Dodaj do ulubionych

Terror kretynów

10.03.13, 21:48
Nie wiedziałam nawet, ze coś takiego jak Limo istnieje. I pewnie dalej tkwiłabym w blogim przeświadczeniu, ze świat jest piekny a ludzie w wiekszości inteligentni, życzliwi i dobrzy.
Nie oglądałam ich wystepów w piątek... a i trafić dziś na odsłuchanie ich twórczości nie bylo łatwo bo telewizji publicznej najwyraźniej wstyd się zrobiło i blokowała wszelkie filmiki z piatkowych wystepów.

I rzeczywiście! Wstyd bo to akurat był dzień kobiet i to skeczem o starszych polskich kobietach sobie w ten dzień po chamsku Limo dworował. W telewizji publicznej. W ten sposób TVP dziekowała starszym paniom które jeszcze płacą abonament. Bo to w większości starsi ludzie płacą jeszcze abonament.
Akurat ten sam poziom prezentowali niedawno Wojewódzki i Figurski w skeczu o gwalceniu Ukrainek.

Nie chodzę jeszcze na zakupy z koszyczkiem na kółkach. Czasem jeżdże na rowerze. Ale widok starszej pani z takim koszykiem czy torbą jest u nas widokiem powszechnym. Powiem tyle, ten skecz mnie bardzo zabolał. Jest chamski i prymitywny tak samo prymitywny jak był dialog o gwalceniu Ukrainek.

Polecam go paniom posłankom z PO... bo w skutecznośc protestu posłów z PiSu nie wierzę. Ich protest nie zadziała dlatego, ze są z PiSu.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13537031,Giza_o_stand_upie__ktory_oburzyl_poslow_PiS__Przeciez.html#BoxSlotIIMT
Obserwuj wątek
    • obraza.uczuc.religijnych Znów walczą z wolnością słowa w reżimie Tuska 10.03.13, 21:54
      to zapewne zemsta za to że w tym programie nabijają się z rządu Tusia i totalniacy z PO chcą zamknąć kabareciarzom usta.
      • silesius.monachijski.16 Bronic zbydlecenia i schamienia w publicznej TV? 11.03.13, 16:07
        Nie powiem, w Niemczech - glownie stacje komerccyjne - puszczaja rozne kaabaretowe "baki "(we Francji jednak jest inaczej: ogladam wiele w TV francuskiej, i tam jednak jest wwieekszee wyczcie dobrego smaku), ale czzegos tak ordynarnie glupiego i chaamskiego - i to w publicznej TVP - jak "POpis" tych miernych debilkow z "Limo" nigdy nie dane bylo mi ogladac; a moze nalezaloby to puszczac na okraglo? I to wwszedzie? Zeby wreszcie ludzie ww Polsce zrozumieli istote rzadow Tuska (takze i ww mediach publicznych): chamstwo, glupota i dehumanizacja kompletna; nie dziwi Niesiolowski i jego zacheta dla glodujaacych dzieci, zeby "najadly sie szczawiu"; to nie jednostkowy wybryk: to "coltora" w PO.lszeewickiej III RP

obraza.uczuc.religijnych napisał:

> to zapewne zemsta za to że w tym programie nabijają się z rządu Tusia i totalni
        > acy z PO chcą zamknąć kabareciarzom usta.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Bronic zbydlecenia i schamienia w publicznej 11.03.13, 16:12
          Lepieju już nie zabieraj głosu bo stek niemieckich kłamstw jakim uraczyłeś znawco PZPR forum w powyższym wpisie sięga granic absurdu.
    • notozobaczymy No widzisz, gdyby nie PiS 10.03.13, 21:56
      nie wiedziałabyś, że Limo istnieje.

Ergo - są w zmowie!
      • 1normalnyczlo.w.i.e.k [...] 10.03.13, 23:50
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: A ty, jak zwykle,podśmiec(graś)ki sobie robis 11.03.13, 09:44
          Jesteś zabawny jak LIMO.
    • m.c.hrabia Re: Terror kretynów 10.03.13, 21:56
      rozumiem ,że tyrady niejakiej Pawłowicz też cie oburzają ,a na teksty niejakiego Cejrowskiego to
      za pistolet łapiesz.
    • obraza.uczuc.religijnych PiS znów wrzuca tematy zastępcze 10.03.13, 22:03
      żeby przykryć swoją nieudolność.
      • m.c.hrabia Re: PiS znów wrzuca tematy zastępcze 10.03.13, 22:10

> żeby przykryć swoją nieudolność.

ja to się zastanawiam czy piski ze związkami artysty cnymi nie maja jakieś umowy na reklamę,

o 95% k"kontrowersyjnych " występów pies z kulawa nogą nie miał by pojęcia gdyby nie

"oburzeni katolicy "

np; o Ner-galu czy o tym ostatnim kabarecie w życiu nie słyszałem.
      • republika.republika to poważna sprawa 10.03.13, 22:10

sawę pojmali terroryści i zmusili do oglądnięci występów Limo
      • icek.goldberg PiSdzielstwo tak już ma, 10.03.13, 22:12
        a do WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAdzy się pcha.
    • republika.republika Re: Terror kretynów 10.03.13, 22:16
      sawa.com napisała:

>
      > Bo to w większości starsi ludzie płacą jeszcze abonament.

nawet w kabaretowym tekście nie potrafisz kłamstwa uniknąć, starsi nie płacą bo są od płacenia ustawowo zwolnieni
      • sawa.com Re: Terror kretynów 10.03.13, 22:28
        republika.republika napisała:

> sawa.com napisała:

> > Bo to w większości starsi ludzie płacą jeszcze abonament.

> nawet w kabaretowym tekście nie potrafisz kłamstwa uniknąć, starsi nie płacą bo
        > są od płacenia ustawowo zwolnieni

Jeśli stawiasz zarzut to najpierw zapoznaj sie z przepisami i sprawdź od jakiego wieku strasza osoba jest zwolniona z płacenia abonamentu. Chyba, ze za osoby starsze uważasz dopiero tych po 75 roku zycia! Fanatyczko!
        • republika.republika Re: Terror kretynów 10.03.13, 22:37
          sawa.com napisała:

> Jeśli stawiasz zarzut to najpierw zapoznaj sie z przepisami i sprawdź od jakieg
          > o wieku strasza osoba jest zwolniona z płacenia abonamentu. Chyba, ze za osoby
          > starsze uważasz dopiero tych po 75 roku zycia! Fanatyczko!
          >

znam przepisy dlatego wytknęłam ci kłamstwo, a ty w jakim wieku będziesz stara?
          • sawa.com Re: Terror kretynów 10.03.13, 22:49
            republika.republika napisała:

> znam przepisy dlatego wytknęłam ci kłamstwo, a ty w jakim wieku będziesz stara
            > ?

No to Polacy umierają młodo:(
            Mężczyźni w Polsce dożywają średnio 71. urodzin - wynika z badań GUS-u i innych danych statystycznych prowadzonych w latach uprzednich. Polki wypadają w tych zestawieniach lepiej i średnio doczekują 79.- 80. roku życia.
            zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,105806,11615594,Srednia_dlugosc_zycia_mezczyzn__panowie_beda_zyc_tyle.html
            Mężczyźni nawet nie dożywają tego wieku w którym dobrotliwe państwo zwalnia ich z placenia abonamentu.
            • republika.republika Re: Terror kretynów 10.03.13, 23:26
              sawa.com napisała:

> No to Polacy umierają młodo:(

tak, ta dysproporcja pomiędzy kobietami i mężczyznami to na pewno wina państwa, znaczy Tuska

zapomniałaś odpowiedzieć - a ty w jakim wieku będziesz stara?
    • kzet69 Sawcia, sieroto po PRL 10.03.13, 22:49
      W swoim idiotyzmie przebiłaś Gomułkę i Moczara, nawet oni nie nazywali kabareciarzy terrorystami...
      • sawa.com Re: Sawcia, sieroto po PRL 10.03.13, 23:02
        kzet69 napisał:

> W swoim idiotyzmie przebiłaś Gomułkę i Moczara, nawet oni nie nazywali kabareci
        > arzy terrorystami...

Zgrabnie to wymysliłeś. Ale pewnie w czasach Gomułki kabareciarze nie byli kretynami!
        i nie puszczali w publike skeczy typu gwalcenie Ukrainek czy dworowanie i kpiny ze starszych kobiet robiących zakupy jak to robi pewny siebie i nadety byczek Limo czy Wojewódzki.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Sawcia, sieroto po PRL 11.03.13, 09:44
          Udowodnij że nie było takich skeczy.
          • adalberto3 Kabareciarze w PRL-u byli na takim .... 11.03.13, 10:02
            .... poziomie, ze nie musieli wysilac sie na obraze uczuc religijnych.
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Kabareciarze w PRL-u byli na takim .... 11.03.13, 10:36
              Udowodnij.
              • sawa.com Re: Kabareciarze w PRL-u byli na takim .... 11.03.13, 11:12

> Udowodnij.

Kabaret Starszych Panów, Spektakle Piwnicy pod Baranami.. a z czasów niedawnych kabaret Mumio
                • obraza.uczuc.religijnych Re: Kabareciarze w PRL-u byli na takim .... 11.03.13, 11:18
                  To wszystkie kabarety jakie istniały?
    • wariant_b Re: Terror kretynów 10.03.13, 22:53
      A teraz przylinkuj nam sawo.com jakiś program kabaretowy odpowiedni dla ciebie.
      • m.c.hrabia Re: Terror kretynów 10.03.13, 22:58
        i wyjaśnij co znaczy średnio?
      • mariner4 Pietrzak! 11.03.13, 10:18
        i nieśmiertelne "Dziewczyny z PRL".
        No bo to dowcip słuszny.
        M.
    • adalberto3 Religia, starosc, choroba - to tematy, ktore .... 10.03.13, 23:34
      ... nie powinny trafiac do kabaretu. Zachodnie telewizje publiczne juz dawno doszly do tego wniosku.
      • zgred-zisko Re: Religia, starosc, choroba - to tematy, ktore 11.03.13, 10:36
        A piosenka "Wesołe jest życie staruszka" powinna być zakazana.
        • sawa.com Re: Religia, starosc, choroba - to tematy, ktore 11.03.13, 11:18
          zgred-zisko napisał:

> A piosenka "Wesołe jest życie staruszka" powinna być zakazana.

Nie! Bo piosenka traktuje staruszka z sympatią. Na tym polega roznica i to kolosalna między Kabaretem Starszych Panów a Limo. Starsi panowie nikogo nie obrażali, z nikogo nie drwili...
          • woda_woda Za to kabarety w PRL-u promowały seks grupowy. 11.03.13, 11:23
            "Jeżeli kochać, to nie indywidualnie" - azali nie była to obraza uczuć religijnych?
          • simera16 Re: Religia, starosc, choroba - to tematy, ktore 11.03.13, 11:36
            sawa.com napisała:
            >
            > Nie! Bo piosenka traktuje staruszka z sympatią. Na tym polega roznica i to ko
            > losalna między Kabaretem Starszych Panów a Limo. Starsi panowie nikogo nie obra
            > żali, z nikogo nie drwili...
            >
            >
            Satyrycy są po to by wyśmiewać przywary, dewocja do takich należy...
          • ploniekocica Re: Religia, starosc, choroba - to tematy, ktore 11.03.13, 15:59
            sawa.com napisała:

> zgred-zisko napisał:
            >
            > > A piosenka "Wesołe jest życie staruszka" powinna być zakazana.
            >
            > Nie! Bo piosenka traktuje staruszka z sympatią. Na tym polega roznica i to ko
            > losalna między Kabaretem Starszych Panów a Limo. Starsi panowie nikogo nie obra
            > żali, z nikogo nie drwili...
            >
            >

Widzisz, Sawo, problem polega na tym, że sympatyczni staruszkowie są traktowani z sympatią, a ten monolog, jak dla mnie mało śmieszny, mówi o staruszkach niesympatycznych.
            Starość dotknie nas wszystkich, ale jaką mieć ja będziemy pod względem pogody ducha nie zależy od czynników zewnętrznych tylko od tego, jakimi jesteśmy ludźmi przez całe życie.
            Wiem zaraz mi wysuniesz argumenty - drogie leki, niskie emerytury itd.itp., ale przecież są pogodni i zadowoleni ubodzy ludzie i wredni fanatycy z milionami na kontach, nieprawdaż? A moherowe babcie i dziadkowie są w większości przypadków agresywni, wrzaskliwi i bardzo niesympatyczni. Ta ich antypatyczność to też wina Tuska?
            • sawa.com Re: Religia, starosc, choroba - to tematy, ktore 11.03.13, 16:19
              ploniekocica napisała:

A moherowe babcie i dziadkowie są w większości przypadkó
              > w agresywni, wrzaskliwi i bardzo niesympatyczni. Ta ich antypatyczność to też w
              > ina Tuska?

Obawiam się, ze jest to niesprawiedliwy stereotyp wylansowany na potrzeby propagandowe obecnej wladzy.
              To banalny zabieg socjotechniczny. My piekni i mlodzi... oni brzydcy, starzy i źli... Taki kontrast zwiększa ekspresję i dobre samopoczucie władzy i jej popleczników.
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Religia, starosc, choroba - to tematy, ktore 11.03.13, 16:25
                Ależ to nie jest żaden stereotyp, wystarczy popatrzeć kto przychodzi na spotkania z takim np. Macierewiczem.
              • ploniekocica Re: Religia, starosc, choroba - to tematy, ktore 11.03.13, 16:33
                Usiłujesz mi sprzedać< Sawo, bajeczkę o propagandzie.
                Moheryzm to stan ducha, a nie beret, wyznawana wiara, czy wiek. Moheryzm to fanatyzm, wrogość i niesympatyczność. Oraz agresja.
                Niedawno zmarła mocno starsza pani z parteru. Nie wiem, jakie były jej poglądy polityczne, na pewno była mocno wierząca, a zimą nosiła moherowy beret. Do ostatnich dni uśmiechała się do wszystkich, do ludzi, do psów, kotów, ptaków. Nikomu nie przyszłoby do głowy nazwać ją moherem.

"Im większe zero tym bardziej nadęte"
                • sawa.com Re: Religia, starosc, choroba - to tematy, ktore 11.03.13, 17:42
                  ploniekocica napisała:

> Usiłujesz mi sprzedać< Sawo, bajeczkę o propagandzie.
                  > Moheryzm to stan ducha, a nie beret, wyznawana wiara, czy wiek. Moheryzm to fa
                  > natyzm, wrogość i niesympatyczność. Oraz agresja.
                  > Niedawno zmarła mocno starsza pani z parteru. Nie wiem, jakie były jej poglądy
                  > polityczne, na pewno była mocno wierząca, a zimą nosiła moherowy beret. Do osta
                  > tnich dni uśmiechała się do wszystkich, do ludzi, do psów, kotów, ptaków. Nikom
                  > u nie przyszłoby do głowy nazwać ją moherem.

Ten post powinnaś skierowac nie do mnie ale do Limo. Bo to nie ja stygmatyzuję starsze kobiety tylko oni.

Nawiasem mówiąc nędza naszych kabaretów to pochodna upadku i niedofinansowania naszej Kultury.
                  • m.c.hrabia Re: Religia, starosc, choroba - to tematy, ktore 11.03.13, 17:48
                    sawa.com napisała:

>
                    > Ten post powinnaś skierowac nie do mnie ale do Limo. Bo to nie ja stygmatyzuję
                    > starsze kobiety tylko oni.
                    >
                    > Nawiasem mówiąc nędza naszych kabaretów to pochodna upadku i niedofinansowania
                    > naszej Kultury.
                    >
                    >
                    po pierwsze nędza to pojęcie względne ,jeśli odnosi się do działalności artystycznej ,
                    zresztą jak sama działalność artystyczna.

i nikt nie każe ci sie śmiać z samej siebie ,chociaż dystans do siebie to podobno oznaka zdrowia psychicznego ,a nie fiksacji moherowej.
            • tw_wielgus Re: Religia, starosc, choroba - to tematy, ktore 11.03.13, 17:53
              ploniekocica napisała:

(...) A moherowe babcie i dziadkowie są w większości przypadkó
              > w agresywni, wrzaskliwi i bardzo niesympatyczni. Ta ich antypatyczność to też w
              > ina Tuska?
              Ale pojechałaś sterotypami płonaca... No dajże pokój. Bezpardonowo obraziłaś 2 mln ( jak nie wielokrotnie więcej) słuchaczy RM na całym świecie. Czuję potrzebę przeprowadzenia kampanii przeciw moherofobii, której celem będzie odkłamanie tego zakłamanego wizerunku słuchaczy RM, nad którego utrwaleniem od wielu lat całą parą pracuje koncern medialny Agora SA. Co byś powiedziała na akcję bilbordową, której twarzą będzie młoda wykształcowna osoba z dużego miasta z Ipodem, a hasłem przewodnim: "Wewogle nie wstydzę się tego, że mój dziadek słucha RM".
              • ploniekocica Re: Religia, starosc, choroba - to tematy, ktore 11.03.13, 18:19
                Znasz wielu sympatycznych fanatyków religijnych? Nie mówię tu o słuchaczach radia maryja.

Żadnego wnuka nie interesuje, co słucha i ogląda ich dziadek czy babcia do czasu aż nie zaczyna im on/ona narzucać nachalnie i agresywnie swoich poglądów.
                • tw_wielgus Re: Religia, starosc, choroba - to tematy, ktore 11.03.13, 18:26
                  Prawdę mówiąc nie znam bo nie poszukiwałem zwierzyny łownej w tym segmencie.
                  Jeszcze do tego nie dojarzłem ale nie wykluczam, iż w przyszłości...

Z ogromnym jednakże niepokojem dostrzegam jak radykalizuje się Twoje stanowisko i jak narastają w Tobie antymarynijne fobie. Ty osoba tak otwarta na świat tak wszystkim przychylna zaczynasz się okopywać na pozycji jawnie wrogiej szeroko rozumianemu kultowi miłości marynijnej, którego propagatoerm jest medialny koncern ojców redemptorystów.
                  • ploniekocica Re: Religia, starosc, choroba - to tematy, ktore 11.03.13, 18:27
                    Onanizm formą bez treści - w tym Ty się ostatnio okopujesz :)
                    • tw_wielgus Re: Religia, starosc, choroba - to tematy, ktore 11.03.13, 18:33
                      Że niby kopuluję z formą..?! Chociaż nie bo zaczełaś swoją wypowiedź od terminu "onanizm" który jednoznacznie kojarzy się z wzięciem spraw w swoje ręce.
                      Wracając do meritum poddaję Ci pod rozwagę, czy aby słowo "tolerancja" nie stało się wydmuszką w kontekscie jej krzewienia połączonego z bezwzględnym tępieniem światopoglądu tych, których uważamy za ciemniactwo, buractwo ( tak się o nich wypowiada czołowa polska feministka) i parę innych przymiotników których nie wymienię z tej wszakże przyczyny iż po prostu wyleciały z głowy.
                • tw_wielgus Re: Religia, starosc, choroba - to tematy, ktore 11.03.13, 18:27
                  PS. A propos agresywnego i nachalnego narzucania swoich poglądów:
                  wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Polacy-znuzeni-informacjami-o-tematyce-homoseksualnej-ankieta-WPPL,wid,15385018,wiadomosc.html
    • mietowe_loczki Re: Terror kretynów 11.03.13, 10:07
      Terror kretynów. Masz rację. Przez ich wrzask i tupanie zablokowano jakiś nieśmieszny kabaret. A mówi się, że z terrorystami się nie dyskutuje.
    • damakier1 Sawo, masz rację! 11.03.13, 11:36
      Chyba po raz pierwszy zgadzam się z Sawą - jest własnie tak, jak napisała: Jakiś mało znany, dość kiepski kabaret przedstawił mało śmieszny program z żenującymi dość dowcipami.
      A następnie ci sami, co zawsze kretyni, zamiast wzruszyć ramionami ewnetualnie powiedzieć, że ten program to marne badziewie, wyruszyli do boju i stosując ten sam, co zawsze terror wytoczyli te same, co zawsze armaty: zabronić! zakazać! ukarać!
      • sawa.com Re: Sawo, masz rację! 11.03.13, 12:18
        damakier1 napisała:

> Chyba po raz pierwszy zgadzam się z Sawą - jest własnie tak, jak napisała: Jak
        > iś mało znany, dość kiepski kabaret przedstawił mało śmieszny program z żenując
        > ymi dość dowcipami.
        > A następnie ci sami, co zawsze kretyni, zamiast wzruszyć ramionami ewnet
        > ualnie powiedzieć, że ten program to marne badziewie, wyruszyli do boju i stosu
        > jąc ten sam, co zawsze terror wytoczyli te same, co zawsze armaty: [b][i
        > ]zabronić! zakazać! ukarać![/i][/b]

Też tak w pierwszym odruch pomyslałam, ze robia niezasłuzoną reklamę przygłupom .. ale jak wysłuchałam skeczu o starszej ko biecie ktora z wózka na zakupy robi wozek z trotylem, to pomyslałam sobie, ze ta niewybredna drwina jest zachetą do agresji wobec starszych kobiet. Ten skecz jest nie do śmiechu z niego mogą rechotać tylko mięśniaki z ubytkami w mózgu a twardymi pięściami. Tacy co to skopią za 5 zł... wyrzucą z pociągu...
        • damakier1 Re: Sawo, masz rację! 11.03.13, 12:28
          I z tym, że ci, którzy chcą zakazać prezentacji skeczu i domagają się kary dla wykonawców - to kretyni-terroryści też się zgadzasz? No, no, no.... ;)
        • iq-ok Re: Sawo, masz rację! 11.03.13, 16:14
          sawa.com napisała:
          "ale jak wysłuchałam skeczu o starszej kobiecie ktora z wózka na zakupy robi wozek z trotylem, to pomyslałam sobie, ze ta niewybredna drwina jest zachetą do agresji wobec starszych kobiet."

Sawo!!!! Czy Ty jeszcz myslisz?
          Bo mnie się zdaje, że tylko terroryzujesz.
          • sawa.com Re: Sawo, masz rację! 11.03.13, 16:25
            iq-ok napisał:

> Sawo!!!! Czy Ty jeszcz myslisz?
            > Bo mnie się zdaje, że tylko terroryzujesz.

Myślę... bo to w dodatku w dniu kobiet takie bukiety kwiecistych drwin rozdawała TVP2

Wlaśnie sztuka polega na tym by w satyrze nie śliznąć się na dno drwiny i chamstwa. I tu Limo poleglo na calej linii
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Sawo, masz rację! 11.03.13, 16:28
              Ależ nie, nie było tu nic chamskiego. A kabaret bez drwiny to chyba tylko u Pietrzaka. I przez to beznadziejny.
            • iq-ok Re: Sawo, masz rację! 11.03.13, 16:32
              sawa.com napisała:
              "Myślę..."

Wątpię.
              Ten passus:
              "ale jak wysłuchałam skeczu o starszej kobiecie ktora z wózka na zakupy robi wozek z trotylem, to pomyslałam sobie, ze ta niewybredna drwina jest zachetą do agresji wobec starszych kobiet."
              temu zdecydowanie przeczy.
        • silesius.monachijski.16 Re: Sawo, masz rację! 11.03.13, 16:21
          Nie zapominajmy o jednym: te chamskie "skeecze" (nie wiem, co w tym bylo smiesznego) wyemitowala publiczna TV; i to jest naprawde skandal! ponoc TVP ma spelniac - za pieniadze abonentow - rowniez "funkcje eedukacyjna"; za ten "numer" powinien wyleciec Juliusz Braun, szef TVP; krotka pilka!

sawa.com napisała:

> Też tak w pierwszym odruch pomyslałam, ze robia niezasłuzoną reklamę przygłupom
          > .. ale jak wysłuchałam skeczu o starszej ko biecie ktora z wózka na zakupy rob
          > i wozek z trotylem, to pomyslałam sobie, ze ta niewybredna drwina jest zachetą
          > do agresji wobec starszych kobiet. Ten skecz jest nie do śmiechu z niego mog
          > ą rechotać tylko mięśniaki z ubytkami w mózgu a twardymi pięściami. Tacy co to
          > skopią za 5 zł... wyrzucą z pociągu...
          >
          >
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Sawo, masz rację! 11.03.13, 16:26
            Ależ tu byłą funkcja edukacyjna: pokazano jak działa wolność słowa.
            • silesius.monachijski.16 Re: Sawo, masz rację! 11.03.13, 16:46
              No to pokazmy naczelnego ranina Polski w majtkach z Gwiazda Dawida, jak wylatuje kominem! Wolnosc slowa! Pokazmy to w TVP!

> Ależ tu byłą funkcja edukacyjna: pokazano jak działa wolność słowa.
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Sawo, masz rację! 11.03.13, 16:50
                No to pokazuj skoro masz taką potrzebę.
                • silesius.monachijski.16 Re: Sawo, masz rację! 11.03.13, 17:11
                  Aha, i TVP pokazalaby to rownie ochoczo jak te chamskie bluzgi pod adresem starszych kobiet i papieza, ktore "wyrzygal" z siebie tzw. "kabaret" limo?? smieszny jestes...

> No to pokazuj skoro masz taką potrzebę.
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Sawo, masz rację! 12.03.13, 07:50
                    Po pierwsze gdzie te bluzgi? Nie jesteś Polakiem więc nie znasz znaczenia polskich słów. Poza tym tak, na pewno mógłbyś wystąpić z takim programem ale sądząc po twoim poczuciu humoru w ogóle nie byłoby to śmieszne.
          • iq-ok Re: Sawo, masz rację! 11.03.13, 16:28
            Oczywiste, że publiczna TV powinna być pluralistyczna.
            BBC jest publiczna a puszczała Monthy Pythona.

Jeśli już uznać , że za dopuszcznie głupoli na antenę ktoś powinien zostać zdymisjonowany to jako główny zarzut wymieniłbym jednak obecność Pospieszalskiego.
    • allspice Re: Terror kretynów 11.03.13, 14:41
      Nic dziwnego,że kabarety reprezentują coraz niższy poziom:) Na No.1 wysunął się PiS i ich
      skecz pt Gliński z Tabletu.
    • wiosnaludzikow Re: Terror kretynów 11.03.13, 15:42
      sawa.com napisała:

Ten tytuł to o latach 2005 do 2007 ?
    • hothotterviolett Re: Terror kretynów 11.03.13, 19:27
      Jakaś wielka burza w szklance wody. Kto w ogóle ogląda kabarety? Emeryci i studenciaki, wiele hałasu o nic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka