Dodaj do ulubionych

Sondaż CBOS. Policja ma strzelać

IP: *.act.health.gov.au / *.sge.net 16.07.04, 03:06
Dac policji wieksze uprawnienia, bo bandytyzm do konca zniszczy ten kraj.
Obserwuj wątek
    • Gość: chinczak Ale nie do tlumu jak chce Michnik, do gangsterow IP: 219.131.35.* 16.07.04, 03:22
      nie zapomnimy co powiedzial w tym slynnym wywiadzie do spolki z Kiszczakiem
      • Gość: mag9 Trzeba dac Policji wieksze uprawnienia IP: *.nwlnnh.tds.net 16.07.04, 06:04
        i ludzie powinni zaczac wspolpracowac z Policja i ja szanowac, bo sami niczego
        nie zrobia.
        • Gość: Jonasz_2 Re: Trzeba dac Policji wieksze uprawnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 07:03
          Ciekawe że jak jest sondaż w internwcie
          to wyniki są zupełnie odwrotne .
          Kim jest ta tajemnicza reprezentacja ?
          • Gość: m_BLADE Dlaczego??? IP: *.sebastiana.ceti.pl 16.07.04, 10:59
            Bo mimo wymyślnych nicków na forach siedzą w dużej mierze nastolatki. Jak jeden
            z drugim posłucha "J..ać policję" kupi sobie kapturek z napisem "CHWDP" to jest
            w stanie trzeźwo myśleć??? Ludziom się zdaje, również dzięki mediom, że od czasu
            sławetnej interwencji na juwenaliach w Łodzi gliniarze wogóle nic już nie robili
            a giwery pozostawiali w magazynach. To jest oczywista bzdura. W myśl zasady
            "gdzie drwa rąbią tam wióry lecą" zdarza się tragiczna pomyłka co nie zmienia
            faktu, że każdy ma konstytucyjne prawo do czucia się bezpiecznym i chce sprawnej
            policji. Każdy, który ma olej w głowie a nie realizuje swojej wolności przez
            łamanie prawa
        • Gość: EWa Re: Trzeba dac Policji wieksze uprawnienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 14:31
          A co można zrobić z NIMI?
          Wspólnie się nachlać i przejechać twoją mamę na przejściu dla pieszych?
          Zakatować twojego brata pałą poświęconą przez Wałęsę.
          Zgwałcić twoją córkę i za ten czyn aresztować i oskarżyć twego ojca?
          Przeciż te osły strzelają nawet sami do siebie, a WAM mówią, że to bandyci
          zabili policjanta.
          Tak długo sie nie opamiętacie dopóki nie trafi to w Was bezpośrednio.
          Mam nadzieję, że to już niedługo nastąpi. Amen.
    • Gość: policjant Re: Sondaż CBOS. Policja ma strzelać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 06:48
      Policja i tam ma bardzo duże uprawnienia i niepotrzebne dodatkowe.Czy za PRL
      milicjanci mieli większe uprawnienia użycia broni?To tylko zależy od tzw.dobrej
      woli lub złej woli.Z każdego przepisu można wyciągnąć dwie różne skrajne
      opinie.Narzeka się na korupcje wśród policjantów , a to wiąże się z tym iż
      wydział wewnętrzny nie spełnia swojej roli- nieodpowiedni ludzie i
      nieodpowiednia podległość policjantów wydziału.
    • Gość: POLO Re: Policji po 1989 roku założono kajdany ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 06:54
      ... większość osób z Solidarności w stanie wojennym przebywała w ośrodkach
      odosobnienia ( ale nie tak jak Wałęsa w ośrodku rządowym w Arłamowie ), lecz w
      zwykłych więzieniach. Ludzie ci myśleli, że wszyscy ci co przebywają w
      więzieniach są tacy sami jak i oni.
      • Gość: http://pamietamy.t Re: ubeckie metody w modzie a rezultaty IP: 200.56.224.* 16.07.04, 09:10
        znane z historii prl-u
        oraz z dzialan bandyty busha

a jak uprawia propagande polska prasa i na czyje
        zlecenie pracuje ubecka zydokomuna w gw i ubecko-niemiecki fakt
        mozna sobie przeczytac w tekscie z senatu
        www.senat.gov.pl/k5/kom/kksp/2002/008ksp.htm

pamietamy.tripod.com
    • Gość: RWerp Nie ten problem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 06:55
      Problem nie leży w kwestii: ostrzegać czy nie. Owszem, powinni ostrzegać, żeby
      każdy człowiek wiedział, że to policjant a nie bandzior. Natomiast policja
      powinna mieć sprawną broń i pieniądze na ćwiczenia strzeleckie! Słyszałem o
      przypadku policjanta, który mierząc zgodnie z przepisami w nogi, odstrzelił
      człowiekowi ucho. Z bliskiej odległości. Nie dlatego, że źle strzelał, ale
      jego broń miała taki rozrzut.

No, ale wprowadzenie takiej zmiany jest kosztowne i nieefektowne, łatwiej dać
      policji uprawnienia do (próby) zabijania ludzi bez ostrzeżenia...
      • Gość: Januszek Re: Kim jest ta tajemnicza reprezentatywność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 07:08
        Wyniki sądy są zupełnie odwrotne !
    • Gość: Ania 21 Re: Jeden glina kiedyś przez pomyłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 07:14
      strzelał do samochodu Suchockiej .
      Teraz przez pomyłkę powinni
      zastrzelić syna ministra spraw
      wewnętrznych wtedy pogadamy
      poważnie !!!
      • Gość: dare Re: Jeden glina kiedyś przez pomyłkę IP: 217.75.193.* 16.07.04, 09:59
        oj Aniu, Aniu zajmij sie czyms innym masz takie ladne imie. pozdrawiam
    • Gość: Baba-w-oknie Sondaż CBOS. Policja ma strzelać? IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 16.07.04, 07:22
      Strzelanie w tlumie to zawsze wieksze niebezpieczenstwo dla tych ktorych
      policja ma ochraniac, niz dla bandytow! Zaden policjant nie ma prawa byc
      rownoczesnie sedzia i katem. Nie ma w Polsce kary smierci, a policjant ktory
      strzela do bandyty to tak jakby bez zadnego dochodzenia skazal go na taka kare
      i sam od razu wykonal wyrok. To czym sie w takim razie bedzie roznil policjant
      od bandyty? Chyba ze strzela do bandziora ktory ma tez bron w reku i nie ma
      innego sposobu zeby go unieszkodliwic. Ale i tak tylko po to zeby chronic
      czyjes zycie, a nie dlatego ze sie policjant przestraszyl albo zdenerwowal.
      • Gość: EWA Re: Sondaż CBOS. Policja ma strzelać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 14:49
        To czym sie w takim razie bedzie roznil policjant
        > od bandyty?
        A czym różnił się do tej pory?

46-letniego policjanta z komisariatu w Warcie (woj. łódzkie) podejrzewanego o
        kierowanie gróźb karalnych wobec właścicielki agencji towarzyskiej zatrzymali w
        nocy z poniedziałku na wtorek policjanci z Sieradza.

Policja i prokuratura wyjaśniają okoliczności wypadku drogowego, w którym ranna
        została kobieta i dwóch łódzkich policjantów. Cała trójka była pijana.

Obława na policjanta
        Szczycieńska policja przez cały dzień bezskutecznie szukała swojego kolegi,
        który po spowodowaniu wypadku drogowego uciekł z izby przyjęć, gdzie miano mu
        zbadać krew na obecność alkoholu (15-09-2003

Policjant wziął łapówkę i okradł kierowcę
        38-letni funkcjonariusz gdańskiej policji drogowej został aresztowany pod
        zarzutem przyjęcia łapówki i kradzieży pieniędzy od obywatela Francji, którego
        zatrzymał do kontroli. Policjantowi grozi do ośmiu lat więzienia.

W Olsztynie policjanci z drogówki i inni tworzą zorganizowaną grupę
        przestępczą.

Pijany naczelnik drogówki potrącił przechodnia
        Zarzut spowodowania wypadku po pijanemu i ucieczki z miejsca wypadku postawiła
        prokuratura rejonowa w Olsztynie naczelnikowi drogówki z komendy powiatowej
        policji w Ostródzie (woj. warmińsko-mazurskie).

Jerzy Antoniak czyli "Ścigany po polsku" już nie musi się ukrywać. Krzysztof
        C. "Czyrak" - żołnierz w służbie nadterminowej i pasierb komendanta policji -
        negatywny bohater naszego artykułu został aresztowany na wniosek prokuratury
        wojskowej, która przejęła sprawę

Komendant policji brał łapówki od gangu

Fot. Marcin Klaban / AG

ZOBACZ TAKŻE

• Gang z Wołomina (27-04-04, 00:19)

Karolina Kowalska, Piotr Machajski 27-04-2004, ostatnia aktualizacja 27-04-
        2004 00:19

Przez cztery lata komendant wyszkowskiej policji współpracował z gangsterami.
        Na sprzedaży informacji o akcjach policyjnych zarobił w sumie 14,5 tys. zl

Znowu wypadek pijanego policjanta

aw 23-04-2004, ostatnia aktualizacja 23-04-2004 20:49

Kolejny pijany policjant spowodował wypadek drogowy. Jednak tym razem
        przełożeni nie byli już pobłażliwi. Sierżant Zdzisław S. zostanie wyrzucony ze
        służby
        Marcin Kącki 05-05-2004, ostatnia aktualizacja 04-05-2004 20:53

Śmiertelna pomyłka policji - cd. Prokuratura rozważa postawienie zarzutów
        zabójstwa policjantom, którzy przez pomyłkę zastrzelili nastolatka w Poznaniu -
        dowiedziała się nieoficjalnie "Gazeta".

Policjanci strzelali, by zabić

Oficer ABW, który dwa lata temu zabił w wypadku drogowym człowieka, do dziś nie
        poniósł kary. Sędzia od pół roku nie napisała uzasadnienia wyroku

Afera starachowicka. Generał fałszywie zeznawał?

Takim ludziom powierzasz swoje i swoich najbliższych życie
        Dajcie im od razu immunitety, żeby kwaśniewski nie musiał ich ułaskawiać.

• Gość: rock Lepiej, żeby zginęło 10 policjantów, niż... IP: *.neostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 08:43
      ...jeden przypadkowy obywatel. To uzbrojeni, źle opłacani, sfrustrowani
      policjanci stanowią zagrożenie. Statystyka jest zatrważająca. Więcej zginęło
      Polaków zastrzelonych nieumyślnie przez policjantów niż policjantów od kul
      bandytów. Jak napisałem taki wątek, gdzie podałem liczby, to został zdjęty w
      ciągu 10 min. To policja jest dla nas, a nie my dla policji. Ryzyko śmierci
      jest wpisane w ten zawód. Nie ma przymusu pracy w policji. Komu się nie podoba
      może odejść.
      • Gość: nazps Re: Lepiej, żeby zginęło 10 policjantów, niż... IP: *.chello.pl 16.07.04, 11:48
        coz, to niestety prawda, ale nie ozbnacza to ze nie mozna poprawic
        bezpieczenstwa ich pracy. Policjanci na razie zarabiaja lepiej niz przecietni
        Polacy. nie zmienia to jednak faktu ze do grupy policjantow lepiej
        zarabiajacych nie zaliczaja sie tzw OP (oddzialy prewencji), czyli policjanci
        zabezpieczajacy wiekszosc imprez masowych. Sa to w duzej mierze ludzi slabo
        wyksztalceni i niedoszkoleni, co tylko pokazuje, ze nalezy to zmienic
        doszkalajac ich i stopniowo zwieekszajac ich uprawnienia, oczywiscie wszystko w
        miare wzrostu kompetencji. Nie zgaddzam sie ze lepiej jest by ktokolwiek ginal.
        policjant tez czowiek. i tez Polak. najlepiej zeby ginal bandyta. A tak w ogole
        to powinni publicznie skazac na tortury paru huliganow, od razu mieliby wiekszy
        respekt przed prawem. chuliganie to ludzie, ktorzy rozumuja w ktegoriach
        przemocy i tylko tak nalezy z nimi prowadzoc dialog. Dzieki umowie spolecznej
        przekazalismy prawo do poslugiwania sie przemoca panstwu, niech wiec to panstwo
        zastosuje przmoc w naszym imieniu przevciw tym, ktorzy tej umowy nie akcepptuja
        i lamia prawo.
    • Gość: gosc Re: Sondaż CBOS. Policja ma strzelać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 09:09
      Pragnę zauważyć, że do tragicznej pomyłki doszło dlatego, że zaczeto wymieniać
      amunicję na nowy typ - kolor czerwony - dawniej gumowa teraz ostra, inaczej
      nie doszło by do takiej pomyłki. A nie po zajściach jak autor opisuje.
    • Gość: dare Re: zielony i zolty IP: 217.75.193.* 16.07.04, 09:55
      o dozielony faktycznie nazywa sie PIK, ale sluzy do odstrzeliwania zamkow i
      slabych zawiasow w drzwiach, zolty zas to naboj CS, wypelniony gazem CS. to
      tytulem sprostowania. pozdrawiam
    • dupa_pawiana POLACY TO MORDERCY !!! 16.07.04, 10:25
      Chuligaństwo i bandytyzm przewodnią siłą całego narodu !!!
      Bić porządnych obywateli !!!
      Nie poddamy się oszołomom policyjnym będziemy walczyć za wolnośc i
      sprawiedliwosć do upadłego do ostatniej kropli krwi !!!
      Bóg jest po naszej stronie ojciec założyciel Rydzyk też !!! Będziemy
      nieustępliwie i konsekwentnie bronic praw polskich bandytów do tego zobowiązują
      nas szczytne i wzniosłe ideały Rzeczpospolitej jako państwa demokratycznego
      akceptującego mniejszości i odmienne poglądy Tak nam dopomóż Bóg !!!
      • Gość: . dupo pawiana co piłeś, też to chcę kupić IP: *.crowley.pl 16.07.04, 10:32
        pozdrowienia
        • dupa_pawiana Re: dupo pawiana co piłeś, też to chcę kupić 16.07.04, 10:54
          Już podaje przepis:
          Mieszamy litr wódki z paroma śledziami słoikiem ogórków paczką chili i
          przeterminowanym majonezem Do smaku wrzucamy sproszkowane odchody jaguara i
          lekko przysmażone na patelni wnętrzności szczura Smacznego!
          • Gość: . Re: dupo pawiana co piłeś, też to chcę kupić IP: *.crowley.pl 16.07.04, 11:10
            nie przeszkadza Twojej Mamie zapach z Twojego pokoju ?
            • dupa_pawiana Re: dupo pawiana co piłeś, też to chcę kupić 16.07.04, 13:17
              A twojej ubytki w twoim mózgu???
              • Gość: . Re: dupo pawiana co piłeś, też to chcę kupić IP: *.crowley.pl 16.07.04, 14:00
                dupo pawiana nawet lepiej mieć ubytki niż dupę w tym miejscu
                • dupa_pawiana Re: dupo pawiana co piłeś, też to chcę kupić 16.07.04, 14:05
                  Ty jeszcze tego nie wiesz ale kiedy dorośniesz to przekonasz się że nie we
                  wszystko co ci rodzice mówili należy wierzyć
                  • Gość: . Re: dupo pawiana co piłeś, też to chcę kupić IP: *.crowley.pl 16.07.04, 14:18
                    najlepsze to co pisze dupa pawiana
                    • dupa_pawiana Re: dupo pawiana co piłeś, też to chcę kupić 16.07.04, 14:23
                      Czy mam to rozumiec jako wyraz uwielbienia?
                      • Gość: . Re: dupo pawiana co piłeś, też to chcę kupić IP: *.crowley.pl 16.07.04, 14:31
                        umiałeś zrozumieć żeś dupa ...
                        • dupa_pawiana Re: dupo pawiana co piłeś, też to chcę kupić 16.07.04, 14:56
                          Ile bierzesz za godzine?
                          • Gość: . Re: dupo pawiana co piłeś, też to chcę kupić IP: *.crowley.pl 16.07.04, 15:11
                            zwróć się do Andrzeja S. (lub młode dupy) o ile potwierdzą się zarzuty
    • Gość: Polak_poza_P(R)L O ile to prawda, ze IP: 195.28.224.* 16.07.04, 10:37
      75% ludnosci chce, zeby policja mogla ostra amunicja strzelac i to bez
      ostrzezenia, moge tylko stwierdzic:
      "Chory" kraj, "chory" narod kompletnie niezdolny (i nie tylko w tym przypadku)
      do rozwiazywania wlasnych problemow.
      • Gość: openmind.desk.pl prawda to pojęcie względne IP: *.crowley.pl 16.07.04, 10:43
        a naród to pojęcie w tym kontekście oderwane
    • Gość: hormon UWAGA! OSZOLOM z LPR! IP: *.polkomtel.com.pl 16.07.04, 10:53
    • Gość: BRYK Re: Sondaż CBOS. Policja ma strzelać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 11:29
      Nie chodzi o to, że Policja strzelając trafi bandytę, albo chuligana
      stadionowego. Chodzi o to, ze jak nie trafi, to mozee zabic niewinnego
      człowieka, lub co gorsza dziecka, albo kobiete w ciązy. Kto poniesie
      konsekwencje moralne i prawne takiego czynu. Kto zwróci życie niewinnemu
      człowiekowi. Policja? Państwo?
    • Gość: nazps Re: Sondaż CBOS. Policja ma strzelać IP: *.chello.pl 16.07.04, 11:37
      sadze, ze zwiekszanie uprawnien policji nic nie pomoze jesli ludzie nie beda
      reagowac na to co dzieje sie w ich otoczeniu. ostatnio spotkalem sie z
      szokujacym, w mojej opinii, zdarzeniem. Mlody chuligan wyrzucil wyrzucil z
      tramwaju staruszka po dosc wulgarnej wymianie zdan. Z ludzi jadacych tramwajem
      i stojacych na przystanku jednynie ja i znajomi, z ktorymi bylem swiadkiem
      zdarzenia, zareagowalismy wezwaniem karetki i policji. Starszy czlowiek zmarl w
      szpitalu. Policji nie udalo sie ujac sprawcy poniewaz motorniczy odjechal z
      przystanku nie reagujac na cale zdarzenie. Mysle, ze sytuacja ta obrazuje
      znieczulice, na ktora choruje polskie spoleczenstwo. Potrzeba wiecej zaufania
      do policji, ale jak je zdobyc, kiedy policja traktuje zglaszajacych
      przestepstwa jak intruzow, ktorzy przeszkadzaja spokojnie wygrzewac sie na
      posterunku? oczywiscie sa chlubne wyjatki. Oprocz zwiekszenia uprawnien policji
      trzeba, moim zdaniem wprowadzic prawo zwyklych ludzi do posiadania broni i
      obrony przez nich swojego zycia i mienia. Bandyta zawsze znajdzie sposob by
      zdobyc bron, prawo nie powinno dawac mu przewagi nad ofiara. Powinno sie tez
      zweryfikowac przepis o obronie koniecznej, w mysl ktorego zabijajac bandyte,
      ktory grozi ci smiercia w twoim domu stajesz sie bandyta.

Co do wynikow sondy internetowej to tym sie ona rozni od badan np cbosu, ze
      jest przeprowadzana na grupie ochotnikow (ludzi ktorzy sami decyduja sie
      opowiedziec na pytania) a nie na grupie reprezentacyjnej, ktorej dobor jest
      scisle precyzyjny i zgodny z wymogamii metodologii badan spolecznych.
    • Gość: Emeryt Re: Sondaż CBOS. Policja ma strzelać IP: *.inter / *.inter-c.pl 16.07.04, 12:40
      Policja powinna mieć uprawnienia do strzelania i to ostrą amunicją. Dlaeki
      jestem od przesady, ale bandzior czy chuligan, który wychodzi robić zadymę
      powinien zdawać sobie sprawę, że poniesie za to konsekwencje, lącznie z trwałym
      uszkodzeniem ciała lub kalectwem. Jak mawiał Kobuszewski chamstwu trzeba
      przeciwstawiać się chamstwem. Tak. Bandzior, który nie zdążył uderzyć nożem czy
      kijem bejsbolowym(trafił na lepszego, który połamał mu wszystko łącznie z
      rączkami) przy naszych "wykształconych" sądach, będzie twierdził, że tylko
      podniósł nóż lub kij, ale nie miał zamiaru uderzyć. Podobnie ma się rzecz np. z
      Poznaniem. Wszyscy wieszają psy na policji. Ja uważam, że policja miała rację.
      Chłopcy zachowywali się jak bandyci i ponieśli tego konsekwencje. Mieli
      telefony komórkowe, mogli dzwonić na policję. Jakoś nie mogę uwierzyć, że
      policjanci strzelali do nich bez żadnego ostrzeżenia. Normalny trzeźwy człowiek
      na pierwszy rzut oka powinien poznać policjanta nawet bez munduru po sposobie
      trzymania broni etc. Nie jestem jakimś debilem, który zachwala policję. Uważam,
      że w niektórych sprawach policja ma za dużo uprawnień. Np. przy wchodzeniu do
      mieszkań prywatnych, kontroli i osobistym przeszukaniu. Bo w przypadku np.
      przeszukania osobistego, jeśli nic policjant nie znajdzie, powinien ponieść
      konsekwencje co najmniej służbowe na wniosek pokrzywdzonego. Jednak generalnie
      policjant na ulicy powinien mieć prawo do użycia broni i to bez żadnych
      głupich okrzyków. Wystarczy okrzyk "policja" a w przypadku nagłym blacha na
      szyi bez żadnych okrzyków. Bandzior nie może być bezkarny.
      • dupa_pawiana Re: Sondaż CBOS. Policja ma strzelać 16.07.04, 13:23
        Gość portalu: Emeryt napisał(a):

Jak mawiał Kobuszewski chamstwu trzeba
        > przeciwstawiać się chamstwem. Podobnie ma się rzecz np. z
        >
        > Poznaniem. Wszyscy wieszają psy na policji. Ja uważam, że policja miała
        rację.
        > Chłopcy zachowywali się jak bandyci i ponieśli tego konsekwencje.
        > Normalny trzeźwy człowiek
        >
        > na pierwszy rzut oka powinien poznać policjanta nawet bez munduru po sposobie
        > trzymania broni etc. Nie jestem jakimś debilem

Radziłbym się zastanowic nad ostatnim zdaniem
      • Gość: pomroczność jasna Re: Sondaż CBOS. Policja ma strzelać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 15:07
        Emeryt. Nie jezdeś debilem.
    • Gość: hak A jak rozróżnią amunicję daltoniści? IP: 195.116.28.* 16.07.04, 13:22
      • Gość: . po pierwszym strzale nie ma wątpliwości IP: *.crowley.pl 16.07.04, 14:25
        a odpowiedzielność i tak spada na magazyniera który wydał
    • Gość: EWA Re: Sondaż CBOS. Policja ma strzelać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 14:24
      Dajcie debilom jeszcze immunitety, nie będzie musiał Kwaśniewski ich ułaskawiać.
    • Gość: Ciekawy Re: Sondaż CBOS. Policja ma strzelać IP: 148.160.98.* 16.07.04, 16:25
      BRAWO!!!-Tak trzeba towarzysze!-Potrzebujemy wiecej kowbojow-niech sobie
      postrzelaja.Niewinni a,gdzie oni sa? Wiec prac panowie!
    • douglasmclloyd Policja ma strzelać? 16.07.04, 16:32
      Strzelac? Co za barbarzynstwo. Jaki brak logiki. Mordercy nie wolno powiesic, a
      bandyte mozna zastrzelic? Tak bez wyroku, bez orzeczenia o winie? Bandyte trzeba
      wychowac, dac mu druga szanse.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=14206092
    • Gość: Jeż Jerzy Re: Sondaż CBOS. Policja ma strzelać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 18:49
      Zanim przestaniemy się patyczkować z bandytami wszelkiej maści, trzeba oczyścić
      to szambo które "zatkało" się w policji. Co chwila prasa donosi o kolejnych
      przekrętach w policji, a autorzy tych machlojek spokojnie siedzą, przyspawani do
      stołeczków www.policjainaczej.prv.pl
    • Gość: jowisz Re: Sondaż CBOS. Policja ma strzelać IP: 212.122.214.* 16.07.04, 20:04
      I co tu mamy kolejną dyskusje o zwiększeniu uprawniń dla policji...Daje plus
      Jowisza na zwiększenie uprawnień w stosunku do użycia broni!Chciałbym przytoczyć
      przykład z Francji; miejsce gdzie odbywają się zamieszki jest izolowane a
      policja daje określoną ilość czasu na opuszczenie w/w terenu osobom
      "niezainteresowanym", po tym czasie każdy obecny musi liczyć się z
      konsekwencjami użycia przez policję siły( to a propo nieszczęśliwego wypadku z
      dziennikarzem), co do strzelania do pojazdów którymi poruszają się przestepcy;
      proszę wieżyć każdy przestępca liczy się z tym, że może nie wrócić z "pracy" i
      im dłużej działa w tym zawodzie tym lepiej wie jak się zachować, bardziej
      dotyczy to "normalnego" społeczeństwa, które zna strzelaniny z filmów i nie ma
      pojęcia, że życia nie da się zresetować! Nauczmy więc społeczeństwo jak się
      zachowywać w takich sytuacjach, nawet jeżeli zdobytej wiedzy nigdy nie
      wykożysta! Dlatego powinniśmy przyjmować ustawy bardziej skierowane na
      społeczeństwo czyli każdy powinien odpowiedać za swoje zachowanie! Przecież to
      takie demokratyczne!Minus Jowisza dla wiedzy społeczeństwa odnośnie uprawnień
      policji!!!
    • Gość: Gosc Re: Sondaż CBOS. Policja ma strzelać IP: *.sympatico.ca 24.07.04, 17:14
      Wreszcie przeczytalem pozadny i interesujacy art.na lamach polskiego internatu.
      Policja to ma byc respekt i powazanie dla ich wykonywanych czynnosci. Zgadzam
      sie z nakazem strzelania,poniewaz tylko w ten sposob bedzie mozna uniknac tego
      potwornego huliganstwa jakie panuje na calym swiecie. Jesli trudno jest sobie
      poradzic z takimi grupami w sposob normalny,nalezy zdecydowanie uzyc palnej
      broni,ustrzelic w sam leb,a w ten sposob bedzie przyklad i postrach dla reszty
      huliganstwa. Dzieki, za taka podjeta postawe przez CBOS.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka