Dodaj do ulubionych

Do zwolenników SLD i RPP

01.10.12, 10:33
Chcecie, aby wasze partie poszły na układ z PiS? Pozwolicie na to, żeby Kaczyński wyznaczył wam premiera? Chcecie aby Wasze partie podzieliły los LPR i "S"?
Ciekawa sytuacja, no nie?
Sojusz z naziolami.
M.
Obserwuj wątek
    • remez2 Re: Do zwolenników SLD i RPP 01.10.12, 10:38
      Przyjąłbyś poparcie od 'komuchów", których nienawidzisz całym sercem? Pragmatyzm czy strach?
      PS - wprawdzie w polityce nigdy nie należy mówić nigdy ale stawiam dolary przeciwko orzechom, że SLD nie poprze pomysłu PiS.
      • mariner4 Ja się nikogo nie boję. Ja zadałem tylko 01.10.12, 10:59
        pytanie, którego sensem jest kwestia, czy Kaczyński może wyznaczać kandydata na premiera zwolennikom innych partii. Moim skromnym zdaniem jest to naplucie w twarz zwolennikom RPP i SLD.
        Ja uważam PiS za partię faszyzującą.
        Ja myślę, że twardy elektorat lewicowy nie wybaczyłby Millerowi aliansu z PiS.
        M.
        • remez2 A ja się boję. 01.10.12, 11:04
          mariner4 napisał:

> Ja zadałem tylkopytanie, którego sensem jest kwestia, czy Kaczyński może wyznaczać > kandydata na premiera zwolennikom innych partii.
          Może. Pytanie czy go przyjmą.
          > Moim skromnym zdaniem jest to naplucie w twarz zwolennikom RPP i SLD.
          Stopniujesz chwyty erystyczne.
          > Ja uważam PiS za partię faszyzującą.
          Jak wyżej.
          > Ja myślę, że twardy elektorat lewicowy nie wybaczyłby Millerowi aliansu z PiS.
          Miękki też by nie wybaczył. Sympatycy również.
          • mariner4 Sądzę, że Kaczynski sam nie wierzy w powodzenie 01.10.12, 11:08
            tego zagrania.
            Ale pomimo wszystko Kaczor uważa Was za nierozgarniętych.
            M.
            • woda_woda Re: Sądzę, że Kaczynski sam nie wierzy w powodzen 01.10.12, 11:11
              mariner4 napisał:

> Ale pomimo wszystko Kaczor uważa Was za nierozgarniętych.

A co ty opowiadzasz. To zwykły szantaż i tyle.
              • notozobaczymy Kaczor gra na upadek lewicy :) 01.10.12, 22:33
                Chce być jedyną opozycją. Osłabianie SLD i RP w zasadzie jest w interesie również PO.
            • remez2 Re: Sądzę, że Kaczynski sam nie wierzy w powodzen 01.10.12, 11:21
              mariner4 napisał:

> tego zagrania.
              A ja sądzę, że niepotrzebnie próbujesz przybrać postać forumowej nimfy, wskazującej zbłąkanym (żeglarzom/wyborcom) bezpieczny kurs.

• mariner4 Nikomu nic nie wskazuję. 01.10.12, 11:24
                W każdym razie tak bardzo lewica się oddala od PiS, że niedługo się plecami zderzycie. Bo ziemia jest okrągła.
                M.
                • remez2 Re: Nikomu nic nie wskazuję. 01.10.12, 11:50
                  mariner4 napisał:

> W każdym razie tak bardzo lewica się oddala od PiS, że niedługo się plecami zde
                  > rzycie. Bo ziemia jest okrągła.
                  Tak zakamuflowałeś myśl, którą chciałeś przekazać, że nie potrafiłem jej rozszyfrować. Czy mógłbyś pisać mniej zawile, bez tych ozdobników?
                  • mariner4 Nie ma bardziej płonnego zajęcia, jak 01.10.12, 13:28
                    tłumaczenie komuś dowcipów.
                    Nie jestem zwolennikiem ani SLD, anie PiS.
                    Za idealny układ polityczny uważam kiedy są dwa zasadnicze ugrupowania. Centrolewica i centroprawica. Podkreślam słowo "centro". Nie ma w Polsce obecnie partii spełniającej te warunki.
                    Kadłubowe SLD z wyleniałym lwem, Millerem? PiS?. PO?
                    TYLKO na zasadzie mniejszego zła głosowałem na PO. Sobotni marsz jako żywo przypomina mi hitlerowskie hece. (przypominam, że lewica niemiecka poparła w pewnym momencie Hitlera)
                    Ja chcę spędzić resztą życia w miarę normalnym kraju. Za późno dla mnie na polityczne eksperymenty, bo to kosztuje kolejne lata.
                    Jako zwolennika lewicy mogę Cię pocieszyć. Gdybym nie miał wyjścia. Tylko PiS, albo lewica, to głosowałbym na lewicę! To co oferuje Kaczyński, niesie ze sobą smród krematoriów.
                    M.
                    • remez2 Re: Nie ma bardziej płonnego zajęcia, jak 01.10.12, 13:36
                      Jako zwolennika lewicy mogę Cię pocieszyć. Gdybym nie miał wyjścia. Tylko PiS, albo lewica, to głosowałbym na lewicę!
                      Piękne. Ale do tej pory mając do wyboru POPiS czy lewica, głosowałeś na POPiS.
                      • mariner4 Nie ma czegoś takiego jak POPiS 01.10.12, 13:37
                        M.
                        • remez2 Re: Nie ma czegoś takiego jak POPiS 01.10.12, 13:46
                          IPN, Żołnierze Wyklęci, Karta Praw Podstawowych, tarcza strzelnicza tzn. antyrakietowa, polityka zagraniczna wobec Rosji, Litwy, Białorusi - to ostatnie osiągnięcia POPiS
                          • mariner4 To takie ple, ple 01.10.12, 13:50
                            Jestem zdeklarowanym przeciwnikiem PiS. Gdyby była partia, która mogłaby wyeliminować PiS i te rzeczy o których piszesz, porzuciłbym PO bez chwili wahania.
                            Ale nie ma. A usunięcie PiS, to dla mnie priorytet.
                            Masz lepsze wyjście?
                            M.
                            • bozon.higsa Re: To takie ple, ple 01.10.12, 13:54
                              mariner4 napisał:

> Jestem zdeklarowanym przeciwnikiem PiS. Gdyby była partia, która mogłaby wyelim
                              > inować PiS i te rzeczy o których piszesz, porzuciłbym PO bez chwili wahania.
                              > Ale nie ma. A usunięcie PiS, to dla mnie priorytet.
                              > Masz lepsze wyjście?
                              > M.

Usunięcie PiS i PO ze sceny politycznej.
                              Przecież to dzieci tej samej partii,która zeszła ze sceny politycznej.

• mariner4 Może, ale póki co... 01.10.12, 13:55
                                M.
                                • remez2 Re: Może, ale póki co... 01.10.12, 14:14
                                  Głosować na SLD.
                                  • mariner4 Póki SLD rządzi 01.10.12, 14:19
                                    dawna PZPRowska kanalia, człowiek bez honoru, co czepiał się klamki Leppera?
                                    Żarty sobie robisz.
                                    M.
                                    • remez2 Re: Póki SLD rządzi 01.10.12, 14:32
                                      mariner4 napisał:

> dawna PZPRowska kanalia, człowiek bez honoru, co czepiał się klamki Leppera?
                                      > Żarty sobie robisz.
                                      Na SLD - nie na L. Millera.
                                      Obelgi nie wzmacniają argumentów a gniew jest złym doradcą. ;-)
                                      • mariner4 Ale Millera wybrało SLD 01.10.12, 15:41
                                        Mówiąc gdzieś poprzednio o centrolewicy, miałem na myśli nowoczesną partię a nie niedobitki z PZPR wymieszane z pętakami typu Napieralski.
                                        M.
                                        • remez2 Re: Ale Millera wybrało SLD 01.10.12, 15:46
                                          mariner4 napisał:

> Mówiąc gdzieś poprzednio o centrolewicy, miałem na myśli nowoczesną partię a ni
                                          > e niedobitki z PZPR wymieszane z pętakami typu Napieralski.
                                          If you like.
                                          BTW - tak między nami. Czy musisz naśladować w stylu wypowiedzi Haena?

• kolter-xl Re: Ale Millera wybrało SLD 01.10.12, 21:04
                                          mariner4 napisał:

> Mówiąc gdzieś poprzednio o centrolewicy, miałem na myśli nowoczesną partię a ni
                                          > e niedobitki z PZPR wymieszane z pętakami typu Napieralski.

Miller w 2001 roku uzyskał blisko 42 % poparcia wszystko zeszmacił do poziomu 8-10 %i to nie przez gospodarkę , przez swoja pobłażliwość dla afer !!
                                          • remez2 Re: Ale Millera wybrało SLD 01.10.12, 21:11
                                            Miller w 2001 roku uzyskał blisko 42 % poparcia wszystko zeszmacił do poziomu 8-10 %i to nie przez gospodarkę , przez swoja pobłażliwość dla afer !!
                                            Nie wytrzymał ciśnienia. Wpuszczenie do siedziby CIA, grill u p.W. Rapaczyński, zobowiązania "koleżeńskie", szorstka przyjaźń itp. Ale miał również zasługi.
                                    • kolter-xl Re: Póki SLD rządzi 01.10.12, 15:05
                                      mariner4 napisał:

> dawna PZPRowska kanalia, człowiek bez honoru, co czepiał się klamki Leppera?
                                      > Żarty sobie robisz.

Prawda ,precz z Millerem !!
                                  • kolter-xl Re: Może, ale póki co... 01.10.12, 15:04
                                    remez2 napisał:

> Głosować na SLD.

Nigdy za Millera !!!!
                              • wiosnaludzikow Re: To takie ple, ple 02.10.12, 05:53
                                > Przecież to dzieci tej samej partii,która zeszła ze sceny politycznej.
                                Wszyscy są czyimiś dziećmi, jakiejś partii, które zeszła ze sceny politycznej.
                                SLD partii PZPR, która zeszła ze sceny politycznej.
                                To naturalna ewolucja w każdym z tych przypadków.
                            • remez2 Re: To takie ple, ple 01.10.12, 14:14
                              mariner4 napisał:

> Jestem zdeklarowanym przeciwnikiem PiS. Gdyby była partia, która mogłaby wyelim
                              > inować PiS i te rzeczy o których piszesz, porzuciłbym PO bez chwili wahania.
                              > Ale nie ma. A usunięcie PiS, to dla mnie priorytet.
                              > Masz lepsze wyjście?
                              Głosować na SLD.
            • veglie Re: Sądzę, że Kaczynski sam nie wierzy w powodzen 01.10.12, 21:18
              mariner4 napisał:

> tego zagrania.
              > M.

Za co Was Kaczor uważa nie napiszę.... za te słowa ban murowany.
        • klara551 Re: Ja się nikogo nie boję. Ja zadałem tylko 02.10.12, 02:06
          No przecież już to zrobił.Przecież zamiast Marcinkiewicza wyznaczył siebie a SO i LPR tylko ze szczękami opadłymi po kolana przytaknęły. PiS trudno nazwać partią ,bo to raczej towarzystwo adoracji prezesa .Pomimo,że nie lubię Po za ich brak działania to jednak jakieś tarcia czy podskórne ruchy robaczkowe da się zauważyć , a o czym z lubością donoszą media.W PiS czegoś takiego nie ma.Wszyscy mówią jednym głosem,wszyscy maja takie poglądy jak guru- prezes.Nawet ubierają się tak samo,o krawatach nie wspomnę.Żaden powyżej zadu prezesa nie podskoczy a ci co próbowali już nie dostępują zaszczytu obcowania z prezesem, ba wskutek ekskomuniki prezesiej są wykluczani z towarzystwa adoracji.
      • kolter-xl Re: Do zwolenników SLD i RPP 01.10.12, 13:54
        remez2 napisał:

> Przyjąłbyś poparcie od 'komuchów", których nienawidzisz całym sercem?

PIS zazdrosny jest o to ze to nie na nich mówią komuchy :))
        • bozon.higsa Re: Do zwolenników SLD i RPP 01.10.12, 14:04
          kolter-xl napisał:

> remez2 napisał:
          >
          > > Przyjąłbyś poparcie od 'komuchów", których nienawidzisz całym sercem?
          >
          > PIS zazdrosny jest o to ze to nie na nich mówią komuchy :))

Donald bardziej nienawidzi SLD niż Kaczor.

• kolter-xl Re: Do zwolenników SLD i RPP 01.10.12, 14:18
            bozon.higsa napisał(a):

> kolter-xl napisał:
            >
            > > remez2 napisał:
            > >
            > > > Przyjąłbyś poparcie od 'komuchów", których nienawidzisz całym serce
            > m?
            > >
            > > PIS zazdrosny jest o to ze to nie na nich mówią komuchy :))
            >
            >
            > Donald bardziej nienawidzi SLD niż Kaczor.

Nie, elektorat PO strawi mały romansik Tuska z Millerem .
      • bozon.higsa Re: Do zwolenników SLD i RPP 01.10.12, 13:58
        remez2 napisał:

> Przyjąłbyś poparcie od 'komuchów", których nienawidzisz całym sercem? Pragmatyz
        > m czy strach?
        > PS - wprawdzie w polityce nigdy nie należy mówić nigdy ale stawiam dolary przec
        > iwko orzechom, że SLD nie poprze pomysłu PiS.

To może być jednak błędem SLD.
        Ten rząd należałoby usunąć.
        Twardo postawić warunki brzegowe.
        Nie oszukujmy się, że tylko Kaczor jest antylewicowy, Donald również.
        • remez2 Re: Do zwolenników SLD i RPP 01.10.12, 14:13
          To może być jednak błędem SLD.
          Ten rząd należałoby usunąć.
          Twardo postawić warunki brzegowe.

Rzecz w tym, że wszelka komitywa z PiS to realizacja przypowieści o żabie i skorpionie.
          Nie oszukujmy się, że tylko Kaczor jest antylewicowy, Donald również.
          Ależ oczywiście.
        • wiosnaludzikow Re: Do zwolenników SLD i RPP 02.10.12, 05:58
          bozon.higsa napisał(a):
          > To może być jednak błędem SLD.
          > Ten rząd należałoby usunąć.
          > Twardo postawić warunki brzegowe.
          > Nie oszukujmy się, że tylko Kaczor jest antylewicowy, Donald również.
          Kaczor nie jest antylewicowy. Kaczor jest lewicowy. Stosunek do historii i religii różni PIS od SLD czyli względy ideologiczne. Kaczor jest może nawet bardziej lewicowy niż dzisiejsze SLD.
    • woda_woda Re: Do zwolenników SLD i RPP 01.10.12, 10:40
      mariner4 napisał:

> Chcecie, aby wasze partie poszły na układ z PiS?

Nie sądzę, aby obie partie dały się zaszantażować tanią propagandą.
      • kolter-xl Re: Do zwolenników SLD i RPP 01.10.12, 13:58
        woda_woda napisała:

> mariner4 napisał:
        >
        > > Chcecie, aby wasze partie poszły na układ z PiS?
        >
        > Nie sądzę, aby obie partie dały się zaszantażować tanią propagandą.

Nie takie numery widziałem , przykładem moje miasto i nieformalna koalicja SLD z PIS , to trwa od początku kadencji a i przedtem też tak było .
    • remez2 Re: Do zwolenników SLD i RPP 01.10.12, 13:04
      Z PiSem to raczej nie. Ale z Unią Wolności matką - założycielką Platformy prawie Obywatelskiej - trzeba się zastanowić.
      PS - jakbyś POPiSem nie obracał, zawsze trafisz na PO lub PiS. Czyli jeden ... Gowin.
    • ponte_aronte SLD nie jest zainteresowane 01.10.12, 13:24
      poczytałem wypowiedzi na lewica24.pl
      lewica24.pl/
    • kzet69 Re: Do zwolenników SLD i RPP 01.10.12, 13:29
      Nie znam prof. Glińskiego, ani jego dokonan, ale nie o to tu chodzi, po prostu nie zaufam nikomu kto ufa Kaczyńskiemu. Polski na to nie stac...
    • sierzant_nowak Re: Do zwolenników SLD i RPP 01.10.12, 13:30
      > Chcecie, aby wasze partie poszły na układ z PiS?

Ostatnio dałem głos Palikotowi. Nie, nie chciałbym aby teraz przykładał się do wysadzania rządu w powietrze, przy czym ewentualne głosowanie za niemającym szans wotum nieufności nie odebrałoby mi snu. Przez właśnie jego nierealność głosowanie tak czy inaczej sprowadza się do niewiele znaczącej symboliki, nie wpływania na rzeczywistość
    • life.form A jaką ofertę ma PO dla SLD i RP ? 01.10.12, 14:04
      za sojusz z Gowinem? Konkrety proszę :D
      • kzet69 Re: A jaką ofertę ma PO dla SLD i RP ? 01.10.12, 15:06
        Palikot sugerował PO, jak powstrzymać PiS. - Wystarczy odsunąć Gowina z rządu, dokonać merytorycznej rekonstrukcji rządu, bez PSL-u, bez Ruchu Palikota. Z naszym poparciem, za trzy sprawy: związki partnerskie, in vitro, połączenie KRUS i ZUS. I Donald Tusk będzie mógł dać odpowiedź na tę ofensywę środowisk katolickiej prawicy - mówił."

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12588510,Palikot__Trwa_ofensywa_katoprawicy__Zarty_sie_skonczyly.html
      • mariner4 Dla mnie Gowin to też nieszczęście 01.10.12, 15:45
        Jednak stoi za nim arytmetyka sejmowa. Dlatego jestem zwolennikiem JOW i jasnych sytuacji bez "koalicjanta".
        Ale w moim pytaniu idzie o coś więcej. Czy SLD lub RPP chce razem z Kaczorem podpalić Polskę.
        Palikot odpowiedział. Napieralski mędził coś po swojemu.
        Ale to w partiach. Mnie ciekawi zdanie tutejszej lewicy.
        M.
        • bozon.higsa Re: Dla mnie Gowin to też nieszczęście 01.10.12, 21:34
          Mnie ciekawi zdanie tutejszej lewicy.

Wcale cię nie ciekawi.
          PO i Tuska również.
          Więc może sprawdzi się powiedzenie Tuska,że wyginiecie jak dinozaury.
    • humbak Re: Do zwolenników SLD i RPP 01.10.12, 21:40
      Jakimi naziolami? I czemu uważasz że PiS mógłby wchłonąć elektorat SLD, lub RPP? Gdzie tu widzisz analogię z SO, czy LPR?
      Pomijam już że ciekawsze pytania tego typu można zadać popierającym PO.
    • dystans4 Re: Do zwolenników SLD i RPP 01.10.12, 23:51
      Mówienie o naziolstwie - znaczy, bezpośrednim neonazizmie, neohitlerowskości - PiS to wielka przesada. Ale po bezpośrednim odwoływaniu się do hitlerowskich haseł, ichniej retoryki, zabarwienie faszystowskie to fakt nie podlegający dyskusji. Warto natomiast zastanowić się, czy i na ile możliwe jest rozwinięcie (wolę język polski, niż napuszoną mowę tzw. ekspertów, w rodzaju Staniszkis i podobnych. Ich największym wkładem w refleksję nad światem jest akcent na pierwszej sylabie w słowie nauka. Jest to słowo im obce, dlatego tak je akcentują. Jeszcze lepiej wyedukowani twierdzą, że obce jest samo pojęcie, znaczy desygnat, tego słowa - prof. Staniszkis zdarzyło się występować w tej i podobnych rolach) kontynuacji poza obszar retoryki.

Pytanie o ewentualne rozwinięcie kontynuacji nie jest ani retoryczne, ani trywialne.

Albowiem dla władzy PiS zdecydowany jest zrobić wszystko co się da, co możliwe do zrobienia. Warunek, wszakże, bezwzględny - cokolwiek to będzie, w konsekwencji ma raczej nie zbliżyć do władzy, a dać ją.

Nie jestem przekonany ani do solidności mechanizmów konstytucyjnych, ani do zapewnień RP/SLD o niemożliwości wejścia w koalicję z PiS. Ani w deklaracjach przywódców, ani na Forum nie widzę jednoznacznych zaprzeczeń możliwości powstania koalicji, co najwyżej deklaracje na temat obrzydzenia, jakie wywołuje.
      PO nie jest już monolitem i ani na jotę nie wierzyłbym w jakąkolwiek lojalność "sojuszniczego" ZSL (czy jak mu tam). Czy to w stosunku do PO, PiS, czy kogokolwiek. A sojusz tej partii z PiSem jest dla niej bardziej korzystny od sojuszu z PO o tyle, że w PO elektorat pslowski się roztapia. W PiS się on nie roztopi - co mogło się roztopić, przeszło do PiS wraz z pochłonięciem SO. Natomiast w przypadku utworzenia nowej koalicji mogłyby nastąpić transfer elektoratu z opozycyjnej PO do rządzącego PSL. To charakterystyczna cecha tych... wyborców i działaczy.

Jeśli zaś chodzi i SLD i RP, to co ich wyborcy zrobią? Zwrócą się do opozycyjnej PO? Szczerze wątpię. Najbardziej prawdopodobne się wydaje, że pomstując na czym świat stoi, pozostaną przy swoich partiach. I oczywiście, dostaną coś, na co PO nie chciała się odważyć. Prawdopodobnie nie liberalizację ustawy aborcyjnej. Ale jeśli chodzi o resztę... elektoratowi PiS, ani popierającej PiS hierarchii KK nie robi różnicy orientacja seksualna jego przywódcy. Liczą się kasa i wpływy, na resztę można przymknąć oczy. I na takie i podobne cesje ze strony PiS mogą ugrupowania lewicowe liczyć. To tyle, żeby już o lewicowym rozdawnictwie i rozwalaniu fundamentów gospodarki nie nudzić. Dodam tylko, że w wariancie ekstremalnym, przy zachowaniu złotego i bez ograniczeń z Brukseli oraz nakładanych przez wspólną walutę europejską, scenariusz grecki wydaje się nie tylko możliwy, ale dość prawdopodobny.

Tak dochodzimy do sedna sprawy - prawidłowości naszej recepcji pisowskiego podejścia do świata. Prawidłowa pozwoli skuteczniej wpływać na bieg wydarzeń, błędna stawia nas w roli umiłowanej i zbawianej przez polityków trzódki. Piszę nas, bo to Forum jest opiniotwórcze jak żadne inne.

Stopni swobody, że skorzystam z zapożyczenia, ma cały układ sporo - i sporo spośród nich zależy od naszych postaw.
      --
      Pozdrowienia
      buldog.
      • mariner4 Socjalizm w gospodarce pod narodowymi 02.10.12, 11:17
        sztandarami. Zbitka słowna sama się nasuwa.
        Wiem że to niewiele ma wspólnego (jeszcze) z tym co było za Hitlera w Niemczech.
        Zresztą nie ta Europa i nie ta sytuacja i nie p0ozwolą nam na takie rozróby. Jednak skojarzenie to jest tym silniejsze im PiS więcej czerpie z tamtych haseł.
        M.
        • dystans4 Re: Socjalizm w gospodarce pod narodowymi 02.10.12, 13:24
          Programowo PiS to jedna wielka pustka i niewiadoma. Kaczyński co zechce, to zrobi.
          Ale trzeba się zgodzić, że w sferze propagandy skojarzenia PiS z nazistami wychodzą poza retorykę. Kiedy patrzyłem jak niebieskie podłużne (jak to nazwać - szturmówki, żagle jachtu ket? :D), to co nieśli, z logo PiS, skojarzenia z hackenkreuzami, z atmosferą tamtych lat było nieodparte. I żeby to stwierdzić, starczą historyczne zdjęcia i filmy.

Poza tym PiS budzi odczucia zbliżone do tych, jakie ileś lat temu budziła SO. Wtedy PiS wszedł w nią w sojusz. A dziś w jej buty.
          Ale odczucie odrzucenia nie jest demonstrowane tak mocno, jak dawniej i nie oczekiwałbym twardego frontu odmowy.
          Żadne tam wartości, tylko bieżący interes przywódców. Elektorat to trzódka, która daje się prowadzić.
          Co również warto wziąć pod uwagę.
          bul.
    • wiosnaludzikow Re: Do zwolenników SLD i RPP 02.10.12, 06:00
      Bez względu na okoliczności, takim czy innym kosztem, wrzód na społecznym ciele jakim jest Tusk i jego rząd należy po prostu już wyciąć.
      • mariner4 Jedną ileś tam milionową część tego skalpela 02.10.12, 11:20
        masz przy urnie wyborczej. I tego się trzymaj.
        Inaczej się nie da. Jeżeli użyjecie siły, to ja się przyłączę di tych co siłą będą parlamentaryzmu bronić.
        M.
        • dystans4 Re: Jedną ileś tam milionową część tego skalpela 02.10.12, 13:00
          Kilka lat temu miałem do czynienia z pewnym facetem 2x młodszym ode mnie, zaawansowanym zawodnikiem judo, podobna masa, nieco wyższy. Mimo wszystko nie poszło mu ze mną, tak jak sobie wyobrażał.
          W razie co będzie nas więcej
          bul.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka