taziuta Re: Polsko Erwache 25.09.12, 20:09 olga_w_ogrodzie napisała: /.../ > - Szczerze mówiąc nie wiem, kto był autorem hasła, ale myślę, że jeśli chodzi o > PiS, każde, pod którym byśmy występowali, byłoby tak samo złe." - stwierdza M. > Kraczkowski, poseł PiS. I w pełni się z tym gościem zgadzam. Są lemingi, którym każde hasło z czymś się s/kojarzy. Nie ma niewinnych słów, bo każdego już kiedyś ktoś/jakiś zbrodniarz użył... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
pakules Re: Polsko Erwache 25.09.12, 20:15 Hasło powinno brzmieć "Polska w budowie" ewentualnie w Kudowie. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Polsko Erwache 25.09.12, 20:18 pakules napisał(a): > Hasło powinno brzmieć "Polska w budowie" ewentualnie w Kudowie. Ewentualnie, 'Polska ciągle zieloną wyspą", dzięki Tusku, oczywiście. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pakules Re: Polsko Erwache 25.09.12, 20:23 "Polsko lej wache"znaczy się benzynę bo wtedy budżet zarobi na akcyzie. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Polsko Erwache 25.09.12, 20:26 pakules napisał(a): > "Polsko lej wache"znaczy się benzynę bo wtedy budżet zarobi na akcyzie. Dowolne, w sumie. Do każdego jakiś dyżurny leming i tak się przyczepi... Odpowiedz Link Zgłoś
pakules Re: Polsko Erwache 25.09.12, 20:45 Dyżurna leminżyca której się wszystko z nazizmem kojarzy, przypomina faceta któremu się wszytko z doopą kojarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Coś nie tak z Niemcami? ;) 27.09.12, 01:26 Płaskie, banalne zastosowanie prastarego oszustwa w argumentacji: fałszywego sylogizmu. Aczkolwiek, ja bym dzisiaj napisał: Polsko, idz na detoks. A poza tym, to bardzo nieuprzejme, wypominać panu Tuskowi jego fascynację Niemcami, a zwłaszcza posadami, które mogą załatwić. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Coś nie tak z Niemcami? ;) 27.09.12, 13:57 vargtimmen napisał: > > Płaskie, banalne zastosowanie prastarego oszustwa w argumentacji: fałszywego sylogizmu. > Aczkolwiek, ja bym dzisiaj napisał: Polsko, idz na detoks. Cześć, long time no see. :) A o co chodzi z tym detoksem? Za dużo pijaków na ulicach w Twoim mieście? :> Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Coś nie tak z Niemcami? ;) 28.09.12, 13:28 taziuta napisał: > vargtimmen napisał: > > > > > Płaskie, banalne zastosowanie prastarego oszustwa w argumentacji: fałszyw > ego sylogizmu. > > Aczkolwiek, ja bym dzisiaj napisał: Polsko, idz na detoks. > > Cześć, long time no see. :) Cześć, nice to see you too, ja tu tylko sporadycznie - turystycznie / etnograficznie ;) > A o co chodzi z tym detoksem? Za dużo pijaków na ulicach w Twoim mieście? :> ; Raczej w telewizorni i różnych takich gazetach, niż na ulicach, a wyglądają raczej na naćpanych jakąś propagandą dla mało wymagających głupków ;) To tyle, do następnego razu, być może ;) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Coś nie tak z Niemcami? ;) 28.09.12, 20:19 vargtimmen napisał: > taziuta napisał: > > A o co chodzi z tym detoksem? Za dużo pijaków na ulicach w Twoim mieście? :> ; > Raczej w telewizorni i różnych takich gazetach, niż na ulicach, a wyglądają raczej na > naćpanych jakąś propagandą dla mało wymagających głupków ;) /.../ Obawiam się, że żyjemy w kraju, w którym mało wymagających głupków jest olbrzymia większość. Raz ulegają propagandzie PiS, raz propagandzie PO. W zależności od tego, kto akurat kogo przebije w populiźmie... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Coś nie tak z Niemcami? ;) 28.09.12, 20:19 vargtimmen napisał: > taziuta napisał: > > A o co chodzi z tym detoksem? Za dużo pijaków na ulicach w Twoim mieście? :> ; > Raczej w telewizorni i różnych takich gazetach, niż na ulicach, a wyglądają raczej na > naćpanych jakąś propagandą dla mało wymagających głupków ;) /.../ Obawiam się, że żyjemy w kraju, w którym mało wymagających głupków jest olbrzymia większość. Raz ulegają propagandzie PiS, raz propagandzie PO. W zależności od tego, kto akurat kogo przebije w populizmie... Odpowiedz Link Zgłoś
p.heniu Wake up Polsko! Zwracam uwagę na podobieństwo 27.09.12, 08:25 hasła do amerykańskiej kampanii sprzed stu lat. Wake up America Wake up, America. This is the song that inspired all America. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Kulą w płot ... tak jakby 27.09.12, 10:11 forum.gazeta.pl/forum/w,28,139137193,139160651,Re_Nie_czepiajmy_sie_slowek_.html Odpowiedz Link Zgłoś
p.heniu Re: Kulą w płot ... tak jakby 27.09.12, 10:22 Nie kulą. Doktrynę narodowego-socjalizmu znam dość dobrze i nie widzę jakichkolwiek związków nazizmu z marszem. Równie dobrze mozna powiedzieć, że ekolodzy, przeciwnicy pracy młodocianych, zwolennicy polityki prorodzinnej to epigoni narodowego-socjalizmu. Jakoś nie słyszę płaczu nad podpalaniem Hiszpanii, przez bardzo ostro demonstrującą młodzież, zorientowaną mocno lewicowo. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.urbaniak1 Re: Kulą w płot ... tak jakby 29.09.12, 21:15 ave.duce napisała: > forum.gazeta.pl/forum/w,28,139137193,139160651,Re_Nie_czepiajmy_sie_slowek_.html Zdecydowanie JA Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Polsko Erwache 27.09.12, 12:52 " poza tym, to bardzo nieuprzejme, wypominać panu Tuskowi jego fascynację Niemcami, a zwłaszcza posadami, które mogą załatwić. " hehe nowa posadka w Europce to zapewniony immunitet w przypadku gdyby w domu zbyt glosno krzyczano :" Rzad pod sad" Odpowiedz Link Zgłoś
pakules Re: Polsko Erwache 27.09.12, 13:02 Ciekawe czy znajdzie się więcej posadek bo i Kopaczowej doopsko się trzęsie. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Polsko Erwache 28.09.12, 15:12 Wiele hałasu o nic. Jeśli zaś przeciwnikom PiS źle się kojarzy, to tym gorzej świadczy o obecnej sytuacji. Pamiętajmy w jakich okolicznościach NSDAP doszła do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Polsko Erwache na czele z jaroZBAWem. 28.09.12, 20:22 Jutro pobudka, a na wszelki wypadek okna deskami zabilem. Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: Polsko Erwache na czele z jaroZBAWem. 29.09.12, 19:15 volupte napisał: > Jutro pobudka, a na wszelki wypadek okna deskami zabilem. na Al. Solidarności po obu stronach stały nieskończenie długie ogony autokarów z kartkami na szybach przednich : "PiS", "Solidarność", "Telewizja Trwam" i korki wielkie się przez to tworzyły, bo tylko po jednym paśmie zostało na przejazd. co tam, że tam nie wolno parkować. Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Polsko Erwache na czele z jaroZBAWem. 29.09.12, 19:22 olga_w_ogrodzie napisała: > > na Al. Solidarności po obu stronach stały nieskończenie długie ogony autokarów > z kartkami na szybach przednich : "PiS", "Solidarność", "Telewizja Trwam" i kor > ki wielkie się przez to tworzyły, bo tylko po jednym paśmie zostało na przejazd > . > co tam, że tam nie wolno parkować. Ciesz sie ze furmankami nie zajechali , jeszcze ze 12 lat temu pokazywali wizerunek Polski jezdzacej wiejska furmanka i konnym plugiem w zachodniej tv. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 kolejny faszysta...! No pasaran!!! 28.09.12, 21:37 wiadomosci.dziennik.pl/wybory-prezydenckie-w-usa/aktualnosci/artykuly/405844,aktor-samuel-l-jackson-wystapil-w-spocie-zachecajacym-do-glosowania-na-baracka-obame.html ;) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: kolejny faszysta...! No pasaran!!! 29.09.12, 00:53 Pffff... trza przyznać że Hamerykańce mają z wyborem najważniejszych ludziów w kraju podobną bidę jak my. I sporą część chyba to nawet widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: kolejny faszysta...! No pasaran!!! 29.09.12, 19:22 humbak napisał: > Pffff... trza przyznać że Hamerykańce mają z wyborem najważniejszych ludziów w > kraju podobną bidę jak my. I sporą część chyba to nawet widzi. Zdaje się, że Twój przedmówca chciał zwrócić uwagę na to, że tam też chcą ludzi budzić, znaczy 'faszyści'. ;) A poza tym, tam nie mają bidy z wyborem. Wiadomo, że wygra Obama, bo jego prawicowy oponent to przygłup. Co zresztą nie dziwi za bardzo, jako że prawicowe poglądy zwykle z inteligencją w parze nie idą (za Urbanem). :) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: kolejny faszysta...! No pasaran!!! 29.09.12, 23:27 > Zdaje się, że Twój przedmówca chciał zwrócić uwagę na to, że tam też chcą ludzi > budzić, znaczy 'faszyści'. ;) Ty serio?! ;) > A poza tym, tam nie mają bidy z wyborem. Wiadomo, że wygra Obama, bo jego prawi > cowy oponent to przygłup. Co zresztą nie dziwi za bardzo, jako że prawicowe pog > lądy zwykle z inteligencją w parze nie idą (za Urbanem). :) Nie powiedziałem że mają problem z wybraniem, tylko spora część wybiera na zasadzie mniejszego zła. Swoją drogą Romney musi być naprawdę w d..., bo już się nawet w NBC z tego śmieją. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: kolejny faszysta...! No pasaran!!! 29.09.12, 23:34 humbak napisał: > > Zdaje się, że Twój przedmówca chciał zwrócić uwagę na to, że tam też chcą > ludzi > > budzić, znaczy 'faszyści'. ;) > > Ty serio?! ;) Tak samo serio jak założycielka tego wątku, której 'Obudź się Polsko' kojarzy się z faszystkowskim hasłem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: kolejny faszysta...! No pasaran!!! 29.09.12, 23:41 Jakby jej się tylko skojarzyło w sumie nic szczególnego. Ale fakt że uznała to za jakiś problem szczególny mnie już dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: kolejny faszysta...! No pasaran!!! 30.09.12, 00:11 humbak napisał: > Jakby jej się tylko skojarzyło w sumie nic szczególnego. tak. tak mi się kojarzy i nie jestem w tym odosobniona. Ale fakt że uznała to > za jakiś problem szczególny mnie już dziwi. mnie zaś dziwi to, że zaczynasz wolnym krokiem równać do ludzi, ktorzy włażą tu nie w celu rozmowy o temacie wątku, lecz o jego autorce. słabe. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: kolejny faszysta...! No pasaran!!! 30.09.12, 00:21 > tak. > tak mi się kojarzy i nie jestem w tym odosobniona. Różnym się różnie kojarzy. Jedni wszędzie widzą seks, inni jedzenie, jeszcze inni antysemitów. Dziwię się że Ty masz taki odjazd w tym kontekście. > mnie zaś dziwi to, że zaczynasz wolnym krokiem równać do ludzi, ktorzy włażą tu > nie w celu rozmowy o temacie wątku, lecz o jego autorce. > słabe. O autorce? Napisałem że dziwi mnie twoje podejście do tematu. Możesz mi wyjaśnić co w tym niegrzecznego, lub amerytorycznego? Zwłaszcza że hasło pasuje do rozumienia sytuacji przez używających go, a możliwych odwołań kulturowych, czy historycznych jest wiele, choć żadne nie jest potrzebne? Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: kolejny faszysta...! No pasaran!!! 30.09.12, 01:18 humbak napisał: > > Różnym się różnie kojarzy. Jedni wszędzie widzą seks, inni jedzenie, jeszcze in > ni antysemitów. Dziwię się że Ty masz taki odjazd w tym kontekście. nie uważam, by było przejawem odjazdu uznanie, że hasło to przypomina slogan nazistów. zwłaszcza, że wybrała je formacja znana z przejawów zachowań, wypowiedzi swych członków i zwolenników, ktore też przypominają opinie brunatnych narodowców. "odjazd" bo mam takie skojarzenia jak wielu innych i porównanie z fiksacją na seksie czy jedzeniu ? no to też jestem zadziwiona, iż fakt, że mam takie skojarzenia to, wg Ciebie, odjazd. > > > O autorce? Napisałem że dziwi mnie twoje podejście do tematu. Możesz mi wyjaśni > ć co w tym niegrzecznego, lub amerytorycznego? no nie podobało mi się, że z panem taziutą o mnie sobie rozmawiasz. a czemu, to już nie chce się mi rozwijać - nie ma sensu. śpij zwinnie. Odpowiedz Link Zgłoś