Dodaj do ulubionych

Polsko Erwache

• taziuta Re: Polsko Erwache 25.09.12, 20:09
      olga_w_ogrodzie napisała:

/.../
      > - Szczerze mówiąc nie wiem, kto był autorem hasła, ale myślę, że jeśli chodzi o
      > PiS, każde, pod którym byśmy występowali, byłoby tak samo złe." - stwierdza M.
      > Kraczkowski, poseł PiS.

I w pełni się z tym gościem zgadzam. Są lemingi, którym każde hasło z czymś się s/kojarzy.
      Nie ma niewinnych słów, bo każdego już kiedyś ktoś/jakiś zbrodniarz użył... :/
      • pakules Re: Polsko Erwache 25.09.12, 20:15
        Hasło powinno brzmieć "Polska w budowie" ewentualnie w Kudowie.
        • taziuta Re: Polsko Erwache 25.09.12, 20:18
          pakules napisał(a):

> Hasło powinno brzmieć "Polska w budowie" ewentualnie w Kudowie.

Ewentualnie, 'Polska ciągle zieloną wyspą", dzięki Tusku, oczywiście. ;)
          • pakules Re: Polsko Erwache 25.09.12, 20:23
            "Polsko lej wache"znaczy się benzynę bo wtedy budżet zarobi na akcyzie.
            • taziuta Re: Polsko Erwache 25.09.12, 20:26
              pakules napisał(a):

> "Polsko lej wache"znaczy się benzynę bo wtedy budżet zarobi na akcyzie.

Dowolne, w sumie. Do każdego jakiś dyżurny leming i tak się przyczepi...
              • pakules Re: Polsko Erwache 25.09.12, 20:45
                Dyżurna leminżyca której się wszystko z nazizmem kojarzy, przypomina faceta któremu się wszytko z doopą kojarzyło.
    • vargtimmen Coś nie tak z Niemcami? ;) 27.09.12, 01:26

Płaskie, banalne zastosowanie prastarego oszustwa w argumentacji: fałszywego sylogizmu. Aczkolwiek, ja bym dzisiaj napisał: Polsko, idz na detoks.

A poza tym, to bardzo nieuprzejme, wypominać panu Tuskowi jego fascynację Niemcami, a zwłaszcza posadami, które mogą załatwić.
      • taziuta Re: Coś nie tak z Niemcami? ;) 27.09.12, 13:57
        vargtimmen napisał:

>
        > Płaskie, banalne zastosowanie prastarego oszustwa w argumentacji: fałszywego sylogizmu.
        > Aczkolwiek, ja bym dzisiaj napisał: Polsko, idz na detoks.

Cześć, long time no see. :)
        A o co chodzi z tym detoksem? Za dużo pijaków na ulicach w Twoim mieście? :>
        • vargtimmen Re: Coś nie tak z Niemcami? ;) 28.09.12, 13:28
          taziuta napisał:

> vargtimmen napisał:
          >
          > >
          > > Płaskie, banalne zastosowanie prastarego oszustwa w argumentacji: fałszyw
          > ego sylogizmu.
          > > Aczkolwiek, ja bym dzisiaj napisał: Polsko, idz na detoks.
          >
          > Cześć, long time no see. :)

Cześć, nice to see you too, ja tu tylko sporadycznie - turystycznie / etnograficznie ;)

> A o co chodzi z tym detoksem? Za dużo pijaków na ulicach w Twoim mieście? :> ;

Raczej w telewizorni i różnych takich gazetach, niż na ulicach, a wyglądają raczej na naćpanych jakąś propagandą dla mało wymagających głupków ;)

To tyle, do następnego razu, być może ;)
          • taziuta Re: Coś nie tak z Niemcami? ;) 28.09.12, 20:19
            vargtimmen napisał:

> taziuta napisał:
            > > A o co chodzi z tym detoksem? Za dużo pijaków na ulicach w Twoim mieście? :> ;

> Raczej w telewizorni i różnych takich gazetach, niż na ulicach, a wyglądają raczej na
            > naćpanych jakąś propagandą dla mało wymagających głupków ;) /.../

Obawiam się, że żyjemy w kraju, w którym mało wymagających głupków jest olbrzymia większość. Raz ulegają propagandzie PiS, raz propagandzie PO. W zależności od tego, kto akurat kogo przebije w populiźmie...
          • taziuta Re: Coś nie tak z Niemcami? ;) 28.09.12, 20:19
            vargtimmen napisał:

> taziuta napisał:
            > > A o co chodzi z tym detoksem? Za dużo pijaków na ulicach w Twoim mieście? :> ;

> Raczej w telewizorni i różnych takich gazetach, niż na ulicach, a wyglądają raczej na
            > naćpanych jakąś propagandą dla mało wymagających głupków ;) /.../

Obawiam się, że żyjemy w kraju, w którym mało wymagających głupków jest olbrzymia większość. Raz ulegają propagandzie PiS, raz propagandzie PO. W zależności od tego, kto akurat kogo przebije w populizmie...
    • p.heniu Wake up Polsko! Zwracam uwagę na podobieństwo 27.09.12, 08:25
      hasła do amerykańskiej kampanii sprzed stu lat.

Wake up America

Wake up, America. This is the song that inspired all America.
      • ave.duce Kulą w płot ... tak jakby 27.09.12, 10:11
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,139137193,139160651,Re_Nie_czepiajmy_sie_slowek_.html
        • p.heniu Re: Kulą w płot ... tak jakby 27.09.12, 10:22
          Nie kulą.
          Doktrynę narodowego-socjalizmu znam dość dobrze i nie widzę jakichkolwiek związków nazizmu z marszem.

Równie dobrze mozna powiedzieć, że ekolodzy, przeciwnicy pracy młodocianych, zwolennicy polityki prorodzinnej to epigoni narodowego-socjalizmu.

Jakoś nie słyszę płaczu nad podpalaniem Hiszpanii, przez bardzo ostro demonstrującą młodzież, zorientowaną mocno lewicowo.
        • jan.urbaniak1 Re: Kulą w płot ... tak jakby 29.09.12, 21:15
          ave.duce napisała:

> forum.gazeta.pl/forum/w,28,139137193,139160651,Re_Nie_czepiajmy_sie_slowek_.html
          Zdecydowanie JA
    • a74-7 Re: Polsko Erwache 27.09.12, 12:52
      " poza tym, to bardzo nieuprzejme, wypominać panu Tuskowi jego fascynację Niemcami, a zwłaszcza posadami, które mogą załatwić. "

hehe nowa posadka w Europce to zapewniony immunitet w przypadku gdyby w domu
      zbyt glosno krzyczano :" Rzad pod sad"

• pakules Re: Polsko Erwache 27.09.12, 13:02
        Ciekawe czy znajdzie się więcej posadek bo i Kopaczowej doopsko się trzęsie.
    • humbak Re: Polsko Erwache 28.09.12, 15:12
      Wiele hałasu o nic.
      Jeśli zaś przeciwnikom PiS źle się kojarzy, to tym gorzej świadczy o obecnej sytuacji. Pamiętajmy w jakich okolicznościach NSDAP doszła do władzy.
    • volupte Re: Polsko Erwache na czele z jaroZBAWem. 28.09.12, 20:22
      Jutro pobudka, a na wszelki wypadek okna deskami zabilem.
      • olga_w_ogrodzie Re: Polsko Erwache na czele z jaroZBAWem. 29.09.12, 19:15
        volupte napisał:

> Jutro pobudka, a na wszelki wypadek okna deskami zabilem.

na Al. Solidarności po obu stronach stały nieskończenie długie ogony autokarów z kartkami na szybach przednich : "PiS", "Solidarność", "Telewizja Trwam" i korki wielkie się przez to tworzyły, bo tylko po jednym paśmie zostało na przejazd.
        co tam, że tam nie wolno parkować.
        • a74-7 Re: Polsko Erwache na czele z jaroZBAWem. 29.09.12, 19:22
          olga_w_ogrodzie napisała:

>
          > na Al. Solidarności po obu stronach stały nieskończenie długie ogony autokarów
          > z kartkami na szybach przednich : "PiS", "Solidarność", "Telewizja Trwam" i kor
          > ki wielkie się przez to tworzyły, bo tylko po jednym paśmie zostało na przejazd
          > .
          > co tam, że tam nie wolno parkować.

Ciesz sie ze furmankami nie zajechali , jeszcze ze 12 lat temu pokazywali wizerunek Polski jezdzacej wiejska furmanka i konnym plugiem w zachodniej tv.
    • bard333 kolejny faszysta...! No pasaran!!! 28.09.12, 21:37
      wiadomosci.dziennik.pl/wybory-prezydenckie-w-usa/aktualnosci/artykuly/405844,aktor-samuel-l-jackson-wystapil-w-spocie-zachecajacym-do-glosowania-na-baracka-obame.html

;)
      • humbak Re: kolejny faszysta...! No pasaran!!! 29.09.12, 00:53
        Pffff... trza przyznać że Hamerykańce mają z wyborem najważniejszych ludziów w kraju podobną bidę jak my. I sporą część chyba to nawet widzi.
        • taziuta Re: kolejny faszysta...! No pasaran!!! 29.09.12, 19:22
          humbak napisał:

> Pffff... trza przyznać że Hamerykańce mają z wyborem najważniejszych ludziów w
          > kraju podobną bidę jak my. I sporą część chyba to nawet widzi.

Zdaje się, że Twój przedmówca chciał zwrócić uwagę na to, że tam też chcą ludzi budzić, znaczy 'faszyści'. ;)

A poza tym, tam nie mają bidy z wyborem. Wiadomo, że wygra Obama, bo jego prawicowy oponent to przygłup. Co zresztą nie dziwi za bardzo, jako że prawicowe poglądy zwykle z inteligencją w parze nie idą (za Urbanem). :)
          • humbak Re: kolejny faszysta...! No pasaran!!! 29.09.12, 23:27
            > Zdaje się, że Twój przedmówca chciał zwrócić uwagę na to, że tam też chcą ludzi
            > budzić, znaczy 'faszyści'. ;)

Ty serio?! ;)

> A poza tym, tam nie mają bidy z wyborem. Wiadomo, że wygra Obama, bo jego prawi
            > cowy oponent to przygłup. Co zresztą nie dziwi za bardzo, jako że prawicowe pog
            > lądy zwykle z inteligencją w parze nie idą (za Urbanem). :)

Nie powiedziałem że mają problem z wybraniem, tylko spora część wybiera na zasadzie mniejszego zła. Swoją drogą Romney musi być naprawdę w d..., bo już się nawet w NBC z tego śmieją.
            • taziuta Re: kolejny faszysta...! No pasaran!!! 29.09.12, 23:34
              humbak napisał:

> > Zdaje się, że Twój przedmówca chciał zwrócić uwagę na to, że tam też chcą
              > ludzi
              > > budzić, znaczy 'faszyści'. ;)
              >
              > Ty serio?! ;)

Tak samo serio jak założycielka tego wątku, której 'Obudź się Polsko' kojarzy się z faszystkowskim hasłem. :)
              • humbak Re: kolejny faszysta...! No pasaran!!! 29.09.12, 23:41
                Jakby jej się tylko skojarzyło w sumie nic szczególnego. Ale fakt że uznała to za jakiś problem szczególny mnie już dziwi.
                • olga_w_ogrodzie Re: kolejny faszysta...! No pasaran!!! 30.09.12, 00:11
                  humbak napisał:

> Jakby jej się tylko skojarzyło w sumie nic szczególnego.

tak.
                  tak mi się kojarzy i nie jestem w tym odosobniona.

Ale fakt że uznała to
                  > za jakiś problem szczególny mnie już dziwi.

mnie zaś dziwi to, że zaczynasz wolnym krokiem równać do ludzi, ktorzy włażą tu nie w celu rozmowy o temacie wątku, lecz o jego autorce.
                  słabe.
                  • humbak Re: kolejny faszysta...! No pasaran!!! 30.09.12, 00:21
                    > tak.
                    > tak mi się kojarzy i nie jestem w tym odosobniona.

Różnym się różnie kojarzy. Jedni wszędzie widzą seks, inni jedzenie, jeszcze inni antysemitów. Dziwię się że Ty masz taki odjazd w tym kontekście.

> mnie zaś dziwi to, że zaczynasz wolnym krokiem równać do ludzi, ktorzy włażą tu
                    > nie w celu rozmowy o temacie wątku, lecz o jego autorce.
                    > słabe.

O autorce? Napisałem że dziwi mnie twoje podejście do tematu. Możesz mi wyjaśnić co w tym niegrzecznego, lub amerytorycznego? Zwłaszcza że hasło pasuje do rozumienia sytuacji przez używających go, a możliwych odwołań kulturowych, czy historycznych jest wiele, choć żadne nie jest potrzebne?
                    • olga_w_ogrodzie Re: kolejny faszysta...! No pasaran!!! 30.09.12, 01:18
                      humbak napisał:

>
                      > Różnym się różnie kojarzy. Jedni wszędzie widzą seks, inni jedzenie, jeszcze in
                      > ni antysemitów. Dziwię się że Ty masz taki odjazd w tym kontekście.

nie uważam, by było przejawem odjazdu uznanie, że hasło to przypomina slogan nazistów.
                      zwłaszcza, że wybrała je formacja znana z przejawów zachowań, wypowiedzi swych członków i zwolenników, ktore też przypominają opinie brunatnych narodowców.
                      "odjazd" bo mam takie skojarzenia jak wielu innych i porównanie z fiksacją na seksie czy jedzeniu ?
                      no to też jestem zadziwiona, iż fakt, że mam takie skojarzenia to, wg Ciebie, odjazd.
                      >
                      >
                      > O autorce? Napisałem że dziwi mnie twoje podejście do tematu. Możesz mi wyjaśni
                      > ć co w tym niegrzecznego, lub amerytorycznego?

no nie podobało mi się, że z panem taziutą o mnie sobie rozmawiasz.
                      a czemu, to już nie chce się mi rozwijać - nie ma sensu.

śpij zwinnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka