Dodaj do ulubionych

Bolek o Borusewiczu............

20.05.13, 14:00
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Lech-Walesa-sugeruje-ze-Bogdan-Borusewicz-mogl-byc-prowokatorem-lub-agentem-sluzb-PRL,wid,15661533,wiadomosc.html
Z tego tekstu wynika, że Bolek ma wiedzę i kwity na marszałka senatu z PO?Już się zupełnie gubię w tym po-lszewickim bagnie. Może ktoś mi wytłumaczy jak to bylo/jest z Borusewiczem?
Obserwuj wątek
    • polska_tuska_na_sprzedaz Re: Bolek o Borusewiczu............ 20.05.13, 14:09
      obserwując jak zachowuje się Borusewicz w Sejmie mogę powiedzieć tak: nażarł się za dużo konfitur i dostał czkawki...Mam nadzieję że lewatywę zaaplikują nie tylko jemu, również owym
      liberalnym opzz-towcom komuchom.
      • ruchzaparcia Re: Bolek o Borusewiczu............ 20.05.13, 14:13
        Może to był szczaw jednak?Chociaz wątpię, zęby gośc, co wydaje kilkadziesiąt tysięcy złotych na przeloty do domu zjadł coś gorszego niż trufle.
    • veglie Re: Bolek o Borusewiczu............ 20.05.13, 15:36
      Zawsze zastanawiała mnie kariera tego bełkota.
    • wiosnaludzikow bo Wałęsa to PISoid z MB w klapie 20.05.13, 15:41
      Jedzie jak Antek Maciarewicz.
      "On mnie wyznaczył, ale dziennikarze i historycy IPN powinni sprawdzić Borusewicza."
      Jak sprawdzają Kalego to naruszenie demokracji i chamstwo ale jak przeciwnika Kalego to słuszne działanie.
      No i ta MB w klapie :(
      Żenujący ! Noc dziwnego, że wygrał z nim wybory postkomunista.
    • pan.nikt Re: Bolek o Borusewiczu............ 20.05.13, 15:52
      "wart pac paca, nie pałaca"
    • wiosnaludzikow szalony Waldek rozjechał PISoida Wałęsę 20.05.13, 18:58
      Kuczyński w TVN24 nazwał delikatnie zachowanie Wałęsy jako SZKARADNE.
      • pakules Re: szalony Waldek rozjechał PISoida Wałęsę 20.05.13, 19:21
        Kuczyński ten nawiedzony oszołom jest ostatnim który może oceniać Bolka Wałesę, ale rzeczywiście Wałęsiaka poniosło ciekawe czy Borsuk mu sie odwinie i opowie jak to naprawdę z tym kapowanie Wałęsiaka było.
        • wiosnaludzikow Re: szalony Waldek rozjechał PISoida Wałęsę 20.05.13, 19:27
          pakules napisał(a):

> Kuczyński ten nawiedzony oszołom jest ostatnim który może oceniać Bolka Wałesę
          > , ale rzeczywiście Wałęsiaka poniosło ciekawe czy Borsuk mu sie odwinie i opowi
          > e jak to naprawdę z tym kapowanie Wałęsiaka było.
          Kombatanci spod Lenino zachowywali się bardzie honorowo niż Ci ze stoczni, ze strajku, z Solidarnosci.
          • pakules Re: szalony Waldek rozjechał PISoida Wałęsę 20.05.13, 19:30
            Dlaczego, fajnie jak sie steropianowe dziadki gryzą, muszą uważać bo im sztuczne kły wylecą. Bolek, Borsuk i brodaty troll Kuczyński ekipa mocarna , no i jeszcze Henia Krzywonos co to sie Kaczora nie ulękła, dzielna tramwajarka co to komune wajchą obaliła.
            • wiosnaludzikow Re: szalony Waldek rozjechał PISoida Wałęsę 20.05.13, 19:36
              pakules napisał(a):

> Dlaczego, fajnie jak sie steropianowe dziadki gryzą
              Wcale nie fajnie i nie wszyscy się gryzą. Są jeszcze Inni.
            • 1normalnyczlo.w.i.e.k Choć raz kłamstwa,bzdury HeniKrzwonos się przydały 21.05.13, 19:27
              pakules napisał(a): no i jeszcze Henia Krzywonos co to sie Kaczora nie ulękła, dzielna tramwajarka co to komune wajchą obaliła.

---> do wzajemnego ujawnienia prawdy o kapusiach ...
      • 1normalnyczlo.w.i.e.k W.Kuczyński już od dawna broni komuchów,kapusiów! 21.05.13, 19:16
        wiosnaludzikow napisał: Kuczyński w TVN24 nazwał delikatnie zachowanie Wałęsy jako SZKARADNE.

---> Nic dziwnego, że teraz broni Borusewicza, Mazowieckiego, Wujca ...
        • wiosnaludzikow Re: W.Kuczyński już od dawna broni komuchów,kapus 21.05.13, 19:18
          1normalnyczlo.w.i.e.k napisał:

> wiosnaludzikow napisał: Kuczyński w TVN24 nazwał delikatnie zachowanie Wałęsy
          > jako SZKARADNE.
          >
          > ---> Nic dziwnego, że teraz broni Borusewicza, Mazowieckiego, Wujca ...
          Ocena tego co zrobił Wałęsa jest poza dyskusją. Można to tylko nazwać w różny sposób.
    • wiosnaludzikow Wałesa wielokrotnie zachowywał się jak prosty cham 20.05.13, 19:40
      Pamiętam jak na samym początku transformacji naobrażał prostak tzw profesorów i intelektualistów np Turowicza, Chrzanowskiego, Wajdę itd itp
      Jedyni odważni, którzy mieli odwagę przeciwstawić się temu bolszewickiemu chamstwu byli Michnik i Frasyniuk.
      • pakules Re: Wałesa wielokrotnie zachowywał się jak prosty 20.05.13, 19:54
        Też sobie przypominam te koszulki lansowane przez srodowisko Mumii Wolności, przypominam sobie jak nazywali wtedy Wałęsę jak go obrażali i wyzywali szczególnie wtedy kiedy Mazowieckiego wyborcy kopnęłi w zad. Autorytetem dla środowiska michnikoidów został Wałęsa za czasów Kaczorów wcześnie sami o nim mówili że to Bolek , prymityw i przygłup.
        "Oto do kogo porównywała niegdyś Lecha Wałęsę "Gazeta Wyborcza": Płynący na fali antysemickiej fobii dyktator, bolszewik, pijany ojciec bijący żonę, zagrożenie dla demokracji i jej groteskowa karykatura, ten co zniszczył "Solidarność", podobny do Lenina i Stalina"

"Kto ty jesteś? Leming blady. A twój orzeł? Z czekolady."
      • 1normalnyczlo.w.i.e.k Sobie podobnym się przeciwstawiali??? 21.05.13, 19:22
        wiosnaludzikow napisał: Jedyni odważni, którzy mieli odwagę przeciwstawić się temu bolszewickiemu chamstwu byli Michnik i Frasyniuk.

---> Nie żartuj!
        • wiosnaludzikow Re: Sobie podobnym się przeciwstawiali??? 21.05.13, 19:24
          1normalnyczlo.w.i.e.k napisał:

> wiosnaludzikow napisał: Jedyni odważni, którzy mieli odwagę przeciwstawić się
          > temu bolszewickiemu chamstwu byli Michnik i Frasyniuk.
          >
          > ---> Nie żartuj!
          Nie żartuję. To był akt odwagi. Wtedy ! Setki dupowłazów chcących robić kariery i kasę , w tym Kaczyńscy, nie mieli odwago bronić intelektualistów przed chamem.
          • 1normalnyczlo.w.i.e.k Wtedy,to Michnik,Frasyniuk ...przygotowywali grunt 21.05.13, 19:40
            wiosnaludzikow napisał: Wtedy ! Setki dupowłazów chcących robić kariery i kasę , w tym Kaczyńscy, nie mieli odwago bronić intelektualistów przed chamem.

---> ... pod kolejne dojście do władzy komuchów! Nie zapominaj, po co przez tyle tygodni Michnik, w towarzystwie agenta SB, myszkował w dokumentach schowanych w piwnicy MSW - na pewno nie po to, by "bronić intelektualistów ..."!
    • iq-ok W bardzo złym stylu rozmawia Wałęsa 20.05.13, 19:54
      Nigdy nie był wyrafinowany, czasem wręcz prostacki, zawsze tromtadracki.
      Teraz daje szanse głupawym wackom, kamilkom (niezdolnym i nawet nie próbującym pojąć komplikacji materii) zakładać głupie wątki.
      Po co to komu?
      • wiosnaludzikow Re: W bardzo złym stylu rozmawia Wałęsa 20.05.13, 19:57
        iq-ok napisał:

> Nigdy nie był wyrafinowany, czasem wręcz prostacki, zawsze tromtadracki.
        > Teraz daje szanse głupawym wackom, kamilkom (niezdolnym i nawet nie próbującym
        > pojąć komplikacji materii) zakładać głupie wątki.
        > Po co to komu?
        Jakiś Ty delikatniuśki. " Złym stylem" nazywasz posądzanie Borusewicza o Agenturalność itd
        • iq-ok Re: W bardzo złym stylu rozmawia Wałęsa 20.05.13, 20:06
          Ty zaś delikatusiński wybiórczo chyba jesteś :).
          Rzucanie gównem weszło do arsenału polityki jakieś kilkanaście lat temu ja zaś odnoszę wrażenie, że dopiero użycie politycznych ekstrementów przez Wałęsę jakoś cię poruszyło i odczuwasz potrzebę napiętnowania.
          • wiosnaludzikow Re: W bardzo złym stylu rozmawia Wałęsa 20.05.13, 20:22
            iq-ok napisał:

> Ty zaś delikatusiński wybiórczo chyba jesteś :).
            > Rzucanie gównem weszło do arsenału polityki jakieś kilkanaście lat temu ja zaś
            > odnoszę wrażenie, że dopiero użycie politycznych ekstrementów przez Wałęsę jako
            > ś cię poruszyło i odczuwasz potrzebę napiętnowania.
            Strzeliłeś kulą w płot.Wielokrotnie krytykowałem takie plugawe posądzenia prostaków na tym forum właśnie niezależnie od tego kogo posądzano. W jednym z dzisiejszych wątków chociażby takie prymitywne posądzenie Tuska o agenturalność.
            • iq-ok Re: W bardzo złym stylu rozmawia Wałęsa 20.05.13, 20:46
              Niczym nie strzelałem to i w płot ni trafiłem.
              Co nie zmienia faktu, że:
              1. Wałęsa nie jest pierwszym, który używa tego rodzaju amunicji (co w żadnym wypadku go nie usprawiedliwia a zważywszy na osobiste doświadczenia wręcz obciąża)
              2. Ja mam prawo stopniować swą dezaprobatę dla jego zachowań w sposób jaki uznam za stosowny.
              3. Być może zdarzało Ci się wyrażać krytycznie o metodach, które wzbudzają i moje obrzydzenie, ale Twa krytyczna aktywność w tym wątku nie da się chyba porównać z innymi wątkami (choćby o "agencie" Tusku którego ponoć broniłeś).
              Nie chciałbym sugerować osobistej awersji do Wałęsy, ale coś chyba jest na rzeczy :).
              • wiosnaludzikow Re: W bardzo złym stylu rozmawia Wałęsa 20.05.13, 20:50
                iq-ok napisał:

> Niczym nie strzelałem to i w płot ni trafiłem.
                > Co nie zmienia faktu, że:
                > 1. Wałęsa nie jest pierwszym, który używa tego rodzaju amunicji (co w żadnym wy
                > padku go nie usprawiedliwia a zważywszy na osobiste doświadczenia wręcz obciąża
                > )
                > 2. Ja mam prawo stopniować swą dezaprobatę dla jego zachowań w sposób jaki uzna
                > m za stosowny.
                > 3. Być może zdarzało Ci się wyrażać krytycznie o metodach, które wzbudzają i mo
                > je obrzydzenie, ale Twa krytyczna aktywność w tym wątku nie da się chyba porówn
                > ać z innymi wątkami (choćby o "agencie" Tusku którego ponoć broniłeś).
                > Nie chciałbym sugerować osobistej awersji do Wałęsy, ale coś chyba jest na rzec
                > zy :).
                Tworzysz fakty, wytwarzasz je. Żadne fakty nie zmienią prawdy, którą już ustaliłeś.
                • iq-ok Re: W bardzo złym stylu rozmawia Wałęsa 20.05.13, 20:57
                  Wybacz ale nie rozumiem?
                  Skoro już w pierwszym poście ustaliłem prawdę po co ta cała wymiana zdań?
                  PS.
                  Nie wytwarzam żadnych faktów. Po prostu wyrażam swoje zdanie.
    • pakules Re: Bolek o Borusewiczu............ 20.05.13, 19:57
      Michnik dla lemingów jest wiekszym guru niż Rydzyk dla moherów. Są w stanie wybaczyć mu kazde kłamstwo i kazdy geszeft. Taka sekta.
      • wiosnaludzikow Re: Bolek o Borusewiczu............ 20.05.13, 20:01
        pakules napisał(a):

> Michnik dla lemingów jest wiekszym guru niż Rydzyk dla moherów. Są w stanie wyb
        > aczyć mu kazde kłamstwo i kazdy geszeft. Taka sekta.
        Zgoda.
      • w_v_w Re: Bolek o Borusewiczu............ 20.05.13, 20:05
        okazuje sie, ze Lechu, to marionetka w rekach Borusewicza a kto sterowal Borusewiczem?

Wawerka
        • pakules Re: Bolek o Borusewiczu............ 20.05.13, 20:54

"kto sterowal Borusewiczem?" jak to kto bohaterska tramwajarka, co to tramwaj wywróciła i zrobiła z niego barykadę... niejaka Henia Krzywonos.
    • etta2 Re: Bolek o Borusewiczu............ 20.05.13, 20:03
      To proste jak drut i nie trzeba zbytniego wysiłku umysłowego:
      Lechu ma ostatnio "trudne dni", niczym baba raz na miesiąc. Palnął coś (kolejny raz) niezbyt przemyślanego i tylA. Biorąc pod uwage wiek...może mu się to zdarzac, jak każdemu NORMALNEMU człekowi. Nawet twój guru od czasu do czasu palnie coś......głupiego.
      • wiosnaludzikow Re: Bolek o Borusewiczu............ 20.05.13, 20:07
        etta2 napisała:

> To proste jak drut i nie trzeba zbytniego wysiłku umysłowego:
        > Lechu ma ostatnio "trudne dni", niczym baba raz na miesiąc. Palnął coś (kolejny
        > raz) niezbyt przemyślanego i tylA. Biorąc pod uwage wiek...może mu się to zdar
        > zac, jak każdemu NORMALNEMU człekowi. Nawet twój guru od czasu do czasu palnie
        > coś......głupiego.
        Jak można usprawiedliwiać takie bezzasadne posądzenie Borusewicza o agenturalność.
    • feelek Re: Bolek o Borusewiczu............ 20.05.13, 20:10
      Ja ci wytłumaczę:
      Borsuk to był, czego po nim obecnie nie widać, kiedyś niezły pistolet.
      Walczył wtedy, gdy było kilku, dosłownie kilku opozycjonistów na Wybrzeżu.
      Kiedyś, jak go zamknęli, odwiedził go w więźniu ojciec i płakał bo się bał, że go zabiją.
      To on de facto uruchomił strajk, od którego zaczęła się Solidarność i upadek komuny na Świecie.
      kto i co teraz mówi lub pisze o Borsuku, g.... mnie obchodzi
      Mali ludzie przy swoich jeszcze mniejszych komputerkach
      • wiosnaludzikow Re: Bolek o Borusewiczu............ 20.05.13, 20:13
        feelek napisał:

> Ja ci wytłumaczę:
        > Borsuk to był, czego po nim obecnie nie widać, kiedyś niezły pistolet.
        > Walczył wtedy, gdy było kilku, dosłownie kilku opozycjonistów na Wybrzeżu.
        > Kiedyś, jak go zamknęli, odwiedził go w więźniu ojciec i płakał bo się bał, że
        > go zabiją.
        > To on de facto uruchomił strajk, od którego zaczęła się Solidarność i upadek ko
        > muny na Świecie.
        > kto i co teraz mówi lub pisze o Borsuku, g.... mnie obchodzi
        > Mali ludzie przy swoich jeszcze mniejszych komputerkach

To Wałęsa też tu pisze ? Pod jakim nickiem ?
        • pakules Re: Bolek o Borusewiczu............ 20.05.13, 20:49
          Zależy który Wałesa bo ich kilku, Bolek Wałęsa, ten z pomrocznością, pirat drogowy itd, ja stawiam że Bolek to Etta2
          • wiosnaludzikow Re: Bolek o Borusewiczu............ 20.05.13, 23:28
            pakules napisał(a):

> Zależy który Wałesa bo ich kilku, Bolek Wałęsa, ten z pomrocznością, pirat drog
            > owy itd, ja stawiam że Bolek to Etta2
            Może być bo etta też jest homofobiczny.
            • pakules Re: Bolek o Borusewiczu............ 21.05.13, 11:00
              Etta2 nie tylko jest homofobem ale i antysemitką, pamiętam jak wyzywała ludzi na forum słowami " stara Żydówo". Ot , taka podła persona z Gdańska.
          • feelek Re: Bolek o Borusewiczu............ 21.05.13, 00:01
            Kto ty jesteś?
            Jestem z PiSem.
            Z czym masz problem?
            z "Tego" zwisem.
            • wiosnaludzikow Re: Bolek o Borusewiczu............ 21.05.13, 00:11
              feelek napisał:

> Kto ty jesteś?
              > Jestem z PiSem.
              > Z czym masz problem?
              > z "Tego" zwisem.
              Dobre ale na forum dla małolatów. Wywołasz tam furorę !
              • feelek Re: Bolek o Borusewiczu............ 21.05.13, 00:35
                a to ty nie małolat?
                • wiosnaludzikow Re: Bolek o Borusewiczu............ 21.05.13, 00:40
                  feelek napisał:

> a to ty nie małolat?
                  Przy Twoich tekstach i freelancerskiej twórczości każdy bez wyjątku na tym forum jest dorosły i rozsądny.
                  • feelek Re: Bolek o Borusewiczu............ 21.05.13, 01:33
                    wiosnaludzikow napisał:
                    > Przy Twoich tekstach i freelancerskiej twórczości każdy bez wyjątku na tym for
                    > um jest dorosły i rozsądny.

feelek:
                    i oczywiście oburzają cię wpisy:
                    "Kto ty jesteś? Leming blady. A twój orzeł? Z czekolady."
                    na które tamten był odpowiedzią
                    szkoda, że nie dałeś temu wyrazu nazywając inaczej myślących, błogosławiąc ich miłościwie łagodnym: "lemingu głupawy", czy jakoś tak...
                    --------
                    diabeł się w komżę przebrał i na mszę ogonem dzwoni

PS. freestyle fajne jest,
                    zwłaszcza w Alpach,
                    ale musisz wierzyć na słowo....
                    bo to wiesz - daleko jest
                    • wiosnaludzikow Re: Bolek o Borusewiczu............ 21.05.13, 06:07
                      feelek napisał:

> wiosnaludzikow napisał:
                      > > Przy Twoich tekstach i freelancerskiej twórczości każdy bez wyjątku
                      > na tym for
                      > > um jest dorosły i rozsądny.

>
                      > feelek:
                      > i oczywiście oburzają cię wpisy:
                      > "Kto ty jesteś? Leming blady. A twój orzeł? Z czekolady."
                      Nie, nie oburzają. Nie ma tu fiuta i innych takich ozdobników jak u Ciebie.
                      • feelek Re: Bolek o Borusewiczu............ 21.05.13, 10:38
                        Sorry u mnie też nie ma tego słowa na "f"
                        To słowo pojawiło się w twoim poprzednim wpisie :
                        PO RAZ PIERWSZY
                        ja nie używam brzydkich wyrazów bo to nieładnie
    • wiosnaludzikow przykład jak Wałęsa trafił w gusta PiSiorów 20.05.13, 23:42
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,144586491,144586491,Zamieszki_wsrod_motlochuWalesa_atakuje_Borusewicza.html
      • kiemlicz88 Re: przykład jak Wałęsa trafił w gusta PiSiorów 21.05.13, 18:05
        wiosnaludzikow napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/w,28,144586491,144586491,Zamieszki_wsrod_motlochuWalesa_atakuje_Borusewicza.html

Skąd wiesz, że pisior, a nie polszewik?
        Bolek jest żałosny, Borusewicz milczy i to jedyna odpowiedź.
        Chociaż lotów do gdańska po wyprowadzenie psa nikt mu nie zapomni.
        • wiosnaludzikow Re: przykład jak Wałęsa trafił w gusta PiSiorów 21.05.13, 18:54
          kiemlicz88 napisał:

> wiosnaludzikow napisał:
          >
          > > forum.gazeta.pl/forum/w,28,144586491,144586491,Zamieszki_wsrod_motlochuWalesa_atakuje_Borusewicza.html
          >
          > Skąd wiesz, że pisior, a nie polszewik?
          ...bo posądzenie (bez uzasadnienia) o agenturalność tak łatwo przechodzi przez usta tylko PISoidom. Wałęsa użył nawet podobnego argumentu jak Kaczyński, że coś wie o Borusewiczu ale nie powie.
    • hummer Gdyby miał kwity - napisałby BYŁ :) 21.05.13, 13:45
      A tak kolejny smród spod noblowskiej rzyci.
    • kiemlicz88 Re: Bolek o Borusewiczu............ 21.05.13, 17:40
      Bolek jest ok jak wali w Kaczora, jak wali w peło to jest problem.
      Inna sprawa, że tak naprawdę Borsuk robił strajk, Wałęsę wybrali jako pacynkę, bo był wygadany i był robotnikiem. A później Lechu uwierzył, że jest bogiem i tak mu zostało.
    • wiosnaludzikow spisek ! PISoid Wałęsa widzi spisek, zmowę 21.05.13, 19:44
      U Pochanke. Krzywonos i Borusewicz chcą zniszczyć film Wajdy ! ...no i Wałęsę.
    • wiosnaludzikow Re: Bolek o Kwaśniewskim 21.05.13, 19:58
      Właśnie opluł Kwaśńiewskiego, że niby Kwaśniewski nic nie zrobił a tylko kontynuował to do " ja zacząłem" :)

• feelek Re: Bolek o Kwaśniewskim 21.05.13, 22:55
        jak opluł?
        To może Kwaśniewski obalił komunizm?
        --------------
        Tak było, że Kwas stał się szczerym demokratą PO tym jak Wałęsa, do spółki z Borsukiem, wywołali strajk. w 1980

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka