Dodaj do ulubionych

Zbigniew Preisner "rżnie głupa"

• dr.krisk hmm, ciekawe co byś powiedział... 20.04.13, 10:55
      . gdyby PrezesPan w twoim ogródku postawił ci bez pytania pomnik Martyrologii Smoleńskiej :)
      No chyba że juz sam sobie postawiłeś :)
      • remik.bz Gdybym "upublicznił" mój ogródek .... 20.04.13, 18:00
        dr.krisk napisał:

> . gdyby PrezesPan w twoim ogródku postawił ci bez pytania pomnik Martyrologii S
        > moleńskiej :)

Ano to zależy od okoliczności. Gdybym uznał ,że mój ogródek moją twierdzą i dał na bramie tabliczkę "uwaga zły pies tu pilnuje mojego ogródka", to oczywiście, gdyby Prezes Kaczyński bez mojej zgody cos postawił tam, to pewnie by mnie krew zalała i ten pies...... no , zrobiłby swoje.
        Ale gdybym ten ogródek upublicznił, ogłosił wszem wobec , że "za tantiemy w wysokiści xxxx PLN każdy kto chce niech korzysta z mojego ogródka"- to sytuacja byłaby inna. Gdyby Pan Prezes Kaczyński tam postawił jakis pomnik to bym się zastanowił: "czy to jest w granicach dozwolenego przeze mnie ( i przepisy prawa) korzystania , czy tez nie". Pewnie bym tego nie wiedział, więc poprosiłbym o opinie prawną i dopiero wtedy podjąl decyzję "co dalej".

> No chyba że juz sam sobie postawiłeś :)

Na ogół to "stawiam" moim kolegom w pubach Kazimierza, a oni w reważu też stawiaja:)
    • behemot17-13 Re: Zbigniew Preisner "rżnie głupa" 20.04.13, 22:32
      Moim zdaniem chodzi po prostu o pieniadze (co nie jest niczym nagannym)
      przeczytałem wszystkie wypowiedzi w Twoim wątku i nie zauważyłem pytania, o jaką sumę chodzi, musi być ogromna. ? . jak się napisało a, trzeba napisać b. czekam, jaką to fortunę miałby zbić Preisner?
      • starysyn wolski zlodziej Kaczynski "rżnie głupa" 21.04.13, 03:34
        ta swinia kacza to zlodziej wolaczek i smiec donosicielski. wolaczek do kopania da nas.popatrzna tego gnoja polglowka i psychopate , to zlodzierk od pokolen. ijak marta kurewka kacza.
    • mike.recz Pan Zbigniew Preisner ma rację 22.04.13, 23:17

źródło: wpotylicę
      List otwarty do kompozytora Zbigniewa Preisnera. "Od szeregu lat nadajemy pieśni patriotyczne i jeszcze nigdy nie spotkaliśmy się z groźbami represji sądowych za to"
      opublikowano: dzisiaj, 22:07 | ostatnia zmiana: dzisiaj, 22:12
      PAP/Jacek Bednarczyk

Piszę do Pana w imieniu osób, które w czasie uroczystości trzeciej rocznicy pogrzebu pary prezydenckiej Lecha i Marii Kaczyńskich nadawały przez przenośne nagłośnienie pieśni patriotyczne dla podkreślenia wagi i znaczenia tego wydarzenia.
      Nie jesteśmy jak Pan raczył o nas powiedzieć oszołomami, nie należymy do partii Prawo i Sprawiedliwość. Nie znamy również ludzi, którzy w stosunku do zamachu smoleńskiego posługują się wiarą.
      Nie wiem czym zasłużyliśmy sobie na szereg stwierdzeń, które w Pana ustach brzmiały jak, i miały być inwektywami. Jesteśmy byłymi więźniami politycznymi z czasów PRL i narażaliśmy nasze życie i życie naszych rodzin, aby mieć Polskę Niepodległą i Sprawiedliwą, i Solidarną. Dzisiaj również zabieramy głos w ważnych sprawach dla naszego Państwa, a prawo to wywalczyliśmy poprzez liczne więzienia, od Montelupich, poprzez Rakowiecką, przez szereg innych, aż do Strzelina.
      Utwór „Miejcie nadzieję” wykorzystaliśmy ze względu na piękno poezji patriotycznej powstańca styczniowego Adama Asnyka. Oczywiście cenimy Pana jako wybitnego kompozytora muzyki. Nigdy nie przypuszczaliśmy, że Pan będzie przeciwny odtworzeniu swojej muzyki wywieszonej na „You Tube”.
      Od szeregu już lat na różnych uroczystościach narodowych nadajemy pieśni patriotyczne różnych poetów i kompozytorów i jeszcze nigdy nie spotkaliśmy się z groźbami represji sądowych za to. Nieraz odtwarzamy pieśń „Solidarni” hymn NSZZ „Solidarność” z muzyką Stanisława Markowskiego. Kompozytor, Stanisław Markowski nie reaguje na to groźbą represji sądowych, a tylko dziękuje, że zaznajamiamy społeczeństwo z pięknem jego muzyki. To co robimy, robimy za darmo, płacąc za konieczny sprzęt z naszej emeryckiej kieszeni.
      Jeżeli jednak jest Pan wciąż nieusatysfakcjonowany naszymi wyjaśnieniami, to oczywiście poniesiemy wszelkie stosowne opłaty, które są Panu potrzebne, a których przez niedopatrzenie nie przekazaliśmy Panu. Jak również w imieniu zaangażowanych w przedsięwzięcie byłych członków Konfederacji Polski Niepodległej przyrzekamy więcej nie używać Pana utworów podczas manifestacji patriotycznych, a tylko w takich uczestniczymy.
      Krzysztof Bzdyl – więzień polityczny PRL, członek Małopolskiej Rady Kombatantów i Osób Represjonowanych
      • ave.duce Niewdzięcznik Preisner ;) 23.04.13, 09:55
        Nie chce, żeby rozmaite oszołomy zaznajamiały społeczeństwo z pięknem jego muzyki.
        • wariant_b Re: Niewdzięcznik Preisner ;) 23.04.13, 11:01
          ave.duce napisała:
          > Nie chce, żeby rozmaite oszołomy zaznajamiały społeczeństwo
          > z pięknem jego muzyki
          .

A szkoda, bo to świetne tło muzyczne do politycznych zadym.
          • remik.bz Czy działano z niskich pobudek ? 23.04.13, 11:20
            wariant_b napisał:

> ave.duce napisała:
            > > Nie chce, żeby rozmaite oszołomy zaznajamiały społeczeństwo
            > > z pięknem jego muzyki
            .
            >
            > A szkoda, bo to świetne tło muzyczne do politycznych zadym.

Hmmmm...... Z listu "winnych" nie wynika , iz ich celem była polityczna zadyma. Odniosłem wrażenie, ze autentycznie wierzą w to co robia i mówia, ze walczą ze złem - a więc działali z pobudek wyższych.
            • ave.duce Re: Czy działano z niskich pobudek ? 23.04.13, 11:39
              A dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane.
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy działano z niskich pobudek ? 23.04.13, 11:46
              Dlaczego uważasz że walczyli z jakimś złem?
            • wariant_b Re: Czy działano z niskich pobudek ? 23.04.13, 11:50
              remik.bz napisał:
              > Hmmmm...... Z listu "winnych" nie wynika , iz ich celem była polityczna zadyma.

A z miejsca publikacji nie wynika, że o tym, iż są organizatorami zadymy
              wiedzieli wcześniej.

Może Kaczyński powinien ich uprzedzić, że zamierza wziąć udział w ich obchodach?
              I odmówić, gdyż właśnie postanowił przyłączyć się do obchodów "Solidarnych 2010"
              pod Pałacem Prezydenckim w Warszawie.
            • mike.recz Re: Czy działano z niskich pobudek ? 23.04.13, 13:27
              remik.bz napisał: Odniosłem wrażenie, ze autentycznie wierzą w to co robia i mówia, ze walczą ze złem - a więc działali z pobudek wyższych.

"Kaczyńscy są źródłem wszelkiego zła. Zwłaszcza Jarosław Kaczyński."
              Stefan Niesiołowski

cytatybaza.pl/cytat/kaczynscy-sa-zrodlem-wszelkiego-zla-zwlaszcza.html
              Więc poseł Niesiołowski działa z pobudek wyższych zadekretował remik.

• obraza.uczuc.religijnych Re: Czy działano z niskich pobudek ? 23.04.13, 13:34
                I będzie niedobrze, jeśli remik nie będzie szanował tego poglądu pana Niesiołowskiego i podzielających ten pogląd 30 milionów Polaków. Bo w demokracji szacunek dla czyichś poglądów to bardzo ważna rzecz i wartość europejska.
                • mike.recz Re: Czy działano z niskich pobudek ? 23.04.13, 13:36
                  Nie inaczej.
    • remik.bz Preisner już wie kto wykonał utwór 23.04.13, 06:51
      To to Pan Preisner juz wie , kto wykonał utwór. Tak to niestety jest jak stosuje się stereotypy. Nienawidzi Pan Preisner PiS-u no to to w pierwszym odruchu PiS oskarzył. Teraz okazuje sie , ze przyznali sie do "grzechu" ludzie represjonowani w PRL, byli wieżniowie polityczni. Ba...nawet zobowiązli się zaplacic Preisnerowi pieniązki za "krzywde" jaką mu wyrządzili.
      Ciekaw jestem jak teraz Pan Preisner postapi.
      Może przed zakupem jego plyty trzeba będzie jakąs deklaracje odnosnie pogladów politycznych składac:) ?
      Jedno jest pewne, Pan Preisner na własne zyczenie przypiął sobie łatę przeciwnika ludzi represjonowanych w PRL-u. To paskudna łata. I po co mu to było? Chciał dodkopac "Kaczorowi" a dokopał sobie. Ja w każdym razie schłuchajac gdziekolwiek jego muzyki zawsze gdzies tam w "zakmarkach umysłu" będę miał myśl-"to ten gość , który wkurzył się , gdy starsi ludzie, represjonowani za PRL-u , moze i zmamieni, ale działający z pobudek patriotycznych - wykonali publicznie jego utwór".
      Myślę ze nie będę wyjątkiem. Taka łata -skaza zostanie już na długo.
      • grba Re: Preisner już wie kto wykonał utwór 23.04.13, 07:57
        Na płycie naklejka: Ta muzyka nie dla PIS-u jest pisana.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Preisner już wie kto wykonał utwór 23.04.13, 08:05
        A ilu tych ludzi represjonowanych tam było?
      • mike.recz Pan Zbigniew Preisner ma rację 23.04.13, 08:06
        remik zaś wciąż ewidentnie pali głupa.

To jest ta sama sekta zamachowa. Pomawia Krzysztof Gzdyl w towarzystwie sierotki Martysi

i Kurtyki zamachowej:

www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=FIUL4So8vWs#t=1517s
        • mike.recz Pan Zbigniew Preisner ma rację 23.04.13, 08:14
          Partyjna gazetka zamachowa już wcześniej przyklejała sobie jego nazwisko.

vod.gazetapolska.pl/3035-koleda-dla-nieobecnych-2010
          "Kolęda dla nieobecnych" muz. Zbigniew Preisner, wyk. Beata Rybotycka.
          Data: 2012-12-24

"Wszystkie prawa zastrzeżone 2011-2013. Kopiowanie i rozpowszechnianie filmów bez zgody Gazety Polskiej zabronione."
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Pan Zbigniew Preisner ma rację 23.04.13, 08:42
          Co za obłudne towarzycho, no ale nie można ich z powodu poglądów i sposobu życia. Krytykować może tylko remik i może to dotyczyć tylko lemingów.
          • mike.recz Pan Zbigniew Preisner ma rację ponownie 23.04.13, 13:35

Zbigniew Preisner we wtorek w rozmowie z PAP nie chciał się odnieść do wyjaśnień złożonych przez przedstawicieli stowarzyszenia. - Mało mnie to interesuje, to jest ich prywatny problem - najpierw się pyta, a potem wykorzystuje (...). Ja powiedziałem swoje, zrobiłem swoje, a dalej proszę mnie zostawić w spokoju - powiedział.

krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,13790917,Utwor_Preisnera_odtwarzali_na_wiecu_dawni_dzialacze.html
            Ponownie nie ma co się facetowi dziwić.
    • obraza.uczuc.religijnych Zobacz remik, forumowicz ruchzaparcia 24.04.13, 08:53
      nazywa ludzi o odmiennych od niego poglądach patologią!:
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,144080104,144080926,Pokazuje_prawde_o_poparciu_wsrod_mlodych_.html
      Daj mu odpór tak jak dałeś odpór temu chamowi Preisnerowi, nie szanującemu demokracji.
      • obraza.uczuc.religijnych A tutaj remiku forumowicz ruchzaparcia 24.04.13, 08:55
        chce wieszać ludzi o odmiennych od niego poglądach!!!:
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,144080792,144080950,Na_drzewach_zamias_tlisci_bea_wisiec_komunisci.html
        Czy on wie co to demokracja??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka