Gość: jac IP: 213.17.204.* 26.06.04, 22:36 UMARŁ DOBRY CZŁOWIEK, KTÓRY POTRAFIŁ PRZYZNAC SIE DO BŁĘDÓW. szkoda, ze nie potrafia tego jego uczniowie, chocby AM. CZEŚĆ JEGO PAMIĘCI!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kataryna.kataryna Re: Pożegnanie Jacka Kuronia - relacja Mikołaja L 26.06.04, 23:46 Piękny pogrzeb na pożegnanie pięknego życia. Michnik był wzruszający. Mam nadzieję, że to nie koniec, że nie pozwolimy na dobre umrzeć temu, czego Kuroń uczył. Zasadził te róże, ale teraz ktoś je musi podlewać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubudubu Re: Pożegnanie Jacka Kuronia - relacja Mikołaja L IP: *.acn.waw.pl 26.06.04, 23:50 kataryna.kataryna napisała: > Piękny pogrzeb na pożegnanie pięknego życia. Michnik był wzruszający. Mam > nadzieję, że to nie koniec, że nie pozwolimy na dobre umrzeć temu, czego Kuroń > uczył. Zasadził te róże, ale teraz ktoś je musi podlewać. Pierwsze pol zycia sadzil czerwienie a drugie pol roze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly ...i guzy! IP: *.dialup.online.no 27.06.04, 00:50 ...na polskich biednych glowach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriotka Re: ...i guzy! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.06.04, 00:58 może Kuroń zasłużył na wyjatkowy pogrzeb, ale nie możemy równać Kuronia z Kuklińskim. Obużona jestem, ze nasze władze państwowe oddają cześć nie tym co trzeba. Nigdy nie byłam antysemitką, ale teraz jestem. Zydzi rządzą tym krajem i dla nich żaden Polak się nie liczy.Kwaśniewski nigdy nie byłbyś prazydentem, gdyby nie działalność Kuklińskiego, bo nie byłoby Polski. Mam dosyć waszej obłudyi życzyłabym sobie obyście wszyscy wyemigrowali do Szarona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groźny Re: ...i guzy! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.06.04, 01:09 cała elita zydowska dzisiaj żegnała Kuronia, chociaż do niego nic nie mam, to człowiek jak tysiące innych, a tu proszę, prezydent , przestawiciele rządu. Coraz bardziej żydzi unosicie glowę w tym kraju, wy na kolanach powinniście żegnać Pułkownika Kuklińskiego. Zyjecie w Polsce, tu porobiliście kariery, ale wy poprostu jestescie wredni i nie chcecie si ę przyznać dio tego ,że to wy jesteście goścmi w tym kraju. Wam ciągle mało. Zniszczycie wszystko i wszystkich nawet przyjaciól, by tylko wyjść na swoje. Zaden naród ne może was długo tolerować. Więc uważajcie.Dla was potrzebny jest taki sam Szaron jak ten , który morduje niewinnych Palestynczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: ...i guzy! IP: *.unicity.pl / 80.51.254.* 27.06.04, 17:35 Bo żegnali CZŁOWIEKA a nie szczura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Do patriotki-agentki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.06.04, 11:48 Chyba ci się we łbie pokręciło. Jak można przyrównywac zdrajcę narodu Polskiego- Kuklińskiego do Pana Kuronia, który podjął walkę z komunizmem tu na tej ziemi razem z rodakami dla rodaków. To największa hańba pogrzeb Kuklińskiego w alei zasłużonych na polskim cmentarzu. Prawie 80 % polskich obywateli ma takie zdanie o działalności Kuklńskiego jak Ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pizarro KTO TU JEST ZDRAJCĄ?KTO ODDAŁ POLSKĘ W PACHT KOMUC IP: *.torun.mm.pl 27.06.04, 15:00 Oj Arek pokęcili ci w głowie ci lewacy. Kuroń walczył o socjalizm ludzka twarzą a nie wolna pOLSKĘ! i DLATEGO III RP to taka hybryda, dwubiegunowa,gdzie postkomuna ma kawior, jachty i wczasy nabermudach a reszta to klientela Kuronia i jego zupek.Kuron zawsze był typem lewaka rewolucjonisty. Niestety nie tylko ty niczego nie pojmujesz!Oni najwięcej zawdzięczaja Kuroniowi;ustalenia orągłego stolu,magdalenka,bratanie sie z jaruzelskim i kiszcakiem ,miękka dla postpzpr linia gazety w,dzisiaj za to wzzystko dziekuja kuroniowi. widac dobitnie ile korzyści wyniesli z rozmiekczenia polskiego przełomu pod dyktando niezyjącego kuronia oraz michnika czy geremka. Komuniści, postkomuna jest najwiekszym beneficjentem"dobrego serca" środowiska kojarzonego ze zmarłym kuroniem.Dlatego tak chetnie go obdarowują tym pozegnaniem. Co do zmarłego pułkownika R> Kulinskiego to jestes kolejną ofiarą idiotyzmów wygłaszanych na temat jego rzekomej zdrady, te idiotyzmy niestety podchwycił Wałęsa dzieki Mietkowi zbratanemu ze słuzbami specjalnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woj Re: KTO TU JEST ZDRAJCĄ?KTO ODDAŁ POLSKĘ W PACHT IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.06.04, 17:32 To niesmaczne porównanie. Kukliński działał "na wszelki wypadek" - na wypadek wojny rusko-amerykańskiej. Nikomu przez to nie pomógł, a co by przyniosła w razie takiej wojny jego zdrada nie wiemy ani my, ani on sam. Kuroń przez całe życie budował i starał się zmieniać świat na lepszy. Nie żył mrzonkami, tylko krztałtował rzeczywistość wokół siebie. Miał wielki wpływ na to co się stało w tym kraju - pomógł osobiście setkom osób, przyczynił się do zmiany ustroju. Dla mnie był wielkim człowiekiem i powinien takim pozostać w pamięci Polaków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pizarro woju! pomyśl trochę samodzielnie, odrzuć tę papkę! IP: *.torun.mm.pl 27.06.04, 18:52 Tak chciał zmieniać świat na modłę komunistów;czerwone harcerstwo,uwodzenie niel;etnich, osmieszanie tradycji, nawet bikiniarzy za taneczne ruchy, kolorowe skrapetki i spodnie rurki tłukł po gębie. Poczytaj jego książki;to był typowy lewak,ciągła rewolucja! on to lubił. a swoi czyli komuniści walili go w dupę! Niestety polska po 89 r. to tez jedna z jego ofiar,/magdalenka, gruba kreska/ to Polska dla postkomuny>popatrz co sie dzieje, to jego dzieło przebaczania zbrodniarzom prl'u.Zacznij myśleć samodzielnie i nie łykaj tej papki, która ci podsuwa gw czy podobne poprawne "media".Co prawda nie ma dopłat za samodzielne myślenie od UE ale to dla twego dobra. staraj się sam pomyslęć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gobi ... ZDRAJCĄ?KTO ODDAŁ POLSKĘ ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 20:52 Kukliński sam jeden zdołał przesunąć Polskę z pozycji mięsa armatniego na pozycję aktywnego uczestnika rokowań międzynarodowych. Zrobił to kosztem swoich najbliższych i własnym. Ryzykował wiele dla Ojczyzny, choc nie musiał, bo na jego stanowisku nikt nie spodziewał się patriotyzmu. Kuroń odwrotnie, wykierował Polakó w ich dążeniu do uczciwej polityki, na pozycję przegranych. Należał do ludzi, którzy nie dopuścili do powstania kanonu wspólnych celów politycznych, minimum patriotyznu polskich polityków. Przez to nie doczekaliśmy się uczciwej dekomunizacji i te gnidy są przy władzy robiąc długi, które nasze wnuki będą spłacać. To gorsze niż szarańcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 44 Re: ... ZDRAJCĄ?KTO ODDAŁ POLSKĘ ... IP: *.226.6.61.Dial1.Dallas1.Level3.net 30.06.04, 08:51 Gość portalu: Gobi napisał(a): > Kukliński sam jeden zdołał przesunąć Polskę z pozycji mięsa armatniego na > pozycję aktywnego uczestnika rokowań międzynarodowych. Zrobił to kosztem swoich > najbliższych i własnym. Ryzykował wiele dla Ojczyzny, choc nie musiał, bo na > jego stanowisku nikt nie spodziewał się patriotyzmu. Kuroń odwrotnie, wykierowa > ł > Polakó w ich dążeniu do uczciwej polityki, na pozycję przegranych. Należał do > ludzi, którzy nie dopuścili do powstania kanonu wspólnych celów politycznych, > minimum patriotyznu polskich polityków. Przez to nie doczekaliśmy się uczciwej > dekomunizacji i te gnidy są przy władzy robiąc długi, które nasze wnuki będą > spłacać. To gorsze niż szarańcza. Dla mnie obaj sa Wielkimi Polakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilco Re: KTO TU JEST ZDRAJCĄ?KTO ODDAŁ POLSKĘ W PACHT IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.06.04, 18:35 > Oj Arek pokęcili ci w głowie ci lewacy. Kuroń walczył o socjalizm ludzka > twarzą a nie wolna pOLSKĘ! i DLATEGO III RP to taka hybryda, > dwubiegunowa,gdzie postkomuna ma kawior, jachty i wczasy nabermudach a reszta > to klientela Kuronia i jego zupek.Kuron zawsze był typem lewaka rewolucjonisty. > > Niestety nie tylko ty niczego nie pojmujesz!Oni najwięcej zawdzięczaja > Kuroniowi;ustalenia orągłego > stolu,magdalenka,bratanie sie z jaruzelskim i kiszcakiem ,miękka dla postpzpr > linia gazety w,dzisiaj za to wzzystko dziekuja kuroniowi. > widac dobitnie ile korzyści wyniesli z rozmiekczenia polskiego przełomu pod > dyktando niezyjącego kuronia oraz michnika czy geremka. > Komuniści, postkomuna jest najwiekszym beneficjentem"dobrego serca" środowiska > kojarzonego ze zmarłym kuroniem.Dlatego tak chetnie go obdarowują tym > pozegnaniem. Co do zmarłego pułkownika R> Kulinskiego to jestes kolejną ofia > rą > idiotyzmów wygłaszanych na temat jego rzekomej zdrady, te idiotyzmy niestety > podchwycił Wałęsa dzieki Mietkowi zbratanemu ze słuzbami specjalnymi. ...ech, męczące... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Do patriotki-agentki IP: *.nsw.bigpond.net.au 28.06.04, 12:57 jestescie tacy jak gen Bordzilowski, ktory wolal byc pochowany w Moskwie. Kurwy, zlodzieje i ruscy agenci. Kuron byl dobrym czlowiekiem, Kuklinski uczciwym zolnierzem. Przysiegal Polsce, nie Rosjanom. Polska na jego akcji wygrala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Pożegnanie Jacka Kuronia - relacja Mikołaja L IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.06.04, 01:03 kataryna.kataryna napisała: > "...nie pozwolimy na dobre umrzeć temu, czego Kuroń uczył..." Czlowiek, który zaczynał od czerwonego harserstwa. Osobista wrażliwość na sprawiedliwość społeczną skierowała go na inne drogi. Co z tego wzięli jego uczniowie, chyba nie wymaga komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buddystka Re: Pożegnanie Jacka Kuronia - relacja Mikołaja L IP: *.chello.pl 27.06.04, 15:35 Jestem bardzo wdzieczna Jackowi Kuroniowi, ze nawet swoja smiercia przyczynil sie do zblizenia ludzi o roznych pogladach. Ten wielki Czlowiek nawet w chorobie myslal o mniejszosciach i uciesnionych( z tego co wiem, to bylo jego wlasne zyczenie, by pogrzeb byl ekumeniczny, szkoda ze tego nie podkreslono) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja dlaczego Gazeta usunela tekst pozegnania IP: *.nsw.bigpond.net.au 28.06.04, 12:52 Andrzeja Seweryna? Kto sie poczul urazony? Pan prezydent, przyjaciel Michnika? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: dlaczego Gazeta usunela tekst pozegnania 28.06.04, 12:56 Gość portalu: to ja napisał(a): > Andrzeja Seweryna? Kto sie poczul urazony? Pan prezydent, przyjaciel Michnika? Tu znajdziesz forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=13687141&a=13789212 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: dlaczego Gazeta usunela tekst pozegnania IP: *.nsw.bigpond.net.au 28.06.04, 13:04 dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anca Re: Pożegnanie Jacka Kuronia - relacja Mikołaja L IP: 62.29.146.* 28.06.04, 23:37 Dlaczego nikt nie wspomnial o tym, ze wielki polski aktor nad grobem Kuronia recytowal Pana Cogito? Nie znalazlam tego w zadnej relacji. Czy ktoregokolwiek innego polityka polskiego ktos po smierci moglby nazwac Ksieciem Niezlomnym? Skupiacie sie na pierdolach, panowie, nie pokazujecie prawdziwego wymiaru tego czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot.to.kot Przesłanie Pana Cogito 29.06.04, 09:31 Gość portalu: Anca napisał(a): > Dlaczego nikt nie wspomnial o tym, ze wielki polski aktor nad grobem Kuronia > recytowal Pana Cogito? Nie znalazlam tego w zadnej relacji. Czy ktoregokolwiek > innego polityka polskiego ktos po smierci moglby nazwac Ksieciem Niezlomnym? > Skupiacie sie na pierdolach, panowie, nie pokazujecie prawdziwego wymiaru tego > czlowieka. ciut wyżej było już zapytanie w tej kwestyji. dlaczego o tym nie napisali, nie wie pewnie nikt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Pożegnanie Jacka Kuronia - relacja Mikołaja L IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 29.06.04, 09:54 Normalna kolej rzeczy. Rewolucja zjada własne dzieci. Dlatego Kuroń siedział i był prześladowany. Udało mu się jednak przeżyć komunę i do jej rozwalenia sie przyczynił. To mu się chwali. Odpowiedz Link Zgłoś