Dodaj do ulubionych

Czas się dobrać Millerowi do doopy

20.09.12, 11:21
z powodów czysto estetycznych. Ten ojciec chrzestny mafii polityczno- gospodarczej nie skorzystał z wspaniałej okazji, by siedzieć cicho i domaga się rozliczeń przed opinią publiczną. Dobrze, czemu nie? Poprosimy o szczegóły drogi życiowej jego potomka do KGHM oraz szczegóły drogi życiowej Millera do jego milionów. Nie Bóg, nie historia, a opinia publiczna. Chyba, że prokurator.

www.wprost.pl/ar/348439/Miller-nie-Bog-nie-historia-lecz-opinia-publiczna/
Obserwuj wątek
    • life.form No co PO? Na co czekasz? Dasz się lać po pysku 20.09.12, 11:33
      temu politycznemu skunksowi? Porównajcie sobie synalka Millera z Michałem Tuskiem. Powiem oględnie, że młody Miller nie musiał prosić tatę o kasę na mieszkanie, a stary Miller nie troskał się o kredyty. A poziom korupcji taki, że całe Amber Dżamber się przy nich chowa. I taki typ chce rozliczać?

www.polityka.pl/kraj/ludzie/185877,1,miller-leszek-jr.read
    • remez2 Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 11:41
      Bardzo się starasz ale co właściwie chcesz osiągnąć? Dlaczego cytujesz plotki z 2006 r.?
      • life.form Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 11:51
        Moje pobudki są estetyczne. Na Wielkiego Inkwizytora kreuje się człowiek, który zrobił taką korupcję w Polsce, i tak ją jawnie z synalkiem uprawiał, że przez następne 100lecie trudno będzie znaleźć mistrza, co go przegoni. A poza tym które z tego to plotka? Praca Juniora w KGHM? Miliony tatusia?
        • simera16 Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 11:57
          life.form napisał(a):

> Moje pobudki są estetyczne. Na Wielkiego Inkwizytora kreuje się człowiek, który
          > zrobił taką korupcję w Polsce, i tak ją jawnie z synalkiem uprawiał, że przez
          > następne 100lecie trudno będzie znaleźć mistrza, co go przegoni. A poza tym któ
          > re z tego to plotka? Praca Juniora w KGHM? Miliony tatusia?
          >
          No draństwo rzeczywiście... A PiSolubne, PO, czy inne koterie polityczne nie dobrały mu się do rzyci mając tak twarde dowody jak ty? Przecież posiadanie takiego materiału obciążającego na przeciwnika politycznego, to gratka dla tych darmozjadów od prawa do lewa!
          • life.form Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 12:02
            No właśnie się zastanawiam, Dlaczego PO pozwala mu się bezkarnie lać po pysku. Ten skunks lata po mediach jak Savonarola. A od siebie powiem, że polska scena polityczna jest i tak trudna do wytrzymania. Ale staje się całkiem nie do wytrzymania, jak się widzi Millera rozliczającego Tuska.
            • simera16 Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 12:16
              life.form napisał(a):

> No właśnie się zastanawiam, Dlaczego PO pozwala mu się bezkarnie lać po pysku.
              > Ten skunks lata po mediach jak Savonarola. A od siebie powiem, że polska scena
              > polityczna jest i tak trudna do wytrzymania. Ale staje się całkiem nie do wytrz
              > ymania, jak się widzi Millera rozliczającego Tuska.
              >
              Dla mnie to oni mogą się wszyscy do kupy zagryźć, ale wychodzi na to, że z dużej chmury mały deszcz. Rozumiem, jedna PO nie przyczepia się do Millera, ale wszyscy temat zlewają, nawet Palikot?
              • life.form Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 12:29
                Palikot to mu się parę razy wgryzł w gardziel, ale masz rację, słabo. Powiem oględnie, że szuka lewicy tam, gdzie jej nie ma. PO się nie wgryza chyba z czystej głupoty, widać są masochistami. A PiS jest tylko werbalnie antykomunistyczny. Na rękę im taka "lewiczka", bo może trochę odbierze głosów PO.
                • simera16 Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 12:36
                  life.form napisał(a):

> Palikot to mu się parę razy wgryzł w gardziel, ale masz rację, słabo. Powiem og
                  > lędnie, że szuka lewicy tam, gdzie jej nie ma. PO się nie wgryza chyba z czyste
                  > j głupoty, widać są masochistami. A PiS jest tylko werbalnie antykomunistyczny.
                  > Na rękę im taka "lewiczka", bo może trochę odbierze głosów PO.
                  >
                  A nie do końca jestem ukontentowany twoja odpowiedzią. Nie wierzę, by jakikolwiek polityk odpuścił drugiemu, mając takie "haki".
                  • life.form Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 13:04
                    Okej. W czasach premierowania organizował koryta nie tylko dla swego synalka, to teraz ma wielu wdzięcznych. Tak lepiej? ;)
                    • simera16 Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 13:09
                      life.form napisał(a):

> Okej. W czasach premierowania organizował koryta nie tylko dla swego synalka, t
                      > o teraz ma wielu wdzięcznych. Tak lepiej? ;)
                      >
                      Pewnie, ze lepiej. Ba, logiczne nawet! Ale kurcze gnębi mnie pytanie dlaczego nikt, ale to nikt nie chce mu koło pióra zrobić mając na niego kwity? Wszystkim opcjom dobrze robił i wszędzie ma dług wdzięczności? Nierealne...
                      • life.form Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 13:38
                        simera16 napisał:

> Pewnie, ze lepiej. Ba, logiczne nawet! Ale kurcze gnębi mnie pytanie dlaczego n
                        > ikt, ale to nikt nie chce mu koło pióra zrobić mając na niego kwity? Wszystkim
                        > opcjom dobrze robił i wszędzie ma dług wdzięczności? Nierealne...

No teraz to Ty przesadzasz. W polityce nie mówi się "nikt a nikt" oraz "wszyscy". Ktoś mu jednak koło pióra robił, czego dowodem są te artykuły w prasie. W sensie kwitowym to ci "wszyscy", co po Millerze sprawowali władzę. A tych znów tak wielu nie było.
                        • simera16 Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 13:51
                          life.form napisał(a):

> simera16 napisał:
                          >
                          >
                          > No teraz to Ty przesadzasz. W polityce nie mówi się "nikt a nikt" oraz "wszyscy
                          > ". Ktoś mu jednak koło pióra robił, czego dowodem są te artykuły w prasie. W se
                          > nsie kwitowym to ci "wszyscy", co po Millerze sprawowali władzę. A tych znów ta
                          > k wielu nie było.
                          >
                          >
                          >
                          Ci, co przy władzy są, nie są tak niebezpieczni jak ci, którzy tej władzy łakną. Z kolei te prasowe enuncjacje jakieś pewnie miałkie, bo Miller ma sie dobrze... co widać. :)
                          • life.form Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 15:18
                            No cóż. Miller ma się dobrze, Pruszków ma się dobrze, a w ogole pokaż polityka, ktory za cokolwiek odpowiedział. Ale to jeszcze nie powód, by większy gangster się stroił w piórka Wielkiego Inkwizytora, by wzywać do ścięcia głowy mniejszemu gangsterowi. Miller się sam odwołuje do opinii publicznej - to ją ma.
                    • wiosnaludzikow Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 21.09.12, 06:54
                      Plotkujesz i powtarzasz niesprawdzone ploty.
                      Bardziej realny jest student, który tak się wzruszył programem Palikota ,że postanowił wysupłać i odłożyć ze stypendium powyżej 10 000 zł aby poprzeć ten program.
                      ...lub małżonka posał Palikota, która mówi,że Palikot to oszust.
                  • x2468 Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 16:05
                    Nie zauwazylem aby Tusk wykorzystywal jakiekolwiek haki.
                    • life.form Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 16:35
                      Ja też nie. Plus dla Tuska. Tusk nie moja bajka, ale nie mam wątpliwości, komu skopać doope w meczu Tuska z Millerem.

x2468 napisał:

> Nie zauwazylem aby Tusk wykorzystywal jakiekolwiek haki.
                      • remez2 Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 20:09
                        life.form napisał(a):

> Ja też nie. Plus dla Tuska. Tusk nie moja bajka, ale nie mam wątpliwości, komu
                        > skopać doope w meczu Tuska z Millerem.
                        Obsesja czy wierszówka? :-)
        • remez2 Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 12:01
          A poza tym które z tego to plotka? Miliony tatusia?
          Właśnie.
          PS - dobre pytanie zadał Ci Simera.
          • life.form Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 12:05
            > A poza tym które z tego to plotka? Miliony tatusia?
            > Właśnie.

To stary Miller sam na swój temat plotkuje w zeznaniach majątkowych? Czy to aby nie karalne? :D
            • remez2 Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 12:16
              To stary Miller sam na swój temat plotkuje w zeznaniach majątkowych? Czy to aby nie karalne? :D
              To Ty jesteś specjalistą od dobierania się do d...
              • life.form Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 12:21
                > To stary Miller sam na swój temat plotkuje w zeznaniach majątkowych? Czy to
                > aby nie karalne? :D

> To Ty jesteś specjalistą od dobierania się do d...

A co moja rzekoma specjalność ma wspólnego z milionami Millera? Są plotką czy faktem?
                • remez2 Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 12:31
                  A co moja rzekoma specjalność ma wspólnego z milionami Millera? Są plotką czy faktem
                  Nie zaglądam ludziom do duszy, łóżka, konta. Nie oskarżam, bo to nie moja profesja.
                  PS - są plotką.
                  • life.form Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 13:56
                    remez2 napisał:

> A co moja rzekoma specjalność ma wspólnego z milionami Millera? Są plotką cz
                    > y faktem

> Nie zaglądam ludziom do duszy, łóżka, konta. Nie oskarżam, bo to nie moja profe
                    > sja.
                    > PS - są plotką.

To błąd. Politykom się zagląda.

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103090,12054263,Obroncy_ubogich_sa_najbogatsi__Zobacz_majatki_szefow.html
                    • remez2 Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 14:01
                      To błąd. Politykom się zagląda.
                      Są pewni ludzie, których (jako podatnik) wynajmuję do pewnych czynności. I oni mają się tym zająć. A takie "amatorskie" akcje robią wrażenie wykonania zlecenia. Ale może się mylę?
            • simera16 Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 12:17
              life.form napisał(a):

> > A poza tym które z tego to plotka? Miliony tatusia?
              > > Właśnie.
              >
              >
              > To stary Miller sam na swój temat plotkuje w zeznaniach majątkowych? Czy to aby
              > nie karalne? :D
              >
              Jak zeznał, to i udokumentował...
            • ayran Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 13:59
              life.form napisał(a):

> To stary Miller sam na swój temat plotkuje w zeznaniach majątkowych? Czy to aby
              > nie karalne? :D

A konkretnie co masz na myśli?

orka.sejm.gov.pl/osw7.nsf/0/04F3C782855AF2E3C12579F80020669C/%24File/OSW71_246.pdf
    • haen2010 Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 11:54
      Miller jest produktem umowy Okragłego Stołu. Jest on szmatą ludzką, która wszystkie poglądy i okazje dla zdobycia tzw pozycji łapie w lot. Może być zarówno liberałem, socjalistą jak i buntownikiem w Samoobronie Leppera. Po prostu - qrwa polityczna.

Stary, zidiociały na punkcie władzy, dureń.
      • simera16 Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 11:58
        haen2010 napisał:

> Miller jest produktem umowy Okragłego Stołu. Jest on szmatą ludzką, która wszys
        > tkie poglądy i okazje dla zdobycia tzw pozycji łapie w lot. Może być zarówno li
        > berałem, socjalistą jak i buntownikiem w Samoobronie Leppera. Po prostu - qrwa
        > polityczna.
        >
        > Stary, zidiociały na punkcie władzy, dureń.
        >
        Ale doopę Palikotowi skopał. Tu cię boli?
        • haen2010 Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 12:08
          Oczywiście, że skopał dupę Palikotowi. Nikt rozsądny tego nie kwestionuje. Palikot faktycznie zgłupiał usiłując się dogadać z SLD.
          • remez2 Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 12:14
            haen2010 napisał:

> Oczywiście, że skopał dupę Palikotowi. Nikt rozsądny tego nie kwestionuje. Pali
            > kot faktycznie zgłupiał usiłując się dogadać z SLD.
            Człowiek z Biłgoraja pomylił SLD z "POLMOSEM" Lublin.

• life.form Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 12:18
              remez2 napisał:

> Człowiek z Biłgoraja pomylił SLD z "POLMOSEM" Lublin.

To tak woniejet od działaczy SLD?
              • simera16 Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 12:20
                life.form napisał(a):

> remez2 napisał:
                >
                > > Człowiek z Biłgoraja pomylił SLD z "POLMOSEM" Lublin.
                >
                > To tak woniejet od działaczy SLD?
                >
                >
                A nie tylko... Polityk nie wielbłąd, ani kaktus... ;D
              • remez2 Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 12:34
                life.form napisał(a):

> remez2 napisał:
                >
                > > Człowiek z Biłgoraja pomylił SLD z "POLMOSEM" Lublin.
                >
                > To tak woniejet od działaczy SLD?
                Słabe jak czwarte parzenie herbaty. Stać Cię na więcej.
          • simera16 Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 12:19
            haen2010 napisał:

> Oczywiście, że skopał dupę Palikotowi. Nikt rozsądny tego nie kwestionuje. Pali
            > kot faktycznie zgłupiał usiłując się dogadać z SLD.
            >
            Dogadać? Miał ochotę na wrogie przejęcie a tu zonk w osobie Millera. Jak jest prawdą co pisze założyciel wątku, to Palikot pierwszy udupił by Kanclerza!
            • life.form Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 15:46
              Daj Palikotowi spokój. To naturszczyk. Pewnie myślał, że Miller ma poglądy.
              • simera16 Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 16:19
                life.form napisał(a):

> Daj Palikotowi spokój. To naturszczyk. Pewnie myślał, że Miller ma poglądy.
                >
                Rozbawiłeś mnie! ROTFL...!
      • remez2 Panie, podobno inżynierze, pohamuj się. ntx 20.09.12, 12:00

• simera16 Re: Panie, podobno inżynierze, pohamuj się. ntx 20.09.12, 12:22
          remez2.. nie przesadzaj..., to tylko takie krotochwile! :)))
          • remez2 Re: Panie, podobno inżynierze, pohamuj się. ntx 20.09.12, 12:37
            simera16 napisał:

> remez2.. nie przesadzaj..., to tylko takie krotochwile! :)))
            szmatą ludzką, qrwa polityczna,Stary, zidiociały na punkcie władzy, dureń.
            Chorego na koprolalię? Masz rację.
        • adherent1 Syndrom Agnieszki Kublik 20.09.12, 12:27
          Dopadł wielu wypowiadających się w tym wątku.
          Im więcej agresji Agnieszki Kublik wobec SLD i Millera
          to SLD i Miller zyskują w sondażach.
          Taka sama reakcja jest przy agresji inicjatora tego wątku
          Life.form :-).
          Czasami się zastanawiam czy Life.form i pani Kublik to
          nie ta sama osoba bo zachowania i złośliwości identyczne.
          • life.form Re: Syndrom Agnieszki Kublik 20.09.12, 12:34
            Rozumiem, że ta usłana różami droga synalka do pracy w KGHM na etacie nie wymagającym nawet stawiennictwa w KGHM to produkt mojej czysto złośliwej wyobraźni? :D
          • remez2 Re: Syndrom Agnieszki Kublik 20.09.12, 12:38
            Czasami się zastanawiam czy Life.form i pani Kublik to
            nie ta sama osoba bo zachowania i złośliwości identyczne.

Niewykluczone. :-)
          • ayran Re: Syndrom Agnieszki Kublik 20.09.12, 13:17
            adherent1 napisał:

> Im więcej agresji Agnieszki Kublik wobec SLD i Millera
            > to SLD i Miller zyskują w sondażach.

Naprawdę? To ile ma teraz w sondażach Leszek Miller?
            SLD też póki co nie ma powodu do wypinania piersi - ot odrobił kilka drobnych punkciktów, które wcześniej podebrał mu Palikot.
            A co do ataków na Millera w związku z jego synem, to są one tak samo uprawnionem, jak ataki na Tuska w związku z Michałem - nie ma żadnych podstaw do twierdzenia, by jeden bądź drugi w jakikolwiek sposób oddziaływali na kariery synów i pomagali im zarabiać pieniądze, tyle tylko, że Miller junior zarobił dużo więcej.
            • life.form Re: Syndrom Agnieszki Kublik 20.09.12, 14:09
              ayran napisał:

> A co do ataków na Millera w związku z jego synem, to są one tak samo uprawnione
              > m, jak ataki na Tuska w związku z Michałem - nie ma żadnych podstaw do twierdze
              > nia, by jeden bądź drugi w jakikolwiek sposób oddziaływali na kariery synów i p
              > omagali im zarabiać pieniądze, tyle tylko, że Miller junior zarobił dużo więcej
              > .

O, tak. Dużo więcej. Tyle, że jeśli chodzi o oddziaływania, to są na ten temat różne opinie :D

...Ale są też tacy, którzy doskonale zdają sobie z tego sprawę i nauczyli się ten kanał informacyjny wykorzystywać. Podrzucają Młodemu albo któremuś z jego przyjaciół to, co chcieliby, żeby dotarło do premiera – mówi poseł SLD z wieloletnim doświadczeniem w Sejmie i partii.

....Junior nie ukrywa, że pierwszą pracę dostał dzięki politycznym koneksjom. – Nie pamiętam już, kto polecił mnie wówczas Zasadzie. Prawdopodobnie był to Andrzej Pęczak, bo chyba ze znanych mi wówczas osób tylko on był blisko z Zasadą

... Pod koniec rządów poprzedniej koalicji SLD-PSL w sierpniu 1997 r. Miller został zatrudniony jako pełnomocnik do spraw kapitałowych zarządu Dolnośląskiej Spółki Inwestycyjnej KGHM Polska Miedź. ...

i tak dalej. Polecam: www.polityka.pl/kraj/ludzie/185877,1,miller-leszek-jr.read
              • remez2 Re: Syndrom Agnieszki Kublik 20.09.12, 14:14
                Bianka Mikołajewska - 14 lipca 2006
                :-))))
              • ayran Re: Syndrom Agnieszki Kublik 20.09.12, 14:47
                life.form napisał(a):

> O, tak. Dużo więcej. Tyle, że jeśli chodzi o oddziaływania, to są na ten temat
                > różne opinie :D

(...)

Z tego co byłeś łaskaw podrzucić, jako żywo nie wynika, by to Leszek senior miał cokolwiek wspólnego z zatrudnianiem juniora w państwowych (jak KGHM) czy prywatnych (jak firma Zasady) podmiotach. Jakoś mnie nie dziwi, że różni ludzie uważają, że warto "pomóc" synowi szefa rządu, bo to na pewno biznesowi nie zaszkodzi, a jesli syn jest dorosły, to przede wszyswtkim on ocenia, czy taka "pomoc" jest czymś właściwym, czy nie.

Tak się składa, że dzieci "ważnych" polityków na ogół gdzieś pracują i chyba tylko córce Cimoszewicza, która mieszka w USA, nie próbowano stawiać zarzutu, że pracę dostała dzieki koneksjom ojca.
                • life.form Re: Syndrom Agnieszki Kublik 20.09.12, 15:40
                  ayran napisał:

> Z tego co byłeś łaskaw podrzucić, jako żywo nie wynika, by to Leszek senior mia
                  > ł cokolwiek wspólnego z zatrudnianiem juniora w państwowych (jak KGHM) czy pryw
                  > atnych (jak firma Zasady) podmiotach. Jakoś mnie nie dziwi, że różni ludzie uwa
                  > żają, że warto "pomóc" synowi szefa rządu, bo to na pewno biznesowi nie zaszkod
                  > zi, a jesli syn jest dorosły, to przede wszyswtkim on ocenia, czy taka "pomoc"
                  > jest czymś właściwym, czy nie.

Również mnie nie dziwi. To kwestia skali. Jak to było z tą tarczą antykorupcyjną, że tato nie dostrzegł, że synuś nawet nie musi się stawiać do pracy? I czy taki spostrzegawczy tato jest dobrym materiałem na Katona? :D

(PS. A skąd tato ma swoje miliony, możesz wyjaśnić?)
                  • ayran Re: Syndrom Agnieszki Kublik 20.09.12, 15:47
                    life.form napisał(a):

> (PS. A skąd tato ma swoje miliony, możesz wyjaśnić?)

Jesli nawiązujesz do oświadczenia majątkowego, to wskaż o które miliony ci chodzi.
                    • life.form Re: Syndrom Agnieszki Kublik 20.09.12, 16:28
                      > Jesli nawiązujesz do oświadczenia majątkowego, to wskaż o które miliony ci chod
                      > zi.
                      >

Żartujesz sobie... Nie bawmy się w prokuratorów. Ja pytam tylko retorycznie, jak 70letni aparatczyk, co w życiu nie przepracował ani jednego dnia, został multimilionerem. Równie retorycznie pytam, czy wydaje mu się, że opinia publiczna ma większą sklerozę, niż 70latkowie. Powiem tak. Wszystko wszystkim. Ma swoich miłośników. Został posłem w wyniku demokratycznych wyborów. I chwatit. Nie będzie sędzią, szczególnie w sprawach podejrzeń o korupcję i nepotyzm. Bo jeśli odleci już kompletnie, to opinia publiczna, do której się odwołuje, mu przypomni Rzeczpospolitą Gangsterską. Tak się wówczas nazywała w popularnych tekstach Polska za jego rządów.
                      • ayran Re: Syndrom Agnieszki Kublik 20.09.12, 16:39
                        Jako żywo nie rozumiem, dlaczego nie chcesz wskazać tych licznych (multi) milionów w oświadczeniu majątkowym, które podałem ci na tacy, żebys nie musiał się męczyć. Choć gdybym miał być szczery, to wiem dlaczego nie chcesz wskazać, tyle że nie wiem, czy ty wiesz.
                        Miller mi ani brat ani swat, ale czynienie akurat jemu zarzutów, że jako polityk dorobił się wielkich pieniędzy, to bzdura.
                        Pomijam ten drobny szczegół, że p. Leszek jednak trochę w życiu (fizycznie - jako robotnik w Żyrardowie) - popracował.

Można mu zarzucić, że był złym premierem, a jeszcze gorszym liderem opozycji w czasach rządów Buzka, ale robienie z niego multimilionowego złodzieja to zwykłe oszczerstwo zwłaszcza w sytuacji, kiedy nie potrafisz go czymkolwiek poprzeć.
                      • simera16 Re: Syndrom Agnieszki Kublik 20.09.12, 17:35
                        life.form napisał(a):

>
                        >
                        > Powiem tak. Wszystko wszystkim. Ma swoich m
                        > iłośników. Został posłem w wyniku demokratycznych wyborów. I chwatit. Nie będzi
                        > e sędzią, szczególnie w sprawach podejrzeń o korupcję i nepotyzm.
                        >
                        A nie przyszło ci drogi life do głowy, że jest on głosem partii, której jest szefem i których członków reprezentuje?
      • chateau Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 14:13
        Widzę, że się rozwijasz. Po takiej diagnozie to nic tylko zayebać taką szmatę, co nie?
        Zrobiłbyś karierę w klubie kibica, pomyśl o tym.
    • hummer Jest już wątek o tym :) 20.09.12, 13:12
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,139049410,139049410,Minister_Sprawiedliwosci_PO_lamie_prawo_.html
    • mariner4 On był taki śliczny w lepperowej krawatce! 20.09.12, 13:43
      M.
    • bozon.higsa Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 15:02
      life.form napisał(a):

> z powodów czysto estetycznych. Ten ojciec chrzestny mafii polityczno- gospodarc
      > zej nie skorzystał z wspaniałej okazji, by siedzieć cicho i domaga się rozlicze
      > ń przed opinią publiczną. Dobrze, czemu nie? Poprosimy o szczegóły drogi życiow
      > ej jego potomka do KGHM oraz szczegóły drogi życiowej Millera do jego milionów.
      > Nie Bóg, nie historia, a opinia publiczna. Chyba, że prokurator.
      >
      > www.wprost.pl/ar/348439/Miller-nie-Bog-nie-historia-lecz-opinia-publiczna/

Jeżeli rządy PO PiS nie mogły się dobrać Millerowi do doopy, to znaczy albo nic na niego nie mają, albo ?"infantylność" tych rządów jest porażająca.

• life.form Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 15:30
        > Jeżeli rządy PO PiS nie mogły się dobrać Millerowi do doopy, to znaczy albo nic
        > na niego nie mają, albo ?"infantylność" tych rządów jest porażająca.
        >

Gwoli ścisłości - rządy PiS broniły Millera jak Reduty Ordona :D
        A poza tym o czym rozmawiamy? Miller odwołuje się nie do prawa, nie do rządowej sprawiedliwości, lecz do opinii publicznej. Poczuł się Katonem i Robespierrem na raz. No to ma respons od opinii publicznej, ktory brzmi: spadaj, gangsterze....
        • simera16 Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 16:25
          life.form napisał(a):
          >
          > Gwoli ścisłości - rządy PiS broniły Millera jak Reduty Ordona :D
          > A poza tym o czym rozmawiamy? Miller odwołuje się nie do prawa, nie do rządowej
          > sprawiedliwości, lecz do opinii publicznej. Poczuł się Katonem i Robespierrem
          > na raz. No to ma respons od opinii publicznej, ktory brzmi: spadaj, gangsterze.
          > ...
          W tym wątku ta opinia publiczna liczy sztuk...jeden.
          Ale ciekawe, że zatwardziałego "komucha" tak niewielu w tym wątku flekuje... ;D
          • life.form Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 21:37
            imera16 napisał:

> Ale ciekawe, że zatwardziałego "komucha" tak niewielu w tym wątku flekuje... ;
            > D

"zatwardziałego komucha"? A dlaczego tak go nazywasz? D
            • simera16 Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 21.09.12, 05:46
              life.form napisał(a):

> imera16 napisał:
              >
              > > Ale ciekawe, że zatwardziałego "komucha" tak niewielu w tym wątku flekuje
              > ... ;
              > > D
              >
              > "zatwardziałego komucha"? A dlaczego tak go nazywasz? D
              >
              >
              Bo go lubię... A cudzysłów wiziałeś?
      • simera16 Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 16:22
        bozon.higsa napisał(a):

>
        >
        > Jeżeli rządy PO PiS nie mogły się dobrać Millerowi do doopy, to znaczy albo nic
        > na niego nie mają,
        albo ?"infantylność" tych rządów jest porażająca.
        >
        Amen!!!
    • veglie Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 17:12
      Podoba się on Tobie?
      • remez2 Re: Czas się dobrać Millerowi do doopy 20.09.12, 20:31
        veglie napisał:

> Podoba się on Tobie?
        Od nienawiści do miłości jeden ... cyngiel. :-)

• indris Za sam Irak... 21.09.12, 02:49
      ...należy mu się minimum 12 lat z art. 117 kk. Dowody są powszechnie znane.
      • adamusb Re: Za sam Irak... 21.09.12, 06:24
        Indris napisał:

> ...należy mu się minimum 12 lat z art. 117 kk. Dowody są powszechnie znane.

nudzisz niesamowicie
        • adherent1 Re: Za sam Irak... 21.09.12, 10:57
          adamusb napisał:
          na to co Indris napisał:
          > nudzisz niesamowicie
          Ktoś już stwierdził że Indris to bot :-)
        • life.form Re: Za sam Irak... 21.09.12, 11:15
          adamusb napisał:

> Indris napisał:
          >
          > > ...należy mu się minimum 12 lat z art. 117 kk. Dowody są powszechnie znan
          > e.
          >
          > nudzisz niesamowicie

Skoro przestrzeganie prawa to nudziarstwo, to czego teraz Kalisz ryczy na Gowina, że nie przestrzega? :D
          • remez2 Re: Za sam Irak... 21.09.12, 12:43
            Skoro przestrzeganie prawa to nudziarstwo, to czego teraz Kalisz ryczy na Gowina, że nie przestrzega?
            Mylisz pojęcia. Przestrzeganie prawa to obowiązek a powtarzanie mantry to nudziarstwo.
            • life.form Re: Za sam Irak... 21.09.12, 12:57
              remez2 napisał:

> Skoro przestrzeganie prawa to nudziarstwo, to czego teraz Kalisz ryczy na Go
              > wina, że nie przestrzega?

> Mylisz pojęcia. Przestrzeganie prawa to obowiązek a powtarzanie mantry to nudzi
              > arstwo.

Super. Zgadzam się z Tobą całkowicie. To kiedy mam oczekiwać, że Kalisz wypełni swój prawniczy obowiązek i napomni Gowina, że wymiar sprawiedliwości jeszcze nie zapudlił Millera? :D
              • remez2 Re: Za sam Irak... 21.09.12, 13:15
                life.form napisał(a):
                > Super. Zgadzam się z Tobą całkowicie.
                To pięknie, cieszę się.
                > To kiedy mam oczekiwać, że Kalisz wypełni
                > swój prawniczy obowiązek i napomni Gowina, że wymiar sprawiedliwości jeszcze n
                > ie zapudlił Millera? :D
                To zły adres. Zapytaj R. Kalisza.
                PS - zapadł wyrok w procesie L. Millera? Bo "zapudlić" można jedynie po prawomocnym wyroku.
                Nie ma czegoś takiego jak "prawniczy obowiązek".

• life.form Re: Za sam Irak... 21.09.12, 15:16
                  remez2 napisał:

> life.form napisał(a):
                  > > Super. Zgadzam się z Tobą całkowicie.
                  > To pięknie, cieszę się.
                  > > To kiedy mam oczekiwać, że Kalisz wypełni
                  > > swój prawniczy obowiązek i napomni Gowina, że wymiar sprawiedliwości jes
                  > zcze n
                  > > ie zapudlił Millera? :D
                  > To zły adres. Zapytaj R. Kalisza.
                  > PS - zapadł wyrok w procesie L. Millera? Bo "zapudlić" można jedynie po prawomo
                  > cnym wyroku.
                  > Nie ma czegoś takiego jak "prawniczy obowiązek".

Dobra. Nie prawniczy. Obywatelski. Obywatela rozmiłowanego w państwie prawa, z zawodu prawnika, którego bardzo denerwuje, jak członkowie rządu łamią prawo. :D
                  • remez2 Re: Za sam Irak... 21.09.12, 15:24
                    Dobra. Nie prawniczy. Obywatelski. Obywatela rozmiłowanego w państwie prawa, z zawodu prawnika, którego bardzo denerwuje, jak członkowie rządu łamią prawo.
                    Skoro obywatelski, to czemu usiłujesz znaleźć zastępstwo? Z otwartą przyłbicą zażądaj od władz ... no właśnie, czego zażądasz?
                    • adamusb Re: Za sam Irak... 21.09.12, 15:51
                      remez2 napisał:

Skoro obywatelski, to czemu usiłujesz znaleźć zastępstwo? Z otwartą przyłbicą zażądaj od władz ... no właśnie, czego zażądasz?

no właśnie sam nie wie, Palikot jeszcze nie ustalił
                    • life.form Re: Za sam Irak... 21.09.12, 16:01
                      remez2 napisał:

> Dobra. Nie prawniczy. Obywatelski. Obywatela rozmiłowanego w państwie prawa,
                      > z zawodu prawnika, którego bardzo denerwuje, jak członkowie rządu łamią prawo.
                      >

> Skoro obywatelski, to czemu usiłujesz znaleźć zastępstwo? Z otwartą przyłbicą z
                      > ażądaj od władz ... no właśnie, czego zażądasz?

Ja się niczego nie domagam. To Ryszard Kalisz, krew z krwi SLDowskiej, domaga się głośno i stanowczo rozmaitych trybunałów dla członków rządu łamiących prawo. Po namyśle, popieram tą inicjatywę :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka