Dodaj do ulubionych

forumowicz o nicku "polityka",

27.09.12, 20:16
na forum onet.pl, przekazał bardzo ciekawe (i pełne) zestawienie... - przekazuję a jako jedyny komentarz do tego, ciśnie się na usta tylko jedno:
ciszej, qrva, PiSie, nad tymi trumnami!!!
Oto zestawienie:

Rodziny ofiar TU 154 otrzymały:
40 tys. zł wysokość jednorazowego wparcia, które otrzymała każda rodzina ofiar katastrofy na mocy decyzji rządu (łącznie 3,8 mln zł). Kwota ta nie była opodatkowana.
250 tys. zadośćuczynienia d l a k a ... rozwiń całośćż d e g o c z ł o n k a r o d z i n y ofiary ... rozwiń całośćkatastrofy (dla wszystkich: matki, ojca, żony i dzieci).
2 tys. zł miesięcznie przyznał premier jako renty specjalne 73 osieroconym dzieciom (trojgu niepełnosprawnym dożywotnio, pozostałym do ukończenia 25 r.ż ).
4 tys. zł renty dla 4 żon, które pozostały same lub z trójką lub większą liczbą dzieci.
2 do 3 tys. zł dożywotniej renty dla 11 niepracujących współmałżonków ofiar.
800 do 2 tys. zł miesięcznie kosztują 3 renty dla rodziców ofiar.
Każda rodzina otrzymała świadczenia z ZUS przysługujące rodzinom, uzależnione od stażu pracy i wynagrodzenia osoby, która zginęła.
6,4 tys. zł; Każda rodzina otrzymała zasiłek pogrzebowy w najwyższej możliwej kwocie (mimo że pogrzeby odbyły się na koszt państwa).
Skarb Państwa wykupił miejsca pochówku i ich 25-letnią dzierżawę.
100 tys. zł dla wszystkich rodzin posłów, którzy zginęli w katastrofie z polisy, którą wykupiła kancelaria.
Anulowano na prośbę rządu koszty połączeń telefonicznych wykonywanych przez bliskich ofiar w związku z katastrofą.
5 tys. zapomogi wypłacono z kasy Sejmu rodzinie każdego zmarłego posła.
Para prezydencka ubezpieczona była na łączną kwotę 3 mln zł.
Ponadto:
702 tys. zł kosztowała ceremonia powitalna ofiar katastrofy na lotnisku Okęcie, przygotowanie Sali Torwar i domu pogrzebowego na cmentarzu Północnym do uroczystości żałobnych oraz przewiezienie tam trumien z Okęcia
647 tys. zł kosztowała msza za ofiary katastrofy na Placu Piłsudskiego w Warszawie
6,16 mln zł kosztowały uroczystości pogrzebowe pary prezydenckiej
3,4 mln zł kosztowały pogrzeby pozostałych ofiar
5,5 mln zł wydały władze Krakowa na przygotowanie miasta do uroczystości
3 mln zł wydały władze Warszawy na przygotowanie miasta do uroczystości
272 tys. zł kosztowało wykupienie miejsc na cmentarzach dla ofiar katastrofy
1,6 mln zł kosztował pomnik ofiar katastrofy na Powązkach
169 tys. zł kosztował sarkofag pary prezydenckiej na Wawelu
3 mln zł kosztowała budowa pomników nagrobnych pozostałych ofiar
65 tys. zł 105 urn onyksowych, które po napełnieniu ziemią z miejsca katastrofy zostały przekazane m.in. rodzinom ofiar
Obserwuj wątek
    • volupte Re: forumowicz o nicku "polityka", 27.09.12, 20:23
      Kto podsumował ?
      • sclavus Re: forumowicz o nicku "polityka", 27.09.12, 20:49
        ... jak napisałem - zestawił kwoty, forumowicz o nicku polityka... Żałuję, że nie posumował całości a trzeba by podliczać, obliczać, mnożyć, dodawać... z tego co przedstawił, wyłania się obraz przestraszliwy: dlaczego rząd poszedł na to?
        Mnie samemu się nie chce tego robić, choć całościowa suma, byłaby elementem interesującym... przeciwko PiSowi bo to PiS jest największym beneficjentem a mordę drze najgłośniej
        • volupte Re: forumowicz o nicku "polityka", 27.09.12, 20:52
          Wszyscy , rząd rownież byli w takim szoku ze pewnie można by wyrwać jeszcze wiecej.
        • zoil44elwer Re: forumowicz o nicku "polityka", 28.09.12, 18:38
          sclavus napisał:

> ... jak napisałem - zestawił kwoty, forumowicz o nicku polityka... Żałuj
          > ę, że nie posumował całości a trzeba by podliczać, obliczać, mnożyć, dodawać...
          > z tego co przedstawił, wyłania się obraz przestraszliwy: dlaczego rząd pos
          > zedł na to?

> Bo......z wielką przyjemnością was odwiedzam! Prezydenty BM Komorowski do PO_wodzian!
    • volupte Re: forumowicz o nicku "polityka", 27.09.12, 20:24
      Ale i ten pośpiech w sprowadzaniu nie dziwi.
    • rzewuski1 Re: forumowicz o nicku "polityka", 27.09.12, 20:35
      już ktoś to tutaj przedstawił

od razu zmienili temat na samoloty i ile to Tusk wylatał
      tak jakby marnotrawstwo publicznej kasy usprawiedliwiało bredzenie wolaków o porzuceniu ofiar kastrofy i olanie ich problemów

• temidapolsku autorze wOntka ty się żalisz czy zazdrościsz? 27.09.12, 20:39
      n/t
      • sclavus Re: autorze wOntka ty się żalisz czy zazdrościsz? 27.09.12, 20:52
        Ani jedno, ani drugie wolaku...
        Może troszkę z ciekawości, dlaczego PiS tak mordę drze....
        A zestawienie znalazłem na forum onet.pl (przecież to napisałem! - nie czytasz?)
    • capaz Re: forumowicz o nicku "polityka", 27.09.12, 20:41
      Zapomniałeś do tego dopisać, ile kosztują np. przeloty nieudacznika do gdańska, ścierwojadku.
      • volupte Re: forumowicz o nicku "polityka", 27.09.12, 20:47
        Mamrota? Nie żyje , nie ma co go podlizac.
      • sclavus Re: forumowicz o nicku "polityka", 27.09.12, 20:54
        ... a ty ile wylatał, nieświętej pamięci Lechkacz, do Juraty,,, :D:D:D
    • paranoja8 Re: forumowicz o nicku "polityka", 27.09.12, 20:46
      hieny
      • sclavus Re: forumowicz o nicku "polityka", 27.09.12, 20:55
        ... inaczej tego nie da się nazwać (pod warunkiem, że mówisz o rodzinach ofiar smoleńskich)
        • paranoja8 Re: forumowicz o nicku "polityka", 27.09.12, 20:57
          zwłaszcza rodziny tych z PIS
    • remik.bz To tylko pieniądze..... 27.09.12, 21:02
      sclavus napisał:

> na forum onet.pl, przekazał bardzo ciekawe (i pełne) zestawienie... - przekazuj
      > ę a jako jedyny komentarz do tego, ciśnie się na usta tylko jedno:
      > ciszej, qrva, PiSie, nad tymi trumnami!!!
      > Oto zestawienie:
      >
      > [i]Rodziny ofiar TU 154 otrzymały:
      ....... i tu kasiora

Moje pytanie :co to ma do rzeczy?
      Kolego Sclavus - to tylko pieniadze, nie kupisz za nie życia bliskich , ich milości, codziennego bycia razem.
      Po co piszesz o takich głupotach jak "kasiora" w kontekście tragedii i zalu bliskich ofiar?
      Tak sie czynić nie godzi po prostu.
      • sclavus Re: To tylko pieniądze..... 27.09.12, 21:17
        Tak! Masz racje - tylko pieniądze, ale ...
        Po pierwsze - z jakiej racji, takie pieniądze?
        A po drugie - dlaczego PiS tak strasznie mordę drze no i dlaczego, te pieniądze zostały przyjęte od zdrajców, morderców, spiskowców, zamachowców :>
        PeeS - pozwolę sobie na kawałek pewnego refrenu: ... przyjaciół nikt nie będzie mi wybierał, wrogów poszukam sobie sam... - myślę, że zrozumiesz ;)
        • remik.bz Re: To tylko pieniądze..... 27.09.12, 21:36
          sclavus napisał:

> Tak! Masz racje - tylko pieniądze, ale ...
          > Po pierwsze - z jakiej racji, takie pieniądze?

Przecież to nie ma znaczenia jakie. To tylko pieniadze.

> A po drugie - dlaczego PiS tak strasznie mordę drze no i dlaczego, te pienią
          > dze zostały przyjęte od zdrajców, morderców, spiskowców, zamachowców
          :>

E tam - zostały przyjęte od podatników po prostu.

> PeeS - pozwolę sobie na kawałek pewnego refrenu: ... przyjaciół nikt nie będ
          > zie mi wybierał, wrogów poszukam sobie sam...
          - myślę, że zrozumiesz ;)

No to ja wole : od przyjacół mnie Panie Boże strzeż , z wrogami sobie poradzę- myslę , ze zrozumiesz.

• sclavus Re: To tylko pieniądze..... 27.09.12, 22:04
            hihihihi... to przecież ty sobie pozwoliłeś na: kolego sclavus - zatem, nie zrozumiałeś... :(

Jeszcze raz: to tylko pieniądze, które w żadnym wypadku im się nie należały - w żadnym... oprócz zasiłku pogrzebowego, który wypłaca ZUS... Czaisz??
            Jedynie pogrzeb prezydenta mógł być za państwowe pieniądze...
            • p.heniu Kłamiesz. Należały się. n/t 28.09.12, 08:18

• sclavus Re: Kłamiesz. Należały się. n/t 28.09.12, 13:29
                ... dooopa jeś - rozmowa na migi...
                Z jakiego tytułu, że zapytam???
                • p.heniu Powtarzam kłamiesz! 28.09.12, 19:39
                  Ta odpowiedź nie jest adresowana do ciebie, tylko do tych których wprowadzasz w błąd.

Skarb Państwa, który był samoistnym posiadaczem TU154M nr boczny 101, ponosi odpowiedzialność na podstawie art. 436 kc w zw. z art. 435 kc. Jest to odpowiedzialność na zasadzie ryzyka.

Samoistni posiadacze samolotów wpisanych do cywilnego rejestru statków powietrznych cywilne muszą posiadać ubezpieczenie. Tupolew był samolotem państwowy. MON nie musiał i nie ubezpieczył się od szkód wyrządzonych ruchem tego środka komunikacji, choć mógł wykupić polisę.

Komu i jakie roszczenia przysługują w stosunku do zobowiązanego do naprawienia szkody, w wyniku której nastąpiła śmierć poszkodowanego, reguluje art 446 kc.

Sclavus kłamie. Pamiętajcie.
                  • sclavus Re: Powtarzam kłamiesz! 28.09.12, 20:10
                    No cóż,,, nie zajrzałeś do mojego wpisu pod tobą w innym wątku, to i nie wiesz - ja podtrzymuję tamten wpis...
                    Chcesz wiedzieć - poszukaj sobie...
                    PeeS - bardzo źle przeczytałeś zestawienie z wątka założycielskiego... Przeczytaj zatem i przeanalizuj a twoje: Sclavus kłamie. Pamiętajcie., mam głęboko tam, gdzie co najwyżej, możesz pana majstra w doopę pocałować - wiesz??
                    • p.heniu Sclavus łżesz po raz kolejny 28.09.12, 23:57
                      Napisałeś:
                      to tylko pieniądze, które w żadnym wypadku im się nie należały - w żadnym... oprócz zasiłku pogrzebowego, który wypłaca ZUS... Czaisz??

To ordynarne kłamstwo.

Łżesz też twierdząc: państwo polskie, nie organizowało lotu - czy to takie trudne do zrozumienia???

W ogóle, umysłowa lebiego, nie rozumiesz podstawowych pojęć takich jak: państwo, odpowiedzialność, organizacja, samolot, lot, poszkodowany, zobowiązany do naprawienia szkody, statio fisci, zadośćuczynienie. odszkodowanie, renta, koszty pogrzebu, itd.

Tylko wyrządzasz ludziom krzywdę. Jeszcze ktoś, kto stracił w wyniku wypadku samochodowego (np. potrącenia na przejściu dla pieszych) najbliższą osobę pomyśli, że należy mu się tylko zasiłek z ZUSu. Zasiłek pogrzebowy z ZUS wcale mu się nie musi należeć, pajacu. Ma takie same roszczenia jak bliscy ofiar katastrofy smoleńskiej.

Wpisz sobie w sygnaturce, że piszesz bez sensu i nie ponosisz odpowiedzialności za umieszczane przez siebie treści. A najlepiej, spieprzaj dziadu forum dla chiromantów i innych wróżbitów.
                      • sclavus Re: Sclavus łżesz po raz kolejny 29.09.12, 00:11
                        Jejejku jejku, jakiś ty mundry,,,
                        Przeczytaj sobie bałwanie, całe zestawienie z postu założycielskiego i sprawdź co im się należało według twoich mundrości - to raz...
                        Już raz napisałem, że państwo było organizatorem tego lotu, jedynie w przypadku, gdyby Lechkacz - wzorem Ludwika XIV - stał na stanowisku, że państwo to ja, czyli Lechkacz...
                        Publicznie również zostało powiedziane, że wyprawami prezydentów, zajmowała się zawsze kancelaria prezydenta a kancelaria premiera była jedynie usługodawcą...
                        A teraz, spróbuj się odyeeepać, tak na zawsze - czyli bez odbioru, jeśli to rozumiesz, znaczy: EOT&EOD
                        • p.heniu Re: Sclavus łżesz po raz kolejny 30.09.12, 13:20
                          Wszystko im się należało. Zginęli jako członkowie oficjalnej delegacji państwowej na obchody katyńskie organizowane dorocznie przez Radę Ochrony Pamięci Walk i Męczeństwa, przy współudziale Urzędu ds. Kombatantów i Osób Represjonowanych oraz innych organów państwa. Zginęli w rządowym samolocie.
                          • sclavus Re: Sclavus łżesz po raz kolejny 30.09.12, 15:50
                            Tycioolugupi! (tylko xenocide moze tak pociskać)
                            To była prywatna wycieczka prezydenta, zorganizowana przez jego kancelarię... strona rządowa wykonała usługę: zamówiła w MONie samolot i załogę i przydzieliła - poniał? Niet! nie lzia ili nie nada???
                            • p.heniu Od tupania bolą nogi. Przeforsujesz się n/t 30.09.12, 18:57

• dystans4 Re: Sclavus łżesz po raz kolejny 29.09.12, 00:46
                        Xenocide,
                        sam wykręcasz kota ogonem, czego zawsze można było się spodziewać.
                        Na to, żeby komuś należało się jakieś odszkodowanie ekstra, poza ustawowym zasiłkiem pogrzebowym, potrzeba szczególnych przyczyn (zasług etc.). Otóż żadnych zasług dla państwa w wybraniu się na wiec wyborczy Kaczyńskiego nie ma. Więcej, są koszty, którymi Kaczyński obciążył budżet państwa. Tak samo, jak obciążył wynajmując za grosze bratu państwową willę na pisowskie przemyślenia, jak obciążył nienależnymi wypłatami z ZUSu oszustkę z I Programu TV, tak samo jak obciążył budżet swoim opilstwem i rozpijaniem pracowników.
                        Długo wyliczać. Teraz, na wezwanie wieszcza, szykuj butelki z benzyną. Wasz idol zasługuje na takie uczczenie.
                        Ale dobrze, że umieściłeś ten wpis. Mobilizuje do działania
                        --
                        buldog.
                        • p.heniu Analfabeta. Jak ty się pisać nauczyłeś? 30.09.12, 13:07
                          Tłumaczę jak krowie na granicy. Państwo jako samoistny posiadacz Tupolewa ponosi odpowiedzialność za szkody wyrządzone jego ruchem, PKP jest zobowiązane do naprawienia szkód wyrządzonych ruchem pociągów (np. Szczekociny), samoistny bądź zależny posiadacz samochodu (w uproszczeniu kierowca) za szkody wyrządzone ruchem. Jest to odpowiedzialność nie na zasadzie wilny lecz ryzyka.

Roszczenia przysługujace poszkodowanemu określa kodeks cywilny. Upraszczając poszkodowanemu należy się odszkodowanie za poniesioną szkodę, za utracone korzyści, w przypadku uszczerbku na zdrowiu lub rozstroju zdrowia także zadośćuczynienie.

Nie za zasługi tylko z uwagi na wyrządzenie określonych szkód czynem niedozwolonym.

Podobnie jest w przypadku śmierci poszkodowanego. W takim przypadku grę wchodzi: zwrot kosztów leczenie i pogrzebu, renta, odszkodowanie, wreszcie zadośćuczynienie.

Art. 446. § 1. Jeżeli wskutek uszkodzenia ciała lub wywołania rozstroju zdrowia nastąpiła śmierć poszkodowanego, zobowiązany do naprawienia szkody powinien zwrócić koszty leczenia i pogrzebu temu, kto je poniósł.

§ 2. Osoba, względem której ciążył na zmarłym ustawowy obowiązek alimentacyjny, może żądać od zobowiązanego do naprawienia szkody renty obliczonej stosownie do potrzeb poszkodowanego oraz do możliwości zarobkowych i majątkowych zmarłego przez czas prawdopodobnego trwania obowiązku alimentacyjnego. Takiej samej renty mogą żądać inne osoby bliskie, którym zmarły dobrowolnie i stale dostarczał środków utrzymania, jeżeli z okoliczności wynika, że wymagają tego zasady współżycia społecznego.

§ 3. Sąd może ponadto przyznać najbliższym członkom rodziny zmarłego stosowne odszkodowanie, jeżeli wskutek jego śmierci nastąpiło znaczne pogorszenie ich sytuacji życiowej.

§ 4. Sąd może także przyznać najbliższym członkom rodziny zmarłego odpowiednią sumę tytułem zadośćuczynienia pieniężnego za doznaną krzywdę.

To wszystko należy się nie za zasługi, ale na podstawie art. 436 § 1 kc, bowiem Skarb Państwa ponosi odpowiedzialność za szkodę wyrządzoną ruchem samolotu TU154M nr 101.
                          • sclavus Re: Analfabeta. Jak ty się pisać nauczyłeś? 30.09.12, 15:45
                            ... jesteś gupszy niż wszelkie przewidywania przewidują...
                            Państwo nie było, nie jest i nie będzie właścicielem tupolewa - jeśli to zrozumiesz, reszta pójdzie łatwiej...
                            PeeS - jeśli dystans się nie myli i ty rzeczywiście jesteś niegdysiejszy xenocide, to wybaczm sobie to, że nie mam ci nic więcej do powiedzenia...
                            Nie jesteś wart, żeby ci mówić cokolwiek!
                            • p.heniu Potupać tylko możesz. 30.09.12, 18:57
                              Skarb Państwa - podmiot cywilnoprawnych (w tym majątkowych) praw państwa. SP reprezentuje państwo jako właściciela majątku. SP w zakresie ochrony majątku i interesów zastępuje Prokuratoria Generalna Skarbu Państwa. To Prokuratoria zawierała ugody z krewnymi ofiar.

Tupolew Tu-154M
                              numer seryjny: 90A-837
                              numer boczny: 101
                              jednostka wojskowa: 36 Specjalny Pułk Lotnictwa Transportowego
                              data produkcji: 29.06.1990
                              data dostawy: 12.07.1990
                              eksploatowany tylko w 36 splt
                              wycofany: 10.04.2010

Nie nazwę cię ignorantem, ponieważ byłby to komplement.
            • remik.bz Re: To tylko pieniądze..... 28.09.12, 11:19
              sclavus napisał:

> Jeszcze raz: to tylko pieniądze, które w żadnym wypadku im się nie należały
              > - w żadnym... oprócz zasiłku pogrzebowego, który wypłaca ZUS
              ... Czaisz??
              > Jedynie pogrzeb prezydenta mógł być za państwowe pieniądze...

Czy pieniądze "się należały" czy tez nie to wg mnie ma trzecirzędne znaczenie w tej sprawie.
      • l_zaraza_l Re: To tylko pieniądze..... 28.09.12, 12:40
        remik.bz napisał:

> Moje pytanie :co to ma do rzeczy?
        > Kolego Sclavus - to tylko pieniadze, nie kupisz za nie życia bliskich , ich mi
        > lości, codziennego bycia razem.
        > Po co piszesz o takich głupotach jak "kasiora" w kontekście tragedii i zalu bli
        > skich ofiar?
        > Tak sie czynić nie godzi po prostu.

Masz rację. Powinni im dać po 2000 na rękę jednorazowo. Skoro i tak nie można wycenić bólu, braku bliskości i codziennego bycia razem. Tyle wypłacono rodzinom tych biedaków z Drzewicy, którzy z rańca zasuwali, by zarobić chociaż parę groszy przy zbieraniu jabłek.
        • remik.bz Re: To tylko pieniądze..... 28.09.12, 12:48
          l_zaraza_l napisała:

> remik.bz napisał:
          >
          > > Moje pytanie :co to ma do rzeczy?
          > > Kolego Sclavus - to tylko pieniadze, nie kupisz za nie życia bliskich ,
          > ich mi
          > > lości, codziennego bycia razem.
          > > Po co piszesz o takich głupotach jak "kasiora" w kontekście tragedii i za
          > lu bli
          > > skich ofiar?
          > > Tak sie czynić nie godzi po prostu.
          >
          >
          > Masz rację. Powinni im dać po 2000 na rękę jednorazowo. Skoro i tak nie można w
          > ycenić bólu, braku bliskości i codziennego bycia razem.

Nie wiem czy powinni im dać kasę i ew. ile dać.
          Wiem natomiast , że Państwo Polskie nie poradziło sobie zarówno z organizacja lotu jak i z całą sytuacja po katastrofie.
          I z tego powinny zostać wyciągnięte wnioski (chociażby personalne) , aby taka sytuacja w przyszłości nie powtórzyła sie.
          • sclavus Re: To tylko pieniądze..... 28.09.12, 13:31
            ... państwo polskie, nie organizowało lotu - czy to takie trudne do zrozumienia???
            • remik.bz Re: To tylko pieniądze..... 28.09.12, 13:50
              sclavus napisał:

> ... państwo polskie, nie organizowało lotu - czy to takie trudne do zroz
              > umienia???

Jesli twierdzisz , że Państwo Polskei totalnie olało ( w co nie uwierzę) lot do Katynia dwóch prezydentów, całej generalicji, posłów , senatorów i wielu innych waznych dla kraju person- to tym gorzej dla władzy. Czegoś takiego nie wolno było olac.
              Ktoś za to olanie (moim zdaniem premier)- o ile doszło do czegoś takiego - odpowiada.
              • sclavus Re: To tylko pieniądze..... 28.09.12, 17:07
                Jeęli próbujesz mi wmówić, że państwo - na wzór LudwikaXIV - to Lech Kaczyński było, to niczego nie olało i było w 95% organizatorem tego cyrku, zwanego następnie obchodzenie rocznicy katyńskiej, wylotem do Smoleńska i podjazdem do Katynia w dniu 10/04/2010 roku
                Naczelnymi tego cyrku byli: sam Kaczyński-państwo-toja, oraz jego przydupas z jego własnej kancelarii - Sasin!
                No i teraz rób co chcesz, załamuj paluszki i przypomnij, że w skrzydle była bomba ze sztucznej mgły... :O:O:O
      • mietowe_loczki Re: To tylko pieniądze..... 28.09.12, 18:33
        Jeżeli to "tylko pieniądze", to dlaczego zostały przyjęte?
    • kecawa Re: forumowicz o nicku "polityka", 27.09.12, 21:18
      Ty mi lepiej powiedz dlaczego miliony nas konszuje Tusk i jego reżim
      • sclavus Re: forumowicz o nicku "polityka", 27.09.12, 21:27
        Widzisz, jak ktoś jest wacek, to tego nigdy nie zrozumie...
        ... a to takie proste: każda władza kosztuje... bliźniaki też kosztowały - ni mniej, ni więcej... choć może więcej!!!
        • kecawa Re: forumowicz o nicku "polityka", 27.09.12, 21:33
          niezalezna.pl/33311-janusz-walentynowicz-seremet-jest-klamca

oj władza kosztuje oj kosztuje nas od pięciu lat
          • sclavus Re: forumowicz o nicku "polityka", 27.09.12, 22:06
            ... janusz Walentynowicz - jak się okazuje - jest taki sam wacek, jak ty...
      • dystans4 Re: forumowicz o nicku "polityka", 27.09.12, 21:58
        Kecaw, przypomnę tylko to: na wyprawę do NY Kaczor dla wszystkich, hmmm... członków... wyprawy za publiczne pieniądze wynajął najdroższe hotele, wikt i opierunek (spa etc.). Jako symbol przypomnę podgrzewany chodnik, może jeszcze bodajże 18 (czy 28) alkoholowych barków dla lepszej pracy poddanych. Ach, jak narzekał Bugaj Ryszard na perspektywę opuszczenia Pałacu, czego nie wymyślał!
        Nie było bardziej bizantyjskiej władzy w Polsce, niż rządy Kaczyńskich!
        Komuniści byli o niebo bardziej skromni i przyzwoici, muszę to przyznać!
        buldog.
    • gambit_smolenski Stopniowanie podłości 27.09.12, 21:55
      Stopniowanie podłości:
      niezalezna.pl/33300-stopniowanie-podlosci
      • sclavus Re: Stopniowanie podłości 27.09.12, 22:13
        niezależna... hmmm... hihihihihihihi....
        Ech, gambit, gambit maja... :(:(:(
      • dystans4 Re: Stopniowanie podłości 27.09.12, 22:15
        Za to na dzisiejsze popisy PiSu - płaszczenie się przed władzą i pogarda dla ludzi Wróbel, Dorna, Dudy - brak na nie słów w języku cywilizowanym i zmuszają do wulgarnego i obscenicznego. Jaki przedmiot, taki dyskurs.
        I rzadko, b. rzadko czuję tak głębokie obrzydzenie, co dziś.
        I nie ma słów innych, niż kurestwo, ... - należałoby wymienić wiele słów obleśnych, ale wystarczająco wulgarne nie przychodzą do głowy. Może takich w ogóle nie ma.
        buldog.
        • sclavus Re: Stopniowanie podłości 27.09.12, 22:42
          Masz rację - brak takich słów...
          Stąd, taka a nie inna, moja odpowiedź gambitowi ;)
          pzdrx :)
    • fiu-bzdziu2010 Re: forumowicz o nicku "polityka", 28.09.12, 00:26
      do tej wyliczanki należałoby jeszcze dodać:
      - koszty rozbitego Tu-154
      - koszty pracy prokuratorów już prawie 2,5 lata
      - koszty Komisji Millera

i końca nie widać

najdroższa katastrofa

• brutalny_cyrkiel Chciałbyś uciszyć, co? Nic z tego, koleś. 28.09.12, 00:38
      n/t
      • sclavus Re: Chciałbyś uciszyć, co? Nic z tego, koleś. 28.09.12, 00:49
        a co tu uciszać???
        Zatocz cyrklem brutalne koło i weź udział w marszu... na wszelki wypadek weź butelkę z benzyną - wątpię, żeby Rymkiewicz drugi raz wyartykułował swój apel...
        I krzycz, krzycz, krzycz ... ale nie zakrzyczysz - nic z tego!
        Bliźniacy są i pozostaną głównymi reżyserami tego cyrku: od IVRP, poprzez katastrofę do dziś!!!
        I najwięcej na tym zarobili!
        Gdyby jasno i twardo zostało to powiedziane, jeszcze w kwietniu 2010 - goowno by mieli i przeszli już dawno w nicość... śmietnika historii... :>:(:(:>
        • brutalny_cyrkiel Re: Chciałbyś uciszyć, co? Nic z tego, koleś. 28.09.12, 12:55
          Tja, słyszałem już dzisiaj argument, że trzeba zacząć od rozliczenia PiS za katastrofę CASY. Lemingi powiedzą wszystko, żeby odwrócić uwagę od sedna sprawy. O tym drobiazgu, że PiS mam w dupie, nie wspomnę, bo to nigdy nie dociera.

Liczy się tu i teraz! Nie będzie cicho, bo nie ma porządku. Jak wszystko zostanie wyjaśnione, to wtedy będzie cicho. Do tej pory miałem słowa Tuska i ekipy przeciwko słowom PiS i rodzin. Skłaniałem się ku oficjalnej wersji, bo jednak Kaczor debil, a w takiej sprawie - było nie było - rząd polski zachowa się jak trzeba. Ale teraz mam dowód! I już Tuskowi nie wierzę. Musi ludziom wszyściutko bardzo, ale to bardzo dokładnie wyjaśnić. A ten brnie - ciszej, cyrk robicie. Nie będzie ciszej, teraz już na pewno nie.
          • sclavus Re: Chciałbyś uciszyć, co? Nic z tego, koleś. 28.09.12, 13:35
            ... mógłbyś jaśniej...
            bo takie: Ale teraz mam dowód! I już Tuskowi nie wierzę. Musi ludziom wszyściutko bardzo, ale to bardzo dokładnie wyjaśnić. A ten brnie - ciszej, cyrk robicie. Nie będzie ciszej, teraz już na pewno nie., nic a nic nie mówi... to wygląda na kacze: wiem, ale nie powiem...
            PeeS - tak, jak ty masz w doopie PiS, tak ja, mam w doopie PO ;)
            • brutalny_cyrkiel Re: Chciałbyś uciszyć, co? Nic z tego, koleś. 28.09.12, 18:32
              Gdybyś nie zauważył, to mówię jaśniej: od 2,5 roku Tusk i Kopacz "gwarantowali" swoim urzędem, że nie było "ani jednej pomyłki" w kwestii ofiar smoleńskich. Może ci to umknęło, ale odbyła się ekshumacja zwłok Anny Walentynowicz i okazało się, że Tusk i Kopacz kłamali.

To jest ten dowód, żeby nie było, że wiem, ale nie powiem. Rozumiem, że jesteś pilnym obserwatorem sceny politycznej, ale taki szczegół jak ta ekshumacja mógł ci umknąć, dlatego uświadamiam. Wstukaj w Google, poznasz szczegóły. Dlatego już Tuskowi nie wierzę.
              • sclavus Re: Chciałbyś uciszyć, co? Nic z tego, koleś. 28.09.12, 19:08
                Perdorolisz kofanieńki....
                Nawet(!), gdyby gwarantowali - jak piszesz, od 2,5 roku - to przy tym wszystkim, co się tam działo (10/04/2010, w Smoleńsku,po godz. 08:45), takie gwarancje, mogły być tylko czysto werbalne i obliczone na uspokojenie (nie w pejoratywnym sensie tego stwierdzenia)
                Skoro zaś, tak pięknie pamiętasz te gwarancje Tuska i Kopacz, to zapewne, równie dobrze pamiętasz, kiedy po raz pierwszy, padły słowa: spisek i zamach w połączeniu z nazwiskami Tuska i Putina (bo ja pamiętam!)
    • mariner4 Wrzask w mediach podnosi parę osób z 28.09.12, 08:56
      rodzin ofiar. Na przykład córka słynnego wynalazcy wanny specjalnego typu. Ci ludzie uzurpują sobie prawo do reprezentowania wszystkich rodzin smoleńskich.
      Teraz doszedł nawet wnuk Walentynowicz, który za jej życia niewiele sią babcią przejmował.
      Powstał nowy gatunek celebrytów cmentarnych.
      W sukurs idą im media zapraszając tylko tych najbardziej krzykliwych. Ale po 2.5 latach forsa sie kończy i trzeba podatnika znów podoić.
      Co do panny Wassermanówny, to niedaleko pada jabłko od jabłoni.
      M.
      • republika.republika Re: Wrzask w mediach podnosi parę osób z 28.09.12, 09:00
        mariner4 napisał:

> Co do panny Wassermanówny, to niedaleko pada jabłko od jabłoni.
        > M.

uściślam:- to pani Twaróg, rozwódka a nie panna
      • remik.bz Też mam nadzieję ,że farsa się skończy 28.09.12, 12:51
        mariner4 napisał:

>> Ale po 2.
        > 5 latach forsa sie kończy

Nie wiem po ilu latach , ale farsa w wykonaniu władzy kiedyś się skonczy. I wtedy trzeba będzie odpowiedziec za swe czyny i zaniechania.
        • fiu-bzdziu2010 Re: Też mam nadzieję ,że farsa się skończy 28.09.12, 13:07
          "ale farsa w wykonaniu władzy kiedyś się skonczy."

aż strach się bać, jaka władza się zacznie, bo jak sekty smoleńskiej, to wszyscy zanurzymy się na lata w helu i mgle

• remik.bz Re: Też mam nadzieję ,że farsa się skończy 28.09.12, 13:29
            fiu-bzdziu2010 napisała:

> "ale farsa w wykonaniu władzy kiedyś się skonczy."
            >
            > aż strach się bać, jaka władza się zacznie, bo jak sekty smoleńskiej, to wszysc
            > y zanurzymy się na lata w helu i mgle

Dla mnie wazne , aby władza była uczciwa i traktowana jako służba dla kraju a nie sposób na kręcenie lodów.
            A uczciwa władza(obojętnie lewica czy prawica) na pewno wróci do sprawy katastrofy smoleńskiej.
            >
            >
            >
            • fiu-bzdziu2010 Re: Też mam nadzieję ,że farsa się skończy 28.09.12, 13:34
              a co jeszcze jest do wyjaśniania????
              główna teza przecież znana - nie powinno się lądować na lotnisku- klepisku w takiej mgle
              • sclavus Re: Też mam nadzieję ,że farsa się skończy 28.09.12, 13:39
                Nic nie rozumiesz...
                Ostatnia teza, to dwie bomby: w skrzydle i w środku tutki - jest teza, do trzeba mordę drzeć i dopasowywać (tak zwane) dowody...
                PeeS - bardzo zastanawiająca jest ta bomba w skrzydle... - nie sądzisz?
                • fiu-bzdziu2010 Re: Też mam nadzieję ,że farsa się skończy 28.09.12, 13:43
                  już się pogubiłam, to hel na mankietach nieaktualny już????
                  • sclavus Re: Też mam nadzieję ,że farsa się skończy 28.09.12, 17:13
                    Widzę, że jesteś mocno do tyłu!
                    Teraz w modę wchodzi śruba w ciele ... jako dowód na bombę (nie tą w skrzydle!) (niektórzy mówią, że to nit - to by było od bomby w skrzydle... tak zwany nit skrzydłowy)
                    ... a PiS jest chytry: będzie żądał dalszych ekshumacji, rzekomo na potwirdzenie, żw tentoten, ale w cichości ducha będzie liczył, że znajdą nakrętkę do tej śruby...
                    Ba!! (a nie jestem kot!)... na tym polega szajba... którą się ma (PiS wie cóś na ten temat)
              • remik.bz Re: Też mam nadzieję ,że farsa się skończy 28.09.12, 13:46
                fiu-bzdziu2010 napisała:

> a co jeszcze jest do wyjaśniania????
                > główna teza przecież znana - nie powinno się lądować na lotnisku- klepisku w ta
                > kiej mgle

To oczywista oczywistość.
                Tezę o zamachu traktuję w kategoriach bajki.
                Natomiast w kategoriach realnych traktuję wyjątkowe niedołęstwo organizacyjne, totalne dziadostwo w działani, "niedziałanie" w konkretnych przypadkach, brak kompetencji, tumiwisizm , zaniedbania "władzy" - konkretnie MSWiA, MON, MSZ, Kancelarii Premiera, Kancelarii Prezydenta .
                No i za to konkretne osoby powinny zostać ukarane.
                • fiu-bzdziu2010 Re: Też mam nadzieję ,że farsa się skończy 28.09.12, 13:55
                  remik.bz napisał:

> No i za to konkretne osoby powinny zostać ukarane.

zmarłych się nie karze przed sądami, tu na ziemi
                  • remik.bz Re: Też mam nadzieję ,że farsa się skończy 28.09.12, 14:13
                    fiu-bzdziu2010 napisała:

> remik.bz napisał:
                    >
                    > > No i za to konkretne osoby powinny zostać ukarane.
                    >
                    > zmarłych się nie karze przed sądami, tu na ziemi

Ale żywych się karze. Mam na mysli urzędników państwowych bardzo wysokiego szczebla .
                    • fiu-bzdziu2010 Re: Też mam nadzieję ,że farsa się skończy 28.09.12, 14:16
                      ale przecież największa wina to tych przecież, którzy przed sądem ziemskim się nie stawią na rozprawę
                      • remik.bz Re: Też mam nadzieję ,że farsa się skończy 28.09.12, 14:26
                        fiu-bzdziu2010 napisała:

> ale przecież największa wina to tych przecież, którzy przed sądem ziemskim się
                        > nie stawią na rozprawę

Jak na razie to nie wiemy "czyja wina" , bo nie było rzetelnego sledztwa w tej sprawie - śledztwa robionego przez Polaków na rzetelnych i wiarygodnnych matariałach dowodowych. Śledztwa nie tylko w sprawie "mgły i pilotów", tylko : kto jest odpoweidzialny za stosowanie procedur ( i czy wogóle są jakieś procedury) w sprawie takich waznych lotów.
                        • fiu-bzdziu2010 Re: Też mam nadzieję ,że farsa się skończy 28.09.12, 14:34
                          najważniejsza procedura: nie ląduje się we mgle, na lotnisku bez odpowiedniego oprzyrządowania
                        • adam111115 Re: Też mam nadzieję ,że farsa się skończy 28.09.12, 14:51
                          pamiętasz kto powiedział że ruski nawigator nie będzie mu się po pokładzie TU plątał?, odpowiedz sobie no i masz winnego złamania procedur
                        • mietowe_loczki Re: Też mam nadzieję ,że farsa się skończy 28.09.12, 18:44
                          Przecież przed chwilą napisałeś, czyja to wina.
                • zzarda32 Re: Też mam nadzieję ,że farsa się skończy 28.09.12, 13:55
                  A to, że piloci walnęli w ziemię po olaniu procedur to pryszcz
                  • sclavus Re: Też mam nadzieję ,że farsa się skończy 28.09.12, 17:19
                    Nie uważasz, że to jest zbyt proste, jak na spisek i zamach????
                    (przede wszystkim, nie kosztowało by tyle - dostaliby po 6000 na łeb i ... róbta se pogrzeby, co byłoby niezwykle słuszne... resztę, jakby kto chciał, to mógłby żądać od kancelarii Lechkacza... pisięcie rodziny, pierwsze by zrezygnowały (chyba!) i nie darłyby tak mórd ;))
                • mietowe_loczki "tezę o zamachu traktuję w kategoriach bajki" 28.09.12, 19:08
                  remik.bz napisał:

> Tezę o zamachu traktuję w kategoriach bajki.

Bardzo ciekawą rzecz napisałeś. Czyli Macierewicz plecie bzdury, w które wierzy zdecydowana większość wyborców PiS i wszyscy wyborcy Korwina, a ty, sam w to nie wierząc, wyborców PO śmiesz nazywać "lemingami"?:) I nie przeszkadza ci, że teoria o zamachu wykorzystywana jest w grze politycznej i robieniu rozpierduchy w kraju? Czy ty naprawdę chcesz powiedzieć, że traktujesz ludzi wierzących w zamach jak idiotów? Chcesz powiedzieć, że wdowa po Tomaszu Mercie wierzy w bajki? A co myślisz o ludziach z transparentem "TO BYŁ ZAMACH", którzy poszli na drugi pogrzebie Anny Walentynowicz? A może przybliżysz nam swoją opinię na temat tych, którzy pletli coś o helu w mankietach? Albo tych sprawnych inaczej tu, na forum, którzy międlą głodne kawałki o dwóch wybuchach? Czy może nie będziesz miał odwagi, bo wiesz, że jeżeli "zamach" pozwoli wrócić do władzy, to warto przymknąć oko na to, że ludzie z tego samego obozu ideologicznego co ty, czyli ci lepiej wykształceni i inteligentniejsi, nie chodzący do IKEA, ubierający się w rozciągnięte swetry i słuchający Nohavicy, nie oglądający programów Kuby Wojewódzkiego i chodzący po górach, wierzą w każdą miękką papką, którą zapoda im poseł Kaczyński?
                  • dystans4 Re: "tezę o zamachu traktuję w kategoriach bajki" 28.09.12, 19:58
                    Nie tak.
                    Apelujesz do poczucia przyzwoitości, że o honorze nie wspomnę. Tymczasem nie. Rozmówca takiego poczucia nie posiada. Doskonale wie, jak jest. Sam Tetrapod też we Wrocławiu bodajże, przyznał że "śpieszyli się" i był wypadek. Znaczy, straszne przeżycia i niewątpliwa świadomość winy nie ograniczyły go aż tak.
                    Wszystkie te zabiegi na Forum po to tylko, żeby lemingi użerały się z głosicielami kolejnych kłamstw na temat zamachu, a nie dochodziły i nie upowszechniały prawdy o winnych katastrofy.

Cały czas dajemy się wciągać w zabawę w ciuciubabkę. Dość tego. Spróbuj przeczytać mój wpis niżej i pomyśleć, czy proponuję właściwe podejście do oszustów.
                    --
                    Pozdrowienia
                    bul.
    • neoretronick Tak, tyle kosztował przelot nieudacznika, .... 28.09.12, 14:39
      ... który podejmował delikatnie rzecz ujmując nieprzemyślane decyzje.
      • lucky6666 Re: Tak, tyle kosztował przelot nieudacznika, ... 30.09.12, 14:40
        zrobił kłopot wszystkim
        • sclavus Re: Tak, tyle kosztował przelot nieudacznika, ... 30.09.12, 16:05
          Eeeetam...
          Bratu zrobił przyjemność ;)
          Gdyby nie, nie byłoby o czym szczekać (póki co) przez dwa i pół roku...
          :D:D:D
    • dystans4 Re: forumowicz o nicku "polityka", 28.09.12, 17:53
      To wszystko taki skandal, że unieważnia wszelkie argumenty na rzecz oszczędności w słowach i wyrozumiałości. Oni mają gdzieś ofiary katastrofy, którą sami spowodowali!
      (Wypowiedzi P. Kopacz miały miejsce po katastrofie i nie przyczyniły się do niej.)

Wszystko to co my mówimy, jest nie takie, jakie powinno.
      Od teraz powinno być tak jak należy:

niech PiSowcy z partii i administracji prezydenta odpowiedzą za skandal z organizacją wylotu. Za spraszanie całej rzeszy polityków i generałów do jednego samolotu. Za to, że Tetrapod spóźnił się na odlot i przez niego załoga była zmuszana do lądowania we mgle. Była zmuszana: "Jak nie wyląduję, to...", inne fragmenty nagrań, wcześniejsze pogróżki po skandalicznej próbie nacisku na pilotów podczas lotu do Gruzji.
      Rząd niech ujawni nagrania z ostatniej rozmowy Tetrapoda nr1 z Tetrapodem nr2

buldog.
      • sclavus Re: forumowicz o nicku "polityka", 28.09.12, 19:14
        ... tym bardziej, że wczoraj, ktoś w TVN24, był łaskaw przyznać, że wszelkie wyjazdy/wyloty prezydenta (zarówno Wałęsy, Kwaśniewskiego jak i Lechkacz), organizowała zawsze Kancelaria Prezydenta a Kancelaria Premiera była zaledwie usługodawcą ;)
        • pistosekta Re: forumowicz o nicku "polityka", 30.09.12, 13:08
          dokładnie tak było
    • 3alfa.alfa Re: forumowicz o nicku "polityka", 29.09.12, 00:52

To i tak wszystko grosze w porównaniu do zarobków w Polsce samego Gazpromu
      • sclavus Re: forumowicz o nicku "polityka", 30.09.12, 15:51
        ... no i, oczywiście, nie biją murzynków...
    • polak800800 Re: forumowicz o nicku "polityka", 30.09.12, 14:44
      A zabójcy prezydenta RP rządzą
      • fiu-bzdziu2010 Re: forumowicz o nicku "polityka", 30.09.12, 15:29
        a czym Go zabili???
      • sclavus Nie!!! Póki co, 30.09.12, 15:54
        wychwalają tylko, zabójcę Narutowicza.... i marzą....
        Chyba nawet pomnik chcą mu stawiać bo ... odegrał ważną rolę w historii Rzeczypospolitej :D:D:D
    • niegracz zazdrościsz ? 30.09.12, 15:26
      sclavus napisał:

> Rodziny ofiar TU 154 otrzymały:
      .
      róznie w życiu bywa

może Tobie albo
      twojej Rodzinie
      trafia sie kiedys takie
      frykasy
      • sclavus Re: zazdrościsz ? 30.09.12, 15:55
        Gdzieś już ktoś zapytał o to samo...
        Odsyłam! - Może znajdziesz...
    • niegracz Gdy Tusk mataczy one prowadza własne śledztwo 30.09.12, 15:31
      Chcą wiedzieć, jak zginęli ich mężowie. Joanna Racewicz (39 l.), Barbara Stasiak, generałowa Lucyna Gągor i Małgorzata Szmajdzińska (56 l.) na własną rękę prowadzą śledztwo w sprawie przyczyn katastrofy tupolewa

gdyby Tusk miała uczciwe podejście do kwestii katastrofy
      to zarzadził by ponowne badanie katastrofy przez miedzynarodowa komisje fachowców
      wg miedzynarodowych standardów

przecież niczego nie ryzykuje
      skoro jest przekonany że wersja MAK Millera jest całkowicie zgodna z przebiegiem katastrofy

bez obiektywnego zbadania katastrofy
      nie bedzie w Polsce spokoju w tej sprawie

..
      Fizyka wg Naciskowców z forum katastrofa: W czasie chodzenia, w fazie podparcia, czyli gdy stoimy na jednej nodze, kolano przenosi czterokrotny ciężar naszego ciała-przy 100 kg wynosi to aż 400 kg.[/i] Ludzie nie mający wiedzy są podatni na manipulacje mediów.
      • sclavus Re: Gdy Tusk mataczy one prowadza własne śledztw 30.09.12, 15:59
        yeeeeeepsie!!!!
        ... mgła, usiłowanie lądowanie na chama - to ci nic nie mówi?? Od dwu ipół roku???
        PeeS - a skąd wiesz, że nie prowadzą własnego śledztwa w sprawie dlaczego lądowali na chama??? W takiej mgle!!
    • niegracz Gdy Tusk mataczy one prowadza własne śledztwo 30.09.12, 15:36
      takie kłamstwa
      toleruje wspiera rząd Tuska i polska prokuratura

Mówi też, że w rosyjskich dokumentach nic się nie zgadza. - Ani grupa krwi, ani żadne przebyte choroby. Opisali, że miał otwarte złamania, a nie miał. Że miał rozedmę płuc… Coś z nerkami, coś z wątrobą. A Paweł był wysportowanym mężczyzną, biegał w maratonach. […] W dokumentach rosyjskich to mężczyzna schorowany o grupie krwi ARh+.[…] - opowiada Joanna Racewicz.
      Rosjanie mataczyli od poczatku a Tusko Millery im przytakiwały

Nie wiem dlaczego tak długo kazano nam wierzyć w godz. 8.56. W pierwszym tomie akt znajdują się zeznania pana porucznika z wieży kontroli lotów na Okęciu. O 8.42 dostał sygnał od pilotów z JAKA, że TU- 154M spadł. Wiedzieliśmy o tym minutę po zdarzeniu. Dlaczego mówiono więc, że samolot spadł o 8.56.
      • sclavus Re: Gdy Tusk mataczy one prowadza własne śledztw 30.09.12, 16:02
        Tumaństwo!!!
        A co ma wspólnego grupa krwi i wyrostek robaczkowy (Wassermana) z przyczyną katastrofy???
        Ja - na ich miejscu - cieszyłbym się, że Ruskim udało się sklecić 96 trumien a nie 101, albo co lepsze, tylko 94....
        Wiesz co to jest jatka??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka