palnick 12.01.13, 02:44 W telewizji niejaki Tuleya Został guru medialnych gwiazd plejad. G. skazany niechętnie, Za to potem namiętnie podkreślono, że w areszcie nic nie jadł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zoil44elwer Re: Tuleya 12.01.13, 06:23 W sądzie sędzia TULEYA nawijał-Maltretowano 82-letniego,przedwojennego inżyniera(14-letniego w 1939).Więźnia Al Szucha,powstańca warszawskiego CBA potraktowało metodami przypominającymi najcięższy okres stalinizmu lat 40 i 50-tycb.Bo w Polsce był lżejszy stalinizm w latach 60-tych(Gomułki),70-tych(Gierka)? Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: Tuleya 12.01.13, 10:59 Pan sędzia widocznie nie czytał o metodach gestapowskich,które były stosowane w latach czterdziestych w Polsce.Dlaczego o nich zapomniał? Jeśli zna historię,to w średniowieczu również stosowano brutalne metody. A jakie "humanitarne" metody stosowali śledczy Świętej Inkwizycji? No, o czasach pierwszych Piastów już nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Tuleya 12.01.13, 11:07 Pan sędzia IT specjalizował się w procesach UBeków i eSBeków. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Tuleya 13.01.13, 21:19 A nie przypadkiem w PR-owskich wystąpieniach miłych PO? Odpowiedz Link Zgłoś
white_lake długo tak jeszcze możecie? 12.01.13, 11:03 on i tak ma was w d. i robi swoje Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: długo tak jeszcze możecie? 12.01.13, 11:04 white_lake napisała: > on i tak ma was w d. i robi swoje Macie rację,on nas a my jego. Odpowiedz Link Zgłoś
white_lake Re: długo tak jeszcze możecie? 12.01.13, 12:37 godz-0800 napisał: > white_lake napisała: > > > on i tak ma was w d. i robi swoje > > > Macie rację,on nas a my jego. no chyba nie bardzo, jeśli ciągle produkujecie jakieś słabe paszkwile na jego temat nie mówiąc już o waszych idolach, którzy z tv nie wychodzą, nie śpią chyba i nie jedzą, żeby tylko zniszczyć sędziego a gacie coraz bardziej pełne :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: długo tak jeszcze możecie? 12.01.13, 12:46 nie mówiąc już o waszych idolach, którzy z tv nie wychodzą, nie śpią chyba i nie jedzą, żeby tylko zniszczyć sędziego a gacie coraz bardziej pełne :)))))) Masz rację, widziałem wczoraj Kamińskiego i Ziobrowatego Poczułem smród z ich gaci nawet przez odbiornik. Ze strachu przed sędzią Tuleya głos im się plątał. Dobrze,że nie mieli na sobie łańcucha z orłem,bo orzeł by tego smrodu nie wytrzymał. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: długo tak jeszcze możecie? 13.01.13, 20:32 godz-0800 napisał: > Poczułem smród z ich gaci nawet przez odbiornik. Doradzam wyjście z gnojowicy dla wyostrzenia węchu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: długo tak jeszcze możecie? 12.01.13, 11:14 Ogarniał mnie śmich jak pan Sąd poprawiał orła na łańcuchu.Bo ORZEŁ chciał odlecieć od tego orła Temidy? Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: długo tak jeszcze możecie? 12.01.13, 11:17 zoil44elwer napisał: > Ogarniał mnie śmich jak pan Sąd poprawiał orła na łańcuchu.Bo ORZEŁ chciał odle > cieć od tego orła Temidy? Przeszkadzał mu,to było widoczne. Ale dlaczego? czyżby orzeł dostał skrętu kiszek ze śmiechu? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: długo tak jeszcze możecie? 12.01.13, 12:59 Orzeł mało co nie penkł ze śmiechu gdy Pan Sond zaczął uskuteczniać rolę politycznego kaznodziei.A Sąd powinien być apolityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
szmul.bender Re: długo tak jeszcze możecie? 20.01.13, 01:25 Tuleya byłby apolityczny gdyby wlepił Garlickeiemu 15 lat i beatyfikował Kaminskiego Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: długo tak jeszcze możecie? 26.01.13, 15:00 To drugie oznaczałoby złamanie niezależności koscioła! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
piq analiza literacka knota palnisiowego:... 12.01.13, 13:19 ...na początek umiarkowana pochwała - rym plejad - nie jadł może być. Natomiast rym Tuleya - plejad do chrzanu, a niechętnie - namiętnie jest rymem gramatycznym, uważanym za nieudolny i należącym do kategorii rymów częstochowskich. O ile w długich formach typu "Pan Tadeusz" rym gramatyczny - zwłaszcza przy stylizacji na "poezję sarmacką" - jest dopuszczalny, to w pięciowersowej formie limeryku jest kompromitujący. No ale żeby to wiedzieć, trzeba było się w liceum uczyć choć trochę zamiast palić trawę w ustępie i śnić na zaszczanej podłodze o karierze literackiej. Jeśli już ktoś zabiera się za limeryki, to musi zachowywać żelazne zasady konstrukcji, a więc wers 1 i 2 muszą mieć tę samą liczbę sylab i tak samo rozmieszczone akcenty co wers 5. Tymczasem tow. palniś jak zwykle bezkrytycznie sobą zachwycony, jak każdy ćwierćinteligent, pozwolił sobie na wydłużenie ostatniergo wersu o sylabę o przesunięcie drugiego akcentu w przód. A więc wers 1 i 2 to 10 sylab i akcenty na 3, 6 i 9, a w 5 - 11 sylab i akcenty na 3, 7 i 10. Łatwo było tego uniknąć, ale palniś po tygodniu pracy nad tymi pięcioma wersami, gdy już urodził tego potworeczka, pobiegł natychmist do kompa, żeby pochwalić się światu swoim najnowszym knotem. Jak się już coś robi, to trzeba to robić dobrze, palnisiu, a nie byle jak. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: analiza literacka knota palnisiowego:... 12.01.13, 16:41 Ale przyznać trzeba, że znaleźć dobry rym do "Tuleya" jest bardzo trudno. Ja bym dla Palnicka taka surowa nie była. Pamiętam, że kiedy bywałam na Forum humorum, uważałam jego limeryki za jedne z najlepszych. Ten o Tulei według mnie też jest w formie dość zgrabny. Treść pomijam. Odpowiedz Link Zgłoś
skorpionx Re: analiza literacka knota palnisiowego:... 12.01.13, 22:27 Tuleya - fleja Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: analiza literacka knota palnisiowego:... 13.01.13, 18:21 Sędzia Tuleya to wymiaru sprawiedliwości "nadzieja" Chyba też może być ? Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro lub bez cudzysłowu 13.01.13, 18:25 Sędzia Tuleya to establishmentu III RP nadzieja chyba nawet lepiej :))) Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: lub bez cudzysłowu 13.01.13, 18:43 Cześć Palnick, co do sędziów masz absolutną rację, forma naboru nie może być taka jak obecnie. Zgadzam się z Tobą, że jednym z podstawowych warunków powołania na urząd sędziego powinien być dłuższy staż w wymiarze sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek62.0 Re: lub bez cudzysłowu 13.01.13, 18:49 camille_pissarro napisał: > Cześć Palnick, co do sędziów masz absolutną rację, forma naboru nie może być t > aka jak obecnie. Zgadzam się z Tobą, że jednym z podstawowych warunków powołani > a na urząd sędziego powinien być dłuższy staż w wymiarze sprawiedliwości. A co z certyfikatem CBA potwierdzajacym Autentyczny patriotyzm prawdziwego Polaka ? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek62.0 Re: analiza literacka knota palnisiowego:... 13.01.13, 18:34 camille_pissarro napisał: > Sędzia Tuleya > to wymiaru sprawiedliwości "nadzieja" > Chyba też może być ? Dla mnie tez wielka Nadzieja ! Obiecalem sobie,ze gdy zobacze w mediach czarnych ludzi w kominiarkach prowadzacych albo wleczacych zakutych w kajdanki ziobre i kaminskiego to przedluze waznosc mojego polskiego paszportu (innego nie mam) youtu.be/cEhySte3D08 Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: analiza literacka knota palnisiowego:... 13.01.13, 19:01 tomek62.0 napisał: >> > Dla mnie tez wielka Nadzieja ! Obiecalem sobie,ze gdy zobacze w mediach czarny > ch ludzi w kominiarkach prowadzacych albo wleczacych zakutych w kajdanki ziobre > i kaminskiego to przedluze waznosc mojego polskiego paszportu (innego nie mam) > > A co ten Tuleya ma wspolnego z Ziobro i Kamińskim? To ci dwaj kogoś przesłuchiwali? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: analiza literacka knota palnisiowego:... 13.01.13, 19:07 remik.bz napisał: > > A co ten Tuleya ma wspolnego z Ziobro i Kamińskim? > To ci dwaj kogoś przesłuchiwali? > Tym gorzej o nich świadczy, ze nie wiedzą co w ich resortach się wyprawia... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: analiza literacka knota palnisiowego:... 13.01.13, 19:11 simera16 napisał: > remik.bz napisał: > > > > A co ten Tuleya ma wspolnego z Ziobro i Kamińskim? > > To ci dwaj kogoś przesłuchiwali? > > > Tym gorzej o nich świadczy, ze nie wiedzą co w ich resortach się wyprawia... No to poleca głowy szeregowych pracowników..... Odpowiedz Link Zgłoś
tomek62.0 Re: analiza literacka knota palnisiowego:... 13.01.13, 19:11 remik.bz napisał: > tomek62.0 napisał: > > >> > > Dla mnie tez wielka Nadzieja ! Obiecalem sobie,ze gdy zobacze w mediach > czarny > > ch ludzi w kominiarkach prowadzacych albo wleczacych zakutych w kajdanki > ziobre > > i kaminskiego to przedluze waznosc mojego polskiego paszportu (innego ni > e mam) > > > > > A co ten Tuleya ma wspolnego z Ziobro i Kamińskim? > To ci dwaj kogoś przesłuchiwali? Odpowiem na twoje pytania jesli Ty odpowiesz na moje OK ? Co maja ze soba wspolnego Beton i Pustak ? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: analiza literacka knota palnisiowego:... 13.01.13, 19:13 tomek62.0 napisał: > Co maja ze soba wspolnego Beton i Pustak ? Odpowiadasz pytaniem na pytanie? Oj nieładnie, nieładnie. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Tuleya 16.01.13, 20:58 W telewizji niejaki Tuleya Został guru medialnych gwiazd plejad. Wcale nie przez sentencję, Ale wielka atencję, Dla Stalina, który nam już się przejadł. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Nie może być , sprzeciw ! 13.01.13, 19:09 camille_pissarro napisał: > Sędzia Tuleya > to wymiaru sprawiedliwości "nadzieja" > > > Chyba też może być ? Nie może być, sprzeciwiam się. Veto! Pan Sędzia Tuleya jako celebryta to jest nadzieją TVN. Podobno pracują tam nad nowym programem "Gwiazdy tańczące z wilkami na lodzie" i pan Sędzia ma szanse się załapać(oczywiście nie jako wilk- wyjaśnienie dla lemingów, którym zawsze kawę na ławę trzeba klaść) W wymiarze sprawiedliwości ewidentnie się marnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Nie może być , sprzeciw ! 13.01.13, 19:13 Toż napisałem czyja to nadzieja... W telewizji niejaki Tuleya Został guru medialnych gwiazd plejad. Odpowiedz Link Zgłoś
norek.pl pewien purysta, co miał nick piq 13.01.13, 00:05 pewien purysta, co miał nick piq ocenił wers palnicka w mig ciut lepiej pośród wyższych sfer ceniła jego dama kier chociaż powinna być pik... Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Nick piq odkrył limeyk? 13.01.13, 02:32 Podziwiam go za to wielce, bo dla mnie palnic-kowy wpis z tą formą literacką w ogóle mi się nie skojarzył:) Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Nick piq odkrył limeyk? 13.01.13, 12:04 iza.bella.iza napisała: > Podziwiam go za to wielce, bo dla mnie palnic-kowy wpis z tą formą literacką w > ogóle mi się nie skojarzył:) > No cóż... W takim razie wyjaśniam dodatkowo, że Tuleya to nie jest część żadnego mechanizmu (poza machiną sądowniczą) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: pewien purysta, co miał nick piq 19.01.13, 01:18 W sprawie piq'a - I choć padało, choć było ślisko znów się przywlokło to świniorzysko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 E tam Tuleya... 12.01.13, 16:56 chłopina naczytał się, bo orzekał w kilku sprawach stalinowskich, to i nie dziwota, że (jak w dowcipie) wszystko się biedakowi ze Stalinem, jak z d*pą kojarzy. Prawdziwa zabawa jest z innym "idolem" GW...:-))) "Restauracja myśli narodowych demokratów jest podstawowym zadaniem pozaparlamentarnej prawicy. Odbudowa naszej kultury jest podstawowym zadaniem Ruchu Narodowego. Najpierw kultura, potem polityka." mediologia.salon24.pl/476492,odrodzenie-ruchu-narodowego-w-polsce Odpowiedz Link Zgłoś
tomek62.0 Re: Tuleya 12.01.13, 22:32 Dlaczego tego Miliardowego oszusta nie zakuli w kajdanki na plecach ????? Gzie sa agenci w kominiarkach ???? youtu.be/cEhySte3D08 Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Tuleya to przyczynek do dyskusji o sędziach. 12.01.13, 22:43 Moim zdaniem, trzeba wreszcie skończyć z dziwaczną praktyką polegającą na tym, ze sędzią może być jakiś gołowąs lub podfruwajka. W okrzepłych systemach prawnych sędzią zostaje się pod koniec wieloletniej, nienagannej praktyki prawniczej. Nie bez znaczenia jest również to jakimi są oni ludźmi. To stanowisko powierzane jest osobom, które oprócz perfekcji zawodowej znają życie we wszystkich jego odcieniach. Zdanie aplikacji i krótka praktyka to zdecydowanie za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Tuleya to przyczynek do dyskusji o sędziach. 22.01.13, 00:29 palnick napisał: > Moim zdaniem, trzeba wreszcie skończyć z dziwaczną praktyką polegającą na tym, > ze sędzią może być jakiś gołowąs lub podfruwajka. > W okrzepłych systemach prawnych sędzią zostaje się pod koniec wieloletniej, nie > nagannej praktyki prawniczej. Nie bez znaczenia jest również to jakimi są oni l > udźmi. To stanowisko powierzane jest osobom, które oprócz perfekcji zawodowej z > nają życie we wszystkich jego odcieniach. Zdanie aplikacji i krótka praktyka to > zdecydowanie za mało. To sie wszystko zgadza,,tylko kto ma dobierac według tej kategorii tych sedziów??? Ryba psuje sie od głowy- chyba o tym wiesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Tuleya to przyczynek do dyskusji o sędziach. 26.01.13, 15:40 Syn matki-oficera SB chyba nie miał trudności dostać się na studia prawnicze.A potem "sądził" jej towarzyszy służby(broni)!!? Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Tuleya to przyczynek do dyskusji o sędziach. 26.01.13, 16:43 zoil44elwer napisał: > Syn matki-oficera SB chyba nie miał trudności dostać się na studia prawnicze.A > potem "sądził" jej towarzyszy służby(broni)!!? --- U nas to nikomu nie przeszkadza. To tak jakby syn zbrodniarza hitlerowskiego był sędzią w procesie w Norymberdze. Odpowiedz Link Zgłoś
wolo Re: Tuleya 12.01.13, 22:46 Zaraz się Mario Kamiński obrusza: To cios jest w godność funkcjonariusza Nie uprawiamy prostytucji Tylko stawiamy tamę korupcji. Taka jest właśnie mentalność komusza. Odpowiedz Link Zgłoś
lackzadek Re: Tuleya 12.01.13, 23:45 wolo napisał: > Zaraz się Mario Kamiński obrusza: > To cios jest w godność funkcjonariusza > Nie uprawiamy prostytucji > Tylko stawiamy tamę korupcji. > Taka jest właśnie mentalność komusza. > Gites! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek62.0 Re: Tuleya 13.01.13, 00:05 lackzadek napisał: > wolo napisał: > > > Zaraz się Mario Kamiński obrusza: > > To cios jest w godność funkcjonariusza > > Nie uprawiamy prostytucji > > Tylko stawiamy tamę korupcji. > > Taka jest właśnie mentalność komusza. > > > Gites! Refren: bo my chlopcy z CBA odrozniamy dobro od zla bo my chlopcy z CBA odrozniamy dobro od zla Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte Re: Tuleya 13.01.13, 08:21 Raz sędzia o wdzięcznym nazwisku Poruszył kijem w mrowisku Idź sędzio z tym swoim wyrokiem Ten wyrok wyjdzie ci bokiem! Zawyli, bo dał im po pysku. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Tuleya 13.01.13, 18:30 Widać, że Tuleya trafił wzmożonych w sam środek pisu. Nieźle musiało zaboleć, skoro tyle tu żółci. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Tuleya 26.01.13, 15:02 Tuleya - karzące ramie sprawiedliwosci salonowej - subtelnie z przestępcą, bezlitośnie z organami scigania :-) Odpowiedz Link Zgłoś
obeznany44 Re: jak stulejka została gwiazdą 13.01.13, 19:16 wystarczy że pomamrotała na pis co by POmasować słupki jak to stulejlka... aby żyło się lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: jak stulejka została gwiazdą 13.01.13, 19:28 obeznany44 napisał: > wystarczy że pomamrotała na pis co by POmasować słupki > > jak to stulejlka... aby żyło się lepiej... > Nie tylko on to robi: forum.gazeta.pl/forum/w,28,141746617,141746617,Metamorfozy_.html Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Tuleya 16.01.13, 17:31 W telewizji niejaki Tuleya Został guru medialnych gwiazd plejad. Walnął ostrą przemowę, (a powinien się w głowę) wyszedł przez to pod flesze z PO-łcienia. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Tuleya 19.01.13, 01:15 W telewizji niejaki Tuleya Został guru medialnych gwiazd plejad Ktoś mu nasrał na klamkę -To za SB-cką mamkę, A on na to - to wcale nie ja! Odpowiedz Link Zgłoś
sabababa [...] 19.01.13, 03:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
szmul.bender Re: Tuleya 20.01.13, 01:22 Limeryk bardzo zgrabny, ale... ostatnia linijka powinna odnosić sie do pierwszej - czyli Tuleyi a nie Dr.G Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Tuleya 20.01.13, 16:02 szmul.bender napisał: > Limeryk bardzo zgrabny, ale... ostatnia linijka powinna odnosić sie do pierwsze > j - czyli Tuleyi a nie Dr.G -------- Ostatnia linijka powinna być zaskakująca, abstrakcyjna i nie musi merytorycznie odnosić sie do pierwszej. Odpowiedz Link Zgłoś
bnov Re: Tuleya, Sędzia 20.01.13, 18:50 zdecydował się zostać celebrytą, i bez wysiłku Joli Rutowicz, Dzięcioła, czy Kena jest! droga na skróty, ale chyba jedyna z jego urodą Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Tuleya, Sędzia 25.01.13, 18:06 To złudzenie. Celebrytą przestaje sie być poprzez bezpardonowe ogłoszenie tego przez tych, którzy zrobili z niego celebrytę. On jest teraz celebrytą śpiochem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bnov Re: Tuleya, Sędzia 25.01.13, 18:14 faktycznie, możesz mieć rację, zobaczymy co postanowi "Brooklyńska Rada Żydów" ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Tuleya, Sędzia 26.01.13, 14:58 :-) Zobaczymy, ale raczej go zatwierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
elisanet Re: Tuleya, Sędzia 26.01.13, 20:24 Dziś był z nim wywiad: wyborcza.pl/magazyn/1,126715,13300481,Innego_wyroku_nie_moglem_wydac.html Więc jednak to się ciągnie... Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Tuleya, Sędzia 27.01.13, 06:28 Ciągnie się, ale nie samo. Kontynuje salon. Wszak doktor G. Jest jego ikoną, Odpowiedz Link Zgłoś