Gość: MACIEJ IP: *.ny325.east.verizon.net 23.06.04, 23:13 A moze jakis klub anonimowego alkoholika nazwanoby jego nazwiskiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
users Re: Jackowi Kuroniowi radomianie 23.06.04, 23:25 Przepraszam resztę forum. Macieju: nie pierdol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tez Maciek Re: Jackowi Kuroniowi radomianie IP: *.man.polbox.pl 24.06.04, 20:09 Z tamtym Mackiem nie warto dyskutowac, on za mlodu musial cierpiec i jest niezbyt rozgarniety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina [...] IP: *.twmi.rr.com 30.06.04, 05:07 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Jackowi Kuroniowi radomianie 23.06.04, 23:27 Gość portalu: MACIEJ napisał(a): > A moze jakis klub anonimowego alkoholika nazwanoby jego nazwiskiem? Maciek, odwal się od Kuronia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Już się dość na niego naplułeś! Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Jackowi Kuroniowi radomianie 24.06.04, 00:05 kataryna.kataryna napisała: > Gość portalu: MACIEJ napisał(a): > > > A moze jakis klub anonimowego alkoholika nazwanoby jego nazwiskiem? > > > Maciek, odwal się od Kuronia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > Już się dość na niego naplułeś! Nie przypominam sobie,zebym z nim pil.Ocenilem po prostu fakty,a te nie przemawiaja na jego korzysc. To on sam doprowadzil sie do takiego stanu,ze wygladal jak Czernobyl. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Jackowi Kuroniowi radomianie 24.06.04, 00:11 maksimum napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > Gość portalu: MACIEJ napisał(a): > > > > > A moze jakis klub anonimowego alkoholika nazwanoby jego nazwiskiem? > > > > > > Maciek, odwal się od Kuronia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > > Już się dość na niego naplułeś! > > Nie przypominam sobie,zebym z nim pil.Ocenilem po prostu fakty,a te nie > przemawiaja na jego korzysc. > To on sam doprowadzil sie do takiego stanu,ze wygladal jak Czernobyl. Wredny typ z Ciebie! Wiesz dobrze, że nam przykrość sprawiasz takim gadaniem i robisz to!!! Nie gadam z Tobą! Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum CZY BOHATEREM W POLSCE MOZE BYC TYLKO NALOGOWIEC ? 24.06.04, 00:21 basia.basia napisała: > maksimum napisał: > > > kataryna.kataryna napisała: > > > > > Gość portalu: MACIEJ napisał(a): > > > > > > > A moze jakis klub anonimowego alkoholika nazwanoby jego nazwiskiem? > > > > > > Maciek, odwal się od Kuronia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > !!!! > > > Już się dość na niego naplułeś! > > > > Nie przypominam sobie,zebym z nim pil.Ocenilem po prostu fakty,a te nie > > przemawiaja na jego korzysc. > > To on sam doprowadzil sie do takiego stanu,ze wygladal jak Czernobyl. > > Wredny typ z Ciebie! Zwroc mnie uwage,gdybym podawal nieprawdziwe fakty z zycia Kuronia,bo wrednym kogos nazwac jest latwo,ale udowodnic swoja racje duzo trudniej. > Wiesz dobrze, że nam przykrość sprawiasz takim gadaniem i robisz to!!! Moja wina,ze wy sie w nalogach kochacie? Czy to tak ciezko znalezc kogos w Polsce,ktory bylby przykladem nie tylko dla dzieci do nasladowania. > Nie gadam z Tobą! Zalamany jestem. Czy mam Cie przeprosic? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: CZY BOHATEREM W POLSCE MOZE BYC TYLKO NALOGOW 24.06.04, 00:27 maksimum napisał: > Moja wina,ze wy sie w nalogach kochacie? Od razu trzeba było napisać, że Twoim zdaniem ludzie go kochali właśnie za to, że palił papierosy, a tak tylko głowę zawracasz. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: CZY BOHATEREM W POLSCE MOZE BYC TYLKO NALOGOW 24.06.04, 00:33 goniacy.pielegniarz napisał: > maksimum napisał: > > > > Moja wina,ze wy sie w nalogach kochacie? > > Od razu trzeba było napisać, że Twoim zdaniem ludzie go kochali właśnie za >to, że palił papierosy, a tak tylko głowę zawracasz. Nie moglem az tak upraszczac sprawy,bo ujal mnie tez swoim mundurkiem. Bardzo skromnie wygladal,niemal jak Chinczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: CZY BOHATEREM W POLSCE MOZE BYC TYLKO NALOGOW 24.06.04, 00:32 maksimum napisał: Nie chce mi się gadać z Tobą, bo widzę że nigdy nie zrozumiesz, że pastwienie się nad ledwie ostygłym Kuroniem jest draństwem. Nie mówiąc już o tym, że pewnych rzeczy robić i mówić nie wypada ale tak się wtopiłeś w USA, że zapomniałeś jak cię Matka wychowała! Inną rzeczą jest, że mogłabym Ci tu zrobić długi wywód o ludziach, którzy się zapisali pozytywnie w historii a mieli różne "słabości". Po latach to traci znaczenie, bo zostaje ich dzieło i najważniejsze jest to co w nim zawarte. Przypomnij sobie chociażby Humphreya Bogarta, który był alkoholikiem podobnie jak Spencer Tracy. No i co z tego? Czy to widać w rolach, które zagrali? Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: CZY BOHATEREM W POLSCE MOZE BYC TYLKO NALOGOW 24.06.04, 00:41 basia.basia napisała: > maksimum napisał: > > Nie chce mi się gadać z Tobą, bo widzę że nigdy nie zrozumiesz, > że pastwienie się nad ledwie ostygłym Kuroniem jest draństwem. > Nie mówiąc już o tym, że pewnych rzeczy robić i mówić nie wypada > ale tak się wtopiłeś w USA, że zapomniałeś jak cię Matka wychowała! > > Inną rzeczą jest, że mogłabym Ci tu zrobić długi wywód o ludziach, > którzy się zapisali pozytywnie w historii a mieli różne "słabości". > Po latach to traci znaczenie, bo zostaje ich dzieło i najważniejsze > jest to co w nim zawarte. > Przypomnij sobie chociażby Humphreya Bogarta, który był alkoholikiem > podobnie jak Spencer Tracy. No i co z tego? Czy to widać w rolach, > które zagrali? W srodowisku aktorskim,kiedys tam,BO TERAZ JUZ NIE,bylo calkiem modne wypic i zapalic,bo praca ich byla typowo sezonowa i miedzy jednym filmem a drugim z nudow sie upijali. Nie mozna do tych wolnych strzelcow porownywac polityka,jakim byl Urban,bo od politykow wymaga sie zachowania godnego nasladowania. Aktorow ludzie ogladaja na filmach,a politykow na codzien i maja to byc wybrancy z 38 mln spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogurt Re: CZY BOHATEREM W POLSCE MOZE BYC TYLKO NALOGOW IP: *.chello.pl 24.06.04, 00:55 maksimum napisał: > Zwroc mnie uwage... Ja Ciebie Icek zwracam uwagie, że powinieneś mówić "zwróć mi uwagę" jak chcesz Polaka udawać. > Moja wina,ze wy sie w nalogach kochacie? I nie pchaj się ciągle w oczy z tym swoim fiksum na temat nałogów. Wychodzi na to, żeś ty kryptopalacz i kryptoalkoholik. Albo się sztachnij raz a porządnie przy dobrym piwie i przestań cierpieć z powodu abstynencji, albo zacznij się cieszyć, żeś wolny od nałogów. To obnoszenie się ze swoją abstynecją wygląda na popis fakira a nie na zintegrowaną cześć osobowości. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: CZY BOHATEREM W POLSCE MOZE BYC TYLKO NALOGOW 24.06.04, 00:56 Gość portalu: Jogurt napisał(a): > maksimum napisał: > > > Zwroc mnie uwage... > > Ja Ciebie Icek zwracam uwagie, że powinieneś mówić "zwróć mi uwagę" jak chcesz > Polaka udawać. > > > Moja wina,ze wy sie w nalogach kochacie? > > I nie pchaj się ciągle w oczy z tym swoim fiksum na temat nałogów. Wychodzi na > to, żeś ty kryptopalacz i kryptoalkoholik. Albo się sztachnij raz a porządnie > przy dobrym piwie i przestań cierpieć z powodu abstynencji, albo zacznij się > cieszyć, żeś wolny od nałogów. To obnoszenie się ze swoją abstynecją wygląda na > > popis fakira a nie na zintegrowaną cześć osobowości. :))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: CZY BOHATEREM W POLSCE MOZE BYC TYLKO NALOGOW 24.06.04, 00:59 Gość portalu: Jogurt napisał(a): > maksimum napisał: > > > Zwroc mnie uwage... > > Ja Ciebie Icek zwracam uwagie, że powinieneś mówić "zwróć mi uwagę" jak chcesz > Polaka udawać. > > > Moja wina,ze wy sie w nalogach kochacie? > > I nie pchaj się ciągle w oczy z tym swoim fiksum na temat nałogów. Wychodzi na to, żeś ty kryptopalacz i kryptoalkoholik. Albo się sztachnij raz a porządnie > przy dobrym piwie i przestań cierpieć z powodu abstynencji, albo zacznij się > cieszyć, żeś wolny od nałogów. To obnoszenie się ze swoją abstynecją wygląda >na popis fakira a nie na zintegrowaną cześć osobowości. Tylko nie przyznawaj sie,ze wszystkie moje posty czytasz,bo w tym watku nic na moj temat nie jest napisane. PS. Jak siem ciebie moja odpowiedz podobuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogurt Re: CZY BOHATEREM W POLSCE MOZE BYC TYLKO NALOGOW IP: *.chello.pl 24.06.04, 01:27 maksimum napisał: > Tylko nie przyznawaj sie,ze wszystkie moje posty czytasz,bo w tym watku nic na > moj temat nie jest napisane. Jak zechcę się przyznać, to się przyznam pod warunkiem, że przeczytam. Do wyciągnięcia wniosku wystarczyło kilka twoich wpisów, szczególnie z wątków poświęconych ostanio zmarłym wybitnym Polakom oraz czytanie twoich polemik z innymi forumowiczami. Jak ci braknie argumentów, to adwersarzy chętnie posądzasz o zmącenie umysłu wywołane alkoholem:( > PS. Jak siem ciebie moja odpowiedz podobuje? Jak ty cały. Wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: CZY BOHATEREM W POLSCE MOZE BYC TYLKO NALOGOW 24.06.04, 05:16 Gość portalu: Jogurt napisał(a): > maksimum napisał: > > > Tylko nie przyznawaj sie,ze wszystkie moje posty czytasz,bo w tym watku ni > c na moj temat nie jest napisane. > > Jak zechcę się przyznać, to się przyznam pod warunkiem, że przeczytam. Do > wyciągnięcia wniosku wystarczyło kilka twoich wpisów, szczególnie z wątków > poświęconych ostanio zmarłym wybitnym Polakom oraz czytanie twoich polemik z > innymi forumowiczami. Jak ci braknie argumentów, to adwersarzy chętnie > posądzasz o zmącenie umysłu wywołane alkoholem:( Sam tego nie wymyslilem,bo jest to potwierdzone przez badania naukowe. Nie tylko zmacenie umyslu,ale i zanik szarych komorek. > > PS. Jak siem ciebie moja odpowiedz podobuje? > > Jak ty cały. Wcale. To wypij sobie w Ciemno juz i ci ulzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Jacek Kuroń jest bohaterem IP: *.gdynia.mm.pl 24.06.04, 14:19 maksimum napisał: > Sam tego nie wymyslilem,bo jest to potwierdzone przez badania naukowe. > Nie tylko zmacenie umyslu,ale i zanik szarych komorek. ************************ Jackowi Kuroniowi nic się nie zmąciło. Do końca życia myśl miał klarowną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogurt Re: CZY BOHATEREM W POLSCE MOZE BYC TYLKO NALOGOW IP: *.chello.pl 24.06.04, 17:00 maksimum napisał: > Gość portalu: Jogurt napisał(a): > > > maksimum napisał: > > > > > Tylko nie przyznawaj sie,ze wszystkie moje posty czytasz,bo w tym wat > ku ni > > c na moj temat nie jest napisane. > > > > Jak zechcę się przyznać, to się przyznam pod warunkiem, że przeczytam. Do > > wyciągnięcia wniosku wystarczyło kilka twoich wpisów, szczególnie z wątków > > > poświęconych ostanio zmarłym wybitnym Polakom oraz czytanie twoich polemik > z > > innymi forumowiczami. Jak ci braknie argumentów, to adwersarzy chętnie > > posądzasz o zmącenie umysłu wywołane alkoholem:( > > Sam tego nie wymyslilem,bo jest to potwierdzone przez badania naukowe. > Nie tylko zmacenie umyslu,ale i zanik szarych komorek. Co jest potwierdzone naukowo? To, że inni forumowicze polemizują z topbą pod wpływem? Na twoje posądzenia znalzły się naukowe dowody? > > > PS. Jak siem ciebie moja odpowiedz podobuje? > > > > Jak ty cały. Wcale. > > To wypij sobie w Ciemno juz i ci ulzy. O właśnie:))) Dlaczego sądzisz, że mnie coś przygniata, że potrzebuję ulgi? Świetnie się czuję. Twoja odpowiedź świadczy, że to ty masz jakiś problem, np. nie potrafisz prowadź rzeczowej wymiany zdań. Na szczęście mnie twa osoba nie interesuje aż tak bardzo, żeby gadać o tym w nieskończoność. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan katofaszystowscy bolszewicy to sepy ! Pluc na nich IP: 200.52.4.* 24.06.04, 01:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Re: Jackowi Kuroniowi radomianie IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 23.06.04, 23:27 Co tam macieju robisz w Nowym Jorku? Szorujesz kible? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: Jackowi Kuroniowi radomianie IP: *.ny325.east.verizon.net 23.06.04, 23:35 Probuje sobie przypomniec choc jednego ministra w rzadach Reagana,Busha,Clintona,Busha syna,ktory pije i pali i wybaczcie moi drodzy,ale ZADEN nie przychodzi na mysl. E.Kennedy lubial wypic,ale nie pali i jest tylko w Kongresie. Odpowiedz Link Zgłoś
users Re: Jackowi Kuroniowi radomianie 23.06.04, 23:44 Ta wypowiedź oznacza jedynie, że nie możesz sobie przypomnieć. A to nie uzasadnia szargania pamięci człowieka, którego bilans życia jest jak mało kogo tak bardzo pozytywny (bez bezkrytycznej gloryfikacji). A co Ty zrobiłeś dla Polski? Za co ja mógłbym być Ci wdzięczny? Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Jackowi Kuroniowi radomianie 23.06.04, 23:53 users napisał: > Ta wypowiedź oznacza jedynie, że nie możesz sobie przypomnieć. > A to nie uzasadnia szargania pamięci człowieka, którego bilans życia jest jak > mało kogo tak bardzo pozytywny (bez bezkrytycznej gloryfikacji). > A co Ty zrobiłeś dla Polski? Za co ja mógłbym być Ci wdzięczny? Przyznam szczerze ,ze probowalem,ale komuna mnie powalila na plecy i dalem sobie spokoj. Jak sobie dobrze przypominam,Jacek byl zatwardzialym komunista swego czasu,jak majatek mojego dziadka byl grabiony. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie czesc jackowi kuroniowi 24.06.04, 18:30 maksimum napisał: > users napisał: > > > Ta wypowiedź oznacza jedynie, że nie możesz sobie przypomnieć. > > A to nie uzasadnia szargania pamięci człowieka, którego bilans życia jest > jak > > mało kogo tak bardzo pozytywny (bez bezkrytycznej gloryfikacji). > > A co Ty zrobiłeś dla Polski? Za co ja mógłbym być Ci wdzięczny? > > Przyznam szczerze ,ze probowalem,ale komuna mnie powalila na plecy i dalem > sobie spokoj. no wlasnie. a jacek kuron sobie nie dal spokoju i uczestniczyl w powalaniu komuny. on wygral z komuna a ty z nalogiem nikotynowym. on sie nie chwalil a ty tak. on byl wrogiem zamordyzmu ktorego ty jestes zwolennikiem. on lubil ludzi a ty myslisz tylko o sobie. on o tobie (jak my wszyscy) nigdy nie slyszal a ciebie jego sukces w oczy razi tak ze jadem plujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Jackowi Kuroniowi radomianie IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 23.06.04, 23:51 No to wyobraź sobie, że Bush (junior) JEST ALKOHOLIKIEM! Nie zadawaj pytań, jeśli nie znasz odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Jackowi Kuroniowi radomianie 23.06.04, 23:55 Gość portalu: wojtek napisał(a): > No to wyobraź sobie, że Bush (junior) JEST ALKOHOLIKIEM! > Nie zadawaj pytań, jeśli nie znasz odpowiedzi Bush junior nie ukrywal,ze popijal,ale dawno przestal. Teraz najwyzej sie precelkiem zakrztusi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan zanim wyjechales pracowales w UB ? IP: *.man.poznan.pl 24.06.04, 01:06 Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Jackowi Kuroniowi radomianie 23.06.04, 23:49 Gość portalu: Krzysztof K. napisał(a): > Co tam macieju robisz w Nowym Jorku? Szorujesz kible? Nie jestem fachowcem,ale jak ci smrod z twojego domowego sracza przeszkadza w pisaniu na komputerze,to sprobuj najpierw opuscic klape od sedesu i daj znac czy pomoglo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Jackowi Kuroniowi radomianie IP: *.gdynia.mm.pl 24.06.04, 14:29 maksimum napisał: > > Nie jestem fachowcem,ale jak ci smrod z twojego domowego sracza przeszkadza w > pisaniu na komputerze,to sprobuj najpierw opuscic klape od sedesu i daj znac > czy pomoglo! ************************ Samo zamknięcie klapy nie wystarcza. Niezbędne jest jeszcze spuszczenie wody. Braki w tym przedmiocie oznaczają, nie tyle brak fachowości, co brak kultury. Ale czegóż spodziewać się po osobniku, po którym wodę spuszcza mamusia (bo jak inaczej wytłumaczyć takie luki w wiedzy?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogurt Re: Jackowi Kuroniowi radomianie IP: *.chello.pl 24.06.04, 00:57 A warszawiacy już wystąpili z jakąś inicjatywą? Panie prezydencie Kaczyński - wstyd, że stolica zasypia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Twoj idol Giertych wtedy lizal d.. komunistom IP: 203.87.132.* 24.06.04, 01:00 Kiedy Kuron walczyl o Polske, LPRacki faszystowski sepie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kagan Re: Jackowi Kuroniowi radomianie IP: *.crowley.pl 24.06.04, 09:52 W podziekowaniu za masowe bezrobocie w ich regionie...;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Jacek Kuroń nie został zatwierdzony, IP: *.gdynia.mm.pl 24.06.04, 14:35 jako bohater przez amerykańskich sojuszników i to boli co niektórych. Śmierć Jacka Kuronia przypomniała nam, kto naprawdę walczył o Polskę i jaką cenę za to zapłacił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kagan Re: Jacek Kuroń nie został zatwierdzony, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 14:42 Kuron nie walczyl o Polske, ale o interesy syjonistycznego kapitalu... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ SOCJALISTA KURON BYL PRZECIWNY WOJNIE W IRAKU IP: *.ny325.east.verizon.net 24.06.04, 16:19 Mial zamilowanie do dyktatur ze swoich mlodzienczych lat i pewno lubil Saddama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: SOCJALISTA KURON BYL PRZECIWNY WOJNIE W IRAKU IP: *.e-loko.pl 24.06.04, 21:15 Pierwsze slysze, ze tow. Kuron sie wylamal z dyscypliny partyjnej w SLD-UP- SDPL... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: SOCJALISTA KURON BYL PRZECIWNY WOJNIE W IRAKU IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.04, 22:09 niewiele czytasz jak na pracownika naukowego.mozesz sobie nadrobic: w nowym przekroju sa powtorzone duze fragmenty swietnego wywiadu Najsztuba z Jackiem Kuroniem z kwietnia ub.roku na temat wojny w Iraku. A o tej dyscyplinie partyjnej to strasznie prymitywne,na niewiele cie jakos stac jak na naukowca.chyba jednak sciemniasz na swoj temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: SOCJALISTA KURON BYL PRZECIWNY WOJNIE W IRAKU IP: *.e-loko.pl 24.06.04, 22:15 Najsztub to znay syjonista, wiec osobnik niegodny zaufania... A praca naukowa nie polega na czytaniu zydowskiej prop-agitki zwanej PRZEKROJ... Dyscyplina partyjan to zas fakt, znany tez z Westminsteru, gdzie partie polityczne wprowadzily instytucje whipa, czyli posla podlegajacego szefowi partii, ktory pilnuje aby reszta poslow glosowala zgodnie z wola owego szefa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOJTEK Re: SOCJALISTA KURON BYL PRZECIWNY WOJNIE W IRAKU IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 25.06.04, 00:48 Ty już nawet nie jetsś szczur. Jesteś zwykła dziwka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek kagan. Znowu ktoś kanał otworzył? IP: *.unicity.pl / 80.51.254.* 25.06.04, 00:46 Przez nieuwagę/ Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Strach w ludzkich oczach upokorzenie 24.06.04, 16:34 Jak widac po niektórych postach ludzie nie zdają sobie sprawy co znaczyło wówczas pomaganie robotnikom z Radomia. Piosenka Kelusa nie przedstawia faktów, to refleksja, która oddaje tamten klimat. Jeśli ktoś jest wrażliwy, to zrozumie, jeśli sztywny jak pała gliniarza, to będzie pluł dalej... Jan Krzysztof Kelus: "Ballada o szosie E7" Czerwony Radom pamiętam siny Jak zbite pałką ludzkie plecy Szosę E7 na dworcach gliny Jakieś pieniądze jakieś adresy Czerwiec nas zastał z dala od miasta Jesienią Konrad już na nas czekał Pierwsze pieniądze właśnie zebrano Pojechaliśmy - ktoś musiał jechać. Naprawę trzeba było coś zrobić Naprawdę gliny były na dworcach I stąd to całe nasze jeżdżenie Szosą E7 - dziwny autostop Czerwony Radom pamiętam siny Jak zbite pałką ludzkie plecy Szosę E7 na dworcach gliny Jakieś pieniądze jakieś adresy Strach w ludzkich oczach upokorzenie W spotniałych palcach świstki wyroków Pamięć odbitą na ścieżkach zdrowia Listy z więzienia lekarz adwokat Nadziei miałem bardzo niewiele Że na coś przyda się to jeżdżenie Mówiąc po prostu raczej myślałem Że to się znowu skończy więzieniem Sto kilometrów - to niedaleko Można się było w końcu pocieszać Logicznie biorąc mógł ktoś im spalić Miejski komitet w miasteczku Cieszyn Czerwony Radom pamiętam siny Jak zbite pałką ludzkie plecy Szosę E7 na dworcach gliny Jakieś pieniądze jakieś adresy Strach w ludzkich oczach upokorzenie W spotniałych palcach świstki wyroków Pamięć odbitą na ścieżkach zdrowia Listy z więzienia lekarz adwokat Kuba jeździła zwykle w soboty Wracała stamtąd jakby z daleka Pamiętam dobrze te jej powroty Każdy z nas wolał jeździć niż czekać Ta moja żona jest taka drobna Czasem jest całkiem trudno uwierzyć Że przesiedziała w więzieniu dłużej Niż ta wariatka Angela Davis Szosa E7 - znajoma szosa Jak na gitarze akord E7 Długie wieczory oczekiwania Kuba wracała ze świeżym chlebem To był jej taki prywatny pomysł Kiedy myślała że za nią idą Stanęła w zwykłej kolejce w sklepie Gdy wyszła z siatką tajniak już spłynął Czerwony Radom pamiętam siny Jak zbite pałką ludzkie plecy Szosę E7 na dworcach gliny Jakieś pieniądze jakieś adresy A tak naprawdę lubiłem tylko Z tego Radomia po prostu wracać Zmęczony z lewej profil kierowcy Nocna E7 i wozów światła W szumie silnika strzępy rozmowy Wspólne patrzenie na szosy wstęgę Ta romantyczna tania sceneria Co z urzędnika robi włóczęgę Na różnych szosach jadąc nocami Wiem że się Radom przypomni jeszcze Gdy wycieraczki będą zmazywać Półkola w kroplach rzadkiego deszczu Czerwony Radom pamiętam siny Jak zbite pałką ludzkie plecy Szosę E7 na dworcach gliny Jakieś pieniądze jakieś adresy Strach w ludzkich oczach upokorzenie W spotniałych palcach świstki wyroków Pamięć odbitą na ścieżkach zdrowia Listy z więzienia lekarz adwokat Szum zagłuszaczki - to o Radomiu Jak o procesach mówią już Brzeskich Znowu jesteśmy z dala od miasta Co też tam słychać u Romaszewskich Kuba coś mówi że nie rozumie Przy mikrofonie ktoś ponoć zasłabł To już naprawdę pięć lat minęło Znowu jesteśmy z dala od miasta I tylko nie wiem czy będę umiał Znowu pojechać szosą E-ileś Gdy przyjdzie pora i co odpowiem Gdy ktoś mnie spyta "Gdzie wtedy byłeś?" Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Strach w ludzkich oczach upokorzenie 24.06.04, 17:37 leszek.sopot napisał: > Jak widac po niektórych postach ludzie nie zdają sobie sprawy co znaczyło > wówczas pomaganie robotnikom z Radomia. Piosenka Kelusa nie przedstawia faktów, to refleksja, która oddaje tamten klimat. Jeśli ktoś jest wrażliwy, to > zrozumie, jeśli sztywny jak pała gliniarza, to będzie pluł dalej... Nie moglem byc w Radomiu,bo bylem w Ursusie. > Jan Krzysztof Kelus: "Ballada o szosie E7" > > Czerwony Radom pamiętam siny > Jak zbite pałką ludzkie plecy > Szosę E7 na dworcach gliny > Jakieś pieniądze jakieś adresy > > Czerwiec nas zastał z dala od miasta > Jesienią Konrad już na nas czekał > Pierwsze pieniądze właśnie zebrano > Pojechaliśmy - ktoś musiał jechać. > > Naprawę trzeba było coś zrobić > Naprawdę gliny były na dworcach > I stąd to całe nasze jeżdżenie > Szosą E7 - dziwny autostop > > Czerwony Radom pamiętam siny > Jak zbite pałką ludzkie plecy > Szosę E7 na dworcach gliny > Jakieś pieniądze jakieś adresy > > Strach w ludzkich oczach upokorzenie > W spotniałych palcach świstki wyroków > Pamięć odbitą na ścieżkach zdrowia > Listy z więzienia lekarz adwokat > > Nadziei miałem bardzo niewiele > Że na coś przyda się to jeżdżenie > Mówiąc po prostu raczej myślałem > Że to się znowu skończy więzieniem > > Sto kilometrów - to niedaleko > Można się było w końcu pocieszać > Logicznie biorąc mógł ktoś im spalić > Miejski komitet w miasteczku Cieszyn > > Czerwony Radom pamiętam siny > Jak zbite pałką ludzkie plecy > Szosę E7 na dworcach gliny > Jakieś pieniądze jakieś adresy > > Strach w ludzkich oczach upokorzenie > W spotniałych palcach świstki wyroków > Pamięć odbitą na ścieżkach zdrowia > Listy z więzienia lekarz adwokat > > Kuba jeździła zwykle w soboty > Wracała stamtąd jakby z daleka > Pamiętam dobrze te jej powroty > Każdy z nas wolał jeździć niż czekać > > Ta moja żona jest taka drobna > Czasem jest całkiem trudno uwierzyć > Że przesiedziała w więzieniu dłużej > Niż ta wariatka Angela Davis > > Szosa E7 - znajoma szosa > Jak na gitarze akord E7 > Długie wieczory oczekiwania > Kuba wracała ze świeżym chlebem > > To był jej taki prywatny pomysł > Kiedy myślała że za nią idą > Stanęła w zwykłej kolejce w sklepie > Gdy wyszła z siatką tajniak już spłynął > > Czerwony Radom pamiętam siny > Jak zbite pałką ludzkie plecy > Szosę E7 na dworcach gliny > Jakieś pieniądze jakieś adresy > > A tak naprawdę lubiłem tylko > Z tego Radomia po prostu wracać > Zmęczony z lewej profil kierowcy > Nocna E7 i wozów światła > > W szumie silnika strzępy rozmowy > Wspólne patrzenie na szosy wstęgę > Ta romantyczna tania sceneria > Co z urzędnika robi włóczęgę > > Na różnych szosach jadąc nocami > Wiem że się Radom przypomni jeszcze > Gdy wycieraczki będą zmazywać > Półkola w kroplach rzadkiego deszczu > > Czerwony Radom pamiętam siny > Jak zbite pałką ludzkie plecy > Szosę E7 na dworcach gliny > Jakieś pieniądze jakieś adresy > > Strach w ludzkich oczach upokorzenie > W spotniałych palcach świstki wyroków > Pamięć odbitą na ścieżkach zdrowia > Listy z więzienia lekarz adwokat > > Szum zagłuszaczki - to o Radomiu > Jak o procesach mówią już Brzeskich > Znowu jesteśmy z dala od miasta > Co też tam słychać u Romaszewskich > > Kuba coś mówi że nie rozumie > Przy mikrofonie ktoś ponoć zasłabł > To już naprawdę pięć lat minęło > Znowu jesteśmy z dala od miasta > > I tylko nie wiem czy będę umiał > Znowu pojechać szosą E-ileś > Gdy przyjdzie pora i co odpowiem > Gdy ktoś mnie spyta "Gdzie wtedy byłeś?" Odpowiedz Link Zgłoś
behemot.to.kot Re: Strach w ludzkich oczach upokorzenie 24.06.04, 17:44 maksimum napisał: > Nie moglem byc w Radomiu,bo bylem w Ursusie. > a co tam robiłeś? - pytanie z gatunku poważnych przecież przebywanie tam mogło być bardziej szkodliwe niż palenie! jesteś niekonsekwentny czy też nawróciłeś się później? Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Strach w ludzkich oczach upokorzenie 24.06.04, 22:12 behemot.to.kot napisał: > maksimum napisał: > > > Nie moglem byc w Radomiu,bo bylem w Ursusie. > > > > a co tam robiłeś? - pytanie z gatunku poważnych Tego brakuje,zebym ja takich glupkow jak ty uwazal za powaznych ludzi. > przecież przebywanie tam mogło być bardziej szkodliwe niż palenie! jesteś > niekonsekwentny czy też nawróciłeś się później? Odpowiedz Link Zgłoś
behemot.to.kot Re: Strach w ludzkich oczach upokorzenie 25.06.04, 08:51 w takim razie: > > a co tam robiłeś? - pytanie z gatunku nie-poważnych może na to dasz radę odpowiedzieć, nieglupku szanowny? Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Strach w ludzkich oczach upokorzenie 24.06.04, 19:39 Pożyczyłem i oddaję forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=9346918&a=13707851 Przydałby sięjakiś większy i osobny pakiet n.t. R'76 i S'80 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny no to z tego, że pił? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 20:14 Co to za argumenty? Wstyd mi za was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: no to z tego, że pił? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.04, 20:36 Nie uzywaj liczby mnogiej.to jakis chory osobnik z ameryki nie moze sie pogodzic z nalogami Kuronia.jakim to trzeba byc idiota,zeby w ogole nie widziec wielkosci Jacka Kuronia:jego odwagi,dobroci, szlachetnosci,madrosci i wrazliwosci. I ten buc ma czelnosc otwierac taki kretynski watek,ktory na dobra sprawe powiniem byc przez giwi zdjety.Zalosny,sfrustrowany zawistniku - wstap do jakiejs organizacji antyalkoholowej czy antynikotynowej i odczep sie od ludzi,ktorych wielkosci nie potrafisz swoim ptasim mozdzkiem ogarnac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan kazdy by zaczal pic IP: 207.8.131.* 24.06.04, 23:32 Gdyby zobaczyl dla jakich bucow walczyl i siedzial w wiezeiniu. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot "Świety człowiek Jacek" 24.06.04, 20:59 O Jacku też śpiewano już w 1981 roku. Świat się chyba zmienił na gorsze, skoro w 1981 roku tylko czerwoni rzucali oszczerstwa na Kuronia, a teraz... Fragment piosenki JKK: "Mój przyjaciel Jacek co bym nie wymyslił mówi, że się musze ustrzec nienawiści Siedzi w kucki, patrzy spod przymkniętych powek mówi - "nawet ubek też jest brat i człowiek" Świety człowiek Jacek albo nawiedzony bo mu przecież tyle dokuczył czerwony" No to może jednak jeszcze całość, dla tych co myślą tylko o sobie, o swoich żalach, pretensjach do świata, do ludzi, do siebie samych i pachają się tu na forum ze swymi niewybrednymi postami. Na marginesie: Jak brzmią w uszach, co plują, słowa Kelusa o Jacku, że mówił "nawet ubek też jest brat i człowiek"... (być może cały tekst się nie zmieści) Przypowieść o jeżach Jan Krzysztof Kelus 1981, lato A ja sobie jeżdżę na motorowerze i nocą na szosie łapię w worek jeże Może jestem wariat lecz nie jestem głupi tak szybko nie jeżdże by jeża utrupić Czasem ktoś się spyta gdy zajrzy do wora czy to jest na zupę czy to na doktorat Wariackie papiery i dyplom doktora który nie pomoże kiedy będziesz chora Pytają znajomi co ja zrobię wreszcie i gdzie się podziewam gdy mnie nie ma w mieście Mówię im oglednie że z moją kobitą hodujemy pszczoły pod ruską granicą Pod ruską granicą? To bardzo ciekawe gliny w tym węszyły polityczną sprawę PIOSENKA PIOSENKA JAK TA PROSTYTUTKA UDAJĘ WESOŁĄ A NAPRAWDĘ SMUTNA Jeż jest pod ochroną lecz to biedne zwierzę gdy zobaczy szosę zaraz się nabierze Woli głupie bydle od trawy i chaszczy szosę - i samochód zaraz go roz-płaszczy Gdy pędzicie nocą w waszych samochodach coś wam mignie w swiatłach nawet wam nie szkoda Pomyślicie sobie że to gówna kupka popedzicie dalej nie widzicie trupka Co innego pieszy - człowek nie jest drewno - wałęsa się szosą i widzi niejedno WAŁĘSA WAŁĘSA - z przeproszeniem LEcha - człowiek się szosami a życie ucieka... Mój przyjaciel Jacek co bym nie wymyslił mówi, że się musze ustrzec nienawiści Siedzi w kucki, patrzy spod przymkniętych powek mówi - "nawet ubek też jest brat i człowiek" Świety człowiek Jacek albo nawiedzony bo mu przecież tyle dokuczył czerwony WARIACKIE PAPIERY i obsesja czysta miało być o jeżach nie o komunistach Ja od nienawiści oraz od hałasu zamist uciec w buddyzm chronię się do lasu Pierwszą stronę gazet oglądnę pod brzozą a w gazetach zdjęcia z albumu Lombrozo Wejrzę w siebie - sprawdzę - nie ma nienawiści uzyje gazety kiedy mnie przeczyści Trzeba wreszcie skończyć z tą obsesją czystą siędę se pod dębem otworzę tranzystor A tu zagłuszaczki ten kurewski poryk i sam się w kieszeni otwiera scyzoryk REWOLWER! DYNAMIT! znów obsesja czysta miało być o jeżach nie o terrorystach Lecz póki co jeżdżę na motorowerze i nocą na szosach łapię w worek jeże Gdy worek napełnię za rzeke zanosze jeże powypuszczam daleko od szosy Jeże z worka chyłkiem chowają się w krzakach a ja myślę o tych które szlag potrafiał Każdy taki bydlak pomylił się srogo sądząc ze bezpiecznie iść wygodną drogą Tutaj warto zrobić historyczny przytyk że co drugi folksdojcz by real-polityk WARIACKIE PAPIERY i obsesja czysta miało być o jeżach nie o komunistach... Z KARIERĄ Z KARIERĄ tak jak z prostytutką zaczynasz wesoło a po wszystkim smutno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jac Oj glupis ty Maciej... IP: 213.56.66.* 25.06.04, 00:16 Oj glupis ty Maciej, glupi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzich Re: Oj glupis ty Maciej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 00:57 Ludzie, dajcie sobie spokój! Przecież te różne Macieje, Kagany itp. są na etatach. Wy się denerwujecie, a oni po prostu zarabiają na chleb. Najlepiej ich ignorować, wtedy szybko stracą robotę. Sami sobie będą odpisywać? Jak długo? Szef się zorientuje, że facet nie wzbudza rezonansu i wyleje na zbitą mordę. Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Oj glupiś ty 25.06.04, 01:17 Czy tutejsi- mądrzy oj mądrzy,mogą mi przetłumaczyć na czym polega ich wyższość? Z treści wpisów ona, ta mondrość, nijak nie wygląda, że jest. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum JECEK BOHATEREM SOCJALISTOW 25.06.04, 05:03 Gość portalu: maruda napisał(a): > maksimum napisał: > > > Sam tego nie wymyslilem,bo jest to potwierdzone przez badania naukowe. > > Nie tylko zmacenie umyslu,ale i zanik szarych komorek. > > ************************ > > Jackowi Kuroniowi nic się nie zmąciło. Do końca życia myśl miał klarowną. Od kiedy z komunisty przeksztalcil sie w socjaliste,mial klarowna mysl socjalistyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TLUMACZENIE Re: Oj glupiś ty IP: 213.56.66.* 26.06.04, 00:38 już- Dajemy radę Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum [...] 26.06.04, 00:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Niech wypisze się z tego wątka 26.06.04, 01:02 maksymalnie beznajdziejny gość. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: WPISZ SIE DO WATKA "CIEMNO JUZ" 26.06.04, 01:27 maksimum napisał: > Gość portalu: TLUMACZENIE napisał(a): > > > już- Dajemy radę > > Tam som sami intelektualisci. > ---------------------------------------------------- > -TYLKO nie podnos im tam poziomu literackiego!!!!!!!!!! > Bo moga cie za kare zniszczyc. Ty chyba Iza nie wstydzisz sie tego co piszesz w tym swoim "Ciemniaczku" ? Bo przeciez tam jest sama prawda i cale zycie! Jacek Kuron i Jacek Kaczmarski tez sie nie wstydzili ze wodeczke zakaszali dymkiem i na co im przyszlo popatrz. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Żadnej kultury i wyczucia 26.06.04, 01:35 Jeśli ktoś jest wrażliwy, to zrozumie, jeśli sztywny jak pała gliniarza, to będzie pluł dalej... Ciebie wcale nie interesuje ani Kaczmarski ani Kuroń, ty po prostu masz zafiksowane jakies porachunki z pewnymi osobami na forum i chcąc ich obrazić czy dokuczyć, piszesz jak uczeń z podstawówki o rzeczach przy których ani zdrowie ani pieniądze nie mają znaczenia - czyli o ideałach i walce o wolnej Polsce. Jest ci to obce i nie rozumiesz tego. Pisz o tym na czym się znasz, inaczej wychodzisz tylko na wielce niekulturalna i obskurną osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Żadnej kultury i wyczucia ZGADZA SIE 26.06.04, 01:50 leszek.sopot napisał: > Jeśli ktoś jest wrażliwy, to zrozumie, jeśli sztywny jak pała gliniarza, to > będzie pluł dalej... Nie rozumiesz chlopcze drogi,ze tu nie ma zadnego plucia,a jest realna ocena zycia i tworczosci twoich idoli. Kuron byl komunista,ktory przemienil sie w socjaliste i TO JEST FAKT I NIE MA TU ZADNEGO PLUCIA. Domyslam sie ,ze Kuron plul jak pil i palil,bo robia to wszyscy nalogowcy tak przed jak i po zalapaniu sie na raka. Ja mu raka gardla nie podrzucilem,tylko tacy jak ty,ktorzy uwielbiali go za dzialalnosc komunistyczno-socjalistyczna,a nie zwrocili mu uwagi na to,ze nalogi swiadcza o slabosci charakteru. Ja nie mam zwyczaju wzorowac sie na ludziach,ktorzy nie maja sily woli,by przezwyciezyc swoje slabosci. TY CALY CZAS PLUJESZ NA MNIE,ALE JESTES ZA MALO INTELIGENTNY,ZEBY ZORIENTOWAC SIE KIEDY TO CZYNISZ. > Ciebie wcale nie interesuje ani Kaczmarski ani Kuroń, ty po prostu masz > zafiksowane jakies porachunki z pewnymi osobami na forum i chcąc ich obrazić > czy dokuczyć, O jakich porachunkach ty piszesz? NIKT na tym forum nawet w polowie nie pisze tak ciekawie i inteligentnie jak ja i w zwiazku z tym nie ma sie z kim tu potyczkowac. > piszesz jak uczeń z podstawówki o rzeczach przy których ani > zdrowie ani pieniądze nie mają znaczenia - czyli o ideałach i walce o wolnej > Polsce. Nie rozsmieszaj z tymi idealami,bo zaczynasz jak dzieciak w podstawowce. > Jest ci to obce i nie rozumiesz tego. A ty jestes tu po to,zeby mnie cokolwiek wytlumaczyc. Zgadlem? Czy ty na tyle slepy jestes,zebys nie widzial,ze styl twojego pisania,ze o logice nie wspomne,to jest podstawowka i to marnej jakosci w porownaniu z tym co ja pisze???? > Pisz o tym na czym się znasz, > inaczej wychodzisz tylko na wielce niekulturalna i obskurną osobę. A ty jestes pseudointelektualista,ktory bedzie MNIE ocenial! Niezle to sobie wymysliles. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: Żadnej kultury i wyczucia ZGADZA SIE IP: 213.56.66.* 26.06.04, 01:58 maksimum glupoty minimum madrosci Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Żadnej kultury i wyczucia ZGADZA SIE 26.06.04, 02:07 Co świadczy o człowieku, który tak sam się ocenia: maksimum napisał: > NIKT na tym forum nawet w polowie nie pisze tak ciekawie i inteligentnie jak ja i w zwiazku z tym nie ma sie z kim tu potyczkowac. > Czy ty na tyle slepy jestes,zebys nie widzial,ze styl twojego pisania,ze o > logice nie wspomne,to jest podstawowka i to marnej jakosci w porownaniu z tym > co ja pisze???? > > A ty jestes pseudointelektualista,ktory bedzie MNIE ocenial! > Niezle to sobie wymysliles. Wiesz, co się w Polsce o takich jak ty myśli i mówi, więc ja nie musze tego pisać. Masz radochę tylko wtedy, gdy ktoś po twoich chamskich uwagach zareaguje, bo reaguje zapewne tylko z powodu ich obrażającego charakteru a nie z powodu ciekawość twoich postów. Jeżeli nie chcesz by oceniano twoje posty to po co piszesz - być może z tego powodu, że jest to twoja jedyna możliwość własnej ekspresji... Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Żadnej kultury i wyczucia ZGADZA SIE 26.06.04, 02:15 leszek.sopot napisał: > Co świadczy o człowieku, który tak sam się ocenia: > > maksimum napisał: > > NIKT na tym forum nawet w polowie nie pisze tak ciekawie i inteligentnie j > ak > ja i w zwiazku z tym nie ma sie z kim tu potyczkowac. > > Czy ty na tyle slepy jestes,zebys nie widzial,ze styl twojego pisania,ze o > > > logice nie wspomne,to jest podstawowka i to marnej jakosci w porownaniu z > tym co ja pisze???? > > > > A ty jestes pseudointelektualista,ktory bedzie MNIE ocenial! > > Niezle to sobie wymysliles. > > Wiesz, co się w Polsce o takich jak ty myśli i mówi, więc ja nie musze tego > pisać. Wiem,bo moge poczytac "Ciemno juz". > Masz radochę tylko wtedy, gdy ktoś po twoich chamskich uwagach > zareaguje, bo reaguje zapewne tylko z powodu ich obrażającego charakteru a nie z powodu ciekawość twoich postów. Jeżeli nie chcesz by oceniano twoje posty to po co piszesz - być może z tego powodu, że jest to twoja jedyna możliwość > własnej ekspresji... Nie rozsmieszaj mnie. Ja niemal codziennie gram w koszykowke,a jutro rano jade do Milford pograc w ping-ponga,tenisa,bilarda,poplywac troche bo pogoda bedzie bardzo ladna. Poza tym lubie dzieciakom troche swiata pokazac,bo moj 9 i pol letni syn w ping- ponga juz doroslych ogrywa. Pisuje na tym forum,by dac wam mozliwosc podciagniecia troche poziomu,bo beze mnie,to by straszna mielizna tu byla. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Żadnej kultury i wyczucia ZGADZA SIE 26.06.04, 02:21 maksimum napisał: > Pisuje na tym forum,by dac wam mozliwosc podciagniecia troche poziomu,bo beze > mnie,to by straszna mielizna tu byla. Bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Żadnej kultury i wyczucia ZGADZA SIE 26.06.04, 02:27 leszek.sopot napisał: > maksimum napisał: > > Pisuje na tym forum,by dac wam mozliwosc podciagniecia troche poziomu,bo b > eze > > mnie,to by straszna mielizna tu byla. > > Bez komentarza... Nareszcie czaisz,ze powinienes mniej pisac,a wiecej czytac i sie uczyc. Caly czas chodzi o podniesienie poziomu tego forum. Pozdr Maciej Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Żadnej kultury i wyczucia ZGADZA SIE 26.06.04, 02:31 maksimum napisał: > Caly czas chodzi o podniesienie poziomu tego forum. Bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum PEWNO NIE PAMIETASZ NIEKTORYCH FAKTOW Z PRZESZLOSC 26.06.04, 02:31 Gość portalu: t.polkan c.d. napisał(a): > Kuron-dobry pasterz. W czasach aktywnej dzialalnosci tow. Kuronia, mialem > nieszczescie uczeszczac do szkoly TPD (Towarzystwo Przyjaciol Dzieci-ladnie to brzmi, prawda?)-sieci szkol najbardziej komunizujacych dzieci i mlodziez. Nie pamietam nazwiska Kuronia, natomiast doskonale pamietam likwidacje ZHP i > utworzenie czerwonego harcerstwa ze wszystkimi atrybutami organizacji > sowieckich pionierow jak np. czerwone chusty, haslo: „badz gotow” o > dzew.”zawsze > gotow”, (bud gatow-wsjegda gatow). Wieczornice ZMP i obowiazkowe gazetki > scienne. To byla dziedzina dzialalnosci Kuronia zgodna z jedynie sluszna linia > parti. Pamietam rowniez sprytne indagacje nas-dzieci, czy w domu slucha sie > takich audycji z sygnalem:bum-bum-bum-bum (tak zaczynal sie program radia > BBC).To byly metody, w ktorych wyzywal sie wasz idol. A na pierwszych latach studiow socjalistyczni asystenci decydowali,kto bedzie sie nadawal na przyszle role kierownicze w kochanym socjalizmie,a kogo trzeba systemowo utracac. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: PEWNO NIE PAMIETASZ NIEKTORYCH FAKTOW Z PRZES 26.06.04, 03:00 Gość portalu: Mnietek napisał(a): > większy i nieustający ponieważ Jacek dosłownie ogrzewał nas swoim ciepłem, > wrażliwością na krzywdę (kto dziś nie pamięta tej uśmiechniętej buzi nad kotłem > pełnym strawy...). Tak. W czasach powszechnej zgnilizny, czasach relatywizmu > moralnego zabraknie na głosu znaczącego, grzmiącego, nieszablonowego wzorca > wybijającego się ponad przeciętność tak zdominowaną przez konsupcyjny tryb > życia. Pustkę, która wytworzyła się wraz z Jego odejściem można porównać tylko > do Czarnej Dziury na niebie. Raźniej nam będzie jeśli zagości w naszych > skołatanych żalem sercach świadomość, że gdzieś Tam, z Góry patrzy na nas Nasze > Słoneczko - radosne, opiekujące się nami, rzucające swój wesolutki cień ma > szarość codzienności od której Pan Jacek się oderwał już szczęśliwie. Nie zazna > tam podłości, opluwania i kalumni, których tu mu nie szczędzono. > Wywlekano "najcięższe działa", że niby "czerwony" był, jakimś walterocem > przezywano - a On dumnie stał i nadal się uśmiechał. Dziękujemy Ci za to Jacku, > że nauczyłeś nas jak postępować z ludźmi nieprzyjaznymi, ludźmi "wilkami". Twa > nauka nie pójdzie w przysłowiowy las. Żeganaj i baw się Tam dobrze bo tu nie > zaznałeś radości, na którą całym swoim życiem zasłużyłeś. Cześć Twej Pamięci. I za ta skromnosc podkreslana kurtka dzinsowa tez ci Jacku dziekujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum BEZ KURONIA KOR TEZ ISTNIAL 26.06.04, 06:26 Gość portalu: t.polkan napisał(a): > Jak wam brak argumentu to pozostaje wam zawsze pomowienie o esbectwo.Ciemnoto z Nowej Wsi, bez Kuronia KOR tez istnial. Bo KOR byl utworzony m.in. przez Haline Mikolajska, Jana Olszewskiego,Lipinskiego i wielu innych bez przeszlosci rezimu > komunistycznego.Pogrzeb s.p. Haliny Mikolajskiej-zaszczutej przez esbekow- >nie mial takiego naglosnienia. Moze dlatego,ze byla katoliczka i nie miala slabosci do wodki i papierosow jak Kuron? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Żadnej kultury i wyczucia ZGADZA SIE 26.06.04, 09:40 leszek.sopot napisał: > maksimum napisał: > > Pisuje na tym forum,by dac wam mozliwosc podciagniecia troche poziomu,bo b > eze > > mnie,to by straszna mielizna tu by była Maciek, przestań za przeproszeniem pierdolić albo idź to robić gdzie indziej!!!!!!!!!!!!!!! Twoje "refleksje" o życiu i śmierci Kuronia, Kaczmarskiego, Sadowskiej, to najbardziej obrzydliwe i podłe rzeczy jakie czytałam na forum. Płakać mi się chce jak to czytam, jak można wypisywać takie rzeczy??? Jakim Ty jesteś człowiekiem??? Nie masz żadnych hamulców??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzich Re: Żadnej kultury i wyczucia ZGADZA SIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 09:56 Droga Kataryno! Najlepiej ich olewać. Po prostu - nie odpisywać, tylko ignorować. My się denerwujemy, a oni tu zarabiają kasę na etatach. Niech piszą sami do siebie. Jak ich szef zobaczy, że nie wzbudzają żadnego rezonansu, to wyleje gnidy na zbitą mordę. I g n o r o w a ć ! Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Żadnej kultury i wyczucia ZGADZA SIE 26.06.04, 18:12 kataryna.kataryna napisała: > leszek.sopot napisał: > > > maksimum napisał: > > > Pisuje na tym forum,by dac wam mozliwosc podciagniecia troche poziomu > ,bo beze mnie,to by straszna mielizna tu by była > > > Maciek, przestań za przeproszeniem pierdolić albo idź to robić gdzie > indziej!!!!!!!!!!!!!!! Twoje "refleksje" o życiu i śmierci Kuronia, > Kaczmarskiego, Sadowskiej, to najbardziej obrzydliwe i podłe rzeczy jakie > czytałam na forum. Płakać mi się chce jak to czytam, jak można wypisywać >takie rzeczy??? Dlaczego prawda o ludziach,ktora jest przemilczana przez prase tak Cie denerwuje? > Jakim Ty jesteś człowiekiem??? Nie masz żadnych hamulców??? Mam hamulce i dlatego nie mam nalogow,to Sadowska,Kuron i Kaczmarski nie mieli hamulcow i dlatego nalogi ich zniszczyly,czyli krotko mowiac zniszczyli oni sami siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
mogiliani Tępy ćwok z NY 26.06.04, 19:46 Każdy mój post jest o niebo mądrzejszy od tego ćwoka bo mój wypływa z nurtu dada Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Żadnej kultury i wyczucia ZGADZA SIE 27.06.04, 00:20 "NIKT na tym forum,nawet w połowie,nie pisze tak ciekawie i inteligentnie,jak ja Zapomniałeś o mnie. Nie znam -może- wszystkich dzieł na foKra, ale Twoje tak, i cenię się od nich wyżej, po prostu. W razie wątpliwości ~zapraszam~ na stałe do Kraju < > szybko ściągną cię do swojego ‘poziomu’. To. że stąd pisze się trudniej, niż z zagranicy, jest chyba oczywiste? Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Żadnej kultury i wyczucia ZGADZA SIE 27.06.04, 04:21 rolotomasi napisał: > "NIKT na tym forum,nawet w połowie,nie pisze tak ciekawie i inteligentnie,jak ja > Zapomniałeś o mnie. Nie zapomnialem,ale Ty rzadko sie udzielasz. > Nie znam -może- wszystkich dzieł na foKra, ale Twoje tak, i cenię się od nich > wyżej, po prostu. Cenic sie mozesz wyzej,TYLKO gdzie sa te twoje dziela? > W razie wątpliwości ~zapraszam~ na stałe do Kraju < > szybko ściągną cię > do swojego ‘poziomu’. O tym dobrze wiem i dlatego bronie sie rakami i nogami. > To. że stąd pisze się trudniej, niż z zagranicy, jest chyba oczywiste? Bo tu mozna wypoczac psychicznie,czego o Polsce nie mozna powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Żadnej kultury i wyczucia ? jest - TYLKO >> 27.06.04, 20:38 Widzę, że nie odrobiłeś pracy domowej forumowej, więc przypominam co zadane>> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=11879417&a=11879417 Autor: rolotomasi Data: 08.04.2004 17:09 + dodaj do ulubionych KRYŻ symbolem MIŁOŚCI a KAJDANKI - WOLNOŚCI nick K[..] " nie można zestawiać ze sobą wyrazów: teściowa i przyjaciel, Halber i uczciwość, Miller Leszek i honor, Andrzej Lepper i gust, Aleksadnra Jakubowska i prawdomówność, cyrk lodowcowy i Sahara." Można dopisać się do zestawu Połączonych Przeciwieństw - z listą wierzących w logikę antonimów, np. bogobojny jak arcy Gocłowski III Rzeczpospolita Polska = Demokratyczne Państwo Prawa. Dżordż Dżunior = rycerz wolności z usa "'" ^^to a propos >>KUROŃ NA ŚWIĘTEGO ! + Virtualny serwis : Z ostatniej chwili>> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10561434&a=11100586 Z ostatniej chwili>>Zdechła 1-sza suka III Rzeczypospolitej Pierwsza suka Trzeciej Rzeczypospolitej zwana Sabą odwaliła kitę w rezydencji Pierwszej Polki Jolki . To smutne zdarzenie nastąpiło tuż po tym, jak artista malarz Dwurnik zadeklarował zbliżyć się do zwierzęcia w celu przerysowania go. Nie rozumiejąc intencji dworskiego plastyka lub nie chcąc być przedmiotem politycznych intryg zwierzę wykonało zejście w stylu Wandy, co dać nie chciała. Uroczystości pożegnalnych nie przewiduje się. Jednocześnie, jako pozbawione podstaw logiki genetycznej odrzuca się pogłoski o powiązaniu tego pogrzebowego zdarzenia z wernisażem Dwurnika „ Wszyscy Artyści to Świnie” w warszawskich Rozmaitościach. Jolka Nasza Evita tłumaczy, że gwałtowna zapaść na zdrowiu Saby nie wynikła z po-wystawowych wrażeń, gdyż Saba nie mogła odczuć tak wysublimowanej śtuki, a recenzji również nie czytała, bo umiejętności tej nie pozyskała od pana swego, Alexandra II Zmagistrowanego Podało Lokalne Radio Puszczyków w wiadomościach po zmierzchu. /ostatnia aktualizacja '4.02.20g.12.20/ + PODAŁEM SIĘ DO DYMISJI forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=11840784&a=11840784 Autor: rolotomasi Data: 07.04.2004 00:18 + dodaj do ulubionych wątków Podałem się do dymisji, chcąc odejść z forum, ale nie została przyjęta- za to okazało się, że podobnie jak Cimoszko- jestem mężczyzną= zachowałem się godnie To miło poczuć, że mnie potrzebują, jednak. Jak się dobrze zastanowić, można dojść do wniosku,że jest się niezastąpionym- ~tak jak nie-rząd PANA PREMIERA millera~"'" Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Wszystkie posty Maksymalnego ... 27.06.04, 21:22 basia.basia napisała: > BEZ KOMENTARZA A zastanowilas sie Basiu,dlaczego mogiliani nie psuje swoimi glupimi wpisami watka "Ciemno juz" ? Odpowiedz Link Zgłoś
mogiliani Re: Wszystkie posty Maksymalnego ... 27.06.04, 23:17 maksimum napisał: > basia.basia napisała: > > > BEZ KOMENTARZA > > A zastanowilas sie Basiu,dlaczego mogiliani nie psuje swoimi glupimi wpisami Cos ty mi tu NAPISAŁ ĆWOKU!!!! Nie chciało mi się tępolu przejrzeć twego wątku "Tylko szczerze", ale się zabiorę chyba do roboty i te "MĄDROŚCI" będę wklejał do nowo utworzonego wątku na FK pt. "MĄDROŚCI I RADY MUMA" - niech się wszyscy pośmieją!!!! Przecież jesteś mistrzem, niech cię w końcu świat doceni! Żaden twój wpis nie umywa sie do moich wpisów! Co z tego, że nie ja jestem ich autorem bo są losowo wybierane z tego co się pod rękę mojej małpki w necie nawinie??? A małpa nadusza klawisz kiedy jej się zachce? Ano to, że małpa tak samo mądrze dobiera linki i teksty jak ty! > watka "Ciemno juz" ? To nie jesteś zadowolony, że cię dostrzegłem w gronie tych "kaganów" "zwykłych" "edów" "simpatico" "oszołomówRM" i innych? Zobacz w jakim dostojnym gronie moja adoracja cię dosięga.... Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Wszystkie POSTY UMIŁOWANYCH w Do pie er la u 27.06.04, 23:56 A propos psucia>> zalecam porównać pakiet otwarty przez załamanego otoczneiem Wrocławianina - modelowo przedstawione Ostateczne Dobijanie człowieka ma foKraj "'" powoli mam dość tego kraju IP: *.wroclaw.dialog.net.pl Gość: epgd 25.01.2004 21:45 odpowiedz na list odpowiedz cytując złodziej na złodzieju. i najgorsze że nie ma nadziei na lepsze jutro. PiS ma kiepskie pojęcie o gospodarce a PO nie umie się nawet porządnie odciąć od afer z jej udziałem w Waszawie. I co będzie dalej??? Kogo ja mam wybrać? Może by zrobić jakąś porządną rozpier... i wymusić na tych głąbach politykach wprowadzenie prawdziwych zmian w Polsce? PIT, CIT, VAT 15%; zderegulować gospodarkę, wprowadzić prywatne kasy chorych, zreformować sądy i prokuratury oraz parę innych rzeczy aby zapobiec "ustawianiu się" naszych polityków z głębokimi kieszeniami, wyeliminować skandale w sądach... Trzeba dać jakąś szansę Polakom na lepsze jutro... A tymczasem smuta i beznadzieja!!!!!!!!! Trzeba stąd spierd....... Może USA zrobi nam łachę i da wizy? Tylko czy tam jest aż tak cudownie? załamany "'" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10373044&a=10409050 cdp =ciąg dalszy polecam - naprawdę warto ! Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Wszystkie POSTY UMIŁOWANYCH w Do pie er la u 28.06.04, 01:55 rolotomasi napisał: > A propos psucia>> zalecam porównać pakiet otwarty przez załamanego otoczn > eiem > Wrocławianina - modelowo przedstawione Ostateczne Dobijanie człowieka ma foKraj > > "'" powoli mam dość tego kraju IP: *.wroclaw.dialog.net.pl > Gość: epgd 25.01.2004 21:45 odpowiedz na list odpowiedz cytując > > złodziej na złodzieju. i najgorsze że nie ma nadziei na lepsze jutro. PiS ma > kiepskie pojęcie o gospodarce a PO nie umie się nawet porządnie odciąć od > afer z jej udziałem w Waszawie. I co będzie dalej??? Kogo ja mam wybrać? > Może by zrobić jakąś porządną rozpier... i wymusić na tych głąbach > politykach wprowadzenie prawdziwych zmian w Polsce? > PIT, CIT, VAT 15%; zderegulować gospodarkę, wprowadzić prywatne kasy > chorych, zreformować sądy i prokuratury oraz parę innych rzeczy aby > zapobiec "ustawianiu się" naszych polityków z głębokimi kieszeniami, > wyeliminować skandale w sądach... > Trzeba dać jakąś szansę Polakom na lepsze jutro... > A tymczasem smuta i beznadzieja!!!!!!!!! > Trzeba stąd spierd....... Może USA zrobi nam łachę i da wizy? Tylko czy tam > jest aż tak cudownie? Nie zanosi sie na zniesienie wiz i zupelnie nie jest cudownie w USA dla tych ,ktorzy w Polsce sie dobrze czuja. > załamany "'" > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10373044&a=10409050 > cdp =ciąg dalszy polecam - naprawdę warto ! Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Wszystkie POSTY UMIŁOWANYCH w Do pie er la u 28.06.04, 02:41 A propos psucia cz.2 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=9346918&a=9878829&s=1 Zalecam prześlizgnąć się po wskazanym linku - można zaobserwować, jak w MOIM pakiecie, po początkowej idyli=podpusze, wyszło prostactwo z Yntelygencji w nim piszącej - gdy tylko zahaczyłem sprawy religijne, a przy okazji, odkryłem skrywaną tożsamość księdza, ściślej braciszka zakonnego. Wraz z Krzywą Iżą & Co zamienili się w czarty wcielone plwające na wszystko co nie ich. I tak zostało do dziś, jak sami państwo czytają. To jest właśnie CiemnyOgród, zaprzaństwo i kilkusetletnie zacofanie naszych klerykałów i piszę bez żalów i emocji >> TO MUSI SIĘ SKOŃCZYĆ. Nie dlatego, że JA tak uważam, lecz dlatego, że inaczej>> NIE DAMY RADY. Indywidualne sprawy poszczególnych piszących tylko^^to potwierdzają. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum RZETELNOSC NAKAZUJE DYSTANS DO TEGO CYRKU 28.06.04, 06:35 • RZETELNOSC NAKAZUJE DYSTANS DO TEGO CYRKU !!!!!!!! IP: 5.1.* / *.nltree.nl Przeczytaj komentowany artykuł » Gość: reality 27.06.2004 18:46 odpowiedz na list odpowiedz cytując sam fakt, ze tylu prl-owskich postkomuszych karierowiczow jak kwasniewski, miller, michnik, oleksy itp. zrobilo kariere na okraglym stole i na ideach kuronia, kaze z dystansem odniesc sie do ceremoni idelogicznej beatyfikacji tego czlowieka, ktory osobiscie odbierajac uczciwym emerytom chleb wzbogacil apartczykow i ubekow. Gryzace sumienie nakazalo mu organizowanie jalmuzny w postaci zupek dla biedoty, ktorej sam byl przyczyna ! • Re: RZETELNOSC NAKAZUJE DYSTANS DO TEGO CYRKU !!! IP: *.dialup.online.no Przeczytaj komentowany artykuł » Gość: zwykly 27.06.2004 19:05 odpowiedz na list odpowiedz cytując ...zgadzam sie z panskim wywodem, poza jednym i chyba najwazniejszym, mianowicie z "gryzacym sumieniem". Cale jego zycie dostarczylo az nadto dowodow, ze sumienia on nie mial i niby dlaczego? Zupki byly zorganizowane i naglasniane tylko i wylacznie aby ukazac polakow jako biedna mase, zebrajaca i pochylajaca sie nad nimi "dobrych ludzi" spod bolszewickich sztandarow. Po ogloszeniu stanu wojennego nad "krzywda zwyklych ludzi" pochylal sie Rakowski z Jaruzelem, przedtem Bierut, Gomulka, czy Gierek! Caly czas nad nami sie pochylaja, teraz Kwasniewski, juz znowu z Jozkiem Oleksym i Belka i tak w kolko macieju. TYLKO MOJE IMIE,Z DUZEJ LITERY PROSZE! Pochylaja sie nad nami jak komary jak wampiry, jak pajaki:po cichu pija krew i wprowadzaja nieszczescie...... Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Wszystkie posty Maksymalnego ... 28.06.04, 12:05 basia.basia napisała: > BEZ KOMENTARZA Popieram - przynajmniej na jakiś dłuższy czas kwarantanny Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum JAK ZWYKLE NIE MASZ UWAG MERYTORYCZNYCH 28.06.04, 16:21 leszek.sopot napisał: > basia.basia napisała: > > > BEZ KOMENTARZA > > Popieram - przynajmniej na jakiś dłuższy czas kwarantanny Moze jakies przyklady zaslug bys dal,bo dobroc w sobie ma kazdy,poza mogilianim. Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Pomówmy o żyjących 28.06.04, 19:37 [ O Prawdziwych Bohaterach ] data: 27.06.2004 01:45 + Odrzuceni dzis.dziennik.krakow.pl/?2004/06.26/Magazyn/a03/a03.html "Ryszarda Wiśniewskiego (lidera siedleckiej "Solidarności" w latach 1980-81) nękano specyficznie; nie został internowany, natomiast wciąż był nachodzony przez esbeków, przesłuchiwany, szturchany, bity, straszony. Rozpuszczano o nim najgorsze plotki. Organizm nie zniósł ciągłego napięcia. Od 1983 roku - z krótkimi przerwami - Wiśniewski wciąż się leczy. Dziś jako 49-latek jest inwalidą I grupy i jeździ od szpitala do szpitala. Ma za sobą udar mózgu i zawał serca, zżera go miażdżyca. 400 złotych renty " i "Odrzuconych jest kilka tysięcy. Żaden z nich nie miał szczęścia pokazywać się w pobliżu ówczesnych tuzów opozycji. Działali w mniejszych ośrodkach, w mniej znanych zakładach. I być może dlatego na nich spadł główny ciężar represji stanu wojennego, wywracając im życie, przerywając kariery, odbierając zdrowie. Dziś są słabi, schorowani, biedni, zgorzkniali. Pozostają poza głównym nurtem życia, poza polityką. Za starzy, by walczyć o lepsze warunki życia, ze zbyt skomplikowanymi życiorysami zawodowymi (krótszy staż pracy z powodu licznych zatrzymań, internowania, więzień, zakazu zatrudniania), by przysługiwały im godziwe renty. Janusz Olewiński - II grupa inwalidzka, nieco ponad 400 złotych renty, Leon Żbikowski - 400 złotych emerytury, Władysław Kałudziński - II grupa inwalidzka, ponad 400 złotych renty, Piotr Bączek, Andrzej i Zygmunt Goławscy, Ryszard Piekart.. Co chwilę któryś z nich musi się poddać jakiemuś kosztownemu leczeniu, by ratować życie. Nie stać ich na to. Ponad dwadzieścia lat temu byli nie tylko młodsi. Byli zdrowi, silni, pełni nadziei. Zakładali "Solidarność", mobilizowali ludzi, uczyli się społecznego zaangażowania. Przeciwko takim jak oni wprowadzono stan wojenny. Większość z nich znalazła się w ośrodkach dla internowanych. Niektórzy mieli nieszczęście trafić do Kwidzyna, gdzie panowała najbrutalniejsza więzienna pacyfikacja stanu wojennego." Ten fragment nie jest akurat o Radomiu'76, ale różnice w przypadkach z życia są niewielkie - zapewniam; Wtedy robotników z mniejszych miast traktowano jednakowo Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Pomówmy o żyjących 28.06.04, 20:07 Wiesz rolo, ja kiedyś zetknąłem się człowiekiem, który po 1976 roku otrzymał wilczy bilet w Gdańsku. Otóż ten robotnik wraz z kilkoma kolegami zrobili jakieś ulotki a na jakimś zebraniu wystapił w obronie robotników z Radomia. Został wyrzucony z pracy i odpowiedni stempel (chyba do legitymacji ubezpieczeniowej) - to się nazywało wilczy bilet. Przez kilka lat nie mógł za komuny znaleźć żadnej legalnej pracy. Ja go spotkałem w połowie lat 90. gdy nie mógł znaleźć pracy a do emeryturu brakowało mu kilka lat. Zniszczony przez życie i z zaniżonym stażem pracy do emerytury. Zadzwoniłem do biura Romaszewskiego. Poproszono mnie bym opisał jego sprawę i im przesłał. Po jakimś czasie przyszła odpowiedź, że nie ma przepisów prawa by wypłacić mu jakieś odszkodowanie za pozbawienie go prawa do pracy czy też zaliczyć okres bezrobocia do uprawnień emertalnych. Zadzwoniłem do Romaszwskiego i udało mi sie porozmawiać z nim bezpośrednio. Nie podjął się pomóc temu człowiekowi - nie wiedział jak... W "S" pomocy też nie znalazł i chyba do dziś pobiera minimalną emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum NIE BYLO AZ TAK ZLE,BO MOJ KOLEGA ZNALAZL PRACE W 28.06.04, 20:52 leszek.sopot napisał: > Wiesz rolo, ja kiedyś zetknąłem się człowiekiem, który po 1976 roku otrzymał > wilczy bilet w Gdańsku. Otóż ten robotnik wraz z kilkoma kolegami zrobili > jakieś ulotki a na jakimś zebraniu wystapił w obronie robotników z Radomia. > Został wyrzucony z pracy i odpowiedni stempel (chyba do legitymacji > ubezpieczeniowej) - to się nazywało wilczy bilet. Przez kilka lat nie mógł za > komuny znaleźć żadnej legalnej pracy. Nie bylo az tak zle,bo moj kolega za Ursus tez dostal wilczy bilet i znalazl prace w kopalni na Slasku. Zdolny inzynier z Warszawy przydal im sie w kopalni jak znalazl. Mnie nie zlapali,a to dlatego,ze bylem ze Zbyszkiem W.,ktory pozniej pracowal dla Pershinga przy sciaganiu dlugow.Facet byl mocno wysportowany i skatowal jednego tajniaka,ktory chcial nas zwinac. Wspominalem juz o instynkcie samozachowawczym?? Najwazniejsze,zeby im nie wpasc w rece. > Ja go spotkałem w połowie lat 90. gdy nie > mógł znaleźć pracy a do emeryturu brakowało mu kilka lat. Zniszczony przez > życie i z zaniżonym stażem pracy do emerytury. Zadzwoniłem do biura > Romaszewskiego. Poproszono mnie bym opisał jego sprawę i im przesłał. Po jakimś > czasie przyszła odpowiedź, że nie ma przepisów prawa by wypłacić mu jakieś > odszkodowanie za pozbawienie go prawa do pracy czy też zaliczyć okres > bezrobocia do uprawnień emertalnych. Zadzwoniłem do Romaszwskiego i udało mi > sie porozmawiać z nim bezpośrednio. Nie podjął się pomóc temu człowiekowi - nie wiedział jak... W "S" pomocy też nie znalazł i chyba do dziś pobiera >minimalną emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: NIE BYLO AZ TAK ZLE,BO MOJ KOLEGA ZNALAZL PRA 29.06.04, 03:21 maksimum napisał: > leszek.sopot napisał: > > > Wiesz rolo, ja kiedyś zetknąłem się człowiekiem, który po 1976 roku otrzym > ał > > wilczy bilet w Gdańsku. Otóż ten robotnik wraz z kilkoma kolegami zrobili > > jakieś ulotki a na jakimś zebraniu wystapił w obronie robotników z Radomia > . > > Został wyrzucony z pracy i odpowiedni stempel (chyba do legitymacji > > ubezpieczeniowej) - to się nazywało wilczy bilet. Przez kilka lat nie mógł > za > > komuny znaleźć żadnej legalnej pracy. > > Nie bylo az tak zle,bo moj kolega za Ursus tez dostal wilczy bilet i znalazl > prace w kopalni na Slasku. > Zdolny inzynier z Warszawy przydal im sie w kopalni jak znalazl. A ze facet byl zdolny i pracowity,to szybko awansowal,a po kilku latach nawet wrocil do stolicy. > Mnie nie zlapali,a to dlatego,ze bylem ze Zbyszkiem W.,ktory pozniej pracowal > dla Pershinga przy sciaganiu dlugow.Facet byl mocno wysportowany i skatowal > jednego tajniaka,ktory chcial nas zwinac. > Wspominalem juz o instynkcie samozachowawczym?? > Najwazniejsze,zeby im nie wpasc w rece. > > > Ja go spotkałem w połowie lat 90. gdy nie > > mógł znaleźć pracy a do emeryturu brakowało mu kilka lat. Zniszczony przez > > > życie i z zaniżonym stażem pracy do emerytury. Zadzwoniłem do biura > > Romaszewskiego. Poproszono mnie bym opisał jego sprawę i im przesłał. Po > jakimś > > czasie przyszła odpowiedź, że nie ma przepisów prawa by wypłacić mu jakieś > > > odszkodowanie za pozbawienie go prawa do pracy czy też zaliczyć okres > > bezrobocia do uprawnień emertalnych. Zadzwoniłem do Romaszwskiego i udało > mi > > sie porozmawiać z nim bezpośrednio. Nie podjął się pomóc temu człowiekowi > - > nie wiedział jak... W "S" pomocy też nie znalazł i chyba do dziś pobiera > >minimalną emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: NIE BYLO AZ TAK ZLE,BO MOJ KOLEGA ZNALAZL PRA 29.06.04, 10:10 maksimum napisał: > maksimum napisał: > > > leszek.sopot napisał: > > > > > Wiesz rolo, ja kiedyś zetknąłem się człowiekiem, który po 1976 roku o > trzym > > ał > > > wilczy bilet w Gdańsku. Otóż ten robotnik wraz z kilkoma kolegami zro > bili > > > jakieś ulotki a na jakimś zebraniu wystapił w obronie robotników z Ra > domia > > . > > > Został wyrzucony z pracy i odpowiedni stempel (chyba do legitymacji > > > ubezpieczeniowej) - to się nazywało wilczy bilet. Przez kilka lat nie > mógł > > za > > > komuny znaleźć żadnej legalnej pracy. > > > > Nie bylo az tak zle,bo moj kolega za Ursus tez dostal wilczy bilet i znala > zl > > prace w kopalni na Slasku. > > Zdolny inzynier z Warszawy przydal im sie w kopalni jak znalazl. > > A ze facet byl zdolny i pracowity,to szybko awansowal,a po kilku latach nawet > wrocil do stolicy. A gdy wrocil do Warszawy,to ozenil sie z moja znajoma,ktora byla redaktorka. > > Mnie nie zlapali,a to dlatego,ze bylem ze Zbyszkiem W.,ktory pozniej praco > wal > > dla Pershinga przy sciaganiu dlugow.Facet byl mocno wysportowany i skatowa > l > > jednego tajniaka,ktory chcial nas zwinac. > > Wspominalem juz o instynkcie samozachowawczym?? > > Najwazniejsze,zeby im nie wpasc w rece. > > > > > Ja go spotkałem w połowie lat 90. gdy nie > > > mógł znaleźć pracy a do emeryturu brakowało mu kilka lat. Zniszczony > przez > > > > > życie i z zaniżonym stażem pracy do emerytury. Zadzwoniłem do biura > > > Romaszewskiego. Poproszono mnie bym opisał jego sprawę i im przesłał. > Po > > jakimś > > > czasie przyszła odpowiedź, że nie ma przepisów prawa by wypłacić mu j > akieś > > > > > odszkodowanie za pozbawienie go prawa do pracy czy też zaliczyć okres > > > > bezrobocia do uprawnień emertalnych. Zadzwoniłem do Romaszwskiego i u > dało > > mi > > > sie porozmawiać z nim bezpośrednio. Nie podjął się pomóc temu człowie > kowi > > - > > nie wiedział jak... W "S" pomocy też nie znalazł i chyba do dziś pobiera > > >minimalną emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Pomówmy o żyjących 28.06.04, 21:55 i co tu odpisać, na taki przypadek? Intelektualiści zbywają tę sytuację stwierdzeniem, że "Rewolucja pożera swoich rodziców". My, tu, możemy przypomnieć ogółowi o istnieniu małych wielkich boha- terów, ale tak na prawdę trzebaby przejąć władzę i zrobić porządek, po prostu. Nawet przy założeniu, iż chce się rządzić >> Nie jest to proste, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Pomówmy o żyjących 29.06.04, 17:49 rolotomasi napisał: > i co tu odpisać, na taki przypadek? > Intelektualiści zbywają tę sytuację stwierdzeniem, że "Rewolucja pożera swoich > rodziców". My, tu, możemy przypomnieć ogółowi o istnieniu małych wielkich boha- > terów, ale tak na prawdę trzebaby przejąć władzę i zrobić porządek, po prostu. > Nawet przy założeniu, iż chce się rządzić >> Nie jest to proste, prawda? A polski porzadek polega glownie na tym,ze najbardziej dba sie o swoich wrogow,zeby po zmianie systemu,krzywda im sie nie stala. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum POLSKI PORZADEK I PRZEKSZTALCENIA SYSTEMOWE 29.06.04, 19:10 maksimum napisał: > rolotomasi napisał: > > > i co tu odpisać, na taki przypadek? > > Intelektualiści zbywają tę sytuację stwierdzeniem, że "Rewolucja pożera > swoich > > rodziców". My, tu, możemy przypomnieć ogółowi o istnieniu małych wielkich > boha- > > terów, ale tak na prawdę trzebaby przejąć władzę i zrobić porządek, po > prostu. > > Nawet przy założeniu, iż chce się rządzić >> Nie jest to proste, pra > wda? > > A polski porzadek polega glownie na tym,ze najbardziej dba sie o swoich > wrogow,zeby po zmianie systemu,krzywda im sie nie stala. -------------------------------------------------------------------------------- - • Re: Kwas i Oleksy - betony PZPR-u o Kuroniu. IP: *.igo.wroc.pl Gość: Kate 28.06.2004 10:52 odpowiedz na list odpowiedz cytując Maciej Rybiński w Rzepie, komentując pogrzeb Jacka Kuronia cytuje wstęp do ,,Dziennika 1954'' Tyrmanda. M.in. fragment:,, Ponure i bolesne jest to, że po latach łajdacy i durnie dochodzą do przyzwoitości i rozsądku, nie walcząc o nic i nie poświęcając niczego - jedynie wymykając się konfrontacjom ze złem aż do czasu, gdy słuszność i uczciwość zwyciężą same, przy pomocy historii lub tylko mody''. I jeszcze słowa Rybińskiego:,, W blasku trumny, w cieple dobroci i przyzwoitości,...., grzali się zwolennicy przyznania specjalnych rent i emerytur weteranom SB, BOWiD, niestrudzenie walczącym ze Zmarłym. -------------------------------------------------------------------------------- -Ze ten Maciej nie ma o czym pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie w blasku trumny w cieple dobroci i przyzwoitości 29.06.04, 19:27 i ja nic wiecej nie dodam Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: w blasku trumny w cieple dobroci i przyzwoito 29.06.04, 22:47 Już to pisałem>>przypomnę, że: Nie mogę doczekać się kiedy spotka mnie to samo, ze strony np. piszących na foKra ~moich pszyjaciół~ ,mniejsza o nicki. Na szczęście mam rozciągliwe poczucie humoru i obejmuje ono także taki Numer ze strony zatroskanych inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: w blasku trumny w cieple dobroci i przyzwoito 29.06.04, 23:14 rolotomasi napisał: > Już to pisałem>>przypomnę, że: Nie mogę doczekać się kiedy spotka mnie to > samo, > ze strony np. piszących na foKra ~moich pszyjaciół~ ,mniejsza o nicki. > Na szczęście mam rozciągliwe poczucie humoru i obejmuje ono także taki Numer >ze strony zatroskanych inaczej. Chyba wiesz,ze na mnie mozesz liczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: w blasku trumny w cieple dobroci i przyzwoito 30.06.04, 00:00 JuEsEj jest za daleko, ale Deklarację przyjmuję - z troską o piszącego, hłe Zawsze ten dylemat: kto prędzej ? Wydaje mi się, że masz przed sobą cholernie długą drogę - tak to czuję. U nas przebiega to szybciej - kolejny Polski Miesiąc i >> el fine. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: w blasku trumny w cieple dobroci i przyzwoito 30.06.04, 03:23 rolotomasi napisał: > JuEsEj jest za daleko, ale Deklarację przyjmuję - z troską o piszącego, hłe > Zawsze ten dylemat: kto prędzej ? Wydaje mi się, że masz przed sobą cholernie > długą drogę - tak to czuję. Mam juz spory kawalek drogi za soba tez,ale daje rade! > U nas przebiega to szybciej - kolejny Polski Miesiąc i >> el fine. Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Pomówmy o żyjących 30.06.04, 00:03 To stwierdzenie wymaga rozszerzenia opisu myśli ałtora - odbieram to upside down Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Pomówmy o żyjących 30.06.04, 00:07 "najbardziej dba sie o swoich wrogów,żeby po zmianie systemu,krzywda im się nie stała" To stwierdzenie wymaga rozszerzenia opisu myśli ałtora - odbieram to upside down Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Pomówmy o żyjących PO GRUBEJ KRESCE 30.06.04, 03:31 rolotomasi napisał: > "najbardziej dba sie o swoich wrogów,żeby po zmianie systemu,krzywda im się >nie stała" > > To stwierdzenie wymaga rozszerzenia opisu myśli ałtora - odbieram to upside >down To jest taka tradycja slowianska,albo ludow slabo cywilizowanych. Ze jak wyskakuje przed szereg,to sie go do wieznia wsadza jak Gomulke czy Walese zeby tam nabrali oglady dla starszyzny rodowej,bo wiadomo,ze tych co u wladzy sadzic nie mozna,bo w krajach slowianskich to oni bogami som. I po takiej kwarantannie w wiezieniu wychodzi tow Wieslaw czy Lechu i poprawnie traktuje tych od ktorych wladze odbiera. Zadnych rozliczen z przestepstw i lapowek,tylko cieple posadki i na zasluzony odpoczynek. Zeby nie ponosili odpowiedzialnosci za przestepstwa,to rysuje siem grubom kreske i od dzisiaj mozna krasc od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Pomówmy o żyjących THE DAY BEFORE 30.06.04, 15:05 Nie wiem, jak jest w krajach słabo cywilizowanych, bo mieszkam w wysokorozwinię- tej Europie, ale za to rozjaśniło mi się, co do Usa << dlaczego strzelają do swoich przeciwników politycznych? Bo to taniej, niż zamykać ich w więzieniach, a i waadzy nie trzeba oddawać, gdyż nie ma komu - część wystrzelana, a reszta boi się, po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum A U WAS W DALSZYM CIAGU GADU-GADU ???? 30.06.04, 15:46 rolotomasi napisał: > Nie wiem, jak jest w krajach słabo cywilizowanych, bo mieszkam w wysokorozwinię- > tej Europie, ale za to rozjaśniło mi się, co do Usa << dlaczego strzelają > do swoich przeciwników politycznych? Tylko do tych,co sobie twarz chustami obwiazuja i lataja po miescie z kalaszami i rakietami przeciwpancernymi. > Bo to taniej, niż zamykać ich w więzieniach, Zanim sie ich zamknie,to jeszcze musi byc proces sadowy,a to rzeczywiscie jest kosztowne. > a i waadzy nie trzeba oddawać, gdyż nie ma komu - część wystrzelana, a reszta > boi się, po prostu. I to jest wlasnie najprostsza metoda na wprowadzanie dyscypliny w narodzie. W Chinach tez sie dobrze sprawdzila i te dwa kraje sa najszybciej rozwijajace sie na swiecie. A w waszej cywilizacji w dalszym ciagu modne jest gadu-gadu????? Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: A U NAS W DALSZYM CIAGU GADU-GADU !! 30.06.04, 17:30 " I to jest właśnie najprostsza metoda na wprowadzanie dyscypliny w narodzie. W Chinach też się dobrze sprawdziła, i te dwa kraje są najszybciej rozwijające się na świecie. A, w waszej cywilizacji w dalszym ciągu jest modne gadu-gadu? " I gadu-gadu, i perdu-pirdu - par excellence i sensu stricto. Ale za to dużo się modlimy, do księdza, hłe. Chiny rozwijają się w istocie, i jestem cały ZA, ale Usa ?? - podejrzewam Big hoomboog << chcę się mydlić, ale to rzadko się zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: A U NAS W DALSZYM CIAGU GADU-GADU !! 30.06.04, 18:11 rolotomasi napisał: > " I to jest właśnie najprostsza metoda na wprowadzanie dyscypliny w narodzie. > W Chinach też się dobrze sprawdziła, i te dwa kraje są najszybciej >rozwijające się na świecie. > > A, w waszej cywilizacji w dalszym ciągu jest modne gadu-gadu? " > > I gadu-gadu, i perdu-pirdu - par excellence i sensu stricto. Ale za to dużo >się modlimy, do księdza, hłe. My tez sie modlimy i to nie ma nic do rzeczy. Jakosc modlitwy sie liczy,jak i jakosc zycia. > Chiny rozwijają się w istocie, i jestem cały ZA, ale Usa ?? - podejrzewam Big > hoomboog << chcę się mydlić, ale to rzadko się zdarza. Wasza EUnijna propaganda jest tez najlepsza na swiecie. Najpierw na pierwszych stronach gazet przekonywujecie ociemniale narodki,ze przekazanie wladzy odbylo sie bez fanfar w Iraku,zamiast zwrocic uwage,ze odbylo sie bez ofiar,bo gdzie fanfary i pochody,tam i terrorysci sie rozrywaja na kawalki. Przekonala was tez wasza propaganda,ze koniec swiata zacznie w USA,a EU bedzie trwala wiecznie i wiecznie sie rozszerzala,nie mylic z rozwijaniem,bo ze stagnacja wam do twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: A U NAS W DALSZYM CIĄGU TO SAMO 01.07.04, 01:01 " Wasza EUnijna propaganda [..]" Czuję się odpowiedzialny za wiele spraw,jednak nie za wszystko,co dzieje sę w EU Mogę podać adres do Belwederu do Kwacha, bo do Brukselczyków jeszcze nie znam. Elektorat wybrał, kogo wybrał i referendował za tym,co ma. Wystarczy zajrzeć do pakietu BaBa "Dlaczego nie podoba sięNam III RP ",aby zniechęcić się do dalszego tłumaczenia - na dzisiaj zniechęcić, mam na myśli. Z tym modleniem do ksiendza, to żart był - przynajmniej jeśli chodzi o mnie. Usa na dużo tłuszcyku i pewności siebie, ale to pozory, chociaż starczy wam na długo - i jednego i drugiego. Nie będzie końca świata, tylko większe boom, tak to czuję <<trudno mówić widzę, czy antycypuję. Usa nie dało wiz sojusznikowi, ani wygrać Krzysztofowi Oliwie Stachowego Kufla, więc będzie musiało radzić sobie indywidualniej, taki wybór, własny, zresztą. nie to jest problemem Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: A U NAS W DALSZYM CIĄGU TO SAMO 01.07.04, 01:03 lorekta: bez: "nie to jest problemem " Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: A U NAS W DALSZYM CIĄGU TO SAMO 01.07.04, 03:54 rolotomasi napisał: > " Wasza EUnijna propaganda [..]" > Czuję się odpowiedzialny za wiele spraw,jednak nie za wszystko,co dzieje sę w EU > Mogę podać adres do Belwederu do Kwacha, bo do Brukselczyków jeszcze nie znam. > Elektorat wybrał, kogo wybrał i referendował za tym,co ma. Wystarczy zajrzeć do pakietu BaBa "Dlaczego nie podoba sięNam III RP ",aby zniechęcić się do >dalszego tłumaczenia - na dzisiaj zniechęcić, mam na myśli. Moze dobrze byloby zaczac od JOW,chociaz juz widzialem,ze Stefan4 jest aktywnie przeciwko jakimkolwiek zmianom. Musialo mu dobrze byc za komuny,a teraz rany lize. > Z tym modleniem do ksiendza, to żart był - przynajmniej jeśli chodzi o mnie. > > Usa na dużo tłuszcyku i pewności siebie, ale to pozory, chociaż starczy wam na długo - i jednego i drugiego. Nie będzie końca świata, tylko większe boom, >tak to czuję <<trudno mówić widzę, czy antycypuję. To jest zgrabna propaganda EU,zeby pokazac,ze to niby caly swiat jest w kryzysie,a w EU jest jeszcze najlepiej i zebyscie nie uciekali z tonacego Titanica. > Usa nie dało wiz sojusznikowi, ani wygrać Krzysztofowi Oliwie Stachowego >Kufla, Z tym Kuflem,to bylo tak,ze NY Islanders byli dosc dobrze przygotowani do playoofs,ale trener zababral sprawe wystawiajac najwiekszego obronce,ktory bije sie bardzo dobrze,ale zwrotny nie jest. Dwa razy przegral sam na sam i juz bylo 2 gole deficytu nie do odrobienia. Przegrali z Tampa,pozniejszym zwyciezca Kufla. A Calgary,to zakapiory,bo tam nie tylko Oliwa wali z obu rak,ale i przed samym playoffem kupili jeszcze jednego boksera z NY Rangers. PS Zaklad o Kufel,ze SLD wybije wam z glowy JOW ! Odpowiedz Link Zgłoś