Dodaj do ulubionych

Afera mięsna co na to odpowiedzialne służby?

09.03.13, 08:34
Kolejna afera z zywnością, PO drogowej soli, końskiej wołowinie, teraz afera z odswierzaniem starych wedlin.Co na to odpowiedzialne służby panstwowe?
Obserwuj wątek
    • mariner4 Fakt, Tusk powinien osobiście sprawdzić. 09.03.13, 08:51
      A tam po prostu opracują Polaczki-cwaniaczki. Tacy jak Ty!
      M.
      • lech1966 Re: Fakt, Tusk powinien osobiście sprawdzić. 09.03.13, 08:57
        Sorry Mariner. Ale kto dzis jest zwierzchnikiem wszystkich słuzb?? Jaka jest podległosc słuzbowa?? Odpowiedz na to pytanie to mozemy rozmawiac dalej. W aferze solnej obywatele nie dowiedzieli sie które firmy stosowały sól drogową- nie wiem z jakiego powodu te informacje utajniono. Ja jako obywatel i płatnik podatków chce wiedziec który zakład miesny mnie truje. Teraz podobna sprawa. A ktos siedzi na stanowisku i pobiera nienalezną mu pensje(i zawija w sreberka wszystkie afery)
        • alistair-p Re: Fakt, Tusk powinien osobiście sprawdzić. 09.03.13, 08:59
          Zamiast tu biadolić napisz zapytanie do stosownej instytucji.Masz prawo jako obywatel do takiego działania.
          • ruski99 Re: Fakt, Tusk powinien osobiście sprawdzić. 09.03.13, 09:12
            To była jedna z najgłośniejszych afer w trakcie rządów Prawa i Sprawiedliwości. Tomasz Lipiec w sumie usłyszał aż pięć różnych zarzutów korupcyjnych. Jako minister miał na przykład wziąć 100 tysięcy złotych od Tadeusza M. w zamian za załatwienie mu fuchy szefa Centralnego Ośrodka Sportu. Wcześniej, kiedy kierował warszawskim OSiR-em, miał zażądać 170 tysięcy złotych w zamian za kontrakt na remont stołecznego lodowiska.

Ale najbardziej żenujące zarzuty dotyczyły wykorzystywania stanowiska rządowego do załatwiania prywatnych spraw. Na jaw wyszło, że z kasy stołecznego OSiR-u i Centralnego Ośrodka Sportu opłacane były pensje jego prywatnego kierowcy i... opiekunki do dziecka. Pod koniec procesu sam były minister kajał się i przyznał, że zatrudniał pomoc domową, której płacił z publicznych pieniędzy na podstawie fikcyjnej umowy o pracę. Będzie teraz musiał oddać obu instytucjom 31,5 tys. zł, które poszły na pensje kierowcy i opiekunki.
        • mariner4 Dobrze wiesz, że nie istnieje 09.03.13, 10:15
          na świecie taki rząd, który dopilnuje wszystkiego. Ci co próbowali doprowadzili do masiwych zbrodni.
          Każdy system posługuje się ludźmi. Al ludzie są tacy, jacy są. Nieuczciwi właściciele tej przetwórni, nie mają nic wspólnego z jakimś mitycznym "systemem". To zwykły sk......
          Są pewne prawa rządzące społecznościami. Jedno z nich, że żadna grupa społeczna, dostatecznie duża, nie jest w stanie wyłonić z siebie reprezentacji, której poziom pod każdym względem jest wyższy od tej grupy. Między innymi także poziom moralny, uczciwości itd.
          Ja wiem, że ten rząd nie jest mistrzem świata, ale nie łudźmy się inny też nie zapanuje nad chciwością, lenistwem i tumiwisizmem. To jest kwestia poziomu cywilizacyjnego. Na zmianę tego trzeba pokoleń. Od innych narodów różnimy się tym, że mieliśmy długie okresy przerwy w narodowym życiorysie. Jesteśmy ciągle do tyłu.
          Przemyśl to.
          M.

• wariant_b Re: Afera mięsna co na to odpowiedzialne służby? 09.03.13, 09:17
      No dobrze, ale dlaczego dla ilustracji przywołujesz aferę z 2005 roku?
      • ruski99 Re: Afera mięsna co na to odpowiedzialne służby? 09.03.13, 09:33
        Dlatego, że jak czytam, że banda oszustów puszcza gó... do zarcia, druga banda bije w rząd, że do tego dopuszcza, to mnie szlag jaśnisty trafia i przypominam wszystkim, jaka była IV RP uczciwa.
        • lech1966 Re: Afera mięsna co na to odpowiedzialne służby? 09.03.13, 11:55
          ruski99 napisała:

> Dlatego, że jak czytam, że banda oszustów puszcza gó... do zarcia, druga banda
          > bije w rząd, że do tego dopuszcza, to mnie szlag jaśnisty trafia i przypominam
          > wszystkim, jaka była IV RP uczciwa.

Co mnie obchodzi IV RP. Zyjemy przeciez w III RP. Poza tym to nie banda uderza w rząd a obywatele. Nie po to wybrali taki a nie inny rząd zeby mnożyć patologie,,(chociaz sam nie wiem po co wybralismy drugi raz z rzędu ten sam rząd???). Zeby było jasne- nie jestem zwolennikiem IV RP ani fanem Kaczynskich. Jednak chce zyc w normalnym panstwie. Czy za duzo oczekuje???
    • cookies9 Re: Afera mięsna co na to odpowiedzialne służby? 09.03.13, 09:37
      lech1966 napisał:

> Kolejna afera z zywnością, PO drogowej soli, końskiej wołowinie, teraz afera z
      > odswierzaniem starych wedlin.[url=http://uwaga.tvn.pl/370050,uwagaplus,afera_z_
      > odswiezaniem_wedlin,wideo_detal.html]Co na to odpowiedzialne służby panstwowe?[
      > /url]

Zamkneły zakład.Czas dla prokuratora i sąd.
    • erte2 Re: Afera mięsna co na to odpowiedzialne służby? 09.03.13, 10:22
      lech1966
      Do czego zmierzasz ? "Delikatnie" sugerujesz że odpowiedzialność za przekręty kilku oszustów i złodziei ponosi rząd i zapewne osobiście premier wraz z prezydentem ? Rozumując w ten sposób Amerykanie, Włosi czy Japończycy powinni permanentnie domagać się dymisji swoich władz bo istnieje mafia czy Jakuza, a na całym świecie żaden Główny Policjant nie powinien pełnić swojej funkcji dłużej niż jeden dzień bo codziennie w każdym kraju popełniane są ciężkie przestępstwa z morderstwami włącznie.
      • x2468 Re: Afera mięsna co na to odpowiedzialne służby? 09.03.13, 11:15
        Polecam autorowi wątku.Przeczyta i napisze ilu ministrów podało się z tego tytułu do dymisji:
        ecx.images-amazon.com/images/I/41ABKAKH-JL.jpg
        Ludzie rocznie zjadają około 300 milionów ton mięsa. W tak olbrzymiej ilości musi się znaleźć coś zepsutego.Jednak największym problemem nie jest nie nieświeże mięso lecz antybiotyki. Jedyny sposób aby tego uniknąć to ograniczyć spożycie.
        www.sein.de/news/2013/januar/report-ueber-fleischkonsum-veroeffentlicht.html
      • lech1966 Re: Afera mięsna co na to odpowiedzialne służby? 09.03.13, 11:41
        erte2 napisał:

> lech1966
        > Do czego zmierzasz ? "Delikatnie" sugerujesz że odpowiedzialność za przekręty k
        > ilku oszustów i złodziei ponosi rząd i zapewne osobiście premier wraz z prezyde
        > ntem ? Rozumując w ten sposób Amerykanie, Włosi czy Japończycy powinni permane
        > ntnie domagać się dymisji swoich władz bo istnieje mafia czy Jakuza, a na całym
        > świecie żaden Główny Policjant nie powinien pełnić swojej funkcji dłużej niż j
        > eden dzień bo codziennie w każdym kraju popełniane są ciężkie przestępstwa z mo
        > rderstwami włącznie.

Owszem,,sugeruje, a to dlatego ze mamy słuzby takie jak sanepid,,takie ja PIH i inne które mają na celu sprawdzanie czy to co nas otacza nadaje sie do użytku. Te słuzby powinny nas informowac co jest szkodliwe dla zdrowia zebysmy nie kupowali, nie spozywali produktów szkodliwych dla zdrowia,,a tak duzo ostatnio mówi sie o kosztach leczenia. Nie interesuje mnie co było w 2005 roku-mozna by w koncu wszystko zwalic na czarnobyl..Liczy sie tu i teraz. Jesli mamy złe przepisy to trzeba je zmienic, a od zmany przepisów najwyzszym urzedem jest rząd i sejm. Nie chce atakowac tego rzadu,,ale marazm (ZEBY NIE POWIEDZIEC DOSADNIEJ) jaki dopadł ten rząd jest powalający. Tusk zabronił informowac kto stosował sól drogową, uzyskalismy informacje ze nie była szkodliwa, wiec dlaczego nie stosuje sie jej codzinnie, przeciez wszystkim chodzi o obnizenie kosztów??
        DLACZEGO MUSZĄ TO ROBIC DZIENNIKAZE!!!! a nie etatowi pracownicy tych służb??? Którym co miesiac wpływa pensja na konto bankowe??
        TA BYLEJAKOSC PANSTWA DOPROWADZA DO TAKIEJ BEZKARNOSCI
        Rząd sie nastawił na zysk z mandatów i kar dla szarych obywateli, to policyjne panstwo juz wiekszosci wychodzi bokiem..Cos z tym trzeba pilnie zrobic
        • erte2 Re: Afera mięsna co na to odpowiedzialne służby? 09.03.13, 11:59
          lech1966
          Dobry człowieku - ktoś ci już tu tłumaczył że nie ma na świecie państwa które stuprocentowo skutecznie kontrolowałoby każdą dziedzinę zycia, i nie ma na świecie państwa w którym nie istniałaby przestępczość, nie byłoby oszustów, złodzei i morderców. Nawet w "najświętszym" państwie świata - Watykanie - funkcjonują oszuści (niejednokrotnie w purpurowych szatach), pedofile a nawet zabójcy.
          Natomiast demokratyczne państwo prawa nie polega na permanentnej kontroli każdego i ciągle, na odgórnym założeniu że każdy obywatel jest potencjalnym przestępcą bo to prowadziłoby do zupełnej paranoi. Natomiast w takim państwie rolą wolnych mediów jest m.in. pokazywnie nieprawidłowości i zwracanie na nie uwagi odpwiednim instytucjom państwowym które po takim doniesieniu powinny się tym zająć. I tak się właśnie stało.
          • lech1966 Re: Afera mięsna co na to odpowiedzialne służby? 09.03.13, 12:41
            erte2 napisał:

> lech1966
            > Dobry człowieku - ktoś ci już tu tłumaczył że nie ma na świecie państwa które [
            > b]stuprocentowo skutecznie [/b] kontrolowałoby każdą dziedzinę zycia, i nie ma
            > na świecie państwa w którym nie istniałaby przestępczość, nie byłoby oszustów,
            > złodzei i morderców. Nawet w "najświętszym" państwie świata - Watykanie - funkc
            > jonują oszuści (niejednokrotnie w purpurowych szatach), pedofile a nawet zabójc
            > y.
            > Natomiast demokratyczne państwo prawa nie polega na permanentnej kontroli każde
            > go i ciągle, na odgórnym założeniu że każdy obywatel jest potencjalnym przestęp
            > cą bo to prowadziłoby do zupełnej paranoi. Natomiast w takim państwie rolą woln
            > ych mediów jest m.in. pokazywnie nieprawidłowości i zwracanie na nie uwagi odpw
            > iednim instytucjom państwowym które po takim doniesieniu powinny się tym zająć.
            > I tak się właśnie stało.

Erte, zgadzam sie z toba,,nie ma takiego panstwa,,ale słyszałes zeby nasze słuzby sanitarne cos same znalazły?? i o tym powiadomiły społeczenstwo?? czy tylko dzinnikaze sa od ujawiania afer?? niewazne jakich,, ale afer? Sol drogową tez ujawnili dziennikarze,,bary nad mozem tez dziennikarze,,konine wykryły słuzby poza naszymi granicami, tezaz kolejną- znów dziennikarze. Moze zlikwidowac te słuzby- bedzie taniej dla panstwowego budrzetu. Moze wydac te srodki na utrzymanie słuzby zdrowia- bo wtedy bedzie jeszcze bardziej potrzebna..
          • x2468 Re: Afera mięsna co na to odpowiedzialne służby? 09.03.13, 13:59
            Pisanina pis i innych matołków to działanie na korzyść konkurencji polskich producentów.Taka durna pisanina jest natychmiast wyłapywana przez konkurencje i przedstawiana na dowód niemocy polskich organów kontrolnych.W "robieniu gęby" polskiej żywności prym wiodą Czesi.Nie piszą o metanolu lecz o koninie w polskich wyrobach mięsnych.I jest bez znaczenia ze koninę wykryto w ułamku polskich wyrobów i to ze znajdować się w wyrobach chyba w całej Europie w tym również czeskich.Czesi piszą tylko o Polskich.Również niemiecka DPA zrobiła dzisiaj news z śmierdzącego mięsa które do kiełbas pakowała jakaś polska firma z Bydgoszczy:www.gmx.net/themen/gesundheit/lebensmittelskandale/16a957k-gammelfleisch-verdacht-polen-ausmass-unklar
            Tymczasem wiadomo ze od lat takie praktyki są stosowane przez niemieckich producentów. Niemiec wie ze np tzw Kässler czyli wędzonego schabu nie wolno kupować bo to najprawdopodobniej zepsuty schab poddany wędzeniu dla ukrycia koloru zapachu.Podobnie gotowe mięsne produkty na ruszt.Już Kaszub Bismarck powiedział ze lepiej aby naród nie wiedział jak się robi kiełbasę (i politykę). Wiedział co mówi.
            Poniżej załączam mala listę z obrazkami(dla pisiat) tego czego w Niemczech nie powinno się kupować:
            www.gmx.net/themen/gesundheit/bildergalerie/bilder/94a78r2_p9-pferd-rind-lasagne#/cid17134094/0
            Ostatni skandal to ponad 70000 ton zatrutej paszy dla zwierząt gospodarczych.( nie zapominajcie ze polscy producenci kupują w Niemczech mięso)
            Dla chcących wiedzieć więcej( nie dla pismatolkow) raport o mięsie:
            www.amazon.com/Fleisch-Report-German-Edition-Wolf-Michael-Eimler/dp/3455083684
            • lech1966 Re: Afera mięsna co na to odpowiedzialne służby? 09.03.13, 14:24
              Ja nie mam nic wspolnego z PIS. Odczep sie odemnie w tym punkcie. Ja tylko chce zyc w normalnym kraju. Gdzie odpowiedznie panstwowe słuzby,,za moje podatki bedą wykonywac robote za którą posrednio im takze ja płace. Oczekuje od nich ze bedą wykonywac swoją prace rzetelnie Ty x2468 uciekłes za granice i zyjesz w kraju w którym taka lista istnieje i mozesz wybierac czy jesz "Kässler" czy cos innego.. A w polsce utajnia sie informacje które firmy stosowały sól drogową do produkcji. Wyjasnij czemu to ma słuzyc???? "Zdrowej" konkurencji chyba nie słuzy? Poza tym podważa zaufanie do rzeczonych instytucji. Jak po kilku takich aferach mozesz uwierzyc ze cos jest przebadane przez słuzby i nadaje sie do spozycia??
              Poza tym tak jak pisałem nie czepiam sie specjalnie TEGO rządu,,ale to ONI sprawują w tym momencie władze,,,,władze nad urzednikami i instytucjami rządowymi wiec według ciebie do kogo ma miec pretensje ja nie do NICH?? Szwedzi sprzedali nam 20 letnie mieso,,,znów "człowiek" go kupił zeby sie wzbogacic,,a odpowiedzialne instytucje milczały..Zawsze winny jest człowiek,,a instytucje sa zawsze niewinne??? Jestes o tym przekonany??
              • m.c.hrabia Re: lechu 1966 09.03.13, 14:50
                a może stworzyć odpowiednie służby coby ci pupkę podciekały po każdym...

i służbę do kontrolowania tejże ,czy aby porządnie podciera , no i oczywiscie centralne biuro do kontrolowania czy ta kontrolująca nie kontroluje za łapówki , a tak w ogóle to premier powinien
                kontrolować każdy sracz.
                • lech1966 Re: lechu 1966 09.03.13, 14:54
                  Nie przystoi panu chrabii plesc od rzeczy..Widze ze panu imć chrabii sie podcierania zachciewa, jak cie stac to załóż taką firme,,lub wynajmij giermka zeby ci podcierał, razem z całym dostojenstwem dworu.
                  • m.c.hrabia Re: lechu 1966 09.03.13, 15:00
                    sam to robię ,jak ostatniemu giermkowi rękę urwało.
                    ale nie bardzo wiem o co panu lechu chodzi z tym mięsem .zawsze może pan weganinem zostać
                    i modlić się coby ekolog jakiś nie był oszustem i kiełków nie napędzał obornikiem.
                    • lech1966 Re: lechu 1966 09.03.13, 15:11
                      m.c.hrabia napisał:

> sam to robię ,jak ostatniemu giermkowi rękę urwało.
                      > ale nie bardzo wiem o co panu lechu chodzi z tym mięsem .

Chodzi mi o to zebym wiedział przynajmniej tyle, która firma wędliniarska stosuje takie praktyki. Zebym wiedział w których sledziach i w któych bułkach jest sól drogowa,a w której wedlinie jest stare mieso. .Wtedy zdecyduje czy kupic odswierzoną kiełbase czy "w domysle" nadajacą sie do spozycia. Jak mnie bedzie stac jedynie na kupno starej kiełbasy to bede wiedział od czego mnie boli zoładek, a nie bede zwalał (jak tu niektórzy) na smolensk
              • x2468 Re: Afera mięsna co na to odpowiedzialne służby? 09.03.13, 14:57
                Jk najbardziej masz coś wspólnego.Zawsze jesteś po tej samej stronie co prezes.Jeśli piszesz o soli to masz racje.Utajnienie informacji było bardziej szkodliwe od twojej bezmyślnej pisaniny.
                Twoja pisanina będzie miała sens jeśli napiszesz ze "kiełbasa z firmy xxxj est zrobiona z starego mięsa" a nie polska kiełbasa jest z starego mięsa.Lista o której piszesz nie jest lista sporządzona przez jakiś rządowy niemiecki organ lecz przez osoby prywatne.Tyle za tam dziennikarze nie zajmują się "Smoleńskiem" lecz tym co jest istotne dla przeciętnego obywatela.Np paszą z dioksynami czy robakami w Mozarelli. I jeszcze drobiazg.Tam tez są odpowiedzialne organy i rzad który rządzi a pomimo to świństwa i oszustwa są na porządku dziennym i nikomu do głowy nie przychodzi zapytać"co robi rzad"?
                • lech1966 Re: Afera mięsna co na to odpowiedzialne służby? 09.03.13, 15:04
                  x2468 napisał:

> Jk najbardziej masz coś wspólnego.Zawsze jesteś po tej samej stronie co prezes.
                  > Jeśli piszesz o soli to masz racje.Utajnienie informacji było bardziej szkodliw
                  > e od twojej bezmyślnej pisaniny.
                  > Twoja pisanina będzie miała sens jeśli napiszesz ze "kiełbasa z firmy xxxj est
                  > zrobiona z starego mięsa" a nie polska kiełbasa jest z starego mięsa.Lista o kt
                  > órej piszesz nie jest lista sporządzona przez jakiś rządowy niemiecki organ lec
                  > z przez osoby prywatne.Tyle za tam dziennikarze nie zajmują się "Smoleńskiem" l
                  > ecz tym co jest istotne dla przeciętnego obywatela.Np paszą z dioksynami czy ro
                  > bakami w Mozarelli. I jeszcze drobiazg.Tam tez są odpowiedzialne organy i rzad
                  > który rządzi a pomimo to świństwa i oszustwa są na porządku dziennym i nikomu d
                  > o głowy nie przychodzi zapytać"co robi rzad"?

Czyli ciebie cieszy taka sytuacja? Po co ta wycieczka do smolenska??? Ja nie mam nic wspolnego z paranoją smolenską. To ze krytukuje obecny rząd i krytykuje instytucje panstwowe nie znaczy ze jestem fanem PIS-u??? Chyba cie pogieło jak tak myslisz. Krytykowałbym w tym momencie KAŻDY rząd i KAŻDEGO URZĘDNIKA który zle wykonuje swoją prace.
                  Powiedz mi czym sie róznią robaki w mozarelli od zepsutej kiełbasy???
                  • x2468 Re: Afera mięsna co na to odpowiedzialne służby? 09.03.13, 16:24
                    Nie napisałem ze ty masz coś wspólnego z sekta smoleńską lecz o dziennikarzach którzy zamiast zająć się tym co istotne zawracają nam głowy Smoleńskiem, O tych(czyli chyba wszystkich) piali o "słoneczku Peru" nie wspominając słowem o tym ze Tusk był w Peru jako jeden z kilkudziesięciu(przedstawiciele około 80 państw) premierów,prezydentów,królów mężów stanu którzy brali udział w jednym z najważniejszych światowych spotkań jakim był Szczyt Latynoamerykański.Temu politycznemu wydarzeniu media światowe poświeciły wiele uwagi,z polskich można się było jedynie dowiedzieć ze premier zrobił z siebie pajaca bo założył śmieszna czapkę (nawiasem taka czapka jest niezwykle od tamtego czasu modna i jej ceny w np Berlinie zaczynają się od 20€ w gore) Zresztą fotografowali się w takich czapkach również inni i żadnemu z ich rodaków nie przyszło do głowy robić sobie z ich fotografii kpin.
                    www.quetzal-leipzig.de/wp-content/uploads/Land/Peru/Peru_Cumbre_ALC_UE_Presidencia_Argentina.jpg
                    • lech1966 Re: Afera mięsna co na to odpowiedzialne służby? 09.03.13, 16:41
                      x2468. Troche dystansu by sie nam wszystkim przydało. Jak jestes za PIS to Prezes pan jest naswietszym człowiekiem- nawet gdyby był gejem to nadal by był najswietszy..Jak czyjes przekonania sa za PO to znów Tusk to wyrocznia i nawet gdyby sie okazało ze najwiecej ukradł za rządzenia to tez znalezli by sie tacy którzy bedą go bronic do ostatniej kropli krwi. Nie ukrywam ze mam jakies przekonania polityczne,jednak staram sie ważyć i odzielac dobro od plew jakimi karmią nas kolejni politycy. Zawsze bede krytykował rzeczy które nie powinny miec miejsca w normalnym swiecie. Niezaleznie od koloru ekipy rządzącej. Gdyby tak robili wszyscy,,,,to skonczyłyby sie czasy krecenia lodów w polityce//
                      • x2468 Re: Afera mięsna co na to odpowiedzialne służby? 09.03.13, 17:25
                        Nie ukrywam ze jestem za PO lecz nie wszystko co robi ta partia mi się podoba.Jeśli brakuje mi wiedzy tak jak w temacie zepsutego mięsa to nie zwalam winy na rzad jakikolwiek by on był.Bo to jest polski rzad i dopóki nie ma dowodu na jakąśkolwiek winę urzędników państwowych dopóty powstrzymam się z krytyka jego działania. Parę dni temu rozmawiałem z dość wysokim czeskim urzędnikiem.Próbował mi dopiec zatrutą Polską żywnością.W Czechach to co polskie jest nie jadalne.(polskie firmy sprzedają swoje produkty najczęściej pod niemiecką marką i interes się kreci ku zadowoleniu nieświadomych Czechow i niemieckich pośredników) Odpowiedziałem Czechowi ze może napić się spokojnie polskiego piwa bo z pewnością nie ma w nim metanolu.Poczerwieniał,i zaczął się tłumaczyć." Bo przecież u was wszyscy o tym piszą"wychodząc z twojego założenia US Amerykanie powinni zadać dymisji Obamy bo szaleńcy wystrzelali dziesiątki osób i rzad temu nie zapobiegł, Norwegowie abdykacji swojego króla bo Breivik a on nie zapobiegł, Niemcy ustąpienia p. Merkel bo do Niemiec wpłynęło ponad 70000 ton zatrutej paszy i kanclerz temu nie zapobiegła a tak w ogolę to do dymisji powinny poddać się wszystkie europejskie rządy bo konina. Nie uważasz ze to idiotyczne?
                        • lech1966 Re: Afera mięsna co na to odpowiedzialne służby? 09.03.13, 17:46
                          x2468 napisał:

> Nie ukrywam ze jestem za PO lecz nie wszystko co robi ta partia mi się podoba.J Odpo
                          > wiedziałem Czechowi ze może napić się spokojnie polskiego piwa bo z pewnością n
                          > ie ma w nim metanolu.Poczerwieniał,i zaczął się tłumaczyć." Bo przecież u was w
                          > szyscy o tym piszą"wychodząc z twojego założenia US Amerykanie powinni zadać dy
                          > misji Obamy bo szaleńcy wystrzelali dziesiątki osób i rzad temu nie zapobiegł,
                          > Norwegowie abdykacji swojego króla bo Breivik a on nie zapobiegł, Niemcy ustąpi
                          > enia p. Merkel bo do Niemiec wpłynęło ponad 70000 ton zatrutej paszy i kanclerz
                          > temu nie zapobiegła a tak w ogolę to do dymisji powinny poddać się wszystkie e
                          > uropejskie rządy bo konina. Nie uważasz ze to idiotyczne?

Zgadzam sie z toba, nie przeszkadza mi ze jestes sympatykiem PO. W porównaniu do innych rządów ten rzad jest "medialnie" najlepszy. Ludzie bedą głosowac na PO chociazby z powodu jakiej takiej stabilizacji politycznej. Moze gdzies wymieniłem rząd PO jako odpowiedzialny za te sytuacje,,ale nie oczekuje od Tuska dymisji. Bardziej miałem na mysli troche wieksze zainteresowanie,,,i danie komu trzeba po uszach ze słuzb które powinny tego pilnowac. Moze zmienic dyrektora na pracownika??. Sam napisałes ze w Czechach nikt nie kupi polskiej wedliny,,Zauwaz ze jeden czy dwa zakłady produkujące kiepską zywnosc zniweczyły prace pozostałych, mam nadzieje dobrze pracujących. Przepisy o wczesniejszym informowaniu takiego "zakładu" o wizycie sanepidu pozwalają na takie szwindle. Przeciez jak wiesz ze bedzie kontrola za trzy dni to wyrobisz te starą wedline i wynik kontroli bedzie do przewidzenia. Cos w tym obszarze musi sie zmienic...Nie żądam głów,,,ale premie za taką prace tych słózb sie raczej nie powinny nalezec..
    • der-chef Re: Afera mięsna co na to odpowiedzialne służby? 09.03.13, 14:35
      Gospodarka rynkowa nie przewiduje dbałości o jakość a tylko o kasę. Im wyżej na giełdzie stoi spółka tym gorszy syf produkuje. Dywidendy misiaki, tylko zysk i dywidenda.
      • teen69 Re: Afera mięsna co na to odpowiedzialne służby? 09.03.13, 14:43
        Typowa afera TVN. Nie maja bankruci z TVN o czym glosić ( maja coś pod 2,5 miliarda długów), ani kasy na zakup informacji agencyjnych to postawia kamere nad kiełbasą i czekaja aż zzielenieje. Kiedyś zzielenieć musi i kasa na program, plus datek od sponsora, czyli konkurencyjnej kiełbasiarni jakoś się zwróci..
        • lech1966 Re: Afera mięsna co na to odpowiedzialne służby? 09.03.13, 14:50
          Zupełnie nie wiem o czym gadasz Teen69?? Chcesz wpierdzielac te wedline to idz do pierwszej lepszej masarni i popros o przeterminowaną zywnosc..Ja jej nie chce jesc i o to tu walcze...Powiedz o co tobie tu teraz chodzi? co ma do tego TVN?? Chcesz podwazyc prawdziwosc nagran?? Udajesz ze to nie ma miejsca??
          • zdybex Re: Afera mięsna co na to odpowiedzialne służby? 09.03.13, 15:03
            To jest informacja jednolinijkowa a nie pompowanie glupot przez juz chyba 4 dni. Czy są otruci? Nazwiska?
            Napiszcie, z czego sie robi salcesony. Nikt kto o tym przeczyta nigdy go nie kupi.
            • m.c.hrabia Re: Afera mięsna co na to odpowiedzialne służby? 09.03.13, 15:09
              zdybex napisała:

> To jest informacja jednolinijkowa a nie pompowanie glupot przez juz chyba 4 dni
              > . Czy są otruci? Nazwiska?
              > Napiszcie, z czego sie robi salcesony. Nikt kto o tym przeczyta nigdy go nie
              > kupi.

sam robię jest ekstra ,tak jak i białą kiełbasę ,wiem co jem :)))

ale parówki kupuję bo lubię .

w latach 70 moja siostra miała praktyki w piekarni i następne 5 lat chleba do pyska nie brała :)))))
            • lech1966 Re: Afera mięsna co na to odpowiedzialne służby? 09.03.13, 15:16
              zdybex napisała:

> To jest informacja jednolinijkowa a nie pompowanie glupot przez juz chyba 4 dni
              > . Czy są otruci? Nazwiska?
              > Napiszcie, z czego sie robi salcesony. Nikt kto o tym przeczyta nigdy go nie
              > kupi.

PO nazwiska udaj sie do odpowiednich słuzb. Moze beda takie uprzejme i ci podadzą. A salceson, dobrze zrobiony sam lubie,,Tak jak M.C Chrabia i wiem z czego jest zrobiony- zapytaj moze "JAK" jest zrobiony- w jakich warunkach?? Ale to juz inna bajka.
    • mariner4 TVN24 pięknie rozpracował "Violę"! 09.03.13, 17:54
      Ta firma jest skończona. I dobrze, tylko pracowników szkoda.
      Gdyby Tusk osobiście dopilnował tą firmę, to by tej afery nie było. Kaczyński dopilnuje jak będzie premierem......
      M.
      • lech1966 Re: TVN24 pięknie rozpracował "Violę"! 09.03.13, 17:59
        Mariner. Tusk od tego ma swoich ludzi,,od tego ma służby sanitarne zeby sie nie musiał zajmowac pierdołami..Nie zmienia to jednak faktu podległosci słuzbowej. Tusk ma władze nad wszystkimi słuzbami..Czyli wszystkie drogi w tej chwili prowadzą do Tuska. Nie zadam dymisji Tuska,,jedynie chce aby takich sytuacji nie było.
        • mariner4 Już o tym wyżej pisałem 09.03.13, 18:04
          Upraszczasz. Tylko aby dowalić rządowi.
          To siedzi w społeczeństwie.
          M.
          • lech1966 Re: Już o tym wyżej pisałem 09.03.13, 18:10
            mariner4 napisał:

> Upraszczasz. Tylko aby dowalić rządowi.
            > To siedzi w społeczeństwie.
            > M.

Nie mam personalnie Tuskowi jako człowiekowi nic do zarzucenia,,no moze niewiele mam,,widze jego dobre strony, takze jako premier, Jest znacznie lepszym premierem niz Jarek mogłby byc,,ale to nie znaczy ze jest dobrym premierem. Duzo ma za uszmi i on i rząd,,chyba trudno skupic wokól siebie samych uczciwych ludzi...A krytyke traktuje jako wskazanie gdzie jest potrzeba ingerencji premiera,,lub konieczna zmiana prawa. Ja tego nie zmienie,,ale on moze spróbowac..
    • adalberto3 Szczaw z nasypu jest zdrowszy ! 09.03.13, 17:57
      W porownaniu z odswiezanymi wedlinami na pewno !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka