Dodaj do ulubionych

Bukiel, ty gnoju

02.07.12, 18:41
Dawno mnie nie było bo padłem na zdrowiu. Rozerwało mi aorte i tylko dzięki specjalistom z kliniki JP2 w Krakowie mogę ci gnoju naubliżać.
Ale do rzeczy/ Widzisz gnoju. mam głęboko w doopie twoje strajkowe żądania, nie wnikam, bo jestem pacjentem który płaci niemałe podatki i składki od b. dawna. Dzisiaj wyszedłem z kliniki w stanie jakim nie chciałbyś nigdy być. Prosto z kliniki szmato ludzka, wstąpiłem z plikiem recept po leki niezbędne do podtrzymania życia.
I np. gnoju w okularkach poz. nr 1 - zastrzyki przeciwzakrzepowe, cena 12 zł/10 szt. Dzięki tobie kosztowały mnie 150 zł/10szt. Potrzebuje ich 30/mc. Takich pozycji jest 9. Jedne droższe, inne tańsze. ale i tak dzięki tobie gnoju, i dzięki twoim interesikom które załatwiasz nawołując lekarzy do strajku zostawiłem na dzień dobry ponad 900 zł.

Dalej , gnoju z wąsikiem jakby ci ości od szprotki wychodziły, może pozrywaj kontrakty z NFZ i pacjent sam za cżęści niech płaci. Mam w sobie 182tys. Zwrócić czy sam wyrwiesz?

To może na teraz tyle bo w zaleceniach mam spokój, brak stresów i ogólnie happy day, everyday.

P.S
Aptekarz ani się nie zająknął , że mnie 100% kasuje, (zbyt wulgarnie mi się chciało Bukiel zrymować)
Obserwuj wątek
    • hordol pretensje miej do kopacz i arłukowicza 02.07.12, 18:43
      i nie denerwuj sie.powinienes miec wyrównane cisnienie.
      • 99venus Re: pretensje miej do kopacz i arłukowicza 05.07.12, 15:05
        czyżby?chyba tylko z tego powodu,że strajkującej hołoty jeszcze nie pogonili.
        • kzet69 Re: pretensje miej do kopacz i arłukowicza 05.07.12, 23:12
          Hołoty? To tętniaka rozwarswiającego aorty naszemu forumowiczowi hołota skutecznie zoperowała? Myślisz ty czasami sam czy tylko dajesz kopiuj/wklej sms z centrali PO?
    • kzet69 Re: Bukiel, ty gnoju 02.07.12, 18:44
      Choroby współczuję, każdego może dotknąć...

Jesteś pewien, że twój post jest wysłany pod właściwym adresem? A twoje słuszne, zresztą pretensje maja dotyczyć Bukiela?

• kzet69 Re: Bukiel, ty gnoju 02.07.12, 18:46
      ps. z tego co mi wiadomo specjaliści z Prokocimia tez popierają protest przeciwko nowym umowom refundacyjnym...
      • humbak Re: Bukiel, ty gnoju 02.07.12, 18:51
        A specjalistyczny JPII to nie na Krowodrzy?
        • kzet69 Re: Bukiel, ty gnoju 02.07.12, 18:56
          Masz rację na Prokocimiu polsko-amerykański, Kraków nie jest moim matecznikiem, nie zmienia to faktu że autor wątku zapłacił ciężką kasę za recepty specjalistów ze szpitala JP II, a skoro byli na tyle dobrze by uratować mu życie w krytycznej sytuacji, to czy mogą jednoczesnie być na tyle głupi by iść na pasku jakiegoś "Bukiela" czy też sami myślą i wiedzą że "Bukiel" ma rację???
        • zoro_wieczorowo_poro Re: Bukiel, ty gnoju 02.07.12, 19:08
          Prądnicka
    • bnov Re: Bukiel, ty gnoju 02.07.12, 18:47
      zgrabnie i kulturalnie, PO z Krakowa
    • apendula_niewdziosek Ale to NFZ trzyma kasę na leki, nie lekarz 02.07.12, 18:48
      Wystarczyłby 1 podpis prezesa, żeby kasa popłynęła z NFZ wprost na konto apteki za te leki, które ci wydano, z zupełnym pominięciem roli lekarza. Dlaczego do prezesa NFZ nie masz pretensji, że tego nie robi?
      • zoro_wieczorowo_poro Re: Ale to NFZ trzyma kasę na leki, nie lekarz 02.07.12, 18:57
        Chodzi mi o to, że akurat ja tyle jeszcze miałem i wykupiłem bo musiałem. A co ma powiedzieć osoba, której po prostu na te leki nie stać? Co ma zrobić rano, kiedy pierwszą rzeczą jest podskórny zastrzyk przeciwzakrzepowy? Wierzcie, że mam już w doop[ie politykę polsko-wolską, której cały świat nie może zrozumieć. To nie jest strajk czy się zrobi o 100 kos , czy 50 kilofów mniej. Tu chodzi tylko o ludzkie życie z którym , nie ma takiego usprawiedliwienia, się nie igra. I tylko tyle
        • apendula_niewdziosek Re: Ale to NFZ trzyma kasę na leki, nie lekarz 02.07.12, 18:59
          Ale ja rozumiem twoje potrzeby i problemy.
          Nie rozumiem jednak, dlaczego pienisz się na lekarza a nie na prezesa NFZ, skoro to NFZ trzyma kasę i nie chce jej po prostu przelać na konto apteki.
          • zoro_wieczorowo_poro Re: Ale to NFZ trzyma kasę na leki, nie lekarz 02.07.12, 19:09
            a dlatego że to Bukiel zorganizował akcję "nie wpisujcie refundacji"
            • apendula_niewdziosek Re: Ale to NFZ trzyma kasę na leki, nie lekarz 02.07.12, 19:15
              Bukiel trzyma kasę i sępi na twoje leki?
              Lekarz trzyma kasę i sępi na twoje leki?
              NIE. Oni tej kasy na oczy nie widzieli.
              Trzyma ją NFZ i nie chce przelać aptece. NFZ twierdzi, że to "wina" lekarza, tymczasem wystarczy 1 podpis prezesa, żeby kasa popłynęła z konta NFZ na konto apteki. Pytam zatem, dlaczego pomijasz winę prezesa NFZ?
              • 99venus Re: Ale to NFZ trzyma kasę na leki, nie lekarz 05.07.12, 15:13
                trzeba mieć wyjątkowy talent żeby uważać,że lekarze sa w porządku.
                gdyby powszechnie kierowano przeciw strajkującym lekarzom pozwy do sądu to szybko wróciłbym im rozum i przyzwoitość.
                • kzet69 Re: Ale to NFZ trzyma kasę na leki, nie lekarz 05.07.12, 15:49
                  A jacy lekarze strajkują????? Wiesz coś o tym???? Pisz...
              • nimatentego [...] 05.07.12, 17:44
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • zapijaczony_ryj Dokładnie! 06.07.12, 15:27
              zoro_wieczorowo_poro napisał:

> a dlatego że to Bukiel zorganizował akcję "nie wpisujcie refundacji"
      • 99venus Re: Ale to NFZ trzyma kasę na leki, nie lekarz 05.07.12, 15:08
        bo za wystawienie recept odpowiada lekarz i za to tym łobuzom płacą.
        • kzet69 Re: Ale to NFZ trzyma kasę na leki, nie lekarz 05.07.12, 15:47
          OK tyle ż ewystawienie recepty z refundacją za leki ma niewiele wspólnego, a za refundowanie płacą tym łobuzom z NFZ i tam żale proszę kierować..
    • iq-ok Zdrowia życzę przede wszystkim. 02.07.12, 19:04
      I odpuść sobie forum na razie bo tylko niepotrzebnie się zdenerwujesz.
      A na zrozumienie i refleksję nie licz.
      Tu teraz Bukiel jest bohaterem tych co w 2007 psy na nim wieszali. Dziś ze zrozumieniem kiwają główkami nad słusznością jego argumentów.
      I na odwrót.
      Choć sam Bukiel i wtedy i dziś był i jest przedstawicielem interesów korporacyjnych z dużymi skłonnościami do demagogii.
      • zoro_wieczorowo_poro :) 02.07.12, 19:11
        Odpuściłem na sali w klinice, chociaż transfer mają 16Mb/sek. Ale po wizycie w aptece się we mnie zagotowało i musiałem wpaść na moment.
        Pzdr
        • hawranekslonko Re: :) 03.07.12, 12:00
          Jak wyzdrowiejesz pozwij szpital do sadu za straty materialne i moralne.Pozdrawiam.
    • bnov Re: Bukiel, ty gnoju 02.07.12, 19:04
      autor wątku nie rozumie, że środowisko medyczne prezentuje nieco wyższy poziom od przeciętnych wyborców i dlatego niechętnie poddaje się glajchszaltującym zabiegom POPSLa
    • lump-1 Ty nic nie rozumiesz. 03.07.12, 10:20
      Bukiel i jemu podobni wszystko co robią - robią dla Twojego/pacjenta dobra.:)

Zdrówka życzę.:)
    • wujaszek_joe Re: Bukiel, ty gnoju 03.07.12, 10:32
      co ma Bukiel do tego, że NFZ robi wszystko, żeby nie dopłacać do twoich leków?
      Zdrowia życzę
    • cookies9 Re: Bukiel, ty gnoju 03.07.12, 10:58
      Czy Bukiel jest jeszcze lekarzem czy niespełnionym politykiem ,który chciałby zostać posłem?

"Niezrzeszony w żadnej partii politycznej. W 1991 kandydował w wyborach parlamentarnych z listy Kongresu Liberalno-Demokratycznego, w 1997 z listy Unii Prawicy Rzeczypospolitej, w 2005 z listy Platformy Janusza Korwin-Mikke, w 2007 (do Senatu) z ramienia Unii Polityki Realnej w okręgu szczecińskim (uzyskał oficjalne poparcie Stowarzyszenia na rzecz Jednomandatowych Okręgów Wyborczych, Okręgowej Rady Lekarskiej w Szczecinie, Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Lekarzy oraz Zachodniopomorskiego Związku Pracodawców Lecznictwa) i w 2011 z listy Prawicy Rzeczypospolitej (razem z UPR)[1].

Ma również interesujące poglądy ...

"Otwarcie deklaruje poparcie dla programu: wolnego rynku, ograniczenia fiskalizmu, biurokracji i udziału państwa w gospodarce, ochrony i poparcia tradycyjnych wartości moralnych, rodziny i suwerenności Polski. Popiera wprowadzenie jednomandatowych okręgów wyborczych."

pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_Bukiel
      Nie ważne z kim, nie ważne jak, ważne ,że do celu,czyli parlamentu RP...
    • lionold Re: Bukiel, ty gnoju - cały "bukiet" konowałów 03.07.12, 11:31
      to skończone gnoje. To nie korporacja zwodowa - to MAFIA działaczy zawodowo-politycznych a nie lekarze. Są w mniejszości ale mordy rozdarte na cały świat i dlatego ich widać, słychać i niestety - tfu - czuć.
      • wujaszek_joe Re: Bukiel, ty gnoju - cały "bukiet" konowałów 03.07.12, 11:33
        ty nie miałbyś nic przeciwko durnemu prawu, które może każdego zrujnować?
        • lionold Re: ty nie miałbyś nic ... miałbm wszystko 03.07.12, 14:47
          Ale nie widziałem jeszcze ani jednego zrujnowanego lekarza - poza tymi poszczerbionymi przez Zero_Ziobro z powodu jego osobistych ansów. Adwokacie za trzy grosze!
          • wujaszek_joe Re: ty nie miałbyś nic ... miałbm wszystko 03.07.12, 14:52
            zdarzają się takie historie. kilkaset tysięcy zł kary za jakieś błędy formalne sprzed lat. Nieistotne dla finansów, pacjentów itd.
            Kontrola NFZ szuka pieniędzy, stąd reakcje lekarzy.
            • lionold Re: Ostatni ujawniony przypadek .... 03.07.12, 15:28
              Nie dotyczy wprawdzie RECEPT ale L-4. Facet zdrowy jak BYK przez 4 lata korzystał z niezdolności do pracy i pobierał co miesiąc 6 tys, zł ZASIŁKU CHOROBOWEGO z naszych składek. Jak myślisz Wuju - czy te L-4 przez 4 lata wystawiał mu hydraulik z adm-U? Za darmo? Bo z twoich wypowiedzi wnoszę, że cała brać lekarska to chodzące anioły, dzień i noc zamartwiające się losem swoich i nie swoich pacjentów. Lekarze walczący walczą nie o pacjentów, nie o sposób pisania recept, nie tryb wystawiania L-4. Im chodzi o to by wywalczyć absolutną nietykalność czyli w określonych przypadkch bezkarność
              • apendula_niewdziosek Re: Ostatni ujawniony przypadek .... 04.07.12, 13:52
                Za fałszerstwo dokumentacji i poświadczanie nieprawdy jest Kodeks Karny. Tak było, jest i będzie i walka lekarzy o niekaranie ich za literówki, skróty tudzież brak przepływu informacji kto jest ubezpieczony a kto nie, ma się do tego kompletnie nijak.
                • lionold Re: "mondralo" 04.07.12, 14:20
                  Co ty nie powiesz. Możesz przez to rozumieć, że mnie nie przekonałe/aś. Powiem wiecej. Pieprzysz.
                  • apendula_niewdziosek Re: "mondralo" 04.07.12, 14:44
                    > Powiem wiecej. Pieprzysz.
                    Czyżby znieśli Kodeks Karny?
                    • douglasmclloyd Re: "mondralo" 07.07.12, 00:41
                      apendula_niewdziosek napisał:

> Czyżby znieśli Kodeks Karny?

Kodeks jest, ale czy kogoś skazali?
                      • apendula_niewdziosek Re: "mondralo" 07.07.12, 00:50
                        A NFZ próbował? Nie, bo to trzeba dowody zebrać i z sądem się pieprzyć. A tak trybu... tfu! kontroler naliczy karę bez sądu i załatwione.
            • douglasmclloyd Re: ty nie miałbyś nic ... miałbm wszystko 07.07.12, 00:40
              wujaszek_joe napisał:

> zdarzają się takie historie. kilkaset tysięcy zł kary za jakieś błędy formalne
              > sprzed lat.

Taaak, pewnie trzymanie gościa na L4 przez 4 lata.
        • 99venus Re: Bukiel, ty gnoju - cały "bukiet" konowałów 05.07.12, 15:15
          lekarze to nie świete krowy.recepta to również dokument finansowy.koniec z bezkarnością lekarzy!!
          • kzet69 Re: Bukiel, ty gnoju - cały "bukiet" konowałów 05.07.12, 15:53
            Recepta to zlecenie dla aptekarza od lekarza na sporządzenie i wydanie konkretnych leków... Znajdź mi ustawę twierdzącą, że recepta to druk "finansowy" ...
        • douglasmclloyd Re: Bukiel, ty gnoju - cały "bukiet" konowałów 07.07.12, 00:38
          wujaszek_joe napisał:

> ty nie miałbyś nic przeciwko durnemu prawu, które może każdego zrujnować?

Masz jakiś przykad pod ręką?
    • tornson Zdrowia życzę. 03.07.12, 14:17
      I zastanów się człowieku, co jakiś tam lekarzyna może wobec potężnej machiny systemowej którą kreują rządzący. To Tusk ponosi wszelką odpowiedzialność za ten syf, bo u jego źródeł stoją patologie systemowe, a one muszą być rozwiązywane przez władzę. Tusk i jego ludzie wyraźnie sobie z tym nie radzą, powiem więcej oni celowo prowokują takie coś bo szukają oszczędności na wszystkim, a najchętniej na najsłabszych (chorzy, emeryci) bo ci nie pójdą masowo pod sejm protestować.

pozdrawiam
    • dupetek Granda! 03.07.12, 14:30
      Te gnoje wypisujące receptę powinny Cię uprzedzić i na czołach sobie napisać, że wydają tylko recepty nierefundowane!! Zostałeś po chamsku zdezinformowany/oszukany.
      Sam teraz odpoczywaj, ale ktoś z Twoich bliskich mógłby pogadać z prawnikami, bo temat jest do sądu według mnie.

Szybkiego powrotu do zdrowia!
      • apendula_niewdziosek Re: Granda! 03.07.12, 15:01
        Lekarze nie trzymają tej kasy na leki, trzyma ją na swoich kontach NFZ.
        Dlatego jedynym pozwanym może być w tej sytuacji NFZ.
        • dupetek Re: Granda! 03.07.12, 15:17
          Obowiązkiem lekarzy było poinformowanie pacjenta o nie refundowanej recepcie! W ten sposób pozbawili Zorro przysługujących mu świadczeń.
          Taka forma strajku jest ordynarna, a jeszcze nieinformowanie chorych, to czyste sku...elstwo!
          • apendula_niewdziosek Re: Granda! 04.07.12, 13:50
            > Obowiązkiem lekarzy było poinformowanie pacjenta o nie refundowanej recepcie! W
            > ten sposób pozbawili Zorro przysługujących mu świadczeń.
            Nic nie pozbawili. Kasa jak leżała, tak leży - na koncie NFZ i nadal wedle prawa się należy. NFZ się głupio wykręca.
            • dupetek [...] 04.07.12, 14:16
              • apendula_niewdziosek To NFZ trzyma kasę na leki, nie lekarz 04.07.12, 14:34
                Ale się dajesz robić jak dziecko.

Załóżmy że jestem ci winien 10000 zł. Przychodzisz i chcesz kasy. A ja mówię: oto tam w szafie leży gotówka. Ale nie mogę ci jej dać, bo klucz ma Kowalski, z którym się pokłóciłem i on wyjechał i zabrał klucz. Co robisz?
                a) wydzwaniasz do Kowalskiego z pretensjami "jak on śmiał" i jak bardzo cię skrzywdził, bo kasa jest ci potrzebna natychmiast
                b) odpowiadasz, że gó**o cie obchodzi jakiś Kowalski i nasze kłótnie, mam dawać kasę i to moja sprawa, jak się do tej szafy dostanę i żebym się przestał głupkowato tłumaczyć, bo to żałosne

Widzę, że wybrałeś uganianie się za Kowalskim, a ja stoję i rechoczę...
                • dupetek Re: To NFZ trzyma kasę na leki, nie lekarz 04.07.12, 15:25
                  Dlaczego Zorro nie został uprzedzony? Nawet robole gdy strajkują, to sygnalizują! Lekarze niech wojują swoim kosztem ( np. dlaczego nie głodówka?), a nie kosztem zdezinformowanych, chorych i bezradnych w takich momentach ludzi! Cudzym kosztem do celu, po trupach?
                  • apendula_niewdziosek Re: To NFZ trzyma kasę na leki, nie lekarz 04.07.12, 18:47
                    > Dlaczego Zorro nie został uprzedzony?
                    Nie wiem, może po prostu lekarz nie strajkuje tylko nie ma uprawnień do wypisania recept ze zniżką i nie ma siły tego każdemu z osobna tłumaczyć.

> Lekarze niech wojują swoim kosztem ( np. dlaczego nie głodówka?), a nie kosz
                    > tem zdezinformowanych, chorych i bezradnych w takich momentach ludzi! Cudzym ko
                    > sztem do celu, po trupach?
                    A dlaczego plujesz na lekarzy a nie na prezesa NFZ? On ma kasę i narzędzia prawne, by od zaraz kasa popłynęła wprost do aptek z pominięciem lekarzy. To NFZ i państwo zaczęły zmieniać reguły gry, nie lekarze, pluj na nich!
                    • dupetek [...] 05.07.12, 16:57
                      • kzet69 Re: To NFZ trzyma kasę na leki, nie lekarz 05.07.12, 23:15
                        Zapisz się do PiS, twoje chamstwo cię w pełni tam kwalifikuje kołtunie...
                        • dupetek Re: To NFZ trzyma kasę na leki, nie lekarz 06.07.12, 14:19
                          Co Ty powinieneś ze sobą zrobić, to nie będę doradzać, bo widzę że uczestniczysz w tym załatwianiu swoich interesów kosztem chorych!
                          Acha, jeśli pozujesz na inteligencika, to używaj słów, których znaczenie rozumiesz, bo do obłudy kołtuńskiej masz bliżej niż ja!
                    • douglasmclloyd Re: To NFZ trzyma kasę na leki, nie lekarz 07.07.12, 00:00

> > Dlaczego Zorro nie został uprzedzony?
                      > Nie wiem, może po prostu lekarz nie strajkuje tylko nie ma uprawnień do wypisan
                      > ia recept ze zniżką

A kto ma? Sprzątkaczka?
          • ta Re: Granda! 04.07.12, 19:01
            dupetek napisał:
            > Obowiązkiem lekarzy było poinformowanie pacjenta o nie refundowanej recepcie!

Gwoli informacji: wg obowiązujących przepisów dotyczących wypisywania recept, przy każdym leku musi być informacja o stopniu refundacji. Jeśli leki są nierefundowane , to widnieje pozycja w rubryce odpłatność - 100%. Pacjent zatem wie, jak płaci.
            • ayran Re: Granda! 05.07.12, 15:19
              ta napisała:

> Jeśli leki są nieref
              > undowane , to widnieje pozycja w rubryce odpłatność - 100%. Pacjent zatem wie,
              > jak płaci.

Aż tak drobiazgowej wiedzy od pacjenta, otrzymującego receptę raz na jakiś czas, to bym nie oczekiwał:

archiwum.nfz-gdansk.pl/swiadczeniodawcy/leki/recepta-rum.php
            • dupetek Re: Granda! 05.07.12, 16:56
              Nie kpij Ta! Chory w sytuacji Zorra liczy, że lekarz działa na jego korzyść i ufa, że zapisy w recepcie są zgodne z refundacją NFZ. Który pacjent w takiej chwili sprawdza zapisy recepty i skąd miałby mieć dostęp do danych refundacyjnych?

To zwykłe skur.wielstwo i tego nie da się obronić!
              • apendula_niewdziosek Re: Granda! 05.07.12, 21:42
                > Nie kpij Ta! Chory w sytuacji Zorra liczy, że lekarz działa na jego korzyść i u
                > fa, że zapisy w recepcie są zgodne z refundacją NFZ.
                Niby na jakiej podstawie? Nie ma obowiązku posiadania umowy z NFZ. Jest obowiązek leczenia i wypisania recepty i na tym się kończy. Jak po stłuczce naprawiasz samochód w warsztacie to warsztat nie musi mieć umów z twoim ubezpieczycielem ani nic dopisywać na fakturze. Kasę załatwiasz wprost z ubezpieczycielem na podstawie normalnej faktury.

> To zwykłe skur.wielstwo i tego nie da się obronić!
                Głupota poraża. Polecam czytanie ze zrozumieniem. Kasa jest w NFZ i to on ustala reguły. "Pokrzywdzony" niech idzie zbluzgać prezesa, może coś wskóra.
                • dupetek Re: Granda! 05.07.12, 22:15
                  Nie łżyj łobuzie, bo Zorro nie dostał rachunku za leczenie i pobyt w szpitalu, czyli umowę z NFZ mają!!!
                  • apendula_niewdziosek Re: Granda! 05.07.12, 22:48
                    Polecam czytanie ze zrozumieniem. Zorro nie ma pretensji że mu każą za leczenie płacić tylko że za dużo wydał na leki. Szpital nie handluje lekami tylko apteka, więc powinien wziąć rachunek z apteki i udać się do NFZ, a potem ewentualnie tenże NFZ pozwać o zwrot kwoty z rachunku.
                    • dupetek Re: Granda! 06.07.12, 14:11
                      Nie bełtaj kręcie, Zorro został zrobiony w balona (schorowany człowiek) przy wystawieniu recepty!! Ty z drugim doktorkiem/konowałkiem udowadniacie, ze to niby z powodu braku umowy z NFZ - więc nie bredź i sam czytaj ze zrozumieniem!
                      • apendula_niewdziosek Re: Granda! 06.07.12, 15:24
                        Niby kto go oszukał. Ktoś mu obiecał receptę refundowaną a dał pełnopłatną?
                        I jak lekarz nie mający prawa do pisania recept refundowanych miałby takową wypisać?
                        • dupetek Re: Granda! 06.07.12, 15:35
                          Nie bredź!! Lekarz pracujący w placówce posiadającej kontrakt z NFZ może wystawiać refundowane recepty!!!!!!!!!!!!!
                          Dlaczego Zorro został tak potraktowany bez żadnych ostrzeżeń i informacji, co ma zrobić żeby refundację uzyskać????????????? Dlaczego tamci lekarze protestują nie uprzedzając ciężko chorych o swoich fanaberiach??????

Nie pytam Cię o etyczną stronę medalu, bo widzę, że to zbyt skomplikowane dla Ciebie:(
                          • dupetek Errata 06.07.12, 15:40
                            dupetek napisał:

> Nie bredź!! Lekarz pracujący w placówce posiadającej kontrakt z NFZ może wystawiać refundowane recepty!!!!!!!!!!!!! (...)<

Zbyt pospiesznie napisałem, że lekarz "może". Powinno być: ma obowiązek!!!!!
                            • apendula_niewdziosek Re: Errata 06.07.12, 15:52
                              Bredzisz. Nie ma obowiązku.
                              Kto mu obiecał receptę refundowaną? Lekarz? Nie. NFZ? To pretensje do NFZ. Wystarczy 1 podpis prezesa, bo to NFZ trzyma kasę.
                              • dupetek Re: Errata 06.07.12, 17:05
                                Lecz się człowieku, ale nie sam!!!!! Oczywiście poproś o receptę nierefundowaną, jak solidarność z hochsztaplerami, to solidarność:)))

ps. przeczytaj swój post ze zrozumieniem, to może(?) zrozumiesz:(
                                • apendula_niewdziosek Re: Errata 06.07.12, 17:25
                                  W sumie lekarz może sam sobie wypisać receptę nierefundowaną w chorobie, w której refundacja wedle MZ się należy, wykupić lek a potem pozwać NFZ do sądu o refundację.
                                  Nie rozumiesz, że refundacja jest prawem pacjenta i NFZ nie może jej odbierać narzucając kryteria typu że lekarz musi coś tam?
                                  • giwi Re: Errata 06.07.12, 17:39
                                    Ależ NFZ refundacji Zoro nie odebrał. Odebrał mu ją lekarz , wystawiając pełnopłatną receptę. Oczywiście, masz rację, pisząc wcześniej, że Zoro może się poskarżyć. Jasne, i powinien to zrobić, podając nazwisko owego medyka. Rzecznik Praw Pacjenta i NFZ czekają na te sygnały.
                                    • apendula_niewdziosek Re: Errata 06.07.12, 17:58
                                      > Ależ NFZ refundacji Zoro nie odebrał. Odebrał mu ją lekarz , wystawiając pełnop
                                      > łatną receptę.
                                      Nieprawda. Lekarz niczego nie odebrał, nie zawłaszczył kasy itp. Po prostu nie określił refundacji na recepcie. Kasa jak była w NFZ tak nadal jest, tylko trzeba ją stamtąd wyciągnąć, być może sądownie, skoro NFZ nie stworzył takiej ścieżki.

> Rzecznik Praw Pacjenta i NFZ czekają na te sygnały.
                                      Czytałaś moją historyjkę o zamkniętej szafie i odsyłaniu do "Kowalskiego"?
                                      • douglasmclloyd Re: Errata 07.07.12, 00:05

> > Ależ NFZ refundacji Zoro nie odebrał. Odebrał mu ją lekarz , wystawiając
                                        > pełnop
                                        > > łatną receptę.
                                        > Nieprawda. Lekarz niczego nie odebrał, nie zawłaszczył kasy itp. Po prostu nie
                                        > określił refundacji na recepcie.

Dlaczego?
                                  • dupetek Re: Errata 06.07.12, 17:40
                                    Co chcesz mi tym tekstem udowodnić? Że lekarz może?
                                    Mnie interesuje relacja pacjent/lekarz i NFZ tu nie przeszkadza, tylko grupa zdegenerowanych absolwentów A- mii M-cznych uzurpuje sobie prawo do zabawy chorymi, na rzecz swoich interesików!
                                    • apendula_niewdziosek Re: Errata 06.07.12, 18:05
                                      > Mnie interesuje relacja pacjent/lekarz i NFZ tu nie przeszkadza, tylko grupa zd
                                      > egenerowanych absolwentów A- mii M-cznych uzurpuje sobie prawo do zabawy chorym
                                      > i, na rzecz swoich interesików!
                                      Chcesz powiedzieć, że to lekarze trzymają kasę na leki na jakimś tajnym koncie i sępią pacjentom?
                                      • dupetek Re: Errata 06.07.12, 18:13
                                        Chcę powiedzieć, że lekarze mając konflikt(?) z NFZ powinni pacjentów trzymać od tego z daleka!!! Takie prastare mity o etyce lekarskiej i kulturze ludzkiej, ale to zbyt skomplikowane dla Ciebie, co wcześniej sygnalizowałem!
                                        Sytuację, w której znalazł się Zorro powinien przeanalizować prawnik pod kątem zgodności z polskim prawem i mam nieodparte wrażenie, że Twoje bełkoty nie zmienią oceny prawnej:)
                                        • apendula_niewdziosek Re: Errata 06.07.12, 18:21
                                          > Chcę powiedzieć, że lekarze mając konflikt(?) z NFZ powinni pacjentów trzymać o
                                          > d tego z daleka!!!
                                          Z tym się mogę zgodzić. Po prostu już w styczniu powinien nastąpić strajk generalny lekarzy + zwalnianie się z pracy. Władzę należy uderzyć pięścią między oczy a nie oswajać tygrysa delikatnie podgryzając go w ogon.

> Sytuację, w której znalazł się Zorro powinien przeanalizować prawnik pod kątem
                                          > zgodności z polskim prawem
                                          No i? Gdzie ten paragraf nakazujący wpisanie refundacji? W przypadku takiej recepty jeszcze jest szansa uzyskania refundacji wprost od NFZ. A lekarz mógł po prostu stwierdzić (zgodnie z prawdą), że dowód ubezpieczenia nie jest całkowicie wiarygodny i wpisać 100%.
                                      • douglasmclloyd Re: Errata 07.07.12, 00:07

> Chcesz powiedzieć, że to lekarze trzymają kasę na leki na jakimś tajnym koncie
                                        > i sępią pacjentom?

Nie rżnij głupa.
                                • giwi Re: Errata 06.07.12, 17:34
                                  Ja wczoraj byłam u lekarza, dostałam receptę z lekami refundowanymi. Akurat w mojej przychodni nic się nie zmieniło. Wiadomo przecież już, że za drobne pomyłki (np. błąd w nazwisku) żadnych kar nie będzie.

Zrozumiałam, że Zoro dostał receptę przy wychodzeniu ze szpitala. Jeśli się nie mylę (gdzieś czytałam), to nawet jeśli lekarz nie ma podpisanej umowy z NFZ a pracuje w placówce, która taką umowę ma, to ma prawo i obowiązek wystawić receptę na leki refundowane. Za to odpowiada jego zakład pracy. Szpitale takie umowy mają. Trzeba być niezłym draniem, żeby ciężko chorego człowieka wypuścić z taką receptą. A gdyby on nie miał pieniędzy? Leki przeciwzakrzepowe trzeba brać, ratują często życie.
                                  • apendula_niewdziosek Re: Errata 06.07.12, 18:04
                                    > Wiadomo przecież już, że za drobne pomyłk
                                    > i (np. błąd w nazwisku) żadnych kar nie będzie.
                                    Buhahaha. Ale naiwność.

> to nawet jeśli lekarz nie ma podpisanej umowy z NFZ a
                                    > pracuje w placówce, która taką umowę ma, to ma prawo i obowiązek wystawić recep
                                    > tę na leki refundowane
                                    Nawet jeśli ma prawo, to nie ma obowiązku, a za ewentualne "błędy" odpowiada całym majątkiem. Więc nie chce i tyle.

> Trzeba być niezłym draniem, żeby ciężko chorego człowieka wypuścić z tak
                                    > ą receptą
                                    Trzeba być niezłym draniem, żeby mając na koncie kasę na ten cel, nie chcieć jej przelać aptece tylko tłumaczyć się "złym" lekarzem.

> Leki przeciwzakrzepowe trzeba brać, r
                                    > atują często życie.
                                    Lekarze wspólnie z organizacjami pacjentów (sic!) przed protestem zorganizowali manifestację pod ministerstwem w celu zwrócenia uwagi na problemy i polubownego załatwienia sprawy. Jak myślisz, kogo to obeszło? Dla GW ważniejsze jest, co pierdnął Kaczyński albo kto znowu bredzi o Smoleńsku niż takie sprawy. Walka lekarzy trwa od półtora roku, kogo to obeszło? Dopiero teraz "nagle" wielki szum, bo lekarz nie chce sobie pętli na szyję zakładać.
                                    • douglasmclloyd Re: Errata 07.07.12, 00:10

> Nawet jeśli ma prawo, to nie ma obowiązku, a za ewentualne "błędy" odpowiada ca
                                      > łym majątkiem.

O kurna, może na babcię powinien majątek przepisać?
          • douglasmclloyd Re: Granda! 06.07.12, 23:59
            dupetek napisał:

> Obowiązkiem lekarzy było poinformowanie pacjenta o nie refundowanej recepcie! W
            > ten sposób pozbawili Zorro przysługujących mu świadczeń.
            > Taka forma strajku jest ordynarna, a jeszcze nieinformowanie chorych, to czyste
            > sku...elstwo!

Znieczulica wśród lekarzy, to chleb powszedni.
    • adalberto3 Z pretensjami zacznij od premiera ! 03.07.12, 14:56
      Potem sa w kolejce minister i PO-litycy. Dla nich grupy lobbingowe sa wazniejsze od polskich chorych.
    • mariner4 Na szczęście tekich s... synów jak ten co Ci 04.07.12, 14:07
      zapisał pełnopłatne jest zdecydowana mniejszość. To tylko gnojki w rodzaju Kzeta tacy są.
      Zapytaj adwokata czy możesz tego medmenela pozwać o zwrot różnicy.
      Medmenele robią sobie z nas zakładników. Bez względu na ich racje to, jest to sprawa pomiędzy nimi a władzą. To tak jak byś swojego dłużnika próbował zmusić do zapłaty torturujęc mu dziecko. Ja jestem impulsywny i chyba bym przed wyjściem w mordę strzelił konowała, o ile miałbym tylko siły.
      M.
      • apendula_niewdziosek Re: Na szczęście tekich s... synów jak ten co Ci 04.07.12, 14:36
        > Zapytaj adwokata czy możesz tego medmenela pozwać o zwrot różnicy.
        Buhahha. Kasa leżała i leży na koncie NFZ, NFZ cie napuszcza na lekarza a ty się dajesz robić jak dziecko.

> To tak jak byś swojego dłużnika próbował zmusić d
        > o zapłaty torturujęc mu dziecko
        A zapowiedź strzelenia w mordę osoby, która nie ma i nie będzie miała tej kasy, to czym jest innym jak szantażem?
        • douglasmclloyd Re: Na szczęście tekich s... synów jak ten co Ci 07.07.12, 00:16

> > Zapytaj adwokata czy możesz tego medmenela pozwać o zwrot różnicy.
          > Buhahha. Kasa leżała i leży na koncie NFZ

Szkoda, że lekarz nie wypisał recepty, żeby nie lażała.
          • apendula_niewdziosek Re: Na szczęście tekich s... synów jak ten co Ci 07.07.12, 00:27
            Nowa prezeska NFZ potrafi z dnia na dzień bez żadnego upoważnienia ustawowego zarządzić środkami publicznymi, żeby płacić 25 zł "judaszowego" za przepisanie recepty i donosik, to nie potrafi zarządzić, żeby przelano środki aptece z pominięciem lekarza? Naiwny jesteś?
            • douglasmclloyd Re: Na szczęście tekich s... synów jak ten co Ci 07.07.12, 00:37

> Nowa prezeska NFZ potrafi z dnia na dzień bez żadnego upoważnienia ustawowego z
              > arządzić środkami publicznymi

Puść ją z torbami, ona też za coś odpowiada.
    • cookies9 Re: Bukiel, ty gnoju 05.07.12, 14:48
      Warto,po dojściu do zdrowia,dochodzić swego...

"Pacjent idący do publicznej przychodni lub szpitala ma prawo, by otrzymać receptę. Każdy, kto łamie prawo pacjenta musi liczyć się z konsekwencjami "- powiedział Arłukowicz w Polsat News.

spoleczenstwo.newsweek.pl/protest-lekarzy-trwa--chca-interwencji-premiera,93677,1,1.html
      • apendula_niewdziosek Re: Bukiel, ty gnoju 05.07.12, 14:53
        No to przecież otrzymał receptę.
        Natomiast roszczenia finansowe to do NFZ i MZ, bo to oni ustalają reguły.
        • aniechto.only Re: Bukiel, ty gnoju 05.07.12, 15:31

> Natomiast roszczenia finansowe to do NFZ i MZ, bo to oni ustalają reguły.

Ale to nie NFZ ani MZ wypisało pełnoplatną receptę , zatem rozczenia wobec lekarza w pelni zasadne.
          • kzet69 Re: Bukiel, ty gnoju 05.07.12, 16:00
            Do lekarza, który nie ma umowy refundacyjnej z NFZ i NIE WOLNO MU pod odpowiedzialnością karną wypisać refundowanej recepty? O co chcesz go oskarżać ? O brudne skarpetki?
            • dupetek Re: Bukiel, ty gnoju 05.07.12, 16:48
              Lekarz, który nie uprzedza pacjenta o nieposiadaniu umowy z NFZ i o wypisanej 100% płatnej recepcie jest zwykłym oszustem!!
            • aniechto.only Re: Bukiel, ty gnoju 05.07.12, 17:15
              kzet69 napisał:

> Do lekarza, który nie ma umowy refundacyjnej z NFZ i NIE WOLNO MU

Co ty nie powiesz - lekarze którzy nie mają prawa wypisywać recepty refundowanej protestują nie wypisując recept refundowanych!
              Zaiste bardzo wyrafinowana forma protestu.
              • kzet69 Re: Bukiel, ty gnoju 05.07.12, 23:19
                aniechto.only napisała:
                '> Co ty nie powiesz - lekarze którzy nie mają prawa wypisywać recepty refundowan
                > ej protestują nie wypisując recept refundowanych!
                > Zaiste bardzo wyrafinowana forma protestu.

ale oni nie protestują, po prostu zrezygnowali z wypisywania recept refundowanych, nie podpisując nowej umowy... Znasz jakąś branżę, gdzie zleceniodawca mógłby zleceniobiorcę zmusić do podpisania niekorzystnej dla niego umowy?
                • dupetek Re: Bukiel, ty gnoju 06.07.12, 14:23
                  Dlaczego kosztem chorych taki cwany jesteś konowałku? Może ogłoś głodówkę, albo strajk okupacyjny, wtedy będziesz czysty, a ja nie będę się czepiać!
                  • aniechto.only Re: Bukiel, ty gnoju 06.07.12, 15:26
                    dupetek napisał:
                    Może ogłoś głodówkę, albo
                    > strajk okupacyjny, wtedy będziesz czysty, a ja nie będę się czepiać!

Zartujesz, strajk okupacyjny ? Nie mają czasu biedactwa, przeciez muszą ciężko zapieprzać w prywatnych gabinetach . Głodówka też odpada , prywatny pacjent nie życzy sobie sluchać jak lekarzowi burczy w brzuchu:)
                • aniechto.only Re: Bukiel, ty gnoju 06.07.12, 15:19
                  kzet69 napisał:
                  > ale oni nie protestują, po prostu zrezygnowali z wypisywania recept refundowany
                  > ch, nie podpisując nowej umowy...

Aha, zawieszili protest ,którego nie było....

Hadko cię ostatnio czytać krzet ,piszesz tak ,jak by zajmowanie się polityką u Palikota szybko wyprało cię z poczucia moralności.
                • douglasmclloyd Re: Bukiel, ty gnoju 07.07.12, 00:14
                  kzet69 napisał:

> ale oni nie protestują, po prostu zrezygnowali z wypisywania recept refundowany
                  > ch, nie podpisując nowej umowy... Znasz jakąś branżę, gdzie zleceniodawca mógłb
                  > y zleceniobiorcę zmusić do podpisania niekorzystnej dla niego umowy?

Życzę powodzenia w biznesie.
              • douglasmclloyd Re: Bukiel, ty gnoju 07.07.12, 00:13
                aniechto.only napisała:

> kzet69 napisał:
                >
                > > Do lekarza, który nie ma umowy refundacyjnej z NFZ i NIE WOLNO MU
                >
                > Co ty nie powiesz - lekarze którzy nie mają prawa wypisywać recepty refundowan
                > ej protestują nie wypisując recept refundowanych!
                > Zaiste bardzo wyrafinowana forma protestu.

:))))))))))))
            • douglasmclloyd Re: Bukiel, ty gnoju 07.07.12, 00:13
              kzet69 napisał:

> Do lekarza, który nie ma umowy refundacyjnej z NFZ i NIE WOLNO MU pod odpowiedz
              > ialnością karną wypisać refundowanej recepty?

A ten miał, czy nie miał?
      • nazimno Ze az zacytuje: 05.07.12, 15:22
        Każdy, kto łamie prawo pacjenta musi liczyć się z konsekwencjami - powiedział Arłukowicz w Polsat News.

Ciekawe, ze nie dodal, czy to sie rowniez stosuje do ministra zdrowia.

• cillian1 Re: Ze az zacytuje: 05.07.12, 22:44
          nie bronię debila - bo dalej nie zrobił nic, aby kasa nie wyciekała!

Ale napisz jak załamał prawo!
    • cillian1 [...] 05.07.12, 22:42
    • losiu4 Re: Bukiel, ty gnoju 06.07.12, 23:13
      zoro_wieczorowo_poro napisał:

> Dawno mnie nie było bo padłem na zdrowiu. Rozerwało mi aorte i tylko dzięki spe
      > cjalistom z kliniki JP2 w Krakowie mogę ci gnoju naubliżać.

no to źle lokujesz swoje złe uczucia. Akurat zarzuty powinny być kierowane do ryżych. Im najwyraźniej zależy by co chwilę z dowolnego powodu nie było refundacji.

Pozdrawiam

Losiu
      • douglasmclloyd Re: Bukiel, ty gnoju 07.07.12, 00:18
        losiu4 napisał:

> no to źle lokujesz swoje złe uczucia. Akurat zarzuty powinny być kierowane do r
        > yżych. Im najwyraźniej zależy by co chwilę z dowolnego powodu nie było refundac
        > ji.

Najlepszym powodem jest wypisanie recepty bez refundacji, nieprawdaż?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka