zastanowic czy Kaczory mieli racje ze ta grupa biznesowa zagraza interesom kraju i czy ich metody sa rzeczywiscie biznesowe czy tez wyplywaja z powiazan z wielka polityka....
            Ja twierdze ze taki Solorz , walter Krauze czy Kulczy bez powiazan ( czyt. korupcji) z wielka polityka by nie doszli do tych pieniedzy..
            wiecej.....biznes ktory nie chcial sie " dzielic" byl niszczony...przyklad np Optimus...
            • ave.duce Re: Już mu całkiem odbiło 09.04.12, 10:30
              Krauze był "kaczyński", jak przedtem "kwaśniewski". Kaczyńscy - gdyby byli tacy "ideowi" - nie uwłaszczyliby się, jak mało kto, na majątku PZPR. Co do innych "Pi$biznesów" - radzę się dokształcić.

ps. co do Optimusa - mam swoje zdanie nt. - umiejętne wykorzystanie luk w przepisach - niby wszystko ok, ale niesmak pozostaje i "patriotyzm" jakby traci.
        • venus99 Re: Już mu całkiem odbiło 09.04.12, 10:19
          PiS i Kaczyńscy zagrazali i zagrażają ludzkiemu rozumowi,sprawiedliwości i przyzwoitości.
          • ossey Re: Już mu całkiem odbiło 09.04.12, 10:22
            a tak poza sloganami....mozesz to jakos udowodnic ?
    • mariner4 Szkoda że wtedy nie leciał, 09.04.12, 10:02
      że w tym samolocie nie było Macierewicza, Ziobry i podobnych. Wtedy śmierć pozostałych nie poszła by całkiem na marne.
      M.
    • jozef.moneta Przyznał się do problemów psychicznych 09.04.12, 10:48
      "Jeśli to był "tylko" wypadek, to tym bardziej ponosi odpowiedzialność za śmierć Lecha Kaczyńskiego i całej delegacji prezydenckiej. Musiałbym być psychicznie niezrównoważony, żeby tolerować Tuska, który odpowiada za śmierć moich przyjaciół."
    • mors22 Nizinkiewicz w panice nieźle się osrał 09.04.12, 10:50
      gdy Jarosław wprost walnął, że to zamach. eeee....ale czemu prezydent kazał startować?... :-) nie wiedział co powiedzieć, ale coś musiał, oczyma wyobraźni widział już wymówienie na stole.

To dobrze, że premier Kaczyński mówi wreszcie wprost, najwyższy czas przyzwyczajać lemingi do nowej "narracji".
      • jozef.moneta Re: Nizinkiewicz w panice nieźle się osrał 09.04.12, 11:44
        piękne, wielkanocne porównanie. Teraz podetrzyj dupę.
        • mors22 Re: Nizinkiewicz w panice nieźle się osrał 09.04.12, 12:01
          przeciez ja nie użyłem żadnego porównania, przygłupie. ale ty przecież nie wiesz co to jest porównanie, nieprawdaż głupolu? :-)
    • wanda43 Re: Już mu całkiem odbiło 09.04.12, 11:01
      No to sie zaczyna! Z wizja i fonią oraz w kolorze!
    • erte2 Re: Już mu całkiem odbiło 09.04.12, 12:07
      Przecież ten sku...el nieomalże wprost oskarża Tuska o celowe spowodowanie śmierci pasażerów tutki i prawie otwartym tekstem oskarża Tuska i Komorowskiego o zdradę. Dlaczego tej gnidzie wszystko wolno ? Dlaczego w końcu ktoś go nie weźmie za dupę i nie ukróci tego szaleństwa ? Dlaczego ten padalec jest ponad prawem ? Dlaczego pozwala mu się na to wszystko ? Gdzie jest prokuratura, policja, prawnicy urzędu Premiera i Prezydenta, gdzie jest państwo prawa ?
      Przecież to co ten kurdupel wyprawia już dawno nie mieści się w ramach normalnej debaty publicznej.
      W państwie demokratycznym opozycja ma prawo do krytyki rządzących, ma prawo do pokazywania ich błędów, ma prawo nawet do pewnych przejaskrawień. Powiem więcej - ma nawet taki obowiązek. I jeśli kaczyński, Miller czy inny Palikot krytykuja czy nawet wyśmiewają nieudolności czy błędy rządu - mają do tego prawo. Można z tym się zgadzać albo nie, polemizować czy przyklasnąć - wszystko to mieści się w regułach gry.
      Ale bezpodstawne i notoryczne oskarżanie KOGOKOLWIEK o najcięższe przestępstwa czy zbrodnie - publicznie, bez zahamowań i cienia dowodów winno byś ścigane z urzędu i karane z całą surowością.
      • wanda43 Re: Już mu całkiem odbiło 09.04.12, 12:09
        Tez nie rozumiem, dlaczego mu sie na to wszystko pozwala. Boją sie go, czy co? Nie rozumiem.
        • katarynka000 Re: Już mu całkiem odbiło 09.04.12, 12:48
          już dawno twierdziłam,że BEZKARNOŚĆ BRACI K to jedna z największych tajemnic IIIRP
    • bnov myślałem, że to o Tusku, 09.04.12, 17:00
      a tu znowu Bohater Gazety Wyborczej.
      • dupetek Re: myślałem, że to o Tusku, 09.04.12, 17:15
        No widzisz jak Cię Bozia nie dorobiła.

bnov napisał:
      • m.c.hrabia Re: myślałem, że to o Tusku, 09.04.12, 17:18
        bnov napisał:

> a tu znowu Bohater Gazety Wyborczej.

twoja "myśl" wylata;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka