Dodaj do ulubionych

Kiedy ten Palikot śpi? Pisiaki, to o was :D

26.08.12, 18:27
"Breivik byłby dumny z posła Błaszczaka. Gdyby Breivik żył w Polsce, to byłby członkiem PiS. Nie ulega najmniejszej wątpliwości, że PiS wciągnąłby Breivika na listę swoich posłów, tak jak wciągnął agenta Tomka. Oni nie mogą powiedzieć tego wprost, bo nie wypada, ale gdyby tylko mogli, to natychmiast wyciągnęliby Breivika z więzienia i umieścili w PiS "

wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/palikot-pis-wciagnalby-breivika-na-liste-swoich-po,1,5227757,wiadomosc.html

:D :D :D
Obserwuj wątek
    • life.form A to o Peło :D 26.08.12, 18:44
      - Proponuje pan prof. Kleibera na premiera RP, a czy zgadza się pan z prezesem Polskiej Akademii Nauk, że atmosfera polityczna utrudnia rzetelne i naukowe podejście do katastrofy smoleńskiej i wskazane byłoby powołanie zespołu ekspertów międzynarodowych, który przeprowadziłby pełną symulację katastrofy wg programu prof. Wiesława Biniendy?

- Wydaje mi się, że to była dobra propozycja. Koncepcję prof. Kleibera poparł też Aleksander Kwaśniewski. Część obywateli ma poczucie, że Antoni Macierewicz i politycy PiS, w sposób zupełnie nieodpowiedzialny, snują różne teorie spiskowe w sprawie katastrofy smoleńskiej. Z drugiej strony mamy poczucie, że rząd i PO nie dopełnili obowiązków w różnych momentach związanych z tym tragicznym wydarzeniem. Jeśli z jednej strony mamy wściekłych talibów PiS-owskich, a z drugiej niekompetentnych urzędników PO, to nigdy nie dowiemy się co się naprawdę wydarzyło w Smoleńsku. Być może zewnętrzna, nieuwikłana w politykę komisja, mogłaby przedstawić rzetelny obraz tego, co się wydarzyło i jak doszło do katastrofy w Smoleńsku.
      • kzet69 Credo Palikota 26.08.12, 19:07
        "- Ja się do współpracy z Tuskiem i PO nie palę, ani to nie są rozwiązania z mojej bajki. Owszem, możemy jako opozycja czekać z założonymi rękami aż rząd PO-PSL sam się wykończy. Tylko kraju szkoda. Ruch Palikota jest opozycją propaństwową, a rządzący myślą jedynie o utrzymaniu się na stołkach."
        • life.form Ten wywiad jest świetny 26.08.12, 19:29
          Ma różne dna. M.in. PiS się rzeczywiście musi zastanowić poważnie nad propozycją kadrową. Mają zgryz w postaci tej komisji międzynarodowej. Jeśli odmówią, tej komisji może nigdy nie być. Z drugiej strony, wywiad można odczytać nawet jako.... koło ratunkowe dla Tuska. Mam na myśli wewnętrzny mecz w PO z konserwatystami. A co jest w tym wszystkim śmieszne? A np. komentarze publicystów po publikacji sondażu CBOS pełne zachwytu, że PO będzie rządzić for ever :D

Palikot już wygrał, obojętnie, co się stanie dalej. Udowodnił rzeczonym publicystom wyższość polityki nad arytmetyką stosowaną. Całej Polsce to może wyjść na dobre....
          • kzet69 Re: Ten wywiad jest świetny 26.08.12, 19:31
            Zaraz zobaczysz z 20 postów że błazna z partii własnego imienia nie warto słuchać :)
            • life.form Re: Ten wywiad jest świetny 26.08.12, 19:41
              kzet69 napisał:

> Zaraz zobaczysz z 20 postów że błazna z partii własnego imienia nie warto słuch
              > ać :)

Olewam. Jestem ateista i nie interesują mnie opinie na temat, w którego biskupa wierzyć. W Palikota też nie wierzę. Jak to mówią: po czynach ich poznacie.... Na razie czyny Palikota uważam za całkiem zbieżne z moimi poglądami - i całkiem udane :)
      • lionold Re: Ależ my to wszystko wiemy od 11 kwietnia 2010. 26.08.12, 20:50
        Jeśli z jednej strony mamy wściekłych talibów PiS-owskich, a z drugiej niekompetentnych urzędników PO, to nigdy nie dowiemy się co się naprawdę wydarzyło w Smoleńsku.[b]Wiemy doskonale[/b] Panie Kleiber. Nie bądź pan taki profesor i taki Biednięda. Czy nie dość już w Polsce "profesorów" z PiS? Jeżeli dajesz się pan wmanewrować w rozwiązywanie
        z a g a d k i s m o l e ń s k i e j to nie bierz się pan za gospodarkę Polski i rządzenie nią. Bo to znaczy, że większość Polaków o istocie tej zagadki wszystko wie a pan należysz do garstki nieświadomych lub zacietrzewionych głupków.
    • haen2010 Re: Kiedy ten Palikot śpi? Pisiaki, to o was :D 26.08.12, 19:49
      Wyraźnie zmęczony gonitwą ostatnich dni, tygodni. Chaos myślowy. Np mówi o Szwecji, kiedy sprawy dotyczą stricte Norwegów.

Mógłby to sobie bardziej poukładać.
    • remez2 Re: Kiedy ten Palikot śpi? Pisiaki, to o was :D 26.08.12, 20:01
      life.form napisał(a):

> "Breivik byłby dumny z posła Błaszczaka. Gdyby Breivik żył w Polsce, to byłby c
      > złonkiem PiS. Nie ulega najmniejszej wątpliwości, że PiS wciągnąłby Breivika na
      > listę swoich posłów, tak jak wciągnął agenta Tomka. Oni nie mogą powiedzieć te
      > go wprost, bo nie wypada, ale gdyby tylko mogli, to natychmiast wyciągnęliby Br
      > eivika z więzienia i umieścili w PiS "
      Powyższy tekst jest wyjątkowo haniebny ale jakoś mnie nie dziwi. :- (
      • life.form Re: Kiedy ten Palikot śpi? Pisiaki, to o was :D 26.08.12, 20:07
        Kqwestia gustu. Mi się wydają haniebne nie tylko słowa wysokiego działacza partyjnego, ale też, a nawet bardziej, zerowa reakcja ze strony innych członków jego partii. Jakby się z nim zgadzali...
        • remez2 Re: Kiedy ten Palikot śpi? Pisiaki, to o was :D 26.08.12, 20:17
          life.form napisał(a):

> Kqwestia gustu. Mi się wydają haniebne nie tylko słowa wysokiego działacza part
          > yjnego, ale też, a nawet bardziej, zerowa reakcja ze strony innych członków jeg
          > o partii. Jakby się z nim zgadzali...
          Wybacz ale gust jest istotny przy omawianiu innych kwestii. Natomiast cytowane słowa dyskwalifikują autora jako człowieka. A jego akolici - przecież oni próbują się załapać na zasadzie TKM.

• life.form Co widziały moje własne oczy na Salonie24 26.08.12, 20:25
            Twoja deklaracja to ważna deklaracja. Eliminujesz z rodzaju ludzkiego osobę, która myśli co innego, niż Ty. Kwestia do dyskusji, czy taka postawa daje ci prawo do osądzania kogokolwiek :D

A co widziały moje własne oczy na S24 niedługo po zamachu Breivika? Ano, dyskusję na temat multi- kulti, w której padały wypowiedzi, przy których poseł Błaszczak się chowa.... Salon24 to prawdziwa kopalnia wiedzy na temat światopoglądu działaczy i sympatyków PiS....
            • remez2 Re: Co widziały moje własne oczy na Salonie24 26.08.12, 20:36
              life.form napisał(a):

> Twoja deklaracja to ważna deklaracja. Eliminujesz z rodzaju ludzkiego osobę, kt
              > óra myśli co innego, niż Ty. Kwestia do dyskusji, czy taka postawa daje ci praw
              > o do osądzania kogokolwiek :D
              Celowo przerysowujesz? Homo to on jest i pozostanie, natomiast rodzą się wątpliwości co do sapiens.
              > A co widziały moje własne oczy na S24 niedługo po zamachu Breivika? Ano, dyskus
              > ję na temat multi- kulti, w której padały wypowiedzi, przy których poseł Błaszc
              > zak się chowa.... Salon24 to prawdziwa kopalnia wiedzy na temat światopoglądu d
              > ziałaczy i sympatyków PiS....
              Mówimy o szefie parlamentarnej partii politycznej a nie autorze napisów w publicznej toalecie.

• life.form Re: Co widziały moje własne oczy na Salonie24 26.08.12, 20:45
                No tak, tylko w tej publicznej toalecie piszą posłowie, znani publicyści... Ten faszolski szum się lekceważy na zasadzie, że to cena za wolność słowa. Zresztą, nikt ich nie traktuje poważnie. Ale sposób myślenia tego ważnego szefa znam właśnie stamtąd. To było porażające włąśnie dlatego, że ... eh. Od tamtej pory na łamach S24 nie pojawił się ani jeden mój komentarz, i nie pojawi. Ale stąd też sowa Palikota rozumiem i nie uważam za przesadne... Taki tam klimat.
                • remez2 Re: Co widziały moje własne oczy na Salonie24 26.08.12, 20:57
                  life.form napisał(a):

> No tak, tylko w tej publicznej toalecie piszą posłowie, znani publicyści... Ten
                  > faszolski szum się lekceważy na zasadzie, że to cena za wolność słowa. Zresztą
                  > , nikt ich nie traktuje poważnie. Ale sposób myślenia tego ważnego szefa znam w
                  > łaśnie stamtąd. To było porażające włąśnie dlatego, że ... eh. Od tamtej pory n
                  > a łamach S24 nie pojawił się ani jeden mój komentarz, i nie pojawi. Ale stąd te
                  > ż sowa Palikota rozumiem i nie uważam za przesadne... Taki tam klimat.
                  U mnie wygląda to nieco inaczej. Pierwsze pytanie jeśli chodzi o polityków - czy kupiłbym od niego używany samochód? Jeżeli jest twierdząca, następują dalsze.
                  PS - pewnych rzeczy się nie robi, bez względu na UKŁAD. :-)
                  I jeszcze jedno. Nigdy nie należy lekceważyć ludzi naruszających porządek społeczny.

• losiu4 Re: Kiedy ten Palikot śpi? Pisiaki, to o was :D 26.08.12, 21:04
      a imho to najbardziej by pasował do palikociarni. Tam jest pełno pryszczatych napałów z hunwejbińskim nastawieniem. Aktualnie napuszcznych na klechów, ale co za kłopot wykierowac ich na kogokolwiek innego, ptzrca to głupie, choć często z papierkiem mającym zaświadczać o wykształceniu :) Druga propozycja to pełownia. Ta już sie dorobiła swojego Breivika, czyli pana Cybę. Ale jak to pełownia, niczego porządnie nie potrafi zrobić.

Pozdrawiam

losiu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka