05.12.12, 12:51
1. Państwowa służba do tępienia korupcji ludzi władzy?

2. Policyjna hołota wyposażona w setki milionów do tępienia ludzi niewygodnych władzy?

Za którym punktem docelowym się opowiadacie?
Obserwuj wątek
    • masqara Re: CBA 05.12.12, 12:52
      ja tam lubię CBA bym ich zaprosił na herbatkę :)
      • haen2010 Re: CBA 05.12.12, 12:55
        Jeżeli chodzi o balangi, to sam bym się zapisał. Na krzywy ryj.
        • masqara Re: CBA 05.12.12, 12:57
          wolę spokojne spotkania a CBA jest bardzo przyjemne, raz miałem do czynienia z takim jednym więc dlatego piszę że chętnie bym zaprosił
    • wanda43 Re: CBA 05.12.12, 13:16
      Masz jakies wątpliwosci, ze pkt. 2 ?
      Policja polityczna do wrabiania ludzi. Zresztą robią to wszystkie sluzby wespol z prokuraturą.
      • haen2010 Re: CBA 05.12.12, 13:27
        No, Kaczor-Donald mają pierwszy punkt widzenia, a ich zwolenników ze 60% spoleczeństwa.
    • bozon.higsa Re: CBA 05.12.12, 14:04
      haen2010 napisał:

> 1. Państwowa służba do tępienia korupcji ludzi władzy?
      >
      > 2. Policyjna hołota wyposażona w setki milionów do tępienia ludzi niewygodnych
      > władzy?
      >
      > Za którym punktem docelowym się opowiadacie?

Za,którym punktem Ty się wypowiadasz?
      • haen2010 Re: CBA 05.12.12, 14:51
        Ja tak mniej więcej jeden do dziesięciu. Kogoś tam przymknęli, jak już nie dało się przewałów i zrabowanych milionów ukryć. Jak z komisją majątkową.

Ale 90% ich budżetu i roboty to usługi dla władzy. Przeważnie prywatna dintojra.
        • zoil44elwer Re: CBA 05.12.12, 15:54
          CBA-Prokuratura-Sąd/ Bez współdziałania tych polskich świętych krów,premiery,ministry,kacyki i naczalniki mogą sobie podłubać w nosie.Tzw służby są w tej Trójcy najsłabsze i najmniej odpowiedzialne
    • remez2 Re: CBA 05.12.12, 15:05
      Policja polityczna. A dlaczego PO jej nie zlikwidowała?
      • bozon.higsa Re: CBA 05.12.12, 15:41
        remez2 napisał:

> Policja polityczna. A dlaczego PO jej nie zlikwidowała?

Właśnie dlatego pytałem haena o jego ocenę CBA.
        Pamiętam kiedy haen piał z zachwytu kiedy PO razem z PiSem,PSL,LPR przy sprzeciwie jedynie SLD przegłosowali kontrowersyjny projekt o powołaniu CBA.

W ten sposób haen dowiodłeś,prawdziwości powiedzenia, że punkt siedzenia,określa punkt widzenia.
        Dzisiaj jesteś przeciw, bo przeciw pewnie jest Januszek,który wtedy też podniósł do góry łapkę by zagłosować tak jak PiS,projektodawca pomysłu.

• haen2010 Re: CBA 05.12.12, 15:51
        Bo ja wiem czy polityczna? Raczej fagasy świadczący usługi tym, którzy aktualnie rządzą. Od tego zależy ich kasa. Niekoniecznie do kompromitowania czy kasowania politycznych oponentów. Twierdzę tak, bo np nie widzę, by tuskowa CBA zabrała się za lewiznę pisowską czy rydzykową.

Natomiast bardzo chętnie dobrali się do skóry Palikotowi, który był wtedy prominentem u platfusów. Tu nie ma reguły - na kogo wypadnie, na tego bęc.
        • wanda43 Re: CBA 05.12.12, 16:11

> Bo ja wiem czy polityczna? Raczej fagasy świadczący usługi tym, którzy aktualni
          > e rządzą. Od tego zależy ich kasa. Niekoniecznie do kompromitowania czy kasowan
          > ia politycznych oponentów. Twierdzę tak, bo np nie widzę, by tuskowa CBA zabrał
          > a się za lewiznę pisowską czy rydzykową.

Za PiS niszczyli ludzi PO i SLD. Po wyborach PO nie zrobila z tym totalnie NIC! Czy teraz za PO-wskiego Wojtunika robia to samo? Nie wiem! Jedno jest pewne - typow pokroju tego wiejskiego gogusia jest tam z pewnoscia wielu.
          A swoja drogą ostatnie wypowiedzi gogusia wzgledem Wojtunika brzmia jak szantaż.
      • zoil44elwer Re: CBA 05.12.12, 16:08
        remez2 napisał:

> Policja polityczna. A dlaczego PO jej nie zlikwidowała?
        Gdyby CBA nie "ruszyło" Grzecha,Rycha,Zbycha,Mira to.........mogło by dalej działać.To słynne zdjęcie ajenta Tomka w stroju topless przy walizce z pieniędzmi zrobiono 29 LIPCA 2009!! W przeddzień prowokacji przeciwko Kwaśniewskim w Kazimierzu.Akcja przeciwko byłemu prezydentowi musiała być za wiedzą i zgodą premiera D Tuska.
    • wiosnaludzikow Re: CBA , popieram 05.12.12, 15:34
      Potrzebna służba. Za mało skuteczna.
    • wiosnaludzikow Najwyższa korupcja była za SLD 05.12.12, 15:42
      Wystarczy przeczytać. Spadek korupcji zaczął następować po powołaniu CBA.
      www.tvn24.pl/polska-w-korupcyjnym-rankingu-na-41-miejscu-najwyzsza-nota-w-historii,292735,s.html
      • remez2 Franz Maurer powiedział 05.12.12, 18:59
        do Ola Żwirskiego - ....
        • bozon.higsa Re: Franz Maurer powiedział 05.12.12, 19:30
          remez2 napisał:

> do Ola Żwirskiego - ....

Ja dosyć lubię wiosnęludzików,ale w tym przypadku po prostu pie.........
          • wiosnaludzikow Re: Franz Maurer powiedział 05.12.12, 19:53
            bozon.higsa napisał(a):

> remez2 napisał:
            > > do Ola Żwirskiego - ....
            > Ja dosyć lubię wiosnęludzików,ale w tym przypadku po prostu pie.........
            Bozon. Dałem Ci link. To po prostu statystyka międzynarodowej organizacji. Po powstaniu CBA i zamordystycznej akcji CBA awansowaliśmy w sobrą stronę w statystyce korupcyjnej.
    • l_zaraza_l Re: CBA 05.12.12, 17:20
      To jakoś dziwnie wygląda. Najpierw ta żałosna konferencja w Krakowie (dot. zatrzymania Brunona K.), na której prokurator żebrał o uznanie dla ABW a teraz ta sprawa z durnowatym agentem Tomkiem, gdy publikuje się zdjęcia sprzed dwóch czy trzech lat. Zupełnie jakby ktoś chciał namieszać w naszych służbach. W sumie teraz bardzo trudno będzie potraktować poważnie jakieś zarzuty, które pojawiłyby się w wyniku prac takich służb (zakładając, że jest tam w ogóle ktoś normalny i jakieś działania są prowadzone).
      • lech1966 Re: CBA 05.12.12, 23:04
        Zbyt wiele było zwykłych przekretów i przewałów w naszych słuzbach, i jak to zwykle w Polsce nie ma winnych,,,poza tym słuzby słuzą obecnym włodarzom Polski wiec jak tu wierzyc w to ze sa bezstronni????? Ja nie wierze, zyje za długo zeby wierzyc w ideały jakichs słuzb- i w terroryzm Brunona,,,Zawsze kopie sie lezącego,,,nawet w słuzbach,,z prostego powodu- bo to wygodne i przynosi korzysci...Pomyslcie,,,,,czy słuzby podległe cywilnej kontroli mogłyby sobie pozwolic na takie cos???? Chyba nie,,,poza tym, jak Wojtunik jest skompromitowany to powinien sie podac do dymisji i wytoczyc proces o zniesławienie pieknemu Tomaszowi, Ale pewnie łopata kasy z komórki CBA załatwi sprawe...Inna sprawa ze prawie kazdy sąd przyklepie wyrok o jaki poprosi prokurator,,,bez wzgledu na brak dowodów w sprawie..To nasz Poski dołek,,,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka