Dodaj do ulubionych

"Sondaż trzech". Kto zyskał, kto stracił na wyb...

IP: *.c3-0.bkl-ubr1.sbo-bkl.ma.cable.rcn.com 06.07.04, 06:16
Brawo Unia Wolnosci!
Wreszcie otwiera sie mozliwosc glosowania, bez straty glosu, na ta jak dotad,
najrozsadniejsza i najinteligentniejsza polska partie polityczna. UW staje
sie realna alternatywa dla tych, ktorzy mogliby tez glosowac na PO, ale razi
ich rosnacy populizm i radykalizm tej partii, np. w sprawach europejskich.
Obserwuj wątek
    • Gość: Nath Niezle... IP: *.17-201-24.mc.videotron.ca 06.07.04, 06:30
      PO+PiS+UW mialyby wiekszosc...Taki sojusz jest chyba mozliwy. Za to np. SO+LPR
      mialyby za malo.
      • Gość: hip Re: Niezle... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 09:28
        jeśli UW odbierze część głosów PO to być może NIE UDA się zmontować koalicji,
        jeśli UW - co możliwe - jednak się nei znajdzie w sejmie
        • Gość: toudi Pomomo wysilkow Gazety UW do sejmu nie wejdzie! IP: *.era.pl 06.07.04, 10:08
          Mam nadzieje, ze Polacy sie opamietaja i do sejmu wejdzie 4-5 partii. Przeciez
          przy 8 partiach w sejmie NIC sie nie da zrobic! Znow bedzie, jak na poczatku
          lat 90-tych :-(

t.
          • Gość: jaa_ga Re: Pomomo wysilkow Gazety UW do sejmu nie wejdzi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.04, 11:33
            Mam nadzieję, że pomimo wysiłków przeciwników -
            Unia Wolności do Sejmu wejdzie.
            Trzymam kciuki i zrobię wszystko, co w mojej mocy,
            aby tak się stało:)
            Amen.
            • Gość: zgrzyt Sam+LPR+PIS+PSL będą rządzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 15:16
              Sam+LPR+PIS+PSL będą rządzić, to wynika nie tylko z arytmetyki, ale z czasów
              jakie nadchodzą,, jeżeli już nie nadeszły

a premierem będzie ktoś z lpr (no tego pewien nie jestem)
              tak to teraz wygląda, ci co liczą na po+uw+pis są naiwni
            • Gość: Sly Maja moj glos !!!!!! Brawo !!!!!!! IP: *.ri.ri.cox.net 06.07.04, 18:36
              Powinni tez zwiazac sie na czas wyborow z PO
              • Gość: ps Re: Maja moj glos !!!!!! Brawo !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 20:05
                Brawo!!! Propaganda dziala!
          • Gość: mimo Re: Pomomo wysilkow Gazety UW do sejmu nie wejdzi IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 16:52
            Ech Gazeto! Cała para w reaktywowanie trupa. "I każdy nie wiem jak się wytężał, to nie udźwignie, taki to cmentarz." Układ okrągłostołowy już się przejadł. (czytaj rozkradł (lub pozwolił na to) co się dało.
            • Gość: ws To tylko twoje zyczenia IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.04, 17:01
              Fakty wygladaja inaczej.
              Nie tylko ten sondaz ale i wynik w wyborach do PE.

Niejeden rzekomy trup pozyl dluzej niz jego zalobnicy.
        • Gość: HEHE NARESZCIE! ROZUM GLUPIM POLAKOM WRACA POWOLI !!!! IP: *.chello.pl 06.07.04, 10:57
          POWOLI ALE WRACA I TRZEBA SIE Z TEGO CIESZYC!!!
          • Gość: qwas Re: NARESZCIE! ROZUM GLUPIM POLAKOM WRACA POWOLI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 13:53
            QUrcze !!!!
            NIe znoszę tego typu komentarzy.
            A Twój rozum gdzie był, na kogo głosowałeś w porzednich wyborach,
            że UW z sejmu wyleciała ?????
            Mędrek od siedmiu boleści
            • Gość: __MADRY - NIE !!! GLUPI POLAK GLOSUJE NA UNIE WOLNOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 15:40
        • Gość: zawisza Zgadzam sie IP: *.nhs.uk 06.07.04, 12:31
          UW bardzo szanuje ejako partie ktora w sumie zapoczatkowala tzw prawice w
          Polsce i ma wielu wybitnych ludzi i wiele dobrych pomyslow, ale nietety nie
          sprawdzila sie jako partia ktora ma dobrych POLITYKOW. Osobiscie uwazam, ze
          powinna nie startowac w najblizszych wyborach bo odbiera glosy PO. Nawet jesli
          wejdzie do parlamentu to te 7%, gdyby sie dostalo PO, pozyskaloby wiecej miejsc
          dla rzadu.
          Troche mnie martwi, ze PO+PiS+UW=AWS i znowu nie beda mogli podjac zdnych
          konkretnych decyzji bo sie miedzy soba pokluca. Dla mnie idealny bylby rzad PO,
          albo PO + UW ale niestety to jest malo prawdopodobne.
          • Gość: ttoottoo Proszę powiedzieć w czym PO jest skuteczne IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 06.07.04, 15:55
            oprócz zbierania głosów. UW z 15% promowała różne rozwiązania i blokowała
            szaleństwa. To UW zapewniła Polsce bezpieczeństwo finansowe usadawiając
            Balcerowicza w NBP, za co zapłaciła przegranymi wyborami.
            A PO?? Kompromitacja Rokity w komisji, w której przegrał głosowanie z
            Błochowiak. To partia, która podąża za sondażami i nigdy nie będzie bronić
            dobrych rozwiązań jeśli nie przyniesie jej to głosów. To ma być skuteczność??
        • elfhelm UW różni się na szczęście od PO 06.07.04, 13:21
          brakiem aferałów i populistów w szeregach oraz umiarkowaniem.
          myślałem że PO będzie POważna, jest ostatnio POpulistyczna.
          naprzód UW!
          • niki27 Niech Rokita spojrzy w lustro 06.07.04, 14:55
            PO sama jest sobie winna. Jak jej lider ględzu cały czas Nicea albo śmierć, to
            niech się nie dziwi, że część elektoratu nie chce mu zaufać. I odwraca się w
            stronę UW.
            Mam nadzieję, że UW dostanie się do Sejmu. Głosuję na nią w każdych wyborach,
            nawet jak widze, że nie ma szans. Nie ma czegoś takiego jak "głos zmarnowany".
            To mój głos i moje prawo oddania go na partię, którą popieram.
            • Gość: wh Re: Niech Rokita spojrzy w lustro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 15:59
              Popieram!!!!
              Tez glosuje na UW - to jest partia najbardziej rzetelnie traktujaca Polske.
        • Gość: qwas Re: Niezle... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 13:51
          hej goście!!!
          A może trzeba było wczesniej na UW glosować, żeby z sejmu nie wyleciała, co?
          A przy okazji - GW tytułami chce stworzyc fakty dokonanane ?????!!!
          UW jeszcze w sejmie nie ma, być może będzie (i dobrze) ale to inna bajka
    • Gość: Zdzich Re: "Sondaż trzech". Kto zyskał, kto stracił na w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 06:44
      Właśnie! A do czasu wyborów UW może jeszcze sporo zyskać. Ludzie przypomną
      sobie, że to jedyni nasi politycy, którzy nie są idiotami, złodziejami ani
      faszystami. Tylko coś mało o nich słychać w sierotkach masowego przekazu. Czy
      ktoś wie, kto tam teraz jest ważny (oprócz Frasyniuka i Geremka, który
      jednakowoż wybywa do PE)? Podobno jacyś młodzi się pojawili. Pokazać Ich!
      • Gość: mimo Re: "Sondaż trzech". Kto zyskał, kto stracił na w IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 17:00
        Ludzie też pamiętają, że to dzięki UW nie było dekomunizacji, czyli komu zawdzięczmy to co mamy teraz
        • Gość: Zenon Re: "Sondaż trzech". Kto zyskał, kto stracił na w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 20:55
          Twoja prostota myslenia jest powalajaca. Nie bylo dekomunizacji to sa afery?
          Nie bylo dekomunizacji to ropa zdrozala? Nie bylo dekomunizacji to jest
          bezrobocie? Mam ci kolego wymienic kilka, pierwszych z brzegu, nazwisk z
          prawicy zaplatanych w afery po 1990 r.?
          Ciagoty do mamony i wladzy kolego nie znaja granic ideologicznych.Glupota
          takze.
    • Gość: Olek51 Wirtualna partia IP: *.teleton.pl 06.07.04, 06:50
      Ciekawe czy gdyby nie było "Wyborczej" ktokolwiek pamiętałby o "partii
      autorytetów moralnych" pod nazwą Unia Wolności. Jest to bardzo ciekawy
      przypadek wirtualnej partii bez struktur, bez bazy, funkcjonującej tylko dzięki
      mediom.
      • Gość: Zdzich Re: Wirtualna partia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 07:16
        Chyba trochę przesadzasz. Nie zauważyłem, żeby "Gazta" tak się rozpisywała o
        UW. Podobnie jak inne gazety i telewizja, znacznie szerzej informuje o innych
        partiach. A że te inne partie budzą coraz większą odrazę, rośnie popularność
        UW. Ludzie tęsknią do uczciwości i do czasów, kiedu z trybuny sejmowej można
        było usłyszeć kulturalne, rozsądne wystąpienia, a nie same kłamstwa i chamskie
        inwektywy.
        • Gość: Lykos Re: Wirtualna partia IP: 150.254.85.* 06.07.04, 08:26
          Może czytamy inne "Gazety"? Bo ja widzę, że w proporcji do znaczenia, GW
          poświęca UW bardzo dużo czasu. Poza tym nigdy nie pisze o niej źle lub
          kontrowersyjnie, a więzy sympatii i przyjaźni łączące Redakcję i Adama Michnika
          osobiście z prominentnymi działaczami są powszechnie znane.

W telewizji również UW bywa reprezentowana, chociażby w Tygodniku Politycznym
          Jedynki Kwiatkowskiego, zgodnie z przyjętą zasadą, że w programie występują
          przedstawiciele partii, które uzyskały powyżej 4 % głosów w ostatnich wyborach
          parlamentarnych, ale nie było AWS (w czasach, gdy jeszcze istniał, tuż po
          wyborach), chociaż AWS miał ok. 6 % poparcia, ale był koalicją. W różnych
          ciałach nadzorujących TVP UW też ma ciągle przedstawicieli. Chociaż TVP jest
          zdominowana przez układ postkomunistyczny, UW nie jest tam tępiona, tak jak
          Samoobrona czy LPR, czy nawet PiS.

Odnośnie etosu można by duskutować. Przypomnę tylko, że UW rozpadła się na
          własne życzenie grupy Geremka i Frasyniuka i że grupa dysydentów z Tuskiem na
          czele stała się głównym filarem Płaszczyzny Obywatelskiej, która zepchnęła UW
          poza parlament. Dążenie do absolutnej dominacji w partii nie okazało się więc
          ani etyczne ani - tym bardziej - mądre. Z tą uczciwością też bywało różnie: mam
          przeświadczenie, że gdybym poskrobał pamięć, coś by się znalazło, ale
          przypomina mi się przede wszystkim afera z telefonami głośno mówiącymi, które
          jeden z działaczy partii produkował i próbował przepchnąć ustawę o zakazie
          użycia innych telefonów w czasie jazdy samochodem.

Ale część ludzi nie chce pamiętać grzechów UW, bo grzechy partii aktualnie
          dominujących na scenie politycznej wydają się bardziej dotkliwe.

Czy UW zyska poparcie powyżej 5 % w najbliższych wyborach? Może tak, a może
          nie. W wyborach do Parlamentu Europejskiego ludzie głosowali nie tyle na UW, co
          na fachowych jej przedstawicieli: Geremka i Kułakowskiego. W wyborach
          parlamentarnych nie będzie takich lokomotyw wyborczych, a przynajmniej nie w
          takiej proporcji. Frekwencja, nawet niska, będzie i tak dużo wyższa, co działa
          moim zdaniem na niekorzyść UW. Z drugiej strony partia jest postrzegana jako
          jeden ze zwycięzców, choć ubocznych, wyborów europejskich. Wiele zależy od
          sondaży. A te są zwykle korzystne dla UW bardziej niż wyniki wyborów - ludzie
          wolą deklarować poparcie dla UW, nie lubią zaś - do Samoobrony, LPR i SLD, choć
          to się zmienia i ostatnio może już tak bardzo się nie wstydzą, skoro LPR w tym
          sondażu wygląda całkiem nieźle. Jeżeli w sonadażach poparcie będzie wyraźnie
          powyżej 5 %, wielu wyborców nie będzie się bało głosować na UW. Więc może...
          • Gość: ws Re: Wirtualna partia IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.04, 14:35
            " Wiele zależy od
            sondaży. A te są zwykle korzystne dla UW bardziej niż wyniki wyborów - ludzie
            wolą deklarować poparcie dla UW, nie lubią zaś - do Samoobrony, LPR i SLD, choć
            to się zmienia i ostatnio może już tak bardzo się nie wstydzą,"

To sie nie zgadza:
            Wszystkie sadaze przed wyborami do PE byly dla unii mniej korzystne niz wynik
            wyborow.
            Odwrotnie niz dla Samoobrony, tu wynik byl duzo gorszy niz sadaze.
            Tak ze czasy "wstydzenia sie" ankietowanych juz sie skonczyly.

Glowna przeszkoda dla unii byla do tej pory obawa jej zwolennikow przed
            "zmarnowaniem" glosu. To niebezpieczenstwo jest obecnie duzo mniejsze, wiec
            coraz wiecej ludzi zastanawia sie nad glosowaniem na unie.
            I to sa byc moze nawet nie tylko dotychczasowi wyborcy PO.
        • Gość: hip Re: Wirtualna partia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 09:31
          nie tęsknią, nie uszlachetniałbym natury ludzkiej. mają chwilowy brak ochoty
          głosować na SLD i okolice.
        • Gość: qwas Re: Wirtualna partia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 13:55
          Pytanko !!!
          Dlaczego GW dręczy mnie banerem
          "przezacnego profesora" ????
      • Gość: relka Re: Wirtualna partia IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.04, 11:54
        Jesteś całkiem niezorienowany!!! Unia Wolnosci ma zarówno struktury jak i
        działajacych członków i to nie dopiero od wyborów do parlamentu europejskiego,
        lecz tak było przez cały czas funkcjonowania partii. Więc coś o tym, bo sama
        jestem zdeklarowaną Unitką. Wystarczy czytać to,co w gazetach pisało się o UW
        małym drukiem przez ostatni czas. A propos - Gazeta Wyborcza wcale nie pomagała
        UW, lecz tylko ja pogrążyła ostro krytykując za okres wspołrzadów z Buzkiem. A
        pózniej zapadła cisza i z czymkolwiek unici nie występowali, to nie mogli sie
        przebić do medialnych czołówek - taki los partii poza parlamentem, ale politycy
        UW (a takze młode Centrum) zawsze byli obecni ze swoimi komentarzami w
        programach publicystycznych, artykułach prasowych,a szeregowi członkowie
        inicjowali i przeprowadzali działania partii na pomniejszych szczeblach
        regionalnych.
      • Gość: bn ZYDOSKA PIATA KOLUMNA IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 06.07.04, 13:41
        pod plaszczykiem tzw. "intelektu". Panie Michnik to juz grali.
    • nowytor Notowań Kwaśniewskiego nie podają??? 06.07.04, 07:14
      Czy w tej sytuacji (SLD) byłoby to niepoprawne politycznie?
      Ale prezydenciunio ma zawsze 45%, tylko nie wiem ile promili.
      Nowy
    • Gość: ARGUS Michnika senne marzenia....! IP: *.chello.pl 06.07.04, 07:55
      Zawsze można nagrać na dwa magnetofony jakąś rozmowę, albo lepiej na trzy, albo
      jeszcze na więcej, ilość nagrań powinna zwiększyć szanse UW
    • Gość: Krzysztof Re: "Sondaż trzech". Kto zyskał, kto stracił na w IP: *.oepd.com.pl / 83.136.227.* 06.07.04, 07:56
      Witajcie Ci którym rozum przywróciło. Tymi słowy witam byłych i nowych
      zwolenników jedynej sensownej partii czyli Unii.
      • Gość: x Re: "Sondaż trzech". Kto zyskał, kto stracił na w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 08:01
        Nie złodziejami? Nie wciskaj kitu. A eksprezydent Łodzi tak promowany przez
        Szczęsną, to co jest Twoim zdaniem?

• Gość: koma Re: zlodziejami sa tam czy nie sa? IP: *.proxy.aol.com 06.07.04, 08:07
        • Gość: koma do x sa IP: *.proxy.aol.com 06.07.04, 08:17
          x mowi:
          Nie złodziejami? Nie wciskaj kitu. A eksprezydent Łodzi tak promowany ......

ludzie sa ludzmi.
          procedury w parti, pozbywajace sie szargajacych swym zlodziejstwem dobre imie
          partii( jakiejkolwiek ..) i kraju czlonkow albo sa albo sa a efektow tego
          brak. mozliwosci jest wiele.
          no i efekty tego.

albo sa mniejsz albo wieksze.

w tej konkurencji uw przegrywa z tego co wiem na pewno z samoobrona i post kom
          partiami... : (

nie chodzi o to ze w wawie zimno i na syberii tez zimno.

tylko w wawie -2oC a na syberii -44oC
          czyli w wawie zimno a na syberii nieco jednak zimniej. to tyle ; ) pzdr

• elfhelm Czekalski nie pełnijuż w UW funckji 06.07.04, 13:26
          zaraz po aferze stracił miejsca na listach.
          w LPR bankier Hatka dalej jest prominentnym posłem, podobnie poseł oszust
          Skowyra
          w PO warszawka (w tym 4 posłów i poseł do PE) rządzi
          w SLD aferał na aferale (opole, bydgoszcz, gdańsk, starachowice, dębica,
          pabianice, łódź, olsztyn + posłowie)
          w SO aferzystów się nagradza miejscami na listach

itd.
      • Gość: hip Re: "Sondaż trzech". Kto zyskał, kto stracił na w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 09:42
        i dodaj jeszcze "tym którym klapki na oczy narzuciło", którzy widzą koniec
        swojego nosa i dalej tylko prosto i słuszynu kierunek. spójrz trochę na prawo,
        zobaczysz silniejszą PO.
      • chilum Re: "Sondaż trzech". Kto zyskał, kto stracił na w 06.07.04, 11:56
        > Witajcie Ci którym rozum przywróciło. Tymi słowy witam byłych i nowych
        > zwolenników jedynej sensownej partii czyli Unii

Witam również :-).
        Chilum głosował na UW i będzie dalej tak robił.

Jak zresztą wszyscy wysłannicy Jedi Order z Javin IV na planecie Ziemia,galaktyka-Droga Mleczna.

Chilum Orr / Jedi Order Council at Javin IV

--

Stop War on Drugs & Start War on Siths
    • Gość: hanka ok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 08:03
      UW to jedyna partia bez radykalow, oszolomow, spiskowcow, gwiazdorow, a
      najlepszy w UW jest chyba Wujec. Skromny facet z gigantycznym oddaniem tzw
      dobrej sprawie :)Nigdzie sie nie pokazuje, bo tyra jak wol.
      hanka
      • Gość: Głosuję_na_LPR ! NIE CHCĘ GŁOSOWAĆ NA UNIĘ WOLNOŚCI ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 10:00
        Nie wierzę sondażom. Są robione na zamówienie i wyniki są na zamówienie.
        Z mojego rozeznania wynika, że Unia Wolności nie dostanie się do Sejmu.
        I bardzo dobrze.
        • Gość: Glosuje_naPIS Re: NIE CHCĘ GŁOSOWAĆ NA UNIĘ WOLNOŚCI ! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 10:15
        • Gość: nobody Re: NIE CHCĘ GŁOSOWAĆ NA UNIĘ WOLNOŚCI ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 12:57
          Prorok. "Jak mamy sie odpierdolic panie?" ;)
          • Gość: Naprawdę_'nobody' Re: NIE CHCĘ GŁOSOWAĆ NA UNIĘ WOLNOŚCI ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 15:51
            Prorok. "Jak mamy sie ...[hebraizm]... panie?"
        • Gość: ws NIKT CI NIE KAZE IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.04, 13:36
          "> Nie wierzę sondażom. Są robione na zamówienie i wyniki są na zamówienie."

Ale wynikom wyborow to chyba jeszcze wierzysz.
          Wyniki wyborrow do PE uwiarygodniaja ten sondaz.
          Chyba, ze uznajesz zasade: Jezeli fakty przecza moim przekonaniom to tym gorzej
          dla faktow.

"> Z mojego rozeznania wynika, że Unia Wolności nie dostanie się do Sejmu."

Twoje rozeznanie swiadczy tylko o tym w jakich ty sie obracasz kregach.
          Wsrod twoich kumpli nie ma pewnie wyborcow UW.
          Ale nie tylko ty i twoi kumple maja prawo wyborcze.
          • Gość: Żydofil NAM WYSTARCZA OBECNOŚĆ UW na śmietniku historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 15:55
            Wyniki wyborów do PE to wyjątek, który potwierdza regułę:
            DO SEJMU PO RAZ DRUGI UNII WOLNOŚCI NIE WPUŚCIMY !!!
            • Gość: ws Kto to jest my? IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.04, 16:03
              " DO SEJMU PO RAZ DRUGI UNII WOLNOŚCI NIE WPUŚCIMY !!!
              "

Ta liczba mnoga to pluralis maiestatis czy objaw schizofrenii?
              A moze 95,1 % uprawnionych do glosowania zlecilo ci napisanie tego postu?
              • Gość: politycy ...my, dla których słaba Polska jest szansą na zai IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 06.07.04, 16:09
                stnienie.
                • Gość: Żydofil NIEOBECNOŚĆ UW W SEJMIE WZMOCNI POLSKĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 18:24
                  Zastanawiam się, czy nie powinienem "WS" wyzwać na pojedynek.
                  "Naprzód ci słońce pokażę w puklerzu.
                  Przed słońcem ciebie z trwogi wyspowiadam...
                  Fałsz ci pokażę w ostatnim pacierzu
                  I pokazanym fałszem śmierć ci zadam;"
    • Gość: vizzard koalicja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 08:16
      • Gość: hip skóra jeszcze na Nedved'u a Nedved w Czechach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 09:54
    • Gość: vizzard Koalicja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 08:18
      No teraz przynajmniej nie trzeba LPR-u do koalicji, wystarczy PO-PIS-UW i bardzo dobrze
    • Gość: gschab Re: "Sondaż trzech". Kto zyskał, kto stracił na w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 08:24
      Brawo UW. Byle tak dalej!!!!!!
    • Gość: Racjonalista Tak trzymaj UW IP: *.toya.net.pl 06.07.04, 08:26
      Ja teraz też zagłosuje na UW. Wreszcie mam pewność, że to nie jest stracony
      głos a wole ich od PO bo u nas w Łodzi PO jest nieciekawe a populizm Rokity
      wkurza mnie.
    • Gość: ZEUS Juz widze jak ta cala pseudo prawica sie gryzie IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 06.07.04, 08:26
      miedzy soba w tym sejmie..
      • Gość: jazg Prawica się cieszy IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 06.07.04, 09:55
        UW wierzy ślepo w sondaże i ocknie się ponownie z ręką w nocniku. I dobrze się
        stanie
        • Gość: ws Re: Prawica się cieszy IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.04, 13:40
          "> UW wierzy ślepo w sondaże i ocknie się ponownie z ręką w nocniku. I dobrze się
          > stanie"

Gdyby UW slepo wierzyla w sondaze, to dawno by sie rozwiazala, bo do wyborow do
          PE sondaze nie dawaly jej zadnych szans.
          A wiec nie wygaduj glupot.
          Wlasnie dlatego UW osiagnela tak dobry wynik w wyborach do PE, ze ani jej
          kandydaci ani wyborcy w sondaze nie wierzyli.
      • Gość: Krzych Przeciw zjednoczonej Lewicy, za UW IP: 153.95.95.* 06.07.04, 12:14
        Zawsze narzekalem na sklocona prawice polska. Teraz wiem co znacza rzady
        zjednoczonej lewicy. Prawico wroc !!! Nawet sklucona. Nie spodziewam sie, ze po
        wyborach otrzymamy rzad, ktory rozwiaze wszystkie nasze problemy. Ale chce miec
        poczucie, ze chocasz co druga wprowadzana reforma jest we wlasciwym kierunku.
        Reforme zdrowia z kasami chorych sobie chwalilem. Reforme administracyjna i
        wprowadzenie powiatow uwazam za blad. Namnozylo sie przez to tyko pelno
        stolkow, gminnych, powiatowych i wojewodzkich. Te swoja reforme musi prawica
        poprawic. Tylko jak przekonac teraz ludzi, ze ich stolki sa zbedne???

Do tej pory bylem za PO, ale raczej z powodu Olechowskiego niz Rokity. Odkad UW
        pnie sie w gore, wiem na kogo glosowac, aby nie zmarnowac glosu. Rokita moze
        wyzadzic PO przysluge, jezeli wycofa sie na jakis czas do drugiego rzedu.
        Inaczej tacy jak ja przejda do UW, a jest nas pewnie nie malo.
        • elfhelm UW czeka na takich ludzi:) 06.07.04, 13:29
          byłem blisko zagłosowania na PO - UW w sumie żyła w marazmie, a PO starała się
          robić na normalną opozycję.
          jednak kretynizmy narcyza bufona wielu imion mnie odstraszają
    • Gość: wuk Re: "Sondaż trzech". Kto zyskał, kto stracił na w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 08:31
      Gość portalu: M napisał(a):

> Brawo Unia Wolnosci!> Wreszcie otwiera sie mozliwosc glosowania, bez straty
      glosu, na ta jak dotad,
      > najrozsadniejsza i najinteligentniejsza polska partie polityczna. UW staje
      > sie realna alternatywa dla tych, ktorzy mogliby tez glosowac na PO, ale razi
      > ich rosnacy populizm i radykalizm tej partii, np. w sprawach europejskich

Powtarzam te same słowa! I oby było takich wyborców jak my jak najwięcej! Niech
      się Unii powiedzie!
      • jago Kochani UD-UW to nie tandetni koniunkturalisci 06.07.04, 08:43
        pokroju Platformy zbiegow z w-kich partii. To ludzie zasluzeni dla polskiej
        transformacji i sluzby publicznej. Mieli pecha OK ale niech wroca. Wroc UW
        Polska ginie...
        • Gość: Paweł Re: Oj głupiutki jesteś Jago, głupiutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 11:53
          Gdybyś miał choć odrobinę oleju w głowie, nie pisałbyś takich głupstw.
        • Gość: Nie _pozwolimy !!! UNIA WOLNOŚCI chce wrócić, aby dobić Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 16:00
          • Gość: ws jeszcze raz: kto to jest "my"? IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.04, 16:07
            Jedn duren pisze uzywajac roznych nickow, zeby sprawic wrazenie, ze takich jak
            on jest wielu.
            Oszolomska taktyka: zakrzyczec innych.
    • Gość: eh Re: "Sondaż trzech". Kto zyskał, kto stracił na w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 08:35
      Znowu ta Łódź...
    • Gość: adam Re: "Sondaż trzech". Kto zyskał, kto stracił na w IP: *.bluecom.no 06.07.04, 08:44
      Z wynikiem Samoobrony to jest tak: mieszkam w poddarlowskiej wsi i jako ze to
      teren Leppera to w mojej wsi, poza mna Samoobrone popieraja wszyscy. Na
      szczescie z calej wsi poza mna pewnie nikt nigdy nie byl na zadnych wyborach i
      nie zanosi sie zeby kiedys ktos poszedl.
    • Gość: Paweł Kolejna wymiana w gronie TARGOWICY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 08:56
      Jeśli wierzyć tym sondażom, zbliża się kolejna wymiana w gronie Targowicy. Tak
      jest od "okrągłego stołu". Gdy jedni juz tyle nakradną, ze muszą na chwilę
      ustąpić bo społeczeństwo ma ich dość, do żłobu podchodzi druga zmiana. Po kilku
      latach następuje wymiana. Ludzie szybko zapominają. No i "nasze" media. Ledwo
      odszedł Miller, a już media robią z niego bohatera, fałszując rzeczywistość jak
      się tylko da. Proszę spokojnie prześledzić okres od 1989 r. Przecież UW czy PO
      to mutanty SLD (PZPR). Łączy ich jeden cel - jak najwięcej się nachłapać. Jedni
      i drudzy mają Polskę w d... Piękne słówka (jakie to patriotyczne hasła
      wygłaszano w czasie ostatniej kampanii wyborczej!), a za nimi jedna wielka
      zdrada. Kiedyś wiernie służyli wielkiemu bratu na wszchodzie, dzisiaj wielkiemu
      bratu na zachodzie. Kto pamięta wpis tow. Gierka do konstytucji o wielkiej
      miłości do ZSRR? Czym różni się tamta konstytucja od tej lansowanej przez tow.
      Cimoszewicza, Belkę, Millera czy Kwasniewskiego?
      • jago Rozni sie wszystkim. Konstytucja. Wystarczy umiec 06.07.04, 09:02
        czytac ze zrozumieniem. Nie mozna oceniac przeszlosci z punktu widzenia
        dzisiejszego stanu wiedzy o skutkach. To naiwnosc polaczona z glupota. UW
        zrobila dla suwerennosci Polski, demokracji, gospodarki rynkowej najwiecej. A
        Kwachu nie jest zlym prezydentem. Jaka jest alternatywa?? Zalosni zasciankowi
        cwiercinteligenci o ograniczonych horyzontach, nie bede wymienial nazw.
        • Gość: Trąba Kwachu nie jest zlym prezydentem ????? IP: 62.181.161.* 06.07.04, 10:04
          >>>A Kwachu nie jest zlym prezydentem.

Kupiłeś propagandę GW? Kwachu to szczur i przyczyna ogromnej ilości zła, jakie
          toczy ten kraj. To on, mając spore szanse na prezedenturę, przewodniczył
          sejmowej komisji konstytucyjnej i przeforsował w Konstytucji ad. 1995 taki
          model prezydenta, od którego nic nie zależy, który nie bierze na siebie żadnej
          odpowiedzialności i jest kimś w rodzaju kwiatka do kożucha albo lepiej -
          brytyjskiej królowej. Temu służyć ma dwór powołany przez Kwacha i suto opłacany
          z pieniędzy podatnika : 700 osób (!), podczas gdy Mościcki, który miał ogromne
          kompetencje, ale nie miał komputerów, drukarek i Internetu, zatrudniał 46 osób
          + 12 z kancelarii wojskowej! Do tego pałacyk w Wiśle, wystawne urlopy na Helu,
          kiedy trzeba zamykać pół akwenu, itp. Bezwstydne marnowanie pieniędzy podatnika
          w sytuacji, gdy w kraju szaleje 20% bezrobocie, a ludziom wypłacane są głodowe
          renty. Nie jestem socjalistą, ale karva nóż się w kieszeni otwiera na tą
          prywatę!!

O innych szkodliwych działaniach tego szczura wspomnę jedynie : zawetowanie
          ustawy znoszącej przywileje emerytalne dla mundurowych, w większości PRL-
          owskich kreatur, czy chociażby zawetowanie przełomowej reformy PIT-u autorstwa
          L. Balcerowicza.

Jedyny plus : prozachodnia orientacja polityki zagr. Ale w przypadku
          EuroKonstytucji : zdrada!

Nie zapomnimy mu też, jak bezczelnie spił się w Katyniu, ale jaki trzeźwiutki
          byłw Jedwabnem żeby Żydów (swoich?) przepraszać za rzekome winy Narodu
          Polskiego. Cieszy jedynie, że pod koniec panowania mocno niestety ogłupiony
          Naród Polski ma coraz trzeźwiejsze (nomen omen) spojrzenie na postać
          swojego "wybrańca", który zbiera coraz więcej krytyki.
        • Gość: Paweł Re: Czy ty Jago rozumiesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 11:38
          Czy rozumiesz co znaczy słowo "zaścianek"?, na czym
          polega "ćwierćinteligencja"? Co do uwielbianego przez ciebie Kwacha mam
          odmienne zdanie. Ten człowiek nie nadaje się nawet na sołtysa w najbardziej
          zapadłej wsi, coż dopiero na prezydenta państwa. Swoim postępowaniem codziennie
          to udowadnia. Nie wspominam juz o takich jego wyczynach jak choćby pobyt na
          uroczystościach na cmentarzu pomordowanych przez sowietów Polakach. Tylko to
          jedno dyskwalifikuje go nie tylko jako polityka, ale jako człowieka!
          Czy on kiedyś powiedział prawdę? Zacznij gromadzić sobie jego wypowiedzi i
          poczytaj je po kilku latach. Zobaczysz jak łże.
          • Gość: wyborca Re: Czy ty Jago rozumiesz? IP: *.cmdik.pan.pl 06.07.04, 12:22
            Giertych na Prezydenta. On mówi prawdę całą prawdę
            i tylko prawdę.Buhahahah
      • Gość: marceli Czym różni się tamta konstytucja od tej lansowanej IP: *.w3cache.pl / *.pl 06.07.04, 09:26
        Tym, że chociaży możesz o tym mówić na tym formum a na temat tamtej konstytucji
        mogłeś sobie wtedy pokiwać palcem w bucie.
      • Gość: ws CO DO TARGOWICY IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.04, 13:08
        Drogi Pawelku, poczytaj troche i pomysl.
        Targowiczanie uwazali sie za superpatriotow, superkatolikow.
        Nosili sie z polska i nie cierpieli cudzoziemszczyzny.
        Wyjatek uczynili dla carycy Katarzyny, ktorej zaufali, bo im obiecala bronic
        polskiej "zlotej Wolnosci".
        Drogi Pawelku, jakie wspolczesne polskie partie najbardziej przypominaja
        targowiczan:
        Czy naprawde "zydowska" UW?
        Czy czasami nie swojacy z LPRu i Samoobrony?
        • Gość: Zenon Re: CO DO TARGOWICY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 21:06
          LPR pasuje jak ulal. Z czym sie zreszta jej fuhrer Romcio - kontynuujac dzielo
          dziada i ojca - nie kryje.
      • Gość: wowo A czytałeś już tę konstytucję? Bo mam ją w kompie IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 06.07.04, 16:17
        ledwie od kilku dni i to ciągle po angielsku. To jak wiesz coś, czy tak ci się
        gada.
    • Gość: mniejwiecej IDZCIE DO WYBOROW-GLOSUJCIE NA UW IP: *.chello.pl 06.07.04, 08:58
      podczas ostatnich wyborow wielu moich znajomych, zwolennikow uw nie poszlo do
      wyborow twierdzac ze unia nie ma szans. W dzien wyborow zmobilizowalem az 10
      osob do zachowania obywatelskiego. jesli kazdy zwolennik unji zwzwola po 10
      znajomych to nie tylko wejdziemy do sejmu, wygramy wybory:)))
      • Gość: hip Re: IDZCIE DO WYBOROW-GLOSUJCIE NA UW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 09:46
        organizowanie "piramidek" typu argentyńskiego jest zabronione, uważaj :)
        • Gość: Zdecydowany Re: IDZCIE DO WYBORÓW - NIE GŁOSUJCIE NA UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 15:45
          Jest dużo innych partii, które bardziej zasługują na twój głos
      • Gość: wh Re: IDZCIE DO WYBOROW - GLOSUJCIE NA UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 16:07
        POPIERAM
    • Gość: oral Re: "Sondaż trzech". Kto zyskał, kto stracił na w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 08:59
      bede glosowac na UW, dopoki wystawia swoich kandydatow na listach, chocbym mial
      byc jedynym jej wyborca. mamy najgorszy parlament w III RP, po raz pierwszy
      progu wyborczego nie przekroczyla UW. symptomatyczne.
      • Gość: zbig Re: "Sondaż trzech". Kto zyskał, kto stracił na w IP: *.su.krakow.pl 06.07.04, 10:56
        Nie bedziesz sam, bedzie nas przynajmniej dwoje!!!!!
        • Gość: Andrzej Re: "Sondaż trzech". Kto zyskał, kto stracił na w IP: *.gl.digi.pl 06.07.04, 13:27
          Na UW (moim zdaniem jedyną rozsądna partię) zagłosuje cała moja rodzina czyli 4
          osoby, będzie nas już 6 osób. Wiele moich znajomych również głosowało na UW w
          czasie ostatnich wyborów do Euro Parlamentu. Mam więc nadzieję, że ponownie
          zagłosują na UW.
          Pozdrowienia
          Andrzej
        • jorn 3!!! 06.07.04, 13:39
          Gość portalu: zbig napisał(a):

> Nie bedziesz sam, bedzie nas przynajmniej dwoje!!!!!
          • Gość: ws Duzo wiecej!! IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.04, 13:52
            Od kiedy strach przed "zmarnowaniem glosu" nie gra juz roli UW bedzie rosla w sile.
            I to nie tylko kosztem PO (ktorej zycze dobrze).
        • niki27 Re: "Sondaż trzech". Kto zyskał, kto stracił na w 06.07.04, 15:03
          Gość portalu: zbig napisał(a):

> Nie bedziesz sam, bedzie nas przynajmniej dwoje!!!!!

Troje. Też zaglosuje na UW, chocbym mial przyjść do lokalu wyborczego w
          pomarańczowej, spiczastej czapce i czerwonym nosem klowna. Ot co.
    • Gość: Aleksander Wiatr Re: "Sondaż trzech". Kto zyskał, kto stracił na w IP: *.krzeszowice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 09:00
      Najlepszy czas dla Unii Wolności , ludzie juz maja dość skrajności ,
      populizmu . Unia musi to umieć wykorzystać , zaangażować sie w terenie ,
      stworzyc struktury gminne . Zasa pracuje dla niej .
      • jago Dobry czas dla Polski... 06.07.04, 09:06
        Belka premierem, ktory chce i zrobi cos dla PL. Jest najbardziej profesjonalnym
        prezesem RM od lat. Notowania UW zwyzkuja. Wraca zdrowy rozsadek. Nie dajmy sie
        populistom, demagogom i faszystom.
        • Gość: Skrajny oszołom Re: Dobry czas dla Polski... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 11:31
          Dlaczego nie Unia Wolności? Ponieważ do dzisiaj broni polityki GRUBEJ KRESKI
          która rozmyła pojęcie DOBRA i ZŁA, PRAWDY i KŁAMSTWA, i ZA MICHNIKA. Dla mnie
          wystarczy.
          • Gość: ws Gruba Kreska IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.04, 13:26
            Mazowieckiego to bylo cos zupelnie innego.
            To bylo odciecie sie od peerelowskiej przeszlosci.
            Z odmowa dekomunizacji to nie mialo nic wspolnego.
            UW bynajmniej nie chciala rozmywac pojec ""DOBRA i ZŁA, PRAWDY i KŁAMSTWA".
            Nie chciala natomiast orgii zawistnych porachunkow i identyfikacji "DOBRA i ZŁA,
            PRAWDY i KŁAMSTWA" z konkretnymi obozami politycznymi.
        • Gość: Paweł Re: Dobry czas dla zdrajców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 12:12
          Pamiętaj, ze dobry czas dla zdrajców kiedyś się skończy.
          • Gość: ws Kto jest zdrajca? IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.04, 13:18
            A kto patriota?

Targowiczanie, ktorzy samych siebie uwazali za najwiekszych patriotow okazali
            sie najwiekszymi zdrajcami. A do tego najwiekszymi glupkami.
        • Gość: Belka wraz z Kwach Re: Dobry czas dla Polski... IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.04, 21:04
          Belka wraz z Kwachem zablokowali reforme Balcerowicza.Tak ze prosze nie
          bajduzyc ze jest Belka fachowcem.
    • robertpk Re: dajmy już spokój 06.07.04, 09:09
      Unii Wolności

ci ludzie po prostu nie mają jaj.
      • Gość: Zdzich Re: dajmy już spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 09:16
        Za to reszta ma wyłącznie jaja i ze społeczeństwa też sobie jaja robi. Politycy
        nie powinni myśleć tylko jajami.
        • Gość: hip Re: dajmy już spokój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 09:49
          absolutnie się zgadzam.

za to Unia Wolności jest, podobnie jak Kongres Liberalno-Demokratyczny i Unia
          Polityki Realnej, świętej pamięci.
          Wiem, że niektórzy nie rozumieją słów "świętej pamięci"... :)
      • Gość: Andrzej Re: dajmy już spokój IP: *.gl.digi.pl 06.07.04, 13:42
        A mnie jaja polityków nie interesują. Dla mnie ważne jest żeby mieli dobre
        mózgi i byli rozsądni a taką partią jest UW.
      • Gość: ws Re: dajmy już spokój IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.04, 13:53
        " ci ludzie po prostu nie mają jaj."

Jajcarze juz sie wystarczajaco popisali!
    • Gość: Juliusz z Danii Pobozne zyczenia pogrobowcow UD-ecji... IP: *.228.142.224.ip.tele2adsl.dk 06.07.04, 09:14
      A swoja droga bylby to skandal aby ci, ktorzy wpedzili Polske w ogromne
      tarapaty wrocili do Sejmu!
      Choc z drugiej strony wszystko mozliwe...Duza czesc bywateli RP to ciemnota,
      ktora zrobi to, co "ksiondz powi, panie..."
      • Gość: Zdzich Re: Pobozne zyczenia pogrobowcow UD-ecji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 09:19
        Oczywiście, ksiądz powie, żeby głosować na UW! Zwłaszcza Rydzyk!
        Przepraszam, ale chyba nie za zbytnio się orientujesz w polskiej rzeczywistości
        (oględnie mówiąc).
        • Gość: taka jedna Brawo Unia!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 09:26
          Obawiam się tylko, że wraz ze wzrostem poparcia społecznego przybędzie znów
          Unii trochu oszołomów i karierowiczów. Oby tylko trochę...
      • jago Jakie tarapaty? 06.07.04, 09:35
        Nie bylo madrych na transformacje. Robili co mogli. Dzieki nim nie jestesmy
        Bialorusia albo Ukraina. Pomysl czasem - to nie boli...
      • Gość: klik Re: Pobozne zyczenia pogrobowcow UD-ecji... IP: *.crowley.pl 06.07.04, 09:41
        Gość portalu: Juliusz z Danii napisał(a):

> A swoja droga bylby to skandal aby ci, ktorzy wpedzili Polske w ogromne
        > tarapaty wrocili do Sejmu!
        > Choc z drugiej strony wszystko mozliwe...Duza czesc bywateli RP to ciemnota,
        > ktora zrobi to, co "ksiondz powi, panie..."

Odnosze wrażenie ,że kompletnie nie znasz naszych realiów. W tej sytuacji chyba
        lepiej by było , żebys po prostu zajął się Swoimi sprawami a nie wtrącał do
        naszych. Możemy dokonać dobrego wyboru , możemy wybrać żle a nawet głupio .
        Ale to nasz wybór , tu w wolnej i demokratycznej Polsce . A mieszkańcy Danii,
        Szwecji , Rosji , Ugandy , Antatktydy itd nie powinni sie do tego wtrącać.
        • Gość: Juliusz z Danii I O TO WLASNIE CHODZI... IP: *.228.142.224.ip.tele2adsl.dk 06.07.04, 13:54
          WIECEJ TAKICH DEMOKRATOW, EUROPEJCZYKOW - I ZROBICIE Z POLSKI TO, CO SZLACHTA W
          DAWNYCH CZASACH - BO WAM WOLNO!
          RADZE CI MOWIC ZA SIEBIE A NIE ZA MILIONY OSZOLOMIONYCH, ZAMECZONYCH CODZIENNYM
          ZYCIEM LUDZI - A ICH JEST ZDECYDOWANA W POLSCE WIEKSZOSC...M.IN ZA SPRAWA TYCH
          SKOMPROMITOWANYCH POGROBOWCOW UD-ECJI....
          NA POHYBEL LIBERALOM I KOMUCHOM!
          TRZYMAJ SIE DOBRZE...
          • Gość: klik Czy jest coś w Polsce dobrego? IP: *.crowley.pl 06.07.04, 14:06
            Juliszu z Danii! Nie podobją Ci się w Polsce "czarni,
            czerwoni ,rózowi,liberałowie" . Wygląda na to , że sympatyzujesz z Samoobroną.
            I dlatego proszę Cię właśnie dla dobra tych "zamęczonych codziennym życiem
            ludzi " ( jak slusznie piszesz) -
            - nie wtrącaj się w nasze sprawy.
    • Gość: A.W - Krzeszowice Powrót normalności . IP: *.krzeszowice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 09:25
      Patrząc na wyniki sondażu nie sposób oprzeć sie wrażeniu , że wraca normalność.
      Nie chodzi o to , że przodują PO , SO , LPR , ale ,że na horyzoncie pojawia
      się flaga z biało-czerwonym słonkiem . Myślę , że wyborcy dość już mają
      skrajności jakie pojawiły się w życiu politycznym ( choć zaprzecza temu wynik
      LPR ) . Powoli , ale stale wzrastać będzie znaczenie Unii w życiu politycznym
      naszego kraju . Dużo zależeć będzie od samych władz , czy potrafią ta tendencję
      właściwie wykorzystać . Unii musi być więcej w mediach . Jej głos rozsądku
      powinien docierać do jak najszerszej liczby wyborców , pierwsze kroki zostały
      zrobione . Śmiało dalej naprzód .
      • jago Powrót normalności Tak trzymac... 06.07.04, 09:28
        Stop ciemnogrodowi. Zyciem rzadzi cyklicznosc. Enough is enough. Z powrotem do
        rzeczywistosci.
        • Gość: Paweł Re: I tak to ci nie pomoże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 12:09
          Jago, i tak to ci nic nie pomoże. Choćbyś nie wiem jak mocno trzymał ten
          sztandar żydokomuny (przepraszam UW). A co do ciemnogrodu, to właśnie dzięki
          niemu jeszcze jesteśmy. Co byłoby z nami, gdyby tak mogły być zrealizowane
          wszystkie pomysły jasnogrodu, choćby te z XX wieku? Toż to jasnogród od zarania
          swojego istnienia współpracował z wrogami Polski. To mu pozostało do dziś. I
          nie ma znaczenia jak w danej chwili jasnogród się nazywa. SDKPiL, KPP, PPR,
          PZPR, UB, SB, WRONa, ORMO, ZOMO, MO, SDRP, SLD, SDPL, UD, UW, PO - można
          jeszcze długo wymieniać. Jasnogród to dzisiaj nie rozliczył się z wymordowania
          tysięcy najlepszych synów naszego Narodu, ze zniszczenia polskiej gospodarki,
          z ... - też mozna długo wymieniać.
      • Gość: hip tekst jak z kroniki filmowej z 1956 roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 10:05
    • Gość: hip Re: "Sondaż trzech". Kto zyskał, kto stracił na w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 09:26
      akurat, na pewno nie wejdą. wystarczy że się komuszy elektorat zmobilizuje.
      właśnie że szkoda głosów. ps. a kto to jest Unia Wolności? coś o nich nie
      słychać? jak można w ogóle pisac że wejdą do Parlamentu?
      • Gość: ws stluch termometr IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.04, 14:47
        "ps. a kto to jest Unia Wolności? coś o nich nie
        > słychać? "
        Porozgladaj sie chocby po tym forum a zobaczysz.
        Nie slychac to nich nic byc moze wsrod twoich kumpli ale to jeszcze nie cala Polska.
    • Gość: hip Wyborcza, po co dzielić prawicę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 09:40
      Czy takie artykuły służą promocji UW czy chodzi tylko o podzielenie głosów
      prawicy? Bo już sam nie wiem. Skupcie się na promocji lidera prawicy, oni i tak
      się niestety podzielą po wejściu do Sejmu, jak życie pokazało już nie jeden raz.
      Po cholerę 20 partii w Sejmie? Ale nie...

"Głupota - przerwał Jastrzębiooki, podnosząc do góry swój opatrznościowy palec -
      nie umie tylko budować, często natomiast umie obalać, co powiedziawszy nawiasem,
      pytam się następnie, czego żądasz?" H. Sienkiewicz
      • Gość: mimikra Re: Wyborcza, po co dzielić prawicę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 09:47
        Jeżeli tym "liderem prawicy" miałby być Rokita albo Giertych, to chyba Gazeta raczej nie przejmie się Twoją propozycją:)
        • Gość: hip Re: Wyborcza, po co dzielić prawicę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 09:51
          Wolę Mazowieckiego, żeby miał 51% w Sejmie i się zamknij. Ale to nierealne,
          rozumiesz? Nie, nie rozmiesz.
          • Gość: Są_lepsze_partie. WSKRZESIĆ UNIĘ WOLNOŚCI, TYLKO PO CO ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 10:19
            Uwole z Unii Wolności nie będą już więcej szkodzić Polsce !
            Zagłosują sami na siebie z rodzinami i da im to nieco ponad 1% głosów,
            w najlepszym przypadku.
            • Gość: Andzrej Re: WSKRZESIĆ UNIĘ WOLNOŚCI, TYLKO PO CO ? IP: *.gl.digi.pl 06.07.04, 14:03
              Są_lepsze_partie ale Jakie??? Samoobrona, Rydzykowe LPR lub PO w której zaczął
              rządzić populista Rokita a rozsądni ludzie jak Płażynski z niej uciekli.
              Wymień te lepsze partie? A może masz na myśli SLD?
              • Gość: Prześmiewca. uNIA wOLNOŚCI - ZOMBI POLSKIEJ SCENY POLITYCZNEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 16:05
                MUMIA WOLNOŚCI spoczywa w grobie i dobrze jej tam gdzie jest.
                • Gość: ws juz sie dosyc nastukales IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.04, 16:08
                  idz wytrzezwiec.
                • Gość: Leszek To zombie ozywa! IP: *.ists.pl / *.ists.pl 06.07.04, 18:21
                  Wyniki eurowyborow dowodnie to pokazaly. UW nie miala twardego elektoratu, tak
                  jak LSDUP czy babcie od Rydzyka, a tymczasem dostala niespodziewanie duzo glosow
            • Gość: ws stlucz termometr IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.04, 14:50
            • Gość: Leszek Zaklinanie rzeczywistości ? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 06.07.04, 18:18
          • Gość: ws Re: Wyborcza, po co dzielić prawicę? IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.04, 14:51
            " Wolę Mazowieckiego, żeby miał 51% w Sejmie i się zamknij. Ale to nierealne,"

A wlasciwie to dlaczego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka