Dodaj do ulubionych

MAYBACH O. RYDZYKA - KOLEJNE POMÓWIENIE

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 13:58
Dziś Ojciec Rydzyk osobiście zaprzeczył, jakoby miał taki samochód. Wyjaśnił,
że jest to kolejna "wiadomość" wymyślona przez "dziennikarzy" (głównie z
Gazety Wyborczej) mocno zaniepokojonych rosnącą popularnością jego rozglośni.
Dodał, że takich fałszywych wiadomości jest dosłownie tysiące.
Obserwuj wątek
    • Gość: Puchatek Re: MAYBACH O. RYDZYKA - KOLEJNE POMÓWIENIE IP: *.crowley.pl 16.07.04, 15:05
      Hm. Ojciec Rydzyk z właściwym sobie poważaniem dla faktów.

1. Oczywiście zawsze miło przywalić "Wyborczej", choć akurat w samej Wyborczej
      tekst o Maybachu się NIE POJAWIŁ. POkjawił się w "Metrze", bezpłatniku Agory,
      gdzie powiedziane jest wyraźnie, że:

""Gazeta Pomorska" ujawniła wczoraj, że od kilku dni maybachem jeździ także
      ojciec Rydzyk. Na ulicach Torunia widziano go kilkakrotnie (...)"

No, ale jak juz coś, to trzeba Wyborczej dołożyć, a co.

2. warszauer pisze:
      > Dziś Ojciec Rydzyk osobiście zaprzeczył, jakoby miał taki samochód.

Sprytnie. Przecież nikt nie mówi, że Rydzyk "ma" Maybacha. Metro pisze wręcz:
      "Czyim samochodem jeździ ojciec Rydzyk?"

Czekam na zaprzeczenie Rydzyka, że JEŹDZI Maybachem. Bo jeśli samochód nie jest
      jego własnością (a choćby Radia M. czy którejś ze spółek-córek, o, przepraszam,
      znaczy się fundacji), to już można z czystym sumieniemn powiedzieć "NIE MAM
      Maybacha".
      Ja np. NIE MAM plecaka, bo mi się zespuł, a ten, który noszę do pracy, należy
      do mojej żony. :)
      • Gość: goran Re: MAYBACH O. RYDZYKA - KOLEJNE POMÓWIENIE IP: *.ct.com.pl 16.07.04, 15:09
        Nie słyszałem jeszcze o gazecie, która tylko cytując inną gazetę wywaliła temat
        na całą okładkę. Po prostu zastanowmy się czy to jest prawda czy nie. A
        sprawdzenie pt. w radiu Maryja odłożyli słuchawkę, to tylko pogratulować
        dziennikarskiej dociekliwości
      • venus99 Re: MAYBACH O. RYDZYKA - KOLEJNE POMÓWIENIE 16.07.04, 15:10
        Rydzyk mysli,że krętactwa mu pomogą.rzeczywiście istotny jest fakt czy słynący
        ze skromności zakonnik jeździ luksusowym samochodem.
        ale każda szumowina znajdzie gorliwego obrońce.
        gdzie jest oszoł taki aktywny w tłumaczeniu radiomaryjnych głupot?
        • Gość: Hans Re: MAYBACH O. RYDZYKA - KOLEJNE POMÓWIENIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 15:13
          Oszołom się skompromitował. Już chyba nie wróci...
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=13905276&a=14233523
          • Gość: janusz lewandowski Oszołom jest we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 15:58
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=13946332
            -tak więc obawiam się nże niestety oszołom dalej będzie zasmiecał to forum
            • Gość: Hans Re: Oszołom jest we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 16:31
              Owszem, Oszoł jest we Wrocku, ale on sam przecież wszystkiego nie pisze. Do
              tego nika ma dostęp kilka osób, sam zresztą Oszoł to napisał. Mam zupełnie
              poważne podejrzenie, że nie odzywa się nikt z oszołomionego nika dlatego, że
              obmyślają jak z tej fatalnej wpadki wybrnąć....
        • Gość: Jonasz Re: MAYBACH O. RYDZYKA - KOLEJNE POMÓWIENIE IP: *.fiber.net.pl 16.07.04, 16:05
          Zastanawiam się dlaczego taka głupia głowa tak mądrze (Wenus) chce się nazywać?
      • Gość: KGB Re: MAYBACH O. RYDZYKA - KOLEJNE POMÓWIENIE IP: *.czajen.pl 16.07.04, 15:15
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=14231615
      • prof.wsksim.o.tadeusz.r Re: MAYBACH O. RYDZYKA - KOLEJNE POMÓWIENIE 18.07.04, 16:56
        Człowieku daj mi spokój. Przecież muszę czymś na wykłady dojeżdżać.
    • Gość: Puchatek Re: MAYBACH O. RYDZYKA - KOLEJNE POMÓWIENIE IP: *.crowley.pl 16.07.04, 15:32
      Hm.

To, że Metro zrobiło z tego okładkę - to fakt. Ale to taka gazeta - sensacja,
      duże fotki - temat wybitnie okładkowy.

Nie zmienia to faktu, że:
      1. "Wyborcza" o Maybachu Rydzyka nie pisała w ogóle.
      2. Jeśli już, to pretensje powinien Rydzyk mieć do Gazety Pomorskiej.
      3. Nawet Gazeta POmorska nie pisała, że Rydzyk jest właścicielem tej limuzyny,
      tylko że nią jeździ. Metro - jak zaznaczyłem - wręcz w tytule pyta "czyim
      samochodem jeździ Rydzyk".
      4. Bardzo chciałbym się dowiedzieć, czy rzeczywiście jeździ (jeździł).
      5. Fakt, że w Radiu M. rzucają słuchwaką jest akurat bardzo istotny, bo
      pokazuje mentalność tych ludzi.
      • venus99 Re: MAYBACH O. RYDZYKA - KOLEJNE POMÓWIENIE 16.07.04, 15:36
        ad 5/ przecież zawsze takie są reakcje rm na niewygodne pytania i odmienne
        poglądy.
      • Gość: ronek Re: MAYBACH O. RYDZYKA - KOLEJNE POMÓWIENIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 15:54
        > 1. "Wyborcza" o Maybachu Rydzyka nie pisała w ogóle.

Po totalnej kompromitacji Lizuta w sprawie Kobylańskiego (kolejne pomówienia
        GW!) "Wyborcza" akurat w tym tygodniu musiała milczeć na temat O. Rydzyka - ale
        na pewno coś wymyśli w przyszłym. Pewnie dowiemy się, że O. Rydzyk ma nowy
        helikopter i prowadzi interesy z Putinem.

> 5. Fakt, że w Radiu M. rzucają słuchwaką jest akurat bardzo istotny, bo
        > pokazuje mentalność tych ludzi.

Zważywszy ogromną ilość pomówień już wydrukowanych przez tzw. "dziennikarzy" (w
        samej Gazecie Wyborczej więcej niż TYSIĄC!) profilaktyczny brak zaufania
        personelu do "dziennikarzy" jest - myślę, że każdy z tym się zgodzi - w pełni
        zrozumiałe.
        • Gość: Puchatek Re: MAYBACH O. RYDZYKA - KOLEJNE POMÓWIENIE IP: *.crowley.pl 16.07.04, 15:58
          Gość portalu: ronek napisał(a):

> > 1. "Wyborcza" o Maybachu Rydzyka nie pisała w ogóle.
          >
          > Po totalnej kompromitacji Lizuta w sprawie Kobylańskiego (kolejne pomówienia
          > GW!) "Wyborcza" akurat w tym tygodniu musiała milczeć na temat O. Rydzyka -
          > ale na pewno coś wymyśli w przyszłym.

Jasne, a świstak siedzi i zawija w papierki. Kompromitacja w sprawie
          Kobylańskiego - kompromitacja Rydzyka chyba.

> > 5. Fakt, że w Radiu M. rzucają słuchwaką jest akurat bardzo istotny, bo
          > > pokazuje mentalność tych ludzi.

> Zważywszy ogromną ilość pomówień już wydrukowanych przez tzw. "dziennikarzy"
          > (w samej Gazecie Wyborczej więcej niż TYSIĄC!)

O, liczyłeś? Czy wierzysz na słowo Naszemu Dziennikowi?

To może z tego 1000 zacytuj - powiedzmy - pierwsze 20. Tylko konkretnie, z
          zaznaczeniem, co było nieprawdą...

> profilaktyczny brak zaufania
          > personelu do "dziennikarzy" jest - myślę, że każdy z tym się zgodzi - w pełni
          > zrozumiałe.

Nie, nie jest. Jeśli się tworzy instytucję tej wielkości, to trzeba być
          przygotowanym na to, że twoje działania będę obserwowane i komentowane. Ktoś,
          kto nie ma nic na sumieniu nie boi się odpowiadać na pytania.
          • Gość: ronek Re: MAYBACH O. RYDZYKA - KOLEJNE POMÓWIENIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 16:24
            > > Zważywszy ogromną ilość pomówień już wydrukowanych przez tzw. "dziennikar
            > zy"
            > > (w samej Gazecie Wyborczej więcej niż TYSIĄC!)
            >
            > O, liczyłeś? Czy wierzysz na słowo Naszemu Dziennikowi?
            >
            > To może z tego 1000 zacytuj - powiedzmy - pierwsze 20. Tylko konkretnie, z
            > zaznaczeniem, co było nieprawdą...

Tak naprawdę było prawie 2000 takich artykułów - SAM sprawdź: to będzie dla
            ciebie bardzo pouczające zajęcie! "Wyborczą" wielokrotnie już przyłapano na
            kłamstwie i to nie tylko w sprawach dotyczących Ojca Rydzyka. No cóż,
            dziennikarz to też człowiek - musi z czegoś żyć, a jak nie ma sensacji to się je
            tworzy.
            • Gość: Puchatek Re: MAYBACH O. RYDZYKA - KOLEJNE POMÓWIENIE IP: *.crowley.pl 16.07.04, 16:29
              O, nie nie nie. Nie wykręcaj się.
              Nie pytam ile było tekstów Wyborczej o RM. Ja pytam ile było KŁAMLIWYCH i pytam
              o KONKRETY co do tych kłamstw.

Bo ja mogę Ci z marszu przytoczyć konkretne przykłady, kiedy RM (albo Rydzyk
              himself) kłamało o "Wyborczej".
              • Gość: jeden z członków Maszerujcue towarzyszu! IP: 212.244.182.* 16.07.04, 16:35
                Gość portalu: Puchatek napisał(a):

Bo ja mogę Ci z marszu przytoczyć konkretne przykłady, kiedy RM (albo Rydzyk
                > himself) kłamało o "Wyborczej".
                • Gość: Puchatek Re: Maszerujcue towarzyszu! IP: *.crowley.pl 16.07.04, 16:40
                  Czy "maszrujcie" oznacza, że chcesz przykładów?

Choćby uparte powtarzanie na antenie RM, że Michnik i zespół Wyborczej w 1989
                  zagarnęli pieniądze mające służyć na co innego, przeznaczone na
                  całą "Solidarność" etc.

ALbo - dla odmiany - z ostatniej chwili:
                  że to "Wyborcza" pisała o Maybachu Rydzyka ;) - podczas gdy akurat nie pisała.

Twoja kolej.
                  • Gość: Jonasz Re: Maszerujcue towarzyszu! IP: *.fiber.net.pl 16.07.04, 18:02
                    Przykro mi Puchatku, ale o tych zagarniętych przez Michnika pieniądzach na "GW"
                    to szczera prawda. Zrobił to oczywiście w swoim stylu. Tak zachachmęcił, że
                    nawet zdaje się że sąd przyznał mu rację. Moralnie jednak trzeba nazwać to
                    złodziejstwem. Pieniądze były na stworzenie gazety dla "Solidarności", a nie
                    dla dla żydokomuny.
                    • Gość: fghfg Re: Maszerujcue towarzyszu! IP: *.twmi.rr.com 19.07.04, 19:39
              • Gość: GMR Re: MAYBACH O. RYDZYKA - KOLEJNE POMÓWIENIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 16:39
                Ja nie lubię Rydzyla ale Wyborcza mija sie czasem z prawdą to fakt...kiedyś w
                poznańskim dodatku napisali art kto sie boi wody..napisali tam ze ta firma
                która spieprzyła robotę teraz usuwa usterki..tymczasem do usuwania usterek
                wzięto firmę mojego ojca która z tamtymi partactwami nie miała nic
                wspólnego...ponieważ nie czytamy GW więc zanim zęśmy się zorietowalli poszła w
                miasto zła fama o firmie mojego ojca..kontaktowlaismy się potem z redakcją GW
                by napisała sprostowanie..obiecali to zrobić..i do dzisiejszego dnia tego nie
                zrobili...daliśmy sprawę do sądu..a oni pozbyli się dziennikarza który
                wysmarował ten artykuł i uważaja ze sprawa jest załatwiona..sprawa w toku..po
                prostu ugrzęzła..pewnie za 5 lat sie dowiemy jaki będzie tego finał...
                • Gość: Puchatek Re: MAYBACH O. RYDZYKA - KOLEJNE POMÓWIENIE IP: *.crowley.pl 16.07.04, 16:45
                  GMRze, popraw mnie, jeśli się mylę, ale to, co opisujesz nie jest chyba
                  kłamstwem, tylko objawem dyletanctwa i niekompetencji dziennikarskiej.
                  No i chyba nie dotyczy Radia M. ;)

Żeby było jasne - ja nie bronię w ciemno GW, mają swoje za uszami... Ale trochę
                  mnie drażni powtarzanie radiomaryjnych sloganów, że GW "kłamie na temat Radia
                  M."

Nie da się ukryć, że GW jest wobec RM bardzo krytyczna. Może czasem - za
                  bardzo, nie wiem. Ale oskarżenia o kłamstwa trzeba udowodnić.
                • Gość: Hans Re: MAYBACH O. RYDZYKA - KOLEJNE POMÓWIENIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 16:47
                  Gość portalu: GMR napisał(a):

> Ja nie lubię Rydzyla ale Wyborcza mija sie czasem z prawdą to fakt...kiedyś w
                  > poznańskim dodatku napisali art kto sie boi wody..napisali tam ze ta firma
                  > która spieprzyła robotę teraz usuwa usterki..tymczasem do usuwania usterek
                  > wzięto firmę mojego ojca która z tamtymi partactwami nie miała nic
                  > wspólnego...ponieważ nie czytamy GW więc zanim zęśmy się zorietowalli poszła
                  w
                  > miasto zła fama o firmie mojego ojca..kontaktowlaismy się potem z redakcją GW
                  > by napisała sprostowanie..obiecali to zrobić..i do dzisiejszego dnia tego nie
                  > zrobili...daliśmy sprawę do sądu..a oni pozbyli się dziennikarza który
                  > wysmarował ten artykuł i uważaja ze sprawa jest załatwiona..sprawa w toku..po
                  > prostu ugrzęzła..pewnie za 5 lat sie dowiemy jaki będzie tego finał...

Oszołom? Wróciłeś do starego nika? Jaj sobie nie rób i nie uwiarygadniaj się
                  teraz takim tekstem, że "nie lubisz Rydzyka"... Durnia z siebie zrobiłeś i
                  teraz GMRa chcesz znowu uaktywnić żeby dla odmiany pluł na GW?

Słabo kombinujesz!
              • Gość: Prosiaczek Re: MAYBACH O. RYDZYKA - KOLEJNE POMÓWIENIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 16:43
                Puchatku... wybij sobie z głowy jakąkolwiek dyskusję. 2000+ jest z
                dzisiejszego "komunikatu" Rydzyka, którego nie możesz odsłuchać w pracy z braku
                głośników. To puste słowa i dotyczą oczywiście ilości publikacji i to zdaje się
                nie tylko w GW, a jak to z wrodzonym wdziękiem określił DJ Rydzyk: "w mediach
                tak zwanych polskojęzycznych". Określenia (jak wielu) nie rozumiem, bo co to
                znaczy "tak zwane polskojęzyczne"? Zwykle operują te "wrogie" media
                poprawniejszą polszczyzną niż RM, TVtrwam i ND, więc o co chodzi?

Podejście do faktów i ich instrumentalne traktowanie nie zmieniło się przecież
                nagle w imperium medialnym DJ'a R.!

Tak przy okazji: ostatnio DJ'owi R. "przyczepiło" się fajne słowo i nie może
                się powstrzymać od używania go dosłownie bez przerwy w najróżniejszych,
                prześmiesznych kontekstach. A jest to "multiplikacja" odmieniana na wszystkie
                możliwe sposoby...
                • Gość: Humbak Drobna korekta. IP: *.onecik.pl / *.onecik.pl 17.07.04, 14:03
                  Nie DJ Rydzyk, a MC Rydzyk. Ten pan odstawia na antenie freestyle, jakiego
                  najlepsi w tej dziedzinie by się nie powstydzili. Improwizuje na całego. DJ to
                  z niego żaden, bo muzyki nie robi.
                  • Gość: Prosiaczek Re: Drobna korekta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 15:04
                    To sprawa dyskusyjna, bo nomenklatura DJ-MC ewoluuje ostatnio w róznych
                    kierunkach, ale jeśli zostajemy przy MC, to stanowczo nie MC Rydzyk a
                    zdecydowanie:

"RydzykMC"

;-)
                    • humbak Re: Drobna korekta. 17.07.04, 15:59
                      No w sumie racja. Albo lekko z innej beczki VSOP Rydzyk. Tak dla podkreślenia
                      szlachetności jego magnificjencji.
    • Gość: karmel Maybach? Nie to mnie ciekawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 16:56
      Dla mnie Rydzyk może jeździć i 10 Maybachami równocześnie. Ani mu tego nie
      zazdroszczę ani mnie to nawet nie dziwi.
      Ciekawi mnie natomiast druga strona.
      Jak wszystkie baranki mogą być tak naiwne, dawać się tak omamiać klerowi,
      ładować na tacę ile wlezie a potem wielce się dziwić jakimi to brykami księża
      sie wożą.
      I dobrze - niech jeżdzą. Sam bym jeżdził jakby mi ludzie ładowali kasę.
      Zresztą to nie moja brocha .
      Kto chce dawać czarnej mafii niech daje.
      • Gość: artB Re: Maybach? Nie to mnie ciekawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 17:40
        > Określenia (jak wielu) nie rozumiem, bo co to znaczy "tak zwane
        polskojęzyczne"? > Zwykle operują te "wrogie" media poprawniejszą polszczyzną
        niż RM, TVtrwam i ND, > więc o co chodzi?

Chodzi o to, że prawie wszystkie gazety i prywatne radiostacje w Polsce są
        kontrolowane nie przez Polaków, lecz przez cudzoziemców (głównie Niemców i
        Francuzów). A propos - czy wiadomo coś o właścicielu "Gazety Pomorskiej?"
    • Gość: JAC GRANDA, CZY PROWOKACJA IP: 213.17.204.* 16.07.04, 17:38
      NAPISAŁEM WCZORAJ:

Jeżeli rzeczywiście O. Rydzyk będzie jeździł takim samochodem, to zwykła granda.
      To juz nawet nie chodzi o kasę, ale o fakty. Wyciąganie pieniędzy od biednych
      ludzi na radio i TV, a kupowanie za nie takiego wózka, to zwyczajne szubrawstwo.
      Tak RM i TV Trwam jest potrzbne. Tak utrzymuje się z większych, czy mniejszyych
      datków. I OK. Ale to są datki na media, a nie na wożenie d..y ojca dyrektora.
      Jeżeli O, Rydzyk chce wozić swoje 4 litry takim wózkiem, to czas na ruch
      przełożonych.
      Są przecież misje w czarnej Afryce. Tam potrzebują księży.

LECZ JEST TEŻ MOZLIWE, ŻE TO ZWYKŁA PROWOKACJA.
      GW I INNE MEDIA, A TAKZE POLITYCY OD LAT TRZĘSĄ DUPAMI, PRZED RM.
      Trzęsą i słusznie, bo RM odsłąnia wiele ich mrocznych interesów.
      Teraż, kiedy LPR idzie w sondażach w górę strach narasta.
      I nawet, jeżeli będą musieli przeprosić za "pomyłkę", to ileś błota do RM
      przylgnie.
      To TAKA STARA UB-ecko, SB-cka METODA.
      Walić gnojem na oslep, zawsze coś przylgnie.
      I dobrze wie o tym Pan Adam Michnik.
      Jego, też za komuny obrzucano błotem. I prawda jest, że wiele tego błota wtedy
      przylgnęło. Ba część, z tego błota do dziś pokazuje się na powierzchni.

CZYLI WYCHODZI, ŻE JEDNAK PROWOKACJA.
      PROWOKACJA, ALE CZYJA??
      To kolejny problem.
      Gazety Pomorskiej?? A czyja ona jest??
      PROWOKACJA ROZDMUCHANA PRZEZ AGORĘ.
      Tak nie umieścili informacji w GW, ale przecież METRO, to boczne odnóze PANA
      ADAMA I jego kliki politycznej. Takie niby sensacyjne, żeby łatwiej przemycać
      prowokacje, i łatwiej się z nich wyłgać.

PANIE ADAMIE WSTYD.
      ALE WIDZĘ, ŻE CEL UŚWIĘCA ŚRODKI.
      SZKODA!!!!
      CAŁE MOJE POKOLENIE PODZIWIAŁO PANA WALKĘ.
      A PAN TAK ŁATWO ZAMIENIŁ PRAWDĘ NA ... NO WŁAŚNIE NA CO??
      NA WŁĄDZĘ??, NA KASĘ??, NA CO???

I zacytuję:
      "MIAŁEŚ CHAMIE ZŁOTY RÓG"
      • Gość: cc Re: GRANDA, CZY PROWOKACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 17:47
        Z CZEGO ci wychodzi, ze to prowokacja? Bo logiki w Twoim poscie za grosz... Z przekonania, czy ze
        zwyklego nielubienia red. Michnika?
        • Gość: pytanie Kto kłamie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 18:11
          www.radiomaryja.pl/zwiastun.m3u
          Jedno jest pewne, że jeden z nich kłamie.
        • Gość: JAC Re: GRANDA, CZY PROWOKACJA IP: 213.17.204.* 16.07.04, 20:44
          Wbrew pozorom jest logika w mojej wypowiedzi.
          Faktom zaprzeczył Rydzyk i z tego co wiem G. Pomorska odszczekała.
      • humbak Nie żartuj 16.07.04, 17:51
        Kto miałby się bać RM. Przecie tego radia nikt poza wiernymi słuchaczami nie
        traktuje poważnie. Poza tym jakoś nie pamiętam nic istotnego odkrytego przez RM.
        • Gość: JAC NIE ŻARTUJĘ IP: 213.17.204.* 16.07.04, 20:50
          Ziarnko do ziarnka, czyli głosik do głosika i zbierez się miarka dla LPR, PiS i
          PSL. Wtedy PO i UW będą wyautowane
          • humbak Chyba jednak tak. 16.07.04, 21:23
            Naprawdę chcesz takiej koalicji? Nie obraź się, ale współczuję. Wczoraj pan
            Cymański po tym, jak w komisji zniszczono plan Hausnera powiedział: "Doszło do
            cudu, plan Hausnera nie ogranicza wydatków, ale je zwiększa." Sam tak głosował
            i jeszcze z tego żartuje. Daruj, ale z takimi członkami koalicji rządzącej to
            nasze państwo szybko w ślady Argentyny pójdzie.
            • Gość: JAC ZAŁOŻENIA IP: 213.17.204.* 16.07.04, 22:48
              Wychodzisz z założenia (bez dowodu), że plan Hausnera to cud gospodarczy.
              A przecież to bzdura.
              Tak musimy ograniczyc deficytm, ale nie kosztem najbiedniejszych.

Zreszta odpowiem, ci regułka liberałów. "nie oszczędzaj, zarób więcej".
              I chyba, właśnie wzrosy przychodów budżetu, przy ograniczeniu urzędniczego
              marnotrwastwa jest metodą. No ale Hausner, swoim od ust nie odejmie. Lepiej
              odjąc bezimiennej masie.
              • humbak Re: ZAŁOŻENIA 17.07.04, 00:02
                Wiem, że nie jest rewelacyjny, ale jest niezbędny. Nie oszczędza na
                najbiedniejszych, bo mimo wszystko, nie emeryci mają najgorzej. Poza tym co ty
                o najbiedniejszych gadać, jak wszystko się sypie. Z resztą, ci emeryci wcale
                tak dużo nie zyskają, a jakem w "Rz" czytał, ekonomiści uważają jego (tj.
                Hausnera) propozycję za zupełnie dobrą. Poza tym. Sejm i tak już to przyjął.
                Poza tym, na urzęnikach oszczędności byłyby malutkie, bo ich mało.
                • Gość: jac Re: ZAŁOŻENIA IP: 213.17.204.* 17.07.04, 10:20
                  1.Ekonomiści z Rzepy, nie ujmujac ich wiedzy, przedstawiaja "jedynie słuszny
                  punkt widzenia" Przedstawija co jest dobre dla określonej grupy. Pytanie Jakiej
                  grupy???
                  Czyli krótko CZYJE INTERESY REPREZENTUJĄ
                  2. CIĄGLE UPIERASZ SIĘ NA OSZCZĘDNOŚCIACH, A NIE NA ROZWOJU\
                  • Gość: Humbak Re: ZAŁOŻENIA IP: *.onecik.pl / *.onecik.pl 17.07.04, 12:31
                    Do rozwoju trzeba mieć pieniądze. W obecnej sutuacji trudno o to. Inflacja
                    wzrosła=> zwiększono stopy podatkowe=> zdrożeją kredyty. Poza tym ciężko
                    kierować pieniądze na rozwój, jak na zaspokojenie podst. potrzeb brakuje.
                    Wiesz, Rzepa zdaje mi się całkiem obiektywna, choć nie ze wszystkim co tam stoi
                    napisane się zgadzam. A kogo oni twoim zdaniem reprezentują?
                  • Gość: Nequaquam Vacuum __________________________Znakomite spostrzeżenie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 13:49
                    Gość portalu: jac napisał(a):

> 1.Ekonomiści z Rzepy, nie ujmujac ich wiedzy, przedstawiaja "jedynie słuszny
                    > punkt widzenia" Przedstawija co jest dobre dla określonej grupy. Pytanie
                    Jakiej
                    >
                    > grupy???
                    > Czyli krótko CZYJE INTERESY REPREZENTUJĄ
                    > 2. CIĄGLE UPIERASZ SIĘ NA OSZCZĘDNOŚCIACH, A NIE NA ROZWOJU\

Cieszę się, że wreszcie ktoś zauważył, że za tym wszystkim stoją "określone
                    grupy"! Nareszcie zaczynacie obywatele rozumieć co się święci!

Szkoda tylko, że zostawiacie takie dwuznaczne nidopowiedzenia! Miast
                    pisać "określone grupy", trzeba wprost krzyczeć pełnym głosem kto knuje
                    przeciwko nam:

- międzynarodowy, tajny hiper-rząd składający się z masonów będących
                    bezpośrednimi spadkobiercami różokrzyżowców i templariuszy - tych zdrajców
                    spółkujących homoseksualnie i plujących na chrystusowy krzyż, którzy uprawiali
                    lichwę wraz z synami Syjonu
                    - Żydzi, zwłaszcza ci czynnie uprawiający Kabałę, zarówno z Izraela jak i z USA
                    - ziomkostwa przebiegle kryjące się za plecami Eriki Stainbach, ci potomkowie i
                    spadkobiercy pruskich siepaczy
                    - scjentyści

Wszystkie te grupy utworzyły w Polsce niezwykle silne i liczne przyczółki
                    mające na celu demontaż Przeczypospolitej. Czają się głównie w tak
                    zwanych "mediach polskojęzycznych" siejąc zamęt i spustoszenie w polskich
                    umysłach. Wiadomo w jakim celu! najwięcej ich rzecz jasna w strukturach Agory
                    SA i "Rzeczypospolitej".

Strzeżcie się!

Niech żyje PSL!
                    • humbak I jeszcze coś. 17.07.04, 14:09
                      Zapomniałeś o podłych syjonistach. Dołożyłbym jeszcze ponadnarodowy spisek
                      lewackich, liberalnych... a nie! To masoni!
                      Ale o żydowskim wątku w tej historii mógłbyś wspomnieć.
                      • Gość: Nequaquam Vacuum Re: I jeszcze coś. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 15:00
                        Przecież napisalem:

"- międzynarodowy, tajny hiper-rząd składający się z masonów będących
                        bezpośrednimi spadkobiercami różokrzyżowców i templariuszy - tych zdrajców
                        spółkujących homoseksualnie i plujących na chrystusowy krzyż, którzy uprawiali
                        lichwę wraz z synami Syjonu"

i tu wyraźnie:

"- Żydzi, zwłaszcza ci czynnie uprawiający Kabałę, zarówno z Izraela jak i z
                        USA"

Nieczh żyje PSL i światły towarzysz Pawlak!
                        • humbak Re: I jeszcze coś. 17.07.04, 16:02
                          Racja, ale jeszcze to: masoni wywodzący się od templariuszy i tu: Całujących
                          się w zadek i czczących brodate głowy.
                          • Gość: Nequaquam Vacuum Re: I jeszcze coś. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 16:05
                            humbak napisał:

> Racja, ale jeszcze to: masoni wywodzący się od templariuszy i tu: Całujących
                            > się w zadek i czczących brodate głowy.

No to przecież jasne... ;-)
                    • Gość: jac spokojnie!! IP: 213.17.204.* 17.07.04, 23:42
                      Pisząc "grupy" nie sięgałem wcale do cyklistów i masonów.
                      "Grupy", to ludzie, czy instytucje, które łacza jakieś interesy.
                      Nie jest, bo nie może byc obiektywny, analityk okreslonego banku, bo on mysli
                      pod katem interesów tego banku. I to jets OK. Za to bierze pieniądze.
                      Tylko, nie zawsze, a wręcz rzadko interesy przykładowego banku sa tozsme z
                      interesamo panstwa i narodu.
                      Podobnie jest z innymi grupami, np medialnymi, partyjnymi itd.
                      DLATEGO NIE IRONIZUJCIE.
                      Próbujecie zabic prawdę śmiechem?? To stara metoda!!!
                      • humbak Re: spokojnie!! 17.07.04, 23:51
                        My jak sądzę tylko wyolbrzymiamy to, co Ty napisałeś. Jakoś nie widzę żadnej
                        istotnej przyczyny, dla której jakiś bank miałby sobie życzyć upadku poczciwej
                        III RP.
                        • Gość: JAC Re: spokojnie!! IP: 213.17.204.* 18.07.04, 23:36
                          1, Niestety wasze wyolbrzymianie, jest zmiana faktów. Nie wystarczy wyolbrzymic
                          mrówki, żeby powstał słoń. Powstaje tylko karykatura i to nie wiadomo czego.
                          Dlatego twierdzę, że ironizujecie celem osmieszenia niewygodnych dla was faktów.

2.
                          humbak napisał:

> istotnej przyczyny, dla której jakiś bank miałby sobie życzyć upadku
                          poczciwej
                          > III RP.

Otóż bankowi "wisi", czy RP upadnie, czy się rozwinie. Dla banku istotny jest
                          jego rozwój i nieważne w III, IV, czy X PR, na Białorusi, czy w Niemczech. dLA
                          BANKU ISTOTNE JEST ILE TEN BANK ZAROBI NA TAKIEJ, ALBO INNEJ POLITYCE RZĄDU
                          KRAJU W KTÓRYM DZIAŁA
                          Dokładnie tak samo, jak mi "wisi", czy Twoja firma upadnie, czy nie, grunt,
                          żeby moja kwitła, a jeszcze na końcu może uda mi sie Twojego bankruta nabyć za
                          bezcen.
                          Po prostu. PUNKT WIDZENIA ZALEŻY OD PUNKTU SIEDZENIA
                          • humbak Re: spokojnie!! 20.07.04, 10:23
                            Wyraźne zubożenie społeczeństwa, związane z rozkładem organizmu państwowego
                            raczej nie leży w interesie banku, nie uważasz? Dysponuje wtedy mniejszymi
                            pieniędzmi. Poza tym pracownicy banku pytani są jako niezależni eksperci. Nie
                            są przez bank raczej związani jakimiś przykazami dotyczącymi wypowiedzi
                            publicznych.
                            Dla mnie w polityce nie ma faktów niewygodnych. Nic nie muszę ukrywać, bo to
                            mnie dotyczy tylko pośrednio. Ty zaś szukasz wszędzie jakiejś ukrytej prawdy.
                            • Gość: jac DOPÓKI PRACUJESZ U JAKIEGOS PRACODAWCY IP: 213.17.204.* 20.07.04, 23:14
                              1. DOPÓKI PRACUJESZ U JAKIEGOS PRACODAWCY, nie masz prawa być niezależny.
                              Pracodawca, płaci między innymi za lojalność.

2. Cóż, jedni wolą zastanawiać się "co jest grane" w trakcie wydarzeń. Dla tego
                              próbuja szkuać drugiego dna spraw. Oczywiście nie zawsze się to udaje.
                              Inni dowiaduja sie, o faktach dopiero kiedy cztaja po 10, czy 20 latach
                              historię.
                              Jak sądzisz, którzy sa bardziej inteligentni.

I gorący przyklad Pana Gawronika. Dziś jest w ŻW artykuł na temat niektórych
                              aspektów jego działalnosci. Kiedy mówiłem o tym kilka lat temu, ludzie Twojego
                              pokroju, krzyczeli "O TEORI SPISKOWEJ".
                              No włąśnie inteligentni, wiedzieli już wtedy (oczywiście bez szczegółów), inni
                              krzyczeli wtedy "jesteście oszołomy", a prawdę poznaja po latach.
          • humbak Acha! 16.07.04, 21:24
            Co to radio odkryło, ponawiam.
    • Gość: AntyLPR LUDZIE CIERPIELI NA OMAMY WIDZAC GO W MAYBACHU , IP: *.marketscore.com / *.ia2.marketscore.com 16.07.04, 17:42
      Co za klamca !
      • Gość: JAC TO ZNACZY, KTO WIDZIAŁ?? IP: 213.17.204.* 16.07.04, 21:18
        TO ZNACZY, KTO WIDZIAŁ?? ILE RAZY??
        Ty??
        A ludzie widzieli, ludzie mówili, to poziom magla.
        I chyba Twój poziom.
    • humbak http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=522557 16.07.04, 17:54

• humbak Niewłaściwe podałem. To jeszcze raz: 16.07.04, 17:55
        motoryzacja.interia.pl/news?inf=522557
        • Gość: Czarny ;-) Oszolom zdradza tajemnice!!! IP: *.kabel.telenet.be 16.07.04, 19:56
          oszolom.z.radia.maryja napisał:

> we Wrocławiu będę dopiero jutro a z tego co mi wiadomo ks Rydzyk jeździ
          > mercedesem 190 D.. Maybach to dar Kobylańskiego...jeszcze niew wiemy co z nim
          z
          >
          > robimy..byc moze będzie zarabiał na siebie jako auto wożący nowożeńców...

oszolom.z.radia.maryja napisał:

> pan Kobylańskki zobowiązał sie też na pokrycie większosci kosztów zwiazabnych
          z
          >
          > utrzymaniem auta. Tak więc nie macie o co kopii kruszyć zawistnicy!
          • Gość: Jan Rem Garsoniera księdza Jerzego. IP: 212.244.182.* 16.07.04, 20:26
            Mówi Wam to coś?
            • Gość: APP Re: Garsoniera księdza Jerzego. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 22:11
              ?
              • Gość: Jan Rem Re: Garsoniera księdza Jerzego. IP: 195.205.230.* 16.07.04, 22:24
                www.opoka.org.pl/biblioteka/T/TH/THO/popieluszko_09.html
                www.opoka.org.pl/biblioteka/T/TH/THO/popieluszko_08.html
    • Gość: zenek Re: Ojciec Maybach IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 16.07.04, 21:11
      Fajna ksywka?
      • humbak Zdecydowanie tak. 16.07.04, 21:30
        Równie ekskluzywna jak Ojciec Dyrektor;)
        • Gość: xelox Biskup pociesza O. Rydzyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 11:48
          Ksiądz biskup Edward Frankowski:

"Obecnie jesteśmy świadkami, jak to potężne spotkanie Rodziny Radia Maryja z
          Matką Bożą wywołało zazdrość i złość. Robi się wszystko, by to wydarzenie opluć,
          zasiać nieufność do Ojca Dyrektora, do wszystkich ojców, do Radia Maryja. A
          przede wszystkim działania te zmierzają wyraźnie do osłabienia ofiarności na
          rzecz Radia Maryja."

"Naród jest wciąż okłamywany, okradany. Źli dziennikarze, którzy wobec Narodu
          podjęli nikczemne zadanie, gaszą światło prawdy. Za nimi w ciemnościach grasują,
          rozkradają majątek źli politycy. Sprzężenie dziennikarzy ze złymi politykami
          jest bardzo duże. Zasługuje to nie tylko na potępienie, ale i na rozliczenie
          tych ludzi, którzy wielką szkodę wyrządzają Narodowi. Za rozkradzioną
          gospodarkę, za okradzione rodziny, a zwłaszcza osoby starsze i chore, trzeba
          rozliczyć winowajców. Oni dzisiaj próbują odwracać uwagę od siebie i szukać
          złodzieja w dobrodzieju. Myślę, że Naród Polski ma tyle mądrości, iż odpowie
          zwiększoną modlitwą, gorliwością i ofiarnością na prawdziwie katolickie media,
          które zgromadziły nas na Jasnej Górze."

"A może nawet firma produkująca maybacha chciała sobie zrobić reklamę na Ojcu...?

Ojciec Dyrektor Tadeusz Rydzyk:
          Pamiętam, jak mnie ostrzegał o. Mikrut, który mówił, że oni są zdolni do
          wszystkiego, bo nie darują katolickim mediom. Dlatego trzeba popierać media. W
          każdym domu muszą być katolickie media.

Ksiądz biskup Edward Frankowski:
          Naród musi być gospodarzem w swoim domu. I ta świadomość Narodu będzie coraz
          większa, gdy media przywrócimy Narodowi, gdy media będą służyły dobru całego
          Narodu i będą wierne najwyższym wartościom."

Fragmenty audycji Rozmowy niedokończone z 15 lipca 2004 r. w Radiu Maryja.

www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20040717&id=po33.txt
          • Gość: ewa OŚWIADCZENIE O. DYREKTORA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 12:03
            "Ponieważ od ostatniego wtorku, po wspaniałej pielgrzymce Rodziny Radia Maryja
            na Jasną Górę, jesteśmy w naszej rozgłośni w Toruniu nagabywani przez
            dziennikarzy różnych mediów w związku z następnym pomówieniem, że mówiący te
            słowa ma samochód maybach (lub jeździ nim), który kosztuje, jak piszą, od 1 mln
            600 tys. do 4,5 mln zł - oświadczam, iż to jest następne kłamstwo, próba
            wywołania nienawiści do naszej, katolickiej i polskiej rozgłośni. Ta próba
            zresztą nie jest pierwsza.

Ten kolejny napad polskojęzycznych mediów odczytuję w kontekście ostatniej
            pielgrzymki kilkuset tysięcy słuchaczy Radia Maryja i widzów telewizji TRWAM na
            Jasną Górę. Pamiętamy od początku, jaką nasze Radio miało drogę, aby otrzymać
            koncesję. Pamiętamy pomówienia, pogardę wśród decydentów państwowych dla Narodu
            i katolików. Dyskredytowano słuchaczy naszej rozgłośni, między innymi mówiono o
            nas: starzy, chorzy, upośledzeni.

Pamiętamy bezkarne kłamstwa w pismach. Tylko "Gazeta Wyborcza" od 1 stycznia
            1992 r. do dziś pisała o Radiu Maryja 2751 razy w swoim stylu, w tym o ojcu
            Rydzyku 1271 razy. Od kwietnia 1997 roku do 30 czerwca br. pisano o nas (tak nam
            przedstawiła firma Glob) negatywnie 12 971 razy. Proszę pomnożyć to przez nakład.

Także w mediach utrzymujących się za publiczne pieniądze - w radiu czy telewizji
            - w tworzonych programach kłamano. Pamiętamy nagradzanie i awansowanie
            dziennikarzy kłamiących, odbierających dobre imię Radiu Maryja, telewizji TRWAM
            czy posługującym w nich. Wiemy, że jest to bezpardonowa walka z tym, co
            katolickie i polskie, jest to oczernianie, odbieranie dobrego imienia po to, by
            wzbudzić nienawiść w naszym katolickim Narodzie do tego, co polskie, niezależnej
            rozgłośni, a cały ten proceder uprawiany jest przy aprobującym milczeniu stróżów
            prawa.

Co nam pozostaje? Z całym szacunkiem dla człowieka głosić prawdę i modlić się o
            przemianę serc. Niech wszyscy stają się coraz mądrzejsi, bardziej prawi i żyją
            tak, by przed Panem Bogiem kiedyś się nie wstydzić. Proszę, uczmy się kochać
            wszystkich, koniecznie miłujmy nieprzyjaciół naszych i módlmy się za tych,
            którzy nas prześladują. Odważnie i z miłością głośmy prawdę, kochajmy Ojczyznę,
            Pana Boga i każdego człowieka. Wstańmy, już czas iść w apostolat mediów, by w
            każdym domu katolickim w Polsce pisma i media były katolickie i prawdziwie polskie.

o. Tadeusz Rydzyk,dyrektor Radia Maryja"

www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20040717&id=po31.txt
            • Gość: G. Re: OŚWIADCZENIE O. DYREKTORA IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 17.07.04, 14:13
              > mówiący te słowa ma samochód maybach (lub jeździ nim), który kosztuje, jak
              piszą, od 1 mln 600 tys. do 4,5 mln zł - oświadczam, iż to jest następne
              kłamstwo
              No to ile kosztował ten Maybach?
    • Gość: GMR Re: MAYBACH O. RYDZYKA - KOLEJNE POMÓWIENIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 12:06
      Jesli to jest nieprawda o tym autku to ktoś powinien za to beknąć..wolność złowa nie oznacze wg mnie wolności do kłamstw i pomówień
    • dupa_pawiana Co wyście maybacha kur... nigdy nie widzieli? 17.07.04, 15:13
      Nasi obywatele wyznają zasade bić bogatszego bo to na pewno złodziej
      Na szczeście liczba słuchaczy radia z ryjem według obiektywnie niepodważalnych
      badań rynkowych spadła o 0,2% jak wiec ktokolwiek może byc zaniepokojony
      wzrostem jego popularności? To raczej wielebny ojciec założyciel ma problem
      Rydzyk pozuje na wielce sprawiedliwego którego media chcą zniszczyc NIE
      WIERZCIE TEMU OSZUSTOWI!!!
    • Gość: chala Niech sadzi- sad ustali prawde Rydzyk klamie tera. IP: *.rdu.bellsouth.net 17.07.04, 15:25
      Czemiu smiec faszystowki nie sadzi o obraze? Zlodziejowi akcji z gdanskiej
      stoczni nie ma potrzeby wierzyc!
      • Gość: plot BĘDĘ TERAZ POPIERAĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 17:12
        Na tym forum gołym okiem widać, komu tak przeszkadza to radio. Postkomuchom! Z
        ciekawości posłuchałem kilku audycji wieczornych i teraz żałuję, że wcześniej
        tego nie zrobiłem! Niech się inne radia schowają - tylko Radio Maryja mówi
        prawdę. Mają też bardzo ciekawe "Aktualności" codziennie o 13-tej.
        • Gość: Nequaquam Vacuum Re: BĘDĘ TERAZ POPIERAĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 17:22
          Gość portalu: plot napisał(a):

> Na tym forum gołym okiem widać, komu tak przeszkadza to radio. Postkomuchom!

Nie tylko! Internacjonalnemu spiskowi żydowskiemu, kosmopolitom, pruskim
          siepaczom i templariuszom oraz ich kontynuatorom.

Trzeba mówić o tym głośno i dobitnie! Nie tylko postkomuchom!

> Z
          > ciekawości posłuchałem kilku audycji wieczornych i teraz żałuję, że wcześniej
          > tego nie zrobiłem!

Błąd duży, ale można go naprawić! Wszystkie niemal "Aktualności" i "audycje
          wieczorne" (zapewne wybitne "Rozmowy Niedokończone"!) od 2 lat są do
          śćiągnięcia ze strony Radia Maryja (skąd oni taki wielki serwer wymodzili???),
          jak i zresztą inne wyśmienite kąski intelektualne. W ranach pokuty zalecana
          jest wpłata na konto Fundacji "Nasza Przyszłość", w wysokości minimum 2
          średnich płac w sektorze uspołecznionym.

> Niech się inne radia schowają - tylko Radio Maryja mówi
          > prawdę. Mają też bardzo ciekawe "Aktualności" codziennie o 13-tej.

Tak jest!

Chwała bohaterom! Niech żyje Profesor Bender i J.R.Nowak! Do boju PSL!
          • Gość: aquarius Re: BĘDĘ TERAZ POPIERAĆ RADIO MARYJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 21:26
            Po każdym takim ataku na RM przybywa słuchaczy. Podobnie jest z atakami na LPR
            przez biskupa Życzyńskiego: za każdym razem poparcie dla LPR w lubelskim rośnie
            i Giertych teraz żartuje, że Życzyński robi dobrą robotę.
        • Gość: Czarny ;-) Re: BĘDĘ TERAZ POPIERAĆ RADIO MARYJA IP: *.kabel.telenet.be 18.07.04, 14:43
          Tutaj masz TV rydzyk. Za darmo i bez dekodera. Szkoda tylko, ze Putin nie
          sypnal wiecej na szybki serwerek. Przyjemnego ogladania. Mam nadzieje, ze twoja
          milosc do tej sekty bedzie jeszcze wieksza.

mediapoland.com/

• Gość: OLO Re: cena demokracji IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.04, 11:13
      cena demokracji sa rozne upierdliwe pryszcze na jej dupie. jednym z nich jest
      bez watpienia ten pajac rydzyk
      • Gość: staruch Re: cena demokracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 11:25
        Gdzie masz w Polsce demokrację?!!! Nie ma demokracji bez informacji! A w czyich
        rękach jest u nas informacja? Prawie wszystkie media są w tej chwili
        kontrolowane albo przez cudzoziemców, albo przez postkomunę. Osobiście nie
        cierpię Rydzyka, ale trzeba uczciwie przyznać, że to on właśnie łamie monopol
        informacji. Dlatego i TYLKO dlatego pozostałe media ciągle go atakują. Jeżeli
        chcesz mieć demokrację w Polsce, to dołącz to tych wszystkich babć, które
        finansują Rydzyka!
        • Gość: endel Re: w czyich rękach jest prasa IP: *.anonymizationservice.com 18.07.04, 11:31
          • Re: Orkla Press IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
          Gość: heinz 17.07.2004 12:23 odpowiedz na list

> Gazeta Pomorska należy do grupy Orkla Press (Prezesem zależnej od Orkli społki
          > GP sp.zo.o. jest Marek Trzebiatowski, którego ja jakoś kojarzę z Gdańskiem).

Tak, tak - ale kto właściwie jest WŁAŚCICIELEM tego wszystkiego? Pewnie jakiś
          znajomy Michnika!

• Informacje są w necie
          leszek.sopot 17.07.2004 12:25 odpowiedz na list

Orkla
          Koncern Orkla należy do największych spółek giełdowych w Norwegii.
          Najważniejsze obszary działalności koncernu to markowe produkty konsumpcyjne,
          chemikalia i inwestycje finansowe.
          Orkla jest wiodącym dostawcą markowych produktów konsumpcyjnych na
          skandynawskim rynku artykułów spożywczych. W wielu strategicznych segmentach
          produktowych tego rynku zajmuje pierwsze lub drugie miejsce. Udziały w
          koncernie piwowarskim Carlsberg dają Orkli mocną pozycję na globalnym rynku
          napojów.
          Koncern Orkla jest także właścicielem grupy przedsiębiorstw branży chemicznej,
          które prowadza działalności o zasięgu międzynarodowym. Przedsiębiorstwa te
          zajmują silne pozycje w niszowych segmentach Światowych rynków, takich jak
          chemikalia specjalne, chemikalia wysokowartościowe i składniki.
          Orkla posiada również największy w Norwegii portfel inwestycji o wartości
          rynkowej 12.060 milionów NOK na dzień 31 grudnia 2002 r.

Link:
          www.orkla-press.pl/onas.html
          • Gość: 777 Re: Nasz Dziennik podsumowuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 13:32
            Maybach o. Rydzyka

Corocznie, po zakończeniu tradycyjnej pielgrzymki Rodziny Radia Maryja, daniu
            przez nas swą obecnością i swą modlitwą wymownego świadectwa oddania Bogu,
            Kościołowi i naszej Ojczyźnie, możemy spodziewać się medialnego ataku na Radio
            Maryja, a w tym przede wszystkim na ojca Tadeusza Rydzyka.

powiększ obrazek

Obserwując owe coroczne napaści liberalnych antykatolickich mediów, można
            zauważyć wyraźny rozdział zadań między napastującymi. O tym, że napaści po
            pielgrzymce będą, wiemy wszyscy. Można tylko zastanawiać się, któremu ze środków
            przekazu wyznaczone zostanie w danym roku zadanie inicjatora napaści. On
            rozpoczyna. A potem pozostałe antykatolickie media - jak na komendę - stają się
            tubą owego pierwszego uderzenia.

I oto nie minął tydzień od tegorocznej pielgrzymki Rodziny Radia Maryja, a tu
            jedna z tzw. bezpłatnych gazet, wraz z lokalną pomorską, insynuuje, że rzekomo
            "od kilku dni po Toruniu o. Rydzyk jeździ czarnym maybachem z wrocławskimi
            numerami rejestracyjnymi". A zaraz potem już nie tylko pozostałe gazety, ale
            nawet serwisy internetowe stają się tubą nagłaśniającą tę "zadziwiającą
            sensację" lokalnych manipulatorów. A nawet więcej: niby powołując się na
            pierwszych kłamców, rozszerzają znacznie zakres dociekań inicjatorów kłamstwa.

Znamienny jest zapis owych artykułów. Publikując owe wymysły wyssane z palca,
            formułują je tak, aby trudno je było nawet zaskarżyć. Oni w swych artykułach
            tylko stawiają pytanie: "Czy ojciec jeździ maybachem?". Dalej piszą, że to jakaś
            pogłoska, którą "żył cały Toruń". Następnie opisują, jakimi samochodami są owe
            maybachy, ile kosztują (to najważniejsze w tej całej paplaninie). I znowu
            przywołanie tzw. dociekliwych pseudoredaktorów lokalnej gazety - twórców
            pogłoski. I chociaż - jak podają - w Radiu Maryja "przez cały dzień dementowano
            informację", a producent również nie potwierdził zakupu takiego samochodu,
            policja zaś nie zauważyła auta na ulicach Torunia, to najważniejszym jest tytuł
            artykułu. Pseudoredaktorzy sformułowali go w takich dużą czcionką zapisanych
            słowach: "W pogoni za autem ojca dyrektora. Tajemniczy maybach szefa Radia
            Maryja". Fotografia nad tytułem pokazuje ojca Tadeusza Rydzyka przy konsolecie w
            naszej rozgłośni.

Czy jednak czytelnicy tych sensacji będą tak uważni, aby zauważyć manipulację?
            Czy stwierdzą, że tytuł o "pogoni za autem", które ma być "maybachem szefa Radia
            Maryja" nie znajduje odzwierciedlenia w treści artykułu?

Manipulatorzy medialni wiedzą, że z tej całej manipulacji w pamięci czytelników
            pozostanie tytuł jako pewnik, że ten drogi samochód jest i należy do szefa Radia
            Maryja. Myślą - podobnie jak przed rokiem - że takie wyssane z palca insynuacje
            zniechęcą słuchaczy Radia Maryja, osłabią autorytet Ojca Dyrektora.

Liczą dalej, iż na konto Radia Maryja wpłynie mniej ofiar ("ja będę płacił, a on
            będzie kupował nadzwyczaj drogi samochód" - takiego rozumowania odbiorców
            artykułów chcieliby medialni manipulatorzy) i wtedy katolicki głos w naszych
            domach przestanie do naszych domów docierać.

Rozmawiałem o tych inicjatywach manipulatorów medialnych z moimi znajomymi.
            Wszyscy odpowiadali, że takie insynuacje są dla nich kolejnym świadectwem, aby
            pamiętać i jeszcze pełniej wspierać naszą rozgłośnię. Przypominają, iż w
            ubiegłym roku kłamstwa i oszczerstwa podawane w filmach i wielonakładowych
            gazetach zaowocowały zwiększoną ofiarnością słuchaczy. Jestem pewien, że
            podobnie będzie i teraz.
            • venus99 Re: Nasz Dziennik podsumowuje 18.07.04, 14:19
              jak wszyscy wiedzą jest to najbardziej popularna gazeta w Polsce, która jeszcze
              nigdy nie napisała niczego prawdziwego.
              krętactwa tej gazetki i ojca malwersanta są powszechnie znane.
              • Gość: grot Re: Nasz Dziennik podsumowuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 16:39
                > krętactwa tej gazetki i ojca malwersanta są powszechnie znane.

Tak się składa, że bez przerwy słyszymy o nierzetelności "Wyborczej" (ostatnio
                mieliśmy np. wielką kompromitację Lizuta). Jakoś o nierzetelności dziennikarzy
                "Naszego Dziennika" nie słychać. Doszło do tego, że teraz nikt już nie traktuje
                GW poważnie jako źródła informacji. Ludzie raczej kupują GW dla ogłoszeń.
                • Gość: Jan Rem Seanse nienawiści IP: *.czajen.pl 18.07.04, 17:42
                  www.opoka.org.pl/biblioteka/T/TH/THO/popieluszko_09.html
                  Towwrzysz Rem znalazł pojętnych uczniów.
    • Gość: ciocia Zielinska Re: MAYBACH O. RYDZYKA - KOLEJNE POMÓWIENIE IP: *.sympatico.ca 19.07.04, 00:27
      W Polsce to juz chyba juz tylko "ojcowie chrzestni" mieszkajacy w poblizu
      miasta Warszawy sa w stanie docenic klase samochodu Maybach :-(
      Lud Polski zamiast podziwiac arcydziela niemieckiej techniki motoryzacyjnej
      zaczal grymasic, krecic nosem z dezaprobata, a sam Ojciec Dyrektor wyparl sie
      zwiazkow z tym w sumie niezlym pojazdem produkowanym przez slynny na calym
      swiecie koncern.
      Moje plany zostaly w ten sposob pokrzyzowane.
      Pomimo pewnej liczby zawistnikow, ktorzy zawsze sie gdzies znajda,
      zalatwilem eleganckiego Hummera liczac na to, ze znajdzie sie jakis odbiorca
      lubiacy po prostu wygodna jazde.
      Podczas, gdy znalazlam u znajomego "dealera" elegancki samochod po niezbyt
      wygorowanej cenie, ktorym jezdzil w Ameryce sam Lech Walesa i podobno tez ktos
      widzial, ze wysiadal z niego Adam M/chnik z Maryla Rodowicz to okazuje sie, ze
      wysilek moj byl nadaremny.
      Okazuje sie, ze w Polsce jezdzic sobie wygodnie po ojczystych drogach to wstyd
      (!). Nic z tego nie rozumiem, to sa chyba jakies przesady, mentalny spadek po
      chlopach panszczyznianych.
      Nie wiem co teraz robic z tym samochodem bo mi za duzo miejsca w garazu
      zajmuje.
      Moze ktos z forumowiczow sie nim zainteresuje
      • Gość: ciocia Zielinska Re: MAYBACH O. RYDZYKA - KOLEJNE POMÓWIENIE IP: *.sympatico.ca 19.07.04, 00:28
        Nie wiem co teraz robic z tym samochodem bo mi za duzo miejsca w garazu
        zajmuje.
        Moze ktos z forumowiczow sie nim zainteresuje:

www.hummerh2limo.com/
    • Gość: Kamilka Marek Trzebiatowski właściciel Gazety Pomorskiej IP: *.twmi.rr.com 19.07.04, 04:33
      www.orkla-press.pl/about.asp?company=pomorska
      i prezes wydawca też jest OSŻCZERCĄ ?

Ponad 80% mediów w Polsce jest własnościa kapitału zagranicznego.

Gazeta Pomorska którą zarzadza Marek Trzebiatowski (studia ukończył w ZSRR)
      jest własnością firmy norweskej.

Kiedy wyznaczony zarządca w Polsce jakiejś gazety w Polsce dostaje parę tysięcy
      dolarów pensji, przestaje zwracać uwagę, co jest dobre dla Paloków i zgodne z
      polską racją stanu.

Będzie z całą mocą występował za całkowitą niczym nie skrępowaną wolnością dla
      ZAGRANICZNEGO kapitału i zagranicznych mocodawców i będzie OŚMIESZAŁ nurty
      niepodległościowe w gazetach znajdujących się jeszcze w rękach polskich, będzie
      zwalczał Radio Maryja czy telewizje TRWAM, narodowościowe ugrupowania
      polityczne jak LPR, Samobronę i będzie WALCZYŁ z tymi, którzy mówią o
      przerażającej KORUPCJI w polskiej gospodarce, będzie PRZECIW lustracji i
      poperał ZDRAJCÓW Polski jak np. Kwasniewskiego itd.

Albo, jak czynią gazety wychodzące na Śląsku, należące do niemieckiej Passauer
      Neue Presse [grupa, która wykupiła 8 dzienników regionalnych w zachodniej
      Polsce od Hersanta] i będzie OŚMIESZAĆ prawa Polski do tych ziem oraz bronić
      NIEMIECKICH interesów w Polsce.

Główne źródła przepływów informacyjnych w Polsce, które powinny być źródłami
      procesów wiążących POLSKI system społeczno-gospodarczy w jeden sprawny
      mechanizm pracujący na POMYLŚNOŚĆ Narodu Polskiego, znajdują się ZNOWÓŻ obecnie
      poza granicami Polski, które działają z PREMEDYTACJĄ na SZKODĘ Polaków i
      SABOTUJĄ polską gospodarkę i USIŁUJĄ ją ZNISZCZYĆ oraz ZBANKRUTOWAĆ Polaków aby
      ich potem wykupić za grosze.

Oznacza to, że i źródła rzeczywistej władzy nad Polską też się znajdują poza
      granicami Polski i ci co BRONIĄ interesów Narodu polskiego jak Ojciec Rydzyk
      bedzie OCZERNIANY w Polsce, aby ludzie wierzyli w zagraniczną propagande np.
      Marka Trzebiatowskiego.
      • Gość: chala Ile tysiecy dolarow zarobil Rydzyk? Mniej niz Trze IP: *.rdu.bellsouth.net 19.07.04, 05:20
        biatowski? Moze pokaze ksiegi, ten zlodziejaszek i faszystowski hycel!
        Jego przyjazn z kapo Kobylanskim to nic wielkiego? Jezus tez kochal? Jak
        Rydzyk - faszystow i rasistow?
        • Gość: diabelek Re: Ile tysiecy dolarow zarobil Rydzyk? Mniej niz IP: 69.156.153.* 19.07.04, 21:21
          Chala, ty mnie tu teraz powiedz prawde.
          Jakby Twoj rabin jezdzil Rolls Roycem to bedzie dobrze, czy zle?
          • Gość: diabelek Re: Ile tysiecy dolarow zarobil Rydzyk? Mniej niz IP: *.sympatico.ca 20.07.04, 04:27
            O.K. Zamiast Rolls Royca niech bedzie Lincoln.
        • Gość: Czarny ;-) Re: Ile tysiecy dolarow zarobil Rydzyk? Mniej niz IP: *.kabel.telenet.be 19.07.04, 21:24
          Ty nie obrazaj o.Rydzyka. Na tysiace to on juz dawno uwagi nie zwraca.
      • Gość: ROTFL Re: Marek Trzebiatowski właściciel Gazety Pomors IP: *.plhsp / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 11:58
        Coz za piekna oszolmska agitka :)
        Fajnie sie zyje w oblezonej twierdzy gdzie wszyscy dybia na "Narod Polski"
        (bardziej chyba narod torunskokatolicki)??
        Czy ty myslisz ze gazety i ich wydawcy nie maja co robic tylko niszczyc
        jakiegos osla w peryferyjnym kraju?? Dla wlascicieli gazet najwazniejszy jest
        zysk a nie walka z "Narodem Polskim" i promocja zdrajcow.
        Polska nie jest pepkiem swiata - zauwazcie to wreszcie. Tak naprawde malo kogo
        obchodzi co tu sie dzieje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka