Dodaj do ulubionych

Rusza kanar TVP

• Gość: Seku no właśnie, miało być państwo prawa... IP: *.chello.pl 29.07.04, 17:46
      Podsumowujac, chyba najważniejsze pytania to:
      Co z domniemaniem niewinności? A raczej - na jakiej zasadzie prawnej ustawodawca (pożal się Boże)
      domniemywa popełnienie przestępstwa przez wszystkich obywateli i domaga się od nich udowodnienia,
      że tego nie uczynili? Co na to Rzecznik Praw Obywatelskich?
      W jaki sposób ustawodawca zamierza obronić obywateli przed bandytami podającymi się za
      kontrolerów? Emerytka z radością wpuści takiego, żeby pokazać kwit za opłacony abonament...
      Przydałaby się opinia kogoś od prewencji z Policji.
      Czy pocztowy kontroler nie jest przypadkiem urzędnikiem państwowym de facto - i czy jako taki nie
      powinien okazać na samym początku dokumentu uprawniającego do przeprowadzenia kontroli oraz
      przedstawić celu wizyty? Chyba że prowadzone jest właśnie śledztwo przeciwko wszystkim obyatelom
      RP, a pocztowcy mają status tajnych wywiadowców Policji...

A poza tym, czy ktoś podał, jakie są dochody TVP z reklam? bo małe nie są, skoro emisja reklamy w
      wieczornych godzinach kosztuje ok 60 000 (patrz www.brtvp.pl, cennik). Może oni wcale nie potrzebują
      tych abonamentów?
    • Gość: dr Re: Rusza kanar TVP IP: *.acn.pl 29.07.04, 18:01
      poczt traci klientów to próbuje ratować swój budżet ubeckimi metodami...Mogą mi
      nafiukać-jak wejdzie bez munduru (o ile go wpuszczę) i zacznie węszyć to wyleci
      razem z futryną a 400 PLN to będzie on musiał wydać na dentystę...Przecież to
      jak organizacja mafijna...
    • Gość: Adam Re: Rusza kanar TVP IP: 207.229.0.* 29.07.04, 18:19
      Zlodziejstwo. Placic za radio, telewizor? Dobrze ze nie mieszkam w tym Polskim
      syfie.
    • Gość: polakglupi Re: Rusza kanar TVP IP: *.bater.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 18:41
      Polska jest tak dziwnym państwem, że w wielu dziedzinach musi udowadniać ,
      jakim to przemyślnym państwem jest. Przecież wiadomo skądinąd, że prawie kazde
      gospodarstwo ma telewizor czy radio. Kanar więc jest tu niepotrzebny, chyba ,
      że chodzi o zmniejszenie bezrobocia. Ponieważ 50 % nie płaci, więc należy
      skasować ok. 5 milionów delikwentów, co powinno dać telewizji i poczcie 2
      miliardy złotych. Wiadomo, że kanary nie wejdą do swoich znajomych lub wezmą
      łapówkę, aby nie pisać notatek. Jak zwykle tylko nieudolni złapani zostaną
      przestępcami, na których spadnie cała siła polskiego "państwa prawa". Reszta
      tych którzy już to "państwo" doskonale znają będą śmiać sie do rozpuku.
    • Gość: piotr SLD i kolesie -was stac na placenie..... IP: *.udn.pl 29.07.04, 18:42
    • Gość: Jozef Re: Rusza kanar TVP IP: *.ne.client2.attbi.com 29.07.04, 18:51
      Ciekawi mnie dlaczego w Polsce w dalszym ciagu placi sie za antenowy odbior TV
      i Radia?? W innych krajach juz od dawna tego sie nie oplaca, bo niestety jest
      trudno kontrolowac w ktorym domu jest telewizja lub radio. Na antene puszcza
      sie tylko wiadomosci i mierne "filmiki". Naprawde dobre filmy i wiadomosci non-
      stop sa puszczane na w systemie kablowym i to mozna dobrze kontrolowac, gosc
      nie placi wylacza sie przcisk i kabla nie ma chce ogladac musi zaplacic za
      zaleglosci i powtorne przylaczenie.
    • Gość: Zgred Re: Rusza kanar TVP IP: 81.210.100.* 29.07.04, 19:03
      jak się chce kanar zaprzyjaźnić to niech przyjdzie z jabolem albo 6- pakiem
      piwa!
    • Gość: Magda Re: Rusza kanar TVP IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.04, 19:10
      Płacę za telewizję satelitarna bo tam jest co oglądać.A tym złodziejom i
      monopolistom nie zamierzam dać ani grosza. W Pr. I i II same sterocie,
      notorycznie niepun ktualnie rozpoczynają programy.Czyżby za małe mieli pensje?
      Najpierw niech ta banda coś dobrego zrobi dla ludzi, a potem żąda zapłaty.
    • Gość: AbonentNiedostępny Przyjaciele IP: *.do.pl / *.generacja.pl 29.07.04, 19:21
      "zaprzyjaźnili się z klientami, bo to ułatwia wejście do domu"
      Przyjaźń ceny nie ma - 462 zł za telewizor i 148.50 za radio :-)
    • Gość: mcKwak ludzie wezcie kastet bo listonosz jedzie... IP: *.acn.waw.pl 29.07.04, 19:44
    • Gość: bb znalezli sie detektywi niech mnie caluja w trabke IP: *.acn.waw.pl 29.07.04, 19:45
    • Gość: GAJA Re: Rusza kanar TVP IP: 81.210.122.* 29.07.04, 19:46
      PISZECIE,ŻE W bELGII, nIEMCZECH ITP.PŁACI SIĘ ABONAMENT TYLE,ŻE TAM PO PIERWSZE
      JEST ZA CO PŁACIĆ (NIKT NIE OGLĄDA DZIESIĘĆ RAZY TEGO SAMEGO SERIALU, BO
      TELEWIZJA NIE MOŻE WYKUPIĆ NOWYCH ODCINKÓW I TRZYDZIEŚCI PIĘĆ RAZY TEGO SAMEGO
      FILMU!!!!), A PO DRUGIE JAK PODAJĄ OSTATNIE STATYSTYKI (WYEMITOWANE ZRESZTĄ W
      PUBLICZNEJ TELEWIZJI) CO DRUGI POLAK ŻYJE NA SKRAJU UBÓSTWA.TO Z CZEGO MAMY TEN
      ABONAMENT PŁACIĆ???!!!!NIECH SLD POMYŚLI O TYM JAK LUDZIOM ŻYCIE UŁATWIĆ A NIE O
      ABONAMEŃCIE!!!
    • Gość: Polak potrafi Re: Rusza kanar TVP IP: ruter2.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 19:46
      A za chwilę Policja będzie apelować, że uwaga na złodziei, którzy podają się za
      kanarów. Piękny kraj.
    • Gość: daga Re: Rusza kanar TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 19:55
      ile można oglądać te same programy czy filmy .Zeby to chociaż zdazało sie raz
      na kilka lat ale nie co roku!!!!.w tej chwili są przewaznie same powtórki które
      juz się znudzily.niestety nie jestem fanka tasiemców wenezuelskich czy tp.
      uważam że nie ma za co płacić abonamentu-skoro nie ogląda się telewizji a
      wiadomosci można przeczytać w internecie lub kupić gazetę////Rzeczywiście
      kupić/// tylko jest ta różnica ze mogę sobie gazeę wybrać...
    • Gość: Wiesiek Re: Rusza kanar TVP IP: *.cvx.algx.net 29.07.04, 20:24
      To znaczy ze listonasz powinien sie nazywac Donosicielem lub Kapo.
    • patyczako Re: Rusza kanar TVP 29.07.04, 20:46
      Pogratulowac idiotycznych pomysłow... Jawne pole do popisu dla wszelkiego
      rodzaju oszustów i zlodzieji... Bez problemu wpuszczeni do domu bedą mogli na
      wlasne oczy sprawdzic co w nim jest... Ja nikogo do chaty nie wpuszcze... i nie
      podziala tu na mnie zadne zaprzyjaznianie sie z pocztowcem bo ja ich i tak nie
      lubie... Mają pecha...
    • dziejus Re: Rusza kanar TVP 29.07.04, 20:52
      nastepnym krokiem tow.z LSD czy jakos tam bedzie nalozenie obowiazku na
      wszystkich posiadaczy penisow udowodniebnia ze wykorzystuja go zgodnie z prawem
    • Gość: andrzej Re: Rusza kanar TVP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 21:10
      poprzednio durnowate pomysły miewał niejaki Pol, minister od czegoś tam, a
      teraz pseudolewica każe mi udowodnić, że nie posiadam telewizora...może
      niedługo lewiczka wyprodukuje ze swoich durnych łebków przepis, czy ustawę,
      abym płacił jakiejś pani Zosi alimenty, chyba że udowodnię, że nie posiadam
      instrumentu do produkcji dzieci. Lewicowe barany, zróbcie coś, aby te państwowe
      programy były do oglądania, bo ja nigdy nie zapłacę za coś, czego nie oglądam.
      Ja "zarabiam" tysiąc, a w telewizji po kilka co najmniej... i za co?
    • Gość: kk Re: Rusza kanar TVP IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.07.04, 21:31
      do reszty chyba chca stracic szacunek ludzi. za takie akcje nikt ich w domach
      nie bedzie przyjmowal i beda traktowani jak akwizytorzy.
    • Gość: Kasia Re: Rusza kanar TVP IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.07.04, 21:31
      A co w takim przypadku? Wynajmuję mieszkanie, jestem zameldowana pod innym
      adresem i tu moi rodzice płacą abonament. W wynajmowanym mieszkaniu nie było
      telewizora i radia, sa to moje własne odbiorniki (za które zgodnie z
      zameldowaniem jest robiona opłata), a wlascicielka mieszkania od kilku lat
      mieszka w Anglii.
      Co w takim przypadku?
      Ponadto chciałam się dowiedziec, czemu telewizja kablowa Aster City, której
      płacę straszne pieniadze nie odprowadza na ten cel pieniędzy, przeciez mają
      podpisane umowy i my za to juz płacimy.
      Ponadto chciałam się dowiedziec czemu mam płacic państwowej telewizji jesli u
      mnie w domu najcześciej jest oglądany TVN, Discovery,Cartoon i Animals oraz
      stacje angielskie ze wzgledu na nauke języka. Polskie radio niestety jest
      niewyłapywalne na nowym sprzęcie. Za co mam płacić? Za stare filmy, które są
      nadawane przez 1 lub 2 program TVP, czy za informacje o powstaniu warszawskim.
      Nas to nie interesuje i nie oglądamy tego, nie oglądamy też debat politycznych,
      które ciągle sa w państwowej telewizji. Jeszcze raz się pytam,za co mam płącić.
      Mnóstwo moich znajomych nie oglada telewizji już od jakiegos czxasu, bo nie ma
      co oglądac. U nas gdyby nie dzieci, to pewnie też by tak było.
      Paranoja.
    • Gość: kubut Re: Rusza kanar TVP IP: *.ists.pl / *.ists.pl 29.07.04, 21:32
      A jak sprawdza tych co telewizje ogladaja na monitorze komputera??????????
    • Gość: Kasia WYNAJMOWANE MIESZKANIE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.07.04, 21:35
      A co w takim przypadku? Wynajmuję mieszkanie, jestem zameldowana pod innym
      adresem i tu moi rodzice płacą abonament. W wynajmowanym mieszkaniu nie było
      telewizora i radia, sa to moje własne odbiorniki (za które zgodnie z
      zameldowaniem jest robiona opłata), a wlascicielka mieszkania od kilku lat
      mieszka w Anglii.
      Co w takim przypadku?
      Ponadto chciałam się dowiedziec, czemu telewizja kablowa Aster City, której
      płacę straszne pieniadze nie odprowadza na ten cel pieniędzy, przeciez mają
      podpisane umowy i my za to juz płacimy.
      Ponadto chciałam się dowiedziec czemu mam płacic państwowej telewizji jesli u
      mnie w domu najcześciej jest oglądany TVN, Discovery,Cartoon i Animals oraz
      stacje angielskie ze wzgledu na nauke języka. Polskie radio niestety jest
      niewyłapywalne na nowym sprzęcie. Za co mam płacić? Za stare filmy, które są
      nadawane przez 1 lub 2 program TVP, czy za informacje o powstaniu warszawskim.
      Nas to nie interesuje i nie oglądamy tego, nie oglądamy też debat politycznych,
      które ciągle sa w państwowej telewizji. Jeszcze raz się pytam,za co mam płącić.
      Mnóstwo moich znajomych nie oglada telewizji już od jakiegos czxasu, bo nie ma
      co oglądac. U nas gdyby nie dzieci, to pewnie też by tak było.
      Paranoja.
    • Gość: Suzi Re: Rusza kanar TVP IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 29.07.04, 21:43
      Ciekaw jaestem czy nie zatrudią osiłków z mafii, bo narazie nie ma ochty nikogo
      wpuszczać do domu bez nakazu prokuratora
    • Gość: h*j im doope Re: Rusza kanar TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 22:21
      Jak Rejtan będziemy wejścia bronić i szaty rwać ;))))
    • Gość: anan-onan [...] IP: 213.25.22.* 29.07.04, 22:25
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka