Dodaj do ulubionych

Michał Tusk - Diabeł, czy Anioł...?

12.08.12, 23:41
A może ani jedno, ani drugie - tylko przeciętny młody człowiek, który może nie ma specjalnie wyśrubowanych standardów (a to jest jakiś przymus?), ale też i nie zarabiał na utrzymanie swojej rodziny handlem narkotykami?

Czym się różni Michał Tusk od tysięcy swoich równieśników, możecie mi powiedzieć?

Wszyscy wasi pracodawcy mają kryształowe standardy? Tak? Akurat. Chciałbym zobaczyć, jak z obrzydzeniem odrzucacie świetną ofertę pracy u przedsiębiorcy, który ma na koncie wyroki :-)))

Co zarzucacie młodemu Tuskowi oprócz rozdmuchiwanego do granic niemożliwości konfliktu interesów - macie pretensję do wszystkich pracowników OLT i Amber Banku, że zatrudnili się u Plichty, czy tylko do młodego Tuska?
Obserwuj wątek
    • indeed4 Syn premiera ma obowiązek być Aniołem? 12.08.12, 23:50
      A kto się tego domaga - partia "300 zł", czy też może dziennikarze, którzy miesiącami czerpali profity z reklam OLT i Amber Gold "nie wiedząc", do kogo należy ten biznes. Hmm...?
      • volupte Re: Syn premiera ma obowiązek być Aniołem? 13.08.12, 00:00
        Dziennikarze , ktorzy jak psy biegaja za sensacja , przez dwa lata nie potrafili zauwazyc szykujacego sie przekretu. To lajzy a nie dziennikarze sledczy.
        • absurdello Zawsze lepiej jest gonić króliczka ... 13.08.12, 00:47
          niż go złapać ;)))
    • kzet69 Re: Michał Tusk - Diabeł, czy Anioł...? 13.08.12, 01:00
      Moim zdaniem to młody Tusk sie po prostu zagubił, jedyny poważny zarzut to o szpiegostwo przemysłowe, ale przy wiarygodności Plichty to poczekajmy jeszcze na jego potwierdzenie. zastanawiam sie po co Plichta zatrudnił Tuska? Liczyl na tarczę ochronną przed ABW?
      • indeed4 Re: Michał Tusk - Diabeł, czy Anioł...? 13.08.12, 11:11
        kzet69 napisał:

> jedyny poważny zarzut to o szpiegostwo przemysłowe

na razie nie wiadomo, czy poważny - nie używałbym takich określeń, media w pogoni za sensacją potrafią zrobić z igły widły.

> po co Plichta zatrudnił Tuska?

A czym się zajmował i za co mu płacił OLT? Jest w umowie, ja tutaj żadnego drugiego dna nie widzę.

Widzę natomiast co innego - to, że młody Tusk był absolutnie podporządkowany decyzjom ojca i że to doświadczony DT powinien dobrze oberwać po uszach za problemy syna. Dobrotliwe, ojcowskie ostrzeżenia to za mało. Zarzuty, że służby nie interesowały się sprawą są idiotyczne - prawda jest taka, że nie interesowały się, bo nie miały się tym interesować i tyle.

"Widać, że chce się wytłumaczyć, powiedzieć, jak było. Ale z kancelarii premiera w Alejach Ujazdowskich płyną dyspozycje: nic nie mów, nie odzywaj się, to przejdzie, zgaśnie, w końcu przycichnie. Premier uspokajał w rozmowie z synem: komisji śledczej z tego nie będzie"

www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/664653,Donald-Tusk-o-sprawie-syna-to-w-koncu-przycichnie
    • haen2010 Pretensje? 13.08.12, 06:50
      Po prostu okazał się takim samymy krętem (przez "ę") jak jego szanowny papcio. Drobnym krętaczem. I to cały problem rodziny Tusków.

Nikt nie odkrył Ameryki. Po prostu prawda jest bardzo nieprzyjemna dla wielu uczciwych i nabitych w butelkę Polaków.
      • indeed4 Też dostałeś wzmożenia moralnego, Haen? 13.08.12, 18:47
        tak jak oburzone standardami młodego Tuska dziennikarskie świętoszki, które o własnych przypomniały sobie dopiero wtedy, kiedy do ich redakcji przestała płynąć kasiora od Plichty za reklamy Amber i OLT?

A może tak porozmawiamy sobie o standardach Palikota..
    • cookies9 Re: Michał Tusk - Diabeł, czy Anioł...? 13.08.12, 09:05
      Michal Tusk,to normalny młody człowiek,który pracuje na utrzymanie swojej rodziny,tym bardziej,że drugie dziecko w drodze...podjął pracę ,na której się znał i liczył na godziwy zarobek - podobnie,jak inni,którzy pracowali w OLT...Może powinien zastanowić się nad opinią
      ojca-premiera,że praca dla Plichty nie jest dobrym rozwiązaniem...

"Premier nie był zadowolony z wyboru syna. Jak przyznaje Michał Tusk, rozmowa z ojcem zainspirowała go do rozluźnienia umowy z OLT Express."

www.wiadomosci24.pl/artykul/michal_tusk_dla_gw_zaluje_wspolpracy_z_olt_239293.html
      • zgred-zisko Re: Michał Tusk - Diabeł, czy Anioł...? 13.08.12, 09:34
        No to jeszcze trzeba by przeprowadzić wywiady z całą załogą naziemną i latającą i dowiedzieć się, czy są zadowolenie ze współpracy?
      • indeed4 Re: Michał Tusk - Diabeł, czy Anioł...? 13.08.12, 10:34
        cookies9 napisała:

> drugie dziecko w drodze

przyszło na świat ponad miesiąc temu.

www.fakt.pl/Donald-Tusk-ma-drugiego-wnuka-Donald-Tusk-drugi-raz-zostal-dziadkiem-Narodziny-w-rodzinie-Donalda-Tuska-,artykuly,166738,1.html
    • indeed4 Nowe informacje: T. Kłoskowski, szef lotniska 13.08.12, 17:59
      "sam prezes lotniska pan Tomasz Kloskowski zadzwonił do mnie i w marcu br. polecił mi Michała Tuska jako osobę godną zajęcia się sprawami PR marki OLT Express."

wyborcza.pl/1,75478,12304059,Michal_Tusk_sam_sie_zglosil_do_OLT_Express_juz_w_styczniu.html?as=1&startsz=x

Czy mógłby mi ktoś łaskawie wytłumaczyć, na czym polegał rzeczony konflikt interesów, skoro współpracę z prywatnym kontrahentem własnoręcznie załatwiał Tuskowi prezes instytucji, w której był zatrudniony?
    • kecawa Re: Michał Tusk - Diabeł, czy Anioł...? 13.08.12, 18:06
      wiadomosci.onet.pl/kraj/syn-tuska-oszukal-wszystkich-jestem-debilem,1,5215724,wiadomosc.html
      jest jeszcze jedna możliwość wykreowana nie przez niego lecz chyba przez tatusia
      • indeed4 Zbrodnia - no po prostu zbrodnia! 13.08.12, 18:19
        Po siedmioletniej współpracy z GW, w końcowym okresie, po podpisaniu umowy z OLT przez tydzień ( słownie: siedem dni) wykonywał pracę na rzecz dwóch podmiotów.

Po prostu zemdlałem ze zgrozy... :-)))

"przez tydzień rzeczywiście miałem podpisaną już umowę z OLT, a jeszcze pisałem teksty do "Gazety". ( MT)
        • camille_pissarro [...] 13.08.12, 18:56
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • indeed4 Ooo... następny wzmożony moralnie 13.08.12, 19:12
            - tym razem oburzony wielce admirator partii "300" zł.

Opowiedz nam Kamilku, jak bardzo jesteś oburzony - tak samo mocno, jak wtedy, kiedy Lech Kaczyński załatwił pracę w SKOK swojemu zięciowi? Czy może jak wtedy, kiedy Macierewicz z kuzynem i przydupasami opanował i wypompował z kasy NAFTOR :-)

info.wiadomosci.gazeta.pl/szukaj/wiadomosci/sp%C3%B3%C5%82ki+naftor
            • camille_pissarro [...] 13.08.12, 19:16
              • indeed4 Re: Ooo... następny wzmożony moralnie 13.08.12, 19:27
                Tak! O wielki inkwizytorze, będący prawdopdobnie na pasku znajomego Lecha Kaczyńskiego, Ryszarda Krauze, a kto wie (kto wie!) czy prawdopodobnie nie na pasku Kobylańskiego z Urugwaju. Tak, rzeczony prawdopodobny Plichta siedzi koło mnie i dyktuje mi wszystkie teksty. Ach!

Uwaga! Reklama - "Kamilek, prawdopodobnie najinteligentniejszy użytkownik FK"
                • camille_pissarro [...] 13.08.12, 19:32
                • volupte Re: Ooo... następny wzmożony moralnie 13.08.12, 19:36
                  Delikatny jestes dla kamilka:-)
                  • chateau Re: Ooo... następny wzmożony moralnie 13.08.12, 20:50
                    Może jestem perwersyjny, ale czasem lubię popatrzeć, jak podskakuje wesz na grzebieniu.
    • life.form Mam identyczne zdanie 13.08.12, 18:40
      Wyrażam je np. tu:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,138171694,138174036,A_nie_sadzicie_ze_to_troche_wariant_koziol_ofiarny.html
    • kecawa Re: Michał Tusk - Diabeł, czy Anioł..albo....... 13.08.12, 19:16
      wiadomosci.onet.pl/kraj/syn-tuska-oszukal-wszystkich-jestem-debilem,1,5215724,wiadomosc.html

jest pogląd i taki- wyrażony przez samego zainteresowanego

ps
      czy to jest powód by wykasować ten wpis
    • camille_pissarro PO prostu debil jak sam wyznał ;-)) 13.08.12, 19:21
      To także dotyczy i Ciebie ;-) skoro go tak zażarcie bronisz,. W tym wypadku sylogizm jak najbardziej uprawniony ;-)
    • volupte Re: Michał Tusk - Diabeł, czy Anioł...? 13.08.12, 19:29
      Słaby jest ten Michas jako pijarowiec. Na diabla gebe otwieraa . Siedziec cicho i obserwować powinien. A ma taki dobry wzór , ojca. Ten nie robi błedow , czeka az burza sie przewali , wrogowie amunicje wyczerpia , armaty wypala i dopiero przechodzi do kontrataku i zazwyczaj wygrywa.
      • indeed4 Re: Michał Tusk - Diabeł, czy Anioł...? 13.08.12, 19:53
        No ja go dlatego bronię - młody ten Tusk i naiwny jeszcze strasznie :-))) Co do pijaru - też się nad tym zastanawiałem, i myślę, że to co z naszego punktu widzenia wygląda na błąd, może być starannie zaplanowaną realizacją planu, żeby wykonać właśnie takie działania wyprzedzające. Zawsze to lepiej wygląda, kiedy sami szczerze opowiadamy o detalach całej sprawy, niż kiedy to za nas robią inni ;-)
        • volupte Re: Michał Tusk - Diabeł, czy Anioł...? 13.08.12, 20:00
          gdzies czytalem ze to mial byc taki manewr wyprzedzajacy. Ale taka gadka ze to manewr , juz to spala , a poza tym w tym wywiadzie bardzo fałszywie zabrzmial żal , ze on otrzymal pieniadze a inni nie. To zwyczajnie jest niezgodne z nasza natura . Raczej sie cieszymy ze my otrzymalismy , gdy inni nie. :-)
          • indeed4 Re: Michał Tusk - Diabeł, czy Anioł...? 13.08.12, 20:14
            To "wkurzyłem się", to raczej była złość spowodowana lękiem - widocznie musiał mieć świadomość, że sprawa OLT przy upadku Amber Gold wypłynie i jeśli ktoś zacznie w tym grzebać, to w tym momencie ma przeciwko niemu gotową amunicję. Moim zdaniem to było szczere, ale wypadło, no... kiepsko.
            • volupte Re: Michał Tusk - Diabeł, czy Anioł...? 13.08.12, 20:23
              Chyba gorzej niz kiepsko. Juz le[peiej gdyby powiedzial , ze jemu wyplacili a innym nie i jest to nie w porzadku. Wkurzenie nie jest szczere:-) Jednak uwazam ze ,,milczenie jest zlotem". Nie jest osoba publiczna , nie pelni rzadnej funkcji , wiec najlepsze to ,,no coment". Ma kurcze dobry wzor. Jego ojciec tak robi. przewaznie zajmuje glos ostatni i dobrze na tym wychodzi.
              • volupte Re: Michał Tusk - Diabeł, czy Anioł...? 13.08.12, 20:24
                żadnej funkcji:-))
                • indeed4 Re: Michał Tusk - Diabeł, czy Anioł...? 13.08.12, 20:47
                  A ja co raz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że Tusk i Graś milczą, bo młody Tusk został przez PO i ojca oddelegowany na odcinek medialnego rozegrania całej sprawy.

Instrukcja była taka: "idź i szczerze opowiedz, jak to z tym wszystkim było, bo wcześniej, czy później i tak do tego dojdą" - no i młody poci się w mediach, a ojciec dyplomatycznie nie zabiera głosu i spokojnie czeka, aż cała burza ucichnie ;-)
                  • chateau Re: Michał Tusk - Diabeł, czy Anioł...? 13.08.12, 20:53
                    Jeśli by tak było to porażka. Takie sprawy się odkręca inaczej, potrzebny jest fachowiec i twarde dane. Nieprofesjonalne to do bólu, patrzeć hadko.
                    • indeed4 Re: Michał Tusk - Diabeł, czy Anioł...? 13.08.12, 21:13
                      Wiadoma rzecz. Tyle że to by było już kolejne tak mało profesjonalne działania PO - ACTA, Binienda (do tej pory zero oficjalnego stanowiska rządu), brak reakcji służb na gwizdy na grobach powstańców etc., które ja ośmielam się nazywać wprost - zwyczajnym, prymitywnym lenistwem i tumiwisizmem. Klasyczna arogancja władzy płynąca z przekonania, że nikt im nie zagrozi, ale Bogiem a prawdą, nie mają racji? Mają - taka karma i co im zrobisz.
                      • indeed4 Re: Michał Tusk - Diabeł, czy Anioł...? 13.08.12, 21:17
                        Obawiam się, ze ten kolejny kłopot jest dopiero przez Platformą

forum.gazeta.pl/forum/w,28,138153610,138173798,Nowe_informacje_T_Kloskowski_szef_lotniska.html
                        • chateau Re: Michał Tusk - Diabeł, czy Anioł...? 13.08.12, 21:24
                          Sprawa jest na tapecie i lada chwila przestanie być. Ale sposób załatwiania tej sprawy jest beznadziejny, co jak zauważyłeś nie jest jednostkowym przypadkiem. I za którymś razem czara się przeleje, czego nie życzę.
                          Co prawda w królestwie ślepców jednooki królem, ale ileż można.
    • volupte Re: Michał Tusk - Diabeł, czy Anioł...? 13.08.12, 19:33
      Juz pierwszzy wywiad w GW , który miał rozbroic bombe , był niewypalem . Kto mu to doradzal? Bo jeśli GW , to przyjaciol tam nie ma . Wywiad jak wywiad , ale ten tekst ze zdenerwowal sie jak dostal od OTL przelew zabrzmial strasznie fałszywie. 100% wierzycieli by było zadowolonych ze dostali oni , a nie kto inny.
    • zoil44elwer Re: Michał Tusk - Diabeł, czy Anioł...? 13.08.12, 20:28
      Michał T 30-letynie pacholę nie ma sławy mołojca,wysoko lata dzięki plecom ojca.
      • indeed4 Re: Michał Tusk - Diabeł, czy Anioł...? 13.08.12, 21:25
        Lata, lata... prawie tak wysoko jak niezwykle utalentowana, dzień w dzień ciężko pracująca w wyuczonym zawodzie Ola Kwaśniewska :-)

nocoty.pl/title,Aleksandra-Kwasniewska-pracuje-w-fundacji-mamy,wid,14839179,wiadomosc.html?ticaid=5efb5
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka