Dodaj do ulubionych

Lewica! Lewica!...

07.05.12, 06:08
A mojej podstawowej szkole wiele lat temu, w kabinie kibla widniał nad sedesem taki napis: "Spójrz w lewo ". Jak się spojrzało, to na ścianie po lewej widniał napis "Jeszcze raz spójrz w lewo". Na drzwiach czekał na ciekawego napis "Jeszcze raz spójrz w lewo". Jak się spojrzało, to na ostatniej ścianie było napisane "Oszczałeś kabinę, debilu".

Wilk
Obserwuj wątek
    • haen2010 Re: Lewica! Lewica!... 07.05.12, 06:33
      U mnie było inaczej. Spójrz w lewo, w prawo, tam pisało - a teraz zobacz z tyłu...

Na tylnej ścianie pisało: czemu się ch... rozglądasz?
      • wiosnaludzikow Re: Lewica! Lewica!... 07.05.12, 06:58
        haen2010 napisał:

> U mnie było inaczej. Spójrz w lewo, w prawo, tam pisało - a teraz zobacz z tył
        > u...
        >
        > Na tylnej ścianie pisało: czemu się ch... rozglądasz?
        Nie zrozumiałeś istotnego niuansu w tym dowcipie. Przemyśl jeszcze raz.

• haen2010 Re: Lewica! Lewica!... 07.05.12, 08:45
          Chyba nie wiesz, o co mi chodzi. U nas, jak w tym sraczu, nikt nie wie kto lewica, kto prawica. Zaledwie liberał wolnomyslicielski wyrasta z pampersów.

Dotyczy to całego ukladu po zmowie okrągłostołowej.
    • pies_na_czarnych Re: Lewica! Lewica!... 07.05.12, 07:03
      wilk.podhalanski napisał:

> "Oszczałeś kabinę, debilu".
      >
      > Wilk

Prawica spowodowala swiatowy kryzys wiec musi byc oszczana jak to ladnie zauwazyles.
      Koalicja niemieckich chadeków i liberałów straciła władzę w niemieckim kraju związkowym Szlezwik-Holsztyn. Obie partie rządziły tam od wielu lat.
      • wiosnaludzikow Re: Lewica! Lewica!... 07.05.12, 07:40
        > Prawica spowodowala swiatowy kryzys wiec musi byc oszczana jak to ladnie zauwaz
        > yles.
        Tak, tak. Prawica rządziła bankami w tym Lehman Brothers.
        Podnieście trochę poziom tych postów w Waszych sztabach PRowskich.
        W Polsce lewica rządziła za Millera prawie 4 lata i jak widzisz wszyscy pamietać będą to z dekadę przynajmniej.
        • pies_na_czarnych Re: Lewica! Lewica!... 07.05.12, 09:20
          wiosnaludzikow napisał:

> > Prawica spowodowala swiatowy kryzys wiec musi byc oszczana jak to ladnie
          > zauwaz
          > > yles.
          > Tak, tak. Prawica rządziła bankami w tym Lehman Brothers.

:o) Wedlug ciebie dyrektorzy i glowni inwestorzy bankow to sa socjalisci? No to ladne masz pojecie o swiecie.
          • kum.z.antalowki Re: Lewica! Lewica!... 07.05.12, 09:44
            pies_na_czarnych napisała:
            >
            > :o) Wedlug ciebie dyrektorzy i glowni inwestorzy bankow to sa socjalisci? No to
            > ladne masz pojecie o swiecie.

Ja mam kiepskie pojęcie o świecie, co nie zmienia faktu, że Dominique Strauss-Khan mógł być szefem Międzynarodowego Funduszu Walutowego a Marek Belka jest prezesem NBP....
            • pies_na_czarnych Re: Lewica! Lewica!... 07.05.12, 09:55
              kum.z.antalowki napisał:

> pies_na_czarnych napisała:
              > >
              > > :o) Wedlug ciebie dyrektorzy i glowni inwestorzy bankow to sa socjalisci?
              > No to
              > > ladne masz pojecie o swiecie.
              >
              > Ja mam kiepskie pojęcie o świecie, co nie zmienia faktu, że Dominique Strauss-K
              > han mógł być szefem Międzynarodowego Funduszu Walutowego a Marek Belka jest pr
              > ezesem NBP....

Widze, ze nie rozumiesz co ja mam na mysli.
              • kum.z.antalowki Re: Lewica! Lewica!... 07.05.12, 10:07
                pies_na_czarnych napisała:

> Widze, ze nie rozumiesz co ja mam na mysli.

OK, mam kiepskie pojecie o swiecie i nie rozumiem co masz na mysli.

Pewnie dlatego, że w moim szkolnym kibelku brakowalo zachęt do wiercenia się w lewo lub w prawo, natomiast był wierszyk "Kochani koledzy, miejcie tę naturę, nie lejcie na deskę, tylko prosto w dziurę", pod którym ktoś dopisał:"Kutas nie armata, nie umie celować, jak naszczy na deskę, proszę mu darować". A, żeby nie było tak calkiem apolitycznie, to na drzwiach wejściowych do jednej z kabin było wyskrobane : "Tu się robi ser dla ZSRR"
          • wkkr Bankami rzadzą 07.05.12, 09:56
            amoralni, bezideowi, technokracji.
            Większość polityków jest taka sam.
            Kryzys to ich wspólne dzieło.
            • andrzej.sawa Re: Bankami rzadzą 07.05.12, 10:34
              A pospólstwo,jak w Grecji,bierze zadowolone,co im dadzą,a jak trzeba płacić,to palą i niszczą - jak w Grecji.

Za dawnych lat było uczciwiej - pospólstwo dostawało za darmo /rzymskie chleba i igrzysk/,ale w razie co wysyłano wojsko i policję i po łbach /jak za cara w Rosji/.
    • ultimate.strike Re: Lewica! Lewica!... 07.05.12, 07:52
      > A mojej podstawowej szkole wiele lat temu, w kabinie kibla widniał nad sedesem
      > taki napis: "Spójrz w lewo ". Jak się spojrzało, to na ścianie po lewej widniał
      > napis "Jeszcze raz spójrz w lewo". Na drzwiach czekał na ciekawego napis "Jesz
      > cze raz spójrz w lewo". Jak się spojrzało, to na ostatniej ścianie było napisan
      > e "Oszczałeś kabinę, debilu".

Świetny żart z prawicowego bywalca owego przybytku. :P
    • flc99 Re: Lewica! Lewica!... 07.05.12, 08:22
      Ciekawe, bo u mnie było: "spójrz na prawo". A potem jeszcze raz na prawo i jeszcze raz... zaś na końcu "Oszczałeś kabinę kretynie".
      revelstein.blox.pl
      • wariant_b Re: Lewica! Lewica!... 07.05.12, 09:27
        flc99 napisała:
        > Ciekawe, bo u mnie było: "spójrz na prawo".

I to wydaje się bardziej racjonalne, bo większość trzyma w lewej,
        więc wygodniej im w prawo spoglądać.
        • humbak Re: Lewica! Lewica!... 07.05.12, 10:47
          Tylko jak to się ma do tych, co dzierżą oburącz, lub pracują bez trzymanki?:)
          • wariant_b Re: Lewica! Lewica!... 07.05.12, 11:12
            humbak napisał:
            > Tylko jak to się ma do tych, co dzierżą oburącz,

Szczerze mówiąc nie wiem, jak to robią bliźnięta jednojajowe.
    • erte2 Re: Lewica! Lewica!... 07.05.12, 09:17
      wilk.podhalanski
      A miałeś się powiesić. I co ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka