Dodaj do ulubionych

Wreeeszcie - Związki Zawodowe opłacane ze składek

05.07.13, 07:17
Wreeeszcie - Związki Zawodowe opłacane ze składek członków, lokal związkowy wynajęty przez związek poza zakładem pracy!
Czyli zwiazki niezależne a nie pobierajace kasę od pracodawcy, którego zwalczają.
Czyli - Dudy do pracy na etat a po pracy jako działacz.
Nie bedzie 12 związków w jedenj firmie.
Kto to opłaci, gdy państwo przestanie finansować tych jajcarzy i obiboków?
Ze składek czterech członków?
Niezależny związek zawodowy?
Wreszcie!
Obserwuj wątek
    • 1zzarda Re: Wreeeszcie - Związki Zawodowe opłacane ze skł 05.07.13, 07:20
      Kawo czy znajdzie się większość w sejmie? Śmiem wątpić, to trzeba było zrobić na początku!
      Teraz populiści mają swój czas i z tego nic nie będzie.

Ps. Teraz widać że Donek popełnił poważne błędy na początku II kadencji!
      • porannakawa01 Re: Wreeeszcie - Związki Zawodowe opłacane ze skł 05.07.13, 07:23
        DODATKOWY podatek na kościół dla osób deklarujących się jako wierzący (żadnej kasy z budżetu), religia do kościołów nie do szkoły, nie na maturę plus parę innych spraw... i może znowu zagłosuję na PO!
      • zoil44elwer Re: Wreeeszcie - Związki Zawodowe opłacane ze skł 05.07.13, 12:06
        Dlatego że nie popełnił "tych" błędów w czasie I kadencji to wygrał II raz.Ale nie wygra III raz bo popełnił błąd z ustawą emerytalną 67,z elastycznym czasem pracy,z OFE,VATem......
    • lionold Re: To są marzenia Pana Libickiego jr. 05.07.13, 07:44
      Zadra ma rację - to można zrobić na fali wznoszącej a nie opadającej. Choć jak jest naprawdę z tym opadaniem nie wiadomo do końca - tu mendia kręcą jakieś swoje lody
      • 1zzarda Re: To są marzenia Pana Libickiego jr. 05.07.13, 09:35
        Mendia to chcą cyrku - za PIS gwarancja 100%.
    • cookies9 Re: Wreeeszcie - Związki Zawodowe opłacane ze skł 05.07.13, 07:47
      >Niezależny związek zawodowy?

Wreszcie!

no i samorządny:-)
    • mariner4 Tak powinno być 05.07.13, 09:34
      Związki powinny się utrzymywać z własnych składek, wynajmować lokale za swoje, płacić za auta, paliwo itp. Nie było by po kilkadziesiąt ZZ w firmach.
      Należałoby jeszcze wprowadzić prawo pracodawców do lokautu.
      Z ograniczeniem, że wolno ogłaszać lokaut tylko kiedy strajk jest nielegalny.
      M.
      • zoil44elwer Re: Tak powinno być 05.07.13, 12:37
        Polska jest w UE najmniej "uzwiązkowanym państwem.Upartyjnionym ,odwrotnie!
        • mariner4 Nie ważne, ale z jakiej paki pracodawca powinien 05.07.13, 13:15
          je finansować? 25 ZZ w KGHM!
          To paranoja!
          Niech działają za składki członków. Zobaczymy ile ich zostanie.
          M.
    • remez2 Re: Wreeeszcie - Związki Zawodowe opłacane ze skł 05.07.13, 09:41
      Trzydzieści lat to raczej krótki okres w historii. Pamiętasz jak to było ze związkami zawodowymi?
    • tornson Nieroby dążą do zniszczenia związków zawodowych, 05.07.13, 09:57
      po to by móc jeszcze bardziej wyzyskiwać pracowników.
      • samantha.1 Re: Nieroby dążą do zniszczenia związków zawodowy 05.07.13, 11:37
        tornson napisał:

> po to by móc jeszcze bardziej wyzyskiwać pracowników.

Dokładnie ,ale co mogą o tym wiedzieć emeryci tu piszący?
        • remez2 Re: Nieroby dążą do zniszczenia związków zawodowy 05.07.13, 11:40
          samantha.1 napisała:

> tornson napisał:
          >
          > > po to by móc jeszcze bardziej wyzyskiwać pracowników.
          >
          > Dokładnie ,ale co mogą o tym wiedzieć emeryci tu piszący?
          Masz rację. Czasami zastanawiam się skąd tyle jadu? Próba dowartościowania się? Żal do innych, że są młodsi? Spadek poziomu kortyzolu?
      • sverir Re: Nieroby dążą do zniszczenia związków zawodowy 05.07.13, 12:54
        Likwidacja związków zawodowych, tych obecnych, jest potrzebna. Już od dawna zz nie dbają o ludzi, których mieli reprezentować w sporach z pracodawcą, tylko o interes działaczy. Nie mówiąc już o wysokiej "przekupności" działaczy, których 99% protestów dotyczy wynagradzania lub przywilejów emerytalnych.
    • tornson Dobrze wiesz zamordysto że tu chodzi o to 05.07.13, 10:00
      by pozbyć się związków zawodowych z ostatnich zakładów pracy, czyli zostawić pracowników bez jakiejkolwiek ochrony. A to ścierwo Libicki powinien iść pod sąd za propagowanie totalitarnego ustroju państwa, bo tym właśnie jest zwalczanie praw pracowniczych.
      • man_sapiens Re: Dobrze wiesz zamordysto że tu chodzi o to 05.07.13, 19:59
        Totalitarne są polskie związki zawodowe. Zrzeszają tylko kilkanaście procent pracowników i to prawie wyłącznie w państwowych zakładach a narzucają swoje pomysły siłą całej Polsce.
        Związki zawodowe powinny istnieć. Powinny finansować swoje działanie i pensje swoich działaczy ze składek członków. I powinny znać swoje miejsce w demokratycznym państwie - są tylko jedną z wielu grup nacisku.
    • wiosnaludzikow Re: Wreeeszcie - Związki Zawodowe opłacane ze skł 05.07.13, 10:00
      porannakawa01 napisała:

> Wreeeszcie - Związki Zawodowe opłacane ze składek członków, lokal związkowy wyn
      > ajęty przez związek poza zakładem pracy!
      > Czyli zwiazki niezależne a nie pobierajace kasę od pracodawcy, którego zwalczaj
      > ą.
      > Czyli - Dudy do pracy na etat a po pracy jako działacz.
      > Nie bedzie 12 związków w jedenj firmie.
      > Wreszcie!
      A dlaczego tylko związki ? A partie, a kk ?
    • zotres Bardzo dobrze, tak trzymać! 05.07.13, 10:02
      -
      • remez2 Re: Bardzo dobrze, tak trzymać! 05.07.13, 10:13
        Nie popuszczać - jak mawiał pewien guru.
    • tornson Socjalizm to jedyne rozsądne wyjście, 05.07.13, 10:09
      przykładem Skandynawia.

pis-paranoik.i.schizofrenicy napisał:

> Mamy gospodarkę rynkową, nie ma mowy o wyzysku. Praca nie pasuje? Zmień sobie n
      > a lepszą. Nie potrafisz? Ucz się.
      To jest właśnie wyzysk, który trzeba zwalczać, bo jak nie to nastąpi powtórka 1917 roku, żałsony pisowski paranoiku.
    • tornson Re: Socjalizm się marzy? 05.07.13, 10:10

> Mamy gospodarkę rynkową, nie ma mowy o wyzysku. Praca nie pasuje? Zmień sobie n
      > a lepszą. Nie potrafisz? Ucz się.
      Ty naprawdę jesteś takim idiotą czy tylko udajesz?
      • wiosnaludzikow Re: Socjalizm się marzy? 05.07.13, 10:51
        tornson napisał:

> pis-paranoik.i.schizofrenicy napisał:
        >
        > > Mamy gospodarkę rynkową, nie ma mowy o wyzysku. Praca nie pasuje? Zmień s
        > obie n
        > > a lepszą. Nie potrafisz? Ucz się.
        > Ty naprawdę jesteś takim idiotą czy tylko udajesz?
        mam tę samą wątpliwość.
    • tornson Re: Socjalizm się marzy? 05.07.13, 10:34

> Dlaczego mnie wyzywasz od idiotów, skoro ja doskonale zarabiam a Tobie się marz
      > y komuna? Kto tu jest idiota?
      Nie sprawdzę tego więc gó... mnie obchodzi ile zarabiasz, a oceniać ciebie tutaj mogę tylko po idiotycznych wpisach jakie tu wstawiasz.
    • zbysio45 Wreeeszcie - Związki Zawodowe moze zlikwidować PO 05.07.13, 11:52
      CZEKAMY NA DALSZE DZIAŁANIA aroganckiego rządu I Pana premiera Tuska ?
      • m.c.hrabia Re: Wreeeszcie - Związki Zawodowe moze zlikwidow 05.07.13, 11:56
        też czekam aż związkowców do kamieniołomów.....
        • lionold Re: "czekam aż związkowców do kamieniołomów...." 05.07.13, 12:36
          A ja nie, po stokroć NIE! W kamieniołomach będziesz im musiał dać żryć, szmaty na grzbiet, wyro do spania i ...... TOI TOI. Ale jesteś hrabio bliziuteńko - ja proponuję ukamienować bo z tego chłamu nic dobrego nie będzie. Pamiętasz nagrania senatora? to już koń Kaliguli był mądrzejszy) Koguta jak obszczywał Dworzec Centralny?
    • zoil44elwer Re: Wreeeszcie - Związki Zawodowe opłacane ze skł 05.07.13, 12:18
      PRL przegrała bo analfabetyzm zlikwidowała.Krk trzyma swe owieczki w zabobonach to się trzyma już ponad 2 tysiące lat.Liberaly doszły do władzy dzięki związkowym robolom z "S"i związkowcy ich wykopią.
    • tornson Re: Socjalizm się marzy? 05.07.13, 12:29

> Bardzo prosto możesz sprawdzić ile zarabiam.
      >
      Ale mnie i tak to nie obchodzi, nie jestem prymitywem by jakość człowieka oceniać po tym ile kasy zgarnia.
      • man_sapiens Re: Socjalizm się marzy? 05.07.13, 19:53
        > Ale mnie i tak to nie obchodzi, nie jestem prymitywem by jakość człowieka oceni
        > ać po tym ile kasy zgarnia.
        Oceniasz według tego, ile zdoła wyżebrać?
        • tornson Re: Socjalizm się marzy? 06.07.13, 12:36
          man_sapiens napisał:

> > Ale mnie i tak to nie obchodzi, nie jestem prymitywem by jakość człowieka
          > oceni
          > > ać po tym ile kasy zgarnia.
          > Oceniasz według tego, ile zdoła wyżebrać?
          Nie, ale ty jak widać wszystkich zniszczonych przez system desperatów masz za śmieci.
          • man_sapiens Re: Socjalizm się marzy? 06.07.13, 12:59
            > Nie, ale ty jak widać wszystkich zniszczonych przez system desperatów masz za
            > śmieci.
            skoro wiesz lepiej...
            Za śmieci mam pasożytów, którzy zamiast wziąć się do pracy żyją z pracy innych. Takimi pasożytami są działacze związkowi - to raczej nie są zniszczeni przez system desperaci. Zauważ przy okazji, że związki zawodowe robią co mogą, żeby uniemożliwić dostęp do pracy bezrobotnym. Dbają o interes swoich działaczy i - na szczęście niezbyt wielkiej - grupy pracowników zatrudnionych w państwowych firmach (tzn. kontrolowanych przez państwowy kapitał, jak KGHM, Orlen, PGE, energetyka). Przy okazji chętnie rozdeptują zatrudnionych w małych firmach, pracujących na własny rachunek (tych najczęściej niszczy system) i tych, którzy bezskutecznie szukają pracy.
    • tornson Re: Socjalizm się marzy? 05.07.13, 12:34

> Moja odpowiedź jest prosta: Jesteś biedny bo głupi, lub głupi bo biedny.
      > Człowiek inteligentny nie może byc biedny, gdyż byłoby to zaprzeczeniem jego in
      > teligencji.
      Jesteś wyjątkowym prymitywem i widzę że na punkcie zarobków masz straszne kompleksy. Wyjaśnienia tego mogą być dwa
      1. Zarabiasz mało i próbujesz się dowartościować przechwałkami w necie.
      2. Zarabiasz dużo ale z niezbyt uczciwego źródła i podświadomie męczą ciebie wyrzuty sumienia.
    • po.killer.00001 Wybij to sobie z głowy. 05.07.13, 12:45
      Przecież to pracodawcą zależy, żeby "zaprzyjaźniać" się z szefami związków na terenie zakładów pracy.Ci im dają wysokie stawki zaszeregowania, lokale i jedzonko i później są kolegami bardzo dobrymi. mając przy tym szarych członków związku w dupie.
      Tak to działa w praktyce.
      • sverir Re: Wybij to sobie z głowy. 05.07.13, 12:52
        W praktyce to nie działa. W KGHM działacze są nawet w radzie nadzorczej, ale spokoju to nie gwarantuje.
        • po.killer.00001 Zgadza się ale gdyby i nie dopuszczano do rad nadz 05.07.13, 14:30
          Zgadza się ale gdyby i nie dopuszczano do rad nadzorczych to by się POgniewali jeszcze bardziej.
          POprostu robią tylko do czego zmuszą ich doły związkowe.
          Sami, żadnej inicjatywy nie wykazują, ponieważ najczęściej zaprzyjaźnieni są z szefostwem firmy. To są już układy towarzyskie.
    • tornson Re: Socjalizm się marzy? 05.07.13, 12:52

> Dlatego tylko mieszkam w Polsce, na tumanach się najlepiej zarabia, nigdzie na
      > świecie nie zarobię tak dużo tak małym nakładem sił.
      Czyli zwykły wyzyskiwacz, tak więc odpowiedź 2, pieniądze z brudnego źródła, z wyzysku innych ludzi. W Polsce rzeczywiście jak ktoś ma znajomości i się dobrze ustawi na stołku managerskiego pasożyta to nigdzie indziej w Europie tak nie złupi pracownika.
    • tornson Re: Socjalizm się marzy? 05.07.13, 15:01

> Ogarnij się człowieku! Jaki ze mnie wyzyskiwacz, że daje ludziom pracę i daje z
      > arobić? Sam do wszystkiego doszedłem bez niczyjej pomocy więc nie bredź.
      To na jakich to "tumanach" zarabiasz, jak to napisałeś powyżej.

> Jutro jadę na ochlaj do kumpla, ma 35 lat i zarabia jakies 30-40 tysięcy dzienn
      > ie na czysto. Chłopak ze wsi i też sam do wszystkiego uczciwie doszedł. Takich
      > znajomych mam sporo, to moje środowisko. Zapytasz o zarobki robotników? Kierowc
      > a cieżarówki zasuwając parami wciąga pod 7K na rękę. To jest mało?
      > Zanim coś napiszesz - pomyśl.
      I może jeszcze w Polsce? Jaaaaaaasne, śmiać to się do nas a nie z nas! ;)
    • bkn5 Re: Wreeeszcie - Związki Zawodowe opłacane ze skł 05.07.13, 21:09
      bardzo dobrze że chcą zabrać tłuste etaty ,pokoje ( czy synekury w radach nadzorczych też?) osobnikom palącym opony na ulicach.
      niech idą do roboty a hobby związkowe niech uprawiają popołudniami i w weekendy za składkowe pieniądze

--
      www.wolnoscodreligii.pl/
      • zoil44elwer Re: Wreeeszcie - Związki Zawodowe opłacane ze skł 05.07.13, 21:15
        Kieeeeedy partie polityczne będą utrzymywane ze składek swoich członków?
        • bkn5 Re: Wreeeszcie - Związki Zawodowe opłacane ze skł 06.07.13, 14:22
          zoil44elwer napisał:

> Kieeeeedy partie polityczne będą utrzymywane ze składek swoich członków?

dobre pytanie

--
          www.wolnoscodreligii.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka