Dodaj do ulubionych

wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sobie

14.12.12, 21:23
i tak się cieszę gdy wypisuję to słowa ponieważ wiedzie mi się coraz lepiej (portfel już puchnie ze szczęścia i sam się upomina bym zaczął wreszcie zarządzać sporą nadwyżką finansową) a to wszystko dzięki przemyślanej i odpowiedzialnej polityce gospodarczej naszego wybitnego premiera. Same sukcesy gospodarcze a także (jak się dzisiaj dowiedziałem) szybkie wejście do strefy euro spowoduje rozkwit przedsiębiorczości i dodatkowo przyspieszy koniunkturę wewnętrzną i nakład na inwestycje w kraju. Dobre jest także to, że premier nasz jedyny i niezastąpiony otacza się rzeszą specjalistów cenionych na arenie międzynarodowej jak np. Pan minister finansów Rostowski, który wie co dobre więc nie trzeba pytać obywateli czy chcą mieć wspólną walutę na drodze referendum. Skoro on tak twierdzi to tak na pewno jest i przecież pogłębi naszą integrację z lepiej rozwiniętymi krajami które choć teraz w nie najlepszej kondycji się znajdują, Polsce uda się uniknąć przykrych zawirowań. Przecież to oczywiste!

Obecna koalicja rządząca świetnie przyjmuje inne innowacyjne pomysły płynące do nas z Brukseli jak np. pakt fiskalny, unia bankowa stawiając Polskę na piedestale w rankingu eurooptymistów w UE. Na szczęście służy to nie tylko nam, przeciętnym obywatelom lecz przede wszystkim polskim firemkom zbudowanym w pocie czoła dzięki zaradności lokalnych mieszkańców. Cud nad wisłą trwa i będzie trwał dopóki obecni eksperci panują i czuwają nad interesami obywateli. Tempo w jakim się rozwijamy dzięki gwałtownie wprowadzanym zmianom (no trzeba się niestety przyzwyczaić do szybkości działania mocodawców) sprawią że już wkrótce możemy konkurować z top 10 najlepiej rozwiniętymi krajami.

Kraina mlekiem i miodem płynąca, że aż momentami wyrzutów sumienia dostaję jak sobie pomyślę, że przecież nie wszędzie na świecie panuje taki wszechobecny dobrobyt jak w naszym kraju pod panowaniem ultraekipy (ew. można stosować zwrot hajpo-rząd / jak kto woli). Transparentność, uczciwość i rzetelność wyprowadziły Polskę na podium.

Dziękuję Platformie, dziękuję PSL
dziękuję

he he tak się chłopaki rozpędziliście, że już nic w PL naprawiać nie trzeba :)
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: dobry filet tylko... 14.12.12, 21:29
      ...pieczony...zreszta kartofle tez ,chociaz osobiscie wole tluczone
    • dobry.filet Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 15:12
      gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/412281,czarne-prognozy-wzrostu-pkb-bedzie-duzo-gorzej-niz-przewidywal-rzad.html
      każdy szanujący się leming jednak wie, że nie warto słuchać "ploteczek" a już na pewno nie ma sensu wywoływać "wilka z lasu" :)
    • zapijaczony_ryj Re: wyspa zielenieje i zielenieje,-=a Jaro sinieje 15.12.12, 15:57
      ze złości, ze tak dobrze nam idzie. Pewnie na wiosnę będzie się modlił o deszcz
      • wiosnaludzikow Re: wyspa zielenieje i zielenieje,-=a Jaro siniej 15.12.12, 16:05
        Nam dobrze idzie ? Zmień dealera bo ten obecny daje Ci zbyt silną trawkę.
      • dobry.filet Re: wyspa zielenieje i zielenieje,-=a Jaro siniej 15.12.12, 16:45
        na dzień dzisiejszy wygląda na to że to gabinet DT modli się w duchu by dobrnąć do końca kadencji i móc wreszcie odpocząć na stanowiskach unijnych.

O ile nie zostaną postawieni przed trybunałem stanu bo to jest bardzo prawdopodobny scenariusz. co bardziej rozgarnieta osoba spyta za co?
        i słusznie, odpowiedź poniżej:

www.wprost.pl/blogi/jakub_czerminski/?B=2114
        wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Staniszkis-za-to-Tusk-powinien-stanac-przed-Trybunalem-Stanu,wid,14329568,wiadomosc.html?ticaid=1fb51
        • zapijaczony_ryj Re: wyspa zielenieje i zielenieje,-=a Jaro siniej 15.12.12, 16:58
          dobry.filet napisał:

> na dzień dzisiejszy wygląda na to że to gabinet DT modli się w duchu by dobrnąć
          > do końca kadencji i móc wreszcie odpocząć na stanowiskach unijnych.
          Widzę, ze trzecia kadencja PO cie zaboli
          • dobry.filet Re: wyspa zielenieje i zielenieje,-=a Jaro siniej 15.12.12, 17:03
            > Widzę, ze trzecia kadencja PO cie zaboli

przy trzeciej kadencji emigruję na długo, bo szkoda bym marnował czas w kraju ogarniętym wszechobecną nomenklaturą mafijną
            • zapijaczony_ryj Re: wyspa zielenieje i zielenieje,-=a Jaro siniej 15.12.12, 19:14
              dobry.filet napisał:

> > Widzę, ze trzecia kadencja PO cie zaboli
              >
              > przy trzeciej kadencji emigruję na długo, bo szkoda bym marnował czas w kraju o
              > garniętym wszechobecną nomenklaturą mafijną

To juz pakuj manatki!
              • dobry.filet Re: wyspa zielenieje i zielenieje,-=a Jaro siniej 15.12.12, 19:26
                > To juz pakuj manatki!

już spakowałem elito intelektualna, wyrazista, stająca ramię w ramię z Wodzem Kochanym i Niezastąpionym
        • bmw1-953 Re: wyspa zielenieje i zielenieje,-=a Jaro siniej 15.12.12, 16:58
          Jestem bardzo ciekawa, co będą pisać lemingi na tym forum za rok, dwa. Myślę, że cud gospodarczy raczej się nie wydarzy i może w końcu wtedy dotrze do tych bezmózgów, że zielona wyspa nie jest zielona. Zwłaszcza jeśli lemingi w końcu dostaną solidnie po kościach i okaże się, że nie ma skąd brać na spłaty kredytów na to dotychczasowe "bogactwo". Czy w końcu dotrze do pustych mózgów jak rządził ich idol, i do czego doprowadził kraj? Chyba tylko dostanie obuchem po łbie , gdy dotknie to ich bezpośrednio, jest w stanie otworzyć im oczy i to niekoniecznie, bo na elementarną troskę o kraj z ich strony nie ma co liczyć.
          • dobry.filet Re: wyspa zielenieje i zielenieje,-=a Jaro siniej 15.12.12, 17:04
            otóż to, warto podsumować, że "zielono" niestety nigdy nie było
            • zapijaczony_ryj Re: wyspa zielenieje i zielenieje,-=a Jaro siniej 15.12.12, 19:18
              dobry.filet napisał:

> otóż to, warto podsumować, że "zielono" niestety nigdy nie było

A PST ma ryj fioletowy z nienawiści i łupiez na marynarce!
              Za trzy lata debil ogłowi nast epne moralne zwycięstwo po kolejnych przegranych wyborach
              • bmw1-953 Re: wyspa zielenieje i zielenieje,-=a Jaro siniej 15.12.12, 19:26
                A Ty bidaku masz tez fioletowy ryj , ale z permanentnego zapicia i przymulenia.

zapijaczony_ryj napisał:
                > A PST ma ryj fioletowy z nienawiści i łupiez na marynarce!
                > Za trzy lata debil ogłowi nast epne moralne zwycięstwo po kolejnych przegrany
                > ch wyborach
          • zapijaczony_ryj Licz na troske o rozporek prezesa co by był zapiet 15.12.12, 19:16
            bmw1-953 napisała:

> Jestem bardzo ciekawa, co będą pisać lemingi na tym forum za rok, dwa. Myślę, ż
            > e cud gospodarczy raczej się nie wydarzy i może w końcu wtedy dotrze do tych be
            > zmózgów, że zielona wyspa nie jest zielona. Zwłaszcza jeśli lemingi w końcu dos
            > taną solidnie po kościach i okaże się, że nie ma skąd brać na spłaty kredytów n
            > a to dotychczasowe "bogactwo". Czy w końcu dotrze do pustych mózgów jak rządził
            > ich idol, i do czego doprowadził kraj? Chyba tylko dostanie obuchem po łbie ,
            > gdy dotknie to ich bezpośrednio, jest w stanie otworzyć im oczy i to niekoniecz
            > nie, bo na elementarną troskę o kraj z ich strony nie ma co liczyć.

y
            • dobry.filet dziękujemy ci elito intelektualna 15.12.12, 19:24
              za twoje wyrazy poparcia wobec Niezastąpionego Wodza Kochanego
              twój potencjał daje się odczuć w każdym elemencie mojego życia

niech żyje Kochany Wódz, niech żyje Platforma Obywatelska, niech żyje i rośnie w siłę!
      • dobry.filet śmiać się czy płakać? 15.12.12, 16:57
        www.hotmoney.pl/KRAJ-Tuskowi-grozi-10-lat-wiezienia-a26995/0
        • lord.lord Re: Popieram! 15.12.12, 17:18
          Poprzez działalność Platformy Obywatelskiej dziś już nie musimy obawiać się tych strasznych kaczystowskich fanatyków.To dzięki Platformie Obywatelskiej zakłady nie służą już jako przedłużenie taśmy produkcyjnej zagranicznych koncernów – w polskich pracownikach Zachód odkrył dobrych i wysoko wykwalifikowanych fachowców.Tylko dzięki Panu Premierowi Donaldowi Tuskowi jesteśmy siłą napędową narodu i siłą międzynarodowej konkurencyjności.Tylko Platforma Obywatelska może posłużyć nam jako „głos doradczy” i tylko ona pozwala zachować polityczną i społeczną odpowiedzialność.Gdyby nie bezpośrednie zaangażowanie się Pana Premiera Donalda Tuska, to jestem przekonany, że do dnia dzisiejszego nie mielibyśmy demokracji,a co za tym idzie postępu cywilizacyjnego.Za mowę nienawiści na antenie TVN24 odpowiada PiS i Kaczyński. Kaczyński w ważnych dla Polski sprawach milczy a samo nienawistne milczenie również jest mową nienawiści, prawda? Wszyscy obiektywni i rzetelni dziennikarze ubolewają nad tym, że przyjazne propisowskie media są największym zagrożeniem dla demokracji w Polsce. No i są!!Pan Premier Donald Tusk wyciąga rękę do tych, którzy "myślą inaczej". Który przywódca demokratycznego państwa ma tak duży wkład w dobrobyt swoich wyborców,uwzględniając tak niewdzięczne wszelkie media,a co najgorsze opozycję, która przeszkadza w budowaniu praworządnego i demokratycznego kraju.
          • dobry.filet Nie popieram 15.12.12, 17:25
            mnie to tak średnio śmieszy a w zasadzie smuci, no bo jeśli syn premiera wybranego w demokratycznych wyborach popieranego przez 33% ludu pójdzie siedzieć to diagnoza jest prosta:

kraj znajduje się w stanie permanentnego rozkładu :(

"Demontaż państwa już się zakończył, teraz będą znikać ludzie” Janusz Kurtyka
            • lord.lord Re: Popieram! 15.12.12, 18:01
              Teza wyjściowa jest taka, że po dwóch latach rządów Kaczyńskiego trzy słowa, które opisują Rzeczpospolitą w konstytucji, czyli "demokratyczne państwo prawa" były w wydawało by się nieuniknionym kryzysie.Po upragnionych wyborach 2007 roku ludzie bez jakichkolwiek szans na poprawienie bytu odczuli nieprawdopodobną ulgę.Oto wygrała nasza partia,partia miłości i prawdziwych obrońców ludzi najuboższych. Polityka Pana Premiera Donalda Tuska jest przepełniona troską o godne,uczciwe,a przede wszystkim na jak najwyższym poziomie stabilne życie Polaków. Głębia jego polityki i jej wiarygodność potwierdzona ofiarą całego swojego życia, jest dla mnie niedościgłą doskonałością i wysublimowanym modelem. Wzorem, który staram się naśladować w moim codziennym skromnym życiu.Minione pięć lat Platformy Obywatelskiej to nie tylko czas rozwoju gospodarczego,społecznego ale i rozkwitu kultury,szkolnictwa oraz wrażliwej na każdą krzywdę ludzką służby zdrowia na całym obszarze Polski.Polacy należą do najbardziej optymistycznie nastawionych obywateli Europy. Jeszcze nigdy nie powodziło im się tak dobrze jak teraz.Dlatego popieram Platformę Obywatelską, Premiera Donalda Tuska, Prezydenta Bronisława Komorowskiego.
              • dobry.filet :D :D :D 15.12.12, 18:05
                jw
                • lord.lord Re: Popieram! 15.12.12, 18:15
                  Prawo i Sprawiedliwość podczas swych jakże krótkich rządów ( i dobrze!) wyrządziło wiele szkód w Polsce. Systemowo zinstytucjonalizowała "neutralizowanie" Platformy Obywatelskiej oraz środowisk niezależnych przez aparat państwowy i zaprzyjaznione media.Uczyniła z tego "rację stanu" - kto nie popiera PIS, ten jest wrogiem publicznym zwalczanym z całą surowością przez wykluczanie. Była partią całego tak zwanego establishmentu czerpiącego korzyści z tego układu, a mainstreamowe telewizje, stacje radiowe, gazety czy portale internetowe uprawiały propagandę według wytycznych osławionych "przekazów dnia" opracowanych przez pisowskich pijarowców.Czy to są w ogóle ludzie, czy intelektualni ,komunistyczni siepacze?Ale to już było i nie ma teraz przyzwolenia społecznego na dalszy ciąg niedemokratycznych rządów PIS.Teraz gdy rządzi Platforma Obywatelska Polska wciąż ma prawo być dumna ze swego przemysłu a w kilku lukratywnych sektorach polskie firmy są globalnymi potentatami.
                  • dobry.filet Re: Popieram! 15.12.12, 18:25
                    Demokracja w nadwiślańskim raju również kwitnie niczym śliczne różyczki w kwietniu co widać w wolności prasy wszelakiej, głoszącej chociażby najbardziej absurdalne poglądy. Niewątpliwie tolerancja w Polsce osiągnęła swoje apogeum i stała się wzorem dla wszystkich krajów w Europie stanowiąc wzór wartości i cnót wszelakich dla budowania harmonii społecznej opartej na uczciwej demokracji. Opozycja, ktora jest nieodłącznym elementem może swobodnie się wypowiadać i kooperować z rządem wspierając go i licząc na szacunek.

img.interia.pl/wiadomosci/nimg/u/c/List_Europejskiej_List_5968316.pdf
                    • lord.lord Re: Popieram! 15.12.12, 18:33
                      Kiedy dziś sięgnąłem po Gazetę Wyborczą, kiedy dotknąłem nieskazitelnej bieli papieru i odetchnąłem zapachem świeżego druku, poczułem się jednym z wybrańców, członkiem elity.Wszystkie opisane dokonania Platformy Obywatelskiej służące obywatelom Polski, muszą budzić podziw i szacunek opozycji.Tylko dyletant polityczny jakim jest Kaczyński nie rozumie szczerych intencji Pana Premiera Donalda Tuska.
                      Fakt, ze mogłem stać się częścią tego sacrum, tego publicznego orgazmu, którym jest dla mnie czytelnictwo Gazety Wyborczej przedefiniował moja tożsamość.Dlatego chwalę Pana Premiera Donalda Tuska. Dobra robota, panie premierze!
                      • dobry.filet Re: Popieram! 15.12.12, 19:02
                        Czytając "Newsweeka" nagle mnie olśniło - to coś jak cudowne przebudzenie wewnętrzne. Nie czułem tego wcześniej. Radość i samospełnienie. Nie można lekceważyć (w żadnym wypadku!) korzystnego wpływu wyborowej prasy na moje samopoczucie i świadomość jak dobrze jest teraz a jak źle było w 2005-2007 bo przecież było źle i aż marszczy mi twarz z gniewu gdy tylko sobie o tym przypomnę! Gdy mam ochotę poczytać coś kompletnie innego (w ramach pluralizmu) wybieram "Politykę" - prawda w oczy kole i okazuje się, że PiS chce faszyzować kraj. Coś podobnego, myślę sobie dobrze że Wódz nasz tolerancyjnym jest i pozostał ciągnąc nas na siłę do wartości europejskich. Doskonałych i niezastąpionych, nowoczesnych i praktyczniejszych. Wszystko idzie do przodu a razem z nim nasz duch :) i nasz Kochany Wódz :) Zalety i cechy Wodza Kochanego "Polityka" dostrzega i wymienia: uczciwość, zaradność, siła, obiektywizm, geniusz a przede wszystkim ludzkość, ludzkość jest kluczowa będąc wyrazem wyrozumiałości i wrażliwości na krzywdę obywateli. Troska przemawia przez usta Wodza Kochanego w kierunku narodu polskiego dając mu poczucie bezpieczeństwa i podnosząc jego samoocenę. Z wyborowej i jedynie słusznej prasy dowiedziałem się, że kiedy Wódz Kochany przemawia to słucha cała Europa a słowa jego docierają nawet za Ocean Spokojny, kiedy Wódz Kochany jest zły na Wschód, Wschód drży w obawie i lęku nie mogąc wydusić z siebie nawet słowa. Silny jest ten nasz Wódz Kochany i wykorzystuje tą siłę by wychowywać polski zaścianek eliminując zagrożenie w zarodku - poprzez likwidację "ust brunatnej rewolucji" w postaci najbardziej poczytnego tygodnika opinii. Dobrze że tak się stało, dobrze, że Wódz Kochany roztacza nad nami parasol opieki.

i teraz jest fajniusio :)
                        po prostu fajniusio :)
                        by żyło się fajniusio :)
                        • bmw1-953 Re: Popieram! 15.12.12, 19:14
                          Dobre panisko z tego Tuska....oj dobre i łaskawe........Żyć nam w Polsce pozwala. Faszystów na Sybir nie zsyła. Za nogi go ułapić i po rękach całować. Lemingi do dzieła !!!

dobry.filet napisał:
                          wybieram "Politykę" - p
                          > Prawda w oczy kole i okazuje się, że PiS chce faszyzować kraj. Coś podobnego, my
                          > ślę sobie dobrze że Wódz nasz tolerancyjnym jest i pozostał ciągnąc nas na siłę
                          > do wartości europejskich. Doskonałych i niezastąpionych, nowoczesnych i prakty
                          > czniejszych. Wszystko idzie do przodu a razem z nim nasz duch :) i nasz Kochany
                          > Wódz :) Zalety i cechy Wodza Kochanego "Polityka" dostrzega i wymienia: uczciw
                          > ość, zaradność, siła, obiektywizm, geniusz a przede wszystkim ludzkość, ludzkoś
                          > ć jest kluczowa będąc wyrazem wyrozumiałości i wrażliwości na krzywdę obywateli
                          > . Troska przemawia przez usta Wodza Kochanego w kierunku narodu polskiego dając
                          > mu poczucie bezpieczeństwa i podnosząc jego samoocenę. Z wyborowej i jedynie s
                          > łusznej prasy dowiedziałem się, że kiedy Wódz Kochany przemawia to słucha cała
                          > Europa a słowa jego docierają nawet za Ocean Spokojny, kiedy Wódz Kochany jest
                          > zły na Wschód, Wschód drży w obawie i lęku nie mogąc wydusić z siebie nawet sło
                          > wa. Silny jest ten nasz Wódz Kochany i wykorzystuje tą siłę by wychowywać polsk
                          > i zaścianek eliminując zagrożenie w zarodku - poprzez likwidację "ust brunatnej
                          > rewolucji" w postaci najbardziej poczytnego tygodnika opinii. Dobrze że tak si
                          > ę stało, dobrze, że Wódz Kochany roztacza nad nami parasol opieki.
                  • chorepanstwo Re:Chore państwo!!! 15.12.12, 22:27
                    A w jakiej to firmie o globalnym potentacie pracujesz - i może jeszcze do 67.....????
                    • dobry.filet to z ironią pisane ;) 15.12.12, 22:47
                      poczytaj sobie też inne posty ;)
                      • chorepanstwo Re: to z ironią pisane ;) 16.12.12, 01:15
                        Mój komentarz nie "pije" do Ciebie - a jest odpowiedzią lord.lord i nie rozumiem jego pozycjonowania - czy w ten sposób można także konfliktować ludzi...???
          • fury11 Re: Popieram! 15.12.12, 17:32
            Czekam na rzetelny opis Polski po roku rządów Prezesa. Stosunki z Rosją, Niemcami i Unią, repolonizacja mediów, pełna pisowska demokracja w telewizji, nacjonalizacja banków, specpodatki dla bogatych, jedynie słuszne filmy patriotyczno-narodowe itd. Jak on to konkretnie widzi? Bo konkretów w tym gadaniu tyle, co choćby jednorazowej obecności Macierewicza i Bieniendy na lotnisku w Smoleńsku.
            Może jestem sobie lemingiem, ale wolę to niż klepać frazesy Prezessimusa
            • dobry.filet Re: Popieram! 15.12.12, 18:32
              obecnie mamy nierzetelny opis 5letniej kadencji PO-PSL a skala nadużyć już nie mieści się w granicach normy więc jakieś "wizje" rządów PiSu mnie nie interesują

to pewnie i tak czubek góry lodowej całej patologii co na papierze nie może się znaleźć bo pisma krytycznie nastawione do tej ferajny się likwiduje
    • sclavus Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 19:28
      Czy ty przypadkiem, nie zieleniejesz ze złości??
      ... albo i z rozpaczy????
      • dobry.filet Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 19:32
        ależ skąd!

wszyscy bez wyjątku na zielonej wyspie to szczęsliwi ludzie za wyjątkiem brunatnego niebezpieczenstwa i wroga spokoju świetego - co to się PiS nazywa.

niech żyje nasz Wódz Kochany i panuje przez 12 kadencji!
        • sclavus Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 19:40
          Coś mi się zdaje, że masz chałupę z zabitymi deską oknami...
          ... albo dalej swego nosa nie widzisz...
          Innej diagnozy nima (zakładam, że z pozycji panprezesa patrzysz na rzeczywistość i ... mam rację)
          • dobry.filet Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 19:59
            byś zobaczył jak moja chłupa wygląda to może cięzko by ci się było pozbierać psychicznie z zazdrości do kupy.

jeśli myślisz że "brunatny" wyborca zarabia grubo poniżej średniej, chodzi pokornie do kościółka, ledwie wiąże koniec z końcem i jest na finansowym dnie to masz błędne wyobrażenie. byś się zastanowił wtedy pewnie o co ten jazgot skoro tak mu dobrze.

a no o po to że mogę mieć lepiej i lubię mieć lepiej ale twój ograniczony rozum tego nie pojmuje
            • sclavus Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 20:16
              Ano, właśnie dałeś się poznać, jako właściwy wyborca...
              Wcześniej (albo w innym wątku) napisałem ci, że kiepściutko u ciebie z logiką a i wagarowanie podczas lekcji języka polskiego, daje o sobie znać wyraźnie: czytasz i nie wiesz co czytasz - to raz!
              Drugie - to w doopie mam głęboko, jaką masz chałupę i nigdy nie będę ci zazdrościł nawet wtedy, gdybyś miał pałac Paca...
              Reasumując, spróbuj zrozumieć metaforę chałupy :D:D:D
            • sclavus PeeS.... 15.12.12, 20:19
              jeśli myślisz że "brunatny" wyborca zarabia grubo poniżej średniej, chodzi pokornie do kościółka, ledwie wiąże koniec z końcem i jest na finansowym dnie to masz błędne wyobrażenie
              ... czy przy okazji, ten wyborca, którego tak pięknie opisujesz, potrafi myśleć????
              Raczej wątpliwe :D:D:D
              • bmw1-953 Re: PeeS.... 15.12.12, 20:24
                Chyba potrafi, skoro stać go na piękny dom z ogrodem i dobre życie. Za darmo tego się nie dostaje. A nie każdy musi pracować fizycznie.
                sclavus napisał:
                > ... czy przy okazji, ten wyborca, którego tak pięknie opisujesz, potrafi
                > myśleć????
                > Raczej wątpliwe :D:D:D
                • sclavus Re: PeeS.... 15.12.12, 20:57
                  Dziwne myślenie... zaiste - dziwne!!
                  (chyba, że ktoś myśli tylko, żeby mieć dom, brykę, etc... - to wtedy myśli :D:D:D)
      • bmw1-953 Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 19:33
        To tylko elektorat Tuska ( ryje i jemu podobne) zmieniają barwy z powodu alkoholu i innych używek, na wzór pana premiera. Dlatego elektorat naszego pana premiera jest barwny a kaczora szary.

sclavus napisał:

> Czy ty przypadkiem, nie zieleniejesz ze złości??
        > ... albo i z rozpaczy????
        • lord.lord Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 19:39
          Platforma Obywatelska to najlepsza partia jaka dotąd powstała, a pan premier Donald Tusk godnie wykonuje swoje obowiązki jako przewodniczący rady ministrów.Nikt nam nie da tyle, ile może nam dać Donald Tusk.Tak dla najlepszego premiera Donalda Tuska.Najlepszy premier niepodległej Polski.A przez słowa Kaczyńskiego może dojść do tragedii.Kaczyński to awanturnik , wichrzyciel ,rzucający obelgi na prawo i lewo . Uczciwi ludzie to widza i wiedzą.Może ludzie w PIS wreszcie docenią tą fenomenalną dobroć, która płynie z serca naszego najlepszego Pana Premiera.Oby przewodził zawsze naszymi myślami i czynami.
          Cieszmy się, że Polską rządzi Donald Tusk, a nie Jarosław Kaczyński.Pan Premier Donald Tusk wręcz z nieprawdopodobnym trudem potrafi się pochylić nad każdym problemem obywatela.Jego otwarcie na problemy ludzi najuboższych nie miało i nie ma sobie równych.Nie brzmi to skromie, ale taka jest prawda. Pan Premier Donald Tusk, to bardzo inteligentny polityki najlepszy premier, jaki kiedykolwiek rządził Polską.
          Miller i Kaczyński, to było wielkie nieporozumienie. Został stracony niepotrzebnie czas.Żaden premier do tego czasu nie był tak wszechstronny i niezastąpiony.
          Apeluję więc, Polacy kochajcie Pana Premiera.
          • sclavus Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 19:45
            lord.lordzie... zechciej łaskawie zerknąć, jak daleko do sraczyka masz...
            PeeS - spodobał miu się ten fragment wypociny twojej: Nikt nam nie da tyle, ile może nam dać Donald Tusk - nie pomyliły ci się aby epoki????
            I stąd pytanie: co z ciebie Rzeczypospolita ma????
        • sclavus Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 19:41
          Jak dla mnie, to ty się już dość ponawygłupiałaś tuwpisami...
          • bmw1-953 Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 19:50
            A co, jakiś limit ustanawiasz? Stop wrażym knuciom!!!!! Nie ma ograniczeń , by chwalić naszego pana premiera, jedynego takiego premiera na świecie, nasze cudowne słońce Peru, które świeci nam od rana do rana i nigdy nie zachodzi., i nigdy nie ustaje. Zawsze zapracowane.........

sclavus napisał:

> Jak dla mnie, to ty się już dość ponawygłupiałaś tuwpisami...
            • sclavus Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 20:02
              Znajdź mojego posta, w którym chwalę Tuska...
              Powodzenia, pisiątko :D:D:D
        • x2468 Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 19:47
          Gacie ci zielenieją bo miesiącami nie prane,nos zielenieje od denaturatu i wściekłości.Nie dziwie się.Tyle lat wiernej służby u gnoma i żadnej szansy na dopchanie się do koryta.
          Raz sierpem raz młotem bolszewicka, pisią hołotę.
          • lord.lord Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 19:52
            Prawo i Sprawiedliwość robi wszystko, by przeszkadzać Platformie Obywatelskiej w rządzeniu.W pełni się zgadzam z Panem Premierem Donaldem Tuskiem.Popierałem, popieram i zawsze będę popierać Pana Premiera Donalda Tuska. Kaczyński jest gwarancją chaosu i destrukcji dzielenia, Polski na my i reszta.Wszystko, co robi Kaczyński, jest złe, i wszystko, co złe, jest robotą Kaczyńskiego.Na dowód moich słów jedyna nadzwyczaj obiektywna i rzetelna stacja telewizyjna,którą jest TVN przedstawia nieudolność,stronniczość i nieprawdziwość Kaczyńskiego.Widząc w TVN kłamstwa i manipulacje jakich dopuszcza się Kaczyński - mój wybór Platformy Obywatelskiej jedynej dbającej o dobro narodu partii jest słuszny.
            • sclavus Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 20:04
              Na nic innego cię nie stać?
              Tylko na takie szydercze pseudopeany???
              PeeS - rozejrzałeś się już za sraczykiem???
              • bmw1-953 Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 20:20
                A powiedz mi jak Was można traktować serio? Jedyny sposób na rozmowę z wami to dystans i szyderstwo.
                sclavus napisał:

> Na nic innego cię nie stać?
                > Tylko na takie szydercze pseudopeany???
                > PeeS - rozejrzałeś się już za sraczykiem???
                • sclavus Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 20:32
                  Wiesz?
                  To mi przypomina zabawę w psa - odgryzasz się... a że mizernie, to już nie moja sprawa...
                  Obwiń za to panprezesa :D
                  • bmw1-953 Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 20:38
                    Nikogo nie obwiniam. Najwyżej siebie. Widocznie intelekt mam mizerny. Zwłaszcza w porównaniu do tych mózgowych tuzów na FK.

sclavus napisał:

> Wiesz?
                    > To mi przypomina zabawę w psa - odgryzasz się... a że mizernie, to już nie moja
                    > sprawa...
                    > Obwiń za to panprezesa :D
            • dobry.filet Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 20:11
              Prawo i Sprawiedliwość musi zniknąć i nie ma na to rady - tak już musi być. Nasz Wódz Kochany działa w poczuciu ciągłego zagrożenia i rada ministrów Najcudowniejszych Jego. By zapobiec tragedii jaką jest niewątpliwie sianie mowy nienawiści przez Pana Prezesa na dobre imię i reputację żelaznego człowieka jakim jest Nasz Wódz Kochany trzeba podjąć zdecydowane kroki militarne i legislacyjne by uciszyć jad piekielnie ostry. Rozwój naszego kraju nie może działać w warunkach takiej niezgody społecznej jaką buduje okropny i groźny przeciwnik ładu publicznego dlatego Wódz Kochany już podjął decyzję o postawieniu dwóch łobuziaków przed TS by zapanowała równowaga w kosmosie, w Polsce i w projekcie budżetu na 2013 - który wykonany przez geniuszy wprowadzi Euro - przejaw cywilizacji, awansu, prestiżu i ogólnej taniochy w kraju. Wybieram Platformę, nie dlatego że chcę ale muszę. Muszę uczestniczyć w wielkim projekcie budowy wielkiej Polski na cześć Wielkiego Wodza Kochanego.
            • x2468 Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 23:06
              Prawo i sprawiedliwość jest znana w całej Europie jako zbiorowisko żulików,swołoczy,nieudaczników i półgłówków.Cieszy mnie bardzo ze nie musze sie tlumaczyc przed moimi zagranicznymi znajomymi z czynów waszego "wuca".Nie muszę tłumaczyć ze nie należę do narodu wariatów który wybrał sobie na najważniejsze urzędy dwa kartofle.
              • lord.lord Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 23:09
                Jako szalony naukowiec całą sobotę spędziłem w szafie aby przyjrzeć się rytuałom rodzinki lemingów i sposobem oddziaływania na nich telewizora .W tym celu korzystając z doświadczeń głównego leminga kraju prywiślanskiego ukryłem się w szafie , zajmując wygodną siedzącą pozycje z możliwością obserwacji w/w rodzinki przez dziurkę od klucza. Lemingorodzinka składała się dwóch osobników płci przeciwnej w wieku średnim oraz dwóch dorastających szczyli w wieku ok. 15 lat .Życie lemingów toczy się w pokoju tzw. gościnnym , siedzą one na kanapie tępo wpatrzone w telewizor zajadają chipsy .Tata leming dzierży w domu władzę , to łatwo rozpoznać gdyż to on był wyłącznym posiadaczem pilota z którym wędrował nawet do toalety. A oto czym jest faszerowana rodzina lemingów. Program telelemingowy:
                Godz. 8.00
                „ W oczekiwaniu na cuda” – poranne modły o choćby mały cudek
                Godz. 8.30
                „Wyciszanie afer czyli jak to się robi” – program popularno-naukowy
                Godz.8.45
                "Święci platformy obywatelskiej"- wspomnienie o PObłogosławionej przez Sąd Rejonowy Beacie Sawickiej męczennicy kaczyzmu i PISosiepaczy
                Godz. 9.30
                „ Rolnik sam w dolinie przy rudej dziewczynie po operacji zmiany płci „ – program rolno-erotyczny
                Godz. 10.30
                „Nie róbmy Polityki tylko budujmy więzienia „ – program informacyjny
                Godz. 11.00
                „Polska w budowie „ – nauka kosztorysowania POdwójnego albo i POtrójnego oraz 1001 sposobów jak nie zapłacić frajerom
                Godz. 11.30
                „Szkoła przetrwania dla rencistów i emerytów czyli za dużo żeby umrzeć , za mało żeby żyć” – relacja na żywo z bieda-bronek , lidlów i reali
                Godz. 12.15
                „ Jaka to obietnica ….zgadywanki dla lemingów”- program muzyczny
                Godz. 15.00
                „Cód się rodzi lud truchleje „ horror produkcji radzieckiej
                Godz. 17.00
                „Tuskoexpers” program dez-informacyjny
                Godz. 17.15
                „ Jedna z 1240 afer” publicystyka .W programie prezentowane są osiągnięcia platformy
                Godz. 18.30
                „ Suchą stopą przez kryzys” relacje z Mozambiku o Śprytnych murzynach co dziadka Obamie zjadły
                Godz. 18.45
                „ Sam na sam z Cybą” wywiad z męczennikiem platformy obywatelskiej
                Godz. 19.00
                „ Koziolek Tuskomatołek „ dobranocka dla lemingodzieci o nowych przygodach Matoła na Zielonej Wyspie
                Godz19.30
                „By żyło się lepiej” poradnik dla POczątkujących złodziei
                Godz. 20.00
                „ Jak dorżnąć watahę” – film sensacyjny produkcji zdradko-radzieckiej
                Godz. 21.15
                „ Jak zniszczyć czołg nieprzyjacielski mając do dyspozycji kamień , saperkę i atrapę granatu” film wojskowy
                Godz. 21.30
                „ Strzelanie z broni gładko lufowej do dzieci aby nie uszkodzić asfaltu” – program 997 zgłoś się sam na POlicje
                Godz. 22.30
                „I ty możesz zostać pedofilem „- poradnik dla samo kastratów chemicznych
                Godz.23.30
                „ Wytuskani” - program erotyczny o gejach i elektoracie PO
                Całość programu przerywana jest reklamami lekarstw na swędzące i piekące POchwy , Gilach i kropelkach , proszkach piorących lemingowe ubranka , POżyczkach oferowanych desperatom , Maściami do grzybów między palcami , na brak POtencji i jak zaerekcjonować , o likwidacji zapachów intymnych , prezentacja pampersów w które można walić do oporu i nikt nie POczuje , POdpasek gdzie POlki przelewają krew za ojczyznę, kosmetykach nowej generacji z gołymi babami , o nowych telefonach gadających jak baba w orgażmie , o chłopach z kaloryferami na brzuszkach którzy okazują się gejami ale POperfumowanymi , o kłakach z nosów , o śmierdzących pachach , o kleju do sztucznych zębów ,o bólach menstruacyjnych , o kłopotach z sikaniem , sraniem, pierdzeniem a to wszystko przyozdobione latającymi młodymi laseczkami które wykonują seksualne ruchy wzniecając smrodowe POdmuchy.
          • bmw1-953 Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 19:54
            Mylisz się, to zielona wyspa daje taki odblask.

x2468 napisał:
            > Gacie ci zielenieją bo miesiącami nie prane,nos zielenieje od denaturatu i wści
            > ekłości.Nie dziwie się.Tyle lat wiernej służby u gnoma i żadnej szansy na dopch
            > anie się do koryta.
            > Raz sierpem raz młotem bolszewicka, pisią hołotę.
            • x2468 Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 20:44
              Tusk nie pozwala reform?
    • cookies9 Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 20:21
      Nie masz racji - już nie zielenieje tylko brunatnieje...

"W czwartek wieczorem ulicami Kielc przeszedł marsz "Idzie kielecka antykomuna" zorganizowany przez Obóz Narodowo Radykalny. Wśród maszerujących był Rafał Ziemkiewicz, który mówił, że widzi jak "rodzi się pokolenie, które może uratować Polskę".

natemat.pl/43209,rafal-ziemkiewicz-maszerowal-z-obozem-narodowo-radykalnym-zobaczyl-narodziny-nowego-pokolenia
      • bmw1-953 Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 20:29
        Będziemy wobec tego brunatna wyspą. To chyba bliższe rzeczywistości, niż ta zieleń, zwłaszcza jak się człowiek dowiaduje ilu jest ludzi bezdomnych i jak wielu z nich umiera teraz na mrozie na tej "szczęśliwej, zielonej wyspie". Tak zresztą , jak co roku. Tylko ich liczba z roku na rok zatrważająco wzrasta, w tej krainie wiecznej szczęśliwości.

cookies9 napisała:

> Nie masz racji - już nie zielenieje tylko brunatnieje...
        >
        > "W czwartek wieczorem ulicami Kielc przeszedł marsz "Idzie kielecka antykomuna"
        > zorganizowany przez Obóz Narodowo Radykalny. Wśród maszerujących był Rafał
        > Ziemkiewicz, który mówił, że widzi jak "rodzi się pokolenie, które może uratowa
        > ć Polskę".

>
        >
        > natemat.pl/43209,rafal-ziemkiewicz-maszerowal-z-obozem-narodowo-radykalnym-zobaczyl-narodziny-nowego-pokolenia
        • sclavus Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 20:40
          ... nie martwij się - Rzeczypospolita, jak była, tak i będzie biało-czerwona...
          Na przekór wszystkim ONRom, PiSom, MWom i tym podobnym... A!!! - przestanie jedynie być katolicka, co jej wyjdzie na zdrowie....
          • bmw1-953 Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 20:45
            Zmartwię Cię, nawet jeśli chwilowo modne są te Palikoty, Cattalany, geje, krytyki polityczne i tym podobne oszołomstwa, to zapewniam Cię , że Polacy wrócą do swych korzeni. Przekonasz się o tym. Już wiele razy w naszej historii tak bywało......

sclavus napisał:

> ... nie martwij się - Rzeczypospolita, jak była, tak i będzie biało-czer
            > wona...
            > Na przekór wszystkim ONRom, PiSom, MWom i tym podobnym... A!!! - przestanie jed
            > ynie być katolicka, co jej wyjdzie na zdrowie....
            • cookies9 Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 20:50
              >...to zapewniam Cię , że Polacy wrócą do swych korzeni<

Do jakich korzeni??? Po drugiej wojnie staliśmy się konglomeratem zróznicowanym pod każdym wzgledem - repatrianci ze Wschodu,autochtoni...nowe ziemie,stare przyzwyczajenia...
              Jeśli już ,to nalezy budować społeczeństwo proeuropejskie,obywatelskie a nie być hamulcowym w Europie...

• bmw1-953 Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 21:01
                Bez znajomości historii, tradycji, kultury, nie ma nowoczesnego europejskiego społeczeństwa. Może być tylko wydmuszka. Stare europejskie narody (Francja, Włochy) są w gruncie rzeczy bardzo tradycyjne. Sama miałam okazję przekonać się, jak bardzo Francuzi cenią swoją kulturę, język, historię a nawet kulturę stołu. Amerykanie, Ci którzy mieszkają w Ameryce od pokoleń, też są bardzo konserwatywnym społeczeństwem, przywiązanym do swej wiary, tradycji i przede wszystkim wartości. Tylko nuworysze wstydzą się swych korzeni.

cookies9 napisała:

> >...to zapewniam Cię , że Polacy wrócą do swych korzeni<
                >
                > Do jakich korzeni??? Po drugiej wojnie staliśmy się konglomeratem zróznicowanym
                > pod każdym wzgledem - repatrianci ze Wschodu,autochtoni...nowe ziemie,stare pr
                > zyzwyczajenia...
                > Jeśli już ,to nalezy budować społeczeństwo proeuropejskie,obywatelskie a nie by
                > ć hamulcowym w Europie...
                >
            • sclavus Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 20:58
              Tak myśl!
              Palec już czeka na nocnik... twój palec!!!
        • x2468 Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 21:50
          Będziemy brunatna jak szef agencji towarzyskie zwanej dla niepoznaki pis wygra wybory.
      • dobry.filet Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 21:20
        to straszne chyba ich zacznę popierać tych niebezpiecznych faszystów :)

nie to co nasz Wódz Kochany i Niezastąpiony praworządny i uczciwy

hotmoney.pl/KRAJ-Tuskowi-grozi-10-lat-wiezienia-a26995/0
        wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Staniszkis-za-to-Tusk-powinien-stanac-przed-Trybunalem-Stanu,wid,14329568,wiadomosc.html?ticaid=1fb56&_ticrsn=5
    • behemot17-13 Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 21:34
      napisałeś się, fakt. poskładałeś zdania należycie, fakt. sens twojej wypowiedzi zrozumiały, trzyma się kupy i dupy. co jest nie tak, co niweczy twój wysiłek - he,he.
      • lord.lord Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 21:57
        Donald Tusk to najlepszy premier jaki jak dotąd sprawował władzę, jestem dumny z jego dokonań politycznych i otwartości w integracji Europejskiej.Chciałbym, żeby Donald Tusk był premierem przez trzecią, a nawet czwartą kadencję, jest jedyną osobą, z którą będę czuł się pewnie w niepewnych latach, które są przed nami.Nic lepszego nie mogło nas dzisiaj spotkać.Tusk to najlepszy premier na trudne czasy.Podziwiam Pana Premiera ! Praca wśród wrzeszczącej opozycji bez konstruktywnych wniosków, zasługuje na najwyższe uznanie.
        Zawsze będę Pana Premiera popierał widząc w nim przede wszystkim cywilizowaną zaporę przeciwko szaleństwom wielbicieli Kaczyńskiego, Rydzyka i innych podobnych im demagogów szkodzących Polsce.Popieram Platformę Obywatelską, Premiera Donalda Tuska, Prezydenta Bronisława Komorowskiego.
        • behemot17-13 Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 22:07
          niepotrzebnie się produkujesz. popełniłeś błąd, nie zawracam sobie głowy bełkotem(szablonami). doczytałem zaledwie do połowy twoich wynurzeń.
          • lord.lord Re: wyspa zielenieje i zielenieje, zielenieje sob 15.12.12, 22:15
            Lemingi wszystkich krajów łączcie się!Popierający PIS wstaje przed 10-tą pije kawkę Ekspreso podaną przez leminżycę,zagryzając jagodzianką z bazarku ogląda TVN24.Po paru chwilach odpala kompa wchodzi na fejsa sprawdza kto ostatnio z pisowców był w Hurghadzie czy innym Szarm el-Szejku. Następnie wsiada do białego Aurisa, za pomocą służbowego Smartfona umawia się na liposukcję z półdarmowym karnetem z Groupona.W tym czasie prawdziwy wyborca PO ma już za sobą wielogodzinną walkę z systemem,upodlenie, cierpienie, dwie eksplozje i deprywacje sensoryczną przez reżim.Nie byłoby tego, co teraz jest w Polsce gdyby nie Pan Premier Donald Tusk i wszyscy Jego Ministrowie.Panie premierze, kocham pana!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka