Dodaj do ulubionych

Minister finansów ma dylematy moralne

18.07.12, 01:07
"Ustawa o „in vitro” przedstawia kilka bardzo trudnych do rozwiązania dylematów moralnych, zaś argument finansowy powinien pozostać tu kwestią zdecydowanie drugorzędną, zarówno dla zwolenników jak i dla osób mających poważne wątpliwości co do tej metody. "
rostowski.natemat.pl/23373,wyjasnienia-ws-in-vitro
Jakże piękne potwierdzenie tez prof. Sandurskiego i kolejny dowód na to że Polska jest państwem wyznaniowym, takim europejskim Iranem, przy zachowaniu wszelkich proporcji. Panie Ministrze, pan jesteś od tego by liczyć kasę a nie moralizować duszyczki...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12145739,Sadurski__Prawa_nie_mozna_uzasadniac_religia.html
Obserwuj wątek
    • piq czyli twoim zdaniem, doktorze,... 18.07.12, 01:40
      ...lekarz jest od wypisywania recept - i morda w kubeł co do kwestii światopoglądowych? A kominiarz jest od czyszczenia kominów, a nie od rozważania dylematów moralnych? A kierowca ma jechać autem, a nie zastanawiać się nad tym, czy taka aborcja albo na przykłąd kara śmierci jest w porządku, czy nie?

Taaak, po prostu wszyscy mają przyjąć punkt widzenia hołoty intelektualnej od filozoofa Palikota jako jedyny słuszny, obiektywny i pożądany oraz postępowy, a wszelkie od tego odstępstwo jest dowodem na to, że Polska jest państwem wyznaniowym. Ludziska, precz od refleksji moralnej, wszystko co trzeba, wam powiedzą kzet z Różowym Januszkiem. Rostowskiemu też, żeby niepotrzebnie nie błądził. Macie intelektualną strukturę bolszewika, tarzyszu.

Dla porównania: ja na przykład uważam, że każdy dorosły i niekarany obywatel po spełnieniu nie większych wymagań niż na prawo jazdy powinien mieć dowolny i nieograniczony dostęp do broni palnej i określonych rodzajów amunicji (albowiem jestem, tarzyszu, prawdziwym liberałem, a nie malowanym na czerwono). W Polsce takie prawo nie istnieje, jednak z tego powodu nie twierdzę, że Polska jest krajem nazistowsko-stalinowskim i nie wymagam od ministra, żeby podzielał moje zdanie jako jedynie słuszne. Ale ja jestem konserwatywno-liberalnym wstecznikiem, a nie bolszewickim postempackim głupkiem.

Jednak antykatolstwo albo wymaga braku mózgu, albo go wyżera i jeszcze wylizuje czaszkę, jeśli znajdzie jakieś resztki.

Przy okazji: Sandurski to był świetny zapaśnik wagi ciężkiej, profesor jest Sadurski.
      • piq no i co, doktorku,... 18.07.12, 12:55
        ...zapytuję żując marchewkę? Poszło w pięty?
      • zgred-zisko Re: czyli twoim zdaniem, doktorze,... 18.07.12, 13:12
        Czy "hołoty intelektualnej od filozoofa Palikota" to taka uwspółcześniona forma "zaplutych karłów reakcji"?
    • lump-1 Re: Minister finansów ma dylematy moralne 18.07.12, 13:07
      kzet69 napisał:

> Panie Ministrze, pan jesteś od tego by liczyć kasę a nie moralizować duszyczki...
      >

Co innego lekarze korzystający z klauzuli sumienia- oni mogą.
    • humbak Re: Minister finansów ma dylematy moralne 18.07.12, 13:19
      A cóż to za bzdura? Zastąp sobie moralność etyką, która w tym kontekście jest jak najbardziej na miejscu i może nie będzie Ci wywalać antyreligijny bezpiecznik. Wtedy zauważysz że to nie jest kwestia państwa wyznaniowego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka