Gość: jacek IP: *.act.health.gov.au / *.sge.net 16.07.04, 03:06 Dac policji wieksze uprawnienia, bo bandytyzm do konca zniszczy ten kraj. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chinczak Ale nie do tlumu jak chce Michnik, do gangsterow IP: 219.131.35.* 16.07.04, 03:22 nie zapomnimy co powiedzial w tym slynnym wywiadzie do spolki z Kiszczakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag9 Trzeba dac Policji wieksze uprawnienia IP: *.nwlnnh.tds.net 16.07.04, 06:04 i ludzie powinni zaczac wspolpracowac z Policja i ja szanowac, bo sami niczego nie zrobia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonasz_2 Re: Trzeba dac Policji wieksze uprawnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 07:03 Ciekawe że jak jest sondaż w internwcie to wyniki są zupełnie odwrotne . Kim jest ta tajemnicza reprezentacja ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_BLADE Dlaczego??? IP: *.sebastiana.ceti.pl 16.07.04, 10:59 Bo mimo wymyślnych nicków na forach siedzą w dużej mierze nastolatki. Jak jeden z drugim posłucha "J..ać policję" kupi sobie kapturek z napisem "CHWDP" to jest w stanie trzeźwo myśleć??? Ludziom się zdaje, również dzięki mediom, że od czasu sławetnej interwencji na juwenaliach w Łodzi gliniarze wogóle nic już nie robili a giwery pozostawiali w magazynach. To jest oczywista bzdura. W myśl zasady "gdzie drwa rąbią tam wióry lecą" zdarza się tragiczna pomyłka co nie zmienia faktu, że każdy ma konstytucyjne prawo do czucia się bezpiecznym i chce sprawnej policji. Każdy, który ma olej w głowie a nie realizuje swojej wolności przez łamanie prawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWa Re: Trzeba dac Policji wieksze uprawnienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 14:31 A co można zrobić z NIMI? Wspólnie się nachlać i przejechać twoją mamę na przejściu dla pieszych? Zakatować twojego brata pałą poświęconą przez Wałęsę. Zgwałcić twoją córkę i za ten czyn aresztować i oskarżyć twego ojca? Przeciż te osły strzelają nawet sami do siebie, a WAM mówią, że to bandyci zabili policjanta. Tak długo sie nie opamiętacie dopóki nie trafi to w Was bezpośrednio. Mam nadzieję, że to już niedługo nastąpi. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: policjant Re: Sondaż CBOS. Policja ma strzelać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 06:48 Policja i tam ma bardzo duże uprawnienia i niepotrzebne dodatkowe.Czy za PRL milicjanci mieli większe uprawnienia użycia broni?To tylko zależy od tzw.dobrej woli lub złej woli.Z każdego przepisu można wyciągnąć dwie różne skrajne opinie.Narzeka się na korupcje wśród policjantów , a to wiąże się z tym iż wydział wewnętrzny nie spełnia swojej roli- nieodpowiedni ludzie i nieodpowiednia podległość policjantów wydziału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLO Re: Policji po 1989 roku założono kajdany ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 06:54 ... większość osób z Solidarności w stanie wojennym przebywała w ośrodkach odosobnienia ( ale nie tak jak Wałęsa w ośrodku rządowym w Arłamowie ), lecz w zwykłych więzieniach. Ludzie ci myśleli, że wszyscy ci co przebywają w więzieniach są tacy sami jak i oni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: ubeckie metody w modzie a rezultaty IP: 200.56.224.* 16.07.04, 09:10 znane z historii prl-u oraz z dzialan bandyty busha a jak uprawia propagande polska prasa i na czyje zlecenie pracuje ubecka zydokomuna w gw i ubecko-niemiecki fakt mozna sobie przeczytac w tekscie z senatu www.senat.gov.pl/k5/kom/kksp/2002/008ksp.htm pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RWerp Nie ten problem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 06:55 Problem nie leży w kwestii: ostrzegać czy nie. Owszem, powinni ostrzegać, żeby każdy człowiek wiedział, że to policjant a nie bandzior. Natomiast policja powinna mieć sprawną broń i pieniądze na ćwiczenia strzeleckie! Słyszałem o przypadku policjanta, który mierząc zgodnie z przepisami w nogi, odstrzelił człowiekowi ucho. Z bliskiej odległości. Nie dlatego, że źle strzelał, ale jego broń miała taki rozrzut. No, ale wprowadzenie takiej zmiany jest kosztowne i nieefektowne, łatwiej dać policji uprawnienia do (próby) zabijania ludzi bez ostrzeżenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Januszek Re: Kim jest ta tajemnicza reprezentatywność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 07:08 Wyniki sądy są zupełnie odwrotne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania 21 Re: Jeden glina kiedyś przez pomyłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 07:14 strzelał do samochodu Suchockiej . Teraz przez pomyłkę powinni zastrzelić syna ministra spraw wewnętrznych wtedy pogadamy poważnie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dare Re: Jeden glina kiedyś przez pomyłkę IP: 217.75.193.* 16.07.04, 09:59 oj Aniu, Aniu zajmij sie czyms innym masz takie ladne imie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baba-w-oknie Sondaż CBOS. Policja ma strzelać? IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 16.07.04, 07:22 Strzelanie w tlumie to zawsze wieksze niebezpieczenstwo dla tych ktorych policja ma ochraniac, niz dla bandytow! Zaden policjant nie ma prawa byc rownoczesnie sedzia i katem. Nie ma w Polsce kary smierci, a policjant ktory strzela do bandyty to tak jakby bez zadnego dochodzenia skazal go na taka kare i sam od razu wykonal wyrok. To czym sie w takim razie bedzie roznil policjant od bandyty? Chyba ze strzela do bandziora ktory ma tez bron w reku i nie ma innego sposobu zeby go unieszkodliwic. Ale i tak tylko po to zeby chronic czyjes zycie, a nie dlatego ze sie policjant przestraszyl albo zdenerwowal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Sondaż CBOS. Policja ma strzelać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 14:49 To czym sie w takim razie bedzie roznil policjant > od bandyty? A czym różnił się do tej pory? 46-letniego policjanta z komisariatu w Warcie (woj. łódzkie) podejrzewanego o kierowanie gróźb karalnych wobec właścicielki agencji towarzyskiej zatrzymali w nocy z poniedziałku na wtorek policjanci z Sieradza. Policja i prokuratura wyjaśniają okoliczności wypadku drogowego, w którym ranna została kobieta i dwóch łódzkich policjantów. Cała trójka była pijana. Obława na policjanta Szczycieńska policja przez cały dzień bezskutecznie szukała swojego kolegi, który po spowodowaniu wypadku drogowego uciekł z izby przyjęć, gdzie miano mu zbadać krew na obecność alkoholu (15-09-2003 Policjant wziął łapówkę i okradł kierowcę 38-letni funkcjonariusz gdańskiej policji drogowej został aresztowany pod zarzutem przyjęcia łapówki i kradzieży pieniędzy od obywatela Francji, którego zatrzymał do kontroli. Policjantowi grozi do ośmiu lat więzienia. W Olsztynie policjanci z drogówki i inni tworzą zorganizowaną grupę przestępczą. Pijany naczelnik drogówki potrącił przechodnia Zarzut spowodowania wypadku po pijanemu i ucieczki z miejsca wypadku postawiła prokuratura rejonowa w Olsztynie naczelnikowi drogówki z komendy powiatowej policji w Ostródzie (woj. warmińsko-mazurskie). Jerzy Antoniak czyli "Ścigany po polsku" już nie musi się ukrywać. Krzysztof C. "Czyrak" - żołnierz w służbie nadterminowej i pasierb komendanta policji - negatywny bohater naszego artykułu został aresztowany na wniosek prokuratury wojskowej, która przejęła sprawę Komendant policji brał łapówki od gangu Fot. Marcin Klaban / AG ZOBACZ TAKŻE • Gang z Wołomina (27-04-04, 00:19) Karolina Kowalska, Piotr Machajski 27-04-2004, ostatnia aktualizacja 27-04- 2004 00:19 Przez cztery lata komendant wyszkowskiej policji współpracował z gangsterami. Na sprzedaży informacji o akcjach policyjnych zarobił w sumie 14,5 tys. zl Znowu wypadek pijanego policjanta aw 23-04-2004, ostatnia aktualizacja 23-04-2004 20:49 Kolejny pijany policjant spowodował wypadek drogowy. Jednak tym razem przełożeni nie byli już pobłażliwi. Sierżant Zdzisław S. zostanie wyrzucony ze służby Marcin Kącki 05-05-2004, ostatnia aktualizacja 04-05-2004 20:53 Śmiertelna pomyłka policji - cd. Prokuratura rozważa postawienie zarzutów zabójstwa policjantom, którzy przez pomyłkę zastrzelili nastolatka w Poznaniu - dowiedziała się nieoficjalnie "Gazeta". Policjanci strzelali, by zabić Oficer ABW, który dwa lata temu zabił w wypadku drogowym człowieka, do dziś nie poniósł kary. Sędzia od pół roku nie napisała uzasadnienia wyroku Afera starachowicka. Generał fałszywie zeznawał? Takim ludziom powierzasz swoje i swoich najbliższych życie Dajcie im od razu immunitety, żeby kwaśniewski nie musiał ich ułaskawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rock Lepiej, żeby zginęło 10 policjantów, niż... IP: *.neostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 08:43 ...jeden przypadkowy obywatel. To uzbrojeni, źle opłacani, sfrustrowani policjanci stanowią zagrożenie. Statystyka jest zatrważająca. Więcej zginęło Polaków zastrzelonych nieumyślnie przez policjantów niż policjantów od kul bandytów. Jak napisałem taki wątek, gdzie podałem liczby, to został zdjęty w ciągu 10 min. To policja jest dla nas, a nie my dla policji. Ryzyko śmierci jest wpisane w ten zawód. Nie ma przymusu pracy w policji. Komu się nie podoba może odejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nazps Re: Lepiej, żeby zginęło 10 policjantów, niż... IP: *.chello.pl 16.07.04, 11:48 coz, to niestety prawda, ale nie ozbnacza to ze nie mozna poprawic bezpieczenstwa ich pracy. Policjanci na razie zarabiaja lepiej niz przecietni Polacy. nie zmienia to jednak faktu ze do grupy policjantow lepiej zarabiajacych nie zaliczaja sie tzw OP (oddzialy prewencji), czyli policjanci zabezpieczajacy wiekszosc imprez masowych. Sa to w duzej mierze ludzi slabo wyksztalceni i niedoszkoleni, co tylko pokazuje, ze nalezy to zmienic doszkalajac ich i stopniowo zwieekszajac ich uprawnienia, oczywiscie wszystko w miare wzrostu kompetencji. Nie zgaddzam sie ze lepiej jest by ktokolwiek ginal. policjant tez czowiek. i tez Polak. najlepiej zeby ginal bandyta. A tak w ogole to powinni publicznie skazac na tortury paru huliganow, od razu mieliby wiekszy respekt przed prawem. chuliganie to ludzie, ktorzy rozumuja w ktegoriach przemocy i tylko tak nalezy z nimi prowadzoc dialog. Dzieki umowie spolecznej przekazalismy prawo do poslugiwania sie przemoca panstwu, niech wiec to panstwo zastosuje przmoc w naszym imieniu przevciw tym, ktorzy tej umowy nie akcepptuja i lamia prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sondaż CBOS. Policja ma strzelać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 09:09 Pragnę zauważyć, że do tragicznej pomyłki doszło dlatego, że zaczeto wymieniać amunicję na nowy typ - kolor czerwony - dawniej gumowa teraz ostra, inaczej nie doszło by do takiej pomyłki. A nie po zajściach jak autor opisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dare Re: zielony i zolty IP: 217.75.193.* 16.07.04, 09:55 o dozielony faktycznie nazywa sie PIK, ale sluzy do odstrzeliwania zamkow i slabych zawiasow w drzwiach, zolty zas to naboj CS, wypelniony gazem CS. to tytulem sprostowania. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dupa_pawiana POLACY TO MORDERCY !!! 16.07.04, 10:25 Chuligaństwo i bandytyzm przewodnią siłą całego narodu !!! Bić porządnych obywateli !!! Nie poddamy się oszołomom policyjnym będziemy walczyć za wolnośc i sprawiedliwosć do upadłego do ostatniej kropli krwi !!! Bóg jest po naszej stronie ojciec założyciel Rydzyk też !!! Będziemy nieustępliwie i konsekwentnie bronic praw polskich bandytów do tego zobowiązują nas szczytne i wzniosłe ideały Rzeczpospolitej jako państwa demokratycznego akceptującego mniejszości i odmienne poglądy Tak nam dopomóż Bóg !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . dupo pawiana co piłeś, też to chcę kupić IP: *.crowley.pl 16.07.04, 10:32 pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
dupa_pawiana Re: dupo pawiana co piłeś, też to chcę kupić 16.07.04, 10:54 Już podaje przepis: Mieszamy litr wódki z paroma śledziami słoikiem ogórków paczką chili i przeterminowanym majonezem Do smaku wrzucamy sproszkowane odchody jaguara i lekko przysmażone na patelni wnętrzności szczura Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: dupo pawiana co piłeś, też to chcę kupić IP: *.crowley.pl 16.07.04, 11:10 nie przeszkadza Twojej Mamie zapach z Twojego pokoju ? Odpowiedz Link Zgłoś
dupa_pawiana Re: dupo pawiana co piłeś, też to chcę kupić 16.07.04, 13:17 A twojej ubytki w twoim mózgu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: dupo pawiana co piłeś, też to chcę kupić IP: *.crowley.pl 16.07.04, 14:00 dupo pawiana nawet lepiej mieć ubytki niż dupę w tym miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
dupa_pawiana Re: dupo pawiana co piłeś, też to chcę kupić 16.07.04, 14:05 Ty jeszcze tego nie wiesz ale kiedy dorośniesz to przekonasz się że nie we wszystko co ci rodzice mówili należy wierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: dupo pawiana co piłeś, też to chcę kupić IP: *.crowley.pl 16.07.04, 14:18 najlepsze to co pisze dupa pawiana Odpowiedz Link Zgłoś
dupa_pawiana Re: dupo pawiana co piłeś, też to chcę kupić 16.07.04, 14:23 Czy mam to rozumiec jako wyraz uwielbienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: dupo pawiana co piłeś, też to chcę kupić IP: *.crowley.pl 16.07.04, 14:31 umiałeś zrozumieć żeś dupa ... Odpowiedz Link Zgłoś
dupa_pawiana Re: dupo pawiana co piłeś, też to chcę kupić 16.07.04, 14:56 Ile bierzesz za godzine? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: dupo pawiana co piłeś, też to chcę kupić IP: *.crowley.pl 16.07.04, 15:11 zwróć się do Andrzeja S. (lub młode dupy) o ile potwierdzą się zarzuty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak_poza_P(R)L O ile to prawda, ze IP: 195.28.224.* 16.07.04, 10:37 75% ludnosci chce, zeby policja mogla ostra amunicja strzelac i to bez ostrzezenia, moge tylko stwierdzic: "Chory" kraj, "chory" narod kompletnie niezdolny (i nie tylko w tym przypadku) do rozwiazywania wlasnych problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: openmind.desk.pl prawda to pojęcie względne IP: *.crowley.pl 16.07.04, 10:43 a naród to pojęcie w tym kontekście oderwane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRYK Re: Sondaż CBOS. Policja ma strzelać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 11:29 Nie chodzi o to, że Policja strzelając trafi bandytę, albo chuligana stadionowego. Chodzi o to, ze jak nie trafi, to mozee zabic niewinnego człowieka, lub co gorsza dziecka, albo kobiete w ciązy. Kto poniesie konsekwencje moralne i prawne takiego czynu. Kto zwróci życie niewinnemu człowiekowi. Policja? Państwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nazps Re: Sondaż CBOS. Policja ma strzelać IP: *.chello.pl 16.07.04, 11:37 sadze, ze zwiekszanie uprawnien policji nic nie pomoze jesli ludzie nie beda reagowac na to co dzieje sie w ich otoczeniu. ostatnio spotkalem sie z szokujacym, w mojej opinii, zdarzeniem. Mlody chuligan wyrzucil wyrzucil z tramwaju staruszka po dosc wulgarnej wymianie zdan. Z ludzi jadacych tramwajem i stojacych na przystanku jednynie ja i znajomi, z ktorymi bylem swiadkiem zdarzenia, zareagowalismy wezwaniem karetki i policji. Starszy czlowiek zmarl w szpitalu. Policji nie udalo sie ujac sprawcy poniewaz motorniczy odjechal z przystanku nie reagujac na cale zdarzenie. Mysle, ze sytuacja ta obrazuje znieczulice, na ktora choruje polskie spoleczenstwo. Potrzeba wiecej zaufania do policji, ale jak je zdobyc, kiedy policja traktuje zglaszajacych przestepstwa jak intruzow, ktorzy przeszkadzaja spokojnie wygrzewac sie na posterunku? oczywiscie sa chlubne wyjatki. Oprocz zwiekszenia uprawnien policji trzeba, moim zdaniem wprowadzic prawo zwyklych ludzi do posiadania broni i obrony przez nich swojego zycia i mienia. Bandyta zawsze znajdzie sposob by zdobyc bron, prawo nie powinno dawac mu przewagi nad ofiara. Powinno sie tez zweryfikowac przepis o obronie koniecznej, w mysl ktorego zabijajac bandyte, ktory grozi ci smiercia w twoim domu stajesz sie bandyta. Co do wynikow sondy internetowej to tym sie ona rozni od badan np cbosu, ze jest przeprowadzana na grupie ochotnikow (ludzi ktorzy sami decyduja sie opowiedziec na pytania) a nie na grupie reprezentacyjnej, ktorej dobor jest scisle precyzyjny i zgodny z wymogamii metodologii badan spolecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Sondaż CBOS. Policja ma strzelać IP: *.inter / *.inter-c.pl 16.07.04, 12:40 Policja powinna mieć uprawnienia do strzelania i to ostrą amunicją. Dlaeki jestem od przesady, ale bandzior czy chuligan, który wychodzi robić zadymę powinien zdawać sobie sprawę, że poniesie za to konsekwencje, lącznie z trwałym uszkodzeniem ciała lub kalectwem. Jak mawiał Kobuszewski chamstwu trzeba przeciwstawiać się chamstwem. Tak. Bandzior, który nie zdążył uderzyć nożem czy kijem bejsbolowym(trafił na lepszego, który połamał mu wszystko łącznie z rączkami) przy naszych "wykształconych" sądach, będzie twierdził, że tylko podniósł nóż lub kij, ale nie miał zamiaru uderzyć. Podobnie ma się rzecz np. z Poznaniem. Wszyscy wieszają psy na policji. Ja uważam, że policja miała rację. Chłopcy zachowywali się jak bandyci i ponieśli tego konsekwencje. Mieli telefony komórkowe, mogli dzwonić na policję. Jakoś nie mogę uwierzyć, że policjanci strzelali do nich bez żadnego ostrzeżenia. Normalny trzeźwy człowiek na pierwszy rzut oka powinien poznać policjanta nawet bez munduru po sposobie trzymania broni etc. Nie jestem jakimś debilem, który zachwala policję. Uważam, że w niektórych sprawach policja ma za dużo uprawnień. Np. przy wchodzeniu do mieszkań prywatnych, kontroli i osobistym przeszukaniu. Bo w przypadku np. przeszukania osobistego, jeśli nic policjant nie znajdzie, powinien ponieść konsekwencje co najmniej służbowe na wniosek pokrzywdzonego. Jednak generalnie policjant na ulicy powinien mieć prawo do użycia broni i to bez żadnych głupich okrzyków. Wystarczy okrzyk "policja" a w przypadku nagłym blacha na szyi bez żadnych okrzyków. Bandzior nie może być bezkarny. Odpowiedz Link Zgłoś
dupa_pawiana Re: Sondaż CBOS. Policja ma strzelać 16.07.04, 13:23 Gość portalu: Emeryt napisał(a): Jak mawiał Kobuszewski chamstwu trzeba > przeciwstawiać się chamstwem. Podobnie ma się rzecz np. z > > Poznaniem. Wszyscy wieszają psy na policji. Ja uważam, że policja miała rację. > Chłopcy zachowywali się jak bandyci i ponieśli tego konsekwencje. > Normalny trzeźwy człowiek > > na pierwszy rzut oka powinien poznać policjanta nawet bez munduru po sposobie > trzymania broni etc. Nie jestem jakimś debilem Radziłbym się zastanowic nad ostatnim zdaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomroczność jasna Re: Sondaż CBOS. Policja ma strzelać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 15:07 Emeryt. Nie jezdeś debilem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . po pierwszym strzale nie ma wątpliwości IP: *.crowley.pl 16.07.04, 14:25 a odpowiedzielność i tak spada na magazyniera który wydał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Sondaż CBOS. Policja ma strzelać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 14:24 Dajcie debilom jeszcze immunitety, nie będzie musiał Kwaśniewski ich ułaskawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Sondaż CBOS. Policja ma strzelać IP: 148.160.98.* 16.07.04, 16:25 BRAWO!!!-Tak trzeba towarzysze!-Potrzebujemy wiecej kowbojow-niech sobie postrzelaja.Niewinni a,gdzie oni sa? Wiec prac panowie! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Policja ma strzelać? 16.07.04, 16:32 Strzelac? Co za barbarzynstwo. Jaki brak logiki. Mordercy nie wolno powiesic, a bandyte mozna zastrzelic? Tak bez wyroku, bez orzeczenia o winie? Bandyte trzeba wychowac, dac mu druga szanse. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=14206092 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeż Jerzy Re: Sondaż CBOS. Policja ma strzelać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 18:49 Zanim przestaniemy się patyczkować z bandytami wszelkiej maści, trzeba oczyścić to szambo które "zatkało" się w policji. Co chwila prasa donosi o kolejnych przekrętach w policji, a autorzy tych machlojek spokojnie siedzą, przyspawani do stołeczków www.policjainaczej.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowisz Re: Sondaż CBOS. Policja ma strzelać IP: 212.122.214.* 16.07.04, 20:04 I co tu mamy kolejną dyskusje o zwiększeniu uprawniń dla policji...Daje plus Jowisza na zwiększenie uprawnień w stosunku do użycia broni!Chciałbym przytoczyć przykład z Francji; miejsce gdzie odbywają się zamieszki jest izolowane a policja daje określoną ilość czasu na opuszczenie w/w terenu osobom "niezainteresowanym", po tym czasie każdy obecny musi liczyć się z konsekwencjami użycia przez policję siły( to a propo nieszczęśliwego wypadku z dziennikarzem), co do strzelania do pojazdów którymi poruszają się przestepcy; proszę wieżyć każdy przestępca liczy się z tym, że może nie wrócić z "pracy" i im dłużej działa w tym zawodzie tym lepiej wie jak się zachować, bardziej dotyczy to "normalnego" społeczeństwa, które zna strzelaniny z filmów i nie ma pojęcia, że życia nie da się zresetować! Nauczmy więc społeczeństwo jak się zachowywać w takich sytuacjach, nawet jeżeli zdobytej wiedzy nigdy nie wykożysta! Dlatego powinniśmy przyjmować ustawy bardziej skierowane na społeczeństwo czyli każdy powinien odpowiedać za swoje zachowanie! Przecież to takie demokratyczne!Minus Jowisza dla wiedzy społeczeństwa odnośnie uprawnień policji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Sondaż CBOS. Policja ma strzelać IP: *.sympatico.ca 24.07.04, 17:14 Wreszcie przeczytalem pozadny i interesujacy art.na lamach polskiego internatu. Policja to ma byc respekt i powazanie dla ich wykonywanych czynnosci. Zgadzam sie z nakazem strzelania,poniewaz tylko w ten sposob bedzie mozna uniknac tego potwornego huliganstwa jakie panuje na calym swiecie. Jesli trudno jest sobie poradzic z takimi grupami w sposob normalny,nalezy zdecydowanie uzyc palnej broni,ustrzelic w sam leb,a w ten sposob bedzie przyklad i postrach dla reszty huliganstwa. Dzieki, za taka podjeta postawe przez CBOS. Odpowiedz Link Zgłoś