Dodaj do ulubionych

W oparach absurdu - wywiad z Różą Thun.

28.10.12, 18:05
A Mazurek ostrzegał, że ludzie będą mieli niezły ubaw czytając ten wywiad. Pytanie zasadnicze, za co Ci eurodeputowani biorą taką kasę ? Obłość, infantylizm, partyjna dyspozycyjność tej posłanki do Parlamentu Europejskiego bije w oczy aż nadto. Tylko w jednym była bardzo zdecydowana - " skoczyłaby w ogień za Adamem Michnikiem". Pomyśleć , że to latorośl Jacka Woźniakowskiego.
Obserwuj wątek
    • dcio Re: W oparach absurdu - wywiad z Różą Thun. 28.10.12, 18:08
      ile kasy bierze za glosowanie na Michnika????
    • mike.recz Ja mam ogromny ubaw z Mazurka. 28.10.12, 18:17
      Ten dureń ma wielkie pretensje do Pani Róży, że ta nie śledzi wypowiedzi Palikota
      i Niesiołowskiego. Gdy ta go poprosiła o te jego zdaniem niestosowne aby się do nich
      odnieść o co ją prosił, to ten powiedział, że nie pokaże.

Niezły kretyn, nie?
      • camille_pissarro Re: Ja mam ogromny ubaw z Mazurka. 28.10.12, 18:38
        Kretynem jesteś Ty , skoro tylko to z tego wywiadu zostało Ci w głowie.
        • mike.recz Re: Ja mam ogromny ubaw z Mazurka. 28.10.12, 18:53
          Ja również minister Kopacz uważam za bohaterkę. I wszystkich, którzy tam polecieli.

Macierewicz w tym czasie żarł spokojnie obiad. Co robił ten kretyn Mazurek?

• gambit_smolenski Re: Ja mam ogromny ubaw z Mazurka. 28.10.12, 20:04
            Ty kazdego uwazasz wedle dniowki; czy to za hiene, czy to za bohaterke... ;-))))))))))))))

forum.gazeta.pl/forum/w,28,139971989,139971989,mike_recz_pracujesz_w_Agorze_przyznaj_sie_.html
          • bard333 nooo... bohaterka na miarę gienierała waltera 28.10.12, 20:43
            ciekawe, czy batiuszka POtajemnie jej jakąś gwiazde lenina przysłał za jej gieroizm...;)
            • mike.recz A jak tam obiadek w Smoleńsku z Antkiem? 28.10.12, 20:54
              Smakował?
              • bard333 nie wiem, nie byłem 28.10.12, 21:00
                ale pewnie wg ciebie, mieli nie jeść i drzeć se włosy z głowy... olaboga...! zjedli obiad, a powinni sobie odgryźć przynajmniej nogi...

ty myslisz choć trochę, czy za te bzdety dostajesz jakieś grosze?
                • mike.recz Tak, myślę. 28.10.12, 21:10
                  forum.gazeta.pl/forum/w,28,124064229,124064229,Bohater_.html
                  • bard333 Re: Tak, myślę. 28.10.12, 21:11
                    weź spróbuj zebrac mysli i napisać coś od siebie, gdyż cytuję: "wątek zostal zamknięty"
                    • mike.recz Spróbuj więc pomyśleć, przeczytać zamknięty 28.10.12, 21:36
                      wątek i skleić go z kontekstem rozmowy. Wierzę, że tyle potrafisz.
                      • bard333 streść, bo nie chce mi się czytac bredni... 28.10.12, 21:45

• mike.recz W szkole pewnie też zawsze jechałeś na brykach 28.10.12, 21:48
                          i ściągałeś.
                          • bard333 nie możesz sądzic innych według siebie... 28.10.12, 21:56
                            nie będę przerzucał się bon motami, tylko jesli chcesz usłyszeć moje zdanie, to zadaj pytanie...
      • bard333 Mazurek dureń...? 28.10.12, 20:39
        hehehehe...;) to kim ty jestes przy nim...?
    • gambit_smolenski Camille, a link...? 28.10.12, 20:06
      Wypadaloby zalinkowac ow wywiad...
      • mike.recz Re: Camille, a link...? 28.10.12, 20:09
        To całkowite przeciwieństwo kamilka :-)))

wsieci.rp.pl/artykul/946402.html?print=tak&p=0
        Bo pani ma zdanie tylko w sprawach, nad którymi głosuje?

Jestem na tyle uczciwa, że nie wypowiadam się na tematy, na których się nie znam.
      • bard333 Re: Camille, a link...? 28.10.12, 20:21
        płatne:

www.rp.pl/artykul/946328-Za-Michnikiem-skocze-w-ogien.html
        i streszczenie:

wsieci.rp.pl/artykul/946402-Roza-Thun--Skocze-za-Michnikiem-w-ogien-.html
      • camille_pissarro Re: Camille, a link...? 28.10.12, 20:26
        No właśnie, tu jest problem. Jeszcze niedawno można było podać link przynajmniej do fragmentu artykułu, teraz już nie widziałem tej możliwości ( serwis jest bowiem płatny , kolega bard333 podał do niego link ). Ja wywiad czytałem w wersji papierowej.
        • bard333 Re: Camille, a link...? 28.10.12, 20:31
          w czwartek będzie juz na stronie Rzepy cały bezpłatnie, jak wszystkie wywiady Mazurka, a swoja drogą, niezły tłuk z tej baby... bez imienia i nazwiska (obcobrzmiące dla lemingów jest jak ambrozja...;) ta infantylna kobiecina, mogłaby co najwyżej zostać dojarką na Podlasiu (nie uwłaczając dojarkom...;)
          • camille_pissarro Re: Camille, a link...? 28.10.12, 20:44
            Mazurek fajnie pojechał , pytając się czy czuje się noblistką ? Ona na to ( mowa o Róży Gräfin von THUN UND HOHENSTEIN tak brzmi w całości jej nazwisko ) :
            "Tak i bardzo się z tego cieszę! Nieczęsto dostaje się Nagrodę Nobla, nieprawda"
            ....
            ....
            Robert Mazurek: "A nie ma pani poczucia, że to jakaś kpina?
            Róża Thun : "Wprost przeciwnie.To poważna i trafiona nagroda"

Swoja droga nieco się dziwię Norwegom, ale może chodziło o przyklepanie jakiś nowych kontraktów na gaz z Norwegii, nieobkładanie większym cłem łososia czy coś w tym stylu ?

-
            "Wszystko jest piękne, wystarczy tylko umieć dobrze spojrzeć" /Camille~Pissarro/
            • bard333 von thun und hohenstein... 28.10.12, 20:58
              tak brzmi nazwisko jej męża...;)

a swoją drogą rozczula mnie wszelkiej maści lewactwo, które na codzień przedstawia się jako "grafin"...

albo bardzo czuły na biedę zwykłego człowieka, inny wielki (nomen omen) lewicowy polityk kalisz, jeżdżący na robotnicze wiece jaguarem, czy kupujący sobie oprawki okularów za minimum 5 tysi...;) lemingi muszą na to tyrać pół roku, ale aż mokro mają z radości, że jedzą taki na przykład kawior, tłustymi ustami swojego wybrańca...;)
              • simera16 Re: von thun und hohenstein... 28.10.12, 21:06
                bard333 napisał:

>
                >, że jedzą taki na przykład kawior,
                >
                Kawior, to przereklamowana rzecz...trufle też.
                • bard333 Re: von thun und hohenstein... 28.10.12, 21:14
                  też wolę golonkę, ale juz na przykład na spędach takiej krytyki politycznej, ikra i szampańskoje to bardzo popularne zagryzki...;) jak na proletariuszy łączących (itd...) przystało...
              • camille_pissarro Re: von thun und hohenstein... 28.10.12, 21:14
                Zgadza się , do tego ta kawiorowa lewica. Ślub córki Kwaśniewskiego, na którym pokazała się większość beneficjentów III RP, w tym Andrzej Wapiński "ghost investor" od LFO w Mielcu.
                Jak to jest , ze "lewusy" dostają od miasta lokal na działanie takiej "Krytyki politycznej", a inni takiego zaszczytu nie dostępują ?
                • bard333 Re: von thun und hohenstein... 28.10.12, 21:22
                  cierpliwość proletariatu też ma swoja granicę, mistrz Orwell taki "Rok 1984" napisał ponad pół wieku temu, czytalem to po raz pierwszy jakieś 25 lat temu i nie mogłem wyjść ze zdumienia zamodyzmu i zmanipulowania społeczeństwa, dla mnie było to scifi...

Teraz, na codzień widze jak Goldsteina zastepuje Kaczor, a "Godzina nienawiści" zmienia sie w lata nienawiści i myśle sobie, że wielkim wizjonerem był Mistrz Orwell...
                  • camille_pissarro Re: von thun und hohenstein... 28.10.12, 21:25
                    JA 1984 czytałem precyzyjnie w 1984 ( kumpel mi podrzucił ) i nie moglem się nadziwić jak ten człowiek precyzyjnie przewidział co się będzie działo na świecie ( a także nad Wisłą ) w tym właśnie roku.
                    • simera16 Re: von thun und hohenstein... 29.10.12, 09:30
                      camille_pissarro napisał:

> JA 1984 czytałem precyzyjnie w 1984 ( kumpel mi podrzucił ) i nie moglem się na
                      > dziwić jak ten człowiek precyzyjnie przewidział co się będzie działo na świecie
                      > ( a także nad Wisłą ) w tym właśnie roku.
                      >
                      Było go o wyniki lotto poprosić...
    • chateau Re: W oparach absurdu - wywiad z Różą Thun. 28.10.12, 22:29
      Mazurek to alkoholik i pedofil.
      Że niby jakiś dowód albo cytat? Nic z tego, ja w kloace grzebał nie będę.
      • bard333 rozejrzyj sie wokół siebie... nigdzie więcej 28.10.12, 22:35
        już grzebać nie musisz...
        • chateau Re: rozejrzyj sie wokół siebie... nigdzie więcej 28.10.12, 22:37
          No właśnie zajrzałem do Mazurka i rezultatów jego salonowych prostackich socjotechnik. Buraka wyczuwam na kilometr, lata praktyki. Stąd powyższy komentarz.
          • bard333 jaki komentarz? 28.10.12, 22:40

• chateau Re: jaki komentarz? 28.10.12, 23:03
              Komentarz do tego:
              wsieci.rp.pl/artykul/946402.html?print=tak&p=0

Też nie masz ochoty rozmawiać o Mazurku? Coś podobnego.
              • bard333 ale o czym chcesz rozmawiać...? 28.10.12, 23:09
                Mazurkowi do pięt nie siegasz, a z kundlem obsikującym mu nogawki nie mam zamiaru konwersować...

nie pozdrawiam
                • chateau Re: ale o czym chcesz rozmawiać...? 28.10.12, 23:21
                  Ja?
                  To ty masz jakiś problem, skoro czujesz potrzebę gadania o niczym, czyli o tekście Mazurka.
                  To Mazurek zagrał poniżej pasa, nie pierwszy raz zresztą. Proste ćwiczenie formalne w postaci mojego komentarza do ciebie nie dotarło, ale nic straconego. Może kiedyś załapiesz.

Pozdrawiam.
              • volupte Re: jaki komentarz? 28.10.12, 23:21
                Przeciez to zwykly cham!
      • camille_pissarro Re: W oparach absurdu - wywiad z Różą Thun. 29.10.12, 06:51
        No tak, tego się można było spodziewać po fanie PO. Ad rem skoro R.Mazurek to alkoholik i pedofil, to dziwne, że tyle osób zechciało mu udzielić wywiadu ? :-)) Mierność, infantylizm to są cechy sympatyków PO, widać to chociażby na przykładzie Twojego postu :-)
    • volupte Re: W oparach absurdu - wywiad z Różą Thun. 28.10.12, 22:45
      A jakies wsparcie , to nie łaska?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka