Dodaj do ulubionych

Rusza kanar TVP

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 01:47
powinno być jak w nrd - statystycznie jeden kanar na jednego obywatela
Obserwuj wątek
    • Gość: Obserwator Rusza kanar TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 01:51
      Komuna w Polsce się nie skończyła - jesli komuś się wydaje że tak nie jest to
      sie myli. Wciąż Ci sami towarzysze i wciąż wszystko starają się ręcznie
      regulować. Szerokiej drogi i dobrze, że mnie już tam nie ma. I jeszcze takie
      drobne spostrzeżenie - Bóg nienawidzi tego kraju - mści się na nim ciągle a
      jescze bardziej nienawidzą go jego właśni obywatele. Ostatni gasi światło.
      Cześć i czołem.
      • Gość: Mariuszek Czas spowazniec towarzysze! IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 02:00
        Obywatel musi udowodnic, ze nie posiada telewizora ... co za jajca!
        A czemu nie przerzucic tego pomyslu i na inne rzeczy - pralka, kalkulator, suszarka do wlosow?
        To jest idealna recepta na zlikwidowanie bezrobocia, hehe ... brawo towarzysze z SLD!
        • Gość: krekor Gdzie placa jeszcze abonament? Ktos wie? IP: *.phy.ilstu.edu 29.07.04, 02:08
          Ja sie nie spotkalem z takim obyczajem, ale to moze dlatego, ze nie mieszkalem nigdzie zbyt dlugo, a
          nie przyszlo mi do glowy zapytac.
          • Gość: Mariuszek Re: Gdzie placa jeszcze abonament? Ktos wie? IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 02:15
            W Rajchu tak jest, a jak ktos nie placi to moze nawet dostac z urzedu list z ponagleniem!
            • Gość: europejczyk w Belgii i Wielkiej Brytanii nie cackaja sie IP: *.241.81.adsl.skynet.be 29.07.04, 09:29
              w Belgii i Wielkiej Brytanii nie cackaja sie z nieplacacymi, kontroluja takze
              samochody, bo za radio w samochodzie tez trzeba placic, przynajmniej w Belgii
              • Gość: Mariusz Re: w Belgii i Wielkiej Brytanii nie cackaja sie IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 12:47
                A jak masz radio na dzialce w tej Belgii, to musisz pewnie placis nastepny abonament? Spoko!
              • Gość: gregorio Re: w Belgii i Wielkiej Brytanii nie cackaja sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 12:50
                Tyle,że w W.Brytanii mozna obejrzeć np.wiarygodne wiadomości w BBC a u nas
                o miesięcy nie oglądam wyrobów TVP bo czasami były wręcz żenujące.
                Oglądam TVN i słucham RMF albo Zet-ki .Jesli mam płacic abonament to
                ile z tego przypadnie na państwoow-prywatną spółkę a ile na inne spółki?
              • Gość: Bacz Abonament powinien byc zniesiony IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 13:29
                Abonament powinien byc zniesiony a TVP sprywatyzowana. Jeśli rząd uzna że
                jakieś treści dla dobra państwa i narodu powinny być emitowane to powinien
                urządzać konkursy kto najlepiej i najtaniej te treści wyemituje. Rząd USA
                żadnych tam większych zleceń telewizjom nie daje a naród i państwo mają się
                tak dobrze że aż ich to skłania do złych, imperialistycznych praktyk.
                • Gość: Zembaty Re: Abonament powinien byc zniesiony IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 22:04
                  W Stanach jest telewizja publiczna - PBS (Public Broadcasting) i de facto jest to jedyna
                  publiczna stacja na swiecie o jakiej wiem. Utrzymuje sie z darowizn od osob prywatnych i
                  sponsorow prywatnych, a rzady stanowe doplacaja dokladnie tyle ile im uda sie zebrac od
                  tychze. PBS slynie z bardzo wysokich standardow dziennikarskich (Frontline, News Hour czy
                  programy dla inwestorow gieledowych). Jest ponadto totalnie apolityczna i 100% swiecka!
                  Jedyny slad komercji to wzmiankowanie sponsorow przed lub po programach. O takiej telewizji
                  mnie snilo sie wielu w Europie - BBC na ten przyklad (bardzo niezalezna) to dalej stacja
                  posiadana przez rzad jej krolewskiej mosci ... w Stanach czy Kanadzie taki cyrk jak KRRiTv nie
                  ma prawa zaistniec, a skladki na ichnich notabli nie sa nawet dopuszczalne w umyslach
                  wolnych ludzi - Europa to jedna wielka KOMUNA, bardziej lub mniej ucywilizowana!
                  • Gość: Bacz Re: Abonament powinien byc zniesiony IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.04, 00:01
                    Gość portalu: Zembaty napisał(a):

> W Stanach jest telewizja publiczna - PBS (Public Broadcasting) i de facto jest
                    > to jedyna
                    > publiczna stacja na swiecie o jakiej wiem. Utrzymuje sie z darowizn od osob pry
                    > watnych i
                    > sponsorow prywatnych, a rzady stanowe doplacaja dokladnie tyle ile im uda sie z
                    > ebrac od
                    > tychze. PBS slynie z bardzo wysokich standardow dziennikarskich (Frontline, New
                    > s Hour czy
                    > programy dla inwestorow gieledowych). Jest ponadto totalnie apolityczna i 100%
                    > swiecka!
                    > Jedyny slad komercji to wzmiankowanie sponsorow przed lub po programach.

Czy właścicielem tej telewizji jest rząd Stanów Zjednoczonych?
                    Czy rząd ma jakiś wpływ na tę telewizję? Daje jej zlecenia lub
                    np. mianuje kierownictwo?
                    Jeśli nie, to istnienie PBS nie podważa moich argumentów przeciw
                    abonamentowi i mocno upolitycznionej TVP.
              • Gość: zolw Re: w Belgii i Wielkiej Brytanii nie cackaja sie IP: *.magma / *.magma-net.pl 29.07.04, 14:09
                W WB nie ma reklam w publicznej TV.
            • Gość: Maciek Re: Gdzie placa jeszcze abonament? Ktos wie? IP: *.126.77.83.cust.bluewin.ch 29.07.04, 09:55
              Abonament jest chyba w kazdym cywilizowanym panstwie posiadajacym publiczna
              RTV. W Szwajcarii tez trzeba placic. I tez sa kanary.
              mac
              • Gość: darek perdoły opowiadacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 11:09
                w normalnym kraju !!!!!!!!!!!!! U nas płaci się danine na rzecz komuchów TVPI i
                HOMO TVP2 + śmieci TVP3. Nie będę płacił na tube propagandową SLD, włodka,
                kwiatka i resztę .
              • Gość: Szymon Re: Gdzie placa jeszcze abonament? Ktos wie? IP: 217.153.47.* 29.07.04, 12:34
                Ale tam są media publiczne, a nie takie śmiecie, jak tu. Najpierw niech te
                media będą takie, żeby ludzie chcieli za nie płacić. Niepłacenie w tej chwili
                to PATRIOTYCZNY OBOWIĄZEK!!!!
              • Gość: robas A w USA abonamentu nie ma.... IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 29.07.04, 13:29
                Chociaz oczywiscie publiczne kanaly radiowe i telewizyjne istnieja.
                Tyle, ze utrzymuja sie z dobrowolnych datkow. Ludzie naprawde czesto daja
                pieniadze na swoje ulubione stacje. Istnieja wiec i stacje z minimalna iloscia
                reklami i z ambitniejszym programem.
                W ogole, za telewizje i radio odbierane tylko za pomoca normalnej anteny nie
                placi sie.
                Jesli zas chcesz wiecej kanalow to placisz za kabel badz satelite...
                Nie wiem, ale polski abonament bez wzgledu na to co ogladasz nigdy mi sie nie
                podobal.
                Poza tym jaki jest jego charakter prawny?
                Czy to oplata? Podatek? Jesli podatek, to chyba powinien byc uiszczany
                jednorazowo, moze przy okazji kupna odbiornika, jesli oplata, to powinna sie
                laczyc z jakas czynnoscia urzedowa, a czy takowa jest nadawanie programu przez
                TVP?
              • Gość: guru Re: Gdzie placa jeszcze abonament? Ktos wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 16:00
                Niemcy hitlerowskie też były cywilizowanym krajem. Nawet bardzo wysoko
                cywilizowanym. Ale czy wolnym krajem dla wolnych ludzi?
                To nie sprawa cywilizacji a wolności.
                Nasza jest wciąż ograniczana.
                • Gość: Zembaty Masz racje w 100% GURU! IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 22:09
              • Gość: sław Re: Gdzie placa jeszcze abonament? Ktos wie? IP: *.petrus.com.pl 29.07.04, 21:54
                ale ..... jedno pytanie skoro ja podpisałem umowę np. z kablówką a ona w swojej
                ofercie ma tvp1 2 i inne regionalne to moim zdaniem opłata abonamentowa dla
                publ.tv powinna być wliczona w abonament który już płacę z tego co wiem za
                każdy kanał dostępny w kablu tvkablowa płaci konkretnej tv jakiś grosz więc
                TVP1 i inne też coś z tego dostają a jeżeli nie to nie powinno ich być w
                ofercie kablówek czyż nie????? więc co mam płacić podwójnie??????
            • Gość: ZorcaFive Re: Gdzie placa jeszcze abonament? Ktos wie? IP: *.bb.online.no 29.07.04, 12:28
              W Norwegii tez. I to nie malo, cos chyba z 800 koron rocznie, czyli ca. 400
              zlotych. Gdy nie placisz - nikt sie nie szczypie, masz na glowie firme
              rewindykacyjna. W ogole chyba we wszystkich krajach, gdzie jest telewizja
              publiczna trzeba placic abonament.
              • Gość: ZorcaFive I jeszcze cos! IP: *.bb.online.no 29.07.04, 12:31
                W Norwegii telewizja publiczna ma calkowity zakaz nadawania reklam!
                • Gość: Marycha Norwegowie to juz pokazali na co ich stac w 1940! IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 22:21
              • Gość: Liberał Re: Gdzie placa jeszcze abonament? Ktos wie? IP: *.crowley.pl 29.07.04, 15:29
                A po cholerę komu telewizja publiczna ? Czyli państwowa !
                Prywatyzować natychmiast !
                • Gość: sław Re: Gdzie placa jeszcze abonament? Ktos wie? IP: *.petrus.com.pl 29.07.04, 21:57
                  jastem za prywatyzacją jak najbardziej
          • Gość: Wek Re: Gdzie placa jeszcze abonament? Ktos wie? IP: *.revers.nsm.pl 29.07.04, 10:15
            Tym gnojom ciągle mało mimo że posiadają Zarządy i kierowników oraz pracowników
            gdzie zarabiaja średnio po 15 tys./m-c, i to nie ważne , dla bezrobotnego to
            jedyne medium z którego coś może sie dowiedzieć. Reklama ogarneła praktycznie
            wszystko, nic ambitnego. OK, To niech zablokują mi polskie programy
        • Gość: robol Re: Czas spowazniec towarzysze! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 02:55
          jest sposób na uniknięcie tych absurdów: przestać być obywatelem tego państwa.
          I urzędas do reszty zgłupieje bo nie będzie mógł nic zrobić
          • Gość: europejczyk tak, nieplacacy podatkow niech wyjada, bedzie lzej IP: *.241.81.adsl.skynet.be 29.07.04, 09:30
          • Gość: maya Re: Czas spowazniec towarzysze! IP: 62.205.123.* 29.07.04, 13:23
            Robol, nie unikniesz absurdu przestajac byc obywatelem tego kraju, gdyz nie
            placa obywatele ale mieszkancy danego kraju, w tym rowniez osoby nie majace
            obywatelstwa. Duza roznica.
            Po drugie, jest prawie niemozliwym pozbycie sie polskiego obywatelstwa, bo
            Prezydent RP praktycznie nigdy nie podpisuje wnioskow obywateli o jego
            odebranie. Jestesmy zakladnikami jak za starych dobrych czasow.
            Po trzecie, zeby przestac byc obywatelem polskim lepiej miec obywatelstwo
            innego kraju i najlepiej w Polsce nie mieszkac, bo zycie bezpanstwowca jest
            trudne, a w Polsce to juz musi byc istny koszmar.
            Po czwarte, dyskusja na temat tego czy sie posiada lub uzywa telewizora jest
            bezsensowna, bo nie chodzi o to lecz o podatek na serwis publicznej
            uzytecznosci, za ktore to pieniazki media publiczne maja produkowac programy i
            oplacac koszta fukcjonowania. Zgadzam sie, ze serwis ten zazwyczaj zostawia
            wiele do zyczenia, a w Polsce to jest wrecz skandal.
            W Belgii czy Francji na telewizje publiczna placa wszyscy podatnicy bez wzgledu
            czy z jej uslug korzystaja czy nie i czy im sie zawartosc podoba czy nie,
            podobnie jak na system solidarnosci spolecznej (zasilki spoleczne, inwalidzkie
            i dla bezrobotnych, sluzba zdrowia etc.), policje czy chocby naprawe chodnikow
            i jezdni.
            I nie jest prawda, ze w kazdym domu jest co najmniej jeden odbiornik. To jest
            charakterystyczne dla Polski! Znam osobiscie bardzo wiele osob, ktore nawet
            telewizora nie maja i placa. Korzystajcie, poki mozecie z obecnego systemu, bo
            kanara wpuszczac nikt nie musi i nic nie zrobia. Bo jak ci na gorze naucza sie
            czytac i pisac, a zwlaszcza w innych jezykach, to moga sie dowiedziec, iz w
            innych krajach, jak np. Belgia i niedlugo rowniez Francja, abonament ten jest
            automatycznie wliczony do podatkow i nie ma dyskusji. Oprocz tego placi sie
            osobno kablowke. W ten sposob rozprawili sie tu glownie z milionami brudasow, z
            ktorych chyba zaden nigdy przedtem nie placil posiadajac nawet po kilka
            odbiornikow, bo to nie jest w ich kulturze. W ten sposob wszyscy placa, nawet
            ci, ktorzy mieszkajac tu od 30 lat nie znaja jezyka!
            A ze u nas jest cyrk? Czyja wina? Jak to jest mozliwe, ze WSZYSCY sie skarza na
            POWSZECHNE zepsucie? Przeciez to musza byc, chociaz po czesci, te same osoby! I
            na kogo glosuja ci oburzeni obywatele? Na tego, ktory im wieksze koryto
            postawi, bez wzgledu na spoleczne konsekwencje. A potem lament? U nas wszystko
            sie przelicza na pieniadze, a pole refleksji ogranicza sie do wlasnego korytka.
            Niestety, spoleczenstwo musi myslec globalnie i tu jest pies pogrzebany. Do
            Polakow to nie dociera, liczy sie tylko dzisiejszy zysk, a jutrzejszych strat
            tym zyskiem spowodowanych nikt nie chce widziec! Dlaczego inne kraje, ktore
            niedawno jeszcze byly daleko w tyle juz nas przescignely, a my mielismy problem
            z zalapaniem sie do UE? Po 13 latach reform, gdzie innym zapoznionym w rozwoju
            republikom sowieckim wytarczyly 2-3 lata? Przeciez nam to z nieba nie spadlo.
            • Gość: robol Re: Czas spowazniec towarzysze! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 15:53
              nie mam nic przeciw opłatom, podatkom i innym haraczom które każde państwo
              narzuca swoim obywatelom. Płacę i nie pyskuję, ba, uważam to za powinność. Ale
              od kilku lat zwyczajnie mnie cholera bierze bo afera goni aferę, co instytucja
              publiczna to jeden wielki kant a wszystko za nasze pieniądze. Państwo to albo
              sensowny rząd i parlament wybrany spośród obywateli i służący tymże obywatelom
              albo republika bananowa.
              A doszło do totalnej degeneracji ekip rządzących, wręcz zaczyna się
              popularyzować model z czasów poprzedniego i mojego ulubionego systemu. My na
              dole i Oni na górze. Czarne i Białe. Polacy i wrogowie. Nie tak miało przecież
              być, złodziej i kórwa nie mogą być przywódcami. Kórwa mentalna bo do grupy
              zawodowej nic nie mam.
              Mam ci ja w domu ze 3 odbiorniki, w tym przenośny i tuner na kompie i jeszcze
              płacę z rozpędu ale w zamian nie mam niczego sensownego bo dobre kino jest za
              późno, lub za wcześnie. Liczę na kanał dla intelektualnych ale pewnie będzie
              tylko na kablu a ja tego nie mam.
              Dzisiejszy zysk... [cyt.]
              do cholery, nie każdy tak myśli. W większości przypadków jest to podyktowane
              prowizorką RP. Bo tu przecież wszystko jest tymczasowe, nie wiadomo co będzie
              jutro, nawet nie wiadomo czy będzie gorzej czy lepiej
              Idę sam na siebie złożyć donos a potem ze sznurem pod most.
              z komunistycznym pozdrowieniem
              • Gość: Mariusz Do Robola z Breslau! IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 22:30
                Ja tez kiedys przechadzalem sie po Ostrowie, ale doszedlem do slusznego (subiektiwne)
                wniosku, ze potrzeba by bylo kilku pokolen, zeby sprawy nad Odra (oraz Wisla) byly do
                zaakceptowania dla mnie lub do zaakceptowania w ogolnym tego slowa znaczeniu!
                Komuna z ludzi tak szybko nie wyparuje, a jak ktos kradl wtedy to co bedzie robil dzisiaj?
            • Gość: Zembaty Re: Czas spowazniec towarzysze! IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 22:17
              Europa to jedna wielka KOMUNA, bardziej lub mniej ucywilizowana! Skandynawom niedlugo
              zabraknie wlasnych rak do pracy - niski przyrost naturalny i skandalicznie niska aktywnosc
              zawodowa. Niektorzy mowia, ze to przez podatki ...
        • Gość: guderian Re: Czas spowazniec towarzysze! IP: *.ie.lodz.pl 29.07.04, 09:06
          Czy towarzysze Was czymś jeszcze zaskoczą? Może "i" "lub" jakimś czasopismem
          wydawanym na koszt podatnika a propagującym durna ideologię SLD-owską?
          • Gość: robol będzie : TELEWIZOR LUB AKWARIUM :-)) IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 15:56
            i radio LUB gazeta ( wyborcza )
        • Gość: Critto Re: Czas spowazniec towarzysze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 11:15
          Gość portalu: Mariuszek napisał(a):

> Obywatel musi udowodnic, ze nie posiada telewizora ... co za jajca!

BEZPRAWNE jajca. Taki pomysl jest w 100% NIEZGODNY Z KONSTYTUCJA.
          To, co jakis SLDowiec mowil ze 'rozwial watpliwosci Rzecznika Praw
          Obywatelskich' - BZDURA. Nic nie rozwial. Jesli nawet taka ustawa weszlaby w
          zycie, to Trybunal Konstytucyjny ja ODRZUCI. Zadne takie 'domniemania' nie sa
          legalne w Polsce.

Jak na razie - NIE TRZEBA WPUSZCZAĆ KONTROLEROW !!! Apeluje i do tych co placa
          abonament i do tych co nie placa : NIE WPUSZCZAJCIE !!! NIECH URZEDNICY ZOBACZA,
          ze W SPOLECZENSTWIE JSET SPRZECIW WOBEC TAKICH DZIALAN !!!

proponuje na swoich drzwiach umiescic ogloszenie:
          * KONTROLEROM POCZTY POLSKIEJ WSTEP WZBRONIONY *

jesli mimo to beda probowac, to narusza kodeks karny i popelnia przestepstwo
          (www.kodeks.wirt.pl, tam znajdziecie KK)

Pozdrawiam,
          Critto
        • Gość: rp Re: Czas spowazniec towarzysze! IP: *.chello.pl 29.07.04, 12:18
          a może sld zajęła by się wprowadzeniem obowiązkowej opłaty w formie podatku za
          wywóz śmieci? telewizja i tak jest bogata, a gmniny nie mają środków na
          oczyszczanie zasypanych śmieciami lasów i parków
          • Gość: Gość portalu śmiecie w tvp i gdzie indziej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.07.04, 13:00
            W mojej gminie było referendum za przymusowym wywozem śmieci pokrywanym z
            podatku. Śmiecie miała wywozić wyłoniona w drodze przetargu firma. Na tydzień
            przed referendum do wszystkich skrzynek w gminie trafiła bezpłatna (i bez
            reklam) kolorowa (śliski papier) gazetka, z wyjaśnieniem, czemu należy głosować
            ZA. Zapewne wydanie sfinansowała firma śmieciowa, która miała wygrać przetarg...
            na szczęście nie było quorum.

> a może sld zajęła by się wprowadzeniem obowiązkowej opłaty w formie podatku za
            > wywóz śmieci?

aha, orędownikiem imprezy był wójt z platformy "obywatelskiej".
      • Gość: rooseck Teatr telewizji IP: *.globema.pl 29.07.04, 10:41
        ALBO REKLAMY ALBO ABONAMENT!!!
        Czerpanie dochodów z reklam powoduje, że TVP emituje programy, które realizują
        cele komercyjne reklamodawców. To stoi w konflikcie z misyjnością telewizji
        publicznej.
        Nie jestem wrogiem koncepcji telewizji publicznej - niech już będzie ten "teatr
        telewizji". Ale obecna sytuacja jest chorobotwórcza i powoduje schizofrenię co
        do celów TVP... misja czy komercja... misja czy komercja...

Poza tym, czy nie byłoby prościej i "sprawiedliwiej społecznie" gdyby każdy
        łożył na telewizję misyjną z podatków???
        • Gość: ata Re: Teatr telewizji IP: 193.201.167.* 29.07.04, 12:13
          Płacę za telewizję kablową i uważam, że w tym abonamencie powinna już być
          zawarty abonament za telewizję państwową - operatorzy powinni się z tego
          rozliczać. Nie zamierzam płacić za to samo dwukrotnie! Wolę zrezygnować z
          programów naszej TVP!
        • tancerze.pl Re: Teatr telewizji 29.07.04, 13:10
          W pelni sie zgadam ALBO REKLAMY ALBO ABONAMENT. To jest chore gdy z podatku od
          telewizora finansuje sie upusty dla reklamodawcow...

Gość portalu: rooseck napisał(a):

> ALBO REKLAMY ALBO ABONAMENT!!!
          > Czerpanie dochodów z reklam powoduje, że TVP emituje programy, które realizują
          > cele komercyjne reklamodawców. To stoi w konflikcie z misyjnością telewizji
          > publicznej.
          > Nie jestem wrogiem koncepcji telewizji publicznej - niech już będzie
          ten "teatr
          > telewizji". Ale obecna sytuacja jest chorobotwórcza i powoduje schizofrenię co
          > do celów TVP... misja czy komercja... misja czy komercja...
          >
          > Poza tym, czy nie byłoby prościej i "sprawiedliwiej społecznie" gdyby każdy
          > łożył na telewizję misyjną z podatków???
      • Gość: <b>rooseck<b> <b>ja nie oglądam TVP!!!<b> IP: *.globema.pl 29.07.04, 10:45
        Jak telewizja publiczna zamierza wykazać, że posiadany przeze mnie telewizor
        służy mi do oglądania publicznej telewizji??? Na miłość boską, przecież w
        tysiącach domów telewizor służy jako podstawka do kwiatów.
        • Gość: darek nie łapiesz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 19:43
          Płaci się za posiadanie TV a nie ogladanie czy podstawki do kwiatków.
          • Gość: sław Re: nie łapiesz ? IP: *.petrus.com.pl 29.07.04, 22:09
            za posiadanie telewizora to ja już zapłaciłem-w sklepie kupując go i żadnej sld-
            owskiej tubie nie mam zamiaru płacić :-)
      • Gość: LasVegasMan Re: Rusza kanar TVP IP: *.dyn.sprint-hsd.net 29.07.04, 17:04
        > Komuna w Polsce się nie skończyła - jesli komuś się wydaje że tak nie jest to
        > sie myli. Wciąż Ci sami towarzysze i wciąż wszystko starają się ręcznie
        > regulować.

100% racji. Polska i Polacy nie dorosli jeszcze do wolnosci. Ciagle im trzeba
        smyczy na szyi.
      • Gość: Critto AKCJA SPRZECIWU WOBEC TYCH KONTROLI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 01:06
        Witam!!
        jak wiadomo, nie musimy wpuszczać tych kontrolerów do domu i mieszkania.
        NIE WPUSZCZAJMY ICH !!!
        Dodatkowo, proponuję UMIESZCZAĆ NA DRZWIACH OGŁOSZENIE
        "KONTROLEROM POCZTY POLSKIEJ WSTĘP WZBRONIONY".

NIECH ZOBACZĄ, JAK WIELU NAS JEST !!!
        szczegóły mojej propozycji - tutaj:
        liberator.lbl.pl/index.php?see=comment&art_id=1874
        "NIE" DLA KONTROLI ABONAMENTU RTV !!

W Imię Wolności !!!
        Krzysztof "Critto" Sobolewski
        liberter.webpark.pl
        ~TV nie posiadam, abonamentu nie płacę, KRRITV NIE CIERPIĘ ~
    • Gość: norbert Re: Rusza kanar TVP IP: *.client.comcast.net 29.07.04, 02:06
      ale bzdury. tylko socialisci z SLD to potrafiom hanba hanba hanba.
      • skorek Re: Rusza kanar TVP 29.07.04, 09:12
        Prokuratura umarza śledztwa o kradzieże wartości 100 zł ze względu na niską
        szkodliwość, a będą sobie d... zawracać 15,40 zł ??
    • Gość: Zdziwiony Re: Rusza kanar TVP IP: *.atldial1.hawkcommunications.com 29.07.04, 02:32
      Jako osoba która w Polsce nigdy nie była, jestem ogromnie zdziwiony że istnieje
      gdzieś na tym świecie miejsce gdzie posiadanie aparatu radiowego lub
      telewizyjnego jest powodem do wymuszania płacenia abonamentu. Przecież można
      być właścicielem radia lub telewizora i nigdy go nie używać. Można też słuchać
      i/lub oglądać tylko programy zagraniczne które nie są emitowane z terenu
      Polski. Wydaje się mi że abonamentu można domagać się tylko w wypadku gdy ktoś
      słucha lub ogląda programy nadawane przez instytucję za które ta instytucja
      domaga się zapłaty za swój trud związany z dostarczaniem programów radiowych
      lub telewizyjnych.
      • Gość: Mariusz Re: Rusza kanar TVP IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 02:48
        Swietnie piszesz po polsku mimo, ze nigdy nie byles w tym prastarym slowianskim kraju!
        Moze dlatego, ze tam nigdy nie byles, mozesz nie rozumiec pewnych niuansow tej gry, ktora
        najtrafniej moze byc przyrownana do onegdaj bardzo popularnej ciuciubabki (tego oczywiscie nie
        wymyslili Jankesi). Zabawa ta odbywa sie miedzy dwoma stronami, z ktorych jedna sie chowa, a
        druga szuka. W przypadku tego cyrku z tzw. odbiornikami radiowo-telewizyjnymi (w skrocie rtv),
        stronami sa panstwo i spoleczenstwo. Gdy tak milo Pomroczanom uplywa czas na tej zabawie,
        to reszta swiata jest zajeta pomnazaniem swojego dobrobytu. Oczywiscie z wyjatkiem Korei
        Pln., ktora opracowala lokalne odpowiedniki tej gry i staly sie one od razu tzw. instatnt hits ...
        Moze jednak wybralbys sie do Polski? Uwierz mi, ze warto (podroze ksztalca)!
        • Gość: Andrzej Re: Rusza kanar TVP IP: *.gl.digi.pl 29.07.04, 07:19
          Gość portalu: Mariusz napisał(a):
          > przyrownana do onegdaj bardzo popularnej ciuciubabki (tego> oczywiscie nie
          > wymyslili Jankesi). Zabawa ta odbywa sie miedzy dwoma stronami, z ktorych ?
          >jedna sie chowa, a druga szuka.

Tak gra to zabawa w chowanego. Przy ciucibabce ma się oczy zawiązane szalikiem.
          W ciucibabkę grają prokuratorzy, którzy mają nakryć złodzieja (ale zasłonięte
          oczy im niepozwalają}.
          Andrzej
          • Gość: Mariusz Re: Rusza kanar TVP IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 12:41
            Przyklady tej zabawy sa na kazdym kroku zycia w PRL-bis. Tak bedzie jeszcze przez pare
            pokolen, wiec trzeba sie do tego przyzwyczaic, albo ... hmmm, paszporty daja dzis kazdemu!
    • Gość: robol pięknie, wraca stary i kochany system IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 03:03
      jeszcze tylko kapusiów brakuje.
      bo syf i czerwonych mamy
      niech się ktoś zlituje i zaora ten durny kraj
      a ja nie będę płacic żadnych abonamentów bo tylko TVTrwam oglądam i mam na to
      maryjne przyzwolenie.
      proponuję wprowadzić następne opłaty za sranie i inne niezbędne czynności
      • Gość: Mariusz A kiedy on wyjezdzal, ze teraz wraca? IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 03:25
        • Gość: robol Re: A kiedy on wyjezdzal, ze teraz wraca? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 03:43
          nam durniom się wydawało przez dłuższą chwilę że wyjechał.
          A on ma spóźnienierzędu 14 lat.
          Bo my Polacy lubimy cierpieć, taki z nas powalany narodek.
          Zaproś go do siebie, pokryję część kosztów przejazdu. Choćby widłami odjechać
          pomogę
    • Gość: robol Uwaga KAPUŚ, lej uprzejmych, brataj się z chamem IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 03:05
    • Gość: marianna .. Re: A gdzie prywatnosc mieszkania ? IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 29.07.04, 03:06
      "Naprawde jaka jestes nie wie nikt" to byla piosenka o dzisiejszej RP.
      Nikt nie powinien naruszac prywatnosci obywateli. Nowa RP, tym sie rozni od
      PRL , ze teraz co piaty bezrobotny.
      • Gość: robol Re: A gdzie prywatnosc mieszkania ? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 03:17
        ...i wkurzony i może przylać. a potem w ostateczności poczeka w kolejce na
        państwowy wikt.
        jutro leper powie że odwoła te absurdy i akcje samobrony wzrosną o 20%. sam na
        debili pójdę glosować
        • Gość: Mariusz Re: A gdzie prywatnosc mieszkania ? IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 04:35
          W kiblu, hehe! Jak nie mieszkasz u tescia, to tam trzymaj telewizor.
    • Gość: ja Re: Rusza kanar TVP IP: *.range217-43.btcentralplus.com 29.07.04, 03:11
      Dziwne , mieszkam w Londynie i tutaj zeby sprawdzić odbiornik nikt nie musi
      wchodzic do domu ,tylko potrafią to sprawdzić z zewnatrz za pomocą specjalnych
      urządzeń .
      A jezeli chodzi o pomysł SLD to ja proponuję , aby kazdy z nich musiał
      udowodnić , że nie jes złodziejem a jak nie to do ciupy .
      • Gość: Mariusz Re: Rusza kanar TVP IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 03:17
        Hej, hej! Ty chyba chcesz przepelnic wiezienia?
        Czy CEO w BBC tez moze sobie przyznac pol miliona bonusu? A widzisz, bo w TVP spoko!
      • Gość: http://pamietamy.t Re: :-))) mozna nawet obejrzec to co sobie oglada IP: *.cegs.itesm.mx 29.07.04, 09:47
        ludzik nieplacacy haraczu

pamietamy.tripod.com
    • Gość: robol wyrzućcie telewizory to się lepiej poczujecie IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 03:14
      kurewskie metody i kurewskie państwo. Chwilowa metoda na bezrobocie i duży zysk
      poczty. Oczywiście my za to zabulimy w formie znaczków ...
      A ile będzie awantur a podejrzewam że i trupów?
      Jak mi przyjdzie taki to za najście dokonam aktu samoobrony a tłumaczyć się
      będę że molestował i książeczkę opłat mi chcial ukraść . Tę ostatnią ,
      oplaconą i aktualną chętnie wsadzę w tyłek autorowi tego pomysłu.
      Chyba oczywiste że idę jutro wyrejestrować rtv i niech mi skoczą
      • Gość: Mariusz Re: wyrzuc´cie telewizory to sie˛ lepiej poczujeci IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 03:21
        Te, Robol - bez nerwacji. Jestem pewien, ze Lepper bedzie ludzi chetnie bronil przed
        egzekucjami i znowu zbije na tym kapital polityczny jak przy eksmisjach z blokow. To czerwone
        buractwo nic sie nie uczy, czy co?
        • Gość: robol Re: wyrzuc´cie telewizory to sie˛ lepiej poczujec IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 03:39
          nerwy już puszczają, nam tu w peelu już rybka czy prawi, lewi czy z ci pośrodka
          robią bajzel i wmawiają że coś innego. Spadamy coraz szybciej i widać już dno.
          Muliste i nie wyrwiemy się z niego. Zabory, okupacja, cokolwiek byle się
          zmieniło. Dużo gorzej już nie będzie, prawie nic do stracenia juz nie ma. Ile
          k... można wytrzymać z łbem w szambie? Jak się zacznie to Irak to będzie pikuś
          A Ty w tym CA to siedź cicho bo jak dowalą abonament za język polski to z
          torbami pójdziesz o azyl do kimdzonga ila
          • Gość: Mariusz Re: wyrzuc´cie telewizory to sie˛ lepiej poczujec IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 04:43
            Zadzwon do Leppera, niech Ci komisyjnie zaplombuja telewizor i wtedy Cie w Wiadomosciaach
            moze pokaza. Ja tu moge ogladac TVP przez internet za friko i kontroli sie nie boje, hehe!
            • Gość: obywatel Re: wyrzuc´cie telewizory to sie˛ lepiej poczujec IP: 193.201.167.* 29.07.04, 12:36
              O nie! jako obywatel wnoszę aby ściągać abonament za naszą jedyną słuszną TVP
              również od wszystkich użytkowników internetu! A jak kontroler nie będzie pewny
              czy p[odejrzany ma internet to za sam fakt posiadania komputera!
            • Gość: robol Re: wyrzuc´cie telewizory to sie˛ lepiej poczujec IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 13:09
              ale coś mi mówiono że tunery tv też podlegają opłatom. A że oglądasz i to za
              darmo to jest to okradanie państwa.
              Zgnijesz w więzieniu a Twój majątek będzie zlicytowany :-))
      • Gość: http://pamietamy.t Re: hhee to beda mlodzi emeryci po 14 latach pracy IP: *.cegs.itesm.mx 29.07.04, 09:48
        a nie bezrobotni

pamietamy.tripod.com
      • Gość: wojtek Re: wyrzućcie telewizory to się lepiej poczujecie IP: *.chello.pl 29.07.04, 12:17
        Wynajmijcie "pruszków",oni mają wprawę w wymuszaniu haraczu.
    • Gość: robol ilość kapusiów = stopień ...enia narodu IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 04:10
    • witaschek michnik to antypanstwowiec 29.07.04, 04:11
      W roznych krajach sa rozne rozwiazania. Sa kraje, gdzie trzeba placic co rok za
      uzywanie biblioteki publicznej. Sa kraje, gdzie sie nie placi za uzywanie
      takiej biblioteki. Sa kraje, gdzie sie placi czesne za studia i sa kraje gdzie
      sie nie placi. Wreszcie, sa kraje, gdzie placi sie maly abonament miesieczny za
      telefon i nikogo nie obchodzi ile wykona sie rozmow lokalnyc telefonicznych. Sa
      tez kraje, gdzie placi sie abonament plus za kazda rozmowe lokalna. Tak samo sa
      kraje, gdzie nie placi sie abonamentu za telewizje oraz sa kraje gdzie placi
      sie takowy abonament. Gdyby michnik byl przeciw abonamentom, to powinien zaczac
      tutaj dyskusje dlaczego w jednych krajach placi sie, a w innych sie nie placi.
      On jednak ostrzega przed kanarami. Innymi slowy, nawoluje do nieprzestrzegania
      prawa, szerzenia anarchii. Bo Michnik taki juz jest. Ktos moze nie lubic
      telewizji w Polsce jako zbyt upolitycznionej, pelnej jakichs spaslakow ktorzy
      tylko gonia za prywata. Ale o co innego nie lubic i dazyc do zmian, a co innego
      szerzyc anarchie.
      Wedlug Michnika Polska powinna placic wszystkim (Niemcom, Ukraincom, Zydom)
      odszkodowania a Polacy nie powinni sie domagac odszkodowan od nikogo. Ten
      czlowiek dziala wedlug zasady im gorzej w Polsce, im wieksza anarchia i zapad
      gospodarczy w Polsce tym lepiej. Proponuje nie placic za Gazete Wyborcza.
      Najlepiej jej nie czytac.
      • Gość: Gosc najwiekszy Kanar w Polsce: Adam Michnik IP: *.levels.unisa.edu.au 29.07.04, 04:18
        • Gość: robol michnik to wielki polak IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 04:22
          • Gość: robol dla sprawy oddał się milerkowi IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 04:23
            • Gość: robol więc szanuj bohatera IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 04:24
          • Gość: royal Re: michnik to wielki polak IP: *.evrtwa1.dsl-verizon.net 29.07.04, 05:35
            tulko ze przez male "p".Zydzi nie uwazaja sie za polakow.
      • Gość: robol Re: michnik to antypanstwowiec IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 04:21
        on juz dawno temu się zatracił. To tylko kolejna szmatława figurka w
        pomagdalenkowym cyrku. Ale czytać niczego innego się nie da.
        Całkowicie sie zgadzam z tym co napisałeś i chyba nawet nie pójdę jutro
        wyrejestrować książeczki rtv.
        za to pomyślę czy nie wyemigrować do rumunii czy innego normalnego kraju
    • Gość: polonus sld moze zrobic co? pocalowac Nas w dupy!!! IP: *.179.203.192.Dial1.SanFrancisco1.Level3.net 29.07.04, 04:42
      kontrolowac to moga rodzine millera, stolzmana..i innych czerwonych swin, nie
      Nas...!!!!
      Wynocha czerwoni bo psem pogonie!!!!
      • Gość: Mariusz Re: sld moze zrobic co? pocalowac Nas w dupy!!! IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 04:46
        Podobniez kontrolerzy maja przykaz, zeby pierwszego na widelec wziac Rydzyka. Tam w tej
        jego telewizji cale radiostacje maja na krzywy ryj ... co za kaszana!
      • Gość: robol Re: sld moze zrobic co? pocalowac Nas w dupy!!! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 13:14
        nie podskakuj, sld dowali wam, polonusom podatek za język polski i dopiero
        pogadamy
        niech rzyje sld i tow dyduch
    • Gość: xxx Re: Rusza kanar TVP IP: *.pl / 80.48.252.* 29.07.04, 05:36
      a może sprzedać kolejną ustawę i będzie kasa
      i tak co rok
    • Gość: Z. Męczony Re: Rusza kanar TVP IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.07.04, 05:50
      "trud udowodnienia, że nie posiadamy telewizora czy radia, będzie spoczywał nie
      a kontrolerach, a na nas"

Dobry kierunek. Proponuję jeszcze założyć, że każdy obywatel to złodziej,
      malwersant i rozbójnik. Dać każdemu po 10 lat i 500.000 złotych grzywny i
      dopiero niech udowadniają, że Państwo nie ma racji...
    • Gość: widz Re: Rusza kanar TVP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 05:58
      muj pies już na nich czeka!!!
    • Gość: Pytacz A MOŻE TAK REWIZJE ? IP: *.cvx.algx.net 29.07.04, 05:59
      Co ten SLD wyrabia ? Czasy komuny im się przypominają! Jak ktoś do mnie puka,
      otwieram drzwi przy założonym łańcuchu. Wielu już było takich, co mi
      wymachiwali legitymacją, którą można dziś z łatwością podrobić na skanerze.
      Jeśli ktoś sądzi, że normalny człowiek ma czas na przyjaźnie z facetem, który
      chce mi potencjalnie obrobić mieszkanie a mnie potencjalnie zabić, to jest to
      największa pomyłka. Jak będzie natarczywy, to w drugim ręku mam sprej i po
      zabawie. Dzwonię ponadto na policję, że chciał mi się do chałupy włamać. Może
      więc wprowadzić nakazy prokuratorskie i rewizje mieszkań w poszukiwaniu
      radioodbiornika, tak jak kiedyś poszukiwali maszyny do pisania ? A czy komputer
      można legalnie posiadać w PRL-bis? A czy można oglądać CNN legalnie, czy trzeba
      uzyskać pozwolenie? Mam w domu nielegalny odtwarzacz DVD i płyty zagraniczne.
      Jaka jest kara za ich posiadanie ? Mam w domu nielegalny odtwarzacz DVD i płyty
      zagraniczne. Jaka jest kara za ich posiadanie ? Czy zabiorą mi z tego powodu
      paszport i będę musiał się meldować co tydzień na policji ?
    • Gość: Szarik Jak taka menda się pokaże w okolicy... IP: *.client.comcast.net 29.07.04, 06:19
      ... to należy na schodach rozsypać kulki od łożysk, ewentualnie wysmarować towotem.
    • Gość: olga Re: Rusza kanar TVP IP: *.ols.vectranet.pl / 213.76.143.* 29.07.04, 06:23
      jak bedze musiała to bede placila, narazie nie musze i niech nmie pocałuja w
      d.....
    • Gość: maretina Re: Rusza kanar TVP IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 29.07.04, 06:24
      po pierwsze paranoja jest zmuszanie ludzdi do placenia abonamentu za tvp. ja
      osobiscie na kanalach tv panstwowej zwanej rowniez tv bialoruska nic nie
      ogladam. u mnie w domu "chodzi" tvn 24, discovery i national geographic.
      bardzo prosze.... niech tvp wyniesie sie z mojego pudla telewizyjnego, bo nikt
      jej tam nie uruchamia. niech sobie kontroluja, ale najpierw niech dadza mi
      mozliwosc nie kupowania programow przez nich robionych ( 1,2 i chyba regionalny
      jakis jest).
      a po drugie kazdy madry czlowiek wie, ze nieznajomych sie nie wpuszcza i ze jak
      jakis czub zapyta sie o antene to zapewne to nowy sposob na wlamanie i nie
      zdziwie sie jak kanary tvp wroca poobijani do domu:D.
      • Gość: aga Re: Rusza kanar TVP IP: *.mmwa.eu.org 29.07.04, 08:09
        Chyba zabrakło im kasy na podwyżki dla redaktorów, którzy już teraz zarabiają
        po 70-100 tysięcy zł miesięcznie. Co mają zrobić ludzie, którzy są bezrobotni,
        a kiedyś tam kupili sobie telewizor albo pracują w budżetówce za 700 zł
        miesięcznie. Nie stać ich na wyrzucenie nawet 15 zł w błoto. Ja też takiego
        kanara przepędzę i nie będę wdawała się z nim w dyskusje na żaden temat. Nawet
        avizo będzie listonosz wkładał do skrzynki. Won z mojego domu.
    • Gość: Przemek A JA MAM KONKRETNE PYTANIE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.07.04, 06:37
      Ten abonament opłacają moi rodzice, ale kwota abonamentu jest regularnie
      ściągana z konta bankowego, więc nikt nie wypełnia żanych książeczek na
      poczcie. Jak mam tera to udowodnić. Mam co miesiąc brać wyciągi z banku?
      • Gość: robol TO MASZ PROBLEM IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 16:12
        będziesz musiał udowodnić że jesteś niewinny. A jak Cię zamkną za samo
        podejrzenie że masz ale nielegalnie to będą trudności. Ja od dawna płacę za gaz
        i prąd przez net i całe szczęście że odcięcie gazu to pewien problem bo
        przylazł taki jeden z papierkami i domagał się kwitków bo czegoś tam nie
        doliczyły gryzipórki. Miałem zapłacić koszta postępowania ( 150 zł ) i zaległe
        rachunki ( 12 zł )
        Wszystko oczywiście wyjaśniłem, wziąłem na to samowolnie dzień urlopu
        bezpłatnego i szlag mi trafił premię ( 350 zł )
        Policz na ile jestem do tyłu przez niekompetencję jakiejś biurwy.
        Opłaty czynszowe mają się podobnie a nawet jeszcze lepiej w moim przypadku.
        Dowodami wpłaty mogę się - tak mi wprost powiedziano - podetrzeć.
        Jeszcze nie jesteśmy republiką bananową a szkoda bo bym wziął kałacha i
        rozliczył winnych. Jeśli mi jakiś taki wlezie i będzie smucił to dam do
        wyboru : wychodzi sam natychmiast albo z moją pomocą... w reklamówkach. Bo
        zostanie inspektorami wyłącznie swołocz
        Cały ten cyrk wynika z założenia rządzących że wszyscy obywatele to złodzieje.
        Tylko złodziej podejrzewa swoje otoczenie o konkurencję Wiedzą to
    • Gość: miszka Biedni ankieterzy!! IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 29.07.04, 06:53
      Teraz będzie im jeszcze trudniej przekonać respondenta do wpuszczenia do domu.
      I nie chodzi mi o akwizytorów, tylko na ankieterach w badaniach sondażowych.
      współczuje, bo sam bylem jednym z nich. Udręka!!
      • Gość: res-finans@wp.pl Re: Biedni ankieterzy!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 09:34
        ktoś mi wytłumaczy jak nie zapłacę to nie mam nic ani 1,2,i regionu to mam
        płacić dwa razy.
        • Gość: dociekliwy Re: Biedni ankieterzy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 12:05
          Gość portalu: res-finans@wp.pl napisał(a):

> ktoś mi wytłumaczy jak nie zapłacę to nie mam nic ani 1,2,i regionu to mam
          > płacić dwa razy.

No właśnie, ciekawe, że ta banda złodziei nie proponuje zróżnicowania
          abonamentu w zależności od dostępności tego gównianego programu. Nie wszędzie
          jest nawet 2, a co dopiero mówić o regionalnym.
    • Gość: Włodek Cz. GW NIE PISZE PRAWDY ! IP: *.cvx.algx.net 29.07.04, 06:54
      Zgodnie bowiem z nowym prawem, przygotowanym jeszcze przez Prezesa
      Kwiatkowskiego i KRRiTV inspektor, który nie został wpuszczony do mieszkania, a
      ma uzasadnione podejrzenie, że w mieszkaniu znajduje się nielegalny odbiornik
      TV lub radiowy, z których zamieszkałe w lokalu osoby korzystają, słuchając lub
      oglądając nielegalne stacje jest uprawniony do :
      1.Zawiadomienia prokuratury o przestępstwie nielegalnego posiadania odbiornika
      i nielegalnego korzystania z niego. W wyniku doniesienia inspektora:
      2.Prokurator wydaje Oddziałom Anty-terrorystycznym nakaz włamania się do
      mieszkania. Po włamaniu się do mieszkania, po uprzednim wysadzeniu drzwi
      dynamitem, za brygadą Anty-terrorystyczną wchodzą inspektorzy pocztowi w celu
      przeszukania mieszkania,
      3.Po znalezieniu ukrytego nielegalnego odbiornika TV lub radiowego, sprzęt ten
      zostaje zarekwirowany a przestępcy, którzy jego używali zostają umieszczeni na
      3 miesiące w więzieniu – do czasu rozpoczęcia procesu.
      Za nielegalne posiadanie odbiornika TV lub radiowego oraz nielegalne słuchanie
      nielegalnych stacji (zwłaszcza amerykańskich oraz zagranicznej muzyki) grozi 20
      lat więzienia oraz przepadek mienia. W stosunku do osób starszych, cierpiących
      na wady wzroku lub słuchu, Sąd może zastosować nadzwyczajne złagodzenie kary,
      tj. karę do pięciu lat więzienia i przepadek emerytury lub renty.
      • Gość: Basec Re: GW NIE PISZE PRAWDY ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 23:29
        posłuchaj p.Włodku Cz.....chciałeś być śmieszny i cyniczny ...a parę emerytek i
        emerytów stoi w tej chwili na poczcie,bo uwierzyło w Twoją wypowiedż..starsi
        ludzie we wszystko uwierzą..a niektórzy korzystają z kompa u wnucząt...dlatego
        prostuję..TO BZDURA...nie zamykają na na 5 lat i konfiskują emeryturę czy
        rentę...tak naprawdę to oni zamykają na 10 lat,zabierają świadczenia socjalne,a
        nawet antenę TRWAM..przemyślcie to i marsz na pocztę;))
    • Gość: Patton I dla tego w najblizszych wyborach SLD dostanie... IP: *.union01.nj.comcast.net 29.07.04, 06:56
      kopa podbramkowego w sam srodek czerwonego odbytu. Chlopcy millerowcy i Danuto
      Wankowa! W mojej rodzinie macie grubo przefajdane, mimo, ze kiedys zdarzalo sie
      nam naiwniaczkom na was i zaglosowac. W najblizszych wyborach liczcie sobie na
      kontrolerow z poczty bo wszyscy ktorych znam w Polsce na was juz nie zaglosuja.
      A panie i panow kontrolerow ostrzegam: nieproszonych gosci, przybledow i
      domokrazcow morduje moj pies a resztki takich upiornych kapusiow trzymam w
      beczce z kapusta. Capish?!
    • Gość: ballon Re: Rusza kanar TVP IP: 80.48.232.* 29.07.04, 07:15
      Nich sobie zakodują te swoje "ambitne" programy i pozwolą oglądać "chłam" dla ludu
    • Gość: zkod Niech SLD udowodni, że nie są złodziejami. IP: 81.15.215.* 29.07.04, 07:33
      • Gość: pit Re: Niech SLD udowodni, że nie są złodziejami. IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 29.07.04, 08:07
        chyba to tak jakby Michael Jackson twierdził że jest biały

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka