Dodaj do ulubionych

Kwachu wypadł z badań CBOS

24.06.13, 05:44
"Jak informuje CBOS, pierwszym kryterium wyznaczającym kształt listy jest ograniczona liczba polityków, którzy mogą się na niej znaleźć. ... Pozostała grupa – do której należy m.in. Aleksander Kwaśniewski czy Grzegorz Schetyna, który już raz wypadł z badania CBOS (ponad rok temu, w trakcie zamieszania z ACTA i z listą leków refundowanych) – jest dobierana tak, by polityk pojawiał się w niej co najmniej dwa razy pod rząd. Później jego dalsze pozostanie na liście zależy między innymi od tego, czy jest rozpoznawalny w badaniu CBOS."

Czyli Kwachu jest teraz "nierozpoznawalny". Mafia czuwa.
Obserwuj wątek
    • life.form Re: Kwachu wypadł z badań CBOS ups, link 24.06.13, 05:46
      300polityka.pl/news/2013/06/21/cbos-tlumaczy-dlaczego-z-badania-zaufania-zniknal-kwasniewski/

> "Jak informuje CBOS, pierwszym kryterium wyznaczającym kształt listy jest ogran
      > iczona liczba polityków, którzy mogą się na niej znaleźć. ... Pozostała grupa &
      > #8211; do której należy m.in. Aleksander Kwaśniewski czy Grzegorz Schetyna, któ
      > ry już raz wypadł z badania CBOS (ponad rok temu, w trakcie zamieszania z ACTA
      > i z listą leków refundowanych) – jest dobierana tak, by polityk pojawiał
      > się w niej co najmniej dwa razy pod rząd. Później jego dalsze pozostanie na liś
      > cie zależy między innymi od tego, czy jest rozpoznawalny w badaniu CBOS."
      >
      > Czyli Kwachu jest teraz "nierozpoznawalny". Mafia czuwa.
      >
      • godz-0800 Re: Kwachu wypadł z badań CBOS ups, link 24.06.13, 06:21
        > Czyli Kwachu jest teraz "nierozpoznawalny". Mafia czuwa.

Mafia czuwa i kościelne solidaruchy i komuchy,które zmiotą z "tego świata" naćpaną hołotę.
        Uronię łzę,jedynie za Biedronia i Grodzką.
    • wiosnaludzikow wpadnijcie palkiociarnia pogadać z Maciarewiczem 24.06.13, 06:16
      ....bo to jeden wielki spisek przeciwko Wam jest.
      W Elblągu świstak z tajnych służb siedział w każdej urnie i niszczył kartki z Białkowską.
      Antoni pomoże Wam rozszyfrować ten spisek.
      • life.form Acha. Czyli zgadzasz się z opinią CBOSu że 24.06.13, 06:25
        Kwachu jest "nierozpoznawalny"?
    • wiosnaludzikow Już prawie nie istniejecie 24.06.13, 06:25
      Mam nadzieję, że ktoś zagospodaruje Biedronia i Rozenka.
    • ayran Re: Kwachu wypadł z badań CBOS 24.06.13, 07:08
      Wszystko wskazuje na to, że tekst który przywołałeś, okazał się być dla ciebie zbyt długi:

Jeśli jednak ktoś nie pełni żadnej funkcji „decyzyjnej” w państwie, a trzeba zrobić miejsce dla kogoś z tej „rdzeniowej” puli, to taka osoba może nie znaleźć się w kolejnym badaniu, nawet mimo wysokiej rozpoznawalności. Ani Schetyna, ani Kwaśniewski nie znajdują się w gronie polityków, którzy muszą być na liście co miesiąc.

Gdyby Aleksander Kwaśniewski wykazywał, mówiąc eufemistycznie, większą aktywność polityczną (na przykład zostając formalnym liderem zarejestrowanej organizacji politycznej o znaczącym poparciu), to byłby w grupie tych polityków, którzy muszą być na liście co miesiąc. Ale pan Aleksander - jak powszechnie wiadomo - ma częste i przydługie przerwy w aktywności, nie pełni żadnej funkcji (ba, nie jest nawet posłem na Sejm jak Schetyna), nie może też się zdecydować, czy będzie w przyszłości podejmować takie próby, stąd decyzja CBOS (jak się zorientowałem, sondażowni najbardziej energicznie krytykowanej przez palikotowców) jest jak najbardziej zasadna.
      • life.form Re: Kwachu wypadł z badań CBOS 24.06.13, 07:19
        Doczytałem do końca, niemniej argumentacja rzeczniczki CBOSu wywołała u mnie rozbawienie. Zgadzam się częściowo z twoją opinią o lenistwie pana Aleksandra. Urban go podsumował w jednym z wywiadów, że pan Aleksander najchętniej by poczekał, aż kto inny go wyniesie, a nie pracował na to sam, niemniej aż taki nieaktywny to on ostatnio nie jest. Pani rzeczniczka go oceniła, że jest "nierozpoznawalny" oraz "nieaktywny". Mnie tego rodzaju "argumentacja" rozbawia;)
        • ayran Re: Kwachu wypadł z badań CBOS 24.06.13, 09:20
          Problem w tym, że robawiły cię akurat te słowa rzeczniczki, których ona nie wypowiedziała. Rzeczniczka ani nie powiedziała, że Kwaśniewski jest nierozpoznawalny, ani też że jest nieaktywny, przy czym to pierwsze byłoby fałszem, a to drugie - prawdą.
          Rozumiem, że bardzo potrzebujesz czegoś, co poprawi ci nastrój, stąd postanowiłeś pośmiać się z tego, co sam wymyśliłeś, dla niepoznaki wkładając to w usta rzeczniczki.
    • wiosnaludzikow i kandydaci Kwacha też wypadli 24.06.13, 09:43
      ...w Elblągu!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka