Dodaj do ulubionych

Palikot i Kamiński

20.04.12, 08:53
Opisując i ujawniając wewnętrzne relacje w dwóch postsolidarnościowych partiach politycznych uświadomili nam, że są to dwie konkurencyjne mafie, dla których dorwanie się do rabunku państwa i obywateli stanowi cel jedyny i nadrzędny.

Solidaruchy i ich Kościół to mafie potężne i czarno widzę pmyślność ogółu obywateli naszego państwa. Stopień ich złajdaczenia nie daje żadnej nadziei Polakom. Po prostu obrabują nas do ostatniej złotówki.
Obserwuj wątek
    • simera16 Re: Palikot i Kamiński 20.04.12, 08:56
      haen2010 napisał:

> Stopień ich złajdaczenia nie daje żadnej nadziei Polakom.
      >
      Kurde haen... ale Palikot obecnie daje tylko 6% takiej nadziei, a Miller 9...
      • haen2010 Re: Palikot i Kamiński 20.04.12, 09:17
        Dlatego piszę, że czarno to widzę. Mam tylko małą nadzieję, że nowe, ahistoryczne pokolenie dostrzeże zidiocenie i aspołeczność mafii kościelnych i solidarnościowych. Że trwale zmienili się w zwyczajne bandy myślace tylko o pomyślności swoich żołnierzy i bossów. Że po prostu mają w dupie Polskę i Polaków.
        • simera16 Re: Palikot i Kamiński 20.04.12, 13:18
          haen2010 napisał:

> Dlatego piszę, że czarno to widzę. Mam tylko małą nadzieję, że nowe, ahistorycz
          > ne pokolenie dostrzeże zidiocenie i aspołeczność mafii kościelnych i solidarnoś
          > ciowych. Że trwale zmienili się w zwyczajne bandy myślace tylko o pomyślności s
          > woich żołnierzy i bossów. Że po prostu mają w dupie Polskę i Polaków.
          >
          Nie wydaje mi się, by Palikot był takim altruistom, jakim go chcesz widzieć...
          • l_zaraza_l Re: Palikot i Kamiński 20.04.12, 13:20
            Nie wiadomo jak to z nim jest ale fakt, jak beton SLDowski stara się go wdeptać w ziemię, działa na jego korzyść.
            • simera16 Re: Palikot i Kamiński 20.04.12, 15:18
              l_zaraza_l napisała:

> Nie wiadomo jak to z nim jest ale fakt, jak beton SLDowski stara się go wdeptać
              > w ziemię, działa na jego korzyść.
              >
              Oj, obawiam się, ze jest wręcz odwrotnie... Ludzi pokroju Napieralskiego, to taki Palikot lewą dziurką na śniadanie wciąga. Z Millerem trochę trudniej, bo i ten ma buźkę nie od parady i potrafi werbalnie Palikotowi&Co dołożyć. Ponadto Palikot "zgrał" się z lekka. Ludziska myśleli, że za słowami czyny pójdą, a tu dupa blada. No ale są jeszcze haeny na tym świecie, którzy stymulują się osobą szefa RP....
              • pi.r2 Re: Palikot i Kamiński 20.04.12, 15:25
                Ponadto Palikot "zgrał" się z lekka. Ludziska myśleli, że za słowami czyny pójdą, a tu dupa blada. No ale są jeszcze haeny na tym świecie, którzy stymulują się osobą szefa RP....

Zgrał się już dawno i nie z lekka tylko całkowicie.
                Nie zdjął krzyża w sejmie,a tak zapewniał,że zdejmie. Cienki jest,jak herbatnik.
                • l_zaraza_l Re: Palikot i Kamiński 20.04.12, 19:29
                  pi.r2 napisał(a):

> Zgrał się już dawno i nie z lekka tylko całkowicie.
                  > Nie zdjął krzyża w sejmie,a tak zapewniał,że zdejmie. Cienki jest,jak herbatnik
                  > .

Palikot jest jedynym, który nie jest zgrany i unurzany w okrągłostołowym bagienku.

Co do krzyża to wieszany był ukradkiem, po nocy a debil, który go wieszał, złamał sobie nogę. Chyba nie myślisz, że ktoś będzie wydurniał się w podobny sposób, by krzyż z sali obrad wyprowadzić? Palikot zapowiedział, że o zniknięcie krzyża będzie walczył na drodze prawnej. To trudne zadanie jeśli spojrzeć na POPiSowych świętoszków i pozostaje jedynie wyjście z tym do UE. Niedawno palikocięta zgłosili wniosek o wywalenie z kodeksu karnego zapisu o ochronie uczuć religijnych (paragraf 196. kodeksu karnego). Zapis ten jest zresztą niezgodny z Konstytucją, która zrównuje w prawach wszystkich obywateli i każdy z urażonymi uczuciami powinien, dochodzić swoich praw na drodze cywilnej. W konsekwencji ten chory zapis powinien zniknąć lub powinien dojść kolejny - o ochronie uczuć niereligijnych. Za wywaleniem tego zapisu głosowało 66 osób (czyli palikocięta i SLD). Po ogłoszeniu wyniku głosowania POPiSowe bydełko ryknęło śmiechem.
                  W Strasburgu Polska przegrywa proces za procesem i to jest szansa na jakieś zdrowie i zgodne z prawem rozwiązanie.
                  • simera16 Re: Palikot i Kamiński 20.04.12, 19:40
                    l_zaraza_l napisała:

>
                    > Palikot jest jedynym, który nie jest zgrany i unurzany w okrągłostołowym bagien
                    > ku.
                    >
                    Ci tak powiem, że w Polsce jest kilka bagienek, a nie tylko to "okrągłostołowe"... Nie myślę też, by brak takowego unurzania, czynił z kogoś ikonę polskiej polityki....
                    • l_zaraza_l Re: Palikot i Kamiński 20.04.12, 22:01
                      simera16 napisał:

> l_zaraza_l napisała:
                      >
                      > >
                      > > Palikot jest jedynym, który nie jest zgrany i unurzany w okrągłostołowym
                      > bagien
                      > > ku.
                      > >
                      > Ci tak powiem, że w Polsce jest kilka bagienek, a nie tylko to "okrągłostołowe"
                      > ... Nie myślę też, by brak takowego unurzania, czynił z kogoś ikonę polskiej po
                      > lityki....
                      >
                      Obawiam się, że nie wiem kiedy Ci odpowiem, Zaczęłam pisać i okazało się, że nie mogłam przestać. Muszę się zastanowić jak to, co chcę powiedzieć, przekazać w kilku zdaniowym poście :) W skrócie: o bagienkach wiem. Ikona? Z towaru wyłożonego na ladzie, ta rybka najświeższa - ma najmniej zmętniałe oczka i nie cuchnie mułem.
              • l_zaraza_l Re: Palikot i Kamiński 20.04.12, 19:39
                Pan Miller jest bardzo grubo ciosany i jego zagrywki są dość prymitywne. Za Millerem nie pójdą młodzi bo oni zupełnie inaczej widzą świat. Jest taka zależność, że gdy spada PiSowi do podnosi się SLD. Ja twierdzę, że pewna część elektoratu jest spójna. To tacy "aktywiści", którzy kiedyś pod czerwonymi sztandarami krzyczeli "Syjamiści do Syjamu" a teraz wołają "Precz z komuną".
                Ja twierdzę, że oba ugrupowania są potrzebne i oba mogą bardzo dobrze funkcjonować obok siebie ze wskazaniem na współpracę dla celów wspólnych, których jest wiele.
                • simera16 Re: Palikot i Kamiński 20.04.12, 19:42
                  l_zaraza_l napisała:

> Pan Miller jest bardzo grubo ciosany i jego zagrywki są dość prymitywne. Za Mil
                  > lerem nie pójdą młodzi bo oni zupełnie inaczej widzą świat. Jest taka zależność
                  > , że gdy spada PiSowi do podnosi się SLD. Ja twierdzę, że pewna część elektorat
                  > u jest spójna. To tacy "aktywiści", którzy kiedyś pod czerwonymi sztandarami kr
                  > zyczeli "Syjamiści do Syjamu" a teraz wołają "Precz z komuną".
                  > Ja twierdzę, że oba ugrupowania są potrzebne i oba mogą bardzo dobrze funkcjono
                  > wać obok siebie ze wskazaniem na współpracę dla celów wspólnych, których jest w
                  > iele.
                  >
                  Pokażesz mi chęć współpracy ze strony Palikota?
                  • kzet69 Re: Palikot i Kamiński 20.04.12, 19:52
                    A nie było chęci współorganizowania 1 maja z SLD? Nawet Palikot proponował Millerowi rolę wodzireja na tym kongresie, tyle że Miller za bardzo się boi Palikota.
                    • simera16 Re: Palikot i Kamiński 20.04.12, 20:37
                      kzet69 napisał:

> A nie było chęci współorganizowania 1 maja z SLD? Nawet Palikot proponował Mill
                      > erowi rolę wodzireja na tym kongresie, tyle że Miller za bardzo się boi Palikot
                      > a.
                      >
                      Kongresie? Chyba drwisz... To raczej pierwszomajowa akademia z pustymi hasłami. Chęć dalszej współpracy Palikot "pokazał" przy okazji "tajnych więzień"...
                      • kzet69 Re: Palikot i Kamiński 20.04.12, 20:59
                        simera16 napisał:
                        "To raczej pierwszomajowa akademia z pustymi hasłami.

Znasz te hasła? Wszystkie 21?

"> Chęć dalszej współpracy Palikot "pokazał" przy okazji "tajnych więzień".."

Mylisz skutek z przyczyną.
                      • l_zaraza_l Re: Palikot i Kamiński 20.04.12, 22:32
                        simera16 napisał:

> kzet69 napisał:
                        >
                        > > A nie było chęci współorganizowania 1 maja z SLD? Nawet Palikot proponowa
                        > ł Mill
                        > > erowi rolę wodzireja na tym kongresie, tyle że Miller za bardzo się boi P
                        > alikot
                        > > a.
                        > >
                        > Kongresie? Chyba drwisz... To raczej pierwszomajowa akademia z pustymi hasłami.
                        > Chęć dalszej współpracy Palikot "pokazał" przy okazji "tajnych więzień"...
                        >

Więzienia były po tym, gdy Miller pokazał swoje betonowe oblicze i roztoczył w okół siebie woń samca alfa. O tym, że Miller, zamiast prowadzić akcję oświatową, edukować i przekonywać ludzi do wejścia do UE, sprzedał się KK, już nie wspomnę. Ale tym dał jasny przekaz, że nasz kraj i nasze władze nie są suwerenne i niezależne. Pokazał, że każdy klecha wykrzykujący z ambony, znaczy więcej, niż rząd.
                  • l_zaraza_l Re: Palikot i Kamiński 20.04.12, 22:23
                    simera16 napisał:

> l_zaraza_l napisała:
                    >
                    > > Pan Miller jest bardzo grubo ciosany i jego zagrywki są dość prymitywne.
                    > Za Mil
                    > > lerem nie pójdą młodzi bo oni zupełnie inaczej widzą świat. Jest taka zal
                    > eżność
                    > > , że gdy spada PiSowi do podnosi się SLD. Ja twierdzę, że pewna część ele
                    > ktorat
                    > > u jest spójna. To tacy "aktywiści", którzy kiedyś pod czerwonymi sztandar
                    > ami kr
                    > > zyczeli "Syjamiści do Syjamu" a teraz wołają "Precz z komuną".
                    > > Ja twierdzę, że oba ugrupowania są potrzebne i oba mogą bardzo dobrze fun
                    > kcjono
                    > > wać obok siebie ze wskazaniem na współpracę dla celów wspólnych, których
                    > jest w
                    > > iele.
                    > >
                    > Pokażesz mi chęć współpracy ze strony Palikota?
                    >

I tu jest problem. Problem z niedowidzeniem. Palikot wykonał wiele gestów, łącznie z oddaniem Millerowi dnia 1 maja. Jednocześnie, jak sądzę, uznał, że skoro w wyborach uzyskał więcej, chociaż, w przeciwieństwie do Millera, działa w polityce kilka lat a nie kilka dziesięcioleci, to jemu a nie Millerowi, należy się przywództwo, w ew. powstałej koalicji. Pan Miller uniósł się honorem, ucałował krawat samoobrony i ruszył do boju. Jak mówiłam wyżej, to człowiek dość prosty i w jego mniemaniu, gdy nie jest na górze to jego męskość traci. Jego zabetonowany umysł nie dopuszcza myśli, że przyjemność powinna być po obu stronach.
                    Palikot postąpił słusznie. W przeciwieństwie do Tuska, który hołubi psychicznego Jara, Palikot przestał hołubić Millera a Miller zagrał dzisiaj wyrokowcem od Palikota.

Dla mnie SLD to takie PIS - problem z określeniem się i przywództwem. Niby są Lewicowi ale jednak myślą stereotypowo i zachowawczo jakby nie rozumieli, że świat poszedł do przodu w stosunku do lat 1050 (poza południowymi stanami USA, oczywiście). Napieralski wyłoniony przez radę nadzorczą SLD jakoś nie wypalił, to poszli w ślady Jara i wzięli Millera, który przyciągnie stały elektorat a jednocześnie nie bardzo wiadomo kto zamiast (po nim).

Oczywiście, można by się nie angażować ale ja nie potrafię, i nie chcę. Wybierając z towaru wyłożonego na ladzie, wybieram opcję, że z żywymi trzeba iść, ewoluować, nauczać i tworzyć nowe życia standardy.
                    • simera16 Re: Palikot i Kamiński 21.04.12, 14:25
                      Prócz przewagi procentowej uzyskanej prze obie partie w wyborach, to prawda w tym co piszesz byłaby tylko wówczas, gdyby nazwiska pozamieniać...
              • l_zaraza_l Re: Palikot i Kamiński 20.04.12, 21:57
                simera16 napisał:

> l_zaraza_l napisała:
                >
                > > Nie wiadomo jak to z nim jest ale fakt, jak beton SLDowski stara się go w
                > deptać
                > > w ziemię, działa na jego korzyść.
                > >
                > Oj, obawiam się, ze jest wręcz odwrotnie... Ludzi pokroju Napieralskiego, to ta
                > ki Palikot lewą dziurką na śniadanie wciąga. Z Millerem trochę trudniej, bo i t
                > en ma buźkę nie od parady i potrafi werbalnie Palikotowi&Co dołożyć. Ponadto Pa
                > likot "zgrał" się z lekka. Ludziska myśleli, że za słowami czyny pójdą, a tu du
                > pa blada. No ale są jeszcze haeny na tym świecie, którzy stymulują się osobą sz
                > efa RP....
                >

Ja też na tego rodzaju stymulację sobie pozwalam. Niestety, nie potrafię się stymulować osobami Millera czy Kaczyńskiego. Tusk bardzo ale bardzo mnie rozczarował i jakoś też już nie bałdzo.
                • simera16 Re: Palikot i Kamiński 21.04.12, 14:33
                  l_zaraza_l napisała:

>
                  > Ja też na tego rodzaju stymulację sobie pozwalam. Niestety, nie potrafię się st
                  > ymulować osobami Millera czy Kaczyńskiego. Tusk bardzo ale bardzo mnie rozczaro
                  > wał i jakoś też już nie bałdzo.
                  >
                  No to masz problem... Mnie polityka, a już na pewno politycy "stymulować" nie są w stanie. Wszystkie partie polityczne, to koterie mające na celu dorwanie się do władzy i to bynajmniej nie pro publico bono. Wolę jednak zabetonowanego Millera na lewicy, niż parweniusza Palikota czyniącego sobie z polityki kolejną zabawkę, a dodatkowo kreującego się na człowieka lewicy. To, ze przygarnął ludzi z organizacji niszowych, że walczy z klerem...jeszcze lewicowcem go nie czyni. Ponieważ jak widzisz nie jestem kimkolwiek zauroczony jak ty, a na polityków spoglądam z dystansem, pozwolę sobie uznać, ze to ja miałem racje.
    • l_zaraza_l Re: Palikot i Kamiński 20.04.12, 13:22
      haen2010 napisał:

> Opisując i ujawniając wewnętrzne relacje w dwóch postsolidarnościowych partiach
      > politycznych uświadomili nam, że są to dwie konkurencyjne mafie, dla których d
      > orwanie się do rabunku państwa i obywateli stanowi cel jedyny i nadrzędny.
      >
      > Solidaruchy i ich Kościół to mafie potężne i czarno widzę pmyślność ogółu obywa
      > teli naszego państwa. Stopień ich złajdaczenia nie daje żadnej nadziei Polakom.
      > Po prostu obrabują nas do ostatniej złotówki.

Bardziej: Kościół i jego solidaruchy.
    • wujcio44 Re: Palikot i Kamiński 20.04.12, 14:25
      haen2010 napisał:

> Opisując i ujawniając wewnętrzne relacje w dwóch postsolidarnościowych partiach
      > politycznych uświadomili nam, że są to dwie konkurencyjne mafie, dla których d

A trzecia mafia chce wejść na rynek i mordę piłuje. Niezła to jest banda. Mają nawet we władzach nastajaszczego kryminalistę.
      • haen2010 Re: Palikot i Kamiński 20.04.12, 14:54
        Pewnie się i oni kiedyś złajdaczą. Tego jeszcze nie wiemy. Wiemy tylko, że są to ludzie na pewno nie umoczeni w zmowę Okrągłego Stołu. Ich legitymacja jest jeszcze czysta. Jeżeli ktoś może powstrzymać totalne zepsucie naszego państwa - to tylko oni są na horyzoncie.

Reszta przez 22 lata daje Polakom potężny wycisk. Już na nich nie wyrabiamy.
    • lump-1 Re: Palikot i Kamiński 20.04.12, 15:02
      haen2010 napisał:

> politycznych uświadomili nam,

I sobie, że tylko przynależność do tych partii daje gwarancję stałego dostępu do koryta.
    • pi.r2 Re: Palikot i Kamiński 20.04.12, 15:18
      haen2010 napisał:

>
      > Solidaruchy i ich Kościół to mafie potężne i czarno widzę pmyślność ogółu obywa
      > teli naszego państwa. Stopień ich złajdaczenia nie daje żadnej nadziei Polakom.
      > Po prostu obrabują nas do ostatniej złotówki.

Najpierw trzeba mieć wroga,potem go dokładnie zdefiniować i pokazać,że może być inaczej, bez wroga. Amen.
      Tak dokładnie działali ewangeliści,głoszący dobrą nowinę.
      Palikot i jego zwolennicy również?
    • zoil44elwer Re: Palikot i Kamiński 20.04.12, 16:13
      Wojnę na górze solidaruchów wywołał Lech W(Bolek?).Od tamtej pory(1990) napier(d)alają się pro domo sua.
      • haen2010 Re: Palikot i Kamiński 20.04.12, 16:19
        Też mam trudności słuchając głupot tego zawodowego buca. Kaczory całkiem niepotrzebnie go odkurzyły, bo też głupie buce były.
      • pi.r2 Re: Palikot i Kamiński 20.04.12, 16:21
        zoil44elwer napisał:

> Wojnę na górze solidaruchów wywołał Lech W(Bolek?).Od tamtej pory(1990) napier(
        > d)alają się pro domo sua.

Bolek nie chciał napier...nki,ale musiał,na drodze stanął mu żółw.
      • simera16 Re: Palikot i Kamiński 20.04.12, 16:55
        zoil44elwer napisał:

> Wojnę na górze solidaruchów wywołał Lech W(Bolek?).Od tamtej pory(1990) napier(
        > d)alają się pro domo sua.
        >
        Wałęsa, to prostaczek nadający się na przywódcę związkowego, a nie na prezydenta... Czyli jak myślisz; Sam tą napie.dalankę na górze wymyślił, czy może kaczki mu ją wykwakały?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka