Dodaj do ulubionych

Rusza kanar TVP

• Gość: aga Re: Rusza kanar TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 09:23
      zaczne placic jak Pan Durczok zacznie mniej zarabiac....
    • Gość: stefan Re: Rusza kanar TVP IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 29.07.04, 09:28
      Najciekawsze jest to ,że to za nasze pieniądze nasyłają na nas kanarów.
      Nie mam najmniejszego zamiaru zapłacić cokolwiek na rzecz TVP.
      To jest jakaś paranoja. Czyżby poczta miała za dużo pieniędzy.No tak
      zapomniałem przecież jest państwowa.
    • Gość: Jaro Re: Rusza kanar TVP IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 29.07.04, 09:30
      >nowy sposób kontroli nie narusza żadnych norm

Nie, wcale.
    • Gość: Płacący Abonament Re: Rusza kanar TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 09:31
      Dziwię się wam wszystkim, że tak narzekacie. Anonament RTV nie płaci sie za
      możliwość oglądania Telewizji publicznej ale jest to forma quasipodatku za
      posiadanie odpiornika telewizyjnego (nawet jeśli służy wam tylko za podstawkę
      pod kwiatek). Równie dobrze możecie narzekać i nie płacić podatku dochodowego,
      Vatu, etc.
      Ja abonement płacę i śpię spokojnie. Fiskus mnie nie dorwie.
      • Gość: *** Re: Rusza kanar TVP IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.07.04, 10:26
        To płać, pięknie, tylko po co? Niech się zajmą mafią polityczną i prawdziwymi
        przekretami nie piredołami !
    • Gość: kr Re: Rusza kanar TVP IP: *.polkomtel.com.pl 29.07.04, 09:34
      To stwarza ogromne pole do korupcji. Wystarczy zaproponować "kanarowi" kwotę
      większą od jego prozwizji a mniejszą od kary. Zastanawiam się czy się nie
      przekwalifikować.
      A tak BTW to nie zamierzam łożyć na TVP, nize wpuszczam nikogo do domu :-)
      • Gość: mądry Re: Rusza kanar TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 23:52
        to jest sposób,jak przyjdzie kanar to dajcie mu 150 pln i się odczepi a jak nie
        będzie chciał wziąść to oskarżcie go że proponował przyjęcie łapówki i po
        krzyku,w przypadku kobiet zalecam również oskarżenie o molestowanie.
    • Gość: M. Rusza kanar TVP IP: *.ey.com.pl / *.ey.com.pl 29.07.04, 09:35
      Mogę płacić abonament, ale pod kilkoma warunkami:
      1) przez letnie miesiące będzie to połowa (albo nawet 1/3) normalnej stawki.
      TVP funduje nam w tym okresie tyle powtórek, że nie zamierzam płacić kilka razy
      za to samo,
      2) nie będę musiała w TVP oglądać takiej ilości reklam (między pogodą a
      wieczornym filmem po 20:00 jest to nawet do 8 min.),
      3) będę mogła od czasu do czasu obejrzeć program z tzw. "kultury wysokiej" o
      normalnej porze, a nie po 23:00 (jeśli jest to program w tygodniu - a
      najczęściej tak jest, to oznacza to dla mnie, że następnego dnia pójdę do pracy
      nieprzytomna z niewyspania).

Ponadto pozostaje jeszcze kwestia płacenia abonamentu przy posiadaniu kablówki.
      Dlaczego mam płacić dwa abonamenty? Jeżeli operatorzy kablówek nie płacą za
      transmitowanie programów TVP, to dlaczego KRRiTV nie zacznie od nich ściągać
      należności?

I jeszcze jedno - bardzo dziękuję autorowi artykułu za cenne wskazówki. Już
      wiem, kogo nie powinnam wpuszczać do domu :)))

Pozdrawiam i wszystkim życzę miłego dnia.
    • Gość: mateo a oszusci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 09:43
      tylko czekac az zacznie byc glosno o oszustach, ciekawe czy wtedy znajdzie sie
      ktos odpowiedzialny za to wszystko;) pewnie nie....
    • Gość: sdr A niech tylko przylezie scierwo, to zaliczy taki.. IP: 81.15.160.* 29.07.04, 09:44
      wpierdol, ze nie wyjdzie o wlasnych silach. Pierdolona mafia.
    • Gość: tomeczek Nie mówi się "kanar" tylko TELETUBIŚ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 09:47
      Kanary są w autobusach i tramwajach :))
      • Gość: Luciffer Re: Nie mówi się "kanar" tylko TELETUBIŚ! IP: 81.21.194.* 29.07.04, 14:20
        Buhahahaaaaahahahahaaaahahhahaahahah!!! <brawo> ;)
    • dupy_sex_pl NIE JESTEM WIELBŁĄDEM 29.07.04, 09:48
      Czy SLD chce abyśmy udowadniali, że nie jesteśmy wielbłądami ???
      Nieźle !!! Paranoja jakaś !!! To oni mają udowodnić, że masz telewizor i że z niego korzystasz !!! A tak wogóle to powinni z każdym zawierać umowy i gwarantować,że dostarczą sygnał odpowiedniej jakości w zamian za ten abonament !!! Jest wiele miejsc w Polsce w których nie można normalnie odbierać drugiego programu a co dopiero regionalny !!!
    • Gość: TVP Re: Rusza kanar TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 09:56
      a moze pójdźmy na kompromis, mniej reklamy w TV ( sugeruję jej brak....) a wtedy
      rozpatrzymy regularne płacenie abonamentu, co Wy na to?
    • Gość: ewelina Re: Rusza kanar TVP IP: *.crowley.pl 29.07.04, 10:01
      Dlaczego mam płacić abonamet za wieżę w której korzystam tylko z cd i
      odtwarzania kaset a radia wogóle nie słucham? Może kierowcy tez powinni płacić
      abonametn za słuchanie radia podczas jazdy. Gartuluję głupim polityko i poczcie
      polskiej nonsensu.
    • Gość: siewie jest gorzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 10:04
      mamy juz 99 na 100 i ciagle rosnie
    • Gość: PPP Re: Rusza kanar TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 10:05
      Oplata z telewizje...pal szesc TVP1,2 czy regionalna, ale oplata z radio??Kto
      slucha "jedynki radiowej" i obecnie lata z radiem??Z regoly w radiu slucham
      stacji komercyjnej:Zet, RmfFm, czy lokalnej, ktore to utrzymuja sie wylacznie z
      reklam i jeszce musza placic za koncesje i nikt im nie daje za darmo pieniedzy
      za nadawanie o niebo lepszego programu z fajowymi muzyczkami praktycznie non
      stop. Radio panstwowe to gnot i ja mam jeszcze abonament za to palcic, niech
      sobie wszystko zakoduja panstwowa telewizje i radio, zobaczymy,kto wtedy bedzie
      spragniony korzystania z ich marnych wypocin "artystycznych". Zycze powodzenia
      i gratuluje prywatnym stacjom raiowym i telewizyjnym za normalne podejscie do
      odbiorcow
    • Gość: Gość Re: Rusza kanar TVP IP: 192.39.188.* 29.07.04, 10:06
      A wogłoe ile kosztuje ten abonament? Moze lepiej płacić niż ryzykować 500zł
      mandatu.......
    • Gość: Atlantyk Obywatel jak Husajn IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 29.07.04, 10:06
      Obywatel RP musi udowodnić, że nie ma telewizora. Jeden pan w Iraku musiał
      udowodnić, że nie ma BMR. Skutek będzie podobny. Niech rząd w rozporządzeniu
      określi umundurowanie "kanarów", żeby złodzieje mogli się sprawnie
      poprzebierać. Skoro mają się z założenia podszywać pod kogo innego, emeryci i
      tak stoją na straconej pozycji. Oni jedyni płacą ten abonament. I oni
      najszybciej padną ofiarą przebierańców. Statuetka "Złotego Matoła" dla
      pomysłodawców!
    • Gość: elvis Dzieci, nie wpuszczać obcych do domu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 10:12
      • Gość: Basec Re: Dzieci, nie wpuszczać obcych do domu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 00:05
        ciekawe czy te matoły odpowiedzą za to że jakiś pedofil odwiedzi dziecko i
        powie mu że musi dostroić telewizor..aż się krew gotuje w człowieku
    • Gość: PYTAJNIK Re: Rusza kanar TVP IP: 212.160.172.* 29.07.04, 10:13
      Sluchajcie
      czy placenie za abonament jest obowiązkowe? Wydawalo mi sie do teraz ze nie ma
      obowiazku placenia.....
    • Gość: Pytajnik Re: Rusza kanar TVP IP: 212.160.172.* 29.07.04, 10:16
      Sluchajcie, a czy przypadkiem to nie powinno byc tak ze jesli place za kablowkę
      jakąs kasę za korzystanie to oni powinni oplacac ten abonament itd.
      przeciez to jest placenie dwa razy za to samo.............
    • Gość: jero Re: Rusza kanar TVP IP: 195.249.79.* 29.07.04, 10:21
      W Skandynawii (podobnie jak w i innych cywilizowanych krajach Europy) uiszcza
      sie oplate za korzystanie z kanalow telewizji publicznej. Zadanie zaplaty
      wystawia sie wszystkim domostwom kraju bo faktem jest, ze nie ma rodziny ktora
      nie posiadalaby minimum 1 aparatu TV. Latwo, szybko i sprawnie.
    • Gość: GregorY Re: Rusza kanar TVP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 10:24
      z całym szacunkiem: dklaczego mam płacic za takie gówno nadawane w publicznej
      telewizji?
    • Gość: DEDI Re: Rusza kanar TVP IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 29.07.04, 10:32
      Możeby tak baronowie TVP obniżyli sobie honoraria za zasiadanie??? Przecież to
      paranoja biorąc pod uwagę na co idą pieniądze z abonamentu. Albo jest telewizja
      publiczna albo komercyjna. Co na to UOKiK i Urząd antymonopolowy? Jak długo
      rady nadzorcze monopolistów będą żreć na koszt ubożejącego społeczeństwa. A
      kanary zawsze się znajdą w kraju gdzie prezes Orlenu zarabia 200.000
      zeta/miesiąc a policjant, nauczyciel czy lekarz 1500 i do tego wykształcony.
      Zarąbią go za to że chciał zarobić na nową pralkę czy meblościankę. To jest
      wszystko chore i najgorsze że nie ma widoków na poprawę. AWS spaprał wspaniałe
      idee Solidarności, SLD to miało być coś ale to mafia złodziei, kłamców i
      nygusów. Jeśli w wyborach desperaci, bezrobotni, oszukani, okradani itd (uwaga
      ich liczba zbliża się w kraju do średnio uzyskiwanej frekwencji wyborczej)
      zdecyduje się na wybór Samoobrony to pozostanie nam tylko czekać na wybuch
      społeczny. Aż strach jak chciałoby się zobaczyć turlające się pod gilotyną
      głowy tych którzy do tego doprowadzili i dalej doprowadzają!

• Gość: helga i bardzo dobrze! nikt nie robi sobie nic z prawa! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.07.04, 10:33
    • Gość: Ja Re: Rusza kanar TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 10:35
      telewizja wydała już wszytkie pieniadze na gale i bale a poczta też "upada",
      przeciez wielodziesięciotysięczne pensje głów z ekranu nie mogą zmaleć! jak oni
      biedni musieliby liczyć na pomoc społeczną! niech ci co mają 10 razy mniej
      zapłacą! niech wyprują sobie flaki żeby ci na górze mieli dobrze!
      a "policjanci" kontrolujący nie to co trzeba! beda mieli dobre zyski z łapówek!
      bo kto bedzie chciał płacic 400 zł kary z czego 90 dla kontrolera! niech noszą
      przy sobie kasy fiskalne! Poza tym proponuję abonament za powietrze a płacic
      bedziemy Ministrowi Środowiska
    • Gość: szwadron lenin wiecznie zywy IP: 5.5R2D* / *.pg.com 29.07.04, 10:36
      zaprzyjaznia sie a potem cie zdradza. tak wyglada przyjazn wedlug poczty i tvp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka