Dodaj do ulubionych

Miller ma trochę rację

12.10.12, 18:00
Na zielonej wyspie trzeba uważać przy wyrzucaniu śmieci, bo w śmietnikach ciągle siedzą jacyś nędzarze i coś wygrzebują.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12660755,Miller__Smietniki_sluza_do_szukania_pozywienia__Tusk_.html?lokale=lublin
Swoją drogą chętnie bym się dowiedział, co o tym sądzi niemiecka prasa.
Obserwuj wątek
    • mariner4 Tylko trochę 12.10.12, 18:04
      W PRL nie było jedzenia w śmietnikach. Nawet w sklepach było mało.
      M.
      • sudor1 Re: Tylko trochę 12.10.12, 18:07
        No właśnie. Dzięki Tuskowi Polacy mają teraz jedzenie w śmietnikach i nie muszą chodzić głodni.
        • douglasmclloyd Re: Tylko trochę 12.10.12, 19:10
          sudor1 napisał:

> No właśnie. Dzięki Tuskowi Polacy mają teraz jedzenie w śmietnikach i nie muszą
          > chodzić głodni.

To że Miller grzebie po śmietnikach, nie oznacza, iż wszyscy tak robią. Normali rodacy kupują jedzenie w sklepie. Nawet w sukennicach niedawno otworzyli.
      • porannakawa01 Re: Tylko trochę 12.10.12, 18:07
        mariner4 napisał:

> W PRL nie było jedzenia w śmietnikach. Nawet w sklepach było mało.
        > M.

Był w smietnikach zbutwiały chleb.
        Plesń pokazywała się na drugi dzień.
        Jak to robili - Bóg raczy wiedzieć. Zielony chleb w smietnikach.
      • simera16 Re: Tylko trochę 12.10.12, 18:07
        mariner4 napisał:

>
        Nie pamiętam jednak głodujących...
        • woda_woda Re: Tylko trochę 12.10.12, 18:11
          simera16 napisał:

> Nie pamiętam jednak głodujących...

Ale ja pamiętam.
          • jacekm22 Re: Tylko trochę 12.10.12, 18:16
            Nigdy w PRL nie widzialem glodujacych , podziel sie gdzie takowych tam widziales ...????
            • woda_woda Re: Tylko trochę 12.10.12, 18:18
              Na wsi, w mieście. Głodnych a także bezdomnych.
              • jacekm22 Re: Tylko trochę 12.10.12, 20:37
                Do 1986 mieszkalem w Nowej Hucie - i tam nigdy nie widzialem GLODUJACYCH .... !!!
          • simera16 Re: Tylko trochę 12.10.12, 18:19
            woda_woda napisała:

> simera16 napisał:
            >
            > > Nie pamiętam jednak głodujących...
            >
            > Ale ja pamiętam.
            >
            Pochodzę i mieszkam na Podkarpaciu. Dawne województwo rzeszowskie, a później tarnowskie. Region ten nie należy do tych "bogatych". Mówią o nim Polska "B"... Leciwym już gostek, ale wierzaj mi, że ludziska w czasach np. "kartkowych", mieli więcej w lodówkach niż obecnie. Jedni wystali to w kolejkach, a inni wchodzili w posiadanie różnych dóbr na zasadzie barter trade ... i się żyło!
            • woda_woda Re: Tylko trochę 12.10.12, 18:21
              No widzisz. A ja widziałam wiejskie wielodzietne rodziny, w których dzieci miały nóżki jak patyczki i wzdęte z głodu brzuchy w centralnej Polsce.
              • simera16 Re: Tylko trochę 12.10.12, 18:23
                woda_woda napisała:

> No widzisz. A ja widziałam wiejskie wielodzietne rodziny, w których dzieci miał
                > y nóżki jak patyczki i wzdęte z głodu brzuchy w centralnej Polsce.
                >
                Trudno mi to udowodnić, ale podejrzewam cię o konfabulację... Wybacz, ale moje doświadczenia i spostrzeżenia z tamtych czasów są inne.
                • woda_woda Re: Tylko trochę 12.10.12, 18:25
                  simera16 napisał:

> Trudno mi to udowodnić, ale podejrzewam cię o konfabulację

A to już nie mój problem.

• bozon.higsa Re: Tylko trochę 12.10.12, 18:27
                    woda_woda napisała:

> simera16 napisał:
                    >
                    >
                    > > Trudno mi to udowodnić, ale podejrzewam cię o konfabulację
                    >
                    > A to już nie mój problem.
                    >

Twoim problem podwójna są konfabulacje i "niewiarygodna głupota".
                  • simera16 Re: Tylko trochę 12.10.12, 18:29
                    woda_woda napisała:

> simera16 napisał:
                    >
                    >
                    > > Trudno mi to udowodnić, ale podejrzewam cię o konfabulację
                    >
                    > A to już nie mój problem.
                    >
                    Nie stanowi to i dla mnie problemu... Staram się po prostu ładnie z tobą różnić.
                  • woda_woda Widziałam długie kolejki do okienka w Caritasie, 12.10.12, 18:31
                    widziałam też bezdomnych w schroniskach Towarzystwa Pomocy im. św. Brata Alberta po '81 roku.

Ale, rozumiem, że jeśli ty czegoś nie widziałeś, to tego nie było :)
                    • simera16 Re: Widziałam długie kolejki do okienka w Caritas 12.10.12, 18:38
                      woda_woda napisała:

> widziałam też bezdomnych w schroniskach Towarzystwa Pomocy im. św. Brata Albert
                      > a po '81 roku.
                      >
                      > Ale, rozumiem, że jeśli ty czegoś nie widziałeś, to tego nie było :)
                      >
                      Długie kolejki...hmmm...wszędzie są ludzie, którzy z różnych przyczyn wybierają bezdomność. Są i tacy, którzy są życiowo niezaradni... Porównaj jednak skalę, jak i powody skutkujące takim stanem rzeczy wówczas i teraz.
                      • woda_woda Re: Widziałam długie kolejki do okienka w Caritas 12.10.12, 18:48
                        simera16 napisał:

> Porównaj jednak skalę,
                        > jak i powody skutkujące takim stanem rzeczy wówczas i teraz.
                        >

Nie da sie porównać, bo w PRL biedy i bezdomności oficlanie nie było, nie ma więc żadnych danych.
                        • simera16 Re: Widziałam długie kolejki do okienka w Caritas 12.10.12, 19:13
                          woda_woda napisała:

> simera16 napisał:
                          >
                          > > Porównaj jednak skalę,
                          > > jak i powody skutkujące takim stanem rzeczy wówczas i teraz.
                          > >
                          >
                          > Nie da sie porównać, bo w PRL biedy i bezdomności oficlanie nie było, nie ma wi
                          > ęc żadnych danych.
                          >
                          Jeżeli bezdomność była, to w większości na własne życzenie... Nie twierdzę, że nie było jej wogóle z przyczyn materialnych, ale jednak z tego powodu nie w tej skali co obecnie, że o przymusowych eksmisjach nie wspomnę.
                      • tw_wielgus Wszystko zgoda tylko porównująć 12.10.12, 19:04
                        trzeba spojrzeć na obie strony tego zagadnienia. Jaki był poziom bogactwa społeczeństwa w PRL?
                        Margines biedy istnieje w każdym społeczeństwie w krajach dużo bogatszych niż nasz również.
                        Z biedą nie uporały się takie mocarstwa jak chociażby Stany Zjednoczone.
                        Kluczowym będzie zatem odpowiedź na pytanie czy chcemy tego poziomu dobrobytu jaki nam oferował PRL w zamian rezygnując z tego co oferuje obecna rzeczywistość?
                        • woda_woda Re: Wszystko zgoda tylko porównująć 12.10.12, 19:09
                          tw_wielgus napisał:

> Jaki był poziom bogactwa społe
                          > czeństwa w PRL?
                          >

Można sprawdzić i porównać
                          finanse.wp.pl/kat,98674,title,Tesknisz-za-PRL-em-Sprawdz-o-ile-wszystko-zdrozalo,wid,11926666,wiadomosc.html?ticaid=1f553&_ticrsn=3
                          • tw_wielgus Re: Wszystko zgoda tylko porównująć 12.10.12, 19:14
                            To nie jest adekwatna statystyka.
                            • woda_woda Re: Wszystko zgoda tylko porównująć 12.10.12, 19:15
                              tw_wielgus napisał:

> To nie jest adekwatna statystyka.

Zobacz historyczne ceny wszystkich produktów w porównaniu z średnią pensją
                              finanse.wp.pl/kat,98674,page,4,title,Tesknisz-za-PRL-em-Sprawdz-o-ile-wszystko-zdrozalo,wid,11926666,wiadomosc.html
                              • takitamsobie Re: Wszystko zgoda tylko porównująć 12.10.12, 19:40
                                "za średnie wynagrodzenie możemy kupić ponad 800 litrów benzyny. "

tak wynika z tej WPOWSKIEJ statystyki hahahahha hahahahah puknij sie w głowę a teraz przelicz:

5,95 * 800 = wiesz ile umiesz liczyć? 4760 zł!!

Gartuluję, średnia w POPAPRANEJ to już 4760 i rozumiem po wszystkich daninach na raj zwany zieloną wyspą?

• woda_woda takitamsobie ma problemy z czytaniem 12.10.12, 20:08
                                  Nie przeczytał, że ceny są z 2008 i cena litra benzyny to 3,66 zł.

Niektórych czytanie boli.
                                  • takitamsobie Re: takitamsobie ma problemy z czytaniem 12.10.12, 20:19
                                    mea culpa, to znaczy, że 2008 roku na rękę było 3000 zł. Też spoko. BTW świetne te ceny benzyny, jeszcze w powietrzu było czuć kaczyzm. No to z Donkiem już się zbliżamy do porównywalnych ilości jak za PRL.

Pozdrawiam :)
                        • simera16 Re: Wszystko zgoda tylko porównująć 12.10.12, 19:14
                          tw_wielgus napisał:

> trzeba spojrzeć na obie strony tego zagadnienia. Jaki był poziom bogactwa społe
                          > czeństwa w PRL?
                          > Margines biedy istnieje w każdym społeczeństwie w krajach dużo bogatszych niż n
                          > asz również.
                          > Z biedą nie uporały się takie mocarstwa jak chociażby Stany Zjednoczone.
                          > Kluczowym będzie zatem odpowiedź na pytanie czy chcemy tego poziomu dobrobytu j
                          > aki nam oferował PRL w zamian rezygnując z tego co oferuje obecna rzeczywistość
                          > ?
                          >
                          Racja, ale i rozwarstwienie społeczne jest obecnie większe...
              • wlodzimierz.ilicz [...] 12.10.12, 22:36
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • bozon.higsa Re: Tylko trochę 12.10.12, 18:25
              simera16 napisał:

> leciwym już gostek, ale wierzaj mi, że ludziska w czasach np. "kartkowych", miel
              > i więcej w lodówkach niż obecnie. Jedni wystali to w kolejkach, a inni wchodzil
              > i w posiadanie różnych dóbr na zasadzie barter trade ... i się żyło!

Prawdę napisałeś.
              Również mnie pamięć nie zawodzi.
              Miller też mówił prawdę o śmietnikach.
              Nie rozumiem dlaczego Tuska tak to boli.

• x2468 Re: Tylko trochę 12.10.12, 20:31
              Chyba zaopatrywałeś się w "kumitetowej" lub milicyjnej kantynie.Huta Stalowa Wola organizowała pracownikom wycieczki autobusowe do Katowic aby mogli zrealizować kartki bo w SW były puste haki.Matka mojego kolegi,nauczycielka nie miała pieniędzy na wykupienie nędznych ochłapów jakie jej się należały na kartki i dlatego zamieniała je za byle co.Ludzie głodowali,śmiertelność niemowląt była jedna z najwyższych w Europie.W szpitalach nie było leków,gotowano strzykawki jednorazowe stad olbrzymia zachorowalność na hepatitis B.Na mieszkanie ludzie czekali po 20lat.Popularne były "komitety kolejkowe"i zawód stacza czyli najczęściej emeryta który stal nawet parę dni i nocy w kolejce aby kupić np parę butów.
              • simera16 Re: Tylko trochę 12.10.12, 21:09
                x2468 napisał:

> Chyba zaopatrywałeś się w "kumitetowej" lub milicyjnej kantynie.Huta Stalowa Wo
                > la organizowała pracownikom wycieczki autobusowe do Katowic aby mogli zrealizow
                > ać kartki bo w SW były puste haki.Matka mojego kolegi,nauczycielka nie miała pi
                > eniędzy na wykupienie nędznych ochłapów jakie jej się należały na kartki i dlat
                > ego zamieniała je za byle co.Ludzie głodowali,śmiertelność niemowląt była jedna
                > z najwyższych w Europie.W szpitalach nie było leków,gotowano strzykawki jednor
                > azowe stad olbrzymia zachorowalność na hepatitis B.Na mieszkanie ludzie czekali
                > po 20lat.Popularne były "komitety kolejkowe"i zawód stacza czyli najczęściej e
                > meryta który stal nawet parę dni i nocy w kolejce aby kupić np parę butów.
                >
                Nie żartuj sobie z tej biednej matki nauczycielki. same dowody wdzięczności w tamtych czasach mogły wyżywić całą jej rodzinę. Farmazon o biednym hutniku, to pomiędzy bajki włóż. Do Katowic, to faktycznie się jeździło na zakupy, bo tam można było dostać mięso bez kartek. Leków i strzykawek nie było, gdyż zachód ani technologii, ani gotowych wyrobów wrażym komunistom nie sprzedawał. Za to przy pomocy Kuklińskiego cele strategiczne dla bombek A, B, C czy N w Polsce ustalali. Pierwsi Sekretarze PZPR wraz z marionetkowymi premierami musieli abdykować, bo kaszanka, czy zwyczajna o złotówkę drożały...A teraz?
        • mariner4 A teraz są? 12.10.12, 18:16
          W Polsce wyrzuca się rocznie 9 mln ton żywności 10% tego co w całej Unii. Parę dni temu znalazłem top w sieci.
          Posłowie lamentują nad głodnymi dziećmi, ale około 1/3 dzieci ma nadwagę.
          Głodu nie ma. W PRL też nie był widoczny, ale jakim kosztem?
          Jak mocno poszukasz to znajdziesz. W bogatych krajach pewnie też.
          M.
          • simera16 Re: A teraz są? 12.10.12, 18:21
            mariner4 napisał:

> W Polsce wyrzuca się rocznie 9 mln ton żywności 10% tego co w całej Unii. Parę
            > dni temu znalazłem top w sieci.
            > Posłowie lamentują nad głodnymi dziećmi, ale około 1/3 dzieci ma nadwagę.
            > Głodu nie ma. W PRL też nie był widoczny, ale jakim kosztem?
            > Jak mocno poszukasz to znajdziesz. W bogatych krajach pewnie też.
            >
            Podpisuję się pod tym co piszesz... Są jednak tacy, którzy każdemu słowu, zdaniu czy myśli nadają wydźwięk pejoratywny.
            • mariner4 Pewien producent butów wysłał 12.10.12, 18:30
              2 handlowców do Afryki celem zbadania rynku.
              Pesymista raportuje: "Szefie, tu nie ma zwyczaju noszenia butów"
              Optymista: "Szefie, wspaniały rynek. Tu nikt nie ma butów!"
              M.
              • simera16 Re: Pewien producent butów wysłał 12.10.12, 18:39
                mariner4 napisał:

> 2 handlowców do Afryki celem zbadania rynku.
                > Pesymista raportuje: "Szefie, tu nie ma zwyczaju noszenia butów"
                > Optymista: "Szefie, wspaniały rynek. Tu nikt nie ma butów!"
                >
                Howgh! :)))
          • mietowe_loczki Re: A teraz są? 12.10.12, 19:13
            > Posłowie lamentują nad głodnymi dziećmi, ale około 1/3 dzieci ma nadwagę.

A często źródło tej nadwagi? Tanie, śmieciowe jedzenie. Utożsamianie nadwagi z tzw. bogactwem jest błędem.
            • mariner4 Ja bym winił raczej głupotę rodziców 12.10.12, 19:33
              prowadzających swoje dzieci do fast foodów.
              M.
          • douglasmclloyd Re: A teraz są? 12.10.12, 19:17
            mariner4 napisał:

> W Polsce wyrzuca się rocznie 9 mln ton żywności 10% tego co w całej Unii.

O cholera, to może rzeczywiście lepiej grzebać po śmietnikach, jak Miller.
            • simera16 Re: A teraz są? 12.10.12, 19:19
              douglasmclloyd napisał:

> mariner4 napisał:
              >
              > > W Polsce wyrzuca się rocznie 9 mln ton żywności 10% tego co w całej Unii.
              >
              > O cholera, to może rzeczywiście lepiej grzebać po śmietnikach, jak Miller.
              >
              >
              Tylko się spiesz, by zdążyć przed emerytami i rencistami, że o bezrobotnych nie wspomnę...
              • douglasmclloyd Re: A teraz są? 12.10.12, 20:07
                simera16 napisał:

> Tylko się spiesz, by zdążyć przed emerytami i rencistami

... i Millerem!
                • simera16 Re: A teraz są? 12.10.12, 20:12
                  douglasmclloyd napisał:

> simera16 napisał:
                  >
                  > > Tylko się spiesz, by zdążyć przed emerytami i rencistami
                  >
                  > ... i Millerem!
                  >
                  >
                  >
                  >
                  Tu to się słynny bon mot Urbana kłania...
        • douglasmclloyd Re: Tylko trochę 12.10.12, 19:15
          simera16 napisał:

> mariner4 napisał:
          >
          > > W PRL nie było jedzenia w śmietnikach. Nawet w sklepach było mało.
          > >
          > Nie pamiętam jednak głodujących...

A teraz kto głoduje?
          • simera16 Re: Tylko trochę 12.10.12, 19:18
            douglasmclloyd napisał:

> simera16 napisał:
            >
            > > mariner4 napisał:
            > >
            > > > W PRL nie było jedzenia w śmietnikach. Nawet w sklepach było mało.
            > > >
            > > Nie pamiętam jednak głodujących...
            >
            > A teraz kto głoduje?
            >
            Ty drwisz z tym pytanie, czy z Marsa nadajesz? "Wujek Google" pomoże znaleźć odpowiedź...
            • douglasmclloyd Re: Tylko trochę 12.10.12, 20:06
              simera16 napisał:

> Ty drwisz z tym pytanie, czy z Marsa nadajesz? "Wujek Google" pomoże znaleźć od
              > powiedź...

Gdziesz bym śmiał, Miller z tymi śmietnikami wyskakuje, jak zachodni dziennikarze z furmanką. Też w googlach można znaleźć.
              • simera16 Re: Tylko trochę 12.10.12, 20:11
                douglasmclloyd napisał:

> simera16 napisał:
                >
                > > Ty drwisz z tym pytanie, czy z Marsa nadajesz? "Wujek Google" pomoże znal
                > eźć od
                > > powiedź...
                >
                > Gdziesz bym śmiał, Miller z tymi śmietnikami wyskakuje, jak zachodni dziennikar
                > ze z furmanką. Też w googlach można znaleźć.
                >
                >
                Pewnie w chronionym osiedlu mieszkasz, a jeżeli nie, to otwórz okna tak nad ranem, a zobaczysz buszujących po osiedlu "zbieraczy". Albo tyś Krezus, i puszki po spożytym przez ciebie kawiorze służba wynosi.
                • douglasmclloyd Re: Tylko trochę 12.10.12, 21:25
                  simera16 napisał:

> Pewnie w chronionym osiedlu mieszkasz, a jeżeli nie, to otwórz okna tak nad ran
                  > em, a zobaczysz buszujących po osiedlu "zbieraczy". Albo tyś Krezus, i puszki p
                  > o spożytym przez ciebie kawiorze służba wynosi.

No widzisz puszek szukają, nie jedzenia. Złom w cenie jest.
                  • simera16 Re: Tylko trochę 12.10.12, 22:03
                    douglasmclloyd napisał:

> simera16 napisał:
                    >
                    > > Pewnie w chronionym osiedlu mieszkasz, a jeżeli nie, to otwórz okna tak n
                    > ad ran
                    > > em, a zobaczysz buszujących po osiedlu "zbieraczy". Albo tyś Krezus, i pu
                    > szki p
                    > > o spożytym przez ciebie kawiorze służba wynosi.
                    >
                    > No widzisz puszek szukają, nie jedzenia. Złom w cenie jest.
                    >
                    >
                    A skąd wiesz, że resztek z puszki nie wypijają i psiego jedzenia nie wyskrobują?
                    • douglasmclloyd Re: Tylko trochę 12.10.12, 22:33
                      simera16 napisał:

> A skąd wiesz, że resztek z puszki nie wypijają i psiego jedzenia nie wyskrobują
                      > ?

To jest margines, tysięczna promila społeczeństwa.
        • dupetek Re: Tylko trochę 12.10.12, 22:27
          W mediach PeeReLowskich głód, bezdomność i inne ciemne strony życia nie istniały, ale to wcale nie znaczy, że ich nie było! Narkomanię jako problem społeczny też długo ukrywano.

simera16 napisał:
          > Nie pamiętam jednak głodujących...<
      • rzewuski1 Re: Tylko trochę 12.10.12, 20:13
        riner4 napisał:

> M.

A to dziwne bo pamietam ze pola za PRL były na wsiach uprawiane, a teraz polowa stoi odłogiem
        • mariner4 Jest taka książka: "Gospodarka niedoboru" 12.10.12, 20:27
          Nie pamiętam autora.
          W PRL sklepy mięsne były puste, a średnie spożycie mięsa tylko trochę wzrosło od tamtych czasów. Też mnie to ciekawi
          1980 - 74 kg, 2010 - 75.5 kg a teraz sklepy pełne.
          M.
        • dupetek Re: Tylko trochę 12.10.12, 22:29
          No i ciekawe, że wtedy żywność była na kartki, a teraz mamy nadprodukcję.

rzewuski1 napisał:
          > A to dziwne bo pamietam ze pola za PRL były na wsiach uprawiane, a teraz polowa stoi odłogiem<
        • douglasmclloyd Re: Tylko trochę 12.10.12, 22:36
          rzewuski1 napisał:

> A to dziwne bo pamietam ze pola za PRL były na wsiach uprawiane, a teraz polowa
          > stoi odłogiem

Mnie to też zastanawia, bo mięso na kartki było, a teraz pola odłogiem leżą i haki się uginają. Widocznie do kacapów wszystko szło.
    • szwampuch58 Re: Miller ma trochę rację 12.10.12, 18:05
      w Niemczech sznurka do snopowiazalek nie brakuje,masz kase na impot Wolaku?
    • zapijaczony_ryj [...] 12.10.12, 18:24
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • bozon.higsa Re: Miller ma troche racji, a premier rację 12.10.12, 18:30
        zapijaczony_ryj napisał:

> Oczywiście premier, a nie przygłup kandydat na kandydata z polecenia Naczelnego
        > Idioty!

No, śmiało zapijaczony. Dlaczego się wstydzisz napisać, że Miller miał całkowita rację a Tusk go po chamsku za to skrytykował.
        • simera16 Re: Miller ma troche racji, a premier rację 12.10.12, 18:41
          bozon.higsa napisał(a):

> zapijaczony_ryj napisał:
          >
          > > Oczywiście premier, a nie przygłup kandydat na kandydata z polecenia Nacz
          > elnego
          > > Idioty!
          >
          >
          > No, śmiało zapijaczony. Dlaczego się wstydzisz napisać, że Miller miał całkowit
          > a rację a Tusk go po chamsku za to skrytykował.
          >
          Nie przywiązywałbym do tej sprawy aż takiej miary... jeden skrytykował, a drugi musiał jakoś wybrnąć. Tusk wybrał drogę zdezawuowania Millera. To tylko polityka...
    • volupte Re: Miller ma trochę rację 12.10.12, 18:25
      To freeganie www.wykop.pl/link/659123/jedza-ze-smietnika-to-freeganie/
    • life.form Miałby, gdyby nie to, że za jego czasów grzebało 12.10.12, 18:52
      w śmietnikach 11 milionów ludzi, a teraz pięć. Co i tak za bardzo nie zachwyca, ale Tusk go i tak ugryzł Eurostatem z lewa. Miller jako premier był ortodoksem neocons. Tusk przy nim to socjalista.

sudor1 napisał:

> Na zielonej wyspie trzeba uważać przy wyrzucaniu śmieci, bo w śmietnikach ciągl
      > e siedzą jacyś nędzarze i coś wygrzebują.
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12660755,Miller__Smietniki_sluza_do_szukania_pozywienia__Tusk_.html?lokale=lublin
      > Swoją drogą chętnie bym się dowiedział, co o tym sądzi niemiecka prasa.
      • bozon.higsa Re: Miałby, gdyby nie to, że za jego czasów grzeb 12.10.12, 18:59
        life.form napisał(a):

> w śmietnikach 11 milionów ludzi, a teraz pięć. Co i tak za bardzo nie zachwyca,
        > ale Tusk go i tak ugryzł Eurostatem z lewa. Miller jako premier był ortodoksem
        > neocons. Tusk przy nim to socjalista.

Chciałbym zobaczyć faktycznie te dane.
        Miller przejął rządy po AWS, ciekawe ile wtedy było"tych co chodzili po śmietnikach".
        O ile właśnie Miller zmniejszył tę liczbę, trzeba się do czegoś odnieść.

• simera16 Re: Miałby, gdyby nie to, że za jego czasów grzeb 12.10.12, 19:16
          bozon.higsa napisał(a):
          >
          > Chciałbym zobaczyć faktycznie te dane.
          > Miller przejął rządy po AWS, ciekawe ile wtedy było"tych co chodzili po śmietni
          > kach".
          > O ile właśnie Miller zmniejszył tę liczbę, trzeba się do czegoś odnieść.
          >
          A i wejście do UE nie jest bez znaczenia...
          • life.form Re: Miałby, gdyby nie to, że za jego czasów grzeb 12.10.12, 20:47
            simera16 napisał:

> bozon.higsa napisał(a):
            > >
            > > Chciałbym zobaczyć faktycznie te dane.
            > > Miller przejął rządy po AWS, ciekawe ile wtedy było"tych co chodzili po ś
            > mietni
            > > kach".
            > > O ile właśnie Miller zmniejszył tę liczbę, trzeba się do czegoś odnieść.
            > >
            > A i wejście do UE nie jest bez znaczenia...
            >

Nie przeginajmy. Miller grał na unię, a wszyscy byli przeciw. Własnom piersiom osłonił Brukselem... I serduszko go tak bolało od losu biednych ludzi wyjadających ze śmietników, że aż multimilionerem został i założył charytatywną organizację znaną jako Polska Baronów :D

Ten Tusk, co bierze w banku kredyt, zeby kupić mieszkanie potomstwu, a potem z premierowskiej pensji go spłaca, to prawdziwa prawica w porównaniu z Millerem :D
            • simera16 Re: Miałby, gdyby nie to, że za jego czasów grzeb 12.10.12, 21:14
              life.form napisał(a):

> > >
              > > A i wejście do UE nie jest bez znaczenia...
              > >
              >
              > Nie przeginajmy. Miller grał na unię, a wszyscy byli przeciw. Własnom piersiom
              > osłonił Brukselem... I serduszko go tak bolało od losu biednych ludzi wyjadając
              > ych ze śmietników, że aż multimilionerem został i założył charytatywną organiza
              > cję znaną jako Polska Baronów :D
              >
              > Ten Tusk, co bierze w banku kredyt, zeby kupić mieszkanie potomstwu, a potem z
              > premierowskiej pensji go spłaca, to prawdziwa prawica w porównaniu z Millerem :
              > D
              >
              Miałem cię za poważnego rozmówcę, ale widzę żeś z lekka stracił kontakt z rzeczywistością... Na początek pokaz mi te miliony Millera. Ja ci uprzednio podesłałem linka, teraz kolej na ciebie...
              • life.form Re: Miałby, gdyby nie to, że za jego czasów grzeb 12.10.12, 21:45
                Jest już gdzieś puszczony, ale masz:
                www.tokfm.pl/Tokfm/1,103090,12054263,Obroncy_ubogich_sa_najbogatsi__Zobacz_majatki_szefow.html
                A dla mnie jest taki wniosek, że bonzo ukrywa swój stan majątkowy przed własnymi ludźmi. Ale zawsze można poguglać. Także na temat jego syna wybitnej uczciwości oraz porównać jego działalność z działalnością Michała Tuska. Daj sobie spokój z tym mafiozem...
                • simera16 Re: Miałby, gdyby nie to, że za jego czasów grzeb 12.10.12, 22:06
                  life.form napisał(a):

> Jest już gdzieś puszczony, ale masz:
                  > www.tokfm.pl/Tokfm/1,103090,12054263,Obroncy_ubogich_sa_najbogatsi__Zobacz_majatki_szefow.html
                  > A dla mnie jest taki wniosek, że bonzo ukrywa swój stan majątkowy przed własnym
                  > i ludźmi. Ale zawsze można poguglać. Także na temat jego syna wybitnej uczciwoś
                  > ci oraz porównać jego działalność z działalnością Michała Tuska. Daj sobie spok
                  > ój z tym mafiozem...
                  >
                  Kochasiu, w buty sobie wsadź to medialne info, a może o tego Millera ci biega?
                  www.fakt.pl/Krol-disco-polo-zarobil-2-5-mln-zl,artykuly,135528,1.html
        • life.form Re: Miałby, gdyby nie to, że za jego czasów grzeb 12.10.12, 19:23
          A czy neocons obchodzi zmniejszanie liczby bezrobotnych? A milioner Miller jak został milionerem?
          • simera16 Re: Miałby, gdyby nie to, że za jego czasów grzeb 12.10.12, 19:29
            life.form napisał(a):

> A czy neocons obchodzi zmniejszanie liczby bezrobotnych? A milioner Miller jak
            > został milionerem?
            >
            Milioner? Chyba ci się zera mnożą przed oczami.
            orka.sejm.gov.pl/osw7.nsf/0/04F3C782855AF2E3C12579F80020669C/%24File/OSW71_246.pdf
            • life.form Re: Miałby, gdyby nie to, że za jego czasów grzeb 12.10.12, 20:53
              Sprawdz aktualne. Sześć baniek nie wiadomo skąd. Nieźle, jak na ponad 60letniego aparatczyka, co w życiu ani godziny nie przepracował.

]simera16 napisał:

> life.form napisał(a):
              >
              > > A czy neocons obchodzi zmniejszanie liczby bezrobotnych? A milioner Mille
              > r jak
              > > został milionerem?
              > >
              > Milioner? Chyba ci się zera mnożą przed oczami.
              > orka.sejm.gov.pl/osw7.nsf/0/04F3C782855AF2E3C12579F80020669C/%24File/OSW71_246.pdf
              • life.form Elegancki link :D 12.10.12, 20:56
                www.tokfm.pl/Tokfm/1,103090,12054263,Obroncy_ubogich_sa_najbogatsi__Zobacz_majatki_szefow.html
                • simera16 Re: Elegancki link :D 12.10.12, 21:17
                  Raczej medialny...Ja ci oficjalny, urzędowy dałem.
                  • life.form Re: Elegancki link :D 12.10.12, 21:54
                    simera16 napisał:

> Raczej medialny...Ja ci oficjalny, urzędowy dałem.

Gwoli ścisłości, nie dałeś. dałeś jakiegoś śmiecia bez daty. Na podstawie oficjalnych, urzędowych kwitów to powstał ten artykuł. Mam wybitnego lenia, ale możesz sam poguglać. Polecam wiadomości na temat synusia Millera. Ten to nie musiał prosić tatę o kredyt. Wyguglaj też choć jedno świadectwo pracy Millera tatusia. Nie znajdziesz takowego...

Chcę przez to powiedzieć tylko tyle, że Miller przegrzał z tymi śmietnikami. Szczególnie jak się weźmie pod uwagę jego status majątkowy oraz działalność charytatywną na rzecz ubogich, grzebiących po śmietnikach. Strasznie mu to serduszko krwawi, ale nie na tyle, by się wyrazić w czekach.
                    • woda_woda Re: Elegancki link :D 12.10.12, 21:57
                      life.form napisał(a):

> Chcę przez to powiedzieć tylko tyle, że Miller przegrzał z tymi śmietnikami.

Ano, przegrzał.
                      "We wrześniu ubiegłego roku jego córka Monika [wnuczka Leszka Millera] poszła do pierwszej klasy szkoły podstawowej. Ale nie byle jakiej szkoły podstawowej, lecz angielsko-amerykańskiej World Hill Academy w warszawskim Wilanowie. Do klasy dziewczynki oprócz niej chodzi jeszcze tylko dwoje innych uczniów. Dzieci uczą się wszystkich przedmiotów po angielsku, mają lekcje niemieckiego, hiszpańskiego i francuskiego, chodzą na basen, pobierają lekcje tenisa. Elitarna edukacja sporo kosztuje. Żeby zostać uczniem szkoły, trzeba wpłacić wpisowe – 850 dol. (około 3,4 tys. zł). Rok nauki w klasach od pierwszej do trzeciej kosztuje 7,2 tys. dol. (około 29 tys. zł), a już w gimnazjum – 9,6 tys. dol. (38 tys. zł)."
                      www.polityka.pl/kraj/ludzie/185877,1,miller-leszek-jr.read
                      • life.form Re: Elegancki link :D 12.10.12, 22:10
                        Ano właśnie. Jak wiesz, nie jestem fanem Donka. Ale znaj proporcjom, mocium panie. Przy takim leseferystycznym kapitalizmie zafundowanym przez Millera to kapitalizm Donka jest wręcz socjalistyczną utopią. To samo z dochodami i stanem majątkowym. Donek multimilionerem jakoś nie został. Ten tekst Millera o śmieciarzach to moim zdaniem czyste chamstwo. Nawet nie tyle pod adresem Donka. Bardziej pod adresem owych śmietnikowców.

woda_woda napisała:

> Ano, przegrzał.
                        > "We wrześniu ubiegłego roku jego córka Monika [wnuczka Leszka Millera] poszła d
                        > o pierwszej klasy szkoły podstawowej. Ale nie byle jakiej szkoły podstawowej, l
                        > ecz angielsko-amerykańskiej World Hill Academy w warszawskim Wilanowie. Do klas
                        > y dziewczynki oprócz niej chodzi jeszcze tylko dwoje innych uczniów. Dzieci ucz
                        > ą się wszystkich przedmiotów po angielsku, mają lekcje niemieckiego, hiszpański
                        > ego i francuskiego, chodzą na basen, pobierają lekcje tenisa. Elitarna edukacja
                        > sporo kosztuje. Żeby zostać uczniem szkoły, trzeba wpłacić wpisowe – 850
                        > dol. (około 3,4 tys. zł). Rok nauki w klasach od pierwszej do trzeciej kosztuj
                        > e 7,2 tys. dol. (około 29 tys. zł), a już w gimnazjum – 9,6 tys. dol. (38
                        > tys. zł)."
                        > www.polityka.pl/kraj/ludzie/185877,1,miller-leszek-jr.read
                        • simera16 Re: Elegancki link :D 12.10.12, 22:17
                          life.form napisał(a):

> Ano właśnie. Jak wiesz, nie jestem fanem Donka. Ale znaj proporcjom, mocium pan
                          > ie. Przy takim leseferystycznym kapitalizmie zafundowanym przez Millera to kapi
                          > talizm Donka jest wręcz socjalistyczną utopią. To samo z dochodami i stanem maj
                          > ątkowym. Donek multimilionerem jakoś nie został. Ten tekst Millera o śmieciarza
                          > ch to moim zdaniem czyste chamstwo. Nawet nie tyle pod adresem Donka. Bardziej
                          > pod adresem owych śmietnikowców.
                          >
                          Ale jaja! Bogaci(?) nie mogą być altruistami,bo...nie wypada! ROTFL!
                          • life.form Re: Elegancki link :D 12.10.12, 22:36
                            simera16 napisał:

> Ale jaja! Bogaci(?) nie mogą być altruistami,bo...nie wypada! ROTFL!

Bogaci mogą, choć nie muszą. Nie zazdrośćmy bogatym ich bogactwa. Niech mają, skoro zarobili. Chyba, że nie wiadomo jak zarobili... Jak na gościa przez całe życie nie pracującego, Miller to obrotny facet.
                            A poza tym jakos o altruizmie Millera nie slychać. Skoro coś na ten temat wiesz, daj linka. Bo póki co, słychać jedynie przemówienia o tym, jak mu "serduszko krwawi" ... No wiesz. Synuś Millera nie musiał prosić tate o kredyt na mieszkanie.

www.polityka.pl/kraj/ludzie/185877,1,miller-leszek-jr.read
                        • woda_woda Re: Elegancki link :D 12.10.12, 22:20
                          life.form napisał(a):

> Ten tekst Millera o śmieciarza
                          > ch to moim zdaniem czyste chamstwo.

I buractwo.
                          • simera16 Re: Elegancki link :D 12.10.12, 22:23
                            woda_woda napisała:

> life.form napisał(a):
                            >
                            > > Ten tekst Millera o śmieciarza
                            > > ch to moim zdaniem czyste chamstwo.
                            >
                            > I buractwo.
                            >
                            Naruszył tabu?
                            • woda_woda Re: Elegancki link :D 12.10.12, 22:28
                              simera16 napisał:

> Naruszył tabu?
                              >

Jakie znowu tabu?
                              Niech pokaże kwity, jakie on i jego rodzina płacą na biednych - stać milionerów, nie?

• life.form Re: Elegancki link :D 12.10.12, 22:44
                              simera16 napisał:

> woda_woda napisała:
                              >
                              > > life.form napisał(a):
                              > >
                              > > > Ten tekst Millera o śmieciarza
                              > > > ch to moim zdaniem czyste chamstwo.
                              > >
                              > > I buractwo.
                              > >
                              > Naruszył tabu?

Nie. On tylko był premierem o światopoglądzie i praktyce mocno na prawo od Gowina. Zrobił Polskę Baronów i z tego sam prywatnie skorzystał. Kosztem właśnie tych smieciarzy... Chyba nie zdajesz sobie sprawy, jak bardzo twój ulubiony wódz cię robi w balona. Polska miała wielkie szczęście, że się wyłożył na Rywinie. Gdyby nie to, mielibyśmy dzisiaj w Polsce Koreę Południową.

Pussy Urban: "Przed Twe ołtarze zanosim błaganie. Polskę Bezbożną racz nam wrócić Panie."
                    • simera16 Re: Elegancki link :D 12.10.12, 22:13
                      life.form napisał(a):
                      >
                      > Gwoli ścisłości, nie dałeś. dałeś jakiegoś śmiecia bez daty. Na podstawie oficj
                      > alnych, urzędowych kwitów to powstał ten artykuł. Mam wybitnego lenia, ale może
                      > sz sam poguglać. Polecam wiadomości na temat synusia Millera. Ten to nie musiał
                      > prosić tatę o kredyt. Wyguglaj też choć jedno świadectwo pracy Millera tatusia
                      > . Nie znajdziesz takowego...
                      >
                      > Chcę przez to powiedzieć tylko tyle, że Miller przegrzał z tymi śmietnikami. Sz
                      > czególnie jak się weźmie pod uwagę jego status majątkowy oraz działalność chary
                      > tatywną na rzecz ubogich, grzebiących po śmietnikach. Strasznie mu to serduszko
                      > krwawi, ale nie na tyle, by się wyrazić w czekach.
                      >
                      Widzisz dobry człowieku, czepianie się cudzej rodziny, czy to dzieci, czy rodziców, to takie prostackie.... Masz tutaj adres leniuszku do stronki, gdzie na samym dole w pdf masz oświadczenie majątkowe. Co do pracy Millera...hmmm.... nie słyszałeś o Zakładach Przemysłu Lniarskiego w Żyrardowie?
                      • simera16 link dla life... 12.10.12, 22:15

• life.form Re: link dla life... 12.10.12, 23:09
                          Goszszsz... Naprawdę mam dzisiaj lenia, nie chce mi się grzebać po linkach. Może jutro. W każdym razie oświadczenie sejmowe widzę. Tam by trzeba było posprawdzać kilka zeznań z początków i końca rozmaitych kadencji, żeby było widać czy i kiedy są jakieś wahania. Zawsze można coś rozpisać na rodzinę, nieprawdaż. Może cię pocieszę, że latem portal money.pl podliczył, że i tak Palikot jest od Millera bogatszy - ale nie każ mi szukać linka :). W tym samym czasie opublikowali ranking najbardziej zadłużonych posłów, stąd wiem, że wśród najbardziej zadłużonych jest Tusk, bo wziął kredyt na zakup mieszkania potomstwu i go teraz spłaca. O Millerze jeszcze mi się kojarzy, że kilka lat temu miał na karku prokuratorów tropiących źródła majątku, ale skoro nic nie znaleźli, to wyczyścił przedpole. Aczkolwiek pytanie zostało.
                      • life.form Re: Elegancki link :D 12.10.12, 23:15
                        simera16 napisał:

> Co do pracy Millera...hmmm.... nie
                        > słyszałeś o Zakładach Przemysłu Lniarskiego w Żyrardowie?

Nie, ale chętnie usłyszę. Bo wydaje mi się, że to najprawdopodobniej była taka sama "praca" jak jego synusia w KGHM. Zakres obowiązków synusia ponoć nie obejmował nawet stawiennictwa w pracy...
              • simera16 Re: Miałby, gdyby nie to, że za jego czasów grzeb 12.10.12, 21:16
                life.form napisał(a):

> Sprawdz aktualne. Sześć baniek nie wiadomo skąd. Nieźle, jak na ponad 60letnieg
                > o aparatczyka, co w życiu ani godziny nie przepracował.
                >
                Link proszę... No i wyobraź sobie, że on trochę ponad średnią krajową jako ony aparatczyk, poseł, minister i wreszcie premier zarabiał.
                • life.form Re: Miałby, gdyby nie to, że za jego czasów grzeb 12.10.12, 21:59
                  simera16 napisał:

> life.form napisał(a):
                  >
                  > > Sprawdz aktualne. Sześć baniek nie wiadomo skąd. Nieźle, jak na ponad 60l
                  > etnieg
                  > > o aparatczyka, co w życiu ani godziny nie przepracował.
                  > >
                  > Link proszę... No i wyobraź sobie, że on trochę ponad średnią krajową jako ony
                  > aparatczyk, poseł, minister i wreszcie premier zarabiał.

Tylko bez jaj, proszę. Pensje ministrów i premierów sa podawane do wiadomości publicznej. Sześciu baniek się z nich nie zrobi:D
                  • simera16 Re: Miałby, gdyby nie to, że za jego czasów grzeb 12.10.12, 22:18
                    life.form napisał(a):

> simera16 napisał:
                    >
                    > > life.form napisał(a):
                    > >
                    > > > Sprawdz aktualne. Sześć baniek nie wiadomo skąd. Nieźle, jak na pon
                    > ad 60l
                    > > etnieg
                    > > > o aparatczyka, co w życiu ani godziny nie przepracował.
                    > > >
                    > > Link proszę... No i wyobraź sobie, że on trochę ponad średnią krajową jak
                    > o ony
                    > > aparatczyk, poseł, minister i wreszcie premier zarabiał.
                    >
                    >
                    > Tylko bez jaj, proszę. Pensje ministrów i premierów sa podawane do wiadomości p
                    > ublicznej. Sześciu baniek się z nich nie zrobi:D
                    >
                    >
                    >
                    Dalej nie widze dowodów na te sześć baniek....
          • bozon.higsa Re: Miałby, gdyby nie to, że za jego czasów grzeb 12.10.12, 19:33
            life.form napisał(a):

> A czy neocons obchodzi zmniejszanie liczby bezrobotnych? A milioner Miller jak
            > został milionerem?

Jak czytam takie posty jak ten to przecieram oczy ze zdumienia.
            Przecież Ty raczej mądrze piszesz.
            • life.form Re: Miałby, gdyby nie to, że za jego czasów grzeb 12.10.12, 20:59
              No to skąd koleś wziął 6 baniek? Nie przepracował w życiu ani godziny. Jak znasz sposób, to się ze mną podziel. Chętnie zostanę multimilionerem ubolewającym nad biednymi pożywiającymi się ze śmietników :D
              • simera16 Re: Miałby, gdyby nie to, że za jego czasów grzeb 12.10.12, 21:19
                life.form napisał(a):

> No to skąd koleś wziął 6 baniek? Nie przepracował w życiu ani godziny. Jak znas
                > z sposób, to się ze mną podziel. Chętnie zostanę multimilionerem ubolewającym n
                > ad biednymi pożywiającymi się ze śmietników :D
                >
                Dawaj oficjalny link, a nie medialne farmazony mi wciskasz.
    • douglasmclloyd Miller przestań grzebać po śmietnikach nt 12.10.12, 19:09
      • takitamsobie Re: Miller przestań grzebać po śmietnikach nt 12.10.12, 19:50
        A no tak ludzie grzebią, już od rana 4-5 rano słychać gniecione puszki i tak dzień w dzień. My sobie smacznie śpimy a latarkami w nocy i nad ranem są przeszukiwane śmietniki. Wiadomo, nie chcieli się uczyć zaraz ktoś powie. Spoko może nie chcieli, ale na pewno nie wszyscy. Niektórzy zapewne znaleźli się w takiej sytuacji przez nasze wspaniałe "przemiany" ustrojowe. Premier oczywiście nie dopuszcza do siebie takiej myśli, że tacy ludzie istnieją, co go oni obchodzą. Są MOPSY i Urzędy Pracy ale właśnie one tylko istnieją jako przechowalnia dla kolesiów, a nie by pomagać potrzebującym.

Cóż dziki kraj.
        • douglasmclloyd Re: Miller przestań grzebać po śmietnikach nt 12.10.12, 20:08
          takitamsobie napisał:

> A no tak ludzie grzebią, już od rana 4-5 rano słychać gniecione puszki i tak dz
          > ień w dzień.

Złom jest w cenie.
          • woda_woda Re: Miller przestań grzebać po śmietnikach nt 12.10.12, 20:10
            douglasmclloyd napisał:

> Złom jest w cenie.
            >

A ludzi suszy to i gniotą.
            • douglasmclloyd Re: Miller przestań grzebać po śmietnikach nt 12.10.12, 21:36
              woda_woda napisała:

> douglasmclloyd napisał:
              >
              > > Złom jest w cenie.
              > >
              >
              > A ludzi suszy to i gniotą.

Znam takich zgniataczy, dla ludzi z ich wykształceniem pracy nie ma!
              • simera16 Re: Miller przestań grzebać po śmietnikach nt 12.10.12, 22:20
                douglasmclloyd napisał:

> woda_woda napisała:
                >
                > > douglasmclloyd napisał:
                > >
                > > > Złom jest w cenie.
                > > >
                > >
                > > A ludzi suszy to i gniotą.
                >
                > Znam takich zgniataczy, dla ludzi z ich wykształceniem pracy nie ma!
                >
                >
                Rozumiem...Miller be, a wy cacy....Nie wszyscy do opisywanych przez ciebie należą...
                • douglasmclloyd Re: Miller przestań grzebać po śmietnikach nt 12.10.12, 22:34
                  simera16 napisał:

> Rozumiem...Miller be, a wy cacy....Nie wszyscy do opisywanych przez ciebie nale
                  > żą...

Za Millera i komuny też tacy byli, koło dworca w Krakowie była brygada, która codziennie denaturat z gwinta ciągła.
      • mariner4 Jak tow. Miller budował socjalizm, to 12.10.12, 20:38
        w śmietnikach nie było czego szukać. W handlu "uspołecznionym" też nie.
        Tak, że tow. Miller powinien japę zamknąć i cieszyć się z demokracji. Gdyby rządzili teraz tacy jak on, to tow. Miller w pierdlu by przemawiał do klawiszy, a nie z mównicy sejmowej.
        M.
    • sudor1 Porównanie do prylu jest słuszne 12.10.12, 20:04
      Można powiedzieć, że w najnowszej historii Polski mieliśmy dwóch cudotwórców, którzy zrobili coś z niczego: Tuska i Gierka. Obaj czynili cuda polegające na zaciąganiu kredytów, dzięki czemu kraj przez pewien czas rósł w siłę, a ludziom się żyło dostatnio. Jak to się skończyło w przypadku cudów Gierka wszyscy dobrze wiedzą: dług trzeba było spłacać, rząd obciął dotacje do żywności, ludzie się wkurzyli itd. Cuda Tuska skończą się tak samo tylko gorzej, bo skala długu jest większa, a pieniądze z kredytów zostały wydane na infrastrukturę, która w przeciwieństwie do gierkowskich zakładów przemysłowych sama z siebie niczego nie wytwarza.
      • sudor1 Re: Porównanie do prylu jest słuszne 12.10.12, 20:07
        W dodatku Tusk zapowiedział dzisiaj kolejne wielkie inwestycje w infrastrukturę, co tylko potwierdza podejrzenie, że "cudotwórca" traci kontakt z rzeczywistością.
        • takitamsobie Re: Porównanie do prylu jest słuszne 12.10.12, 20:42
          Jest takie fajne forum, na którym ładnie widać co się stało dzięki przemianom ustrojowym w ostatnich 23 latach. Rządzący wmówili, że przemysł jest beee, że Panie teraz usługi się liczą.
          Dziwne, że nasz zachodni sąsiad na przemyśle właśnie stoi.

Cementownia Grodziec

Zakłady Chemiczne Strem w Dąbrowie Górniczej-Strzemieszycach

Huta Jedność

Huta Uthemann

Koksownia Gliwice

Zakłady Dziewiarskie Wanda

Zakłady Przemysłu Wełnianego BEWELANA

Przędzalnia Dietla

To tylko kilka takich linków z pierwszej strony forum dotyczących woj. śląskiego.
          Postawmy na tych ruinach wszędzie biedronki (jak ta ostatnio w Szczecinie ---->Inwestor z Kataru :) ) a ilość grzebiących w śmietnikach spadnie do zera :)

Mają nasi wybrańcy narodu (od prawa do lewa) pomysł na Polskę oj mają .
    • veglie Re: Miller ma trochę rację 12.10.12, 21:15
      To była ....pełna racja.
    • max2-012 Miller ma calkowitą rację 12.10.12, 21:47
      Rezim Tuska to powszechna nędza dla 95% Polakow i raj dla uwłaszczenców-złodziei, ktorych pełno w rankach PO.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka