jozef.moneta 10.05.12, 07:55 Pomnik mojego brata może stanąć przed Muzeum Powstania Warszawskiego wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,11692279,Jaroslaw_Kaczynski__Pomnik_mojego_brata_moze_stanac.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwampuch58 Re: Łaskawca 10.05.12, 08:35 Muzeum nazwac imieniem brata,co sie bedziemy szczypac. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Co tam ulica Towarowa. 10.05.12, 08:36 Marszałkowską zmienić na Lecha Kaczyńskiego! A jak Jaruś strzeli w kalendarz to zarezerwować już teraz stosowną ulicę dla niego. Ulice Krasnoludków się nie liczą. M. Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.moneta Jego Deprowincjonalizacyjna Mość Jarek 10.05.12, 09:16 Rozumiem, że Skarbnik Kostrzewski sypnie groszem i sfinansuje wymianę dokumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Jego Deprowincjonalizacyjna Mość Jarek 10.05.12, 09:19 Nie takie rzeczy robił w PZPR, więc sypnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior A drugi taki sam na Jasnej Gorze. 10.05.12, 09:21 No i trzeci na Westerplatte. Wykonać natychmiast. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew_clapton Re: A drugi taki sam na Jasnej Gorze. 10.05.12, 09:30 Należy również spodziewać się w niedalekiej przyszłości wybudowania filii MPW w Starachowicach. Oczywiście wraz ze stosownym pomnikiem i zmianą nazwy jakiejś reprezentacyjnej alei. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Co tam ulica Towarowa. 10.05.12, 10:52 Dla Jarusia nie trzeba rezerwowć ulicy. On ma już swój plac; Marszałkowska przechodzi przez ten plac, jakby ktoś nie wiedział, gdzie szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: Łaskawca 10.05.12, 09:22 >może stanąć< Nie może i nie powinien...wystarczy tablica,ze był pomysłodawcą powstania Muzeum... pomniki stawia się zasłużonym... Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew_clapton Re: Łaskawca 10.05.12, 10:19 Taka tablica: tinyurl.com/cxghbyd byłaby w sam raz! Odpowiedz Link Zgłoś
czart_polski Re: Łaskawca 10.05.12, 11:43 cookies9 napisała: > Nie może i nie powinien...wystarczy tablica,ze był pomysłodawcą powstania Muzeu > m... Kaczynski pomysłodawcą MPW? Był jedynie wykonawcą pomysłu zyjących uczestników PW którzy chcieli zachować pamięć o PW i tych którzy walczyli i zginęli Odpowiedz Link Zgłoś
makak78 Re: Łaskawca 10.05.12, 09:46 Tego już się nie da słuchać! Opomnikujmy wszystkie miasta, ulice ponazywajmy nazwiskami ofiar katastrofy, zróbmy święta państwowe w dniach urodzin wszystkich posłów PiS... Ludzie!!! To ja też chcę swoją ulicę!!! Nic już nie powiem Oto najlepszy komentarz - www.pogodaducha.pl/9216 Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki W Brukseli już dawno postawili pomnik Manekina PiS 10.05.12, 10:03 co świadczy o wielkim uznaniu UE dla owej niewysychającej krynicy spuścizny. commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/large/34391832.jpg A w Warszawie wciąż nic. Żadna inspiracja nie ciurka z wiekopomnego kurka Odpowiedz Link Zgłoś
makak78 Re: W Brukseli już dawno postawili pomnik Manekin 10.05.12, 10:08 W tym względzie masz słuszność! Dziękuję za zwrócenie uwagi na ten problem i poprawę humoru:) Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch Re: Łaskawca 10.05.12, 09:52 To dobry pomysł. Pomnik powstańca powinien stanąć obo muzeum. Ulicę sąsiednią proponuję zawczasu nazwać "ilica Małego Antka Rozpylacza oddziału Rajmund". Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Pomniki stawia się za zasługi, a niby to czym 10.05.12, 09:55 sobie zasłużył na pomnik Lech Kaczyński? Pilotowanie budowy muzeum to za mało! ODTAJNIĆ SPUŚCIZNĘ I DOKONANIA LECHA KACZYŃSKIEGO! Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Łaskawca 10.05.12, 10:03 Ja uważam, że to powinno być w ścisłym śródmieściu. Polecam ulicę Bagno. Nazywała by się: ulica Lecha Kaczyńskiego d. Bagno. Przypuszczam, że sam Rydzyk mógłby ją poświęcić. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Łaskawca 10.05.12, 12:07 A może by tak,pomnik L Kaczyńskiego na KOŁACH!! Mógł by odbywać pielgrzymkowe peregrynacje po całej Polsce,a być może po całym świecie.Np za komuny obraz MBC pielgrzymkował po całym PRLu! Odpowiedz Link Zgłoś