Gość: traian IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.04, 22:21 Czesi mistrzami Europy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kataryna.kataryna Re: Szwaby do domu? 23.06.04, 22:25 Gość portalu: traian napisał(a): > Czesi mistrzami Europy Czesi byli od początku moimi kandydatami do tytułu i cieszę się, że dzisiaj pokazują jak się gra honorowo, nawet jak się nie gra już o nic. Jeszcze 10 minut i Niemcy mogą się pakować :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Szwaby do domu? 23.06.04, 22:29 Cztery lata temu Czesi nie wyszli z grupy bo w meczu z Holandią sędzia ich skrzywdził (wiadomo, Holandia jako gospodarz miała fory) i dzisiaj Czesi mogli się na Holandii zemścić. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Niemcy do domu 23.06.04, 22:31 Czesi mają niesamowitą drużynę. A ta niemiecka gra, to jakby nie niemiecka. Tak samo jak ci Niemcy, to jakby nie Niemcy. Chyba niemieckiego charakteru zabrakło majbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek2 Re: Niemcy do domu IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 23.06.04, 22:39 Fakt, Niemcy zagrali slabo i nieskutecznie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość który wyszedł A to feler - westchnął seler!!! IP: *.chello.pl 23.06.04, 22:41 Rezerwowy skład czeski wysłał Niemców do domu. Bardziej ich upokorzyć nie mogi! I wcale się nie żałuję:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chilum Re: A to feler - westchnął seler!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 12:55 > Rezerwowy skład czeski wysłał Niemców do domu. Bardziej ich upokorzyć nie >mogli! > I wcale się nie żałuję:))) Bardzo dobrze!!!! Nie zapomnę im do końca życia meczu we Frakfurcie w 74r w deszczu błocie. Jako dziecko z ojcem i sąsiadem patrzyliśmy na wszystkie mecze tych WM74. Gol Muellera. Po meczu chodziłem po pustym mieście i przełykałem łzy. "Nie dla mnie przyjaźń polsko-niemiecka. Ja Niemcow nienawidzę od dziecka" M.Maleńczuk Im się często udawało w ostatniej sekundzie po marnej grze strzalać decydujące gole. Bardzo jestem zadowolony z rezultatu i efektu. "Kdo ne skaće neni Ćech.Hop,hop,hop!!" No a z tymi,którzy nie grali(chociarz błagali trenera o możliwość ) Czesi mają realną szansę na ME 2004. -- Stop War on Drugs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Szwaby do domu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 22:44 "Auf Wiedersehen, auf Wiedersehen Deutschland Deutschland out!" Ładniej im zaśpiewać Czesi nie mogli :) W następnym meczu trzeba pomścić Włochów i rozgromić Duńczyków, Czesi muszą być mistrzami! Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia HURAAAAA!:) 23.06.04, 22:48 Gość portalu: franek napisał(a): > "Auf Wiedersehen, auf Wiedersehen > Deutschland Deutschland out!" > > Ładniej im zaśpiewać Czesi nie mogli :) > W następnym meczu trzeba pomścić Włochów i rozgromić Duńczyków, Czesi muszą być > > mistrzami! Zawsze się cieszę jak Niemcy obrywają:) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Szwaby do domu? 23.06.04, 22:51 Gość portalu: franek napisał(a): > "Auf Wiedersehen, auf Wiedersehen > Deutschland Deutschland out!" > > Ładniej im zaśpiewać Czesi nie mogli :) > W następnym meczu trzeba pomścić Włochów i rozgromić Duńczyków, Czesi muszą być > > mistrzami! Trzymam z Czechami od początku a teraz jeszcze bardziej bo mają okazję pomścić Włochów i odesłać do domu skandynawskich kombinatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Szwaby do domu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 22:58 Czesi pokazali dziś tym zafajdanym Skandynawom, co to znaczy gra fair. Kara dla Skandynawów rzecz jasna być musi, w ćwierćfinale pierwszy raz w życiu będę kibicował Holandii :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Szwaby do domu? 23.06.04, 22:59 Gość portalu: franek napisał(a): > Czesi pokazali dziś tym zafajdanym Skandynawom, co to znaczy gra fair. Kara dla > > Skandynawów rzecz jasna być musi, w ćwierćfinale pierwszy raz w życiu będę > kibicował Holandii :) Mam nadzieję, że i Dania, i Szwecja na ćwierćfinałach skończą za wczorajszą szopkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Szwaby do domu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 23:05 Myślisz, że ten mecz był ustawiony? Ja ciągle nie mogę w takie chamstwo uwierzyć, ale naprawdę wszystko wskazuje na to, że tak właśnie było. Kurczę, strasznie pada - a mieliśmy ze znajomymi plan iść dziś w miasto i rozwalić Ikeę, kolumnę Zygmunta i zniszczyć wszystkie kklocki Lego w sklepach z zabawkami. Chyba odłożymy do jutra, taka nasza prywatna zemsta :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Szwaby do domu? 23.06.04, 23:11 Gość portalu: franek napisał(a): > Myślisz, że ten mecz był ustawiony? Ja ciągle nie mogę w takie chamstwo > uwierzyć, ale naprawdę wszystko wskazuje na to, że tak właśnie było. Wyglądał jak ustawiony, końcówka w każdym razie. Chociaż z drugiej strony, gdyby mnie przez kilka dni wyzywali od oszustów i ustawiaczy, być może też miałabym ochotę im wystawić język. Poza tym, trudno się dziwić, że mając okazję wyeliminować silnego rywala, skorzystali z niej. Sama nie wiem jak było, jak ostatnio Polonia grała o życie, wydawało mi się, że to mecz na serio a ludzie na stadionie komentowali, że to tylk osprytne udawanie. > Kurczę, strasznie pada - a mieliśmy ze znajomymi plan iść dziś w miasto i > rozwalić Ikeę, kolumnę Zygmunta i zniszczyć wszystkie kklocki Lego w sklepach z > > zabawkami. Chyba odłożymy do jutra, taka nasza prywatna zemsta :) Może masz jakieś Volvo w rodzinie i możesz spalić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Szwaby do domu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 23:23 kataryna.kataryna napisała: > Wyglądał jak ustawiony, końcówka w każdym razie No właśnie końcówka - przecież wcześniej mogli grać na poważnie, do zrobienia odpowiedniego wyniku i tak wystarczyłoby im ostatnie 5 minut. > Poza tym, trudno się dziwić, że mając okazję > > wyeliminować silnego rywala, skorzystali z niej. No i świetnie, głupiej zagrać Duńczycy nie mogli - wiedzieli, że w takiej sytuacji wpadają na Pepików. Dostaną za swoje. > Może masz jakieś Volvo w rodzinie i możesz spalić? Volvo nie mam, ale znalazłem w szafie kilka starych żarówek szwedzkiej firmy Osram. Tuż po meczu poleciały do śmietnika. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Szwaby do domu? 23.06.04, 23:31 Franek, ale co się tak czepiłeś tych Skandynawów? Naprawdę uważasz, że pokonanie Łotwy to wystarczające osiągnięcie, aby awansować do ćwierćfinałów ME, zwłaszcza dla Włochów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Szwaby do domu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 23:37 Po pierwsze, Włosi nie pokonali Łotwy. Po drugie - uważam, że nieprzegranie meczu w fazie grupowej jest osiągnięciem dość zadowalającym. Ostatnio taka sytuacja - żeby drużyna niepokonana odpadała z ME już po fazie grupowej - zdarzyła się ponoć na początku lat 80-tych. A czepiłem się Skandynawów nie dlatego, że Włosi grali słabo, tylko dlatego, że Szwedzi i Duńczycy zachowali się jak ostatnie złamasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak A kiedy Szwedy do domu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 23:05 Ci zdrajcy jedni. Mam nadzieje ze cwiercinału to już nie przejda psubraty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eko Re: A kiedy Szwedy do domu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 23:14 A dlaczegóż to mieliby nie przejść dalej??? I co nam da "pomszczenie Wlochów" Ja sie cieszę, że te biedne włoskie sieroty w końcu pojechały do domu, bo gdyby zostali to pewnych meczów nie dałoby się oglądać z powodu nudy tam panującej... Osobiście wolę oglądać drużyny, które potrafią grać, robią to ładnie i tworzą emocjonujące widowiska, takich jak Czechy, Dania, Szwecja czy Holandia.... I cieszę się, że Włochów nie ma w tym towarzystwie. Po prostu tym razem sobie na to nie zasłużyli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: A kiedy Szwedy do domu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 23:24 Gość portalu: Eko napisał(a): > Osobiście wolę oglądać drużyny, które potrafią grać, robią to ładnie i tworzą > emocjonujące widowiska, takich jak Czechy, Dania, Szwecja czy Holandia.... Dania ze Szwecją świetne widowisko stworzyły. Szczególnie wynik był niesamowicie "emocjonujący". Taki zupełnie niespodziewany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eko Re: A kiedy Szwedy do domu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 13:24 > Dania ze Szwecją świetne widowisko stworzyły. Szczególnie wynik był > niesamowicie "emocjonujący". Taki zupełnie niespodziewany. Hehehe, napewno grali lepiej niż Włosi z Bułgarią. A tak przy okazji pokaż jakś mecz Włochów w tych mistrzostwach, gdzie były jakieś emocje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: A kiedy Szwedy do domu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 19:49 Chodzi mi o pamiętne 0:1 z Łotwa w ostatnim meczu eliminacji ME, przez co odpadła Polska mimo że wygrała z Wegrami 2:1 Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Polecam kibicom:) 24.06.04, 00:40 Europejskie zasady gry w piłkę nożną Oglądam sobie te piłkarskie mistrzostwa Europy i zastanawiam się, czy aby zasady ich rozgrywania są zgodne z duchem polatującym obecnie nad naszym kontynentem. Przecież gdyby to nie były mistrzostwa Europy, tylko Unii Europejskiej, przepisy musiałyby być zupełnie inne. Uświadomiły mi to liczne rozmowy z osobami biegłymi w sprawach europejskich, które każdą wątpliwość dotyczącą przyjętego w Brukseli systemu ważenia głosów w Radzie Europejskiej kwitowały stwierdzeniem, że przecież nie może być tak, żeby głos liczącej 400 tysięcy mieszkańców Malty ważył tyle samo, co głos 80-milionowych Niemiec. Słyszałem też opinię, że kraje bogate, syte i dostatnie powinny mieć więcej do gadania niż kraje biedne, zacofane i głodne. Że na tym polega zasada sprawiedliwej demokracji europejskiej i równych szans. Musi być w tym jakaś potężna racja. W takim razie jednak mistrzostwa piłkarskie są oazą krzyczącej niesprawiedliwości. Dlaczego maleńka Łotwa remisuje sobie z ogromnymi Niemcami, niewiele większa Portugalia gromi gigantyczną Rosję, Chorwacja ośmiela się remisować z wielką Francją? No, bo drużyny są zgodnie z archaicznymi pojęciami o równości wszystkich podmiotów prawa międzynarodowego i przepisami sportowymi z czasów de Coubertina jednakowe - po 11 zawodników. Malta ma 11 reprezentantów i 200 razy liczebniejsze Niemcy też 11. Ja nie mówię, żeby Niemcy na mecz przeciwko Malcie wystawiali od razu drużynę liczącą 2200 zawodników, na to boiska są za małe. Skoro jednak dało się znaleźć odpowiednie przeliczniki w Radzie Europejskiej, tym samym kluczem można otworzyć drogę do sprawiedliwszej piłki europejskiej. Niemcy mogliby wystawiać 22 zawodników przeciwko dwóm Maltańczykom. Francuzi graliby w 18 przeciw 6 Chorwatom. Nasze szanse by wzrosły, bo Polska wraz z Hiszpanią otrzymałyby prawo do 16 piłkarzy na boisku, którzy poradziliby sobie bez trudu z siedmioma Anglikami czy czterema Holendrami. Obaj Belgowie też byliby bez szans. Moglibyśmy wreszcie awansować do finałów równie łatwo jak premier Belka. Pozycja naszej piłki natychmiast by się poprawiła, proporcjonalnie do pozycji politycznej w Brukseli. Jeśli kibice by się buntowali i wszczynali chuligańskie burdy, trzeba im posłać oprócz policji profesora Geremka. Niech im wytłumaczy, jacy są zacofani i warcholscy. Na pewno zrozumieją. Maciej Rybiński Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Polecam kibicom:) 24.06.04, 01:34 Zjadłam łakomie:) Tym razem Rybiński był dobry od początku do końca. W poprzednim felietonie miał dobry tylko pierwszy akapit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stąd Re: Polecam kibicom:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 01:45 iza.bella.iza napisała: > Zjadłam łakomie:) Prawie zwymiotowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Polecam kibicom:) 24.06.04, 01:50 Gość portalu: stąd napisał(a): > iza.bella.iza napisała: > > > Zjadłam łakomie:) > > Prawie zwymiotowałem. Tym co ja zjadłam? Niesamowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stąd Cieszę się, że dowcip Cię nie opuszcza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 01:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Polecam kibicom:) IP: *.proxy.aol.com 24.06.04, 01:46 Tym razem ten publicysta (prawdopodobnie laik i ignorant sportowy) walnal "jak lysy o beton". Co on wlasciwie chcial powiedziec i czym sie popisac? Wyjatkowo niefortunne i malo dowcipne dowcipne skojarzenia w dodatku. A jednak takie "knoty" mozna drukowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Polecam kibicom:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 08:02 > trzeba im posłać > > oprócz policji profesora Geremka. Niech im wytłumaczy, jacy są zacofani i > warcholscy. Na pewno zrozumieją. Trzeba im posłać raczej redaktora Rybińskiego. Na pewno wszystko objaśni, wytłumaczy. Przecież jest taki świetny, zna się na wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Polecam kibicom:) 24.06.04, 12:30 Gość portalu: franek napisał(a): > > trzeba im posłać > > > > oprócz policji profesora Geremka. Niech im wytłumaczy, jacy są zacofani i > > warcholscy. Na pewno zrozumieją. > > Trzeba im posłać raczej redaktora Rybińskiego. Na pewno wszystko objaśni, > wytłumaczy. Przecież jest taki świetny, zna się na wszystkim. Ale chyba wiesz, czym się róznią teksty eksperta w jakiejś dziedzinie od tekstów felietonisty, takiego jak Rybiński? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Polecam kibicom:) 24.06.04, 12:36 goniacy.pielegniarz napisał: > Gość portalu: franek napisał(a): > > > > trzeba im posłać > > > > > > oprócz policji profesora Geremka. Niech im wytłumaczy, jacy są zacofa > ni i > > > warcholscy. Na pewno zrozumieją. > > > > Trzeba im posłać raczej redaktora Rybińskiego. Na pewno wszystko objaśni, > > wytłumaczy. Przecież jest taki świetny, zna się na wszystkim. > > > Ale chyba wiesz, czym się róznią teksty eksperta w jakiejś dziedzinie od > tekstów felietonisty, takiego jak Rybiński? Tak ogólnie pytam, bo nie podejrzewam przecież, że Twoja złośliwość wynikała z faktu, że Rybiński kreuje się na eksperta lub z tego, że zażartował sobie z Geremka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Polecam kibicom:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 13:13 Rybińskiego po prostu nie lubię - stąd moja złośliwość. A z Geremka sobie nie zażartował, tylko go dość perfidnie obraził - to też mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot.to.kot kwestia formalna 24.06.04, 13:31 w reprezentacji Niemiec grają nie tylko szwaby, np. taki Kahn jest z Bawarii. i to by było na tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traian Re: kwestia formalna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.04, 13:38 śa jeszcze Polacy, Serbowie i Brazylijczyk ładni mi Niemcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: kwestia formalna IP: *.proxy.aol.com 24.06.04, 14:06 Spojrz na reprezentacje Francji. Ogladajac ich druzyne myslisz, ze z panstwem Afryki a nie Europy masz do czynienia. W takim kierunku rozwijaja sie panstwa unii. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot.to.kot Re: kwestia formalna 24.06.04, 14:12 Gość portalu: traian napisał(a): > śa jeszcze Polacy, Serbowie i Brazylijczyk > ładni mi Niemcy wszak nie napisałem o Niemcach, jeno o ich reprezentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beeper Re: kwestia formalna IP: *.crowley.pl 24.06.04, 14:28 tak czy siak zawsze cieszę się jak niemcy dostają lanie. tym bardziej mnie cieszy że oberwali od czechów. w drugiej połowie miałem wątpliwości co do motywacji czechów kiedy popełniali głupie błędy w obronie - niemal podawali piłkę niemcom na swoim polu karnym. no ale gol barosa rozwiał wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eko Re: kwestia formalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 14:48 behemot.to.kot napisał: > w reprezentacji Niemiec grają nie tylko szwaby, np. taki Kahn jest z Bawarii. > i to by było na tyle A Podolski jest z Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: kwestia formalna IP: *.b.dial.de.ignite.net 24.06.04, 14:58 Gość portalu: Eko napisał(a): > behemot.to.kot napisał: > > > w reprezentacji Niemiec grają nie tylko szwaby, np. taki Kahn jest z Bawar > ii. > > i to by było na tyle > > A Podolski jest z Polski... Z Podola chyba? Była tam taka rodzina. Do hrabiów Podolskich pół Podola należało. Odpowiedz Link Zgłoś