Dodaj do ulubionych

No to zaszczuli Blidę i co z tego?

03.06.13, 09:46
Dlaczego mamy się przejmować, że władza zaszczuła jedną osobę na śmierć? A za co władzę karać, skoro nieco inna władza porywała i torturowała ludzi i też jest niewinna? Co więcej, jeśli za torturowanie władzy należy się gloria i chwała, to tym bardziej gloria i chwała należy się za zaszczucie Blidy. O co wam, SLDowcy, właściwie chodzi?
Obserwuj wątek
    • ex.mila Re: No to zaszczuli Blidę i co z tego? 03.06.13, 09:55
      Zaszczuliby Martę Kaczyńską to by była afera. Nawet tak sobie ostatnio myślałam, że przypadkiem śmierci Blidy powinna się zająć jakaś komisja międzynarodowa. Inaczej będzie tak jak z Olewnikiem - niekończąca się prokuratorska opowieść, ktorej wszyscy są umoczeni.
      • life.form Re: No to zaszczuli Blidę i co z tego? 03.06.13, 10:59
        ex.mila napisała:

> Zaszczuliby Martę Kaczyńską to by była afera. Nawet tak sobie ostatnio myślałam
        > , że przypadkiem śmierci Blidy powinna się zająć jakaś komisja międzynarodowa.
        > Inaczej będzie tak jak z Olewnikiem - niekończąca się prokuratorska opowieść, k
        > torej wszyscy są umoczeni.
        >

Ja też mam dosyć pani Blidy. Może nie tak, jak mgły smoleńskiej, ale niedaleko. Mój post był skierowany konkretnie pod adresem SLD. Wyją pod niebiosa, że Blida została zaszczuta i że IV RP łamała prawa obywatelskie. Może i tak. Tylko oni sami wybrali na swojego szefa człowieka, który te prawa łamał raczej drastycznie w Starych Kiejkutach. Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe i nie domagaj się współczucia, skoro go sam odmawiasz. - to oczywiście nie do Ciebie, mam po prostu dosyć tego obłudnego jojczenia...
      • para.doxx ABW jej zaszczuć nie zdążyło bo wpakowała sobie 03.06.13, 13:25
        ABW jej zaszczuć nie zdążyło bo wpakowała sobie plastikową kulę w brzuch.
        Myślała, że plastik nic groźnego jej nie zrobi ale z przyłożenia to nawet plastik może zabić.
        Ktoś ją źle przeszkolił.
        Ale jedno jest pewne.
        Swoich kolesi bardziej się bała niż niż śmierci.
        Nie słyszałem aby każdy aresztowany przez ABW chciał popełnić samobójstwo.
        Co ona takiego wiedziała, że nie chciała się dać zabrać żywcem.?
        I kogo się tak bardzo bała, że pistolet w kiblu ukryła a nie trzymała pod poduchą.
        Widać, że to wszystko miała zaplanowane.
        • life.form Re: ABW jej zaszczuć nie zdążyło bo wpakowała sob 03.06.13, 19:33
          para.doxx napisał(a):

> ABW jej zaszczuć nie zdążyło bo wpakowała sobie plastikową kulę w brzuch.

Ciąg dalszy twego tekstu nie ma znaczenia. Blida nie żyje. Eseldowo dobrowolnie sobie wybrało na wodza człowieka, który publicznie głosi, że łamanie praw obywatelskich to znakomity pomysł. To mają, co chcieli.
        • wanda43 Re: ABW jej zaszczuć nie zdążyło bo wpakowała sob 03.06.13, 21:58

> ABW jej zaszczuć nie zdążyło bo wpakowała sobie plastikową kulę w brzuch.

Nic sobie nie wpakowała sama. Jej wpakowali, być moze przypadkiem. Tak przynajmniej wynika z ustaleń kumisji Kalisza.
    • sclavus Re: No to zaszczuli Blidę i co z tego? 03.06.13, 11:06
      O co wam, SLDowcy, właściwie chodzi? - co prawda, nie jestem z kręgu przywołanego przez ciebie w tym pytaniu, ale ... mnie osobiście chodzułoby o to, żebyś nie rozumował, jak wiejski głupek (żeby nie powiedzieć - wiejski idiota)
      Tym bardziej, że przecież ciągle będziesz się pokazywał na FK :D:D:D
      • life.form Re: No to zaszczuli Blidę i co z tego? 03.06.13, 11:12
        "wiejski głupek" nie uważa tego określenia za epitet. Przeciwnie :) Czasem prosty rozsądek więcej zdziała, niż wysublinowane filozofie. Dlatego pytam, niby dlaczego mam współczuć organizacji za Blidę, skoro ta organizacja uważa, że torturowanie ludzi jest okiej, a co więcej, nagradza organizatora tortur stołkiem swego wodza? Niech spadają do średniowiecznej izby tortur....
    • haen2010 O śmierci Blidy 03.06.13, 11:20
      Wiemy praktycznie wszystko. Zboczeńcy w prokuraturze wysługiwali się zboczkom rządowym, z Kaczorem i Ziobrą na czele. To były ich awanse. Wytworzyła się koniunktura do awansów.

Nie chciała iść do więzienia, chciała się postrzelić - to właściwie wszystko. Nie chciała umrzeć.

Zadziwia mnie władza prokuratury w państwie. Toż to łajdactwo typu mafijnego.

Solidaruchy uważają, że Polacy to przestępcy.
      • life.form Re: O śmierci Blidy 03.06.13, 11:24
        haen2010 napisał:

> Wiemy praktycznie wszystko. Zboczeńcy w prokuraturze wysługiwali się zboczkom r
        > ządowym, z Kaczorem i Ziobrą na czele. To były ich awanse. Wytworzyła się koni
        > unktura do awansów.
        >
        > Nie chciała iść do więzienia, chciała się postrzelić - to właściwie wszystko. N
        > ie chciała umrzeć.
        >
        > Zadziwia mnie władza prokuratury w państwie. Toż to łajdactwo typu mafijnego.
        >
        > Solidaruchy uważają, że Polacy to przestępcy.

Ja się z tobą zgadzam wlasciwie w 100 proc. Ale też uważam,. że prawo do krytyki IV RP tracą ci, co sami łamią prawa obywatelskie.
        • simera16 Re: O śmierci Blidy 03.06.13, 17:30
          life.form napisał(a):

>
          >
          > Ja się z tobą zgadzam wlasciwie w 100 proc. Ale też uważam,. że prawo do krytyk
          > i IV RP tracą ci, co sami łamią prawa obywatelskie.
          >
          Dalej o tych Kiejkutach? Dziwi mnie, ze nie dostrzegasz różnicy pomiędzy sprawa Blidy, a "więzieniami CIA"....
          ps
          Ciekawy jestem, czy po przesłuchaniu (teoretyczna teza) w Kiejkutach, przesłuchiwany sam wycierał ślady z narzędzia tortur...
          • life.form Re: O śmierci Blidy 03.06.13, 20:51
            simera16 napisał:

> >
            > Dziwi mnie, ze nie dostrzegasz różnicy pomiędzy sprawa
            > Blidy, a "więzieniami CIA"....

A czemu mam dostrzegać? Jeśli już, to na plus Ziobrze. On przynajmniej nikogo nie torturował. Złapali niewinnego człowieka i torturami wymusili na nim zeznanie, że w Iraku produkowana jest broń masowego rażenia. To zeznanie posłużyło Bushowi w wystąpieniu telewizyjnym do uzasadnienia agresji na Irak, z której część polskich żołnierzy wróciła w plastikowych workach. Torturowali go w Tajlandii i Polsce, aż powiedział, co chcieli. Kapisz? Skoro eseldowo uważa że nawet torturowanie niewinnych ludzi to znakomity pomysł, to o co im chodzi z Blidą?

> ps
            > Ciekawy jestem, czy po przesłuchaniu (teoretyczna teza) w Kiejkutach, przesłuch
            > iwany sam wycierał ślady z narzędzia tortur...
            >
            • life.form Re: O śmierci Blidy 03.06.13, 20:54

> > Ciekawy jestem, czy po przesłuchaniu (teoretyczna teza) w Kiejkutach, prz
              > esłuch
              > > iwany sam wycierał ślady z narzędzia tortur...

Ja też.
            • simera16 Re: O śmierci Blidy 04.06.13, 08:41
              life.form napisał(a):

>
              > A czemu mam dostrzegać? Jeśli już, to na plus Ziobrze. On przynajmniej nikogo n
              > ie torturował. Złapali niewinnego człowieka i torturami wymusili na nim zeznani
              > e, że w Iraku produkowana jest broń masowego rażenia. To zeznanie posłużyło Bus
              > howi w wystąpieniu telewizyjnym do uzasadnienia agresji na Irak, z której część
              > polskich żołnierzy wróciła w plastikowych workach. Torturowali go w Tajlandii
              > i Polsce, aż powiedział, co chcieli. Kapisz? Skoro eseldowo uważa że nawet tort
              > urowanie niewinnych ludzi to znakomity pomysł, to o co im chodzi z Blidą?
              >
              >
              >
              Polscy oficerowie przesłuchiwali? Jak wynajmiesz komuś chatę, to odpowiadasz za to, że zrobiono tam placówkę Rodziny RM? Ponadto jaka masz gwarancję, że ten torturowany wie jak brzmi język polski i gdzie był? Zaczynasz się napinać jak gacie w rozkroku....
    • losiu4 Re: No to zaszczuli Blidę i co z tego? 03.06.13, 12:03
      jakie tam "zaszczuli". Blida focha strzeliła bo jej sie krój obrączek oferowanych przez funkcjonariuszy nie podobał. Tyle ze foch "za dobrze" jej wyszedł... niestety, głupota czy nieuctwo bywają śmiertelne...

Pozdrawiam

losiu
    • losiu4 Re: No to zaszczuli Blidę i co z tego? 03.06.13, 12:05
      jakie tam "zaszczuli". Blida focha strzeliła bo jej sie krój obrączek oferowanych przez funkcjonariuszy nie podobał. Tyle ze foch "za dobrze" jej wyszedł... niestety, głupota czy nieuctwo bywają śmiertelne...

Pozdrawiam

Losiu
      • life.form Re: No to zaszczuli Blidę i co z tego? 03.06.13, 12:12
        losiu4 napisał:

> jakie tam "zaszczuli". Blida focha strzeliła bo jej sie krój obrączek oferowany
        > ch przez funkcjonariuszy nie podobał. Tyle ze foch "za dobrze" jej wyszedł... n
        > iestety, głupota czy nieuctwo bywają śmiertelne...

Ja uwazam wiecej, Losiu. Zaszczuli kobiete i tyle. Ale tez uwazam, ze SLDowo nie ma prawa pyskowac. Oni uwazaja, ze lamanie praw obywatelskich jest cool. To niech sie walą...
        • losiu4 Re: No to zaszczuli Blidę i co z tego? 03.06.13, 12:27
          life.form napisał(a):

> Ja uwazam wiecej, Losiu. Zaszczuli kobiete i tyle.

widzisz, zaszczuty, zrezygnowany, nastawiony na samobójstwo człowiek nie dzwoni po pełnomocnikach, nie ustawia sobie linii obrony, nie odmawia podpisania dokumentów, nie szykuje się do stawienia czoła prokuratorowi i próby wyjaśnienia swej sprawy. Bo i PO CO? Tym bardziej że za sobą miała całą machinę mediów głównego nurtu i niemałą siłę polityczną.
          Samobójstwo, gdyby rzeczywiście miało miejsce, miałoby sens tylko w jednym przypadku: gdyby wiedziała że jest winna, miała pewność lub bardzo ale to bardzo silne przekonanie że dowody na nią są nie do zbicia, i ewentualnie że sumienie ją ruszyło.

Pozdrawiam

Losiu
          • zoro_wieczorowo_poro Re: No to zaszczuli Blidę i co z tego? 03.06.13, 12:34
            jakby tak ci nas.rać do łba to nawet u Biniendy w laboratorium nie odróżniliby kupska od reszty
            • losiu4 Re: No to zaszczuli Blidę i co z tego? 03.06.13, 13:19
              zoro_wieczorowo_poro napisał:

> jakby tak ci nas.rać do łba to nawet u Biniendy w laboratorium nie odróżniliby
              > kupska od reszty

u p. Biniendy w laboratorium, o ile takowe ma, nie prowadzi się badań nad materiałem biologicznym tego typu. P. Binienda to spec, i to b. dobry, od materiałoznawstwa (materiały kompozytowe i nie tylko) i od badań nad np. wytrzymałością tych materiałów, w tym badań nad ich procesem niszczenia w różnych nagłych okolicznościach. I tym nb. się właśnie zajmuje.
              To prokuratura musi teraz nająć fachowców "od biologii" którzy będą zmuszeni tak zachachmęcić sprawę, by w mediach można było przedstawić wersję że duże ilości czadu we krwi to "normalka".

Pozdrawiam

Losiu
          • sclavus Re: No to zaszczuli Blidę i co z tego? 03.06.13, 13:34
            losieńku, powiedz: cys....
            Dupcys!!!
          • simera16 Re: No to zaszczuli Blidę i co z tego? 03.06.13, 17:32
            losiu4 napisał:

>
            >
            > widzisz, zaszczuty, zrezygnowany, nastawiony na samobójstwo człowiek nie dzwoni
            > po pełnomocnikach, nie ustawia sobie linii obrony, nie odmawia podpisania doku
            > mentów, nie szykuje się do stawienia czoła prokuratorowi i próby wyjaśnienia sw
            > ej sprawy.

>
            Tak, tylko od razu sie przyznaje, bo rozumie zapotrzebowanie polityczne PiS.
            • losiu4 Re: No to zaszczuli Blidę i co z tego? 03.06.13, 21:34
              simera16 napisał:

> Tak, tylko od razu sie przyznaje, bo rozumie zapotrzebowanie polityczne PiS.

Zaszczuty? Niekoniecznie. Właśnie zaszczuty najprędzej popełniłby samobójstwo. A nie robił tak, jak p. Blida. Zauważył to też Gruby Rycho i też nie uwierzył w wersje o samobójstwie.

Pozdrawiam

Losiu
              • simera16 Re: No to zaszczuli Blidę i co z tego? 04.06.13, 08:42
                losiu4 napisał:

> simera16 napisał:
                >
                > > Tak, tylko od razu sie przyznaje, bo rozumie zapotrzebowanie polityczne P
                > iS.
                >
                > Zaszczuty? Niekoniecznie. Właśnie zaszczuty najprędzej popełniłby samobójstwo.
                > A nie robił tak, jak p. Blida. Zauważył to też Gruby Rycho i też nie uwierzył w
                > wersje o samobójstwie.
                >
                To i psychologiem ciołku jesteś?
      • sclavus Re: No to zaszczuli Blidę i co z tego? 03.06.13, 13:31
        Widzisz, gupolu?
        Czkawką ci się odbiła pierdoła, którą strzeliłeś....
        PeeS - szkoda, że głupota skrzydełek nima - odfrunąłbyś stąd na zawsze ... bez "pozdrawiam"
        :D:>:>:D
        • losiu4 Re: No to zaszczuli Blidę i co z tego? 03.06.13, 13:51
          sclavus napisał:

> Widzisz, gupolu?
          > Czkawką ci się odbiła pierdoła, którą strzeliłeś....

widzę Fikumikusclavusiku ze się odbraziłeś. Cieszy mię to niemożebnie :) A tak z ciekawości: o co Ci chodzi z tą czkawką?

pozdrawiam

Losiu
          • sclavus Re: No to zaszczuli Blidę i co z tego? 03.06.13, 17:06
            Widzisz gupolu - taką czkawką ci się to odbiło (tą pierdołą), że nawet sam nie zauważasz, że puściłeś dwa identyczne posty...
            Najpierw jeden (z tą pierdołą)
            a zaraz po nim, czkawką drugi (z tą pierdołą)
            Taki gupol z ciebie... lewus - quoi!
            • losiu4 Re: No to zaszczuli Blidę i co z tego? 03.06.13, 21:41
              sclavus napisał:

> Widzisz gupolu - taką czkawką ci się to odbiło (tą pierdołą), że nawet s
              > am nie zauważasz, że puściłeś dwa identyczne posty...

a, o to Ci chodzi. Nie do końca to moja wina. Zazwyczaj pisze mi coś w guście że "nie możesz wysyłać postu 2 razy z tego samego formularza". Tym razem jakimś cudem, pewnie przez przerwę w działaniu sieci, udało mi się i literówkę poprawić i wysłać go bez tego komunikatu... Trochę mi net wariuje, może w tym kłopot :) Przepraszam Cię, Fikumikusclavusiku, jeśli to Twoje poczucie estetyki uraziło :)

Pozdrawiam

Losiu
    • dziki-wsciekly-tygrys No właśnie 03.06.13, 13:30
      Władza zamordowała bez mrugnięcia okiem 96 osób, a potem co najmniej kilkanaście zginęło w dziwnych okolicznościach. I to jest problem, a nie samobójstwo jakiejś oszustki ze śląska.
      • simera16 Re: No właśnie 03.06.13, 17:36
        dziki-wsciekly-tygrys napisał:

> Władza zamordowała bez mrugnięcia okiem 96 osób, a potem co najmniej kilkanaści
        > e zginęło w dziwnych okolicznościach. I to jest problem, a nie samobójstwo jaki
        > ejś oszustki ze śląska.
        >
        Gdyby ci ktoś napluł w twarz, to powinieneś uznać to za zaszczyt... Ale nie martw się, nikt ci nie napluje...nie posiadasz zdolności honorowych... :(
        • dziki-wsciekly-tygrys Re: No właśnie 03.06.13, 17:45
          Mocny w gębie trollu, jak jesteś taki skory do plucia, to złóż donos na mnie do prokuratury. Wtedy będziesz miał szansę spotkać mnie osobiście i spełnić swoje fantazje.
          • simera16 Re: No właśnie 03.06.13, 17:49

> Mocny w gębie trollu, jak jesteś taki skory do plucia, to złóż donos na mnie do
            > prokuratury. Wtedy będziesz miał szansę spotkać mnie osobiście i spełnić swoje
            > fantazje.
            >
            donosami, to takie miernoty jak ty się zajmują, albo camillek... tobie pozostaje bujać wora turlając przy okazji dropsa.
            • dziki-wsciekly-tygrys Re: No właśnie 03.06.13, 18:14
              Gdyby oszustka Blida wiedziała, że po dwóch lata PO odzyska władzę i zacznie się seryjne uniewinnianie oszustów, to by się nie zabijała.
              • simera16 Re: No właśnie 03.06.13, 18:19

> Gdyby oszustka Blida wiedziała, że po dwóch lata PO odzyska władzę i zacznie si
                > ę seryjne uniewinnianie oszustów, to by się nie zabijała.
                >
                Brniesz w tym guanie, które sam produkujesz. :(
    • piglowacki Blida to jeno SYMBOL … 03.06.13, 13:43

personifikacja TOTALITARYZMU IV RzeszyPospolitej Jarosława K. & jego wyszyńskiego Zi0br0.

Bo oprócz Blidy: wicewojewoda katowicki (przyjaciółka Blidy –> miesiące paki a z 200 zarzutów ani jeden się nie ostał), Ostrowska, Widacki, Piechota, „Graf” i urzędnicy MF, Wachowski, Majchrowski (akcja „Komin’ o której workers ‘wolnych mediów’ nadal końce w wodę jak o akcji „Temida”), Kratiuk, Kwaśniewska i akcja „Futro”, … i kilkanaście / kilkadziesiąt innych ujawnionych przypadków wg wzorca TY NAM ZEZNASZ CZEGO OCZEKUJEMY, A IV RP WINY CI ODPUŚCI o których na forum pisałem.

A ile Q.RESTW IV RzeszyPospolitej Jarosława K. & jego wyszyńskiego Zi0br0 do dzisiaj nie zostało ujawnione / nagłośnione:

Tysiąc na celowniku
      www.przeglad-tygodnik.pl/pl/artykul/tysiac-na-celowniku

…”Ujawniamy listę tysiąca osób, wobec których w czasach rządu PiS prowadzono policyjno-prokuratorskie „działania sprawdzające”. Lista powstała w 2006 r., w toku prac tajnej grupy powołanej 16 maja przez komendanta głównego policji Marka Bieńkowskiego. Są na niej nazwiska m.in. Marka Belki, Józefa Oleksego, Wiesława Kaczmarka, Stanisława Gomułki, Włodzimierza Cimoszewicza, ale też Jana Dworaka, Andrzeja Fidyka, Krzysztofa Materny, Piotra Farfała… Polityków z lewa i prawa, biznesmenów, ludzi kultury, lekarzy… Członków władz spółek giełdowych, przedsiębiorstw, instytucji finansowych, fundacji, klubów sportowych… Prokuratorzy i oficerowie CBŚ sprawdzali ich konta, zakładali podsłuchy. Dziś nikt nie chce się do tego przyznać.”…

Lista osób objętych tajną operacją
      www.przeglad-tygodnik.pl/pl/artykul/lista-osob-objetych-tajna-operacja

…”Z ponad 1000 nazwisk udało się nam rozszyfrować 850”…

Państwo PiS w wojnie z układem
      www.przeglad-tygodnik.pl/pl/artykul/panstwo-pis-wojnie-ukladem

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

I jako uzupełnienie POPiSowa POLICJA POLITYCZNA z psycholem Kamińskim na czele zrekrutowana wśród psycholi (osobiście znam 2 świrów, którzy trafili do POPiSowej ABC) zastawiająca WNYKI na WYZNACZONE CELE. Ta POLICJA POLITYCZNA za trampkarzy Donaldinio jak gdyby nic dalej polowanka kontynuowała (IMHO Donaldinio Ćwiąkalskiego odwołał, bo inaczej psychol Kamiński na Kwaśniewskich z willą nie mógłby zapolować czy na Pazurę i tego szefa wydawnictwa), a Donaldinio mimo wyroku TK w new wnyki ją wyposażał.

I „co zrobił Tusk, żeby wyjaśnić sprawę Blidy”

z mojego bardzo starego postu”

PiS bolszewicy na TACY podani, a Donkowe „państwo miłości” uszy po sobie, … główkę w piasek, … udaje, że deszcz pada, …

… i PiS bolszewikom IV RzeszyPospolitej włos z głowy nie spadnie, bo Donkowe „państwo miłości” w ramach POPiS-go WZMOŻANIA MORALNEGO:

1. zawarło UKŁAD z IV RzesząPospolitą,
      2. BOI się IV RzeszyPospolitej
      3. jest AWERSEM IV RzeszyPospolitej.
      4. …

Pytaniem retorycznym jest, czy IV RzeszaPospolita UMARŁA, czy wręcz przeciwnie …

„Na naszych oczach” (2009-11-16)
      wyborcza.pl/1,75968,7255846,Na_naszych_oczach.html

…”"Za obietnicę wyjścia z aresztu na święta zgodziłem się ześwinić i obciążyłem panią Ostrowską. Celowo i świadomie zeznałem w prokuraturze nieprawdę" - mówi były policjant, który przez pół roku "walczył o życie" osadzony w celi z zabójcami. Fałszywe zeznania wymusiła na nim prokuratura.”…

…”"Ja bym z diabłem pakt zawarł" - mówi fałszywie oskarżający Widackiego - skazany m.in. za gwałt na 11-latce - Sławomir R., którego przeżycie w więzieniu zależało od tego, jak skutecznie będzie chroniony przed współwięźniami. Teraz R. wycofał zeznania obciążające Widackiego, bo prokuratura nie dotrzymała obietnic danych w zamian za fałszywe zeznania. Za podobne fałszywe oskarżenie Widackiego przeprosił też Łukasz Z., tzw. mały świadek koronny. Złożył je, gdy prokuratura obiecała mu przeniesienie z więzienia, gdzie siedział razem z przestępcami, których sypał.”…

…”Przypadek Blidy był bardzo podobny. Po dojściu PiS do władzy wcześniej aresztowana Alexis oskarżyła ją w zamian za nadzwyczajne złagodzenie kary.”…

…”Gdy czas płynie, poznajemy kolejne pikantne szczegóły. Historię pani prokurator, która wypłakiwała się kolegom, że nie chce fałszywie oskarżać Widackiego, ale pękła i przestała płakać, gdy otrzymała awans. Albo zeznania prokuratora, który w sprawie Blidy "zmienił zdanie" po rozmowie z szefem.”…

…”Nie chciałbym wtedy być w skórze tych, którzy teraz, świętując rocznicę normalności, stoicko przymykają oczy na to, co działo się wcześniej.”…

PS. JESZCZE RAZ > life.form < … może być to szybciej niż się zapowiada:

…”Nie chciałbym wtedy być w skórze tych, którzy teraz, świętując rocznicę normalności, stoicko przymykają oczy na to, co działo się wcześniej.”…

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

„Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005)

• remez2 Re: Blida to jeno SYMBOL … 03.06.13, 13:59
        Szkoda pereł. :- (
        • piglowacki Re: Blida to jeno SYMBOL … 03.06.13, 20:56

remez2 napisał:

> Szkoda pereł. :- (

... szkoda ... szczególnie dla tego ... 'formularza'

:-(
        • ave.duce Re: Blida to jeno SYMBOL … 05.06.13, 10:31
          remez2 napisał:

> Szkoda pereł. :- (

Nie szkoda. Tam, gdzie nie ma pereł (posty Piglowackiego nt. śmierci Barbary Blidy) - zostają wyłącznie wieprze.
          • remez2 Re: Blida to jeno SYMBOL … 05.06.13, 11:35
            ave.duce napisała:

> remez2 napisał:
            >
            > > Szkoda pereł. :- (
            >
            > Nie szkoda. Tam, gdzie nie ma pereł (posty Piglowackiego nt. śmierci Barbary Bl
            > idy) - zostają wyłącznie wieprze.
            Nec Hercules contra plures.
      • life.form No to siedzieli za krótko 03.06.13, 19:17
        SLD jest szczęśliwe, że w Kiejkutach torturowano niewinnego człowieka, którego "zeznania" posłużyły Bushowi do telewizyjnego wystąpienia uzasadniającego atak na Irak. Ten sam Irak, z którego niektórzy polscy żołnierze wrócili w plastikowych workach. SLD wyło z zachwytu, jak wódz, którego sami sobie wybrali, skwitował to tekstem "dobry terrorysta to martwy terrorysta". To o co im teraz chodzi? Żyją w świecie, którego chcieli. Dobra Blida, to martwa Blida. Dobry komuch, to komuch w więzieniu. Jak się wsadzi z tysiąc, to przynajmniej jeden przestępca się wśród nich znajdzie. Jak nie złodziej rowerów to taki, co przechodził ulicę na czerwonym świetle.

Pussy Urban: "Przed Twe ołtarze zanosim błaganie. Polskę Bezbożną racz nam wrócić Panie."
        • remez2 Re: No to siedzieli za krótko 03.06.13, 19:23
          Dobra Blida, to martwa Blida. Dobry komuch, to komuch w więzieniu. Jak się wsadzi z tysiąc, to przynajmniej jeden przestępca się wśród nich znajdzie. Jak nie złodziej rowerów to taki, co przechodził ulicę na czerwonym świetle.
          :- (
          • life.form Re: No to siedzieli za krótko 03.06.13, 19:26
            remez2 napisał:
            > :- (

Coś się nie podoba remez? Przecież to twój wódz tak publicznie głosi. A ty głosowałeś na niego? Jeśli tak, to baczność, w dwuszeregu zbiórka i marsz do więzienia...
            • remez2 Re: No to siedzieli za krótko 03.06.13, 19:34
              life.form napisał(a):

> remez2 napisał:
              > > :- (
              >
              > Coś się nie podoba remez? Przecież to twój wódz tak publicznie głosi. A ty głos
              > owałeś na niego? Jeśli tak, to baczność, w dwuszeregu zbiórka i marsz do więzienia...
              Pozdrowienia od J. T. Stanisławskiego.
              • life.form Re: No to siedzieli za krótko 03.06.13, 19:39
                I nawzajem, pozdrowienia z Guantanamo od Abu Zubaydaha.
    • sclavus PeeS 03.06.13, 17:09
      ... gdybyś jeszcze nie wiedział, to:
      12:03
      12:05

PeeS - jednym paluszkiem stukasz, że ci dwie minuty zajęło?
      ... tym, którym w nosku dłubiesz???
      :D:D:D
      • sclavus losieńku - 03.06.13, 20:10
        ten PeeS jest dla ciebie!!!!
    • zotres Jeżeli ktoś swoim działniem doprowadza inna osobę 03.06.13, 17:14
      do targnięcia się na własne życie ten odpowiada karnie.
      Jeżeli skutkiem targnięcia się na życie tej osoby jest śmierć zagrożenie karą w świetle kodeksu karnego jest zdecydowanie wyższe.
      Odsyłam do kodeksu karnego. :)
      • zotres Niewątpiowie brudne łapska mają .... 03.06.13, 17:16
        Prezes PiS Jarosław Kaczyński i Zbigniew Ziobro.
        W sprawie B. Blidy to oni powinni odpowiadać karnie.
      • simera16 Re: Jeżeli ktoś swoim działniem doprowadza inna o 03.06.13, 17:37
        zotres napisał(a):

> do targnięcia się na własne życie ten odpowiada karnie.
        > Jeżeli skutkiem targnięcia się na życie tej osoby jest śmierć zagrożenie karą w
        > świetle kodeksu karnego jest zdecydowanie wyższe.
        > Odsyłam do kodeksu karnego. :)
        >
        No właśnie!
      • life.form Re: Jeżeli ktoś swoim działniem doprowadza inna o 03.06.13, 19:37
        zotres napisał(a):

> Jeżeli skutkiem targnięcia się na życie tej osoby jest śmierć zagrożenie karą w

Masz na myśli, że Millerowi się należy więzienie a nie stołek wodza? Powiedz to wybitnym działaczom SLD.
      • giulia123 Re: Jeżeli ktoś swoim działniem doprowadza inna o 03.06.13, 20:39
        zotres napisał(a):

Ha ha. Ja wiem, że PO chciałoby zadbać bardziej o swój elektorat. Ale niestety oszust, bandzior i inna szumowina spodziewać się mają kary a nie jakiegoś pieszczotliwego traktowania. Coś ci się w główce pomieszało.
        A do Blidy mam trochę szacunku. Zaplątana w aferę korupcyjną mając świadomość o karze jaką przyjdzie jej ponieść postąpiła honorowo. Ot i cała prawda.
    • corastara Re: No to zaszczuli Blidę i co z tego? 03.06.13, 17:18
      sluszne pytanie polaczka o niewaznylos polaczka.
      • zotres Co ty z Hondurasu nadajesz? 03.06.13, 17:40
        Pisz po polsku albo wynocha!
        • losiu4 Re: Co ty z Hondurasu nadajesz? 03.06.13, 21:45
          zotres napisał(a):

> Pisz po polsku albo wynocha!

e, nie. Albo z jakiego kibuca albo od nas, z Czerskiej na przykład. Tyle ze koleżanka nicki z jakiegoś powodu często zmienia, więc może się wydawać że nowa tu jest. Nie wyganiaj jej, zawszeć to warto zobaczyć co też naród wybrany lub jego poplecznicy potrafią czynić, bo sam przypadek sióstr Radwańskich do wszystkich mógł nie dotrzeć.

Pozdrawiam

Losiu
    • gate.of.delirium Mniejsza o Blidę. Gdzie jest kasa?! 03.06.13, 19:49
      Ta, którą Blida przekręciła z śląskim SLD na węglu... czyżby tradycyjnie "rozpłynęła" się w powietrzu?

life.form napisał(a):

> Dlaczego mamy się przejmować, że władza zaszczuła jedną osobę na śmierć? A za c
      > o władzę karać, skoro nieco inna władza porywała i torturowała ludzi i też jest
      > niewinna? Co więcej, jeśli za torturowanie władzy należy się gloria i chwała,
      > to tym bardziej gloria i chwała należy się za zaszczucie Blidy. O co wam, SLDow
      > cy, właściwie chodzi?
      >
      • life.form Re: Mniejsza o Blidę. Gdzie jest kasa?! 03.06.13, 19:53
        gate.of.delirium napisał:

> Ta, którą Blida przekręciła z śląskim SLD na węglu... czyżby tradycyjnie "rozpł
        > ynęła" się w powietrzu?

Ja tam nie wiem czy Blida cokolwiek przekręcała czy nie. Ale masz rację. Mniejsza o Blidę. Mniejsza o każdego SLDowca, którego PiS wsadzi, jak przejmie władzę, bo SLDowo po prostu uwielbia łamanie praw obywatelskich. To niech ma, co chce.
    • tanebo A Popiełuszko? 03.06.13, 20:43
      Racja. Koniec z gloryfikacją Popiełuszki.
      • dziki-wsciekly-tygrys Re: A Popiełuszko? 03.06.13, 20:53
        Komuchy by tą swoją Blide chętnie beatyfikowali.
        • tanebo Re: A Popiełuszko? 03.06.13, 20:56
          Tak jak solidaruchy Popiełuszkę?
          • life.form Re: A Popiełuszko? 03.06.13, 21:05
            tanebo napisał:

> Tak jak solidaruchy Popiełuszkę?

A Popiełuszko wzywał do mordowania komuchów? Mówił, że "dobry komuch to martwy komuch"? Nie mówił. To Miller mówi, a eseldowo go w tym popiera.
            • tanebo Re: A Popiełuszko? 03.06.13, 21:44
              A czy Blida nawoływała do zabijania czarnuchów?
              • life.form Re: A Popiełuszko? 03.06.13, 21:56
                tanebo napisał:

> A czy Blida nawoływała do zabijania czarnuchów?

A do czego nawołuje Miller? Złap tysiąc osób, potorturuj, a znajdziesz wśród nich przestępcę. Niby dlaczego mam żałować Blidy skoro SLD sobie takich akcji życzy?
                • tanebo Re: A Popiełuszko? 03.06.13, 22:01
                  A czy Blida to Miller?
                  • life.form Re: A Popiełuszko? 03.06.13, 22:08
                    tanebo napisał:

> A czy Blida to Miller?

Oczywiście nie. Ale peeerdolę jojczenie SLDowa co do naruszania praw obywatelskich skoro oni sobie życzą, by były naruszane. To niech PiS ich wszystkich wsadzi do więzienia, why not? ;))
                    • simera16 Re: A Popiełuszko? 05.06.13, 11:48
                      life.form napisał(a):

> tanebo napisał:
                      >
                      > > A czy Blida to Miller?
                      >
                      > Oczywiście nie. Ale peeerdolę jojczenie SLDowa co do naruszania praw obywatelsk
                      > ich skoro oni sobie życzą, by były naruszane. To niech PiS ich wszystkich wsadz
                      > i do więzienia, why not? ;))
                      >
                      A czy wszyscy księża to pedofile? A więc sram na palikotowe nawoływania, by ich wszystkich jednako traktować....
                      ps
                      Jak znasz moje posty, to wiesz żem antyklerykał....
                • simera16 Re: A Popiełuszko? 05.06.13, 11:45
                  life.form napisał(a):

> tanebo napisał:
                  >
                  > > A czy Blida nawoływała do zabijania czarnuchów?
                  >
                  > A do czego nawołuje Miller? Złap tysiąc osób, potorturuj, a znajdziesz wśród ni
                  > ch przestępcę. Niby dlaczego mam żałować Blidy skoro SLD sobie takich akcji życ
                  > zy?

>
                  wdzięczny będę za cytat z tych millerowskich "nawoływań"...
    • 1normalnyczlo.w.i.e.k Słusznie mafię węglową nazywasz władzą! 03.06.13, 22:48
      life.form napisał(a): Dlaczego mamy się przejmować, że władza zaszczuła jedną osobę na śmierć?

---> Mafia potrafiła suchą stopą przejść przez lata 2005 - 2007 z wydatną pomocą twoich "autorytetów" i nadal ma się dobrze, teraz pod opiekuńczymi skrzydłami komuchów z PO, jak kiedyś - z SLD, czyli jest tą faktyczną władzą a nie Tusk! Zoll intensywnie pracuje, by nadal tak było ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka