Dodaj do ulubionych

prof.Maciej Giertych kandydatem na szefa parlam.UE

19.07.04, 22:07
www.lprslask.iap.pl/index.html?id=wiadomosci&nrwiad=19198&PHPSESSID=1dc09126161bde5019e710eb1511e1a2
-To lepszy kandydat niż Geremek..M.Giertych to oksfordczyk!! PiS i Samoobrona opowiadając sie za Geremkiem opowiada się za kontynuacją okrągłego stołu...te partie mowóią ze Geremek to Polak...bzdura totalna! Geremek jest Żydem! czyli jest synem Izraela a Izrael członkiem UE nie jest!
Obserwuj wątek
    • Gość: ich1 Re: prof.Maciej Giertych kandydatem na szefa parl IP: *.ists.pl / *.ists.pl 19.07.04, 22:10
      Wiedziałem, że z Twoim odchodzeniem z forum to była zgrywa
      • oszolom.z.radia.maryja Re: prof.Maciej Giertych kandydatem na szefa parl 19.07.04, 22:11
        jutro idę do lekarza na badanie wzroku i wtedy wszystko się okaże co dalej..a teraz wróć do tematu
    • mogiliani Kurde, a co ty tu robisz?? 19.07.04, 22:10
      Rozstania są takie bolesne, czy też oddałeś swój nick swemu zastępcy?
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Kurde, a co ty tu robisz?? 19.07.04, 22:12
        już odpowiedziałem twojemu koledze..tę wypowiedź i do ciebie kieruję
        • terenia.nasweter Re: Kurde, a co ty tu robisz?? 19.07.04, 22:15
          oszolom.z.radia.maryja napisał:

> już odpowiedziałem twojemu koledze..tę wypowiedź i do ciebie kieruję
          Zupa pomidorowa
          Składniki:
          Pęczek włoszczyzny, 0,5 kg pomidorów, szczypiorek, 20 dag makaronu, jogurt
          naturalny, przyprawy

Wykonanie:
          Włoszczyznę oczyścić, obrać, opłukać. Włożyć do garnka i zalać pięcioma
          szklankami zimnej wody. Zagotować.
          Pomidory umyć, sparzyć, zdjąć z nich skórkę, pokroić na cząstki. Wrzucić do
          wywaru, osolić. Gotować do czasu, aż warzywa będą miękkie, a pomidory się
          rozgotują. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, osączyć, rozłożyć na
          talerze i zalać przygotowaną zupą. Do każdej porcji dodać łyżkę jogurtu
          naturalnego i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Po katolicku i zdrowo !
          • mogiliani wegetarianka? 19.07.04, 22:32
            terenia.nasweter napisała:

> oszolom.z.radia.maryja napisał:
            >
            > > już odpowiedziałem twojemu koledze..tę wypowiedź i do ciebie kieruję
            > Zupa pomidorowa
            > Składniki:
            > Pęczek włoszczyzny, 0,5 kg pomidorów, szczypiorek, 20 dag makaronu, jogurt
            > naturalny, przyprawy
            >
            > Wykonanie:
            > Włoszczyznę oczyścić, obrać, opłukać. Włożyć do garnka i zalać pięcioma
            > szklankami zimnej wody. Zagotować.
            > Pomidory umyć, sparzyć, zdjąć z nich skórkę, pokroić na cząstki. Wrzucić do
            > wywaru, osolić. Gotować do czasu, aż warzywa będą miękkie, a pomidory się
            > rozgotują. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, osączyć, rozłożyć na
            > talerze i zalać przygotowaną zupą. Do każdej porcji dodać łyżkę jogurtu
            > naturalnego i posypać posiekanym szczypiorkiem.
            >
            > Po katolicku i zdrowo !

To wygląda na jogurt z zupą pomidorową bez mięsa:((
        • goniacy.pielegniarz Re: Kurde, a co ty tu robisz?? 19.07.04, 22:32
          oszolom.z.radia.maryja napisał:

> już odpowiedziałem twojemu koledze..tę wypowiedź i do ciebie kieruję

Oszoł, ale dlaczego użyłeś zwrotu "odpowiedziałem twojemu koledze"? To chyba
          taki sam Twój kolega jak i jego, nie sądzisz? Dlaczego celowo sam się izolujesz
          i świadomie sprowadzasz siebie do swego rodzaju forumowego getta? No, chyba że
          zamierzasz tu tworzyć jakąś forumową awangardę dla wybranych?
        • mogiliani Re: Kurde, a co ty tu robisz?? 19.07.04, 22:51
          kolego, zapraszam na pizzę z wiedźmą:)))
          www.stargazersrealm.com/ART/W/full/W81.jpg
          może nabierzesz ikry jak ten smok?
    • Gość: chala Gdzie Geremek sie urodzil, gdzie spedzil zycie? IP: *.rdu.bellsouth.net 19.07.04, 22:27
      Czy nie jest POLSKOM profesorem? Czy LPRak to musi byc rasista? Hitlera macie
      jako idola?
    • Gość: M Re: prof.Maciej Giertych kandydatem na szefa parl IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 19.07.04, 22:45
      Oszołek nie "podniecaj się",poznali się na tym niby prof M.G. i nie uzyskał on
      poparcia i dalej tak będzie że co zgłosi lpr-acka delegacja to przepadnie.A jak
      tam Tomczak czy już "obdarował" UE.
    • goniacy.pielegniarz Nie do końca... 19.07.04, 22:59
      euro.pap.com.pl/cgi-bin/europap.pl?grupa=1&dzien=0&ID=58996

Wygląda na to, że nawet we własnej frakcji nie potrafiliście się dogadać.
    • yossarian18 Re: prof.Maciej Giertych kandydatem na szefa parl 19.07.04, 23:16
      Myślę, iż o Geremku najlepiej powiedział dzisiaj w Radiu Maryja poseł Tomczak,
      nazwał go "rzekomym Polakiem", a moja mama emerytka zakrztusiła się obiadem.
      Co do prof. Giertycha muszę powiedzieć, że jest to jedna z niewielu prawdziwych
      osobowości na naszej scenie politycznej, człowiek o niezwykle barwnym i
      złożonym życiorysie. Syn "starego endeckiego wariata z Londynu", czyli Jędrzeja
      Giertycha, absolwent Oksfordu, w wieku 26 lat wraca do Polski, gdzie chcę odbyć
      dobrowolnie służbę wojskową-władze komunistyczne odmawiają. Tradycyjny katolik,
      który całe życie walczy z "ewolucjonizmem", doradca Jaruzelskiego i
      Glempa, "antysemita", zajadły przeciwnik Piłsudskiego, wolnomularstwa,
      zwolennik sojuszu polsko-rosyjskiego, stanu wojennego, przeciwnik Niemiec i
      germanofili.
      Tutaj link do czasopisma prof. Giertycha: "Opoka w Kraju"(oj, już sobie
      wyobrażam wasze reakcje na treści tam zawarte)
      www.ciemnogrod.net/owk/
      Moim zdaniem prof. Giertych(w przeciwieństwie do Geremka) jest dobrym
      kandydatem na szefa PE. To poważny, opanowany człowiek, konsekwentny
      eurosceptyk, przeciwnik państwa federacyjnego, zna zasady i mechanizmy
      działania UE, ma mocny kościec ideologiczny i także moralny. Życzę powodzenia.
      • mogiliani Jak ktos kto jest przeciw może tym kierować 19.07.04, 23:21
        No chyba, że jest rakiem

www.rak.supermedia.pl/index.html
        • yossarian18 Re: Jak ktos kto jest przeciw może tym kierować 19.07.04, 23:28
          To może Parlamentem UE ma kierować ktoś w stylu Geremka?
          • mogiliani Re: Jak ktos kto jest przeciw może tym kierować 19.07.04, 23:41
            yossarian18 napisał:

> To może Parlamentem UE ma kierować ktoś w stylu Geremka?

Do wyboru masz jeszcze komuniste i socjalistę:)))
            • yossarian18 Re: Jak ktos kto jest przeciw może tym kierować 19.07.04, 23:44
              Kiedy masz na myśli Geremka, wtedy, kiedy mówisz socjalista czy wtedy, gdy
              mówisz komunista???
              • mogiliani Re: Jak ktos kto jest przeciw może tym kierować 20.07.04, 00:02
                yossarian18 napisał:

> Kiedy masz na myśli Geremka, wtedy, kiedy mówisz socjalista czy wtedy, gdy
                > mówisz komunista???

Najwyraźniej jesteś leń i nie kliknąłeś w link pielęgniarza. Abyś się nie
                męczył wklejam tobie fragment tamtej informacji:
                "Innymi kandydatami [poza Giertychem] na przewodniczącego Parlamentu
                Europejskiego są: Bronisław Geremek, zgłoszony przez nowo utworzoną grupę
                liberałów, hiszpański socjalista Josep Borrell oraz francuski komunista Francis
                Wurtz".
                • yossarian18 Re: Jak ktos kto jest przeciw może tym kierować 20.07.04, 00:14
                  Ponawiam pytanie, czy w gronie Geremek-Borrell-Wurtz mamy dwóch komunistów i
                  jednego socjalistę czy też może odwrotnie?
                  • mogiliani ABECADŁO matołku 20.07.04, 00:18
                    yossarian18 napisał:

> Ponawiam pytanie, czy w gronie Geremek-Borrell-Wurtz mamy dwóch komunistów i
                    > jednego socjalistę czy też może odwrotnie?

Naucz się czytać:)))
                    Może przyda się tobie w tym celu ABECADŁO!!! Np. takie:

Abecadło Miłosza to więcej niż tylko alfabetycznie ułożony zbiór wspomnień,
                    historyjek, osobistych definicji, anegdot o miejscach i ludziach, którzy
                    pozostawili ślad w pamięci poety. Jest przede wszystkim sumą wiedzy i
                    doświadczeń filozofa, świadka kilku epok historycznych i literackich, człowieka
                    zadomowionego w wielu kulturach: wschodnio-, środkowo- i zachodnioeuropejskiej
                    oraz amerykańskiej. Książka jest elementarzem życiowych nauk i pouczających
                    przykładów.

"'Abecadło' jest swoistym zapisem trwogi istnienia człowieka w dwudziestym
                    wieku, człowieka bezbronnego wobec czasu historycznego czy po prostu czasu".
                    (Czesław Miłosz)
                    • mogiliani PS 20.07.04, 00:25
                      Przepraszam, ale pewnie przeceniłem twe możliwości poznawcze. Trzeba przecież
                      zaczynać od podstaw
                      www.ewa.bicom.pl/dzieci/d30.htm
                    • yossarian18 Re: ABECADŁO matołku 20.07.04, 00:40
                      To są metody polemiczne zwolenników UW. Moja mama ma rację, jak mówi, że udecy
                      są specjalistami w odwracaniu kota ogonem, zdać im pytanie będą kręcić,
                      kluczyć, byle nie odpowiedzieć. A ja dodam od siebie, że w swoim krętactwie
                      lubią podpierać się "autorytetami" w stylu przykładowo Miłosza.
                      • mogiliani Mamisynek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.07.04, 01:10
                        yossarian18 napisał:

> To są metody polemiczne zwolenników UW. Moja mama ma rację, jak mówi, że
                        udecy
                        > są specjalistami w odwracaniu kota ogonem, zdać im pytanie będą kręcić,
                        > kluczyć, byle nie odpowiedzieć. A ja dodam od siebie, że w swoim krętactwie
                        > lubią podpierać się "autorytetami" w stylu przykładowo Miłosza.

Mamisynek?
                        Maminsynek Ricky (2001-07-25 )
                        Latynoski gwiazdor RICKY MARTIN jest wciąż nieodłącznym synkiem, który płacze
                        na smutnych filmach.
                        Seksowny wykonawca piosenki 'Livin' La Vida Loca' przyznaje, że jest świadomy
                        kobiecej strony swojej natury i kiedy nie rozmawia ze swoją mamą albo nie
                        szlocha na jakimś wyciskaczu łez, można go znaleźć w kuchni, ponieważ gotowanie
                        jest jego ulubionym zajęciem. O swojej mamie MARTIN mówi: "Potrzebuję jej. Mogę
                        z nią rozmawiać o swoich problemach."
                        www.muzyka.wp.pl/niusy.html?idn=3532
                        • yossarian18 Podtrzymuję pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.07.04, 01:18
                          Czy w końcu odpowiesz mi czy Geremek jest komunistą czy może tylko socjalistą???
                          • mogiliani Pytanie jest głupie 20.07.04, 01:28
                            yossarian18 napisał:

> Czy w końcu odpowiesz mi czy Geremek jest komunistą czy może tylko
                            socjalistą???

Też tak moge pytać. Yossarianie, stary czy młody Giertych ma HIV czy może tylko
                            trypla?
                            • yossarian18 Re: Pytanie jest w pełni uzasadnione. 20.07.04, 01:43
                              Geremek był członkiem PZPR w latach 1950-68, a potem zawsze łatwo, jako
                              człowiek "dialogu" dogadywał się z komunistami.
                              • mogiliani Re: Pytanie jest w pełni uzasadnione. 20.07.04, 01:57
                                yossarian18 napisał:

> Geremek był członkiem PZPR w latach 1950-68, a potem zawsze łatwo, jako
                                > człowiek "dialogu" dogadywał się z komunistami.

Giertych też łatwo i często dogadywał się z komunistami.
                                • yossarian18 Re: Pytanie jest w pełni uzasadnione. 20.07.04, 02:00
                                  Już raz to mówiłem, ale powtórzę się: nie odwracaj kota ogonem! Mówimy o
                                  Geremku, a ty zmieniasz temat na Giertycha, nie precyzując w dodatku o którego
                                  ci chodzi, więc jak mam ci odpowiedzieć?
                                  Dobranoc!
      • Gość: ich1 ta osiemnastka w nicku yossariana IP: *.ists.pl / *.ists.pl 19.07.04, 23:50
        to wiek, czy też aluzja do inicjałów pewnego malarza? Obstawiam to drugie.
        O pierwszy człon nicku nie pytam, bo to akurat wiem - swoją drogą nawiązywanie
        przez osobę deklarującą takie poglądy do twórczości żydowskiego autora wskazuje
        na to, że y18 jest taki samym zgrywusem - prowokatorem jak oszołom.
        • yossarian18 Re: ta osiemnastka w nicku yossariana 20.07.04, 00:10
          Cha, cha, wiedziałem, że ktoś o to w końcu zapyta. Dodałem sobie tą osiemnastkę
          tak dla picu, dla prowokacji, żeby było śmieszniej, żeby ktoś spytał i się
          wnerwił ewentualnie, no i tak jak to jest w Polsce żeby było bardziej
          absurdalnie. Równie dobrze mogłaby to być liczba 88 albo nawet 69, też
          dwuznaczna i z kontekstem i też by wyszedł z tego taki paragraf 22.
          • mogiliani Wiadomo skąd! 20.07.04, 00:30
            Pewnie załapał sie na taka imprezkę i dotąd to przeżywa
            18-stka Klaudii i Gośki
            www.cela.pl/~dcm/1a/galerie_nowe/out.php?dir=18godia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka