Dodaj do ulubionych

"Ten naród trzeba zabić" - czy Agnieszkę Graff

30.05.13, 11:16
za ewidentną mowę nienawiści skierowaną przeciwko Polakom (w 99% deklarującym narodowość polską!) wyrzucono z UW?

www.wprost.pl/ar/228279/Dosc-tego-Smolenska/

Pytanie oczywiście w kontekście zwolnienia prof. Jasiewicza, po nagonce środowiska GW i lewactwa w rodzaju "zionącej miłością" do Polaków feministki Graff.

Obserwuj wątek
    • grande.toscano Graff zdaje się jest Żydówką, więc jej wolnwięcej 30.05.13, 11:33
      j. W każdym razie wg michnikoidów.
      • teodor_jeske_choinski_1 Re: Graff zdaje się jest Żydówką, więc jej wolnwi 30.05.13, 11:48
        Graff jest nie tylko Zydowka, ale takze dzieckiem resortowym...
        • indeed4 Re: Graff zdaje się jest Żydówką, więc jej wolnwi 30.05.13, 12:22
          teodor_jeske_choinski_1 napisał(a):

> Graff jest nie tylko Zydowka, ale takze dzieckiem resortowym...

To prawda - pisałem o tym też dwa lata temu...

forum.gazeta.pl/forum/w,28,121262784,121266257,_Najprawdopodobniej_babka_.html
        • 1normalnyczlo.w.i.e.k Już czas golić i gonić tych co plują na Polaków! 03.06.13, 23:02
          teodor_jeske_choinski_1 napisał(a): Graff jest nie tylko Zydowka, ale takze dzieckiem resortowym...

---> Ściga się na szmacenie z Tokarczuk?
          Artykuł zaczyna się od SMS-a, otrzymanego w niedzielę, oznajmiającego, że Polska znów jest Chrystusem Narodów. W sobotę po południu włączyłam telewizor i w miarę jak za oknem zapadała noc, słyszałam coraz więcej słów takich jak naród, ofiara, mistyczny zbieg okoliczności, znak, przeklęte miejsce, prawdziwy patriotyzm, Katyń, prawda. Pisarka próbuje wyjaśniać to zjawisko odwołując się do psychoanalizy i zbiorowej nieświadomości: Przerażony umysł próbuje znaleźć wyjaśnienie, ale pozwala się ponieść starym mitom, czy nieco dalej: Jak ludzie pierwotni tańczący wokół starych totemów, ignorujemy żywych i potrafimy docenić tylko umarłych. Artykuł kończy się ostrymi słowami krytyki: Mam dość budowania naszej wspólnej świadomości wokół marszy pogrzebowych i upadłych powstań. Marzę, że Polska stanie się nowoczesnym społeczeństwem, definiowanym przez osobiste osiągnięcia i idee przyszłości.

A ja marzę, że takie panie jak Tokarczuk, Graff ... zionące nienawiścią do Polaków, do wartości, które Polacy uważają za najcenniejsze, znajdą się tam gdzie powinny się znaleźć ... czyli na śmietniku historii.
          • sclavus Re: Już czas golić i gonić tych co plują na Polak 03.06.13, 23:26
            wierz mi - byłbyś pośród pierwszych...
            • 1normalnyczlo.w.i.e.k Nie!Powierzyłbym golenie sprawniejszym mistrzom... 03.06.13, 23:48
              sclavus napisał: wierz mi - byłbyś pośród pierwszych...

---> ... brzytwy.

PS. Po co idiotycznie zaklinasz rzeczywistość, choć każdy dobrze wie kto opluwa Polskę i Polaków nie tylko u nas w kraju, ale i za granicą - także usadawiając tam swoje dzieci - ot jak choćby Smolar ...
              Ekscesy medialne, histeria polityczna, obelgi, teoria spiskowa i paranoja – polskie życie publiczne przeżyło właśnie epizod zdumiewającej gorączki – napisał specjalista Le Monde ds. Europy Wschodniej Piotr Smolar.

„Profesor Centre National de la Recherche Scientique /Paryż/, „emigrant z 1968r. Od 1990 roku wraz z innymi „emigrantami tej nacji, A. Smolar zaszczycił Polskę powrotem do „tego kraju. Aleksander Smolar, brat Eugeniusza Smolara to jeden z rozdających pod politycznym znaczone karty syjonistycznej inwazsmolar-kuczynskiji. Podobnie jak jego pobratymcy. A. Smolar unika identyfikacji z „zawodowym półświatkiem koszernych polityków polskojęzycznych.

A. Smolar to jednocześnie prezes Zarządu „Fundacji Batorego, czołowej siatki agentów wpływu żydowskich w „tym kraju.

Te dwie panie, to tylko ułamek ...
              • sclavus Re: Nie!Powierzyłbym golenie sprawniejszym mistrz 04.06.13, 00:07
                Zastanawiałeś się kiedyś, jaka jest różnica między projekcjami a wyobraźnią?
                Zastanawiałeś się kiedyś, co się dzieje, kiedy podporządkowuje się wyobraźnię projekcjom??
                Zastanawiałeś się kiedyś, normalny człowieku, czy też jesteś normalny zupełnie inaczej?/?
                • 1normalnyczlo.w.i.e.k Nie muszę sobie tego wyobrażać-widzę po tobie... 04.06.13, 00:14
                  sclavus napisał: Zastanawiałeś się kiedyś, co się dzieje, kiedy podporządkowuje się wyobraźnię projekcjom??

---> ... po prawie wszystkich członkach ubecnego rządu, po pracownikach GW ...

PS. Twierdzisz, że podany przeze mnie link prowadzący do artykułu opisującego plucie pani Tokarczuk, jest wytworem mojej wyobraźni???
                  • sclavus Re: Nie muszę sobie tego wyobrażać-widzę po tobie 04.06.13, 00:24
                    Projekcji!!!
                    PeeS - wyjaśnisz, co ja mam wspólneg z ubecnym - twoim zdaniem - rządem??
                    Nie wyjaśnisz bo obsesja jakowaś cię obślepia do tego stopnia, że własnego qrestwa nie jesteś w stani zauważyć... boś obślepiony...
      • sclavus Re: Graff zdaje się jest Żydówką, więc jej wolnwi 03.06.13, 21:30
        Ty - zdaje się - jesteś ciool i wydaje ci się, że wolno ci wszystko...
        (ciool, jak al tylko bardziej śliski)
    • ploniekocica Re: "Ten naród trzeba zabić" - czy Agnieszkę Graf 30.05.13, 12:00
      Może jednak dokładny cytat, a nie manipulacja?
      "Na poziomie symbolicznym, można by powiedzieć, że aby wygrało społeczeństwo z jego problemami do rozwiązania, trzeba "zabić" naród z jego emocjami, spiskami i stałym poczuciem zdrady i krzywdy oraz poszukiwaniem antypolskich spisków."
      • indeed4 Ooo - Amerykę odkryła... 30.05.13, 12:08
        słonko, mój wątek (sprzed dwóch lat!) z cytatem masz na FK niżej

forum.gazeta.pl/forum/w,28,124605360,124605360,Dwie_Polski_jedna_ktora_chce_zabic_narod_.html

I co w związku z tym, co to zmienia - mam rozumieć, że zgadzasz się z wielbicielką Palikota, feministką Graf?

• ploniekocica Re: Ooo - Amerykę odkryła... 30.05.13, 12:19
          Możesz sobie "słonka" darować - przeczytaj, jak sie Polacy odnoszą do tego typu skracania dystansu. A ja sobie po prostu nie zyczę, żeby s mi słonkował.
          Chyba nie mam obowiązku archiwizowania i uczenia się na pamięć Twojej twórczości?

Tak z tym zdaniem Agnieszki Graff się zgadzam, a to, że jest feministką i wielbicielką Palikota nie ma tu nic do rzeczy. Jak Ty napiszesz coś mądrego to również sięz Tobą zgodzę w tym kawałku.
          • indeed4 Coś podobnego - też chciałabyś wytłuc 97% narodu? 30.05.13, 12:36

> Tak z tym zdaniem Agnieszki Graff się zgadzam

> Jak Ty napiszesz coś mądrego to również sięz Tobą zgodzę w tym kawałku.

Kiedy widzisz słonko, sprawa wygląda tak, że na tej "zgodzie" zdecydowanie mi nie zależy ;-) Dlaczego? Ano dlatego, że zwyczajnie nie widzę sensu w prowadzeniu poważnych dyskusji z kimś, kto oburza się na używanie przez K. Pawłowicz tytułu profesora, jednocześnie zaciekle broniąc prawa do tego samego w stosunku do Środy, Bartoszewskiego i innych idoli GW. Bardziej niż typowe dla czytelników Wyborczej :-)))
            • ploniekocica Re: Coś podobnego - też chciałabyś wytłuc 97% nar 30.05.13, 12:40
              Na wszelkich egzaminach od szóśtoklasisty wzwyż trzeba się wykazać umiejętnością czytania ze zrozumieniem. I tyle w tym temacie.

Znowu się nakręcasz :)
              • indeed4 Aha, aha... 30.05.13, 12:50
                Ale co niby w tym takiego trudnego? ;-)
                • ploniekocica Re: Aha, aha... 30.05.13, 12:54
                  Chyba bardzo trudne skoro Ty się tym nie wykazujesz.
                  I dla Ciebie "trzeba "zabić" na poziomie symbolicznym" jest równe wytłuczeniu 97% Polaków.
                  Chcesz się nakręcać i napędzać posty beze mnie. Skończyłam.
                  • indeed4 Nie - nietrudne. 30.05.13, 13:10
                    Nawet na tym forum większość wie, dlaczego przyjęte jest, że nawet po latach b. profesorów (tak jak premierów, ministrów etc.) tytułuje się profesorami - mowa była o tym na FK wielokrotnie, ale jak widać, dla bywalców FzD to nadal nieosiągalny poziom wtajemniczenia.

> "trzeba "zabić" na poziomie symbolicznym" jest równe wytłuczeniu 97% Polaków.

O, taaak - wypowiedź Jasiewicza też należy rozpatrywać "na poziomie symbolicznym", to oczywiste :-)
                    • indeed4 Koniecznie musisz pouczyć prof. Środę 30.05.13, 13:19
                      o tych profesorach, wiesz? Bo bezprawnie przywłaszczyła sobie tytuł i pisze o sobie "profesor", chociaż nie jest profesorem belwederskim :-)

pl-pl.facebook.com/Magdalena.Sroda

Ech, tytany intelektu z FK...
            • indeed4 Ups - uciekł mi fragment... 30.05.13, 12:43
              "96,74% ankietowanych obywateli Polski zadeklarowało narodowość polską, podczas przeprowadzonego w 2002 roku spisu powszechnego"

Wnuczka tych tych wielce zasłużonych dla Polski miłych, starszych państwa mówi, że chce wytłuc prawie 97 % Polaków, rozumiem, że ty też?
              • ploniekocica Re: Ups - uciekł mi fragment... 30.05.13, 12:51
                Manipulacją juz poleciałeś, cudzysłó litościwie pominąłeś, fałszywy cytat w tytuł włożyłeś, narodowość wypomniałeś, dziadków takoż oraz feminizm i palikotyzm. Pora na homoseksualizm - będzie komplet Twoich zainteresowań.
                • indeed4 Dobrze, dobrze - już nie uderzaj w płacz 30.05.13, 13:01
                  nie uciekaj od tematu i nie rób z siebie męczennicy, jesteś na takie dziecinne manewry za duża ... :-)))

Manipulacja? Czego wierna czytelniczka i wyznawczyni prawd objawionych GW nie zrozumiała - słucham :-)

forum.gazeta.pl/forum/w,28,144828687,144829976,Ooo_Ameryke_odkryla_.html
                  • indeed4 Ok - w takim razie telefon do przyjaciela! 30.05.13, 13:44
                    Dzwoń i pytaj, czym się różni "społeczeństwo" od "narodu", potem pytanie nr 2. - które opcje polityczne używają wyżej podanych określeń, to ci powinno trochę rozjaśnić w głowie. A jak już to zrobisz, to (po gruntownym przemyśleniu!) jeszcze raz poproszę o odpowiedź, czy zgadzasz się z opinią wyrażoną przez feministkę Graf, ok?

Tymczasem zmykam na rowerek ;-) Papa.
                    • ave.duce Nie wiesz? 03.06.13, 20:26
                      indeed4 napisał:

> czym się różni "społeczeństwo" od "narodu"
                      • sclavus Re: Nie wiesz? 03.06.13, 22:03
                        Nie wie!
                        Nie wie nawet tego, co wie... ;)
                        PeeS - zbyt często myli prowokację z manipulacją...
      • takczynie3 Re: "Ten naród trzeba zabić" - czy Agnieszkę Graf 30.05.13, 14:15
        Zabic naród to wymordować cala spoelczenosc tego narodu, co proponuje ludobojczyni in spe Graff. Za takie podzeganie do ludobójstwa powinna trafic za kraty o zostac wywalona pracy!
    • indeed4 Czy GW wówczas pałała świętym oburzeniem 30.05.13, 12:03
      i drukowała dziesiątki tekstów, piętnując dyskryminujące, nawołujące do przemocy wywiady swojego etatowej felietonistki, zatrudnionej w Instytucie Ameryk i Europy UW?

Żeby było ciekawiej, feministka Graff (a jakże!) bywała w tamtym czasie aktywną uczestniczką paneli o (uwaga!) "języku nienawiści i obrażania".

"Debata odbędzie się 11 października w Teatrze Polskim o godz. 17.45. Paneliści: Agnieszka Graff, Jarosław Gugała, Agnieszka Holland, Paweł Huelle"

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,8480844,Masz_dosc_jezyka_nienawisci_i_obrazania__Przyjdz_na.html
    • platfusy.do.paki Nie dadzą rady 30.05.13, 12:54
      Za to ja na ich miejscu pokowałbym już manatki.
      Nie podoba się to wypad do Izraela.
    • piotr7777 trzy publicystyczne manifesty i od razu "pisarka" 30.05.13, 14:17
      ...grube nadużycie.
    • dzapallo Re: "Ten naród trzeba zabić" - czy Agnieszkę Graf 30.05.13, 14:36
      Agnieszka Graff, w rozmowie z "Przeglądem" deklarowała: "Ja akurat jestem Żydówką realnie, mój ojciec pochodził z żydowskiej rodziny"
    • mariner4 Ona ma rację 30.05.13, 16:55
      M.
      • hamerykano Re: Ona nie ma racji 30.05.13, 17:00
        H.
      • volupte Re: Ona ma rację 30.05.13, 17:02
        ..i tytuł wątku jest manipulacją , tam troche inaczej jest. Cudzysłów w innym miejscu jest i znaczenie przez to inne.
    • takczynie3 czy kreatura Graf powiedzialaby to Żydom, 30.05.13, 17:29
      ze ich naród trzeba zabić? Niech więc jedzie do Izraela i to publicznie powie. Wkrotce zobaczymy ja dyndajacą na stryczku albo w izraelskim lagrze.
    • takczynie3 Graf trzeba podac natychmiast do prokuratury 30.05.13, 17:32
      i oskarżyć o o probe dokonania ludobójstwa Polaków. Takie słowa nie moga nikomu uchodzic plazem. Widac po przodkach odziedziczyla sklonnosc do mordowania?
    • indris Nikogo nie należy zabijać... 30.05.13, 17:37
      ...a już zwłaszcza za słowa.
      • sclavus Re: Nikogo nie należy zabijać... 03.06.13, 21:56
        Dokop się do korzeni a zobaczysz, jak indeed zmanipulował wypowiedź Graff :)
        indeed?
        but didn't need!!
        • teodor_jeske_choinski_1 [...] 03.06.13, 21:58
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • sclavus Re: Dlaczego Agnisia... 03.06.13, 22:59
            ... tobie radziłbym szczególnie!!!
            Bo widzisz, jak się o już czymś pisze, to się zdecydowanie wie, o czym!!
    • losiu4 Re: "Ten naród trzeba zabić" - czy Agnieszkę Graf 30.05.13, 18:43
      przecież to lewaczka. I jak każdy postępacki lewus za wszelka cenę chce wszystkich przestawić na swoja modłę. Za wszelka cenę. Byłoby to kikadziesiąt lat temu i nieco dalej na wschód - stałaby na czele ideologicznej kampanii nawołującej do tępienia burżujów i kułaków. Tyle że lewusom wolno i nie jest to mowa nienawiści ani nic, tylko walka o "lepszy" świat

Pozdrawiam

Losiu
      • godz-0800 Re: "Ten naród trzeba zabić" - czy Agnieszkę Graf 30.05.13, 18:52
        przecież to lewaczka. I jak każdy postępacki lewus za wszelka cenę chce wszystkich przestawić na swoja modłę. Za wszelka cenę. Byłoby to kikadziesiąt lat temu i nieco dalej na wschód - stałaby na czele ideologicznej kampanii nawołującej do tępienia burżujów i kułaków. Tyle że lewusom wolno i nie jest to mowa nienawiści ani nic, tylko walka o "lepszy" świat

Pozdrawiam

Ty jesteś zabawny głuptaś... losiu.
        Kiedy niektórzy "walczyli o wolny świat" kościół palił ich na stosie,tępił i rzucał anatemy.
        Gdyby nie lewacy,prawdopodobnie kościół czyniłby to do dzisiaj.
        Więc mordka w "kubeł prawaku".
        • losiu4 Re: "Ten naród trzeba zabić" - czy Agnieszkę Graf 30.05.13, 19:39
          godz-0800 napisał:
          > Ty jesteś zabawny głuptaś... losiu.
          > Kiedy niektórzy "walczyli o wolny świat" kościół palił ich na stosie,tępił i rz
          > ucał anatemy.

jaki "kościół". Gros stosów zapłoneło w krajach protestanckich i to imaginuj sobie waść głównie z powodu takiego ze nie słuchali katolskiego Papieża. Bo Kościół wcale sie nie garnał do palenia kogokolwiek,wręcz przeciwnie. Inkwizycja np. orzekała o winie, wyrok konkretny i jego wykonanie to była domena świecka :)
          Rzucanie anatem... I dzisiaj lewusy to robią. Zauważ dzisiaj i przez siły "postempó" a nie iles tam setek lat temu przez zacofane katolstwo. Tyle ze to się nie nazywa anatemą tylko szerzeniem tolerancji, walką z mową nienawiści i takimi tam lewymi wynalazkami :)

Pozdrawiam

Losiu
          • godz-0800 Re: "Ten naród trzeba zabić" - czy Agnieszkę Graf 30.05.13, 19:49

jaki "kościół". Gros stosów zapłonęło w krajach protestanckich ...

Pierzysz łosiu.
            Kiedy pojawili się protestanci kościół już dawno osiągnął wprawę w paleniu na stosach.
            Ty pewnie znasz tylko historię kościoła dopuszczoną przez kościół.

Bo Kości
            > ół wcale sie nie garnał do palenia kogokolwiek,wręcz przeciwnie. Inkwizycja np.
            > orzekała o winie, wyrok konkretny i jego wykonanie to była domena świecka :)

Jesteś powalający w krzewieniu głupoty i nieprawdy losiu....podobnie jak kk.
            • losiu4 Re: "Ten naród trzeba zabić" - czy Agnieszkę Graf 03.06.13, 22:14
              godz-0800 napisał:

> Kiedy pojawili się protestanci kościół już dawno osiągnął wprawę w paleniu na s
              > tosach.
              > Ty pewnie znasz tylko historię kościoła dopuszczoną przez kościół.

widzisz, w odróznieniu od Ciebie ja czytam coś więcej niż tylko poradniki pryszczatego ateisty I nie tylko historię z punktu widzenia kościoła :) Naprawdę jeśli nie wierzysz ze to własnie u protestantów zapłonęły z cała siłą stosy, to pogrzeb trochę w poważnych pracach historycznych. Tylko jak Cie prosze, nie we wspomnianym poradniku pryszczatego...

> Bo Kości
              > > ół wcale sie nie garnał do palenia kogokolwiek,wręcz przeciwnie. Inkwizyc
              > ja np.
              > > orzekała o winie

> Jesteś powalający w krzewieniu głupoty i nieprawdy losiu....podobnie jak kk.

a co ja poradzę na to że taka była prawda? Choć wy, lewusiki staracie się ją zakłamać?

Pozdrawiam

Losiu
              • sclavus Szczel! :D:D 03.06.13, 23:08
                paroma tytułami, co?
                Tak będzie lepiej.... może w większości tymi... hmmm... niekościelnymi...
                • losiu4 Re: Szczel! :D:D 03.06.13, 23:29
                  sclavus napisał:

> paroma tytułami, co?

może na początek coś lżejszego, taka dyskusja między zainteresowanymi, niektórzy to takie pryszczatki jak Ty i mój drugi interlokutor w wątku, choć wypowiadają sie tam też i bardziej zorientowani ludzie, są też linki:

www.historycy.org/index.php?showtopic=16416

miłej lektury, bo tu naprawdę nie jest odpowiednie miejsce na "te sprawy". Nie to forum :)
                  Swoją drogą nie wiem czy wiesz, ale o Inkwizycji wiemy całkiem sporo dzięki... właśnie Inkwizycji. Bo wyobraź sobie, ze zostawiła po sobie całkei sporą i wcale rzetelną (tak!, rzetelną) dokumentację, także z przeprowadzanych przez siebie procesów. I to procesów jakże odległych od tamtych "barbarzyńskich" czasów a bliskich nam, nowoczesnym, z prawem do obrony i innymi takimi wynalazkami. Wyobraź sobie ze wcale częste były przypadki że ludzie wręcz chcieli być sądzeni przez Inkwizycję, bo ta gwarantowała znacznie uczciwszy i lżejszy proces niz jurysdykcja świecka :)

Pozdrawiam

Losiu
                  • sclavus Re: Szczel! :D:D 04.06.13, 00:00
                    Podpowiadając mi Ziemkiewicza, ja, w rewanżu, podpowiadam ci Tworki....
                    Ale .... masz tu cóś: www.linternaute.com/histoire/inquisition/2134/a/1/1/3/
                    i jeszcze: www.dailymotion.com/video/xuc43d_les-dossiers-secrets-de-l-inquisition-1-sur-4-la-fin-des-cathares_people
                    www.dailymotion.com/video/xuc3lf_les-dossiers-secrets-de-l-inquisition-2-sur-4-les-larmes-de-l-espagne_people
                    www.dailymotion.com/video/xuc38f_les-dossiers-secrets-de-l-inquisition-3-sur-4-la-guerre-des-idees_people
                    www.dailymotion.com/video/xuc2pc_les-dossiers-secrets-de-l-inquisition-4-sur-4-la-fin-de-l-inquisition_people***
                    Zaręczam ci - to 100x bardziej wiarygodne niż twój Ziemkiewicz...
                    PeeS - po twoim wpisie, w którym chwaliłeś się przeczytaniem wielu a nawet przeciwników a dając mi Ziemkiewicz, jak obelgę, poczułem się bardzo deçu!!
                    To zaś przymusza mnie do uważania cię za większego gupola niż myślałem a przy okazji - lewusa też... takiego, co to wie że dzwonią, ale nie wie w ktorym kościele... :D:D:D
                    • losiu4 Re: Szczel! :D:D 04.06.13, 07:49
                      sclavus napisał:

pierwsze primo: tam nie tylko o Ziemkiewiczu było. Drugie primo, Ziemkiewicz ma na pieńku z klechami. Trzecie primo Ziemkiewicz miał dostęp do odtajnionych akt Inkwizycji. Czwarte primo: jak pisałem - to na zachętę, jest tego znacznie więcej, pogrzeb, a sam zobaczysz. Tu naprawdę nie jest miejsce na takie dyskusje, możesz się np. do zapodanych do historyków.org podłączyć :)
                      piąte primo: nie wiem czemu takim zaufaniem darzycie gości którzy niemal wprost mówią ze nienawidzą Kościoła, Obiektywizmu u nich za grosz :) natomiast nie darzycie zaufanierm Kościoła twierdzac ze jest nieobiektywny, bo kościelny. A to Wasza główna "amunicja", na stronach które Ci podałem jest trochę na ten temat, nie od Ziemkiewicza.
                      Szóste i na razie ostatnie primo: ja , w odróżnieniu od was, pryszczaciulki czytałem argumenty i jednej (silnie antykościelnej) i kościelnej strony. Niestety nadal w tzw. przekazie ogólnym występuje zalew i przewaga literatury antykościelnej, bardzo ale bardzo mocno nieobiektywnej :) Dopiero ostatnimi czasy coś drgnęło. Co mnie cieszy :) to co przedstawiłeś to ze tak powiem średni dokument, to tzw. diskowiedza :)

> PeeS - po twoim wpisie, w którym chwaliłeś się przeczytaniem wielu a nawet prze
                      > ciwników a dając mi Ziemkiewicz, jak obelgę, poczułem się bardzo deçu!!

tym to dałeś dowód swojego lenistwa i tego że nie przeczytałeś całego wątku. Mnie by było wstyd. Co do siebie - czytałem sporo, począwszy od p. Nowickiego, od którego pewnie każdy pryszczaty zaczynał, sam też przecież kiedyś byłem pryszczaty :)
                      A na deser masz coś, co nie powinno wzbudzić twoich wątpliwosci, boć to przeciez Polityka,. która i tak ciągnie w swoja stronę, niemniej jednak musiała to i owo z lewej propagandy "odszczekać":
                      www.polityka.pl/historia/1501047,1,inkwizycja-mniej-straszna.read
                      to co najbardziej jara was, przyszczaciulki, czyli stosy, jest tu:
                      "Liczbę ofiar inkwizycji szacowano na setki tysięcy, a nawet miliony. Tymczasem według najnowszych badań – w 1998 r. Jan Paweł II odtajnił watykańskie archiwa inkwizycji – ciesząca się najbardziej ponurą sławą inkwizycja hiszpańska w latach 1540–1700 przeprowadziła 44 674 procesy z oskarżenia o zdradę świętej wiary katolickiej. Na karę śmierci skazano w nich dokładnie 1,8 proc. oskarżonych. Na dodatek część ze skazanych na śmierć sądzona była zaocznie (zdążyli zbiec lub ukryć się przed inkwizytorami) – na stosach spłonęły symboliczne kukły."

naprawdę, zachęcam do zgłębienia tematu i wywalenia poradników pryszczatego ateisty, przynajmniej z głowy :)

Pozdrawiam

Losiu
          • sclavus Re: "Ten naród trzeba zabić" - czy Agnieszkę Graf 03.06.13, 21:50
            ... jak ty dobrze znać historia, qrva!
            Stobą mówić o historia kościół katolski, to i smieszno, i straszno...
            Całkiem jak ... tigra pojebat'...
            • losiu4 Re: "Ten naród trzeba zabić" - czy Agnieszkę Graf 03.06.13, 22:17
              sclavus napisał:

> ... jak ty dobrze znać historia, qrva!

nie no, bez przesady. Nie jestem zawodowym historykiem. Ale jako żem zawodówki nie skończył, miałem sporo czasu na czytanie. I tego czasu nie zmarnowałem :)

Pozdrawiam

Losiu
              • sclavus Re: "Ten naród trzeba zabić" - czy Agnieszkę Graf 03.06.13, 23:02
                ... brewiarz znasz na pamięć?
                Gratulacje!!!
                (cała masa muzułmanów zna Koran na pamięć) :D:D:D
                • losiu4 Re: "Ten naród trzeba zabić" - czy Agnieszkę Graf 03.06.13, 23:17
                  sclavus napisał:

> ... brewiarz znasz na pamięć?

eno, bez przesady. To dość gruba księga ;) Choć część jest zadziwiająco łatwa do nauczenia i powtórzenia, przynajmniej jak ktoś już początek zapoda :) Swoją droga nieźle jest odmawiać go w grupie. Mógłbyś kiedy pójść do kościoła, spróbować :)

> (cała masa muzułmanów zna Koran na pamięć) :D:D:D

niestety nie jestem tak dobry. Nie znam Biblii na pamięć. Wiesz, lata już nie te...

Pozdrawiam

Losiu
                  • sclavus Re: "Ten naród trzeba zabić" - czy Agnieszkę Graf 03.06.13, 23:31
                    Kiedyś(!) - kiedyś to mnie prowadzano...
                    W momencie kiedy uznano, że mogę sam (9 lat) :), przestałem tam bywać....
                    Liczę siebie pomiędzy najszczęśliwszymi na tej ziemi!!
                    Ty zaś - ty masz tego pecha, że nigdy tego nie doświadczysz - za późno już...
      • sclavus [...] 03.06.13, 21:45
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • yoma Re: "Ten naród trzeba zabić" - czy Agnieszkę Graf 30.05.13, 20:42
      Ale się pisiory nakręciły jak mój dziadek zegarek, no :)
    • ave.duce Manipulacja indeed nt. bt. 31.05.13, 16:44
    • sclavus Re: "Ten naród trzeba zabić" - czy Agnieszkę Graf 03.06.13, 21:41
      indeed???
      Pokazujesz się być z tych, którym postaci (i ich osiągnięcia!) takie, jak Agnieszka Graff, cholernie przeszkadzają... CHOLERNIE!!! (i jest to mało powiedziane)
    • corastara Tylko pod krzyżem, tylko pod tym znakiem, będzie 04.06.13, 03:10
      Polka mogła z Polką a Polak z Polakiem????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka