Dodaj do ulubionych

buczenie - dla kogo

08.08.12, 14:22

No nie mogę!
Młodzi buczą i to jest główny temat komentarzy o powstaniu. A dlaczego buczą?
Pani Prezydent Gronkiewicz-Waltz wyciągnęła ze śmietnika historii Rydza-Smigłego, zhańbionego ucieczką przed wrogiem w 1939r. i nazwała jego imieniem park na Powiślu
Posądzanie Jej więc przez buczących oponentów o sympatie komunistyczne doprawdy świadczy, że ta młodzież, jak ta z powstania nie wie dla kogo i o co walczy.

A na początku.
Andrzej Borowiec p.s Zych* pisze swojej relacji z powstania: „Stalin skazał Warszawę na zagładę”. Z dostępnej dokumentacji wynika, że powstanie miało przeszkodzić armii czerwonej w zajęciu Warszawy. To po co te olbrzymie ofiary, gdy w końcu zarzut,
że to Stalin. Czy ten powstaniec wiedział dla kogo i o co walczy.
To jest właśnie zawłaszczanie historii

*Powstańcze relacje swiadków www. Sppw1944.org
Obserwuj wątek
    • jot-es49 Nie ma żadnej różnicy... 08.08.12, 15:11
      I ta smarkateria wykonuje tylko czyjeś polecenia i tamta młodzież wykonywała jedynie rozkazy.
      Choć motywacje jednych i drugich były na tyle różne, że niemal bluźnierstwem z mojej strony było powyższe sformułowanie.
      Jednakże zawsze "młodzi, zbuntowani" zdolni są do czynów desperackich niemal...
      Cała rzecz polega na tym kto i w jakim celu nimi kieruje!

Myśmy też zasuwali przy różnych "czynach społecznych" usuwając gruzy, tworząc parki na starych cmentarzach. Sam fakt poddania się "przywódczej sile" nie dyskwalifikuje chyba naszych czynów.

A po tych parkach spacerowałem z dziećmi i spaceruję z wnukami. Czy to źle?
      • volupte Re: Nie ma żadnej różnicy... 08.08.12, 15:17
        Bardzo źle chodzic po grobach.
        • jot-es49 Jasne, jasne... 08.08.12, 15:20
          Lepiej na nich hołubce wyborcze wywijać!
          • x2468 Re: Jasne, jasne... 08.08.12, 15:27
            Lub wydawać bydlęce odgłosy,gwizdać,kląć...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka