Dodaj do ulubionych

80% Polaków ma dość, ale prezes rozpoczął kampanię

10.04.12, 00:23
KalkulkulatorPolityczny.pl przy pomocy Instytutu Pollster wysondował opinie użytkowników internetu na okoliczność drugiej rocznicy katastrofy smoleńskiej. Przedmiotem zainteresowania była deklarowana skłonność badanych do uczczenia w jakiś sposób tej rocznicy.

Prawie 80 proc. ankietowanych odpowiedziało, że nie nosi się z zamiarem obchodzenia rocznicy katastrofy smoleńskiej. Zamiar uczenia tego dnia zadeklarowało nieco ponad 11 proc., a 9 proc. nie miało jeszcze wyrobionej opinii na ten temat.
wiadomosci.onet.pl/kraj/zaskakujace-badanie-polacy-nie-chca-obchodzic-rocz,1,5092542,wiadomosc.html
tego, że z epatowaniem Smoleńskiem dawno już przesadzono, pan Kaczyński do wiadomości nie przyjmuje, no bo zaczął swą kampanię prezydencką i na czym ją ma oprzeć ?
udawana łagodność przy pianinie nie wypaliła, no to próbuje podgrzać ten Smoleńsk gasnący ponownie.
mówi więc prezes pan w rozmowie z onet. pl :
- Mam poczucie, że prezydent Lech Kaczyński został zamordowany. W Polsce jak i zagranicą były osoby, które mogły skorzystać na śmierci Lecha Kaczyńskiego. I skorzystały.

dla kogóż to był tak groźnym Ś.P. Prezydent Kaczyński, że zamachnięto się na niego przy okazji zabijając 95 osób ?
jak długo i ileż razy jeszcze można organizować te histrioniczne spektakle ociekające patosem i wymyślonym męczeństwem ?
Obserwuj wątek
    • snajper55 Ale 11% chce jeszcze 10.04.12, 03:17
      A te 11% to wystarczająca ilość wyborców, aby Pan Prezes Zbawiciel mógł do emerytury zajmować się posłowaniem a do sklepu po zakupy wysyłać swych ochroniarzy.

olga_w_ogrodzie napisała:

> mówi więc prezes pan w rozmowie z onet. pl :
      > - Mam poczucie, że prezydent Lech Kaczyński został zamordowany. W Polsce jak
      > i zagranicą były osoby, które mogły skorzystać na śmierci Lecha Kaczyńskiego.
      > I skorzystały.

Oczywiście, że skorzystały. Na przykład Pan Prezes Zbawiciel miał szansę na zostanie Prezydentem. A dokładniej mówiąc, to PiS miał możliwość wystawienia lepszego kandydata na to stanowisko niż Lech Kaczyński, który miał sromotną przegraną w kieszeni jako "szczególnie znienawidzony prezydent" (słowa Jarosława Kaczyńskiego).

S.
      • a74-7 Re: Ale 11% chce jeszcze 10.04.12, 04:38
        poczkoj olgo cipcia do jutra , moze cus siem zmieni
        • artjomka Re: Ale 11% chce jeszcze 10.04.12, 05:11
          Ja w to po prostu nie wierze - zeby ilosc debili w Polsce nie przekraczala 11 %!
          Pozdro!
          Polska Kargulem silna!
          • smutas13 Re: Ale 11% chce jeszcze 10.04.12, 07:54
            Mimo wszelkich chwytów "niedozwolonych" prezespan, już nigdy premierem ani prezydentem
            nie będzie!
            Mimo najszczerszych chęci (jego).
      • zapijaczony_ryj "Szczególnie znienawidzonego prezydenta"-JK 10.04.12, 07:56
        O bracie!
      • olga_w_ogrodzie Re: Ale 11% chce jeszcze 10.04.12, 12:37
        snajper55 napisał:

> Oczywiście, że skorzystały. Na przykład Pan Prezes Zbawiciel miał szansę na zos
        > tanie Prezydentem. A dokładniej mówiąc, to PiS miał możliwość wystawienia lepsz
        > ego kandydata na to stanowisko niż Lech Kaczyński, który miał sromotną przegran
        > ą w kieszeni jako "szczególnie znienawidzony prezydent" (słowa Jarosława Kaczyń
        > skiego).
        >
        no tak,
        zapomniałam.
        skorzystał i próbuje korzystać nie tylko prezes pan, ale i wszyscy ci, którzy usiłują chodzić w glorii męczenników, wręcz dowartościowują się poprzez posługiwanie się Ofiarami katastrofy do demonstrowania,iż są jedynymi sprawiedliwymi i poszkodowanymi przez stratę członków rodziny, bliskich, znajomych.
        > S.
    • sclavus Re: 80% Polaków ma dość, ale prezes rozpoczął kam 10.04.12, 12:52
      Oni już muszą...
      Eskalowanie absurdu w sprawie tej katastrofy doszło do punktu bez odwrotu. Żeby móc zachować swój żelazny elektorat, są przymuszeni do kontynuowania absurdu aż do momentu, kiedy cóś sprawi, że to pęknie jak bańka mydlana... a nie ma na to innych określeń, jak paranoja i schizofrenia... z przyłączeniem obsesji...
      • olga_w_ogrodzie Re: 80% Polaków ma dość, ale prezes rozpoczął kam 10.04.12, 14:15
        się nieco nie udaje.
        miał być dziś wielotysięczny tłum z całej Polski.
        ale go nie ma.
    • remik.bz A masz badania np "po mszy niedzielnej"? 10.04.12, 16:03
      olga_w_ogrodzie napisała:

> KalkulkulatorPolityczny.pl przy pomocy Instytutu Pollster wysondował opinie uży
      > tkowników internetu >

Szkoda ,że nie zacytowałas końcówki, w której zaleca się ostrozne podejście do tych badań z uwagi na specyficzna reprezentatywność próbki.

Ja jeszcze uzupełnię Twój cytat
      > "Źródło: Badanie przeprowadzone na zlecenie KalkulatoraPolitycznego.pl w dniach 22 - 24 marca 2012 przez Instytut Badań Pollster. Wywiady przeprowadzono metodą wywiadów internetowych (CAWI) na losowej próbie 819 Polaków w wieku 15+. Maksymalny błąd oszacowania wynosi 3,42%."

To badanie rzeczywiście bardzo duzo mówi o polskim społeczeństwie :) Mniej więcej tyle samo mówiło by badanie na losowo wybranej próbce 819 Polaków w wieku 15+ odpowiadających na pytania ankieterów po mszach swiętych np w kościołach w Nowym Sączu.

• bnov 80% Polaków ma dość 10.04.12, 16:36
      fakt,
      ja też mieszczę się w tej grupie, mających dość tej szemranej koalicji.
      Mamie obiecałem, że po klęsce piłkarskich mistrzostw, szybko dojdzie do upadku tych numerantów.
    • wojciech.2345 pytanie zasadnicze 10.04.12, 17:06
      Może ktoś wie dlaczego samolot spadł?

Ja nadal nie wiem.
      • ave.duce Re: pytanie zasadnicze 10.04.12, 20:13
        wojciech.2345 napisał:

> Może ktoś wie dlaczego samolot spadł?
        >
        > Ja nadal nie wiem.

Widać Bóg tak chciał.
      • amadeo214 Re: pytanie zasadnicze 10.04.12, 20:16
        wojciech.2345 napisał:

>
        > Ja nadal nie wiem.

Też ciekawi mnie dlaczego .............F18 Hornet spadł na dom.
      • remik.bz Re: pytanie zasadnicze 10.04.12, 20:18
        wojciech.2345 napisał:

>
        > Ja nadal nie wiem.

Otworzyłem przypadkowo wątek z Twoim pytaniem, sorry .
      • porannakawa01 Re: pytanie zasadnicze 10.04.12, 20:19
        wojciech.2345 napisał:

>
        > Ja nadal nie wiem.

Bo ty nie wiesz o tym, że samolot nie spadł.
        Pierdyknął w ziemię, że błoto pod niebiosa pooooooszło!

Zdradzeni o świcie?
        Balangowało siem to i świt o dziesionty?
        Hę?
        Kaczyński - świt w kwietniu to o szóstej.
        Nie zdawałeś sobie nawet z tego sprawy co?

W tej waszej, kaczyńskiej rzeczywistości rzeczywistość jest zupełnie inna niż i nas, w normalnym świecie, w normalnej rzeczywistości.

Śpisz, śpisz i życie prześpisz.
        W cukrzycy zaniedbywanej to tak jest.
        Jak wtedy, gdy wprowadzili stan wojenny.
        Wszyscy na nogach a ty u mamusi, pod kołderką?
        Ożesz ty kaczor!
        Fstałem o śficie o dziewionty, kawem mame podało i siem poszłem wysikać?
        O śficie?
      • wolo Re: pytanie zasadniczejsze 10.04.12, 23:02
        wojciech.2345 napisał:

>
        > Ja nadal nie wiem.

Może ktoś wie kto zestrzelił samolot?

Ja nadal nie wiem.
        • porannakawa01 Re: pytanie zasadniczejsze 10.04.12, 23:24
          wolo napisał:
          > Może ktoś wie kto zestrzelił samolot?
          >> Ja nadal nie wiem.

O tych zestrzeliwanych samolotach czytałam w książce A Fidlera - Dywizjon 303.
          Oni zestrzeliwali dużo samolotów.
          Oni tam po nazwiskach.
          Przeczytaj, będziesz wiedział.
          O to ci chodzi?
    • zbysio45 Re: 80% Polaków ma dość, rzadow PO+PSL 10.04.12, 22:45
      ale karuzela sie nadal jakos kreci.Ale bieda i bezrobocie kroluje nad Wisłą.
      • fiu-bzdziu2010 Re: 80% Polaków ma dość, rzadow PO+PSL 11.04.12, 00:13
        bieda i bezrobocie królują, a zbawiciel..... o zdradzie o świcie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka