Dodaj do ulubionych

Pedofilia i Polskie Towarzystwo Psychologiczne

02.07.04, 20:27
Dlaczego psychologowie boją się stawiać djagnozy - "dziecko molestowane
seksualnie" albo " zespół dziecka maltretowanego". Miałem taki przypadek
gdzie
dzieci ewidentnie były molestowane seksualnie przez swego ojca. Matka zaczęła
szukać pomocy, poprosiła mnie abym zbadał czy jej dzieci są molestowane
seksualnie. Po przeprowadzeniu badań - nie miałem wątpliwości - dzieci od
kilku
lat były molestowane. Wystawiłem diagnozę.. diagnoza trafiła do sądu .... no
i
zaczęło się... anonimy do pracy... telefony w nocy... (podejrzany otrzymał z
śadu moje dane osobowe - nasze prawo zezwala na to). Anonimy do prasy i inne
formy wyeliminowania mnie jako świadka czy biegłego. Sprawa trafiła do
Polskiego Towarzystwa Psychologicznego - no i zaczęła się część druga -
Polskie
Towarzystwo Psychologiczne zaczęło sąd nade mną... zmuszało do przyjazdu do w-
wy na moj koszt a także kazali mi przywieść ze sobą świadków..nie wiem
czego ..
uznali, że nie wolno mi stawiać takich diagnoz.diagnoz mówiących o tym, że
dziecko jest molestowane..na mój telefon do Towarzystwa gdzie zarzuciłem im,
że
jeśli tak będą postępować z psychologami, którzy mają odwagę stawiać tak
twarde
diagnozy, to psychologowie nie będą chcieli udzielać pomocy dzieciom
molestowanym... zapytałem też dlaczego tak postępują.. po co to robią.. po co
nękają ludzi, którzy mają odwagę postawić diagnozę: "dziecko maltretowane"
czy "dziecko molestowane seksualnnie". Na zakończenie rozmowy usłyszałem -
"wie
Pani były takie naciski, że musieliśmy" :)
Matka uciekła z dziećmi za granicę.. dzieci zostały tam jeszcze raz
przebadane .. przez biegłego psychologa.. potwierdził moją diagnozę... jednak
od tego momentu uznałem, iż Polskie Towarzystwo Psychologiczne nie ma nic
wspólnego z prawdziwą psychologią.

Obserwuj wątek
    • Gość: czlonek ptp Re: Pedofilia i Polskie Towarzystwo Psychologiczn IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.04, 00:14
      to b. niepokojące co Pan/Pani pisze.jestem czlonkiem PTP i zalezy mi naszym
      towarzystwie. czy moze Pan/pani dac mi znać na privie milenakarlinska@wp.pl
      detale tej sprawy, oczywiście z zachowaniem anonimowosci pacjentow? mk
    • Gość: ? Re: Pedofilia i Polskie Towarzystwo Psychologiczn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 13:13
      no właśnie
    • Gość: Jan Re: Pedofilia i Polskie Towarzystwo Psychologiczn IP: *.soft / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.04, 13:27
      To co napisales powinienes napisac do Komisji Europejskiej. Jest to niebywaly
      skandal polegajacy na zinstytucjoonalizowanym zezwoleniu na kazisrodztwo i
      pedofilie.W glowie sie nie miesci.Przetlumaczylbym chetnie twoj list i wyslal
      gdzie trzeba ale potrzebne bylyby twoje dane aby sprawa wygladala powaznie.
      Musisz wiec to zrobic sam z zastrzezeniem tajnosci danych osobowych. To jest
      mozliwe wiec sie nie obawiaj.
      • micic Re: Pedofilia i Polskie Towarzystwo Psychologiczn 04.07.04, 13:48
        Panie Janie.. czy mógłby mi Pan podać namiary na tę komisję. Bardzo bym Pana
        prosił o kontakt mailowy
        Pozdrawiam
        • Gość: Jan Re: Pedofilia i Polskie Towarzystwo Psychologiczn IP: *.filtercube.com / 66.250.68.* 04.07.04, 14:15
          Bez problemu. Zaraz Panu poszukam i zyczeze odwagi i wytrwalosci.
    • Gość: gość Re: Pedofilia i Polskie Towarzystwo Psychologiczn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.07.04, 15:42
      Skandal!
      Dlaczego nie nadałeś(łaś) sprawie jakiegoś biegu?
      • micic Re: Pedofilia i Polskie Towarzystwo Psychologiczn 03.07.04, 16:12
        nie zareagowałem ponieważ zacząłem się bać o siebie i swoją rodzinę... a także
        nie wiedziałem jak mam reagować, do kogo mam się zwrócić o pomoc... musiałem
        się tłumaczyć przed PTP, przed policją (bo ona też została uruchomiona
        przeciwko mnie - ale policja zachowała się przyzwoicie..uznali, że moja opinia
        jest słuszna i z ich strony miałem spokój). Musiałem się też bronić przed
        zarzutami szefa.. po co wchodzę w takie sprawy... Proszę mi wierzyć ... po
        prostu czułem się osaczony
        • Gość: Jan Re: Pedofilia i Polskie Towarzystwo Psychologiczn IP: 5.5R* / 212.253.2.* 03.07.04, 17:27
          tego nie mozna zostawic w spokoju.Jakie moglbys ewentualnie podac blizsze
          informacje ?
    • Gość: NKWD w swietle ostatnich wydarzen, nabiera to innego... IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.04, 16:36
      sensu:(
      • Gość: Jan Re: w swietle ostatnich wydarzen, nabiera to inne IP: 5.5R* / 212.253.2.* 03.07.04, 17:30
        Ten psycholog to pestka w porownaniu z szacowanymi ok. 30tys. przypadkow
        kazirodztwa w polskich rodzinach rocznie.Byl kiedys na ten temat artykul we
        Wprost.
        • Gość: ewa Re: w swietle ostatnich wydarzen, nabiera to inne IP: *.onhill.gda.pl 03.07.04, 18:41
          molestowanych seksualnie dzieci jest niemało:
          molestowanych przez ojców - 8%
          molestowanych przez matki - ok 8%
          molestowanych przez starsze rodzeństwo - ok 12%
          molestowanych przez sąsiadów ok 6 %
          molestowanych przez znajomych rodziny ponad 5%
          molestowanych przez nauczycieli około 9%
          molestowanych przez sąsiadów - około 6%
          molestowanych przez obcych około 12%
          itd
          zob. Młodzież i przemoc - mechanizmy socjologiczno-psychologiczne, PWN, 1999
          • Gość: ewa Re: w swietle ostatnich wydarzen, nabiera to inne IP: *.onhill.gda.pl 03.07.04, 19:48
            tak więc jedno dziecko może być ofiarą molestowania z różnych źródeł.
            Najczęściej jest tak - rodzina nie jest dobrą wspólnotą, krzywdzi dziecko...
            wtedy po to dziecko sięgają inni
            • Gość: Marek molestowanych przez matki tyle samo co przez ojcow IP: *.ris.ac.th / 202.29.24.* 03.07.04, 19:56
              to jakas bzdura. Moznaby przypuszczac,na podstawie tej statystygi,ze Polska to
              kraj najbardziej zdegenerowanych na swiecie kobiet.
              • Gość: karla Re: molestowanych przez matki tyle samo co przez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 20:41
                stary, a kto konkretnie w PTP-ie takie naciski na Ciebie wywierał?

bo jak tego nie ukonkretnisz nazwiskami, to powstaje podejrzenie o konfabulację!
                • Gość: ewa Re: molestowanych przez matki tyle samo co przez IP: *.onhill.gda.pl 03.07.04, 21:23
                  a co .. ciąg dalszy szantażu???
                • micic Re: molestowanych przez matki tyle samo co przez 03.07.04, 21:33
                  Gość portalu: karla napisał(a):

> stary, a kto konkretnie w PTP-ie takie naciski na Ciebie wywierał?
                  >
                  > bo jak tego nie ukonkretnisz nazwiskami, to powstaje podejrzenie o
                  konfabulację
                  > !

nazwiska i adresy .. jasne dobry pomysł... w tej sprawie dostawałem określone
                  pisma z PTP... oficjalne ..
                  • Gość: Jan Re: molestowanych przez matki tyle samo co przez IP: 203.214.63.* 04.07.04, 14:10
                    Czy nie probowales zainteresowac sprawa mediow ?
                    • Gość: karla Re: molestowanych przez matki tyle samo co przez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 14:17
                      "nazwiska i adresy .. jasne dobry pomysł... w tej sprawie dostawałem określone
                      pisma z PTP... oficjalne .."

rozumiem, że sprawa jest trudna dla Ciebie - ale skoro juz ją upubliczniłeś, to myślę, że trzeba te "określone oficjalne pisma" postawic przed oczy komuś, kto zbada sprawe dokładnie.
                      nie wiem, czy dziennikarzowi, czy komus innemu - ale cos trzeba zrobić.

bo, zrozum - z zewnątrz to wygląda na ciąg niejasnych pomówień, kwestionujących uczciwośc WSZYSTKICH w PTP-ie, co do jednej osoby!
    • Gość: pytek certyfikat psychoterapeuty PTP IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.04, 14:26
      czy ten papier,
      jeszcze sie liczy?
    • Gość: Jan ADRESY KONTAKTOWE IP: 195.87.69.* 04.07.04, 15:05
      Pod tym linkiem sa wszelkie informacje dot. mozliwosci kontaktow z roznymi
      organami UE,w tym z Komisja Europejska, rzecznikiem praw obywatelskich,PE itd.

www.euro-ombudsman.eu.int/home/pl/default.htm
    • Gość: Terry Re: Pedofilia i Polskie Towarzystwo Psychologiczn IP: 5.5R4D* / 217.153.50.* 05.07.04, 16:53
      Tu się zgadzam, to towarzystwo zajmuje się uprawomocnieniem pedalizmu.
      • Gość: Jan wiec Polskie Towarzystwo Psycholpatyczne IP: 8.183.217.* / 66.5.125.* 05.07.04, 17:19
        Proponuje zmienic nazwe.
    • osa5 Re: Pedofilia i Polskie Towarzystwo Psychologiczn 07.07.04, 18:17
      micic napisała:

> Dlaczego psychologowie boją się stawiać djagnozy - "dziecko molestowane
      > seksualnie" albo " zespół dziecka maltretowanego". Miałem taki przypadek
      > gdzie
      > dzieci ewidentnie były molestowane seksualnie przez swego ojca. Matka zaczęła
      > szukać pomocy, poprosiła mnie abym zbadał czy jej dzieci są molestowane
      > seksualnie. Po przeprowadzeniu badań - nie miałem wątpliwości - dzieci od
      > kilku
      > lat były molestowane. Wystawiłem diagnozę.. diagnoza trafiła do sądu .... no
      > i
      > zaczęło się... anonimy do pracy... telefony w nocy... (podejrzany otrzymał z
      > śadu moje dane osobowe - nasze prawo zezwala na to). Anonimy do prasy i inne
      > formy wyeliminowania mnie jako świadka czy biegłego. Sprawa trafiła do
      > Polskiego Towarzystwa Psychologicznego - no i zaczęła się część druga -
      > Polskie
      > Towarzystwo Psychologiczne zaczęło sąd nade mną... zmuszało do przyjazdu do w-
      > wy na moj koszt a także kazali mi przywieść ze sobą świadków..nie wiem
      > czego ..
      > uznali, że nie wolno mi stawiać takich diagnoz.diagnoz mówiących o tym, że
      > dziecko jest molestowane..na mój telefon do Towarzystwa gdzie zarzuciłem im,
      > że
      > jeśli tak będą postępować z psychologami, którzy mają odwagę stawiać tak
      > twarde
      > diagnozy, to psychologowie nie będą chcieli udzielać pomocy dzieciom
      > molestowanym... zapytałem też dlaczego tak postępują.. po co to robią.. po co
      > nękają ludzi, którzy mają odwagę postawić diagnozę: "dziecko maltretowane"
      > czy "dziecko molestowane seksualnnie". Na zakończenie rozmowy usłyszałem -
      > "wie
      > Pani były takie naciski, że musieliśmy" :)
      > Matka uciekła z dziećmi za granicę.. dzieci zostały tam jeszcze raz
      > przebadane .. przez biegłego psychologa.. potwierdził moją diagnozę... jednak
      > od tego momentu uznałem, iż Polskie Towarzystwo Psychologiczne nie ma nic
      > wspólnego z prawdziwą psychologią.
      >
      >
      chyba się was boję :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka