Gość: nrd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 01:47 powinno być jak w nrd - statystycznie jeden kanar na jednego obywatela Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Obserwator Rusza kanar TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 01:51 Komuna w Polsce się nie skończyła - jesli komuś się wydaje że tak nie jest to sie myli. Wciąż Ci sami towarzysze i wciąż wszystko starają się ręcznie regulować. Szerokiej drogi i dobrze, że mnie już tam nie ma. I jeszcze takie drobne spostrzeżenie - Bóg nienawidzi tego kraju - mści się na nim ciągle a jescze bardziej nienawidzą go jego właśni obywatele. Ostatni gasi światło. Cześć i czołem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariuszek Czas spowazniec towarzysze! IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 02:00 Obywatel musi udowodnic, ze nie posiada telewizora ... co za jajca! A czemu nie przerzucic tego pomyslu i na inne rzeczy - pralka, kalkulator, suszarka do wlosow? To jest idealna recepta na zlikwidowanie bezrobocia, hehe ... brawo towarzysze z SLD! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krekor Gdzie placa jeszcze abonament? Ktos wie? IP: *.phy.ilstu.edu 29.07.04, 02:08 Ja sie nie spotkalem z takim obyczajem, ale to moze dlatego, ze nie mieszkalem nigdzie zbyt dlugo, a nie przyszlo mi do glowy zapytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariuszek Re: Gdzie placa jeszcze abonament? Ktos wie? IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 02:15 W Rajchu tak jest, a jak ktos nie placi to moze nawet dostac z urzedu list z ponagleniem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk w Belgii i Wielkiej Brytanii nie cackaja sie IP: *.241.81.adsl.skynet.be 29.07.04, 09:29 w Belgii i Wielkiej Brytanii nie cackaja sie z nieplacacymi, kontroluja takze samochody, bo za radio w samochodzie tez trzeba placic, przynajmniej w Belgii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: w Belgii i Wielkiej Brytanii nie cackaja sie IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 12:47 A jak masz radio na dzialce w tej Belgii, to musisz pewnie placis nastepny abonament? Spoko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregorio Re: w Belgii i Wielkiej Brytanii nie cackaja sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 12:50 Tyle,że w W.Brytanii mozna obejrzeć np.wiarygodne wiadomości w BBC a u nas o miesięcy nie oglądam wyrobów TVP bo czasami były wręcz żenujące. Oglądam TVN i słucham RMF albo Zet-ki .Jesli mam płacic abonament to ile z tego przypadnie na państwoow-prywatną spółkę a ile na inne spółki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacz Abonament powinien byc zniesiony IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 13:29 Abonament powinien byc zniesiony a TVP sprywatyzowana. Jeśli rząd uzna że jakieś treści dla dobra państwa i narodu powinny być emitowane to powinien urządzać konkursy kto najlepiej i najtaniej te treści wyemituje. Rząd USA żadnych tam większych zleceń telewizjom nie daje a naród i państwo mają się tak dobrze że aż ich to skłania do złych, imperialistycznych praktyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zembaty Re: Abonament powinien byc zniesiony IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 22:04 W Stanach jest telewizja publiczna - PBS (Public Broadcasting) i de facto jest to jedyna publiczna stacja na swiecie o jakiej wiem. Utrzymuje sie z darowizn od osob prywatnych i sponsorow prywatnych, a rzady stanowe doplacaja dokladnie tyle ile im uda sie zebrac od tychze. PBS slynie z bardzo wysokich standardow dziennikarskich (Frontline, News Hour czy programy dla inwestorow gieledowych). Jest ponadto totalnie apolityczna i 100% swiecka! Jedyny slad komercji to wzmiankowanie sponsorow przed lub po programach. O takiej telewizji mnie snilo sie wielu w Europie - BBC na ten przyklad (bardzo niezalezna) to dalej stacja posiadana przez rzad jej krolewskiej mosci ... w Stanach czy Kanadzie taki cyrk jak KRRiTv nie ma prawa zaistniec, a skladki na ichnich notabli nie sa nawet dopuszczalne w umyslach wolnych ludzi - Europa to jedna wielka KOMUNA, bardziej lub mniej ucywilizowana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacz Re: Abonament powinien byc zniesiony IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.04, 00:01 Gość portalu: Zembaty napisał(a): > W Stanach jest telewizja publiczna - PBS (Public Broadcasting) i de facto jest > to jedyna > publiczna stacja na swiecie o jakiej wiem. Utrzymuje sie z darowizn od osob pry > watnych i > sponsorow prywatnych, a rzady stanowe doplacaja dokladnie tyle ile im uda sie z > ebrac od > tychze. PBS slynie z bardzo wysokich standardow dziennikarskich (Frontline, New > s Hour czy > programy dla inwestorow gieledowych). Jest ponadto totalnie apolityczna i 100% > swiecka! > Jedyny slad komercji to wzmiankowanie sponsorow przed lub po programach. Czy właścicielem tej telewizji jest rząd Stanów Zjednoczonych? Czy rząd ma jakiś wpływ na tę telewizję? Daje jej zlecenia lub np. mianuje kierownictwo? Jeśli nie, to istnienie PBS nie podważa moich argumentów przeciw abonamentowi i mocno upolitycznionej TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zolw Re: w Belgii i Wielkiej Brytanii nie cackaja sie IP: *.magma / *.magma-net.pl 29.07.04, 14:09 W WB nie ma reklam w publicznej TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Gdzie placa jeszcze abonament? Ktos wie? IP: *.126.77.83.cust.bluewin.ch 29.07.04, 09:55 Abonament jest chyba w kazdym cywilizowanym panstwie posiadajacym publiczna RTV. W Szwajcarii tez trzeba placic. I tez sa kanary. mac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek perdoły opowiadacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 11:09 w normalnym kraju !!!!!!!!!!!!! U nas płaci się danine na rzecz komuchów TVPI i HOMO TVP2 + śmieci TVP3. Nie będę płacił na tube propagandową SLD, włodka, kwiatka i resztę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Gdzie placa jeszcze abonament? Ktos wie? IP: 217.153.47.* 29.07.04, 12:34 Ale tam są media publiczne, a nie takie śmiecie, jak tu. Najpierw niech te media będą takie, żeby ludzie chcieli za nie płacić. Niepłacenie w tej chwili to PATRIOTYCZNY OBOWIĄZEK!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robas A w USA abonamentu nie ma.... IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 29.07.04, 13:29 Chociaz oczywiscie publiczne kanaly radiowe i telewizyjne istnieja. Tyle, ze utrzymuja sie z dobrowolnych datkow. Ludzie naprawde czesto daja pieniadze na swoje ulubione stacje. Istnieja wiec i stacje z minimalna iloscia reklami i z ambitniejszym programem. W ogole, za telewizje i radio odbierane tylko za pomoca normalnej anteny nie placi sie. Jesli zas chcesz wiecej kanalow to placisz za kabel badz satelite... Nie wiem, ale polski abonament bez wzgledu na to co ogladasz nigdy mi sie nie podobal. Poza tym jaki jest jego charakter prawny? Czy to oplata? Podatek? Jesli podatek, to chyba powinien byc uiszczany jednorazowo, moze przy okazji kupna odbiornika, jesli oplata, to powinna sie laczyc z jakas czynnoscia urzedowa, a czy takowa jest nadawanie programu przez TVP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guru Re: Gdzie placa jeszcze abonament? Ktos wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 16:00 Niemcy hitlerowskie też były cywilizowanym krajem. Nawet bardzo wysoko cywilizowanym. Ale czy wolnym krajem dla wolnych ludzi? To nie sprawa cywilizacji a wolności. Nasza jest wciąż ograniczana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sław Re: Gdzie placa jeszcze abonament? Ktos wie? IP: *.petrus.com.pl 29.07.04, 21:54 ale ..... jedno pytanie skoro ja podpisałem umowę np. z kablówką a ona w swojej ofercie ma tvp1 2 i inne regionalne to moim zdaniem opłata abonamentowa dla publ.tv powinna być wliczona w abonament który już płacę z tego co wiem za każdy kanał dostępny w kablu tvkablowa płaci konkretnej tv jakiś grosz więc TVP1 i inne też coś z tego dostają a jeżeli nie to nie powinno ich być w ofercie kablówek czyż nie????? więc co mam płacić podwójnie?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZorcaFive Re: Gdzie placa jeszcze abonament? Ktos wie? IP: *.bb.online.no 29.07.04, 12:28 W Norwegii tez. I to nie malo, cos chyba z 800 koron rocznie, czyli ca. 400 zlotych. Gdy nie placisz - nikt sie nie szczypie, masz na glowie firme rewindykacyjna. W ogole chyba we wszystkich krajach, gdzie jest telewizja publiczna trzeba placic abonament. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZorcaFive I jeszcze cos! IP: *.bb.online.no 29.07.04, 12:31 W Norwegii telewizja publiczna ma calkowity zakaz nadawania reklam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marycha Norwegowie to juz pokazali na co ich stac w 1940! IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 22:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liberał Re: Gdzie placa jeszcze abonament? Ktos wie? IP: *.crowley.pl 29.07.04, 15:29 A po cholerę komu telewizja publiczna ? Czyli państwowa ! Prywatyzować natychmiast ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sław Re: Gdzie placa jeszcze abonament? Ktos wie? IP: *.petrus.com.pl 29.07.04, 21:57 jastem za prywatyzacją jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wek Re: Gdzie placa jeszcze abonament? Ktos wie? IP: *.revers.nsm.pl 29.07.04, 10:15 Tym gnojom ciągle mało mimo że posiadają Zarządy i kierowników oraz pracowników gdzie zarabiaja średnio po 15 tys./m-c, i to nie ważne , dla bezrobotnego to jedyne medium z którego coś może sie dowiedzieć. Reklama ogarneła praktycznie wszystko, nic ambitnego. OK, To niech zablokują mi polskie programy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Czas spowazniec towarzysze! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 02:55 jest sposób na uniknięcie tych absurdów: przestać być obywatelem tego państwa. I urzędas do reszty zgłupieje bo nie będzie mógł nic zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk tak, nieplacacy podatkow niech wyjada, bedzie lzej IP: *.241.81.adsl.skynet.be 29.07.04, 09:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maya Re: Czas spowazniec towarzysze! IP: 62.205.123.* 29.07.04, 13:23 Robol, nie unikniesz absurdu przestajac byc obywatelem tego kraju, gdyz nie placa obywatele ale mieszkancy danego kraju, w tym rowniez osoby nie majace obywatelstwa. Duza roznica. Po drugie, jest prawie niemozliwym pozbycie sie polskiego obywatelstwa, bo Prezydent RP praktycznie nigdy nie podpisuje wnioskow obywateli o jego odebranie. Jestesmy zakladnikami jak za starych dobrych czasow. Po trzecie, zeby przestac byc obywatelem polskim lepiej miec obywatelstwo innego kraju i najlepiej w Polsce nie mieszkac, bo zycie bezpanstwowca jest trudne, a w Polsce to juz musi byc istny koszmar. Po czwarte, dyskusja na temat tego czy sie posiada lub uzywa telewizora jest bezsensowna, bo nie chodzi o to lecz o podatek na serwis publicznej uzytecznosci, za ktore to pieniazki media publiczne maja produkowac programy i oplacac koszta fukcjonowania. Zgadzam sie, ze serwis ten zazwyczaj zostawia wiele do zyczenia, a w Polsce to jest wrecz skandal. W Belgii czy Francji na telewizje publiczna placa wszyscy podatnicy bez wzgledu czy z jej uslug korzystaja czy nie i czy im sie zawartosc podoba czy nie, podobnie jak na system solidarnosci spolecznej (zasilki spoleczne, inwalidzkie i dla bezrobotnych, sluzba zdrowia etc.), policje czy chocby naprawe chodnikow i jezdni. I nie jest prawda, ze w kazdym domu jest co najmniej jeden odbiornik. To jest charakterystyczne dla Polski! Znam osobiscie bardzo wiele osob, ktore nawet telewizora nie maja i placa. Korzystajcie, poki mozecie z obecnego systemu, bo kanara wpuszczac nikt nie musi i nic nie zrobia. Bo jak ci na gorze naucza sie czytac i pisac, a zwlaszcza w innych jezykach, to moga sie dowiedziec, iz w innych krajach, jak np. Belgia i niedlugo rowniez Francja, abonament ten jest automatycznie wliczony do podatkow i nie ma dyskusji. Oprocz tego placi sie osobno kablowke. W ten sposob rozprawili sie tu glownie z milionami brudasow, z ktorych chyba zaden nigdy przedtem nie placil posiadajac nawet po kilka odbiornikow, bo to nie jest w ich kulturze. W ten sposob wszyscy placa, nawet ci, ktorzy mieszkajac tu od 30 lat nie znaja jezyka! A ze u nas jest cyrk? Czyja wina? Jak to jest mozliwe, ze WSZYSCY sie skarza na POWSZECHNE zepsucie? Przeciez to musza byc, chociaz po czesci, te same osoby! I na kogo glosuja ci oburzeni obywatele? Na tego, ktory im wieksze koryto postawi, bez wzgledu na spoleczne konsekwencje. A potem lament? U nas wszystko sie przelicza na pieniadze, a pole refleksji ogranicza sie do wlasnego korytka. Niestety, spoleczenstwo musi myslec globalnie i tu jest pies pogrzebany. Do Polakow to nie dociera, liczy sie tylko dzisiejszy zysk, a jutrzejszych strat tym zyskiem spowodowanych nikt nie chce widziec! Dlaczego inne kraje, ktore niedawno jeszcze byly daleko w tyle juz nas przescignely, a my mielismy problem z zalapaniem sie do UE? Po 13 latach reform, gdzie innym zapoznionym w rozwoju republikom sowieckim wytarczyly 2-3 lata? Przeciez nam to z nieba nie spadlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Czas spowazniec towarzysze! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 15:53 nie mam nic przeciw opłatom, podatkom i innym haraczom które każde państwo narzuca swoim obywatelom. Płacę i nie pyskuję, ba, uważam to za powinność. Ale od kilku lat zwyczajnie mnie cholera bierze bo afera goni aferę, co instytucja publiczna to jeden wielki kant a wszystko za nasze pieniądze. Państwo to albo sensowny rząd i parlament wybrany spośród obywateli i służący tymże obywatelom albo republika bananowa. A doszło do totalnej degeneracji ekip rządzących, wręcz zaczyna się popularyzować model z czasów poprzedniego i mojego ulubionego systemu. My na dole i Oni na górze. Czarne i Białe. Polacy i wrogowie. Nie tak miało przecież być, złodziej i kórwa nie mogą być przywódcami. Kórwa mentalna bo do grupy zawodowej nic nie mam. Mam ci ja w domu ze 3 odbiorniki, w tym przenośny i tuner na kompie i jeszcze płacę z rozpędu ale w zamian nie mam niczego sensownego bo dobre kino jest za późno, lub za wcześnie. Liczę na kanał dla intelektualnych ale pewnie będzie tylko na kablu a ja tego nie mam. Dzisiejszy zysk... [cyt.] do cholery, nie każdy tak myśli. W większości przypadków jest to podyktowane prowizorką RP. Bo tu przecież wszystko jest tymczasowe, nie wiadomo co będzie jutro, nawet nie wiadomo czy będzie gorzej czy lepiej Idę sam na siebie złożyć donos a potem ze sznurem pod most. z komunistycznym pozdrowieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Do Robola z Breslau! IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 22:30 Ja tez kiedys przechadzalem sie po Ostrowie, ale doszedlem do slusznego (subiektiwne) wniosku, ze potrzeba by bylo kilku pokolen, zeby sprawy nad Odra (oraz Wisla) byly do zaakceptowania dla mnie lub do zaakceptowania w ogolnym tego slowa znaczeniu! Komuna z ludzi tak szybko nie wyparuje, a jak ktos kradl wtedy to co bedzie robil dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zembaty Re: Czas spowazniec towarzysze! IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 22:17 Europa to jedna wielka KOMUNA, bardziej lub mniej ucywilizowana! Skandynawom niedlugo zabraknie wlasnych rak do pracy - niski przyrost naturalny i skandalicznie niska aktywnosc zawodowa. Niektorzy mowia, ze to przez podatki ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guderian Re: Czas spowazniec towarzysze! IP: *.ie.lodz.pl 29.07.04, 09:06 Czy towarzysze Was czymś jeszcze zaskoczą? Może "i" "lub" jakimś czasopismem wydawanym na koszt podatnika a propagującym durna ideologię SLD-owską? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol będzie : TELEWIZOR LUB AKWARIUM :-)) IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 15:56 i radio LUB gazeta ( wyborcza ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Critto Re: Czas spowazniec towarzysze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 11:15 Gość portalu: Mariuszek napisał(a): > Obywatel musi udowodnic, ze nie posiada telewizora ... co za jajca! BEZPRAWNE jajca. Taki pomysl jest w 100% NIEZGODNY Z KONSTYTUCJA. To, co jakis SLDowiec mowil ze 'rozwial watpliwosci Rzecznika Praw Obywatelskich' - BZDURA. Nic nie rozwial. Jesli nawet taka ustawa weszlaby w zycie, to Trybunal Konstytucyjny ja ODRZUCI. Zadne takie 'domniemania' nie sa legalne w Polsce. Jak na razie - NIE TRZEBA WPUSZCZAĆ KONTROLEROW !!! Apeluje i do tych co placa abonament i do tych co nie placa : NIE WPUSZCZAJCIE !!! NIECH URZEDNICY ZOBACZA, ze W SPOLECZENSTWIE JSET SPRZECIW WOBEC TAKICH DZIALAN !!! proponuje na swoich drzwiach umiescic ogloszenie: * KONTROLEROM POCZTY POLSKIEJ WSTEP WZBRONIONY * jesli mimo to beda probowac, to narusza kodeks karny i popelnia przestepstwo (www.kodeks.wirt.pl, tam znajdziecie KK) Pozdrawiam, Critto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rp Re: Czas spowazniec towarzysze! IP: *.chello.pl 29.07.04, 12:18 a może sld zajęła by się wprowadzeniem obowiązkowej opłaty w formie podatku za wywóz śmieci? telewizja i tak jest bogata, a gmniny nie mają środków na oczyszczanie zasypanych śmieciami lasów i parków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu śmiecie w tvp i gdzie indziej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.07.04, 13:00 W mojej gminie było referendum za przymusowym wywozem śmieci pokrywanym z podatku. Śmiecie miała wywozić wyłoniona w drodze przetargu firma. Na tydzień przed referendum do wszystkich skrzynek w gminie trafiła bezpłatna (i bez reklam) kolorowa (śliski papier) gazetka, z wyjaśnieniem, czemu należy głosować ZA. Zapewne wydanie sfinansowała firma śmieciowa, która miała wygrać przetarg... na szczęście nie było quorum. > a może sld zajęła by się wprowadzeniem obowiązkowej opłaty w formie podatku za > wywóz śmieci? aha, orędownikiem imprezy był wójt z platformy "obywatelskiej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rooseck Teatr telewizji IP: *.globema.pl 29.07.04, 10:41 ALBO REKLAMY ALBO ABONAMENT!!! Czerpanie dochodów z reklam powoduje, że TVP emituje programy, które realizują cele komercyjne reklamodawców. To stoi w konflikcie z misyjnością telewizji publicznej. Nie jestem wrogiem koncepcji telewizji publicznej - niech już będzie ten "teatr telewizji". Ale obecna sytuacja jest chorobotwórcza i powoduje schizofrenię co do celów TVP... misja czy komercja... misja czy komercja... Poza tym, czy nie byłoby prościej i "sprawiedliwiej społecznie" gdyby każdy łożył na telewizję misyjną z podatków??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ata Re: Teatr telewizji IP: 193.201.167.* 29.07.04, 12:13 Płacę za telewizję kablową i uważam, że w tym abonamencie powinna już być zawarty abonament za telewizję państwową - operatorzy powinni się z tego rozliczać. Nie zamierzam płacić za to samo dwukrotnie! Wolę zrezygnować z programów naszej TVP! Odpowiedz Link Zgłoś
tancerze.pl Re: Teatr telewizji 29.07.04, 13:10 W pelni sie zgadam ALBO REKLAMY ALBO ABONAMENT. To jest chore gdy z podatku od telewizora finansuje sie upusty dla reklamodawcow... Gość portalu: rooseck napisał(a): > ALBO REKLAMY ALBO ABONAMENT!!! > Czerpanie dochodów z reklam powoduje, że TVP emituje programy, które realizują > cele komercyjne reklamodawców. To stoi w konflikcie z misyjnością telewizji > publicznej. > Nie jestem wrogiem koncepcji telewizji publicznej - niech już będzie ten "teatr > telewizji". Ale obecna sytuacja jest chorobotwórcza i powoduje schizofrenię co > do celów TVP... misja czy komercja... misja czy komercja... > > Poza tym, czy nie byłoby prościej i "sprawiedliwiej społecznie" gdyby każdy > łożył na telewizję misyjną z podatków??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <b>rooseck<b> <b>ja nie oglądam TVP!!!<b> IP: *.globema.pl 29.07.04, 10:45 Jak telewizja publiczna zamierza wykazać, że posiadany przeze mnie telewizor służy mi do oglądania publicznej telewizji??? Na miłość boską, przecież w tysiącach domów telewizor służy jako podstawka do kwiatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek nie łapiesz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 19:43 Płaci się za posiadanie TV a nie ogladanie czy podstawki do kwiatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sław Re: nie łapiesz ? IP: *.petrus.com.pl 29.07.04, 22:09 za posiadanie telewizora to ja już zapłaciłem-w sklepie kupując go i żadnej sld- owskiej tubie nie mam zamiaru płacić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LasVegasMan Re: Rusza kanar TVP IP: *.dyn.sprint-hsd.net 29.07.04, 17:04 > Komuna w Polsce się nie skończyła - jesli komuś się wydaje że tak nie jest to > sie myli. Wciąż Ci sami towarzysze i wciąż wszystko starają się ręcznie > regulować. 100% racji. Polska i Polacy nie dorosli jeszcze do wolnosci. Ciagle im trzeba smyczy na szyi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Critto AKCJA SPRZECIWU WOBEC TYCH KONTROLI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 01:06 Witam!! jak wiadomo, nie musimy wpuszczać tych kontrolerów do domu i mieszkania. NIE WPUSZCZAJMY ICH !!! Dodatkowo, proponuję UMIESZCZAĆ NA DRZWIACH OGŁOSZENIE "KONTROLEROM POCZTY POLSKIEJ WSTĘP WZBRONIONY". NIECH ZOBACZĄ, JAK WIELU NAS JEST !!! szczegóły mojej propozycji - tutaj: liberator.lbl.pl/index.php?see=comment&art_id=1874 "NIE" DLA KONTROLI ABONAMENTU RTV !! W Imię Wolności !!! Krzysztof "Critto" Sobolewski liberter.webpark.pl ~TV nie posiadam, abonamentu nie płacę, KRRITV NIE CIERPIĘ ~ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norbert Re: Rusza kanar TVP IP: *.client.comcast.net 29.07.04, 02:06 ale bzdury. tylko socialisci z SLD to potrafiom hanba hanba hanba. Odpowiedz Link Zgłoś
skorek Re: Rusza kanar TVP 29.07.04, 09:12 Prokuratura umarza śledztwa o kradzieże wartości 100 zł ze względu na niską szkodliwość, a będą sobie d... zawracać 15,40 zł ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiony Re: Rusza kanar TVP IP: *.atldial1.hawkcommunications.com 29.07.04, 02:32 Jako osoba która w Polsce nigdy nie była, jestem ogromnie zdziwiony że istnieje gdzieś na tym świecie miejsce gdzie posiadanie aparatu radiowego lub telewizyjnego jest powodem do wymuszania płacenia abonamentu. Przecież można być właścicielem radia lub telewizora i nigdy go nie używać. Można też słuchać i/lub oglądać tylko programy zagraniczne które nie są emitowane z terenu Polski. Wydaje się mi że abonamentu można domagać się tylko w wypadku gdy ktoś słucha lub ogląda programy nadawane przez instytucję za które ta instytucja domaga się zapłaty za swój trud związany z dostarczaniem programów radiowych lub telewizyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Rusza kanar TVP IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 02:48 Swietnie piszesz po polsku mimo, ze nigdy nie byles w tym prastarym slowianskim kraju! Moze dlatego, ze tam nigdy nie byles, mozesz nie rozumiec pewnych niuansow tej gry, ktora najtrafniej moze byc przyrownana do onegdaj bardzo popularnej ciuciubabki (tego oczywiscie nie wymyslili Jankesi). Zabawa ta odbywa sie miedzy dwoma stronami, z ktorych jedna sie chowa, a druga szuka. W przypadku tego cyrku z tzw. odbiornikami radiowo-telewizyjnymi (w skrocie rtv), stronami sa panstwo i spoleczenstwo. Gdy tak milo Pomroczanom uplywa czas na tej zabawie, to reszta swiata jest zajeta pomnazaniem swojego dobrobytu. Oczywiscie z wyjatkiem Korei Pln., ktora opracowala lokalne odpowiedniki tej gry i staly sie one od razu tzw. instatnt hits ... Moze jednak wybralbys sie do Polski? Uwierz mi, ze warto (podroze ksztalca)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Rusza kanar TVP IP: *.gl.digi.pl 29.07.04, 07:19 Gość portalu: Mariusz napisał(a): > przyrownana do onegdaj bardzo popularnej ciuciubabki (tego> oczywiscie nie > wymyslili Jankesi). Zabawa ta odbywa sie miedzy dwoma stronami, z ktorych ? >jedna sie chowa, a druga szuka. Tak gra to zabawa w chowanego. Przy ciucibabce ma się oczy zawiązane szalikiem. W ciucibabkę grają prokuratorzy, którzy mają nakryć złodzieja (ale zasłonięte oczy im niepozwalają}. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Rusza kanar TVP IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 12:41 Przyklady tej zabawy sa na kazdym kroku zycia w PRL-bis. Tak bedzie jeszcze przez pare pokolen, wiec trzeba sie do tego przyzwyczaic, albo ... hmmm, paszporty daja dzis kazdemu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol pięknie, wraca stary i kochany system IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 03:03 jeszcze tylko kapusiów brakuje. bo syf i czerwonych mamy niech się ktoś zlituje i zaora ten durny kraj a ja nie będę płacic żadnych abonamentów bo tylko TVTrwam oglądam i mam na to maryjne przyzwolenie. proponuję wprowadzić następne opłaty za sranie i inne niezbędne czynności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz A kiedy on wyjezdzal, ze teraz wraca? IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 03:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: A kiedy on wyjezdzal, ze teraz wraca? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 03:43 nam durniom się wydawało przez dłuższą chwilę że wyjechał. A on ma spóźnienierzędu 14 lat. Bo my Polacy lubimy cierpieć, taki z nas powalany narodek. Zaproś go do siebie, pokryję część kosztów przejazdu. Choćby widłami odjechać pomogę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Uwaga KAPUŚ, lej uprzejmych, brataj się z chamem IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 03:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianna .. Re: A gdzie prywatnosc mieszkania ? IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 29.07.04, 03:06 "Naprawde jaka jestes nie wie nikt" to byla piosenka o dzisiejszej RP. Nikt nie powinien naruszac prywatnosci obywateli. Nowa RP, tym sie rozni od PRL , ze teraz co piaty bezrobotny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: A gdzie prywatnosc mieszkania ? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 03:17 ...i wkurzony i może przylać. a potem w ostateczności poczeka w kolejce na państwowy wikt. jutro leper powie że odwoła te absurdy i akcje samobrony wzrosną o 20%. sam na debili pójdę glosować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: A gdzie prywatnosc mieszkania ? IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 04:35 W kiblu, hehe! Jak nie mieszkasz u tescia, to tam trzymaj telewizor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rusza kanar TVP IP: *.range217-43.btcentralplus.com 29.07.04, 03:11 Dziwne , mieszkam w Londynie i tutaj zeby sprawdzić odbiornik nikt nie musi wchodzic do domu ,tylko potrafią to sprawdzić z zewnatrz za pomocą specjalnych urządzeń . A jezeli chodzi o pomysł SLD to ja proponuję , aby kazdy z nich musiał udowodnić , że nie jes złodziejem a jak nie to do ciupy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Rusza kanar TVP IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 03:17 Hej, hej! Ty chyba chcesz przepelnic wiezienia? Czy CEO w BBC tez moze sobie przyznac pol miliona bonusu? A widzisz, bo w TVP spoko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: :-))) mozna nawet obejrzec to co sobie oglada IP: *.cegs.itesm.mx 29.07.04, 09:47 ludzik nieplacacy haraczu pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol wyrzućcie telewizory to się lepiej poczujecie IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 03:14 kurewskie metody i kurewskie państwo. Chwilowa metoda na bezrobocie i duży zysk poczty. Oczywiście my za to zabulimy w formie znaczków ... A ile będzie awantur a podejrzewam że i trupów? Jak mi przyjdzie taki to za najście dokonam aktu samoobrony a tłumaczyć się będę że molestował i książeczkę opłat mi chcial ukraść . Tę ostatnią , oplaconą i aktualną chętnie wsadzę w tyłek autorowi tego pomysłu. Chyba oczywiste że idę jutro wyrejestrować rtv i niech mi skoczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: wyrzuc´cie telewizory to sie˛ lepiej poczujeci IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 03:21 Te, Robol - bez nerwacji. Jestem pewien, ze Lepper bedzie ludzi chetnie bronil przed egzekucjami i znowu zbije na tym kapital polityczny jak przy eksmisjach z blokow. To czerwone buractwo nic sie nie uczy, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: wyrzuc´cie telewizory to sie˛ lepiej poczujec IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 03:39 nerwy już puszczają, nam tu w peelu już rybka czy prawi, lewi czy z ci pośrodka robią bajzel i wmawiają że coś innego. Spadamy coraz szybciej i widać już dno. Muliste i nie wyrwiemy się z niego. Zabory, okupacja, cokolwiek byle się zmieniło. Dużo gorzej już nie będzie, prawie nic do stracenia juz nie ma. Ile k... można wytrzymać z łbem w szambie? Jak się zacznie to Irak to będzie pikuś A Ty w tym CA to siedź cicho bo jak dowalą abonament za język polski to z torbami pójdziesz o azyl do kimdzonga ila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: wyrzuc´cie telewizory to sie˛ lepiej poczujec IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 04:43 Zadzwon do Leppera, niech Ci komisyjnie zaplombuja telewizor i wtedy Cie w Wiadomosciaach moze pokaza. Ja tu moge ogladac TVP przez internet za friko i kontroli sie nie boje, hehe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: wyrzuc´cie telewizory to sie˛ lepiej poczujec IP: 193.201.167.* 29.07.04, 12:36 O nie! jako obywatel wnoszę aby ściągać abonament za naszą jedyną słuszną TVP również od wszystkich użytkowników internetu! A jak kontroler nie będzie pewny czy p[odejrzany ma internet to za sam fakt posiadania komputera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: wyrzuc´cie telewizory to sie˛ lepiej poczujec IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 13:09 ale coś mi mówiono że tunery tv też podlegają opłatom. A że oglądasz i to za darmo to jest to okradanie państwa. Zgnijesz w więzieniu a Twój majątek będzie zlicytowany :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: hhee to beda mlodzi emeryci po 14 latach pracy IP: *.cegs.itesm.mx 29.07.04, 09:48 a nie bezrobotni pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: wyrzućcie telewizory to się lepiej poczujecie IP: *.chello.pl 29.07.04, 12:17 Wynajmijcie "pruszków",oni mają wprawę w wymuszaniu haraczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol ilość kapusiów = stopień ...enia narodu IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 04:10 Odpowiedz Link Zgłoś
witaschek michnik to antypanstwowiec 29.07.04, 04:11 W roznych krajach sa rozne rozwiazania. Sa kraje, gdzie trzeba placic co rok za uzywanie biblioteki publicznej. Sa kraje, gdzie sie nie placi za uzywanie takiej biblioteki. Sa kraje, gdzie sie placi czesne za studia i sa kraje gdzie sie nie placi. Wreszcie, sa kraje, gdzie placi sie maly abonament miesieczny za telefon i nikogo nie obchodzi ile wykona sie rozmow lokalnyc telefonicznych. Sa tez kraje, gdzie placi sie abonament plus za kazda rozmowe lokalna. Tak samo sa kraje, gdzie nie placi sie abonamentu za telewizje oraz sa kraje gdzie placi sie takowy abonament. Gdyby michnik byl przeciw abonamentom, to powinien zaczac tutaj dyskusje dlaczego w jednych krajach placi sie, a w innych sie nie placi. On jednak ostrzega przed kanarami. Innymi slowy, nawoluje do nieprzestrzegania prawa, szerzenia anarchii. Bo Michnik taki juz jest. Ktos moze nie lubic telewizji w Polsce jako zbyt upolitycznionej, pelnej jakichs spaslakow ktorzy tylko gonia za prywata. Ale o co innego nie lubic i dazyc do zmian, a co innego szerzyc anarchie. Wedlug Michnika Polska powinna placic wszystkim (Niemcom, Ukraincom, Zydom) odszkodowania a Polacy nie powinni sie domagac odszkodowan od nikogo. Ten czlowiek dziala wedlug zasady im gorzej w Polsce, im wieksza anarchia i zapad gospodarczy w Polsce tym lepiej. Proponuje nie placic za Gazete Wyborcza. Najlepiej jej nie czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc najwiekszy Kanar w Polsce: Adam Michnik IP: *.levels.unisa.edu.au 29.07.04, 04:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol dla sprawy oddał się milerkowi IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 04:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: royal Re: michnik to wielki polak IP: *.evrtwa1.dsl-verizon.net 29.07.04, 05:35 tulko ze przez male "p".Zydzi nie uwazaja sie za polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: michnik to antypanstwowiec IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 04:21 on juz dawno temu się zatracił. To tylko kolejna szmatława figurka w pomagdalenkowym cyrku. Ale czytać niczego innego się nie da. Całkowicie sie zgadzam z tym co napisałeś i chyba nawet nie pójdę jutro wyrejestrować książeczki rtv. za to pomyślę czy nie wyemigrować do rumunii czy innego normalnego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus sld moze zrobic co? pocalowac Nas w dupy!!! IP: *.179.203.192.Dial1.SanFrancisco1.Level3.net 29.07.04, 04:42 kontrolowac to moga rodzine millera, stolzmana..i innych czerwonych swin, nie Nas...!!!! Wynocha czerwoni bo psem pogonie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: sld moze zrobic co? pocalowac Nas w dupy!!! IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 04:46 Podobniez kontrolerzy maja przykaz, zeby pierwszego na widelec wziac Rydzyka. Tam w tej jego telewizji cale radiostacje maja na krzywy ryj ... co za kaszana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: sld moze zrobic co? pocalowac Nas w dupy!!! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 13:14 nie podskakuj, sld dowali wam, polonusom podatek za język polski i dopiero pogadamy niech rzyje sld i tow dyduch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Rusza kanar TVP IP: *.pl / 80.48.252.* 29.07.04, 05:36 a może sprzedać kolejną ustawę i będzie kasa i tak co rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z. Męczony Re: Rusza kanar TVP IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.07.04, 05:50 "trud udowodnienia, że nie posiadamy telewizora czy radia, będzie spoczywał nie a kontrolerach, a na nas" Dobry kierunek. Proponuję jeszcze założyć, że każdy obywatel to złodziej, malwersant i rozbójnik. Dać każdemu po 10 lat i 500.000 złotych grzywny i dopiero niech udowadniają, że Państwo nie ma racji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Rusza kanar TVP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 05:58 muj pies już na nich czeka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytacz A MOŻE TAK REWIZJE ? IP: *.cvx.algx.net 29.07.04, 05:59 Co ten SLD wyrabia ? Czasy komuny im się przypominają! Jak ktoś do mnie puka, otwieram drzwi przy założonym łańcuchu. Wielu już było takich, co mi wymachiwali legitymacją, którą można dziś z łatwością podrobić na skanerze. Jeśli ktoś sądzi, że normalny człowiek ma czas na przyjaźnie z facetem, który chce mi potencjalnie obrobić mieszkanie a mnie potencjalnie zabić, to jest to największa pomyłka. Jak będzie natarczywy, to w drugim ręku mam sprej i po zabawie. Dzwonię ponadto na policję, że chciał mi się do chałupy włamać. Może więc wprowadzić nakazy prokuratorskie i rewizje mieszkań w poszukiwaniu radioodbiornika, tak jak kiedyś poszukiwali maszyny do pisania ? A czy komputer można legalnie posiadać w PRL-bis? A czy można oglądać CNN legalnie, czy trzeba uzyskać pozwolenie? Mam w domu nielegalny odtwarzacz DVD i płyty zagraniczne. Jaka jest kara za ich posiadanie ? Mam w domu nielegalny odtwarzacz DVD i płyty zagraniczne. Jaka jest kara za ich posiadanie ? Czy zabiorą mi z tego powodu paszport i będę musiał się meldować co tydzień na policji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szarik Jak taka menda się pokaże w okolicy... IP: *.client.comcast.net 29.07.04, 06:19 ... to należy na schodach rozsypać kulki od łożysk, ewentualnie wysmarować towotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: Rusza kanar TVP IP: *.ols.vectranet.pl / 213.76.143.* 29.07.04, 06:23 jak bedze musiała to bede placila, narazie nie musze i niech nmie pocałuja w d..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maretina Re: Rusza kanar TVP IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 29.07.04, 06:24 po pierwsze paranoja jest zmuszanie ludzdi do placenia abonamentu za tvp. ja osobiscie na kanalach tv panstwowej zwanej rowniez tv bialoruska nic nie ogladam. u mnie w domu "chodzi" tvn 24, discovery i national geographic. bardzo prosze.... niech tvp wyniesie sie z mojego pudla telewizyjnego, bo nikt jej tam nie uruchamia. niech sobie kontroluja, ale najpierw niech dadza mi mozliwosc nie kupowania programow przez nich robionych ( 1,2 i chyba regionalny jakis jest). a po drugie kazdy madry czlowiek wie, ze nieznajomych sie nie wpuszcza i ze jak jakis czub zapyta sie o antene to zapewne to nowy sposob na wlamanie i nie zdziwie sie jak kanary tvp wroca poobijani do domu:D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Rusza kanar TVP IP: *.mmwa.eu.org 29.07.04, 08:09 Chyba zabrakło im kasy na podwyżki dla redaktorów, którzy już teraz zarabiają po 70-100 tysięcy zł miesięcznie. Co mają zrobić ludzie, którzy są bezrobotni, a kiedyś tam kupili sobie telewizor albo pracują w budżetówce za 700 zł miesięcznie. Nie stać ich na wyrzucenie nawet 15 zł w błoto. Ja też takiego kanara przepędzę i nie będę wdawała się z nim w dyskusje na żaden temat. Nawet avizo będzie listonosz wkładał do skrzynki. Won z mojego domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek A JA MAM KONKRETNE PYTANIE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.07.04, 06:37 Ten abonament opłacają moi rodzice, ale kwota abonamentu jest regularnie ściągana z konta bankowego, więc nikt nie wypełnia żanych książeczek na poczcie. Jak mam tera to udowodnić. Mam co miesiąc brać wyciągi z banku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol TO MASZ PROBLEM IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 16:12 będziesz musiał udowodnić że jesteś niewinny. A jak Cię zamkną za samo podejrzenie że masz ale nielegalnie to będą trudności. Ja od dawna płacę za gaz i prąd przez net i całe szczęście że odcięcie gazu to pewien problem bo przylazł taki jeden z papierkami i domagał się kwitków bo czegoś tam nie doliczyły gryzipórki. Miałem zapłacić koszta postępowania ( 150 zł ) i zaległe rachunki ( 12 zł ) Wszystko oczywiście wyjaśniłem, wziąłem na to samowolnie dzień urlopu bezpłatnego i szlag mi trafił premię ( 350 zł ) Policz na ile jestem do tyłu przez niekompetencję jakiejś biurwy. Opłaty czynszowe mają się podobnie a nawet jeszcze lepiej w moim przypadku. Dowodami wpłaty mogę się - tak mi wprost powiedziano - podetrzeć. Jeszcze nie jesteśmy republiką bananową a szkoda bo bym wziął kałacha i rozliczył winnych. Jeśli mi jakiś taki wlezie i będzie smucił to dam do wyboru : wychodzi sam natychmiast albo z moją pomocą... w reklamówkach. Bo zostanie inspektorami wyłącznie swołocz Cały ten cyrk wynika z założenia rządzących że wszyscy obywatele to złodzieje. Tylko złodziej podejrzewa swoje otoczenie o konkurencję Wiedzą to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszka Biedni ankieterzy!! IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 29.07.04, 06:53 Teraz będzie im jeszcze trudniej przekonać respondenta do wpuszczenia do domu. I nie chodzi mi o akwizytorów, tylko na ankieterach w badaniach sondażowych. współczuje, bo sam bylem jednym z nich. Udręka!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: res-finans@wp.pl Re: Biedni ankieterzy!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 09:34 ktoś mi wytłumaczy jak nie zapłacę to nie mam nic ani 1,2,i regionu to mam płacić dwa razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy Re: Biedni ankieterzy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 12:05 Gość portalu: res-finans@wp.pl napisał(a): > ktoś mi wytłumaczy jak nie zapłacę to nie mam nic ani 1,2,i regionu to mam > płacić dwa razy. No właśnie, ciekawe, że ta banda złodziei nie proponuje zróżnicowania abonamentu w zależności od dostępności tego gównianego programu. Nie wszędzie jest nawet 2, a co dopiero mówić o regionalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek Cz. GW NIE PISZE PRAWDY ! IP: *.cvx.algx.net 29.07.04, 06:54 Zgodnie bowiem z nowym prawem, przygotowanym jeszcze przez Prezesa Kwiatkowskiego i KRRiTV inspektor, który nie został wpuszczony do mieszkania, a ma uzasadnione podejrzenie, że w mieszkaniu znajduje się nielegalny odbiornik TV lub radiowy, z których zamieszkałe w lokalu osoby korzystają, słuchając lub oglądając nielegalne stacje jest uprawniony do : 1.Zawiadomienia prokuratury o przestępstwie nielegalnego posiadania odbiornika i nielegalnego korzystania z niego. W wyniku doniesienia inspektora: 2.Prokurator wydaje Oddziałom Anty-terrorystycznym nakaz włamania się do mieszkania. Po włamaniu się do mieszkania, po uprzednim wysadzeniu drzwi dynamitem, za brygadą Anty-terrorystyczną wchodzą inspektorzy pocztowi w celu przeszukania mieszkania, 3.Po znalezieniu ukrytego nielegalnego odbiornika TV lub radiowego, sprzęt ten zostaje zarekwirowany a przestępcy, którzy jego używali zostają umieszczeni na 3 miesiące w więzieniu – do czasu rozpoczęcia procesu. Za nielegalne posiadanie odbiornika TV lub radiowego oraz nielegalne słuchanie nielegalnych stacji (zwłaszcza amerykańskich oraz zagranicznej muzyki) grozi 20 lat więzienia oraz przepadek mienia. W stosunku do osób starszych, cierpiących na wady wzroku lub słuchu, Sąd może zastosować nadzwyczajne złagodzenie kary, tj. karę do pięciu lat więzienia i przepadek emerytury lub renty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basec Re: GW NIE PISZE PRAWDY ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 23:29 posłuchaj p.Włodku Cz.....chciałeś być śmieszny i cyniczny ...a parę emerytek i emerytów stoi w tej chwili na poczcie,bo uwierzyło w Twoją wypowiedż..starsi ludzie we wszystko uwierzą..a niektórzy korzystają z kompa u wnucząt...dlatego prostuję..TO BZDURA...nie zamykają na na 5 lat i konfiskują emeryturę czy rentę...tak naprawdę to oni zamykają na 10 lat,zabierają świadczenia socjalne,a nawet antenę TRWAM..przemyślcie to i marsz na pocztę;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patton I dla tego w najblizszych wyborach SLD dostanie... IP: *.union01.nj.comcast.net 29.07.04, 06:56 kopa podbramkowego w sam srodek czerwonego odbytu. Chlopcy millerowcy i Danuto Wankowa! W mojej rodzinie macie grubo przefajdane, mimo, ze kiedys zdarzalo sie nam naiwniaczkom na was i zaglosowac. W najblizszych wyborach liczcie sobie na kontrolerow z poczty bo wszyscy ktorych znam w Polsce na was juz nie zaglosuja. A panie i panow kontrolerow ostrzegam: nieproszonych gosci, przybledow i domokrazcow morduje moj pies a resztki takich upiornych kapusiow trzymam w beczce z kapusta. Capish?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballon Re: Rusza kanar TVP IP: 80.48.232.* 29.07.04, 07:15 Nich sobie zakodują te swoje "ambitne" programy i pozwolą oglądać "chłam" dla ludu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zkod Niech SLD udowodni, że nie są złodziejami. IP: 81.15.215.* 29.07.04, 07:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit Re: Niech SLD udowodni, że nie są złodziejami. IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 29.07.04, 08:07 chyba to tak jakby Michael Jackson twierdził że jest biały Odpowiedz Link Zgłoś