Dodaj do ulubionych

Rusza kanar TVP

• Gość: anty TV Re: Rusza kanar TVP IP: 195.85.196.* 29.07.04, 12:29
      ludzie kupujcie projektory!! i mogą wam naskoczyc
    • Gość: polo Re: Rusza kanar TVP IP: *.cyberpab.pl / *.cyberpab.pl 29.07.04, 12:34
      ciekawe czy szefostwo TVP placi
    • Gość: Agnieszka Re: Rusza kanar TVP IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 29.07.04, 12:38
      HAAAAhha Za co mam placic? Za 56 powtórkę Alternatywy 4 czy Książe w NY? Mam
      placic po to aby Kamil Durczok nie wiedział co robic z kolejnym mln lub
      nastepnej prezenterce podwyższyć pensyjkę o pare tysiecy? opanujcie sie prosze
    • Gość: Janusz Re: Rusza kanar TVP IP: *.eltur.com.pl 29.07.04, 12:39
      Placę abonament bo uważam to za swój obowiazek.,,DURA LEX SET LEX" Kazdy kto
      myśli inaczej ma do tego prawo.Myślę,że wladze TVP wyciągną wnioski,że
      konsekwencją egzekucji haraczu będzie poprawa oferty programowej.Też mam dość
      wieczorów z niezatapialną i wiecznie żywą Rodowicz i jej kompli z modnego PRL-
      u.Chcę oglądać telewizję na czasie.Mam gdzieś jej faszywe
      informacje,Warakomską,Durczoka i innych piesków na lańcuchu wladzy TVP.Uważam
      jednak, że jak wszyscy zaplacimy to egzekwowanie wymagań będzie
      latwiejsze.Niezależne media podają, że placi 1/3 prywatnych i 3%instytucji
      państwowych.To czego można ządać od TVP jak nie mają kasy?Historia pokazuje,że
      upadki są szęstrze od wzlotów,jeżeli to co glosi telewizor jeszcze
      R.Kwiatkowskiego jest sukcesem to warto żyć żeby zobaczyć i uslyszeć jak pada
      ostatni bastion komuny w tym KRAJU U U U U U!!!!! O KURWA, TO BĘDĄ JAJA.
    • Gość: Krzysztof Re: Rusza kanar TVP IP: *.oepd.com.pl / 83.136.227.* 29.07.04, 12:44
      SLD wręcz intuicyjnie dąży do powrotu dawnych czasów gdy to człowiek musiał
      udawadniać swą niewinność. Gdybym miał możliwość pokazałbym Wam głupie komuchy
      gest Kozakiewicza.
    • Gość: dwugarbny Re: Rusza kanar TVP IP: 80.50.28.* 29.07.04, 12:49
      każdy z nas będzie musiał płacić abonament, a trud udowodnienia, że nie posiadamy telewizora czy radia, będzie spoczywał nie na kontrolerach, a na nas.

Czyli trzeba będzie udowodnić,że się nie jest wielbłądem.
      A co z zasadą o domniemaniu niewinności dopóki nie udowodni się winy???
      A to ci " państwo prawa".
    • Gość: Sfinksior Rusza kanar TVP IP: *.klonex.com.pl 29.07.04, 12:51
      A może by tak wyszkolić jakiś KANARÓW i nasłać ich na dyrektorów programowych
      TVP ? Przecież ta SZMIRA jaką nas raczy TVP w czasie wakacji jest nie do
      zniesienia ! Czy już poza odgrzewanymi serialami nic więcej nie ma TVP do
      zaproponowania ??
      Jak to się ma do jej MISJI ? I czy za takie BADZIEWIE mamy płacić abonament ??
    • Gość: Kati Re: Rusza kanar TVP IP: 213.137.187.* 29.07.04, 12:52
      A jakie jeszcze sciemy beda stosowac zeby wejsc? Takie jak swiadkowie Jehowy
      czy domokrazcy sprzedawcy "swiezych jajeczek"?
    • Gość: MikoBaj Niech sie..., sprzet moze byc pozyczony. IP: 62.148.89.* 29.07.04, 12:53
      Niech sie..., sprzet moze byc pozyczony. Stac na przechowaniu na czas urlopu
      rodziny.
      • Gość: robol a na antenie suszy się pranie, można dodać IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 16:20
        żeby nie dać się zwariować bawmy się w świrów
        Ja już zacząłem: Niech żyje przewodnia siła narodu SLD i nasz złotousty wódz A.
        Kwaśniewski wraz z małżonką Jolantą i małżonkiem Leszkiem
    • Gość: Piotr Re: Rusza kanar TVP IP: 213.25.47.* 29.07.04, 13:02
      totalna bzdura niech ktoś mi wytłumaczy jakim cudem ja mam płacić dwa razy za
      tą samą usługę?.Jako pierwsza opłata to tv-kablowa ok.nie mam powodu zeby nie
      płacić oni oferują mi usługi więc płacę za to i oglądam. Tak mam programy z
      tzw. kablówki 1 i 2 tv polonia ale nie z analogicznej więc nadal nie rozumiem
      za co mam płacić? Dlaczego inne stacje komercyjne muszą się utrzymywać same?
      TVP i tak serwuje nam mnustwo reklam i gdzie ta kasa? przeciez to wiecej
      rocznie niz cały tem abonament. Beznadzieja totalna. Niech TVP sciaga characz
      od TV kablowej nie odemnie i wtedy to rozumiem. Nauczyli sie darmozjady okradac
      ludzi moze to nie duza suma ale suma. Gdyby ludzie zarabiali wiecej to nie
      uciekaliby od płacenia.Mam nadzieje ze to sie zmieni na strone biednego
      czlowieka
      Życze powodzenia
      Piotr
      • Gość: Adam Re: Rusza kanar TVP IP: 207.229.0.* 29.07.04, 18:33
        Co Ty zartujesz? Jak by g@wno bylo cos warte to biedny czlowiek by sie urodzil
        bez dupy.

Pozdrawiam.
    • Gość: zib Re: Po co ? IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 13:09
      Zgadzam się nawet na potrojenie "abonamentu" i wprowadzenie ściągalności
      100%,jednak pod jednym warunkiem ,że będzie to Telewizja publiczna.Publiczność
      czyli społeczeństwo będzie decydowało o obsadzie stanowisk,chociażby za pomocą
      metody rankingowej-przewaga ocen negatywnych- na zieloną trawkę,publiczność
      będzie decydowala o tym co chce oglądać.Do momentu kiedy decydują o tym
      politycy niech sami płacą za swoją TVP.
    • Gość: zdziś Re: Rusza kanar TVP IP: 80.51.245.* 29.07.04, 13:12
      mam rower w piwnicy czy też za niego mam płacić abonament ?
    • Gość: ala Re: Rusza kanar TVP IP: 80.51.237.* 29.07.04, 13:12
      Wy Polacy myślicie że wszystko wam się należy za darmo. Jesteście wszyscy
      złodzieje.
      • Gość: zib Re: Rusza kanar TVP !!!UWAGA ALA IDIOTKA!!! IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 14:52
        Co to znaczy w/g Ciebie "za darmo",staram się zrozumieć nawet wiewiórki,ale gdy
        ktoś zaczyna ,15-lat po komunie(podobno),twierdzić że mamy coś za darmo(pewnie
        szkolnictwo,sł. zdrowia itp.)to nie jest to zwykła głupota,to już ewenement
        genetyczno-medyczny,cud- życie bez osrodkowego układu centralnego!!!
        • Gość: robol nie idiotka tylko ESELDÓWA IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.07.04, 16:37
      • Gość: normalny Re: Rusza kanar TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 00:25
        Alu,Alu,gdyby tak było że wszystko jest za darmo,to napewno by Cię
        wyleczyli,ale niestety na psychiatrii trzeba czekać do
        grudnia,poczekasz?,proszę,pomożemy.Poczekaj.
    • Gość: Grzesiek Może w końcu znalazłby się jeden kumaty prawnik IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.07.04, 13:19
      Może w końcu znalazłby się jeden kumaty prawnik, który ruszy tyłek i zajmie się
      profesjonalnie sprawą. Przecież jesteśmy w Unii - wystarczy tylko napisać
      stosowne pismo do Strasburga albo innej Brukseli. Nie wyobrażam sobie, żeby
      jakakolwiek myśląca istota pozwoliła wygrać w tej sprawie polskiemu rządowi.
      Przecież to kuriozum na skalę światową - przymus płacenia za coś z czego się nie
      korzysta (dotyczy oglądających jedynie komercyjnej telewizji bądź rozgłośni
      radiowej). No - prawnicy - do pracy! Pomóżcie sobie i robionemu w blona narodowi!
      • Gość: Mariusz Re: Moz˙e w kon´cu znalaz?by sie˛ jeden kumaty pra IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 13:33
        Przeciez macie rzecznika praw publicznych w Pomrocznej, ktory (i jego urzedasy) jest oplacany
        z pieniedzy publicznych. Co ma brukselka do burakow?
        • Gość: Grzesiek Re: Moz˙e w kon´cu znalaz?by sie˛ jeden kumaty pr IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.07.04, 16:41
          Te - South Park - jak siedzisz w Kanadzie to nie wpierdzielaj się do rozmów o
          naszej ojczyźnie.
        • Gość: Grzesiek Re: Moz˙e w kon´cu znalaz?by sie˛ jeden kumaty pr IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.07.04, 16:45
          Ale, żebyś wiedział o co w tym wszystkim chodzi to Ci wytłumaczę matołku
          dlaczego Bruksela czy Strasburg. Bo wiesz, tak się stało, że polski sejm jest w
          stanie uchwalić wszystko - nawet to, że od dziś wyraz kura piszemy przez "ó"
          (ktoś taki przykład ostatnio podał). Więc żeby chronić rodaków przed chorobą
          wściekłych posłów ktoś kumaty musi pójść po pomoc do Unii. Kumasz w końcu matołku?
          • Gość: zib Re: Moz˙e w kon´cu znalaz?by sie˛ jeden kumaty pr IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 18:50
            Idz tłumoku po pomoc do UE i wez ze sobą swoje IQ jak znajdziesz.
            • Gość: Grzesiek Re: Moz˙e w kon´cu znalaz?by sie˛ jeden kumaty pr IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.07.04, 22:50
              Te, zjeb czy zbig - zapłać za mnie abonament to wtedy może dam ci ponieść wór z
              moim IQ - chociaż obawiam się że prędzej puścisz bąka niż dasz radę unieść. Ale
              tak bywa z leszczami, którzy lubią myśleć o sobie jak o Rambo, prawda leszczu? A
              bicepsik troszkę tylko szerszy od penisa - hahaha
              • Gość: zib Re: Moz˙e w kon´cu znalaz?by sie˛ jeden kumaty pr IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 23:38
                Beton i piach to wozi się w taczkach,a nie w worku,powinienes o tym wiedzieć
                zafajdany skunksiku,a kolegów do pchania tych taczek szukaj na meczu
                siłaczu.Sprawy grubości bicepsa i penisa mogą zajmować kobiety,cioty i
                narcyzowatych,obojętnie do której grupy sie zaliczasz to pewnie do oglądania
                swojej głowy używasz lustra powiększajacego.Na temat twojego mózgu nie powiem
                ani słowa gdyż nie obgaduje nieobecnych.
                • Gość: Grzesiek [...] IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.07.04, 23:49
                  Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                  • Gość: zib Re: Moz˙e w kon´cu znalaz?by sie˛ jeden kumaty pr IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 23:59
                    Nie gustuje ani w pedałach,ani w narcyzach,a na atrakcyjną kobietę mi nie
                    wygladasz więc nie mam żadnego powodu aby oglądać twoją zakazaną mordę.Nie mam
                    tez zamiaru znecać sie nad niedorozwiniętymi,proponuje raczej żebyś
                    wykorzystał "siłem swojego intelektu" ćwierćmózgowcu.
                    • Gość: Grzesiek Re: Moz˙e w kon´cu znalaz?by sie˛ jeden kumaty pr IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.07.04, 13:42
                      Ale ja się nie chciałem z Tobą pieprzyć - pomyliłeś intencje parówo - ja
                      chciałem Ci klasyczy wpierdol spuścić. No ale widać odwagę masz tylko w gębie na
                      odległość.
                      • Gość: zib Re: Moz˙e w kon´cu znalaz?by sie˛ jeden kumaty pr IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.04, 15:16
                        Cóż,kazdy ma hobby,do jakiego jest predystynowany.Jeżeli dawno nie dostałeś w
                        pysk to poproś sąsiada,albo kolegę,mnie to nie kręci,lecz jeśli trzeba to tez
                        mogę urwac łeb z płucami(192cm/108kg-więc nie bądz taki pewien).
          • Gość: Mariusz Re: Moz˙e w kon´cu znalaz?by sie˛ jeden kumaty pr IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 22:44
            Ktos kumaty? Od razu do glowy przyszedl mi Lepper - jedyny beneficjent polityczny tego cyrku
            z rtv ... Alleluja!
    • Gość: hau Re: Rusza kanar TVP IP: 80.50.28.* 29.07.04, 13:20
      A niech rusza. Właśnie mój doberman ostrzy zęby na szlifierce.:)
    • Gość: nr 247 TVP kłamie. nie płacić IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.07.04, 13:22
      Wczoraj w dzienniku TVP 1 o 19:30 nadano wiadomość
      o sprowadzeniu prochów gen. Chruściela "Montera"
      i jego żony do Polski. W tej relacji nie powiedziano
      jednak o tym, że komunistyczny reżim odebrał dowódcy
      wojskowemu Powstania Warszawskiego obywatelstwo polskie!
      Wspomniano o odznaczeniach, które otrzymał. Nie powiedziano
      jednak, kto przyznał "Monterowi" te odznaczenia.

Tego samego dnia Polsat i TVN w swoich dziennikach
      poinformowały o odebraniu Chruścielowi obywatelstwa
      przez władze PRL.

A teraz proste pytanie: kto wypełnia misję publiczną?

Na telewizję, która kłamie, nie wolno płacić.

Ktoś użył porównania z akcyzą na samochód. Złe porównanie.
      Powiedzmy, że mając samochód, możesz pojechać drogą krajową nr 7.
      Kupujesz samochód, a dealer wręcza ci książeczkę opłat
      abonamentowych. Pytasz "a to co?". Sprzedawca z uśmiechem:
      "Abonament na przejazdy drogą krajową nr 7".
      Mówisz: "Ale ja nie zamierzam tamtędy jeździć! Mogę zapłacić
      za przejazd wtedy, kiedy rzeczywiście tamtędy pojadę".
      Sprzedawca: "Nie mogę panu sprzedać samochodu, jeśli nie
      podpisze pan tego dokumentu i nie odbierze tej książeczki".

Orwell się kłania.

Uporządkujmy.

W niedługim czasie zniknie telewizja analogowa.
      Wszystkie programy będą nadawane sygnałem cyfrowym.
      Przechodzenie telewizji naziemnej (sygnał rozsyłany
      ze stacji naziemnych, nie z kabla, ani z satelity)
      na sygnał cyfrowy już się rozpoczęło. W kilku krajach
      Europy cyfrowy sygnał naziemny już jest nadawany (Włochy,
      UK, Finlandia, Niemcy i parę innych krajów). Polskę
      też to czeka. A skoro do oglądania tv potrzebny będzie dekoder,
      to nic prostszego, by za TVP płacili ci, co ją oglądają.
      Jeśli oglądasz ją 2 godziny dziennie, a sąsiad 1 godzinę,
      to powinieneś płacić 2 razy więcej niż sąsiad.

W USA nie ma abonamentu rtv. Radio i tv publiczna
      utrzymywane są z dotacji budżetowych, darów prywatnych
      fundacji i dobrowolnych datków obywateli. Fundacje, firmy
      i obywatele mogą sponsorować poszczególne programy.
      Programy te jednak nie mają nic wspólnego z polityczną
      agitką w stylu TVP. Telewizja publiczna nie nadaje reklam,
      a osoby w niej zatrudnione nie otrzymują astronomicznych
      honorariów (w porównaniu do przeciętnych zarobków),
      tak jak to się w polskiej tv.
      • Gość: Kasia Był spis powszechny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.07.04, 21:43
        U nas mieszkają kretyni, był spis powszechny, mogli to wtedy zrobic w opinii
        ankietera lub dodac jedno pytanie więcej, ale po co? Mamy za dużo pieniędzy?
        Ciekawe z czyich pieniędzy są te szkolenia i te prowizje.
    • Gość: Mariusz To gwozdz w trumne dla krassnego! IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 13:27
      SLD-owcy raz jeszcze udawadniaja jak bezdennie sa glupi - to jeden z najgorszych krokow
      politycznych ostatnich lat! Lepper oczywiscie zbije na tym kapital, udajac zatroskanie o prawa
      obywatela, broniac go tu i tam ... kocham ten kraj, hehe!

Pozdrowiam serdecznie dyrekcje cyrku w budowie!
    • Gość: JUŻ SIĘ CIESZY! MÓJ DOMBERMAN IP: *.ols.vectranet.pl / 213.76.143.* 29.07.04, 13:33
    • Gość: m_BLADE Pytanie IP: *.sebastiana.ceti.pl 29.07.04, 13:40
      A czy po wejściu kanara do domu można go zatłuc w ramach obrony koniecznej? Ok,
      nawet gdy go sam wpuściłem to przecież muszę się bronić gdy się okaże, że to nie
      miły pan tylko kanar
    • Gość: lukas Re: Rusza kanar TVP IP: 217.153.25.* 29.07.04, 13:42
      Co z tymi co płacą za kablówki lub korzystają z platformy cyfrowej? Czyżby
      dostęp operatorów do kanałów TVP był zadarmo?
    • Gość: Kofan TVP to najlepsza stacja na świecie IP: 195.85.249.* 29.07.04, 13:47
      Dlaczego mam płacić abonament, skoro i tak nie oglądam naszej wspaniałej
      telewizji publicznej?! Poza tym powinni się chyba utrzymywać z reklam tak jak
      inne stacje komercyjne. Dlaczego mamy utrzymywać produkcję gniotowatych
      programów serwowanych nam przez TVP? A jak słucham radia przez internet to też
      mam płacić?
    • Gość: obużona Re: Rusza kanar TVP IP: *.belzyce.sdi.tpnet.pl 29.07.04, 13:47
      ci z telewizji sami mają burdel u siebie i są bezkarni to co ja mam płacić by
      pieniądze poszły na ich konta i okaże się że ktoś się zbogacił na tym co i tak
      zapłaciłam by mieć, nie mam zamiaru wspierać bandy złodzieji!!!!!
    • Gość: Glob Re: Rusza kanar Poczty IP: *.dyn.iinet.net.au 29.07.04, 13:50
      Dziwie sie bardzo, co ma Poczta do TVP ??? Ja wiele rachunkow place na poczcie,
      ale poczta nie moze mnie monitorowac z powodu zwloki. Poczta jest przeciez
      tylko posrednikiem w przyjmowaniu pieniedzy. Przeciez w Polsce podobno nie ma
      telewizji rzadowej, wiec kto te pieniadze zbiera wreszcie??? W tym wszystkim
      jest dla mnie bardzo duzo niejasnosci i brak jakiejkolwiek logiki.
    • Gość: pablo ide w polske okradać naiwne staruszki IP: 62.148.86.* 29.07.04, 13:56
      panstwo stworzylo kolejny sposob na okradanie starszych ludzi. mysle, ze od
      dzis bedziemy mowic o rabunkach na antene lub na regulacje... bo jaki problem
      udawac konrolera i pod pretekstem kontroli lub oplacania abonamentu wyludzac od
      starszych osob pieniadze
      • tesa Zlikwidować abonament !!! 29.07.04, 13:58
        W końcu chodzi o telewizję (i radio) publiczne więc pieniądze na to powinny iść
        z budżetu państwa (czyli z naszych podatków). I to by rozwiązało cały problem.
    • Gość: ktosik Re: Rusza kanar TVP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 14:05
      Hmmm... a jak i gdzie sie rejstruje RTV ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka